Mamy wrzesień-październik 2011 :) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 21:04   #541
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Świetne wieści\

Jeśli to nie jest krew ani nic podobnego to myślę, że nie ma się czym martwić. A najlepiej jak zapytasz o to swojego gina.
Ja bym musiała na kartce sobie zapisać o co mam pytać bo potem będzie jak ostatnio Szłam przede wszystkim po zaświadczenie o ciąży do pracy i w końcu o nim zapomniałam i musiałam czekać znowu
chodzi mi o takie kremowe/ jakby lekko żółte- ale nie żółte no taka biel lekko zażółcona i to nie codziennie, ale raz na jakiś czas jak pytałam na ost. wizycie ginkę to się lekko zaniepokoiła, ale stwierdziła, że nic nie widziała podczas badania. A ja ostatnio poszłam z listą pytań i tak mi głupio bylo to wyciągnąć i czytać z tego a miałam chyba z 20 pkt

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-01-28 o 21:08
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:10   #542
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Tredulka, to ładnie usg wyszło

Dzięki za kciuki U mnie usg wypadło ... zaskakująco Pokazał się zarodek z bijącym sercem (jak gin podkręcił dźwięk to nawet TŻ na korytarzu słyszał) Żeby nie było tak kolorowo - jest za mały o tydzień, pęcherzyk dopiero mały, za to żółtko za wielkie Lekarz powiedział, że tylko czekać i zobaczymy co będzie dalej, ale rokowania są oczywiście lepsze niż były Nie mam karty ciąży, żadnych zleconych badań, jedynie cztery zdjęcia usg. Kolejna wizyta za dwa tygodnie

Cotynato, a inny kolor śluzu to znaczy jaki? Bo ja tam białego nie mam, tylko żółty
Następne dobre wieściOby kolejne USG było tak samo pozytywnie zaskakujące Nie mogę się poniedziałku doczekać

Cotynato może taki Twój "urok" bo jeśli nic się nie dzieje to co by to mogło być.

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-01-28 o 21:13
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:14   #543
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę się poniedziałku doczekać
Ja też nie mogę się Twojego usg doczekać Będzie jedno czy dwa?

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:44   #544
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam przeczucie, że będą dwa Jedno czy dwa ważne, żeby zdrowe było

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 22:16   #545
agnyska81
Zakorzenienie

Tak prędko wpadłam, że z tego pośpiechu zapomniałam podziękować za kciuki

Nowe mamy dopisane Widziałyście ile już nas jest?

Coś nam ucichła Anciahk, Caltea, Golgie...

Stary 2011-01-28, 22:51   #546
agatam2211
BAN stały

GG do agatam2211

hejka pisałam już tutaj ostatnio nie wiem czy jestem w ciazy nie robie na razie testu bo chyba za wcześnie bo to 9 dzien by dopiero był ale zmartwiłam się bo poczułam dziwny ból w podbrzuszu dosłownie 2 s i koniec. Wy piszecie o skurczach macicy czy ja tez mogę już je mieć 9 dni po zapłodnieniu? Chyba za szybko co? Dzisiaj wogóle czuję się jakoś dziwnie co chwile mam fochy na "tatusia" w końcu byłam ochłonąć z przyjaciółką na spacerku i teraz jest ok. Napiszcie mi proszę więcej o tych skurczach
agatam2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 23:21   #547
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatam2211 Pokaż wiadomość
hejka pisałam już tutaj ostatnio nie wiem czy jestem w ciazy nie robie na razie testu bo chyba za wcześnie bo to 9 dzien by dopiero był ale zmartwiłam się bo poczułam dziwny ból w podbrzuszu dosłownie 2 s i koniec. Wy piszecie o skurczach macicy czy ja tez mogę już je mieć 9 dni po zapłodnieniu? Chyba za szybko co? Dzisiaj wogóle czuję się jakoś dziwnie co chwile mam fochy na "tatusia" w końcu byłam ochłonąć z przyjaciółką na spacerku i teraz jest ok. Napiszcie mi proszę więcej o tych skurczach
9 dni to chyba trochę za mało jak na obajwy typu rozdrażnienie i humorki ale skurcze hm... ja nie miałam. Zrób test. one powinny już po 7 dniach wykazać ciążę.

Wymianka.
Stary 2011-01-28, 23:25   #548
agatam2211
BAN stały

GG do agatam2211

dzieki za odp.jutro kupię i zrobię w niedziele ale proszę nadal jak któraś mamuśka miała takie objawy tak szybko to pisać trzymam za Was wszystkie kciuki! Ja niby chce ale zaczynam się denerwować trochę tym czekaniem
agatam2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 23:28   #549
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za odp.jutro kupię i zrobię w niedziele ale proszę nadal jak któraś mamuśka miała takie objawy tak szybko to pisać trzymam za Was wszystkie kciuki! Ja niby chce ale zaczynam się denerwować trochę tym czekaniem
Tak naprawdę same skurcze mogą mieć wiele przyczyn a większość ewentualnych zmian i objawów to wg mnie jednak po dłuższym czasie. Zrób test jutro rano i będziesz spokojniejsza.

Wymianka.
Stary 2011-01-28, 23:46   #550
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
A kupowałaś kiedyś przez internet? Ja się boję
ja kupuję przez internet, zawsze możesz odesłać

Cytat:
Napisane przez tredulka Pokaż wiadomość
pani gin potwierdzila ciaze, powiedziala ze wszystko ladnie sie rozwija w macicy widziala pechcerzych i cialko zolte czy jak to sie tam nazywa powiedziala ze wg usg to 5 tydzien ale sie ciesze juz powiedzielismy rodzicom oni sie tez straaasznie ciesza. A bol brzucha to powiedziala ze normalne bo macica sie rozciaga pierwszy raz w zyciu jupi jupi fasola rosnie
(przynajmniej na obrazku )

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A ja ostatnio poszłam z listą pytań i tak mi głupio bylo to wyciągnąć i czytać z tego a miałam chyba z 20 pkt
niech Ci nie będzie głupio nic a nic! wyciągaj listę i pytak, lepiej zadać pytanie za dużo, niż za mało!

Cytat:
2! 2! 2! mój TŻ pyta jaka jest szansa, że u nas będą trojaczki, chce mnie facet wykończyć...
lewaloff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 01:58   #551
cotynato
Zakorzenienie

Nooo trojaczki fajne, ale jak się zsynchronizują bo inaczej to fioła można pewnie dostać

Wymianka.
Stary 2011-01-29, 06:48   #552
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
A kupowałaś kiedyś przez internet? Ja się boję
Raz kupiłam przez neta stanik, przed ślubem bo potrzebowałam taki z całym silikonowym tyłem, a w sklepach nigdzie nie mogłam znajść takiego. Nie był drogi więc zaryzykowałam, ale oczywiście okazało się że jest za mały

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
a ja właśnie pisze z moja młodsza siostra SMS i nie wiemy czy czasem nie zaliczyła "wpadki" bo od 41 dni nie ma @! Jutro jadę do niej z testami bo jeszcze ich parę mam a mi już nie potrzebny. niektórzy to maja! a moja jedna siostra cioteczna dowiedziałam się właśnie ze pojechała do szpitala bo ma krwawienie (jest w ciąży) mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze
tyle dni bez @ i nie robiła jeszcze testu? Ja bym nie wytrzymała z nerwów, jak mi się kiedyś jeden dzień spóźniała to cała chodziłam
trzymam kciuki za siostre cioteczną, oby to krwawienie było niegroźne

Cytat:
Napisane przez tredulka Pokaż wiadomość
pani gin potwierdzila ciaze, powiedziala ze wszystko ladnie sie rozwija w macicy widziala pechcerzych i cialko zolte czy jak to sie tam nazywa powiedziala ze wg usg to 5 tydzien ale sie ciesze juz powiedzielismy rodzicom oni sie tez straaasznie ciesza. A bol brzucha to powiedziala ze normalne bo macica sie rozciaga pierwszy raz w zyciu jupi jupi fasola rosnie
superancko
jejciu ja już chce poniedziałek i tez wizyte pierwszy raz w życiu w sobote chce żeby już był poniedziałek

