![]() |
#1471 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
[QUOTE=Sarinn94;24708708]Witam,witam wszystkie Panie
![]() Oświadczam tu Wam,iż rozpoczynam od poniedziałku P !!! ![]() Tak,podjęłam decyzję,że nie chcę już niszczyć sobie życia. Podam Wam tu przykładowy jadłospis i chcę abyście go oceniły : Jadłospis na P : Śniadanie-szklanka płatków kukurydzianych+po 2 garście płatków : cini minis,kangus,cheerios multigrain,fitness z orzechami : garść nerkowców,garść pistacji,garść migdałów z bananem na szklance mleka 3,2%+duża grahamka : połowa z pół łyżeczki ramy,szynką drobiową,ogórkiem kiszonym i plasterkiem sera żółtego (zapieczona) i druga połowa z 1 sporą łyżeczką masła orzechowego 2 śniadanie-bułka wieloziarnista "paluch" : 1 część złożona na pół z masłem orzechowym,a druga z szynką drobiową,ramą i ogórkiem konserwowym lub papryką+duży jogurt pitny 0,5l+jabłko Obiad-szklanka kuskusu+ gulasz drobiowy : pierś z kurczaka+ogórek konserwowy+marchew+przeci er pomidorowy i ketchup+surówka z marchwii i jabłka Kolacja-kluski na mleku : 3 łyżki mąki kukurydzianej+3 łyżki zmielonych otrąb owsianych i pszennych (razem 3 łyżki ich)+1 jajko na szklance mleka 3,2%+garść studenckiej+2 mandarynki+puszka makreli w sosie pomidorowym Co o ty myślicie ?? ![]() Proszę o opinie,bo ja się dopiero uczę ![]() Pozdrawiam Ponawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Sarinn94;24709720]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Raczkowanie
|
teczowa dlolinko doradź mi jakieś zmiany
![]() Co mam zmienić ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może coś słodkiego? jakiś kawał babki/chałka z kruszonką/maślana bułeczka z dżemem/drożdżówka/placek z owocami i kakao/jogurt pitny do tego? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
A to mój i od razu uśmiecham się o ocenkę
![]() I. 1 duża kromka chleba żytniego z grubo masłem i posypana natką pietruszki(wymysł mojej koleżanki,dziś wypróbowałam nawet całkiem,całkiem ![]() II.granat+jabłko gigant+serek homo+kawa roz.z mlekiem+bounty dark ![]() ![]() III.filet z soli w mięcie(niestety nie wyszedł mi zbyt duży-następnym razem się poprawię ![]() IV. 2 big mandaryny+jogurt nat.+znowu garść migdałów,garść nerkowców+znowu kawa z mlekiem+rządek gorzkiej czekolady trochę potem do pochrupania:3 marchewki + 2 garście nieszczęsnych pestek dynii+ 2 big garście migdałów(dziś chyba przesadziłam z orzechami)+kawa roz.z mlekiem V.owsianka 6 łyżkowa +ok.350ml mleka +garść rodzynek i już więcej nic dziś nie zjem bo od tych pestek dyni boli mnie brzuch.. ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Tak jak napisała lanvin konieczny jest ten podwieczorek,możliwości masz naprawdę dużo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- No i dorzuć jakieś słodkości ,poprostu to co lubisz najbardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze P
ŚNIADANIE Duża bułka pszenna (100 gram)posmarowana margaryną a na to serek wiejski (200 gram)+ kubek słodzonej herbaty Po butelka soku Pysio z kiwi, opakowanie delicji II ŚNIADANIE duża grahamka (obie połówki posmarowane margaryną i dżemem)+jogurt truskawkowy z 50 gram muslie OBIAD talerz domowego barszczu czerwonego na śmietanie ze startymi buraczkami i fasolką (mama nalała mi sporo gęstego), 9 pierogów ze szpinakiem polanych stopioną słoniną+ kubek kompotu słodzonego PODWIECZOREK kajzerka posmarowana serkiem homogenizowany waniliowym z malinami (taki serek z dżemem malinowym) 150 gram+kubek kisielu (duży kubas nie taki 200 ml)+pomarańcza KOLACJA będzie bułka z ziarnami słonecznika z sałatką z tuńczyka z papryką pomidorową, kukurydzą i groszkiem (200gram) (mama gdzieś taką sałatkę kupiła)+kubek słodzonej herbaty
![]() |
#1478 |
Raczkowanie
|
zaczynam na nowo, moje R:
I 11:30 - jajecznica z dwóch jaj na plastrze chudej rzynki, sałatka warzywna ( dwa iscie sałaty, pół pomidora, 4 plastry ogórka, szczypiorek) II 15:30: serek homo 120g z 3 łyżkami otrębów pszennych III 18:30: pomarańcza IV 20:00: 100 g piersi z kurczaka, kilka różyczek brokuł, porcja surówki warzywnej mam w planie jeść 5 posiłków, ale za późno dziś wstałam ![]() proszę o oceny.
#1479 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Sarinn94;24709720]
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-01-29 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
a mój jadłospis znowu pominięty,oceni ktoś?
jest na górze tej strony Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2011-01-29 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
P:
śniadanie : 2 kromki chleba żytniego na każdej po grubym plastrze drobiowego pasztetu, naleśnik z mięsem, banan II śniadanie : 180 g serka homo czekoladowego z orzechami i rodzynkami, 50g musli truskawkowego z czekoladą+jogurt naturlany, jabłko, pomarańcza( znów takie, bo tak lubię i od poniedziałki nie będe miala mozliwości tego zjeść , bo będe w szkole ) obiad: 3 pieczone skrzydełka z kurczaka w pikantnej przyprawie podwieczorek : 3 duże a'la panacakes (jeden na ok. pół talerzyka ) kolacja:1,5 bułki obsypanej makiem:jedn z masłem i twarogiem z czosnkiem, poł z dżemem z owoców leśnych, gejfrut po: duży (120g ) rogal turkowy z rodzynkami obsypany sezamem w ciągu dnia sporo herbaty z cytryną
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-01-29 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytając Twoje jadłospisy zauważyłam że nigdy do obiadu nie dodajesz węgli,to celowo? do Ervisha: nnkt to są : nie nasycone kwasy tłuszczowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nnkt - niezbędnie nienasycone kwasy tłuszczowe
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1488 |
Raczkowanie
|
Moje Utrzymanie:
1.dwa podwójne tosty smażone z serem, szynką i musztardą, kawałek papryki i kilka rzodkiewek, trzy klementynki, kawa truskawkowa z mlekiem i słodzikiem 2.jogurt kawowy, kawałek drożdżowego z jagodami i kruszonka, litr herbaty z cytryną ![]() 3.ok. pół woreczka kaszy jaglanej, potrawka z kurczaka (kurczak, kukurydza, przyprawy, papryka, pomidory z puszki, odrobina mąki i oleju - czyli kurczak w lekkim sosie ![]() 4.popcorn (w kinie), drink kawowy, spory lizak w kształcie serca z napisem Love ![]() 5.jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem, chilli, szynką drobiową i rzodkiewką na łyżeczce masła, talerz czystego rosołu Udało mi się podkręcić metabolizm znów ![]()
#1489 |
Zakorzenienie
|
w moich obiadach są wegle, ale często moja rodzina ich nie je , dlatego ja wtedy też, nie robie tego specjelanie
#1490 |
Raczkowanie
|
Utrzymanie
I. Bułka owsiana z masłem, sałatą, twarogiem, wędliną, rzodkiewkami, pomidorkami cherry i pieprzem / masłem orzechowym i domową konfiturą truskawkową & 0,3 l kawy z mlekiem; mandarynka II. Serek wiejski z tartym jabłkiem, marchewką i cynamonem; troche pistacji III. Dorsz gotowany na parze w porach, tymianku i bazyli; około pół woreczka kaszy gryczanej; warzywa /kalafior, marchewki, brokuł/ z pary z masełkiem IV. Budyń waniliowy z syropem malinowym i płatkami migdałowymi & kubek herbaty jabłko-porzeczka-cynamon-melisa; kiwi V. 2 kromki chleba sycylijskiego z suszonymi pomidorami z masłem; guacamole z 1/2 awokado, pomidorka, czosnku, cebuli czerwonej, bazylii, soku z limonki, pieprzu i soli + 1,5 l wody mineralnej
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
Pomóżcie mi co można jeść na podwieczorek by zastąpić pieczywo ? Chodzi mi o diete na P
#1492 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
moze jakieś racuchy, nalesniki, gofry ? cos w ten deseń
#1494 |
Raczkowanie
|
Ervisha na podwieczorki mozsz jeść naleśniki, placki drożdżowe, drożdżówki, racuchy, gofry, chałki, bułeczki masłane z dżemem itp. i do nich jakieś jogurty pitne, kakao. ja tak jem i mi bardzo smakuje
![]() nie wiem tylko czy Ty jesz takie rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
_____________ ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Dzięki. Gdyby tylko mamie chciało się je robić bo mi do kuchni nie pozwala się pchać. Najwyżej tylko pomóc,.
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
może też jakieś sałatki owocowe złozone ze sporej ilości owoców i zalane jogurtem, jakies ciasto ?
#1497 |
Zakorzenienie
|
No zobaczę. Musze z mamą pogadac. W domu jestem tylko na jej warunkach. Jak coś mi nie pasi do szpital.
#1498 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Raczkowanie
|
Moje Wychodzenie/U/przywrócenie okresu
Strasznie się dziś najadłam i to mnie martwi, nieeee chcee jojo ![]() 8.00- omlet serowy z dwóch jajek - z fetą i żółtym serem, pomidor + szklanka mleka 3,2 11.00 - 3 kromki razowca z guacamole (pasta z awokado, jakby ktoś nie kojarzył ![]() 13.00 - Danio waniliowy, garść orzeszków ziemnych 16.00 - Miseczka makaronu 'trzy kolory' z domowym sosem spaghetti - z cebuli i pomidorów, "dopchałam" orzeszkami 19.00 - Sałatka grecka z resztą fety, pomidorem, ogórkiem, sałata, papryką, oliwkami, oliwą z oliwek, do tego wafle ryżowe- chyba 4 ![]() 21.00 - ponadprogramowa owsianka ![]() ![]() I jak? Są tłuszcze? Nie za dużo kcal jak na wychodzenie z R ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.