Odchudzanie czas zacząć - część IV. - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-29, 10:24   #1861
mindless
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.

Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
witam

Tynusia
na zdjęciu masz wciągnięty brzuch, prawda?

na prawdę nie wiem, jak mogą się takie żebra na wierzchu wielu z Was podobać dla mnie to jest przerażające i zalatuje mi pro ana...
Dokładnie.
mindless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:28   #1862
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
witam

bardzo ładny jadłospis

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

A co do zdjęć Tynusii i pro any to Samara masz 100% rację, bo na bank jakby wrzuciła swoje zdjęcia na te wszystkie blogi i photoblogi to laski tam byłyby zachwycone jej żebrami i mnie on tez przerazają, bo ja nie wyobrażam sobie,żeby moje tak wystawały...
Promyczek Nadziei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:34   #1863
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Promyczek Nadziei Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

A co do zdjęć Tynusii i pro any to Samara masz 100% rację, bo na bank jakby wrzuciła swoje zdjęcia na te wszystkie blogi i photoblogi to laski tam byłyby zachwycone jej żebrami i mnie on tez przerazają, bo ja nie wyobrażam sobie,żeby moje tak wystawały...
tutaj przecież też poleciały teksty w stylu "ale ślicznie wystają Ci żebra"....
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:38   #1864
mindless
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny się nie spisały niestety w tej sprawie taka prawda, ot. A Tynusia 'szczęśliwa' bo ją pochwaliły.
mindless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:49   #1865
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mindless Pokaż wiadomość
Dziewczyny się nie spisały niestety w tej sprawie taka prawda, ot. A Tynusia 'szczęśliwa' bo ją pochwaliły.
Ja wcześniej pisałam, że mnie żebra Tynusi przerażają bo faktycznie takie coś kojarzy się z anorektyczkami.
Choć przyznam, że z tego co widać na zdjęciu to reszta aż anorektycznie nie jest wyszczuplona

Edytowane przez d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Czas edycji: 2011-01-29 o 10:52
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:56   #1866
dev123
Rozeznanie

Cytat:

nie widziałam zeby ktos tak napisał
dev123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 11:01   #1867
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
ale ten tekst poleciał tylko od jednej osoby a reszta widać było,że znaczyła,iż jej żebra za mocno wystają

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez PrettyOdd Pokaż wiadomość
I
A Twoje żebra,są genialne xD Czy one Cię nie bolą? Bo mi zaczynają odstawać i strasznie
Dev To jest wypowiedź o która chodziło Samarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 11:07   #1868
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
ale ten tekst poleciał tylko od jednej osoby a reszta widać było,że znaczyła,iż jej żebra za mocno wystają
nie wiem, nie liczyłam, ale mocno mi utkwiło w pamięci, że na pewno były też ochy na temat żeber.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

