|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Co do ruchów to mój jest ostatnio mało aktywny
![]()
#1382 | |
Moderatoreska
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
widziałam juz kiedyś tą stronkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Wtajemniczenie
|
wiesz kasiu u mnie są raczej ustalone pory kiedy sie rusza
![]() awsze pobudka o 7.00 później gdzieś koło 10 kiedy wie że będę się z nim bawić bo mam na to czas i wtedy kopie najdłużej i najmocniej następnie gdzieś koło 15-16 i później wieczorkiem gdzieś około 21 no i w nocy o 3 to już standard ale to takie fajne uczucie ![]()
#1384 |
Zakorzenienie
|
Podobno niektóre dzieci już w brzuchu mają ustalone pory buszowania i może się to pokrywać z tym co będzie po urodzeniu
![]()
#1385 |
Wtajemniczenie
|
moj brzuszek
![]()
![]() |
#1386 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dzisiaj udało mi się wcześniej (niż zwykle ) wstać. Co do ruchów to ja czuję młodszego jak tylko się przebudzę, nie ma znaczenia czy w nocy to jest 2,4,5 czy 10. Jak wstaję ja wstaje i on ![]() W ciągu dnia też co chwilkę go czuję. Jedynie co zauważyłam jak zjem śniadanko to ma akcje "rzucania się" i później jest trochę ciszy. Jak mam dużo roboty to wtedy też tak jakby był mniej ruchliwy ale jak nic nie robię to co moment mnie okłada. Dobra idę na śniadanie ![]()
#1387 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dziewczynki, zanim Was nadrobię mam pilne pytanie:
Czy któraś z Was miała już robione KTG? Nie wiem czy mogę jechać do kliniki aby mi zrobili, czy nie za wcześnie?
#1388 |
Wtajemniczenie
|
ooo fajnie by było jakby miał takie pory wstawania
![]() kasiu jaki masz piękny brzuszek taki okrąglutki ![]() siasiek smacznego ja już po śniadanku ![]()
#1389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moria spokojnie możesz jechać skoro masz jakieś obawy.
![]() |
#1390 |
Wtajemniczenie
|
ja miałam ktg 2 tygodnie temu czyli w 25 tygodniu
ktg trwało jakieś 40 minut
#1391 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- zauwazylam ze jak zaczyna buszowac sa dwa sposoby zeby sie uspokoilo -odzywam sie do niego/jej -wstaje, włączam muzyczke i tanczymy razem -albo biore sie za prace z tym gadaniem to jest tak ze jak znowu zaczynam milczec ono mnie kopie, no to sie odzywam i przestaje. slucha sie mamusi ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
moria w pierwszej ciazy mialam juz jakos od 27 tyg i to po pare godzin, takze ja jestes zaniepokojona to jedz wiecie co, wczoraj wlasnie mnie oswiecilo ze sie nie widze, poszlam kupic stanik, przymierzylam chyba z 30, jeden byl ok, nie patrzylam na rozmiarowke, dopiero przy kasie jak mi go pani zapakowala w kartonik okazalo sie ze to 75 E! myslalam ze padne. az sie boje co to bedzie dalej, ja juz wiekszych nie chce. a mi sie wydawalo ze jak prosze od D to bedzie duzawy ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- aaa kasiu brzusio piekny, pameitam ze neidawno wrzucalas fotki tez, z kiedy byly ostatnie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kasia, fajowy brzuszek ![]()
![]() |
#1394 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Agnieszka.M - mój mąż dopóki go nie poznał tez był o niego zazdrosny, a teraz tak się dogadują ze zapominaja czasami że tam jestem i ja ![]() obysmy tez wspominały dobrze! andziot - ja do 10' kupiłabym sobie lupę ![]() anula - ja d dawna twierdze, że dla kobiet w ciąży obowiązkowy ban na google! kiedyś tak się nastraszyłam wynikami krwi, że miałam biegunkę a lekarz powiedział, że w ciąży na pewne wartości w ogóle się nie patrzy bo nie mają przełożenia w rzeczywistości. trzeba trzymac sie wersji że z nami i bobaskami wszystko superi tak do tego podchodzić. nic więcej. the sania ... boski twój tz ... przypomina czasem mojego, chociaz moj wczoraj poszedł ze mna .... jak zoibaczył moja mine ze ide kupić mu coś na śniadanie to poszedł ze mną ![]() ja chce znieczulenie - tak jak daisy - ja mam bardzo niski próg bólu. jak się tylko będzie dało to od progu będe krzyczała że chce zzo ![]() ![]() ![]() moria - dzięki kochana za info - ja własne sie słaniam ku XQ, ale poczytam jeszcze o tych kółkach, co mi się bardziej przyda. ![]() pracowity zatem weekend Cię czeka - a jak się IKEA będzie cieszyła ![]() mary ![]() ![]() ja tez uwielbiam nuxe nirvanesque ![]() Siasiek - własnie ja bym wolalam jakiś zastrzyk przeciwbólowy czy cuś zamiast zzo, ale tak sie chyba nie da ![]() ![]() ![]() Mangoo - napisałam ![]() Agnieszka.M - ależ lista jedzeniowa ![]() ![]() eweska ![]() teściowa powiedziała że przyjedzie pomóc, i w sumie dobrze, ale to nie zmienia faktu, że pokój po pokoju, szafka po szafce trzeba będzie wysprzatać ![]() Agnieszka.M - ja bym chyba biegiem leciała po termometr gdyby mój mi nie dał odnieść talerza ![]() ![]() a co do jedzenia, to też nic nie mówił (oprócz tego, że rzeczywiście więcej jem, ale to było stwierdzenie faktu ![]() ![]() Grazin - oooooooooooooo ... to Ty mi Kochana powiedz jak to jest z tym promocyjnym kredytem gotówkowym u Was co?! ![]() ![]() ![]() MonikaK mój... tez coś się mnie rusza - bardzo się tego boję i nawet siedze i prosze go aby chociaż kopnął żebym wiedziała, że nic mu nie jest, ale nie chce po raz kolejkny z czymś lecieć do kliniki - czasem poczuje kopnięcie, więc się lekko uspokajam, a mam nadzieje, że mniejsza aktywność nie oznacza nic złego, tym bardziej, że od początku nie jest jakimś super aktywnym bobaskiem - MOZE DOŚWIADCZONE / ZNAJĄCE SIĘ DZIEWCZYNY POWIEDZĄ CZY LECIEC DO LEKARZA? ![]() ![]() 24kasia ![]() moria - ja nie miałam jeszcze robione, ale jak miałam obawy co do małego i pojechałam pilnie do kliniki lekarz chciał mnie podłączyć (to był 24tc czy 25tc), ale jak zobaczył na usg że wszystko ok to stwierdził że nie ma sensu robić ktg. a coś się dzieje???!!!! oby nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() tobie rowniez moniqac ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-01-29 o 09:13 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 | ||
Zakorzenienie
|
ja na chwilke, bo wstalam dopiero, chodzilam na siusiu cala noc , chyba troche pecherz przeziebilam ale dzis spalam juz opatulona, moze stad te twardnienia?
Cytat:
slicznosci ![]() Cytat:
zaraz przeprowadzam szafe do garderoby i wywalamy szafe ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Zakorzenienie
|
piekny
![]() Cytat:
![]() dzien dobry ja zdycham na rwe boli jak diabli ale staram sie jakos poruszac, bo trzeba ladnie pomoc tz posprzatac, chociaz najchetniej zrobilby wszystko sam a ja na obiad robie gulasz z kasza i buraczkami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
witajcie w sobote na mojej 10
![]() zimno u nas sie zrobiło - chyba -7 jest , brrrrrr wstalismy koło 8 wiec dzis dosc pozno jakos na sprzatanie weny nie mamy .. zawsze nam na niedziele zostaje ![]() jesli chodzi o ruchy, to moja o dziwo w nocy raczej śpi, nawet jak siku ide to raz kopnie i idzie spac dalej... w dzień wstaje troche po moim sniadaniu i pozniej to cały dzien w sumie fika, raz bardziej raz mniej, jak cos robie to czuje tylko pukniecia co jakis czas, a jak usiade to sie rozkreca ... wieczorem to są tańce jak ino ![]() zadzwonie zaraz do tego fryzjera dla Zosi, moze dzis pojedziemy moria - co sie dzieje kochana ???? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciekawe jakie kolejki beda, pamietasz cos?
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
Andziot bo Ty w tym netbooku masz windows 7 jakąś startową wersję co nie? ja mam Xp i mogę wszystko, ale za to jest problem z przeinstalowaniem tego systemu. Tzn możesz go przeinstalować ale trzeba dzwonić do microsoftu by kod nowy podali
![]()
![]() |
#1402 |
Zakorzenienie
|
Aguś, a jednak przekonałaś się do kaszy?
![]() Mój mąż mówi, że będzie fajnie jak się dziecko we mnie wrodzi bo będzie spokojne i będziemy sobie przesypiać całe dnie ![]() ![]()
#1403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kasiu ja sie troche wyczekalam. bo bylam niby jak druga, ale weszlam pozniej, bo dr powiedzial ze na to usg to tak ok 40 min musi poswiecic, wiec przyjal te kobiety przede mna (nie w ciazy) w dosc szybkim tempie, potem weszlam ja i siedzialam prawie godzine. wiec w sumie czekalam jakies 1-1,5h. wiem ze sie powtarzam ale pamietaj o pendrive, no i jak pojdziesz do recepcji i panie nie oswieca cie gdzie masz poczekac, to zapytaj na ktorej poczekalni, bo ja czekalam przy recepcji, dr przyjmowal w innej czesci, a potem taka franca sie rzucala(nie ciezarna) ze ja to nic nie obchodzi gdzie ja czekalam, ona czekala pod drzwiami i ona wchodzi przede mna(chociaz widziala mnie przy recpcji,) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Edward znów nie dał mi spać ![]() Do 2 z boku na bok, a od 6:30 znów. A jeszcze mnie brzuch bolał i twardniał i strasznie się o niego martwiłam... ![]() A teraz czuję jakby mnie po kroczu od środka kopał... Czy to normalne? Bo ja się zaczynam martwić i nie wiem, czy nie pojechać do szpitala, żeby się upewnić, że wszystko jest w porządku (bo mój gin dziś nie przyjmuje)... ![]() MoniaK Moja siostra piekła :ślina: ale ostatnio pracuje po 12 godzin i na nic nie ma czasu ![]() ![]() Moria Pisz, co z Iguśką... Czemu ktg? bzyczka1 Ja też mam 10cali i win7 starter, ale wszystko da się tu zrobić, tylko czasem trzeba pokombinować ![]()
![]() |
#1406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez mam 10tke vaio i tez z win 7 starter i go tak nienawidze za tego win 7 ze szok. lezy od lipca w sumie nie uzywany, a jade na duzym hp z glupia vista. jaka to porazka ten win 7starter! nawet tapety nie idzie ustawic tylko musialam program sciagac specjalny. okrojony jest strasznie, tak sie zbieram i zbieram ale bede musiala wgrac mu inne oprogramowanie bo przydalby mi sie nie raz jak jade do rodzicow, czy na studia, czy ewentualnie do szpitala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Zadomowienie
|
część mamuśki
![]() lecicie z tymi wątkami, ja nie nadążam już od dawna więc nie pisuje, ale mam nadzieję, że u Was i maluszków wszystko dobrze buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1409 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj znowu nie jestem w stanie was nadrobić, 20 stron to za dużo, przez weekend będzie jeszcze gorzej ![]() Z tego co zdążyłam zauważyć to kasia masz bardzo łądny brzuszek ![]() i poproszę więcej takich opowieści o porodach jaki miała siasiek. Rozluźniam się jak słyszę takie optymistyczne historie. Uciekam sprzątać, życzę miłego dnia ![]()
#1410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiesz jak sie zapisywalam to mowilam ze chce na usg 30tc. Mam nadzieje ze mi wszystko pomierzy. Tak pamietamy o pendraive- wyobraz sobie ze mam tesciow (kolska 18) obok tej przychodni wiec w razie co to mi podrzuca. Juz w piatek jedziemy do Turku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.