Nasze codzienne jadłospisy, część XIII - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-29, 18:09   #1471
Sarinn94
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

[QUOTE=Sarinn94;24708708]Witam,witam wszystkie Panie

Oświadczam tu Wam,iż rozpoczynam od poniedziałku P !!! )
Tak,podjęłam decyzję,że nie chcę już niszczyć sobie życia.

Podam Wam tu przykładowy jadłospis i chcę abyście go oceniły :

Jadłospis na P :

Śniadanie-szklanka płatków kukurydzianych+po 2 garście płatków : cini minis,kangus,cheerios multigrain,fitness z orzechami : garść nerkowców,garść pistacji,garść migdałów z bananem na szklance mleka 3,2%+duża grahamka : połowa z pół łyżeczki ramy,szynką drobiową,ogórkiem kiszonym i plasterkiem sera żółtego (zapieczona) i druga połowa z 1 sporą łyżeczką masła orzechowego

2 śniadanie-bułka wieloziarnista "paluch" : 1 część złożona na pół z masłem orzechowym,a druga z szynką drobiową,ramą i ogórkiem konserwowym lub papryką+duży jogurt pitny 0,5l+jabłko

Obiad-szklanka kuskusu+ gulasz drobiowy : pierś z kurczaka+ogórek konserwowy+marchew+przeci er pomidorowy i ketchup+surówka z marchwii i jabłka

Kolacja-kluski na mleku : 3 łyżki mąki kukurydzianej+3 łyżki zmielonych otrąb owsianych i pszennych (razem 3 łyżki ich)+1 jajko na szklance mleka 3,2%+garść studenckiej+2 mandarynki+puszka makreli w sosie pomidorowym

Co o ty myślicie ??
Proszę o opinie,bo ja się dopiero uczę

Pozdrawiam

Ponawiam
Sarinn94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 18:28   #1472
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

[QUOTE=Sarinn94;24709720]
Cytat:
Napisane przez Sarinn94 Pokaż wiadomość
Witam,witam wszystkie Panie

Jadłospis na P :

Śniadanie-szklanka płatków kukurydzianych+po 2 garście płatków : cini minis,kangus,cheerios multigrain,fitness z orzechami : garść nerkowców,garść pistacji,garść migdałów z bananem na szklance mleka 3,2%+duża grahamka : połowa z pół łyżeczki ramy,szynką drobiową,ogórkiem kiszonym i plasterkiem sera żółtego (zapieczona) i druga połowa z 1 sporą łyżeczką masła orzechowego

2 śniadanie-bułka wieloziarnista "paluch" : 1 część złożona na pół z masłem orzechowym,a druga z szynką drobiową,ramą i ogórkiem konserwowym lub papryką+duży jogurt pitny 0,5l+jabłko

Obiad-szklanka kuskusu+ gulasz drobiowy : pierś z kurczaka+ogórek konserwowy+marchew+przeci er pomidorowy i ketchup+surówka z marchwii i jabłka

Kolacja-kluski na mleku : 3 łyżki mąki kukurydzianej+3 łyżki zmielonych otrąb owsianych i pszennych (razem 3 łyżki ich)+1 jajko na szklance mleka 3,2%+garść studenckiej+2 mandarynki+puszka makreli w sosie pomidorowym

Co o ty myślicie ??

Pozdrawiam

Ponawiam
Bardzo ładny,tylko brak podwieczorku i dlaczego zaczynasz od poniedziałku ,a nie od dziś lub chociażby od jutra??hmm..co??
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 18:32   #1473
Sarinn94
Raczkowanie

teczowa dlolinko doradź mi jakieś zmiany
Co mam zmienić ?
Sarinn94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 18:33   #1474
lanvin
Raczkowanie

Cytat:

Jadłospis na P :

Co o ty myślicie ??

Pozdrawiam

Ponawiam
koniecznie dodaj jakiś podwieczorek między obiadem a kolacją.
może coś słodkiego? jakiś kawał babki/chałka z kruszonką/maślana bułeczka z dżemem/drożdżówka/placek z owocami i kakao/jogurt pitny do tego? reszta według mnie w miarę ok
lanvin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 18:40   #1475
Moyraa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moyraa Pokaż wiadomość
Up. Zastanawia mnie, czy dobrze zrobić sobie teraz jeden dzień jedzenia wszystkiego na co mam ochotę, żeby rozkręcić ten metabolizm?

Możliwe jest, że to zatrzymanie wagi nastąpiło po Capivicie HC? Normalnie brałam ją kilka dni ranem i waga była taka sama. Wczoraj wzięłam na wieczór i dzisiaj waże więcej - może jednak jakimś cudem te tabletki wpływają na to jakoś?
No prosze, niech mi w końcu ktoś odpisze . Teraz nie wiem czy przerwać tą kurację Capivita czy nie...
Moyraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 18:45   #1476
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

A to mój i od razu uśmiecham się o ocenkę.

I. 1 duża kromka chleba żytniego z grubo masłem i posypana natką pietruszki(wymysł mojej koleżanki,dziś wypróbowałam nawet całkiem,całkiem),2 kromki chleba coś jak pumpernikiel,bez masła bo tego chleba nie da się masłem zbytnio posmarować,dla rekompensaty za brak masła po 3 plastry żółtego sera na kromkę+pomidor

II.granat+jabłko gigant+serek homo+kawa roz.z mlekiem+bounty dark(moja nowa miłość)+trochę potem:garść migdałów,garść nerkowców,inka z mlekiem,rządek gorzkiej czekolady

III.filet z soli w mięcie(niestety nie wyszedł mi zbyt duży-następnym razem się poprawię),kasza gryczana i marchewki

IV. 2 big mandaryny+jogurt nat.+znowu garść migdałów,garść nerkowców+znowu kawa z mlekiem+rządek gorzkiej czekolady

trochę potem do pochrupania:3 marchewki + 2 garście nieszczęsnych pestek dynii+ 2 big garście migdałów(dziś chyba przesadziłam z orzechami)+kawa roz.z mlekiem

V.owsianka 6 łyżkowa +ok.350ml mleka +garść rodzynek

i już więcej nic dziś nie zjem bo od tych pestek dyni boli mnie brzuch..

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
teczowa dlolinko doradź mi jakieś zmiany
Co mam zmienić ?
Tak jak napisała lanvin konieczny jest ten podwieczorek,możliwości masz naprawdę dużo a i na P to dozwolone a nawet wręcz wskazane są grzeszki pokolacyjne

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

No i dorzuć jakieś słodkości ,poprostu to co lubisz najbardziej
Stary 2011-01-29, 18:55   #1477
Ervisha
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze P

ŚNIADANIE Duża bułka pszenna (100 gram)posmarowana margaryną a na to serek wiejski (200 gram)+ kubek słodzonej herbaty
Po butelka soku Pysio z kiwi, opakowanie delicji
II ŚNIADANIE duża grahamka (obie połówki posmarowane margaryną i dżemem)+jogurt truskawkowy z 50 gram muslie
OBIAD talerz domowego barszczu czerwonego na śmietanie ze startymi buraczkami i fasolką (mama nalała mi sporo gęstego), 9 pierogów ze szpinakiem polanych stopioną słoniną+ kubek kompotu słodzonego
PODWIECZOREK kajzerka posmarowana serkiem homogenizowany waniliowym z malinami (taki serek z dżemem malinowym) 150 gram+kubek kisielu (duży kubas nie taki 200 ml)+pomarańcza
KOLACJA będzie bułka z ziarnami słonecznika z sałatką z tuńczyka z papryką pomidorową, kukurydzą i groszkiem (200gram) (mama gdzieś taką sałatkę kupiła)+kubek słodzonej herbaty

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 19:21   #1478
sorellla
Raczkowanie

zaczynam na nowo, moje R:

I 11:30 - jajecznica z dwóch jaj na plastrze chudej rzynki, sałatka warzywna ( dwa iscie sałaty, pół pomidora, 4 plastry ogórka, szczypiorek)

II 15:30: serek homo 120g z 3 łyżkami otrębów pszennych

III 18:30: pomarańcza

IV 20:00: 100 g piersi z kurczaka, kilka różyczek brokuł, porcja surówki warzywnej

mam w planie jeść 5 posiłków, ale za późno dziś wstałam

proszę o oceny.

sorellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 19:23   #1479
Izaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P

ŚNIADANIE Duża bułka pszenna (100 gram)posmarowana margaryną a na to serek wiejski (200 gram)+ kubek słodzonej herbaty margaryna teoretycznie jest niezdrowa,dlaczego nie dajesz warzyw na serek wiejski? ogórek, pomidor, por, szczypior, cebulka?? byłoby smaczniej i zdrowiej, daj jakiegoś banana.
Po butelka soku Pysio z kiwi, opakowanie delicji
II ŚNIADANIE duża grahamka (obie połówki posmarowane margaryną i dżemem)+jogurt truskawkowy z 50 gram muslie może być,ale lepiej by było, jakbyś musli zastąpiła nnkt
OBIAD talerz domowego barszczu czerwonego na śmietanie ze startymi buraczkami i fasolką (mama nalała mi sporo gęstego), 9 pierogów ze szpinakiem polanych stopioną słoniną+ kubek kompotu słodzonego ładnie
PODWIECZOREK kajzerka posmarowana serkiem homogenizowany waniliowym z malinami (taki serek z dżemem malinowym) 150 gram+kubek kisielu (duży kubas nie taki 200 ml)+pomarańcza a może zamiast kisielu budyń? i znowu orzechy /pestki ,masz okres?
KOLACJA będzie bułka z ziarnami słonecznika z sałatką z tuńczyka z papryką pomidorową, kukurydzą i groszkiem (200gram) (mama gdzieś taką sałatkę kupiła)+kubek słodzonej herbaty lepiej by było jakbys sama zrobiła salatkę, może jakąś z makaronem/ziemniakami albo ryżem, znowu bułka?
Za mało owoców, za dużo pieczywa (znaczy jak lubisz to jedz ale jak dla mnie bardzo monotonnie i powinnaś wprowadzić coś fajnego a nie praktycznie na każdy posiłek bułka), za mało świeżych warzyw i nie ma tluszczy które są potrzebne w codziennej diecie

Cytat:
Napisane przez fleur94 Pokaż wiadomość
u mnie pod koniec dnia wygląda to tak:

1. 2 kromki orkiszowe, masło, 2 plasterki szynki, herbata z sokiem malinowym
jazda na desce
2. jedna kromka orkiszowa, masło, szynka, herbata z sokiem malinowym
jazda na desce
3. talerz barszczu, 3 łyżki ziemniaków, pół grubej parówki pokrojonej w paseczki i podsmażonej, 2 szklanki wody z sokiem
4. miseczka ryżu preparowanego i kilka krakersów, jabłko
5 kromka orkisz. z szynką, kawa zbożowa z mlekiem i cukrem. 7-8 żelków.
Mało na taką ilość ruchu, chyba walczysz o okres tak?W takim razie zadbaj o tłuszcze nnkt.

Cytat:
Napisane przez AlekzFragile Pokaż wiadomość
Uuuu
I. grahamka podzielona na 3 części:
- z masłem, mielonką, pomidorkiem i ogórkiem
- z serkiem topionym i dżemem wiśniowym by mama
- z pasztetem pomidorowym i papryką
zielona herbata
II. deser paradis czy jakoś tak, 3 biszkopty, pasek czeko z miętą
III. ziemniaki, sos grzybowy z mięsem z łopatki, surówka z pekinki - kupna
IV. kawa z mlekiem, budyń z mini biszkopcikami, orzechami włoskimi, pestkami dyni i dżemem wiśniowym
V. paluch pszenny z makiem, masłem i warzywami jak w śniadaniu
I jak ?
Fajny jadłospis ale ty chyba masz niedowagę?Gdzieś mi się to obiło, ale może się mylę.

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 19:25   #1480
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorellla Pokaż wiadomość
zaczynam na nowo, moje R:

I 11:30 - jajecznica z dwóch jaj na plastrze chudej rzynki, sałatka warzywna ( dwa iscie sałaty, pół pomidora, 4 plastry ogórka, szczypiorek) brak pieczywa

II 15:30: serek homo 120g z 3 łyżkami otrębów pszennych za mało

III 18:30: pomarańcza to nie jest posiłek!!