Cytat:
Ja się martwię upławami. Jak mają chociaż trochę inny kolor niż biel to panika roku
Myślicie że jakieś drobne przebarwienia są groźne?
Ja mam duże upławy, nawet większe niż przy owulce miałam, i moje mają taki bardziej kremowy kolor. Gin na pewno zauważy jeżeli coś bedzie nie tak na wizycie,w ciazy często zdarzają się drobne infekcje, dlatego kolor moze się zmieniać ale lekarz coś przepisze i wraca do normy wszystko
nie martw się, poczekaj spokojnie do wizyty chyba że będzie czuła swędzenie i pieczenie to wtedy idź szybciej do gina

Cytat:
Dzięki za kciuki U mnie usg wypadło ... zaskakująco Pokazał się zarodek z bijącym sercem (jak gin podkręcił dźwięk to nawet TŻ na korytarzu słyszał) Żeby nie było tak kolorowo - jest za mały o tydzień, pęcherzyk dopiero mały, za to żółtko za wielkie Lekarz powiedział, że tylko czekać i zobaczymy co będzie dalej, ale rokowania są oczywiście lepsze niż były Nie mam karty ciąży, żadnych zleconych badań, jedynie cztery zdjęcia usg. Kolejna wizyta za dwa tygodnie
eh, no to super, cieszę się bardzo że jest serduszko trzymam kciuki oby wszystko dalej dobrze się rozwijało i wszystko się wyrównało dbaj o siebie kochana
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 08:09   #553
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Ja miałam nawet dosyc wcześnie, bolało mnie podbrzusze tak z 1,5 tyg. przed okresem, no i te humorki, masakra - w pracy wtedy stwierdzili ze jestem w ciazy, nie wierzyłam po czym po 2 tyg. test i dwie kreseczki

acha no i pózniej juz w terminie miesiaczki czułam co jest na rzeczy dziwne, bo nawet TŻ powiedziałam,że chyba jestem potem pytał skąd wiedziałam, a ja że czułam i tyle.
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 08:32   #554
tredulka
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie nowe mamy, postaram się Was wieczorem dopisać

Tredulka, trzymam za wizytę.

U mnie dzisiaj też sądny dzień
Dziekuje dziewczynki za trzymanie kciukow. Teraz po tej wizycie jak juz wiem ze narazie wszystko ok to jestem spokjniejsza Teraz trzymam kciuki za wasze wizyty
tredulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 08:41   #555
moniboa
Przyczajenie

GG do moniboa

witam.
nie wiem czy dobrze trafilam, otóż dzis robilam test i wyszły dwie kreseczki, ostatni okres mialam 23 grudnia.
z porodem zalapuje sie na wrzesien czy jeszcze sierpien ??

pozdrówki
moniboa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 08:50   #556
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniboa Pokaż wiadomość
witam.
nie wiem czy dobrze trafilam, otóż dzis robilam test i wyszły dwie kreseczki, ostatni okres mialam 23 grudnia.

pozdrówki
Raczej końcówka września, początek października

Ciesze się z wami dobrymi wieściami z USG!

NIestety już nie mogę spać na brzuchu muszę się odnowa nauczyć spać dziś północy nie spałam bo próbowałam na bokach i na plecach
Uciskam już swój brzunio śpiąc na brzuszku

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 09:05   #557
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
witam.

pozdrówki
wrzesień
witamy nową mamusie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
NIestety już nie mogę spać na brzuchu muszę się odnowa nauczyć spać dziś północy nie spałam bo próbowałam na bokach i na plecach
Uciskam już swój brzunio śpiąc na brzuszku
ja tez nie mogę spać na brzuchu, bo mnie mdli wtedy dzisiaj w nocy się wierciłam strasznie z boku na bok bo bardzo lubie spać na brzuchu, no ale trudno, trzeba się odzwyczaić

ja już dziś zdąrzyłam zrobić zakupy a teraz musze koniecznie się brać za naukę bo mam dzisiaj egzamin a niewiele umiem
Stary 2011-01-29, 09:08   #558
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja już dziś zdąrzyłam zrobić zakupy a teraz musze koniecznie się brać za naukę bo mam dzisiaj egzamin a niewiele umiem
ja tak samo, a jeszcze się dowiedziałam że grupy 30 osobowe, to ściągi za bardzo nie wyciągne

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 09:14   #559
moniboa
Przyczajenie

GG do moniboa

dzieki, czyli dobrze trafilam.
mozecie mi powiedziec jakie badania bede miala po kolei robione?? co musze przygotowac?? czy brac jakies witaminki... i czy lekarz bez wczesniejszej umowionej wizyty mnie przyjmie ??
Stary 2011-01-29, 09:17   #560
agnyska81
Zakorzenienie

No co Wy, brzuszki jakieś już macie? Ja się we wszystko mieszczę: spodnie (ostatnio nawet sobie nowe kupiłam, bo wszystko ze mnie spada), staniki (biust najpierw "spuchł", a od dłuższego czasu jest taki sam jak był wcześniej). W poprzedniej ciąży miałam wypchnięty brzuszek, w 10 tygodniu był naprawdę inny i spodnie mi się nie dopinały.

Moniboa - do lekarza raczej się musisz zapisać (chyba, że jakoś Ci się inaczej uda wkręcić), najlepiej poczekać do 7-8 tygodnia, to od razu na tej wizycie powinnaś na usg zobaczyć zarodek z sercem Koniecznie bierz już teraz kwas foliowy A badania to Ci lekarz zleci, na to jeszcze masz chwilę

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-01-29 o 09:21
Stary 2011-01-29, 09:28   #561
moniboa
Przyczajenie

GG do moniboa

yhym... kwas foliowy czyli folik, dawka dla kobiet w ciazy to jedna dziennie ??
jakies 3 mc temu zapisalam sie do dobrej lekarki, i wizyta wypada 10 lutego, czyli lepiej isc juz w poniedzialek tj 31 czy poczekc chwile ??
Stary 2011-01-29, 09:33   #562
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
yhym... kwas foliowy czyli folik, dawka dla kobiet w ciazy to jedna dziennie ??
jakies 3 mc temu zapisalam sie do dobrej lekarki, i wizyta wypada 10 lutego, czyli lepiej isc juz w poniedzialek tj 31 czy poczekc chwile ??
Folik jeden dziennie
10 lutego będziesz chyba właśnie w 7-8 tygodniu, a jakbyś poszła teraz to lekarz jedynie potwierdzi ciążę, a na usg będziesz musiała poczekać. Ja jednak radzę iść tego 10 lutego, chyba żeby coś niepokojącego się działo (odpukać).

Stary 2011-01-29, 09:39   #563
moniboa
Przyczajenie

GG do moniboa

wydaje mi sie ze nic niepokojącego sie nie dzieje, przeciez normalne ze czasami leciutko w brzuszku mnie ukuje, czy tez po nocy zdarza sie zauwacy na majteczkach biale uplawy . piersi juz mniej bola i mdlosci tez raczej nie mam. troszke smak mi sie zmienil tz nic mi nie smakuje... no i wszyscy pisza ze wiecej sie spi, a ja mam odwrotnie, zawsze lubialam spac a teraz jakos wogole nie moge, dzis w nocy to prawie wogole nie spalam,
Stary 2011-01-29, 09:47   #564
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi sie ze nic niepokojącego sie nie dzieje, przeciez normalne ze czasami leciutko w brzuszku mnie ukuje, czy tez po nocy zdarza sie zauwacy na majteczkach biale uplawy . piersi juz mniej bola i mdlosci tez raczej nie mam. troszke smak mi sie zmienil tz nic mi nie smakuje... no i wszyscy pisza ze wiecej sie spi, a ja mam odwrotnie, zawsze lubialam spac a teraz jakos wogole nie moge, dzis w nocy to prawie wogole nie spalam,
To rzeczywiście bardzo normalne objawy

Niepokojące na pewno byłyby krwawienia, plamienia, silne skurcze (takie pobolewanie brzucha jest ok, jakby były takie mocno bolące, regularne to już niekoniecznie ok).

A co do badań to na pewno będzie krew, mocz, ustalenie grupy (to niekoniecznie, bo możesz przecież mieć to ustalone), odczyn Wassermana (to na kiłę), toxoplazmoza, cytomegalia, czasem różyczka. Pewnie o czymś zapomniałam
Jeśli masz Rh - to lekarz może zapytać o odczyn Rh ojca dziecka, warto wcześniej zapytać

Stary 2011-01-29, 09:51   #565
moniboa
Przyczajenie

GG do moniboa

baardzo Ci dziekuje, będe codziennie zaglądała i wrazie jakich kolwiek pytan to juz wiem do jakiego fachowca sie zwrócic.... hi hi hi.
pozdrawiam
Stary 2011-01-29, 09:55   #566
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
To rzeczywiście bardzo normalne objawy

Niepokojące na pewno byłyby krwawienia, plamienia, silne skurcze (takie pobolewanie brzucha jest ok, jakby były takie mocno bolące, regularne to już niekoniecznie ok).

A co do badań to na pewno będzie krew, mocz, ustalenie grupy (to niekoniecznie, bo możesz przecież mieć to ustalone), odczyn Wassermana (to na kiłę), toxoplazmoza, cytomegalia, czasem różyczka. Pewnie o czymś zapomniałam
Jeśli masz Rh - to lekarz może zapytać o odczyn Rh ojca dziecka, warto wcześniej zapytać
Jezu ile tego jest ja mam tylko cukier, morfologię i jeszcze jedno coś i już uważałam że to dużo

Wymianka.
Stary 2011-01-29, 10:00   #567
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu ile tego jest ja mam tylko cukier, morfologię i jeszcze jedno coś i już uważałam że to dużo
No wiesz, ja nie wiem czy to są jakieś "obowiązkowe", te co wypisałam No ale wydawało mi się, że jednak większość lekarzy je zleca. Tak z obserwacji mi się wydawało

Stary 2011-01-29, 10:11   #568
acelinka
Zakorzenienie

a ja mam pytanko do dziewczyn ze Śląska, mieszka któraś w okolicach Rybnika?

jejciu, ale mi się nei chce tego uczyć
a w środe mam egzamin z filozofii, to dopiero są głupie głupotki
Stary 2011-01-29, 10:17   #569
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, ja nie wiem czy to są jakieś "obowiązkowe", te co wypisałam No ale wydawało mi się, że jednak większość lekarzy je zleca. Tak z obserwacji mi się wydawało
No to niech lepiej mi na to skierowanie wypisuje na nast. wizycie bo znowu będę musiała szukać nowego ginka .

Wymianka.
Stary 2011-01-29, 11:03   #570
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dziewczynki, tak jak pisalam, mialam wczoraj wizyte i swojego gin, którego bede musiala zmienic ze wzgledu na brak usg w gabinecie:/ moje kochane malenstwo wcale nie jeste juz takie wczesne, gin stwierdzil ze moze miec juz miesiac ale musze zrobic to usg no i oczywiscie zaczynam miec infekcje, która jest podobno normalna w ciąży ze względu na dzidzie która musi sie rozwijać w takich a nie innych warunkach skurcze ciagle mam, ale gin mówi ze to dlatego, że mam tyłozgięcie macicy, ale tabletek nie biore bo nie darowałabym sobie gdyby zaszkodziły maleństwu tak chcialam sie pochwalic..
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości