|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Cytat:
jak pytałam na ost. wizycie ginkę to się lekko zaniepokoiła, ale stwierdziła, że nic nie widziała podczas badania. A ja ostatnio poszłam z listą pytań i tak mi głupio bylo to wyciągnąć i czytać z tego a miałam chyba z 20 pkt
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-01-28 o 21:08 |
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby kolejne USG było tak samo pozytywnie zaskakujące![]() Cotynato może taki Twój "urok" bo jeśli nic się nie dzieje to co by to mogło być.
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-01-28 o 21:13 |
|
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mogę się Twojego usg doczekać
Będzie jedno czy dwa?
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam przeczucie, że będą dwa
Jedno czy dwa ważne, żeby zdrowe było |
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Tak prędko wpadłam, że z tego pośpiechu zapomniałam podziękować za kciuki
Nowe mamy dopisane Widziałyście ile już nas jest? ![]() Coś nam ucichła Anciahk, Caltea, Golgie...
|
#546 |
|
BAN stały
|
hejka pisałam już tutaj ostatnio nie wiem czy jestem w ciazy nie robie na razie testu bo chyba za wcześnie bo to 9 dzien by dopiero był ale zmartwiłam się bo poczułam dziwny ból w podbrzuszu dosłownie 2 s i koniec. Wy piszecie o skurczach macicy czy ja tez mogę już je mieć 9 dni po zapłodnieniu? Chyba za szybko co? Dzisiaj wogóle czuję się jakoś dziwnie co chwile mam fochy na "tatusia" w końcu byłam ochłonąć z przyjaciółką na spacerku i teraz jest ok. Napiszcie mi proszę więcej o tych skurczach
|
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skurcze hm... ja nie miałam. Zrób test. one powinny już po 7 dniach wykazać ciążę.
|
|
|
|
|
#548 |
|
BAN stały
|
dzieki za odp.jutro kupię i zrobię w niedziele
ale proszę nadal jak któraś mamuśka miała takie objawy tak szybko to pisać trzymam za Was wszystkie kciuki! Ja niby chce ale zaczynam się denerwować trochę tym czekaniem |
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#550 | ||
|
Rozeznanie
|
ja kupuję przez internet, zawsze możesz odesłać
Cytat:
(przynajmniej na obrazku )Cytat:
2! 2! 2! mój TŻ pyta jaka jest szansa, że u nas będą trojaczki, chce mnie facet wykończyć... |
||
|
|
|
#552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Raz kupiłam przez neta stanik, przed ślubem bo potrzebowałam taki z całym silikonowym tyłem, a w sklepach nigdzie nie mogłam znajść takiego. Nie był drogi więc zaryzykowałam, ale oczywiście okazało się że jest za mały
Cytat:
trzymam kciuki za siostre cioteczną, oby to krwawienie było niegroźne ![]() Cytat:
![]() jejciu ja już chce poniedziałek i tez wizyte pierwszy raz w życiu w sobote chce żeby już był poniedziałek Cytat:
nie martw się, poczekaj spokojnie do wizyty chyba że będzie czuła swędzenie i pieczenie to wtedy idź szybciej do gina ![]() Cytat:
dbaj o siebie kochana
|
||||
|
|
|
#553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() acha no i pózniej juz w terminie miesiaczki czułam co jest na rzeczy dziwne, bo nawet TŻ powiedziałam,że chyba jestem potem pytał skąd wiedziałam, a ja że czułam i tyle .
|
|
#554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz trzymam kciuki za wasze wizyty
|
|
|
|
|
#555 |
|
Przyczajenie
|
witam.
nie wiem czy dobrze trafilam, otóż dzis robilam test i wyszły dwie kreseczki, ostatni okres mialam 23 grudnia. z porodem zalapuje sie na wrzesien czy jeszcze sierpien ?? pozdrówki |
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze się z wami dobrymi wieściami z USG! NIestety już nie mogę spać na brzuchu muszę się odnowa nauczyć spać dziś północy nie spałam bo próbowałam na bokach i na plecach ![]() Uciskam już swój brzunio śpiąc na brzuszku
|
|
|
#557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witamy nową mamusie ![]() Cytat:
dzisiaj w nocy się wierciłam strasznie z boku na bok bo bardzo lubie spać na brzuchu, no ale trudno, trzeba się odzwyczaić ![]() ja już dziś zdąrzyłam zrobić zakupy a teraz musze koniecznie się brać za naukę bo mam dzisiaj egzamin a niewiele umiem
|
||
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#559 |
|
Przyczajenie
|
dzieki, czyli dobrze trafilam.
mozecie mi powiedziec jakie badania bede miala po kolei robione?? co musze przygotowac?? czy brac jakies witaminki... i czy lekarz bez wczesniejszej umowionej wizyty mnie przyjmie ?? |
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
No co Wy, brzuszki jakieś już macie?
Ja się we wszystko mieszczę: spodnie (ostatnio nawet sobie nowe kupiłam, bo wszystko ze mnie spada), staniki (biust najpierw "spuchł", a od dłuższego czasu jest taki sam jak był wcześniej). W poprzedniej ciąży miałam wypchnięty brzuszek, w 10 tygodniu był naprawdę inny i spodnie mi się nie dopinały.Moniboa - do lekarza raczej się musisz zapisać (chyba, że jakoś Ci się inaczej uda wkręcić), najlepiej poczekać do 7-8 tygodnia, to od razu na tej wizycie powinnaś na usg zobaczyć zarodek z sercem Koniecznie bierz już teraz kwas foliowy A badania to Ci lekarz zleci, na to jeszcze masz chwilę
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-01-29 o 09:21 |
|
|
|
#561 |
|
Przyczajenie
|
yhym... kwas foliowy czyli folik, dawka dla kobiet w ciazy to jedna dziennie ??
jakies 3 mc temu zapisalam sie do dobrej lekarki, i wizyta wypada 10 lutego, czyli lepiej isc juz w poniedzialek tj 31 czy poczekc chwile ?? |
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 lutego będziesz chyba właśnie w 7-8 tygodniu, a jakbyś poszła teraz to lekarz jedynie potwierdzi ciążę, a na usg będziesz musiała poczekać. Ja jednak radzę iść tego 10 lutego, chyba żeby coś niepokojącego się działo (odpukać).
|
|
#563 |
|
Przyczajenie
|
wydaje mi sie ze nic niepokojącego sie nie dzieje, przeciez normalne ze czasami leciutko w brzuszku mnie ukuje, czy tez po nocy zdarza sie zauwacy na majteczkach biale uplawy . piersi juz mniej bola i mdlosci tez raczej nie mam. troszke smak mi sie zmienil tz nic mi nie smakuje... no i wszyscy pisza ze wiecej sie spi, a ja mam odwrotnie, zawsze lubialam spac a teraz jakos wogole nie moge, dzis w nocy to prawie wogole nie spalam,
|
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niepokojące na pewno byłyby krwawienia, plamienia, silne skurcze (takie pobolewanie brzucha jest ok, jakby były takie mocno bolące, regularne to już niekoniecznie ok). A co do badań to na pewno będzie krew, mocz, ustalenie grupy (to niekoniecznie, bo możesz przecież mieć to ustalone), odczyn Wassermana (to na kiłę), toxoplazmoza, cytomegalia, czasem różyczka. Pewnie o czymś zapomniałam ![]() Jeśli masz Rh - to lekarz może zapytać o odczyn Rh ojca dziecka, warto wcześniej zapytać
|
|
#565 |
|
Przyczajenie
|
baardzo Ci dziekuje, będe codziennie zaglądała i wrazie jakich kolwiek pytan to juz wiem do jakiego fachowca sie zwrócic.... hi hi hi.
pozdrawiam |
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tylko cukier, morfologię i jeszcze jedno coś i już uważałam że to dużo
|
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale wydawało mi się, że jednak większość lekarzy je zleca. Tak z obserwacji mi się wydawało
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanko do dziewczyn ze Śląska, mieszka któraś w okolicach Rybnika?
![]() jejciu, ale mi się nei chce tego uczyć a w środe mam egzamin z filozofii, to dopiero są głupie głupotki
|
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, tak jak pisalam, mialam wczoraj wizyte i swojego gin, którego bede musiala zmienic ze wzgledu na brak usg w gabinecie:/ moje kochane malenstwo wcale nie jeste juz takie wczesne, gin stwierdzil ze moze miec juz miesiac
ale musze zrobic to usg no i oczywiscie zaczynam miec infekcje, która jest podobno normalna w ciąży ze względu na dzidzie która musi sie rozwijać w takich a nie innych warunkach skurcze ciagle mam, ale gin mówi ze to dlatego, że mam tyłozgięcie macicy, ale tabletek nie biore bo nie darowałabym sobie gdyby zaszkodziły maleństwu tak chcialam sie pochwalic..![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

\
Szłam przede wszystkim po zaświadczenie o ciąży do pracy i w końcu o nim zapomniałam i musiałam czekać znowu
jak pytałam na ost. wizycie ginkę to się lekko zaniepokoiła, ale stwierdziła, że nic nie widziała podczas badania. A ja ostatnio poszłam z listą pytań i tak mi głupio bylo to wyciągnąć i czytać z tego a miałam chyba z 20 pkt

U mnie usg wypadło ... zaskakująco
Pokazał się zarodek z bijącym sercem (jak gin podkręcił dźwięk to nawet TŻ na korytarzu słyszał)
Lekarz powiedział, że tylko czekać i zobaczymy co będzie dalej, ale rokowania są oczywiście lepsze niż były 

(przynajmniej na obrazku