IV 20:00: 100 g piersi z kurczaka, kilka różyczek brokuł, porcja surówki warzywnej ewentualnie może być

mam w planie jeść 5 posiłków, ale za późno dziś wstałam

proszę o oceny.
j.w.jednym słowem masakra!!
Stary 2011-01-29, 19:25   #1481
Ervisha
Zakorzenienie

[QUOTE=Sarinn94;24709720]
Cytat:

Jadłospis na P :

Co o ty myślicie ??

Pozdrawiam

Ponawiam
Brak podwieczorku i margaryny 1/2 łyzeczki to za mało. Na czym chcesz odbudować mięśnie i odzyskać ciało? Potrzebujesz też tłuszczy by wrócił okres. I powinnaś zacząć od jutra.,

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-01-29 o 19:29

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 19:27   #1482
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

a mój jadłospis znowu pominięty,oceni ktoś?
jest na górze tej strony

Edytowane przez teczowa dlolinka 21
Stary 2011-01-29, 19:27   #1483
pati2404
Zakorzenienie

P:
śniadanie : 2 kromki chleba żytniego na każdej po grubym plastrze drobiowego pasztetu, naleśnik z mięsem, banan
II śniadanie : 180 g serka homo czekoladowego z orzechami i rodzynkami, 50g musli truskawkowego z czekoladą+jogurt naturlany, jabłko, pomarańcza( znów takie, bo tak lubię i od poniedziałki nie będe miala mozliwości tego zjeść , bo będe w szkole )
obiad: 3 pieczone skrzydełka z kurczaka w pikantnej przyprawie
podwieczorek : 3 duże a'la panacakes (jeden na ok. pół talerzyka )
kolacja:1,5 bułki obsypanej makiem:jedn z masłem i twarogiem z czosnkiem, poł z dżemem z owoców leśnych, gejfrut
po: duży (120g ) rogal turkowy z rodzynkami obsypany sezamem
w ciągu dnia sporo herbaty z cytryną
Stary 2011-01-29, 19:28   #1484
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izaczka Pokaż wiadomość
Za mało owoców, za dużo pieczywa (znaczy jak lubisz to jedz ale jak dla mnie bardzo monotonnie i powinnaś wprowadzić coś fajnego a nie praktycznie na każdy posiłek bułka), za mało świeżych warzyw i nie ma tluszczy które są potrzebne w codziennej diecie
wiem ze to monotonne ale mama każe mi jesć na każdy posiłek pieczywo. Mówi ze to podstawa A ja mam już go dość. Jak chciałam kupić sobie pomidora to rodzice mi zabronili bo powiedzieli zę to chemia. A smaruje margaryną bo za masłem nie przepadam od dzieciństwa; I co to nnkt ?

Edytowane przez Ervisha
Stary 2011-01-29, 19:44   #1485
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati2404 Pokaż wiadomość
P:
śniadanie : 2 kromki chleba żytniego na każdej po grubym plastrze drobiowego pasztetu, naleśnik z mięsem, banan
II śniadanie : 180 g serka homo czekoladowego z orzechami i rodzynkami, 50g musli truskawkowego z czekoladą+jogurt naturlany, jabłko, pomarańcza( znów takie, bo tak lubię i od poniedziałki nie będe miala mozliwości tego zjeść , bo będe w szkole )
obiad: 3 pieczone skrzydełka z kurczaka w pikantnej przyprawie
podwieczorek : 3 duże a'la panacakes (jeden na ok. pół talerzyka )
kolacja:1,5 bułki obsypanej makiem:jedn z masłem i twarogiem z czosnkiem, poł z dżemem z owoców leśnych, gejfrut

Czytając Twoje jadłospisy zauważyłam że nigdy do obiadu nie dodajesz węgli,to celowo?

do Ervisha: nnkt to są : nie nasycone kwasy tłuszczowe
Stary 2011-01-29, 19:45   #1486
Izaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
A to mój i od razu uśmiecham się o ocenkę.

I. 1 duża kromka chleba żytniego z grubo masłem i posypana natką pietruszki(wymysł mojej koleżanki,dziś wypróbowałam nawet całkiem,całkiem),2 kromki chleba coś jak pumpernikiel,bez masła bo tego chleba nie da się masłem zbytnio posmarować,dla rekompensaty za brak masła po 3 plastry żółtego sera na kromkę+pomidor ok

II.granat+jabłko gigant+serek homo+kawa roz.z mlekiem+bounty dark(moja nowa miłość)+trochę potem:garść migdałów,garść nerkowców,inka z mlekiem,rządek gorzkiej czekolady super

III.filet z soli w mięcie(niestety nie wyszedł mi zbyt duży-następnym razem się poprawię),kasza gryczana i marchewki jeżeli sporo kaszy to super obiad, a może jakaś surówka? i czasem fajnie jest usmażyć sobie mięso do obiadu bo oleje i oliwy też są potrzebne

IV. 2 big mandaryny+jogurt nat.+znowu garść migdałów,garść nerkowców+znowu kawa z mlekiem+rządek gorzkiej czekolady

trochę potem do pochrupania:3 marchewki + 2 garście nieszczęsnych pestek dynii+ 2 big garście migdałów(dziś chyba przesadziłam z orzechami)+kawa roz.z mlekiem pomyśl sobie jakie są dobre dla organizmu i napij się mięty

V.owsianka 6 łyżkowa +ok.350ml mleka +garść rodzynek ja tu bym pewnie dała jakiegoś owoca albo jakiś fajny dodatek, lubię owsianki i już dużo eksperymentowałam ale zazwyczaj na śniadanie

i już więcej nic dziś nie zjem bo od tych pestek dyni boli mnie brzuch..

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Tak jak napisała lanvin konieczny jest ten podwieczorek,możliwości masz naprawdę dużo a i na P to dozwolone a nawet wręcz wskazane są grzeszki pokolacyjne

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

No i dorzuć jakieś słodkości ,poprostu to co lubisz najbardziej
Cytat:
P:
śniadanie : 2 kromki chleba żytniego na każdej po grubym plastrze drobiowego pasztetu, naleśnik z mięsem, banan ładnie, ja bym dała pomidorka do pasztetu
II śniadanie : 180 g serka homo czekoladowego z orzechami i rodzynkami, 50g musli truskawkowego z czekoladą+jogurt naturlany, jabłko, pomarańcza( znów takie, bo tak lubię i od poniedziałki nie będe miala mozliwości tego zjeść , bo będe w szkole ) Fajnie.
obiad: 3 pieczone skrzydełka z kurczaka w pikantnej przyprawie o wiele za mało, daj surówkę warzywną z olejem, oliwą albo masłem orzechowym (super wychodzi) , i węglowodany
podwieczorek : 3 duże a'la panacakes (jeden na ok. pół talerzyka ) takie suche? polej jakimś syropem klonowym, daj owoce, sos owocowy, jakiś czekoladowy, albo krem czy chociażby serek/dżem
nie ma żadnego warzywa
Cytat:
wiem ze to monotonne ale mama każe mi jesć na każdy posiłek pieczywo. Mówi ze to podstawa A ja mam już go dość. Jak chciałam kupić sobie pomidora to rodzice mi zabronili bo powiedzieli zę to chemia. A smaruje margaryną bo za masłem nie przepadam od dzieciństwa; I co to nnkt ?
To wytłumacz jej że to wcale nie jest podstawa i każdy powinien jeść co chce przecież można zjeść o wiele kaloryczniejsze rzeczy niż pieczywo i przy tym urozmaicić sobie jadłospis, jeść z przyjemnością, przekonywać się do jedzenia, pomidor o tej porze roku fakt moze jest w nim chemia, ale na pewno mniej niż w kupnej sałatce
nnkt - niezbędnie nienasycone kwasy tłuszczowe

staruch ze mnie,
Stary 2011-01-29, 19:51   #1487
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
To wytłumacz jej że to wcale nie jest podstawa i każdy powinien jeść co chce przecież można zjeść o wiele kaloryczniejsze rzeczy niż pieczywo i przy tym urozmaicić sobie jadłospis, jeść z przyjemnością, przekonywać się do jedzenia, pomidor o tej porze roku fakt moze jest w nim chemia, ale na pewno mniej niż w kupnej sałatce
nnkt - niezbędnie nienasycone kwasy tłuszczowe
Tłumaczyłam. ALe ma być tak jak ona chce. Raz to mi tylko pozwoliła zjeść sałatkę owocową zalaną jogurtem z wkrojonymi markizami i biszkoptami i płątkami fitella. Było tego na prawd sporo i się najadłam bo dużo dałam tych ciastek i w ogóle. ALe ona jakoś krzywo patrzyła. Bo jej lekarze w szpiatalu mówili ze podstawa to chleb i bułki. A mnie już od tego mdli I nie mam pomysłów czym mozna by to było zastąpic.

Stary 2011-01-29, 20:08   #1488
Izaczka
Raczkowanie

Moje Utrzymanie:

1.dwa podwójne tosty smażone z serem, szynką i musztardą, kawałek papryki i kilka rzodkiewek, trzy klementynki, kawa truskawkowa z mlekiem i słodzikiem
2.jogurt kawowy, kawałek drożdżowego z jagodami i kruszonka, litr herbaty z cytryną
3.ok. pół woreczka kaszy jaglanej, potrawka z kurczaka (kurczak, kukurydza, przyprawy, papryka, pomidory z puszki, odrobina mąki i oleju - czyli kurczak w lekkim sosie ), kilka łyżek kapusty kiszonej
4.popcorn (w kinie), drink kawowy, spory lizak w kształcie serca z napisem Love
5.jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem, chilli, szynką drobiową i rzodkiewką na łyżeczce masła, talerz czystego rosołu

Udało mi się podkręcić metabolizm znów proszę o ocenę, czy nie za dużo niezdrowego?

staruch ze mnie,
Stary 2011-01-29, 20:09   #1489
pati2404
Zakorzenienie

w moich obiadach są wegle, ale często moja rodzina ich nie je , dlatego ja wtedy też, nie robie tego specjelanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 20:16   #1490
GreenBalance
Raczkowanie

Utrzymanie

I. Bułka owsiana z masłem, sałatą, twarogiem, wędliną, rzodkiewkami, pomidorkami cherry i pieprzem / masłem orzechowym i domową konfiturą truskawkową & 0,3 l kawy z mlekiem; mandarynka

II. Serek wiejski z tartym jabłkiem, marchewką i cynamonem; troche pistacji

III. Dorsz gotowany na parze w porach, tymianku i bazyli; około pół woreczka kaszy gryczanej; warzywa /kalafior, marchewki, brokuł/ z pary z masełkiem

IV. Budyń waniliowy z syropem malinowym i płatkami migdałowymi & kubek herbaty jabłko-porzeczka-cynamon-melisa; kiwi

V. 2 kromki chleba sycylijskiego z suszonymi pomidorami z masłem; guacamole z 1/2 awokado, pomidorka, czosnku, cebuli czerwonej, bazylii, soku z limonki, pieprzu i soli

+ 1,5 l wody mineralnej
Stary 2011-01-29, 20:21   #1491
Ervisha
Zakorzenienie

Pomóżcie mi co można jeść na podwieczorek by zastąpić pieczywo ? Chodzi mi o diete na P

Stary 2011-01-29, 20:23   #1492
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Pokaż wiadomość
Utrzymanie

I. Bułka owsiana z masłem, sałatą, twarogiem, wędliną, rzodkiewkami, pomidorkami cherry i pieprzem / masłem orzechowym i domową konfiturą truskawkową & 0,3 l kawy z mlekiem; mandarynka

II. Serek wiejski z tartym jabłkiem, marchewką i cynamonem; troche pistacji

III. Dorsz gotowany na parze w porach, tymianku i bazyli; około pół woreczka kaszy gryczanej; warzywa /kalafior, marchewki, brokuł/ z pary z masełkiem

IV. Budyń waniliowy z syropem malinowym i płatkami migdałowymi & kubek herbaty jabłko-porzeczka-cynamon-melisa; kiwi

V. 2 kromki chleba sycylijskiego z suszonymi pomidorami z masłem; guacamole z 1/2 awokado, pomidorka, czosnku, cebuli czerwonej, bazylii, soku z limonki, pieprzu i soli

+ 1,5 l wody mineralnej
Jak zwykle super.

Cytat:
Pomóżcie mi co można jeść na podwieczorek by zastąpić pieczywo ? Chodzi mi o diete na P
Wszystko?
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 20:23   #1493
pati2404
Zakorzenienie

moze jakieś racuchy, nalesniki, gofry ? cos w ten deseń
Stary 2011-01-29, 20:31   #1494
lanvin
Raczkowanie

Ervisha na podwieczorki mozsz jeść naleśniki, placki drożdżowe, drożdżówki, racuchy, gofry, chałki, bułeczki masłane z dżemem itp. i do nich jakieś jogurty pitne, kakao. ja tak jem i mi bardzo smakuje
nie wiem tylko czy Ty jesz takie rzeczy
lanvin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 20:34   #1495
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko?
Uiwerz mi z moją mamą tak się nie da..... Trudna z niej kobitka

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez lanvin Pokaż wiadomość
Ervisha na podwieczorki mozsz jeść naleśniki, placki drożdżowe, drożdżówki, racuchy, gofry, chałki, bułeczki masłane z dżemem itp. i do nich jakieś jogurty pitne, kakao. ja tak jem i mi bardzo smakuje
nie wiem tylko czy Ty jesz takie rzeczy
Dzięki. Gdyby tylko mamie chciało się je robić bo mi do kuchni nie pozwala się pchać. Najwyżej tylko pomóc,.

Stary 2011-01-29, 20:35   #1496
pati2404
Zakorzenienie

może też jakieś sałatki owocowe złozone ze sporej ilości owoców i zalane jogurtem, jakies ciasto ?
Stary 2011-01-29, 20:41   #1497
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
może też jakieś sałatki owocowe złozone ze sporej ilości owoców i zalane jogurtem, jakies ciasto ?
No zobaczę. Musze z mamą pogadac. W domu jestem tylko na jej warunkach. Jak coś mi nie pasi do szpital.

Stary 2011-01-29, 20:47   #1498
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
No zobaczę. Musze z mamą pogadac. W domu jestem tylko na jej warunkach. Jak coś mi nie pasi do szpital.
naprawde, wszytkie to juz wiemy Ervisha.
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 20:50   #1499
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Pokaż wiadomość
Mniam! Smacznie i zdrowo!
Dobry taki smoothie? A kolacja prze-py-szna! B. dawno nie jadłam guacamole, a u wielbiam; chyba dzisiaj sobie zrobię, tylko bazylie dokupie
Smoothie takie jest bosskie Dziękuję za ocenę
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 20:54   #1500
Creepy Ginger Watcher
Raczkowanie

Moje Wychodzenie/U/przywrócenie okresu

Strasznie się dziś najadłam i to mnie martwi, nieeee chcee jojo Ale tak chyba reaguje na stres związany z sesją, cały czas coś bym jadła...

8.00- omlet serowy z dwóch jajek - z fetą i żółtym serem, pomidor + szklanka mleka 3,2
11.00 - 3 kromki razowca z guacamole (pasta z awokado, jakby ktoś nie kojarzył ), jabłko
13.00 - Danio waniliowy, garść orzeszków ziemnych
16.00 - Miseczka makaronu 'trzy kolory' z domowym sosem spaghetti - z cebuli i pomidorów, "dopchałam" orzeszkami
19.00 - Sałatka grecka z resztą fety, pomidorem, ogórkiem, sałata, papryką, oliwkami, oliwą z oliwek, do tego wafle ryżowe- chyba 4
21.00 - ponadprogramowa owsianka 3 łychy płatków na mleku 3,2, z bananem, łyżką gorzkiego kakao i otrębami - miałam straszną ochotę i czuję się teraz paskudnie przepełniona

I jak? Są tłuszcze? Nie za dużo kcal jak na wychodzenie z R ?
Creepy Ginger Watcher jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości