|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
andziot śliczne te ciuszki
moria ale akrobatka z tej twojej pociechy ![]()
#1562 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Zakorzenienie
|
Aguś no dla nas to za dużo za same poszewki, bo w tej cenie można już kupić z wypełnieniem, również porządną pościel. A nie musi być na nich ta żyrafa
![]() ![]() Idę spać dziewczyny ![]() ![]()
![]() |
#1564 |
Wtajemniczenie
|
ja jakoś nie jestem przekonana do tych chust,choć są bardzo modne nawet wśród celebrytów,ale osobiście wolę wózek albo nosidełko zresztą będę korzystać z tego co mam
![]()
#1565 |
Zadomowienie
|
Ja mam i nosidełko (takie od 3 miesiaca życia) i chustę, ale powiem szczerze, że nosidełko było w użyciu może z dwa razy. Z chustą chodziliśmy po górach i bardzo sobie chwalę...
Nosidełko chyba wrzucę na allegro, bo wątpię, żebym je używała. |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Wtajemniczenie
|
Ładne zdjęcie buźki z profilu mam tutaj
![]()
#1567 |
Wtajemniczenie
|
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazdy kupuje co uwaza ![]() ale melon bee ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
swego czasu baaardzo dużo czytałam na ten temat, będąc jeszcze na zwolnieniu w ciąży z Zosią, zwolennicy chust piszą że są całkowicie bezpieczne od urodzenia niby, bo poprawnie zawiązana chusta powoduje że dziecko nie jest wyprostowane tylko ma pozycję łódeczki i do tego lekko odwiedzione bioderka co sprzyja stawom biodrowym. Pewnie to i prawda, ale powiem szczerze ze widziałam kilka mam co ewidentnie źle miały chusty powiązane i dzieci zwisały ![]() Nawet góru w rozwoju dziecka Zawitkowski nie do końca jest przekonany czy chusta jest ok u dziecka nie potrafiącego siedzieć (czyli nie mającego dobrze wyćwicznych mięśni kręgosłupa), pamiętam że on był zdania że chusty ok ale od gdzieś 4mż ... to bardzo trudny temat, bo nie ma jak tego sprawdzić, bo badania musiałyby być bardzo dalekosiężne, żeby dowiedzieć się czy takie noszenie w nosidełkach czy chustach zostawia jakieś ślady w życiu późniejszym tych dzieci, czy mają wady postawy, a może w ogóle nie ma to znaczenia pamiętam jeszcze że zwolennicy chust podawali za przykład kobiety w afryce, bo tam od zawsze dzieci się nosi w takich chustach i niby nic im nie jest ... ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- moria Iga jest boska ![]() a mnie przez bzyczkę coraz bardziej podoba się imię Liliana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() a tak sobie wpadlam wyglosic swa opinie ![]() Jestem zdecydowanie za chusta, polecam wiazana, Bebelulu, nie jest najtansza, ale jest suuuuuuper - zarowno dla malenstwa, jak i dziecka, powiedzmy chodzacego (mozna zamontowac na biodrze). Dostalismy nosidlo w prezencie, tz zalozyl, a jak wlozylismy w to ustrojstwo Olka, to wygladal jak nieszczescie ![]() ![]() Wbrew wszystkiemu chuste wiaze sie raz, dwa, trzy i naprawde jest wygodna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
Eve kiedy idziesz na to usg bom ciekawa co tam u ciebie gości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
Andziot
dopiero 26 lutego mam 3d ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
kurde swoja drogą to czemu kawał materiału kosztuje prawie 200zł;/ masakra. strasznie skomplikowane sie to wiazanie wydaje
![]()
#1574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mozna znaleźć używaną na allegro ona jest jakoś tkana tak po skosie żeby się dobrze naciągać ... ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() a pokaż brzuchola ![]() (u mnie już raczej odwrotu nie ma - bronchildy pielęgnować będę ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Zakorzenienie
|
Andziot
moj brzuchol to wciaz bardziej tluszczowy niz ciazowy, choc cos tam wylazlo ![]() ![]() ![]() Kurcze, ludzie mnie zapewniaja, ze to kobita bedzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (imię już masz ???) ja właśnie zrobiłam listę imion które biorę pod uwagę i mi wyszło 6 ![]() im dalej tym więcej, na początku tylko dwa miałam ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-29 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Zakorzenienie
|
uparciuch z ciebie
![]() a czujesz kopniaczki ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | |||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Remontujemy ile się da, zaczynamy od dużego pokoju, później przedpokój, kuchnia no i jak tż zdąży przed wyjazdem do FR to jeszcze pokój synka, a jak nie zdąży to wyremontujemy go w przyszłym roku jak tż zjedzie na zimę ![]() Moria dobrze że wszystko ok, Iguśka zdrowo rośnie i mamusia spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobranoc ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-01-29 o 22:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() oj kopie, kopie i to juz tak, ze podskakuje czasami ![]() ![]() jakos tak wrylam sobie do glowy, ze chlopca zrobic duzo prosciej, ze corka wydaje mi sie poza zasiegiem i w sumie od poczatku widze Olka z braciszkiem, choc tez mialam mocne czucie na dziewczynke (rownolegle z chlopcem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | ||
Zakorzenienie
|
ja juz po filmie, splakana jak zawsze
![]() ide spac bo tak dlugo to dawno nie pociagnelam ![]() Cytat:
![]() a ten profil genialny, ciesze sie jeszcze raz ze wszystko z Iga ok ![]() dokladnie podobnie jak jeden chuste drugi nosidelko ![]() ![]() a ja mam ochote na melona ![]() Cytat:
![]() uciekam spac gaduly spokojnej nocki zycze |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Moria, fajna ta Twoja córa ![]() Eve, wiem jak to ciężko czekać i żyć w niewiedzy a chciałoby się już znać płeć ![]() Co do chust i nosideł to ja nie kupuję żadnego ![]()
![]() |
#1584 |
Wtajemniczenie
|
witam dziewczynki
![]() widzę że debata na nosidełko czy chusta trwa w najlepsze ![]() ja nie czytałam żadnych opinii na ten temat ale wydaje mi się że nosidełko będzie lepsze w sumie z chustą czy nosidełkiem nie będę chodzić gdzieś daleko bo od tego będzie wózek ![]() a nosidełko mamy od znajomych więc po co wydawać kase na dodatkowe akcesoria (patrzcie jaka ze mnie minimalistka pomyślałby kto ![]() dzisiaj w nocy myślałam że zaczynam rodzić poważnie wydawało mi się że dziecko ze mnie wychodzi tak mnie kopał w pipkę że myślałam że już się pcha na świat ![]()
#1585 |
Zakorzenienie
|
venes nie strasz niech tam dzidziol jeszcze siedzi
![]() ja juz od 6 30 nie spie... nie wiem co mi.
#1586 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz jakiego ja miałam stracha??? tym bardziej że u mnie w rodzinie bardzo dużo kobiet rodzi w 7 miesiącu ciąży rekord pobiła moja kuzynka która w 27 tygodniu urodziła zdrowego chłopca z wagą 1,400 ja zresztą też jestem wcześniakiem z 7 miesiąca i urodziłam się z wagą 1,200 a później ponad miesiąc w inkubatorku przeleżałam także miałam nerwy dzisiejszej nocy oj miałam
![]() |
#1587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 |
Zadomowienie
|
Witam
Vanes nie ma reguły na przedwczesne porody,to ze jesteś wcześniakiem i w rodzinie rodzą się wcześniaki ,nie znaczy że także urodzisz wczesniej. Odnośnie chust czy nosidełek,nie kupuje zadnego. Kiedyś miałam i nie saprawdziło się u mnie
#1589 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() obudziła mnie "czkawka pęcherza", co uważam, za urocze, a jednocześnie mocno wnerwiające ![]() Ale nie narzekam, dzień będzie dłuższy. Zaraz się ogarniam i biorę za pieczenie jabłecznika ![]() Cytat:
![]() ![]() Moria, Rybeczko, bardzo mi przykro, że się tak nadenerwowałaś. Oby nigdy więcej. Cieszę się, że już wszystko dobrze, a zdjęcia Igutki wzruszające ![]() ![]() Anula, fajne zdjęcie, ale będzie jeszcze fajniejsze, kiedy w środku będzie dziecina ![]() Andziot, sukienka Zosi urocza! Koszule też fajne, muszę za jakiś czas też poszukać czegoś w sklepach. Na all nic ciekawego, więc liczę na zwykłe sklepy ![]() SiLLee, ekstra brzuszek i jaka zgrabna Mamuśka ![]() Lolko, ja jak większość tutaj jestem za chustą, o której przewadze nad nosidełkiem pisała już Andziot ![]() Dokładnie w TAKIEJ będę Hankę tachać i zamierzam nosić ją od początku, a nie od trzeciego miesiąca ![]() Aguś, zakupy super, ale truskawkami mnie zatłukłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Wtajemniczenie
|
wiem że nie ma reguły jednak to siedzi w głowie i kiedy są takie sytuacje że np mam skurcz to od razu myślę że może to już się zaczyna
![]() masz racje grazin wtedy najlepiej jest się uspokoić ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.