i według mnie chwalenie brzucha, przy którym tak wystają żebra i jest doliną, też jest trochę nie teges
Stary 2011-01-29, 11:08   #1869
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Zauważyłam ostatnio,że u nas na wątku to prawie nic nie można napisać, bo zaraz wychodzi z tego dyskusja gdzie jedna strona zaczyna krytykować drugą... Co do Tynusii gdyby naprawde była wychudzona to chyba Dirtyy by to zauważyła jak się z nią spotkała, a sama napisała przecież,że Tynusia jest drobna i wcale nie wyglada jak anorektyczka, a my się kłócimy a jej żebra bez sensu..
Ja ostatnio aż boję sie tutaj pisać swoją opinię, bo zaraz ktoś mnie zaatakuje,że wyznaje ruch pro ana...
Stary 2011-01-29, 11:17   #1870
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Zauważyłam ostatnio,że u nas na wątku to prawie nic nie można napisać, bo zaraz wychodzi z tego dyskusja gdzie jedna strona zaczyna krytykować drugą... Co do Tynusii gdyby naprawde była wychudzona to chyba Dirtyy by to zauważyła jak się z nią spotkała, a sama napisała przecież,że Tynusia jest drobna i wcale nie wyglada jak anorektyczka, a my się kłócimy a jej żebra bez sensu..
Ja ostatnio aż boję sie tutaj pisać swoją opinię, bo zaraz ktoś mnie zaatakuje,że wyznaje ruch pro ana...
a czego się boisz? każdy ma prawo do swojego zdania i do wypowiadania go. skrytykują Cię i co? trzeba mieć trochę dystansu, przecież się nie znamy, interpretujemy tylko tekst, nie znamy osoby i często nawet nie wiemy, co tak na prawdę ktoś nam chciał przekazać
Stary 2011-01-29, 11:21   #1871
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
a czego się boisz? każdy ma prawo do swojego zdania i do wypowiadania go. skrytykują Cię i co? trzeba mieć trochę dystansu, przecież się nie znamy, interpretujemy tylko tekst, nie znamy osoby i często nawet nie wiemy, co tak na prawdę ktoś nam chciał przekazać
No tak, ale później wychodzą z tego jakieś "chore" dyskusję i się nawzajem tylko jedziemy co jest bez sensu, bo przecież co nam to daję?! hmm nic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 11:26   #1872
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale później wychodzą z tego jakieś "chore" dyskusję i się nawzajem tylko jedziemy co jest bez sensu, bo przecież co nam to daję?! hmm nic
ale widzisz, dla mnie burzliwe dyskusje, to bardzo ważna część rozmów. ja tu nie jadę po osobach, ja wyrażam swoją opinię i nie szukam kłótni czy zaczepek. czasami też trzeba pogadać o czymś poważniejszym. a i może ja jestem jakaś inna, ale nie zauważyłam u Nas chorych rozmów czy kłótni
Stary 2011-01-29, 11:31   #1873
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
ale widzisz, dla mnie burzliwe dyskusje, to bardzo ważna część rozmów. ja tu nie jadę po osobach, ja wyrażam swoją opinię i nie szukam kłótni czy zaczepek. czasami też trzeba pogadać o czymś poważniejszym. a i może ja jestem jakaś inna, ale nie zauważyłam u Nas chorych rozmów czy kłótni
Dobra może przesadziłam co do tych chorych rozmów i kłótni, ale odnoszę wrażenie,że teraz z Laisly, która przestała wrzucać swoje jadłospisy przeniosłyśmy się na Tynusię, która wie,że ma problem i jak widać robi coś z tym czyli lekarze i także czekająca ją wizyta u psychologa, a swoje zdjęcie wrzuciła aby nam pokazać jak aktualnie wyglada.
I teraz odpowiedź mi na pytanie co jej powinnyśmy napisać,że wcale dobrze nie wyglada tylko brzydko i paskudnie jak anorektyczka? To ciekawe jakby to wpłyneło na jej psychikę? A poza tym do anoreksji to jej jeszcze daleko co widać po tej jadłospisach i próbach dodawania ilości. Poza tym nie każdy z dnia na dzień będzie jadł o wiele więcej niż do tej pory.
Stary 2011-01-29, 11:39   #1874
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra może przesadziłam co do tych chorych rozmów i kłótni, ale odnoszę wrażenie,że teraz z Laisly, która przestała wrzucać swoje jadłospisy przeniosłyśmy się na Tynusię, która wie,że ma problem i jak widać robi coś z tym czyli lekarze i także czekająca ją wizyta u psychologa, a swoje zdjęcie wrzuciła aby nam pokazać jak aktualnie wyglada.
I teraz odpowiedź mi na pytanie co jej powinnyśmy napisać,że wcale dobrze nie wyglada tylko brzydko i paskudnie jak anorektyczka? To ciekawe jakby to wpłyneło na jej psychikę? A poza tym do anoreksji to jej jeszcze daleko co widać po tej jadłospisach i próbach dodawania ilości. Poza tym nie każdy z dnia na dzień będzie jadł o wiele więcej niż do tej pory.
ze zdjęciem, to akurat już Tynusia sama spowodowała te reakcje wciągając brzuch i niezdrowo eksponując żebra, które można wyliczyć. o resztę to nie zauważyłam, żeby się ktoś tu czepiał zbytnio co do tekstu, że wygląda "brzydko i paskudnie jak anorektyczka", to ja tak nie uważam, ale jeżeli ktoś tak uważa, to oczywiście powinien jej to powiedzieć, bo według mnie wspieranie, to właśnie szczerość.
wiesz, ja Ci powiem jedno - po co tu wrzucać zdjęcia, jeżeli każdy i tak będzie kłamał, że jest super, bo inaczej nie wypada?
Stary 2011-01-29, 11:51   #1875
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
ze zdjęciem, to akurat już Tynusia sama spowodowała te reakcje wciągając brzuch i niezdrowo eksponując żebra, które można wyliczyć. o resztę to nie zauważyłam, żeby się ktoś tu czepiał zbytnio co do tekstu, że wygląda "brzydko i paskudnie jak anorektyczka", to ja tak nie uważam, ale jeżeli ktoś tak uważa, to oczywiście powinien jej to powiedzieć, bo według mnie wspieranie, to właśnie szczerość.
wiesz, ja Ci powiem jedno - po co tu wrzucać zdjęcia, jeżeli każdy i tak będzie kłamał, że jest super, bo inaczej nie wypada?
Czemu każdy ma kłamać dziewczyny tutaj poprostu zauważają u każdej pozytywne aspekty jej figury, bo wiemy, że osoba,która się odchudza daży aby zlikwidować negatywne aspekty swojej figury więc po co ją jeszcze dobijać, a poza tym na tym wątku są same szczupłe dziewczyny, co widac po wrzucanych zdjęciach
Stary 2011-01-29, 11:59   #1876
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
według mnie tutaj sugerujesz, że nie powinno się mówić prawdy, bo to może na kogoś źle wpłynąć.
Stary 2011-01-29, 12:04   #1877
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
według mnie tutaj sugerujesz, że nie powinno się mówić prawdy, bo to może na kogoś źle wpłynąć.
Nie,że nie mówić prawdy tylko może powiedzieć to w bardziej delikatny sposób, a poza tym skoro któs ma problem z samoakceptacją to dobrze,że wiesz,że bierze każde zdanie o swoje figurze bardziej do siebie niż osoba, która akceptuje swoją figurę
Stary 2011-01-29, 12:14   #1878
samaraNW
Zakorzenienie

ćwiczycie coś dzisiaj, czy się weekendowo obijacie i grzeszycie?
Stary 2011-01-29, 12:19   #1879
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

ja niestetety obijam sie grzesze itd

domisia1944 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 12:56   #1880
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domisia1944 Pokaż wiadomość
ja niestetety obijam sie grzesze itd
nieładnie za ćwiczonka się chociaż weź

ja powizażowałam, pouczyłam się i uciekam u mnie będą wieczorem ostre ćwiczenia, bo super mi się po nich zasypia(zawsze miałam z tym problemy)
Stary 2011-01-29, 12:58   #1881
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

niestety w czasie @ nie dam rady po prostu czuje ze umieram jedynie moze na twisterze sie wieczorkiem troche pokrece , kto wymyslil @ ;(

domisia1944 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 13:50   #1882
dev123
Rozeznanie

ja zaraz jade do Plazy na kręgle juppi
mam nadzieję że niczym nie zgrzeszę
i nie zabiję nikogo kulą z moim szczęściem to wszystko możliwe
dev123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 15:24   #1883
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie,że nie mówić prawdy tylko może powiedzieć to w bardziej delikatny sposób, a poza tym skoro któs ma problem z samoakceptacją to dobrze,że wiesz,że bierze każde zdanie o swoje figurze bardziej do siebie niż osoba, która akceptuje swoją figurę

Promyczku nie masz co wdawać się w dyskusje bo przecież wiesz, że i tak tu nie wygrasz ... ja jeszcze niedawno się namęczyłam dyskutując i i tak nic nie osiągnęłam .. a niby każdy ma prawo do swojego zdania ehhhh

co do Tynusi przy wciągniętym brzuchu to jest normalne że żebra wystają, u mnie też jak się wciągnę, ale to nie znaczy, że wystają mi tak cały czas ... i nie kłóćcie się co do osoby, której nie widziałyście ... Tynusia jest niska, drobniutka i ma idealna figurkę do swojego wzrostu, NIE JEST WYCHUDZONA, ani nie ma za dużo, ma figurę adekwatną do wzrostu i bardzo proporcjonalną sylwetkę, wygląda bardzo zdrowo ...
Stary 2011-01-29, 15:40   #1884
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtyy Pokaż wiadomość
Promyczku nie masz co wdawać się w dyskusje bo przecież wiesz, że i tak tu nie wygrasz ... ja jeszcze niedawno się namęczyłam dyskutując i i tak nic nie osiągnęłam .. a niby każdy ma prawo do swojego zdania ehhhh

co do Tynusi przy wciągniętym brzuchu to jest normalne że żebra wystają, u mnie też jak się wciągnę, ale to nie znaczy, że wystają mi tak cały czas ... i nie kłóćcie się co do osoby, której nie widziałyście ... Tynusia jest niska, drobniutka i ma idealna figurkę do swojego wzrostu, NIE JEST WYCHUDZONA, ani nie ma za dużo, ma figurę adekwatną do wzrostu i bardzo proporcjonalną sylwetkę, wygląda bardzo zdrowo ...
Dirtyy dziękuje za Twoją wypowiedź co do Tynusii przynajmniej wiem,że się nie pomyliłam co do jej figurki
Ps. I jak tam rozmowa w sprawie pracy przebiegła?
Stary 2011-01-29, 15:43   #1885
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:
Dirtyy dziękuje za Twoją wypowiedź co do Tynusii przynajmniej wiem,że się nie pomyliłam co do jej figurki
Ps. I jak tam rozmowa w sprawie pracy przebiegła?
co do rozmowy ok ale ja nie chce tam pracować na pewno nie będę podpisywać oprócz oświadczenia porozumienia majątkowego między pracownikami, dodatkowo weksla i to in blanco !!!!!!
Stary 2011-01-29, 15:48   #1886
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
co do rozmowy ok ale ja nie chce tam pracować na pewno nie będę podpisywać oprócz oświadczenia porozumienia majątkowego między pracownikami, dodatkowo weksla i to in blanco !!!!!!
wow masakra, ale maja wymagania
Stary 2011-01-29, 15:56   #1887
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mindless Pokaż wiadomość
Tynusia pisała, że te żebra jej wystawały nawet przed schudnięciem..może taka jej uroda jak dla mnie wygląda troszkę strasznie ale to chyba nie jej wina..chyba, że wciąga brzuszek aby to jeszcze podkreślić..
Cytat:
Zgadzam się, w chwilach naszych najburzliwszych rozmów z Tobą czy Promyczkiem nie odebrałam ani przez chwilę abyśmy się kłóciły Dokładnie tak samo uważam, że czasami trzeba wymienić kilka poważniejszych zdań gdy nurtuje nas jakiś temat i coś nie idzie pomóc sobie samemu albo po prostu usłyszeć od kogoś coś ciekawego. Od tego tutaj też troszkę pewnie jesteśmy

Promyczku, przestałam wrzucać jadłospisy bo po pierwsze były beznadziejne, co zreszta poskutkowało wzrostem wagi Po drugie mam wrażenie, że wrzuca je tutaj tylko Tynusia i wszystkich to trochę męczy Nawet Samara kiedyś napisała, że już patrzeć na jadłospisy nie może...Poza tym zdążyłam się już przy Was tyle nauczyć, że radzę sobie doskonale z tym co i jak aby był dobry jadłospis pozostaje wprowadzanie wiedzy w życie

Cytat:
ćwiczycie coś dzisiaj, czy się weekendowo obijacie i grzeszycie?
Ja codziennie A dzisiaj jeszcze na parkiecie

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
To poszukiwania pracy trwają dalej Powodzenia Pewnie dobrze, że nie wzięłaś tej pracy, trafi się coś fajnego, oby szybko
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 15:59   #1888
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Promyczku, przestałam wrzucać jadłospisy bo po pierwsze były beznadziejne, co zreszta poskutkowało wzrostem wagi Po drugie mam wrażenie, że wrzuca je tutaj tylko Tynusia i wszystkich to trochę męczy Nawet Samara kiedyś napisała, że już patrzeć na jadłospisy nie może...Poza tym zdążyłam się już przy Was tyle nauczyć, że radzę sobie doskonale z tym co i jak aby był dobry jadłospis pozostaje wprowadzanie wiedzy w życie
No to super,że z Twoimi jadłospisami już lepiej. Bardzo się z tego cieszę,że nasze rady pomogły

Nie tylko Tynusia, bo ja także zaczełam co mi bardzo mocno pomaga. A poza tym w koncu ten wątek od tego jest aby się wspierać i wrzucać jadłospisy i przykro mi się czyta,że was to męczy
Stary 2011-01-29, 16:06   #1889
misia332
Zakorzenienie

Wiecie co, tylko dirty widziała Tynusię na żywo, więc tylko ona może wydać opinię tak naprawdę jak ona wygląda. Zdjęcia nie oddają tego jaka jest nasza sylwetka, pada światło, ciemny kolor spodni nawet wyszczupla.

Poza tym Promyczku, nie tylko na Laisle był atak na jadłospisy, ja cokolwiek nie napisałam to było źle, nawet, że boli mnie brzuch, to od razu wg niektórych była moja wina.

A mi się Twoje jadłospisy podobają i wrzucaj je, bo po to jest forum i wątek o odchudzaniu.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 16:12   #1890
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
No to super,że z Twoimi jadłospisami już lepiej. Bardzo się z tego cieszę,że nasze rady pomogły

Nie tylko Tynusia, bo ja także zaczełam co mi bardzo mocno pomaga. A poza tym w koncu ten wątek od tego jest aby się wspierać i wrzucać jadłospisy i przykro mi się czyta,że was to męczy
Ja np. nigdy (z 2 razy się zdarzyło) nie umiałam wrzucić swojego jadłospisu, bo zawsze uważam, że mogłoby być lepiej Promyczku, jakbyś wrzucała same jadłospisy to mogłoby być nudno, ale wierz mi - tak nie jest. Ja tam wolę z Wami pogadać, dowiedzieć się czegoś nowego, powymieniać poglądy. Ale dobrze, że je wrzucacie, bo można coś nowego podpatrzeć.

Ja chyba przesadziłam z podwieczorkiem. Wymieszałam pół serka waniliowego(małego) z mieszanką hawajską(trochę) i jednym plastrem ananasa i posypałam odrobiną wirków kokosowych. Słodziutko

Edytowane przez OneSweetTaste
Czas edycji: 2011-01-29 o 16:13
OneSweetTaste jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości