Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 21:20   #1351
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
angina to nie wirus
to bakteria ...
100% szansy nie ma oczywiscie, jeśli dacie rade bez buziaków
dac rade musimy, oby tylko sie nie zarazic i tak katar mam a sie antybotykow wystarczjaco na pecherz nabralam w ciazy..

nie straszcie tu pierwiastki porodami, tzn mnie, bo zaraz dam
Stary 2011-01-28, 21:20   #1352
Agnieszka.M
Rozeznanie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Weźcie nie piszcie takich historii, bo ja w nocy nie będę mogła spać
Raz, że strasznie mi jej szkoda, ja nie wiem, co bym zrobiła, jakby... tfu, tfu, odpukać w niemalowane!
A dwa, że się teraz będę stresować... A jak przyjadę już do szpitala, to będę wszystkich bić, żeby tylko jak najszybciej do ktg podłączyli, czy wszystko w porządku...
Dlatego bałam się to oglądać, bo widziałam wcześniej zwiastun, ale potem stwierdziłam, że lepiej wiedzieć, co nas może spotkać i przed czym się bronić. Mój mąż też oglądał i powiedział, że choćby miał wszystkich pozabijać i własnoręcznie mnie podłączyć, to to zrobi i nie pozwoli nas spławić. Było nam smutno, jak to oglądaliśmy, ja płakałam, ale po to są takie programy ... ku przestrodze

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:22   #1353
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
No "niestety" mój mąż też tak myśli I zawsze po pracy mi przywozi jakąś niespodziankę w stylu sześciopaka snickersów. I się cieszy jak widzi jak to wszystko pochłaniam. Już mu powiedziałam, żeby się przygotował, że potem zostaje z dzieckiem, a ja do ćwiczeń. Ale on to skwitował tylko stwierdzeniem, że przestanie mi dowozić słodycze, jak przekrocze 70 kg (przed ciążą ważyłam 54,5 kg). Widzicie jaki dobry
Tak dbać powinien facet o swoją kobietę, powinnaś się cieszyć

Nas dzisiaj na spacerze mijała taka młoda dziewczyna i mówię do Tżta
"zobacz ona ma pupkę jak ja jeden pośladek" a on do mnie "głupia jesteś! chodź, idziemy na jakieś dobre ciacho"
Także podejście mają raczej takie samo

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:29   #1354
andziot
Zakorzenienie

mój mężu kiedyś powiedział, że ja go kocham mimo że się gruby zrobił (troche mu sie przytyło w małżeństwie ) więc dlaczego on ma mnie nie kochać jak nie schudne po ciąży

taki wyrozumiały jest

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:32   #1355
Agnieszka.M
Rozeznanie

Siasiek no ja na mojego męża absolutnie nie narzekam Mnie ostatnio w podobnej sytuacji wziął na duże lody z polewą. Także chyba serio mają podobne podejście.
Mam też zakaz robienia czegokolwiek, on mnie we wszystkim wyręcza. Ostatnio nawet mój tata mu powiedział, że chyba trochę przesadza. na co on go obrzucił wzrokiem bazyliszka i rzucił "czy ty nie rozumiesz, że ona jest w ciąży?!"
Tata na to: "no moja żona była w ciąży 5 razy".
A mój mąż do niego, " no to tym bardziej ci się dziwię, że nic nie rozumiesz".
Cała dyskusja rozegrała się dlatego, że chciałam sama zanieść talerz do kuchni po jedzeniu.

Stary 2011-01-28, 21:36   #1356
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
mój mężu kiedyś powiedział, że ja go kocham mimo że się gruby zrobił (troche mu sie przytyło w małżeństwie ) więc dlaczego on ma mnie nie kochać jak nie schudne po ciąży

taki wyrozumiały jest

Cytat:
Siasiek no ja na mojego męża absolutnie nie narzekam Mnie ostatnio w podobnej sytuacji wziął na duże lody z polewą. Także chyba serio mają podobne podejście.
Mam też zakaz robienia czegokolwiek, on mnie we wszystkim wyręcza. Ostatnio nawet mój tata mu powiedział, że chyba trochę przesadza. na co on go obrzucił wzrokiem bazyliszka i rzucił "czy ty nie rozumiesz, że ona jest w ciąży?!"
Cała dyskusja rozegrała się dlatego, że chciałam sama zanieść talerz do kuchni po jedzeniu.

Że o to talerz to bym się nie spodziewała

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:51   #1357
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
I tak powinno być w każdym domu.
U mnie jak mąż jest też mnie mocno wyręcza.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 21:51   #1358
ania2631
Wtajemniczenie

Dobry wieczór dziewczynki...My już po przeprowadzce a teraz pomału się urządzamy...!Dziś dopiero podłączyli nam internet i nie ma szans abym was nadrobiła,więc wybaczcie...Kilka stron napewno przeczytam..Spokojnej nocki..!!!
Stary 2011-01-28, 21:57   #1359
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
U mojego to zależy od nastroju... Czasem we wszystkim wyręcza, a czasem nie zauważa pełnego zlewu, niewypakowanej zmywarki i śmieci, które wywalają się z kosza (tudzież bardziej udaje, że nie zauważa...)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 22:00   #1360
Paulizia
Wtajemniczenie

Patrzcie jaki bajer dla Eweski znalazlam. Moze juz widziala, ale na mnie zrobilo wrazenie Firma Baby jogger

tandem.jpg
Stary 2011-01-28, 22:03   #1361
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Mój mąż zawsze był dla mnie dobry. Zawsze w tygodniu pozwalał mi rano spać dłużej, bo ja miałam problem z wstawaniem do pracy, budził mnie dopiero na śniadanko, które dla mnie robił i nalewał mi wody z pianką do wanny. Zawsze też on zajmował się robieniem kawki i herbatki popołudniu. natomiast do mnie należały obiady, kolacje w tygodniu i śniadania w weekendy. No, a teraz od kiedy jestem w ciąży, to praktycznie wszystko on robi sam i wygląda na zadowolonego . Twierdzi, że ja wykonuje wystarczająco ciężką pracę, nosząc ciągle naszego dzidziusia.
Edit: Ze śmieciami na śmietniku nie byłam nigdy w życiu. Wcześniej, w domu rodzinnym to robił tata lub mój brat, a teraz u nas zawsze robił i robi to mąż.

Paulizia no wózek fantastyczny wynalazłaś.

Edytowane przez Agnieszka.M
Czas edycji: 2011-01-28 o 22:08

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 22:09   #1362
Paulizia
Wtajemniczenie

Agniesia_pe, Moria, ale macie wyprawki woooow. Az mi sie glupio zrobila, bo ja tak oszczedzam, zeby chociaz co tydzien miec przyjemnosc z kupowania, ale zeby nie przesadzic. Cos czuje, ze na koniec z podobna iloscia wyladuje

Princi sliczne te ciuszki

Mam pytanko do Andziotka na temat cisnienia, bo zajrzalam do karty a mam tam
120/70
140/70
i ostatnio 130/70
nie mam cisniomierza w domu i sprawdzaja mi tylko jak ide do lekarza. Zaczynam sie martwic, bo zawsze mialam 110/70 jeszcze ten lot samolotem... Moja mama ma nadcisnienie...
Dzisaj przez chwile zrobilo mi sie bardzo slabo... myslalam, ze zemdleje... tylko przez chwile i przeszlo. Nie wiem czy to a cos wspolnego. Lece jutro po cisnieniomierz, bo zaczyna mnie to martwic
Stary 2011-01-28, 22:16   #1363
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Patrzcie jaki bajer dla Eweski znalazlam. Moze juz widziala, ale na mnie zrobilo wrazenie Firma Baby jogger

Załącznik 3701602
Świetny!
Ciekawe, czy bardzo drogi... Pewnie tak, skoro tak bajerancki dla dwójki

Ciekawe jak radzą sobie mamy 5- i 6-cio raczków z wózkami

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 22:22   #1364
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Mam pytanko do Andziotka na temat cisnienia, bo zajrzalam do karty a mam tam
120/70
140/70
i ostatnio 130/70
nie mam cisniomierza w domu i sprawdzaja mi tylko jak ide do lekarza. Zaczynam sie martwic, bo zawsze mialam 110/70 jeszcze ten lot samolotem... Moja mama ma nadcisnienie...
Dzisaj przez chwile zrobilo mi sie bardzo slabo... myslalam, ze zemdleje... tylko przez chwile i przeszlo. Nie wiem czy to a cos wspolnego. Lece jutro po cisnieniomierz, bo zaczyna mnie to martwic
cisnienie powinnismy sobie mierzyc w domciu czasem,
bo u lekarza to nie to samo, ja np zawsze mam wyzsze
często jest niemiarodajne, bo albo sie zdenerwujemy, albo nie odpoczniemy w poczekalni itp
więc leć kupić ciśnieniomierz (przyda się zawsze w domu) i kontroluj co jakiś czas

tylko sie nie martw bez poterzby bo ci cisnienie podskoczy

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-01-28 o 22:24
Stary 2011-01-28, 22:22   #1365
mamaoptymistka
Zadomowienie

Ja u mojego męża bardzo lubię to jakie ma podejście do syna, traktuje go zawsze bardzo poważnie i wszystko wnikliwie mu tłumaczy a klockami Lego potrafi się 2h z nim w pokoju bawić. Wiele pozwala mu robić np. ciąć prawdziwą piłą ręczną i pracować prawdziwymi narzędziami, zawsze prace w domu robią razem. Zdarzyło się już nie raz że mój synek jak męża nie było w czymś mnie wyręczał mówiąc " daj to mama, to nie są sprawy dziewczyńskie, ja to zrobię"
Stary 2011-01-28, 22:27   #1366
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Ja u mojego męża bardzo lubię to jakie ma podejście do syna, traktuje go zawsze bardzo poważnie i wszystko wnikliwie mu tłumaczy a klockami Lego potrafi się 2h z nim w pokoju bawić. Wiele pozwala mu robić np. ciąć prawdziwą piłą ręczną i pracować prawdziwymi narzędziami, zawsze prace w domu robią razem. Zdarzyło się już nie raz że mój synek jak męża nie było w czymś mnie wyręczał mówiąc " daj to mama, to nie są sprawy dziewczyńskie, ja to zrobię"
Super Mam nadzieję, że za parę lat u mnie też tak będzie.

Stary 2011-01-28, 22:27   #1367
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
cisnienie powinnismy sobie mierzyc w domciu czasem,
bo u lekarza to nie to samo, ja np zawsze mam wyzsze
często jest niemiarodajne, bo albo sie zdenerwujemy, albo nie odpoczniemy w poczekalni itp
więc leć kupić ciśnieniomierz (przyda się zawsze w domu) i kontroluj co jakiś czas

tylko sie nie martw bez poterzby bo ci cisnienie podskoczy
Tak jest pani doktor
Wiesz... to kolejny argument mojego meza bym nie leciala takze jutro lece po cisnieniomierz
Stary 2011-01-28, 22:28   #1368
andziot
Zakorzenienie

dobranoc kochane
bo za 6h znowu ktos mi do lozka wlezie i bedzie mnie nogami obijac

Stary 2011-01-28, 22:33   #1369
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Super Mam nadzieję, że za parę lat u mnie też tak będzie.
Na pewno. I wtedy śmiało można powiedzieć że to jest szczęście jak się patrzy na nich jak na najlepszych kumpli, choć jeden ma 180 cm a drugi 110 cm.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 04:56   #1370
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Kochane, no ja niestety juz od dluzszego czasu cierpie na bezsennosc, moj synek budzi sie codziennie punktualnie o 5tej

Paulizia widzialas skarpeteczki podobne do tych Twoich

anulinka2009 sluchaj ostatnio jak tak wczesniej wstaje biore juz eutyrox, bo robie sobie mleczko z buleczka, jak myslisz dobrze robie juz tak o swiecie, ze go biore??

Co do tycia w ciazy to wczoraj sie zwazylam po 2tygodniowym nie wazeniu sie, myslalam ze bedzie tragedia, ale chyba nie ma, bo idzie 25ty tydzien i mam 8 kg na plusie, chodz gin mowi kilogram na miesiac, ale nie wiem czy to jest wykonalne:rolle yes:

Milego poranka
Stary 2011-01-29, 06:47   #1371
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

My już wyspane
zjadłam cini minis z mleczkiem(ostatnio dużo mleka spożywam)
piję kawusię i czytam co nabazgrałyście

Mała się rozpycha,płatki jej pewnie smakują:xD
Jeśli chodzi o mojego tż-ta to nie mogę narzekać,w tyg nie ma go w domku za to w weekend się odwdzięcza.
Świetnie dogaduje się z chlopakami,razem się bawią (długo)budują itp.
Na początku związku było ciut inaczej he he,ale dało sie pana jedynaka wychować.
Tż śpi smacznie,aż mu zazdroszczę
ide umyć łepek i pędzę po świeże pieczywko

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 06:55   #1372
eweska
Moderatoreska

Dzien dobry
Ja nie wyspana, usnęłam o 1 bo tv oglądaliśmy z mężulem, a dziś przed 7 pobudka
Będzie dzien do d... jak ja taka nie wyspana, a za 1,5 godzinki wychodzę z domku.

Paulizia dzięki za link, nie widziałam jeszcze takiego wózka i obawiam się że dla mnie nie będzie użyteczny bo jest to raczej wózek dla rodzeństwa rok po roku czy jakoś tak, ponieważ nie widzę możliwości zaczepienia dwóch gondol, a foteliki nie są rozkładane z tego co widzę, więc z takim u mnie ciężko będzie.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-01-29 o 06:59
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 07:36   #1373
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
nic sie nie boj USG,, dzidzia kopie wiec wszystko jest dobrze, raczej pomysl, ze zobaczysz swoja dzidzie na dobrym sprzecie wyraznie i zwariujesz ze szczescia
oj tak, czekam na to z niecierpliwoscia jeszcze tydzien

Cytat:
Kochana dwa 3bity to jest nic. Ja poza normalnym śniadaniem nr1, śniadaniem nr2, obiadem i kolacją zjadłam 300 g cukierków Mister Choc Sweet Mix, 4 twixy i 3 snickersy. Oprócz tego paczkę słonecznika, pół kilograma mandarynek i dwa duże jabłka. I coś czuję, że jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa.
na zdrowko skarbie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
dziewczyna przyjechała z tż do szpitala w nocy,miała akcję porodową,skurcze co7do 5 minut.
Wszyscy spali,w dodatku jakaś awaria prądu była,położna zapytała co się dzieje ,nawet nie zbadała nie wezwała lekarza.Stwierdziła ze jeszcze jest czas i zeby pojechali do innego szpitala,bo u nich awaria prądu(działało zasilanie awaryjne)a najlepiej jak pojedzie do domu.
Małzeństwo pojechało do innego szpitala,tam okazało się że u dziecka brak tętna.
Matka mówiła,że jak przyjechała do 1 szpitala cały czas czuła ruchy.
Lekarze zbadali ją i miała 7,5 cm rozwarcia za chwilkę urodziła martwego synka,udusił się pępowiną,
Położne płakały razem z matką,położyły jej go na piersi ,wyobrażacie sobie.
Ojciec dziecka mówił,ze maluch wyglądał jakby spał i ciągle miał nadzieję ,że otworzy oczka i zacznie płakać.Niestety
Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
dziś o 17.10 na tvn 24 leciało,któraś z dziewczyn pisała żeby oglądać.
Wydaje mi się że mogło być inaczej,podłaczyli by ją pod ktg itd.A tak nikt jej nie zbadał,nie zrobił usg a o ktg nie wspomnę.Kobieta w 9 miesiącu jedzie do porodu a tu taki numer.zrobili by cięcie i chłopiec by żył,ruchy czuła więc dziecko żyło
mi to sie w glowie nie miesci...ciekawe czy to bylo jej pierwsze dziecko? ja po takiej sytuacji wyladowalam bym w psychiatryku o ile bym sobie sznura na szyje nie zalozyla... nie wyobrazam sobie tego! strasznie jej wspolczuje i Tobie też Kasiu. Ciesze sie ze bedziesz miala coreczke-strasznie

obejrzalam "seksi mama" a teraz ogladam "dzieci nie placza" na polsat cafe

oj bym sie nie przywitala- dzien dobry!!!!
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 07:38   #1374
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry w sobotni poranek
Ja już po śniadanku i dopijam kawkę. Dziewczyny, mówię Wam jaki wczoraj pyszny chleb dorwałam taki prawdziwy razowiec ze słonecznikiem z mega twardą i chrupiącą skórką W życiu takiego chleba nie jadłam i mam ochotę sama zacząć taki piec. Tym bardziej że kosztował 10 zł. więc jakby codziennie taki kupować to bankrut Czy któraś z was piecze chleb?

Cytat:
dobre

Cytat:
Zdarzyło się już nie raz że mój synek jak męża nie było w czymś mnie wyręczał mówiąc " daj to mama, to nie są sprawy dziewczyńskie, ja to zrobię"
hehe jaki fajny synek
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 07:38   #1375
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

eve ja nie zauważyłam różnicy w coli bo jej nie pijam ale fanta to i owszem a proszki i łyny do prania to już w ogóle... nie dość że nie radzą sobie z plamami to nie pachną też tak ładnie.
Ja zawsze zamawiam sobie karton takiego proszku i 2 butelki płynu jak moja kuzynka wraca z holandii, a moja teściowa kiedy zobaczyła uprane koszule mojego męża to stwierdziła że jestem rozrzutna bo ile proszku musiałam tam wsypać i ile płynu wlać żeby one tak pachniały

agnieszka pe25
moria ojej ile macie ciuszków super może i ja się doczekam takiej wyprawki

kasia1361
to straszne co napisałaś moja kuzynka zaczęła rodzić w 29 tygodniu ciąży i przyjechała do szpitala to jej lekarzz powiedział że udaje i ona mu mówi że wody jej odeszły a on się pyta czy jest pewna czy się czasem nie zsikała wysłał ją do szpitala oddalonego o 50km i dopiero tam urodziła. na szczęście wszystko dobrze sie skończyło

mary poziomkowa
a po wklejeniu tych hadcor'ów pierwsza nie zaśniesz :P

agnieszka m fajnie że mężulek tak o ciebie dba mój też się poprawił ale do tego stopnia to chyba nigdy nie dojdzie...już postanowił że będziemy biegać od czerwca ogląda atlasy i wioślarze żebyśmy mogli razem poćwiczyć a nie wydawać kasy na siłkę... oj jemu się też przytyło wczoraj uprasowałam mu koszulę a on się nie umiał do niej dopiąć a w listopadzie jeszcze w niej śmigał hmmm więc oboje weźmiemy się za siebie po urodzeniu naszego szczęścia

matallewar mój ogranicza się do wyrzucania śmieci dezynfekcji łazienki (mam na to uczulenie więc robi to codziennie) no i zamiatanie odkurzanie i mycie podłogi a resztę robię ja
no ale zważając na to że siedzi cały czas w pracy to i tak dobrze że się za coś weźmie

paulizia świetny ten wózek

oj mama optymistka mam nadzieję że mój Kapi też będzie o m nie tak dbał

principessina
moja położna powiedziała mi że przytyję jeszcze jakieś 7-8 kg powiedziała że kobieta w ciąży powinna przytyć średnio ok 12-14kg wątpię żeby 1 kg na miesiąc był wykonalny

ufff nadrobiłam wszystko siedząc od 7.45 ale już jestem
witam więc wszystkie mamusie i wspaniałe brzuszki

śnił mi się poród i był tak realny że kiedy się obudziłam to zapytałam męża gdzie jest Kacper

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 07:51   #1376
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

ja rowniez sie witam.
mialam plan zeby dzisiaj troche odespac, ale nic z tego, ile ja bym dala zeby tak spac zeby sie wyspac a nie rano wstaje zmeczona,

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja nie wyspana, usnęłam o 1 bo tv oglądaliśmy z mężulem, a dziś przed 7 pobudka
Będzie dzien do d... jak ja taka nie wyspana, a za 1,5 godzinki wychodzę z domku.

Paulizia dzięki za link, nie widziałam jeszcze takiego wózka i obawiam się że dla mnie nie będzie użyteczny bo jest to raczej wózek dla rodzeństwa rok po roku czy jakoś tak, ponieważ nie widzę możliwości zaczepienia dwóch gondol, a foteliki nie są rozkładane z tego co widzę, więc z takim u mnie ciężko będzie.

ja tez jeszcze takiego niewidzialam, na najzgrabniejsza rame z wozkow blizniaczych, sliczny, mysle ze to i dla rodzenstwa i dla blizniat, z tym ze zamiat tych fotelikow by musialy byc te rozkladane, na adapterach przystosowanych. ten by ci na pewno wszedl do windy

ja tu bym sie bardziej ceny z kosmosu obowiala

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzień dobry w sobotni poranek
Ja już po śniadanku i dopijam kawkę. Dziewczyny, mówię Wam jaki wczoraj pyszny chleb dorwałam taki prawdziwy razowiec ze słonecznikiem z mega twardą i chrupiącą skórką W życiu takiego chleba nie jadłam i mam ochotę sama zacząć taki piec. Tym bardziej że kosztował 10 zł. więc jakby codziennie taki kupować to bankrut Czy któraś z was piecze chleb?
dobre

hehe jaki fajny synek
moniu ja nie pieke, tez mam dostep czasem do takiego prawdziwego, wiec od czasu do czasu sie delektuje ,a le pamietam ze kiedys dziewczyny pisaly o tym, takze ktores na pewno pieka, nie pamietam tylko ktore
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 08:09   #1377
eweska
Moderatoreska

Agnieszka_pe chyba raczej nie dla bliźniaków zobacz na filmik http://www.preciouslittleone.com/pro...---onyx-black/ jak wejdzie jedna gondola to na drugą nie ma miejsca, a z gondolo-fotelikami może być różnie, albo cena wysoka, albo nie znajdę takich do tego wózka.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 08:09   #1378
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Tak dbać powinien facet o swoją kobietę, powinnaś się cieszyć

Nas dzisiaj na spacerze mijała taka młoda dziewczyna i mówię do Tżta
"zobacz ona ma pupkę jak ja jeden pośladek" a on do mnie "głupia jesteś! chodź, idziemy na jakieś dobre ciacho"
Także podejście mają raczej takie samo
Cytat:
tylko pozazdroscic moj jest kochany, ale tyle pracuje ze przyjezdza do domu padniety... ja mu pod nos podaje obiad, pozniej popatrzy na tv i usypia jak dziecko...rano ledwo wstaje. Cale mieszkanko na mojej glowie, ale nie narzekam, dobrze sie czasem troszke poruszac. Wiadomo nie dzwigam nic ciezkiego, i nie robie nic za dlugo

Cytat:
oj jak slodko nie watpie ze moj maż tez bedzie sie z dzidziolem bawic przynajmniej w weekendy i w czasie urlopu- nie moge sie doczekac a ja wtedy hop do fryziera, pobiegac i porobic brzuszki. Bedzie super!

katarek mnie dopadl

tak sie zastanawiam jak czesto i o ktorych godzinach moj skarb mnie kopie i wiecie, roznie z tym jest dzisiaj np. o 3 w nocy obudzilam sie na siusiu, potem mnie kopalo az w koncu zaczelo mi burczec w brzuszku
wstalam napilam sie wody i sie uspokoilo, usnelam.

Teraz jest cicho a wczoraj o tej porze juz buszowalo

a u was jak z tymi ruchami? kiedy najczesciej?
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-01-29 o 08:11
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 08:17   #1379
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Agnieszka_pe chyba raczej nie dla bliźniaków zobacz na filmik http://www.preciouslittleone.com/pro...---onyx-black/ jak wejdzie jedna gondola to na drugą nie ma miejsca, a z gondolo-fotelikami może być różnie, albo cena wysoka, albo nie znajdę takich do tego wózka.

napisalam wyzej ze bys musiala z gondol zrezygnowac(bo nie wejda na pewno) gondolo foteliki bys musiala miec jane, i adaptery do nich(zeby pasowaly w ta rame) ale ja podejrzewam ze cena kosmos wlasnie

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

http://www.blizniaki.waw.pl/?baby-jogger,104

tu jest link z cena

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

zobacz eweska same rozwiazania dla blizniakow w tym linku, wlasnie sobie ogladam
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 08:18   #1380
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

wiitam
dziękuję za trzymanjie kciuków l4 dostałam wiec bede wypoczywac hihi
ale chyba nie dzisiaj bo mam cały dom do posprzatania, oprocz łązienki ktroa wczoraj załatwiłam i to bardzo szybko bo mialam focha na tż, bo przyszłam po 18 od lekarza i siadłam na kompa, to mnie skrzyczał, że "PRZEZ TEN ŻNIWAŻ (WIZAZ:d) TO NAM NIEDLUGO RZEŻUCHA NA PODŁODZE Z BVRUDU WYRO ŚNIE" nie wiem skad mu sie to uwaliło:P to strzeliłąm focha i zabrałam sie za robote to mnie potem przepraszał i prosił zebym nic nie robiła;p
potem wlaczylismy film i zasnelismy;p a ze on byl po nocce i spal od 7 do 16 30 a potem od 21 do 24, obudził sie o północy i poszedł śmieci wyrzucic głupek i potem do 4 rano oszołom nie spał i ja przy nim tez tak jednym okiem, cały czas mi rece do brzucha przykładał i budził małego pukaniem i sie cieszyl ze mu odkopuje;p i miałam pospane...
zaraz go obudze zeby mi po paczka poszedł;d
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
na oddziale - w szpitalu?!
na oddziale a SKOKu
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
o ile dobrze pamietam - w banku ;D
za pamiec
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
uwaga! dziś na obiad zjadłam 4 kotlety mielone z ziemniakami i sosem

to tylko ja pożeram dwa 3bity dziennie?
no i jakieś pomarańcze wpadną.

moje "kochanie" leży na kanapie, ogląda mecz a ja musiałam iść po zakupy. "tylko nie kupuj dużo, żebyś dźwigać nie musiała"
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
no strasznie i teraz ma focha, bo ja wyszłam z domu wkurzona po te zakupy. i jeszcze usłyszałam "tylko nie kupuj dużo na złośc, że mam czuc sie winny, że musisz dźwigac coś, ja jutro kupię reszte". ma focha bo ja strzeliłam fochem
tak w ogóle to nie mogę narzekac, bo zawsze on robi zakupy i odkurza i myje podłogi w domu
ależ Twoj kochany tż się o Ciebie troszczy hihi no słodział;p
brak mi czasem słów do facetów
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Ej no co Wy??!!

Jak przyjmowali mnie do szpitala (po terminie) położyli mnie na trakcie pod ktg, tam właśnie jakaś siksa rodziła, pisałam już kiedyś o tym (krzyk był straszny i słyszałam "będę rzygać, nie mogę oddychać, ja chce umrzeć nie dam rady) wstrachałam się na maksa.
Ale jak przyszło co do czego (już po masażu szyjki) skurcze były ale coś jakbym okres miała dostać i brzuch twardniał i tak co jakiś czas. Ale wszystko spoko sobie z Tżtem gadałam na korytarzu aż w końcu wygonili go bo była 22 i szpital zamykali
A o 23 chyba dzwoniłam bo "już".
Później tochę w wannie posiedziałam a póżniej o 2.15 położyli mnie na łóżku bo były parte, chyba przy trzecim babka mówi teraz trochę będzie szczypać i ciach mnie nożykiem faktycznie tak tylko zapiekło. Po czym zaraz główka była na zewnątrz. I przy następnym już słyszałam: " a mogę ja tą pępowinę przeciąć?!!!" Tż z taką pretensją do położnej
I po wszystkim No jeszcze łożysko po 5 minutkach chyba ale tego już raczej nie czułam.

Ja rodziłam w nocy było pusto wszędzie młody urodził się w ciszy, przy radyjku. Ja tylko ściskałam rękę Tżta ale chyba tak samo ściskałabym ją gdyby chodził ze mną do dentysty

A jeszcze jak już był ten drugi party to złapał mnie skurcz w łydce i to mnie bardziej bolało wszyscy rzucili się na nogę i masowali bo wyłam że strasznie boli

I rozumiem że każdy poród jest inny, jeden bardziej bolesny inny mniej ale nie nastawaiajcie się na jakiś koszmar bo to same sobie tego stracha napędzacie!!
siasiek Twoj tekst to miód na moje skołatane serce;p
dzięki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości