Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-29, 10:38   #2371
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Witajcie,

Chyba obudziłam się na dobre. O 10-tej TZ przyniósł mi do łóżka (niestety nie śniadanie) tylko Oliwkę abym ją uśpiła. Walczyła dziewczyna dzielnie 15 minut ale zasnęła. A ja zastanawim się czy wstać czy pospać z nią.

Może wstanę i pójdę się wykąpać. Idę

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-01-29 o 10:39
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:42   #2372
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

zawsze mozesz pomalowac sama zraaz sproboje podeslac z innego meila
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:42   #2373
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
sara nie ma określonego wieku od kiedy dziecko powinno.Jak słusznie Ania zauważyła trzeba zobaczyć po dziecku,czy maluch potrafi schodzić z łóżka itp.
Ja jak tylko jakieś odpowiednie znajdę to kupię i na sen dzienny będę ją kładła w nim,żeby się przyzwyczaiła.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Jedyne co mi tym łóżku przeszkadza to to,że jest z materiałku-czyli jak mała pójdzie do pokoju z np.chlebkiem to ja już widzę jakie ono będzie uświnione-muszę hyba szykac drewnianych.Tylko ja bym chciała kolorowe

Tu jest takie
http://allegro.pl/ikea-mammut-lozko-...394418144.html ale chyba za "dorosłe"dla takiego malucha
moja jak na razie schodzi głową w dół

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:58   #2374
megi-megi
Zakorzenienie

Wrzucę Wam fotki mojego łobuza. Miał sesję łóżkową i jedno niewyraźne jak leci do komputera... niewyraźne, bo biegł do niego - generalnie cieszy się najbardziej jak wrócę z pracy i jak odpalam mój komputer (tż'eta jakoś mniej mu się podoba)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Igus informatyk.jpg (62,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Igus pisze smsy_.jpg (97,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Igus sie w koncu spojrzal.jpg (118,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Igus rzuca telefonem.jpg (103,8 KB, 40 załadowań)
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 11:00   #2375
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
no co wy! nie gadajcie że jestem pierwsza (chyba ze mnie plmadzia wyprzedzi??)
wekend to ja później komp uruchamiama teraz ferie to już wogle będę sporadycznie bo tz przez tydzień w domu

P0P zawiodłam się troche tym zdjęciemnie pasuje do twojego opisu, może to innybo ten to jakiś niebardzo owłosiony, a tez zwrócilam uwagę na to co inne To wygląda na to że przy twoim wyborze rozmiar miał znaczenie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 11:03   #2376
mloda1989
Zakorzenienie

ale slodziak i slini sie tak jak moj na widok telefonu i laptopa hehe
Stary 2011-01-29, 11:14   #2377
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

megi mały bardzo fotogeniczny ale sie zmienil, jak porównać do foto jakie kiedys wkleiłaś, jak siedział w leżaczku i gadał z firankami. Tak mi jakoś w pamięci utkwiło.

ana, to materiałowe fajne, i nawet lepiej że z materiału bo jak będzie się w nocy kreciła to sie nie poobija. Eryk jak był mały to tylko w nocy było pukanie słychać, jak miał łóżko z drewniana barierką. Teraz ma amerykanke i jest cała miękka, to choć cicho w nocy.

Ania P no to teraz przez ciebie mam problemkuzynka tz ma od 2 lat zestaw 3,2,1, ze skóry i narzekała na niego że zimny, a jak coś na nim położy to spada, i że najchetniej by sie tego pozbyła. Więc z tym moim producentem rozmawialam, to mi polecił nowy materiał, ze super trwały, łatwy w czyszczeniu i podobny do skóry, no i taniej, ale ja i tak wolałabym dołożyć do skóry bo różnica tylko 1,5 tyś za zestaw. I teraz już sama niewiem Pójde z tz w poniedziałek i jemu zostawię prawo głosuzawsze ze mnie ta odpowiedzialność spadnie
Taki narożnik chciaalm, ale ja to nie zdecydowany człek i jeszcze pewnie 5 x decyzję zmienię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tel magdy 01.2011 014.jpg (36,1 KB, 34 załadowań)

Stary 2011-01-29, 11:29   #2378
mloda1989
Zakorzenienie

a chcecie na nim spac?
my mamy ten http://www.esklep.meblolux.com/towar...nar-rimi.3.jpg i jest swietny tez bylma pierw przecina skorze ale on jest tak wygodny...
Stary 2011-01-29, 11:42   #2379
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a chcecie na nim spac?
my mamy ten http://www.esklep.meblolux.com/towar...nar-rimi.3.jpg i jest swietny tez bylma pierw przecina skorze ale on jest tak wygodny...
heh jakie one podobne U mnie czasami córeczka (chrzestna)śpi a ona ma 186 wzrostu i musze mieć coś na czym będzie jej wygodnie spać.No i czasem z tz oglądamy filmy w nocy to tez chcemy mieć coś wygodnego Ten co na foto to wlasnie z tego miękkiego materiału, foto tel. robiłam

Stary 2011-01-29, 11:51   #2380
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Maniaczki, naguski, framuga i guarana-ale tylko w kwestii formalnej -mamuśki III-IV 2010 (i na pewno nikt postronny nie będzie wiedzał o co kaman)

he he ja jestem za takim tytułema nie tylko pileuchy smoczki i inne dupsy
Cytat:
sara nie ma określonego wieku od kiedy dziecko powinno.Jak słusznie Ania zauważyła trzeba zobaczyć po dziecku,czy maluch potrafi schodzić z łóżka itp.
Ja jak tylko jakieś odpowiednie znajdę to kupię i na sen dzienny będę ją kładła w nim,żeby się przyzwyczaiła.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Jedyne co mi tym łóżku przeszkadza to to,że jest z materiałku-czyli jak mała pójdzie do pokoju z np.chlebkiem to ja już widzę jakie ono będzie uświnione-muszę hyba szykac drewnianych.Tylko ja bym chciała kolorowe

Tu jest takie
http://allegro.pl/ikea-mammut-lozko-...394418144.html ale chyba za "dorosłe"dla takiego malucha
Łóżka mamut sa super bardzo mi się podobają tobie się wydaje że takie mało dziecięce bo widzisz same łóżko , jak jest kolorowa pościel , jakiś misiek to od razu ładnie wyglada . Ja to chyba wogóle OLi kupie takie metalowe bo mi się podoba i baldachim do trego jej zamontuje . Moja kolezanka ma i jest boskie

http://allegro.pl/anio74-ikea-minnen...424515440.html
http://allegro.pl/baldachim-fabler-i...426859207.html

szymek ma jeszcze liścia
http://allegro.pl/ikea-baldachim-zie...393278171.html
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
megi mały bardzo fotogeniczny ale sie zmienil, jak porównać do foto jakie kiedys wkleiłaś, jak siedział w leżaczku i gadał z firankami. Tak mi jakoś w pamięci utkwiło.

ana, to materiałowe fajne, i nawet lepiej że z materiału bo jak będzie się w nocy kreciła to sie nie poobija. Eryk jak był mały to tylko w nocy było pukanie słychać, jak miał łóżko z drewniana barierką. Teraz ma amerykanke i jest cała miękka, to choć cicho w nocy.

Ania P no to teraz przez ciebie mam problemkuzynka tz ma od 2 lat zestaw 3,2,1, ze skóry i narzekała na niego że zimny, a jak coś na nim położy to spada, i że najchetniej by sie tego pozbyła. Więc z tym moim producentem rozmawialam, to mi polecił nowy materiał, ze super trwały, łatwy w czyszczeniu i podobny do skóry, no i taniej, ale ja i tak wolałabym dołożyć do skóry bo różnica tylko 1,5 tyś za zestaw. I teraz już sama niewiem Pójde z tz w poniedziałek i jemu zostawię prawo głosuzawsze ze mnie ta odpowiedzialność spadnie
Taki narożnik chciaalm, ale ja to nie zdecydowany człek i jeszcze pewnie 5 x decyzję zmienię
Ja tam lubie skóre nawet jeśli jest chłodniejsza , zimna nie jest bo przecież mrozu w domu to nie mam . a skóra wyglada elagancko zawsze . Matieriałówki mi się jakoś nie podobają no chyba że takie z zamszu ale to się syfi strasznie .

BYłam u fryzjera wkońcu jak człowiek wygladam
Stary 2011-01-29, 12:08   #2381
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Dzień dobry (w południe,to się wyrwałam )

Dziewczyny ja tu jestem rzadko,ale czytam Was dość regularnie,bo jak mogłabym sobie odpuścić tak "gorące tematy"
No,nie wiem ile razy oplułam monitor texty normalnie powalające!
Chętnie bym się przyłączyła do rozmowy,jednak zawsze jestem "za Wami"nie mogę nadrobić

Ostatnio męczyłam się (mam nadzieję pisząc to w czasie przeszłym,że to na razie za nami) z luźnymi (a może i biegunkowymi) i zielonkawymi kupkami,już kombinuję z jedzeniem nawet..
Morfologia Nadii wyszła dobrze,czekamy tylko na wynik żelaza.

Przepraszam,że ja tak może wyskoczę z tematem kupek(bo teraz nowy trend na wątku widzę,ale całkiem ciekawy)..ale podpowiedzcie,Wy mądre babeczki jesteście-może zmagałyście się z tym kiedyś..
Nadia jest jeszcze cyckowa i do tej pory z luźnym, a tym bardziej zielonymi kupkami problemu nie było.
Dałam jej tylko raz troszkę kaszki z malinami Bobovity(zakręcona matka kupiła mleczno-ryżową,a Nadia żadnego MM nie jadła jeszcze)..no i się zaczęło..
Oczywiście więcej nie dałam,ale od tamtej pory kupki nie są takie jak wcześniej..i kolorystycznie i pod wzgl.konsystencji.
Faktem jest,że te nieszczęsne zębiska jej wychodzą i wyjść nie mogą(kupki mogą być od zębów luźniejsze),ale kolor mnie zastanawia..
Od kilku dni jest niby lepiej,są bardziej żółte niż zielone,ale kiedyś brązowawe były najczęściej i zielonych do tej pory nie widziałam..
Już pilnuję jedzenia i żadnych nowych składników nie wprowadzałam,prócz tej kaszki..

Ps. Wszystkie dzieciaki przepiękne i słodziutkie na zdjęciach!
A z Was dziewczyny takie lasencje,że aż mnie "łoczyska" bolą

Edytowane przez cynamonkowa
Czas edycji: 2011-01-29 o 12:27
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 12:17   #2382
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze mozesz pomalowac sama zraaz sproboje podeslac z innego meila
Ee wolę gotowca
Dzięki.Będę sprawdzała.
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Wrzucę Wam fotki mojego łobuza. Miał sesję łóżkową i jedno niewyraźne jak leci do komputera... niewyraźne, bo biegł do niego - generalnie cieszy się najbardziej jak wrócę z pracy i jak odpalam mój komputer (tż'eta jakoś mniej mu się podoba)
Jakos do tego miejsca myślałam,że pokażesz nam tż(sesja łóżkowa)
Cytat:
P0P zawiodłam się troche tym zdjęciemnie pasuje do twojego opisu, może to innybo ten to jakiś niebardzo owłosiony, a tez zwrócilam uwagę na to co inne To wygląda na to że przy twoim wyborze rozmiar miał znaczenie
Już wczoraj napisałam,że podróbe nam Pop wcisnęła
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Łóżka mamut sa super bardzo mi się podobają tobie się wydaje że takie mało dziecięce bo widzisz same łóżko , jak jest kolorowa pościel , jakiś misiek to od razu ładnie wyglada . Ja to chyba wogóle OLi kupie takie metalowe bo mi się podoba i baldachim do trego jej zamontuje . Moja kolezanka ma i jest boskie

http://allegro.pl/anio74-ikea-minnen...424515440.html
http://allegro.pl/baldachim-fabler-i...426859207.html

szymek ma jeszcze liścia
http://allegro.pl/ikea-baldachim-zie...393278171.html

Mi też się podoba to metalowe.Mówisz,że mamut dobre...-ale to kolorowe co pokazałam?

Jeszcze takie znalazłam białe+kolorowa pościel i byłabym za

http://allegro.pl/lozko-dla-dziecka-...426056423.html

no podoba mi się

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Megi Iguś jak się bardzo zmienił-inny chłopczyk.Do schrupania mały jest

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 12:19   #2383
sara 85
Zakorzenienie

Megi mały przystojniak Ci rośnie

mi też się to metalowe podoba bardzo i ten baldachim też fajny, tylko u nas chyba nie da się go powiesic bo mamy skosy;/

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-01-29, 12:27   #2384
anakazar
Zakorzenienie

Ania fajny ten liść-podoba mi się

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Megi mały przystojniak Ci rośnie

mi też się to metalowe podoba bardzo i ten baldachim też fajny, tylko u nas chyba nie da się go powiesic bo mamy skosy;/
My na górze też mamy skosy i baldachim odpada.

Ale coś takiego jak ten liść by się zmieściło

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-01-29, 12:29   #2385
mloda1989
Zakorzenienie

to jesli ccesz spac to polecam tak rozkladane jak my mamy.... czyli wysuwasz przod sciagasz poduchy i oparcie kladziesz....nie ma zadnych skomplikowanych mechanizkow ktore w przyszkolsci moga skrzypiec...my za swoja dalismy 2000zl wiec malutko... tesciowie maja kanape dali prawie 4 tys a juz 3 razy byla w reklamacji bo sleaz skrzypi....i tam jest tak cieniutki materac ze spi sie okropnie...

my mielismy pierw materialowy wybpoczynek i byl caly czas brudny...teraz nie ma tego problemu a co do tego ze skora zimna...to moze i tak ale tylko pierwsze wrazenie a w lato wybawienie
Stary 2011-01-29, 12:43   #2386
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Ania fajny ten liść-podoba mi się

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

My na górze też mamy skosy i baldachim odpada.

Ale coś takiego jak ten liść by się zmieściło
no ten liść też fajny musze pomyślec

Cytat:
to jesli ccesz spac to polecam tak rozkladane jak my mamy.... czyli wysuwasz przod sciagasz poduchy i oparcie kladziesz....nie ma zadnych skomplikowanych mechanizkow ktore w przyszkolsci moga skrzypiec...my za swoja dalismy 2000zl wiec malutko... tesciowie maja kanape dali prawie 4 tys a juz 3 razy byla w reklamacji bo sleaz skrzypi....i tam jest tak cieniutki materac ze spi sie okropnie...

my mielismy pierw materialowy wybpoczynek i byl caly czas brudny...teraz nie ma tego problemu a co do tego ze skora zimna...to moze i tak ale tylko pierwsze wrazenie a w lato wybawienie
podoba mi się ta skórzana kanapa, też własnie myslimy nad zakupem takiej jasnej skórzanej, coy brudu nie było na niej widac

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-01-29, 12:54   #2387
P0P70
Zakorzenienie

Megi - Iguś jest superaśny. Strasznie przystojny

Cynamonnkowa - w mleku modyfikowanym jest więcej żelaza więc kupki mogą być bardziej zielone.
Ja tak już nie zwracam uwagę na kolor ale ten zapach Ja to nie wiem co to moje dziecko je że te kupy tak śmierdzą.

Te kanapy to fajne. JA też w 2 domach mam skórzane tylko u siebie w Wawie mam z materiału. Bałam się mieć skórę ze względu na kota.
Ale mamy tu psa i kota i skóra jest cała jak na razie.
I też lubię właśnie takie proste kształty.

O łóżeczku dla Oliwki jeszcze jakoś nie myślałam ale też podobają mi się te metalowe

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-01-29 o 13:05
Stary 2011-01-29, 13:03   #2388
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Cynamonnkowa - w mleku modyfikowanym jest więcej żelaza więc kupki mogą być bardziej zielone.
Ja tak już nie zwracam uwagę na kolor ale ten zapach Ja to nie wiem co to moje dziecko je że te kupy tak śmierdzą.
PoP, tylko, że ja jej raz taką kaszkę dałam z tym mlekiem i się wystraszyłam, bo jakiejś zielonej biegunki mi dostała
No i więcej nie dałam..a później te zielone to nie wiem od czego :/
Co do zapachu to nic nie powiem

Dziwię się, że dziś na rzęsach nie chodzę,bo moje dziecko ostatnio w nocy sobie zabawy urządza tak średnio ok. 2-3ej..i tak minimum godzinę Dziś już myślałam,że się wyniosę do drugiego pokoju..
Teraz "Aniołeczek" śpi..zobaczymy jak długo

U nas właśnie wyszło słońce a Nadia śpi...zamiast korzystać

Edytowane przez cynamonkowa
Czas edycji: 2011-01-29 o 13:13
Stary 2011-01-29, 13:25   #2389
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

[QUOTE=cynamonkowa;2470092 3Przepraszam,że ja tak może wyskoczę z tematem kupek(bo teraz nowy trend na wątku widzę,ale całkiem ciekawy)..ale podpowiedzcie,Wy mądre babeczki jesteście-może zmagałyście się z tym kiedyś..
Nadia jest jeszcze cyckowa i do tej pory z luźnym, a tym bardziej zielonymi kupkami problemu nie było.
Dałam jej tylko raz troszkę kaszki z malinami Bobovity(zakręcona matka kupiła mleczno-ryżową,a Nadia żadnego MM nie jadła jeszcze)..no i się zaczęło..
[/QUOTE]
Erwinowi też nic nie było puki nie zaczął dostawać kaszek z MM,i był na samym cycu, teraz do kaszek daję Bebilon Pepti z apteki a kaszki kupuje bezmlekowe do tego, i jest tak jak powinno

Stary 2011-01-29, 13:33   #2390
P0P70
Zakorzenienie

Przypomniałyście mi jakiś czas temu o niekapku 360 stopni. Więc go wyciągnęłam i dałam w nim pić małej. Ona z tego Canpolu to sama już od dawna swobodnie pije. Załapała od razu o co chodzi i jak ciągnie to aż słychać jak zasysa. Niestety pomimo że to niekapek to jak dziecko zaczyna nim walić o podłogę to też się leje i podłoga mokra.

Stary 2011-01-29, 13:38   #2391
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Te kanapy to fajne. JA też w 2 domach mam skórzane tylko u siebie w Wawie mam z materiału. Bałam się mieć skórę ze względu na kota.
Ale mamy tu psa i kota i skóra jest cała jak na razie.
I też lubię właśnie takie proste kształty.

O łóżeczku dla Oliwki jeszcze jakoś nie myślałam ale też podobają mi się te metalowe
Zazdroszczę tych skórzanych

Moi teściowie kupili sobię kremowe skórzane fotele i kanape i moja Lejdi "pięknie" im kanape poobdzierała pazuramico widać jest ona tak ma,że na nic jej przytulne,miękkie legowisko czy specjalne dwa wymyślne drapaki,bo lepiej pazurkiami drapać właśnie kanapy i fotele.Nasze są roczne,a specjalnie kupiliśmy z materiału nie gładkiego tylko chropowatego i jakoś tak strasznie nie widać.

Mi jakoś to białe łóżko się podoba najbardziej-w połączeniu z różem i czernią fajnie by wyglądało.

Stary 2011-01-29, 13:40   #2392
mloda1989
Zakorzenienie

ja tez za bialym jestem bedziesz mogla z dodatkami kombinowac
Stary 2011-01-29, 13:43   #2393
anakazar
Zakorzenienie

]

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
PoP, tylko, że ja jej raz taką kaszkę dałam z tym mlekiem i się wystraszyłam, bo jakiejś zielonej biegunki mi dostała
No i więcej nie dałam..a później te zielone to nie wiem od czego :/
Co do zapachu to nic nie powiem

Cynamonkowa to raczej nie od kaszkipiszesz,że szły przy tym zęby-pewnie od tego te kolory

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
ja tez za bialym jestem bedziesz mogla z dodatkami kombinowac
Jeśli nic fajniejszego nie znajdę to kupię to-tylko teraz nowy problem mam,bo nie wiem czy z szufladą czy nie

Stary 2011-01-29, 13:52   #2394
mloda1989
Zakorzenienie

szuflada! nam teraz tezet zrobil lozko debowe do sypialni tylko lipa bo bez szuflat i bede musiala jakis pudelek szukac
Stary 2011-01-29, 13:57   #2395
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
]

Cynamonkowa to raczej nie od kaszkipiszesz,że szły przy tym zęby-pewnie od tego te kolory
Aj z tymi zębami,idą i nie idą..
Ale myślę,że to jednak od kaszki,bo tam żelazo,a ono zabarwia na zielono na bank.
Tylko dlaczego teraz też się trafiają?

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Erwinowi też nic nie było puki nie zaczął dostawać kaszek z MM,i był na samym cycu, teraz do kaszek daję Bebilon Pepti z apteki a kaszki kupuje bezmlekowe do tego, i jest tak jak powinno
Muszę doczytać o Bebilonie..dzięki!
Stary 2011-01-29, 14:19   #2396
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
szuflada! nam teraz tezet zrobil lozko debowe do sypialni tylko lipa bo bez szuflat i bede musiala jakis pudelek szukac
My mamy w łóżku sypialnianym szuflady i ani razu z nich nie korzystaliśmy.Mamy w domu bardzo dużo miejsca-dlatego się zastanawiam czy mi szuflada potrzebna do Niny łóżka.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
Aj z tymi zębami,idą i nie idą..
Ale myślę,że to jednak od kaszki,bo tam żelazo,a ono zabarwia na zielono na bank.
Tylko dlaczego teraz też się trafiają?

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Muszę doczytać o Bebilonie..dzięki!
Mojej też dolne dwójki wyszły w listopadzie.Od grudnia na maksa spuchnięte ma górne i nicidą i wyjść nie mogą.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Dziewczyny apeluje
Gdyby któraś z was widziała na all czy gdzieś takie koszulki jak ma ta babka na zdjęciu-pod tym swetrem(biała z guziczkami) to dajcie znać.
http://moda.allegro.pl/hm-sweter-kar...427663475.html

Stary 2011-01-29, 14:21   #2397
P0P70
Zakorzenienie

Dziecko zjadło podwójny obiadek bez wymiotów. Oczywiście karmiłam na dwa razy o 12 i przed 14-tą. A teraz TZ pomaszerował z małą na spacer. Obiad też już prawie zrobiony - oczywiście TZ zrobił.
A i kwiatów dzisiaj nie dostałam Muszę jakąś aluzją walnąć. Ale to dlatego że był dzisiaj z samego rana tylko w piekarni. Poślę go gdzieś dalej do sklepu to kwiaty może kupi.

Stary 2011-01-29, 14:30   #2398
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy w łóżku sypialnianym szuflady i ani razu z nich nie korzystaliśmy.Mamy w domu bardzo dużo miejsca-dlatego się zastanawiam czy mi szuflada potrzebna do Niny łóżka.

Dziewczyny apeluje
Gdyby któraś z was widziała na all czy gdzieś takie koszulki jak ma ta babka na zdjęciu-pod tym swetrem(biała z guziczkami) to dajcie znać.
http://moda.allegro.pl/hm-sweter-kar...427663475.html
mi też szuflada nie potrzeba do łóżka, bo mamy dużo miejsca i jakaś taka nie praktyczna mi się wydaje

Anakazar ja też ostatnio szukałam podobnej bluzeczki i nie widzialam nigdzie

chociaż teraz coś kojarze i nie wiem czy w bershce nie było podobnych, ale nie jestem pewna

Cytat:
Dziecko zjadło podwójny obiadek bez wymiotów. Oczywiście karmiłam na dwa razy o 12 i przed 14-tą. A teraz TZ pomaszerował z małą na spacer. Obiad też już prawie zrobiony - oczywiście TZ zrobił.
A i kwiatów dzisiaj nie dostałam Muszę jakąś aluzją walnąć. Ale to dlatego że był dzisiaj z samego rana tylko w piekarni. Poślę go gdzieś dalej do sklepu to kwiaty może kupi.
Pop ale ty masz dobrze, ja nie pamietam kiedy ostatnio dostałam kwiaty, ostatnio chyba za urodzenie Zosi
musze tż przypomnieć i strzelić focha

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-01-29 o 14:34
Stary 2011-01-29, 14:44   #2399
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
chociaż teraz coś kojarze i nie wiem czy w bershce nie było podobnych, ale nie jestem pewna

Pop ale ty masz dobrze, ja nie pamietam kiedy ostatnio dostałam kwiaty, ostatnio chyba za urodzenie Zosi
musze tż przypomnieć i strzelić focha
Ja nie wiem gdzie w Szczecinie mam bershce-ja zawsze jezdze na zakupy do Galaxy i nie wiem nigdy tam tego sklepu nie widziałam

Strzel focha strzel-ja kwiaty dostaje regularnie-tż wraca to dostaje kwiaty,bieliznę,alkohol,p otem w trakcie też dostaje kwiaty i jak wyjeżdza to kwiaty i alkohol

A jak nie jezdzi to też pamięta o kwiatach dla mnie

Stary 2011-01-29, 14:56   #2400
P0P70
Zakorzenienie

Sara - zdecydowanie musisz strzelić focha. JA też często dostaję kwiaty. Kiedyś co tydzień teraz nie zawsze ma kiedy wyjść i kupić.
Tylko u mnie jego matka go buntuje i mówi że to szkoda pieniędzy wydawać. Ostatnio się zdenerwowałam i powiedziałam że jej pieniędzy nie wydaje tylko swoje.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Ferrou - widziałam że jesteś w domu. Jak tam czuje się mały? Wychodzicie w poniedziałek do domu?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości