![]() |
#2851 |
Raczkowanie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Dzeve moglabym zobaczyc Twoj nosek jak teraz wyglada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
W Tarnowskich Górach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Teraz mam 16 ![]() ![]() Mam nadzieję,że w tym wieku po korekcji nosa garbek na nowo nie wyrośnie ? ![]()
![]() |
#2853 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2854 |
Przyczajenie
|
gabi ale co nie jest taki jak chcialas ??
wypadlka mi mala nitka z nosa, taki supel:S kurcze nie jest za wczesnie na wypadanie szwow?? jeszcze 2 tyg nawet nie minelo |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Raczkowanie
|
W dzieciństwie doznałam urazu nosa w wyniku którego skrzywił się. Nie byłam wówczas u lekarza, miałam wtedy mały nosek więc skrzywienia nie było jakoś mocno widać. Natomiast obecnie krzywizna jest mocno widoczna i zastanawiam się czy jest możliwość zoperowania go na nfz? :| Mam straszne kompleksy na jego punkcie a nie mam pieniędzy na operację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ja widze tu skrzywnie chrzastki dlatego,ze moj byl podobny tylko koncowka jeszcze bardziej uciekala w prawo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wlasnie mialam miec przegrode robiona na nfz ale oddalam sie w rece chirurga..tym bardziej ze jak najpier laryngolog robi przegrode a za jakis czas dopiero chirurg zmienia ksztalt nosa to jest mu o wilee trudniej.
![]() |
#2858 |
Raczkowanie
|
Dzeve wysłałam ci zdjęcia, są trochę marnej jakości, ale tylko te mam. Ja nacięcia miałam w środku nosa.
Edytowane przez k1tty Czas edycji: 2011-01-31 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze,że nie jestem facetem ![]() ![]()
![]() |
#2860 |
Przyczajenie
|
szczesciakwiat, wstawiałaś tu może jakies zdjecia swojego nosa ?a jeśli nie to czy mogłabyś wstawić lub wysłac na e-maila?
ja mam teraz 16 lat i straszne kopleksy zwiazane z moim nosem, jak patrze w lustro to automatycznie zaczynam o nim mysleć ; ( ale niestety jak na razie moi rodzice nie chcą słuchac nic na temat operacji bo uważają że mój nos jest dobry i nie ma takiej potrzeby. |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
Wtajemniczenie
|
narazie jest siniak na nosie..i opuchniety dosc mocno
![]()
#2863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Zgodnie z obowiązującymi przepisami NFZ refunduje tylko te zabiegi, które są wykonane w placówkach posiadających podpisaną z nim umowę i trzeba je wykonać ze względu na wady wrodzone, uraz, chorobę lub wynik jej leczenia. Jak to wygląda w praktyce? Można liczyć na bezpłatną operacyjną korektę nosa, który uległ zdeformowaniu w wyniku wypadku, ale już na zmniejszenie zbyt dużego – niestety nie." Z tego wynika, że chyba powinna przysługiwac mi refundacja tylko właśnie nie mam udokumentowane, że miałam uraz nosa w przeszłości i zastanawiam się czy taki dowód jest potrzebny. Edytowane przez Roztargniona Czas edycji: 2011-11-04 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli masz tak skrzywiony nos...to pewnie przegroda rowniez jest krzywa..wybierz sie do laryngologa...on tez pewnie udzieli Ci jakis informacji Dzeve mialas pokazać juz swoj śliczny noseczek ![]() ![]()
![]() |
#2865 |
Raczkowanie
|
Wklejam fotki, ale nos jest jeszcze opuchniety bardzo. Bo ja sama jestem jesze opuchnieta. Szczegolnie z lewej strony, mam jeszcze sinca. Na fotce na wprost widac, ze lewa czesc nosa jest jeszcze bardzo opuchnieta bo nie widac ladnego podzialu na skrzydelku.
Oczywiscie jeszcze do tego dochodzi opuchlizna miedzy oczami, zgrubienia w miejscach gdzie mialam szwy pod oczami. No i czubek nosa jest napuchniety znacznie bo go wogole nie czuje. Nos ogolnie mnie boli przy dotyku, masuje go ale nie nalezy to do jakis super przyjemnosci. W miejscu gdzie mialam najwieksze skrzywienie mam garbka. Wklejam rowniez zdjecie jak wygladalam wczesniej, dokladnie z dnia operacji. Ogolnie wszyscy twierdza,ze jest super malutki ![]() ![]() Teraz czekam na zejscie opuchlizny, jestem bardzo zadowolona z efektu mimo tych mankamentow ktore sa obecnie ![]() Edytowane przez dzeve Czas edycji: 2011-01-30 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
WOW ! Nosek prześliczny !!! ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Nie wstawiałam tutaj żadnego zdjęcia,ale mam zamiar wstawić jak już będę "po" operacji,czyli za rok w wakacje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2867 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzeve lekarz Ci kazal masować nosek tak??? tlumaczyl dlaczego??? bo moj wlasnie nie kazal masowac ani gipsu zakladac...i tak sie zastanawiam dlaczego kazdy lekarz inaczej radzi Dzis pierwszy raz kichnelam hihi bylo calkiem normalnie ![]() wiecie co dziewczyny zaczal mnie od kilku dni zab mądrosci bolec...ja tak mam co jakis czas sie odzywa i dokucza ![]()
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2011-01-30 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Rozeznanie
|
Witam
Wczoraj wrócilam do domku z kliniki.Widziałam przez chwilę swój nosek.Profil jest ładny,ale mega malutki i taki szeroki jak u swinki,prosiłam lekarzą,żeby mi podcioł skrzydełka ,żeby nos nie był zbyt szeroki on tego nie zrobił.Nos wygląda dziwacznie,a ja w nim jak zupełnie inna osoba.martwie się czy on będzie mi apsował ,a do tego jest lekko skrzywiony w jedna strone.Dr. powiedzial,że to pamięc tkankowa i jeszcze probował to gipsem skorygowac.Teraz cały czas mnie ciągnie nos w tym nowym gipsie.Since już żółte,policzki nadal spuchniete.Nie wiem keidy będę mogła wyjśc z domu.Na wypisie mam ,że 10 dni w tym gipsie.Dr. powiedział ,że gips ma sam spaśc wtedy to bedzie znak,że mam sie go pozbyc.Jak narazie to jakoś mi nei śpieszno do tego bo...boję się nowej mnie.Jestem zupełnie inna,nie poznałam się w lustrze.
#2870 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja mam takie pytanko..moze banalne ale jednak
![]() zawsze mylam wlosy pochylając się na wanna...teraz to jest nie mozliwe wiec myje stojąc pod prysznicem brrrr nienawidze tak ![]() od kiedy po operacji mozna spokojnie pochylac glowe ???? jak mylyscie swoje wlosy ???
#2872 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak kazal masowac i uciskac chrzastke w miejscu skrzydelek z obu stron. Czubek lekko podciagac do gory, miejsca naciec tez lekko masowac od dolu do gory. Zeby pobudzac krazenie i zeby nie porobily sie jakies zakrzepy i zgrubienia, tak mi to wytlumaczyl. Gips na nos mialam dlatego,ze w moim przypadku byla robiona chrzastka a ona ma to do siebie,ze sie odksztalca jak sie jej odpowiednio nie usztywni. Doktor bal sie,ze walnie mnie chlopak w nos w nocy albo sama gdzies sie krzywo poloze i bede tak spac z przekrzywionym nosem.Teraz mi tez kaze od czasu do czasu obiema rekami go przytrzymac prosto i scisnac zebym miala pewnosc ze jest prosto. A Tobie schodzi juz siniaczek?bardzo masz spuchniety nos? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam taki problem z nosem...Mogę jeszcze dodać,że od 5 lat w szkole wysłuchuje docinki na ten temat. Cieszę się,że rodzice się zgodzili i teraz pozostaje mi tylko przeczekać ten rok. Podaj mi swojego maila wyślę Ci fotkę ![]()
![]() |
#2875 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mnie opuchlizna tak nie martwi ![]() ![]() ale wkurza mnie to ze usta nie doszly do siebie i usmiechajac sie nie wudac zębow ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2876 |
Rozeznanie
|
dzeve masz sliczny nosek,bardzo mi się podoba i tobie bardzo pasuje.
mamacita bardzo ci dziekuję za wsparcie.próbuję się nie denerwowac tym jak będę wyglądac,jeśli nos będzie taki jak przy zdjęciu 1go gopsu to...nie będzie dobrze. ammmm mnie też do szłu doprowadza ten mój usmeich,kiedy to wroci do normy ,bo wyglądam jak szczerbata.A zawsze miałam taki uśmiech i mimikę,że bardzo mi zęby było widac.Czy ty także masz jeszcze gips??Nie wiem jak wytrzymam jeszcze 10 dni w tym gipsie.
#2877 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Glowa do gory! Dziekuje za mile slowa! ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Wtajemniczenie
|
To jest takie wstepne zdjecie...nos dzisiaj czyli 12 doba po operacji. Profil lewy na prawym wiekszy siniak gdyz tam lamana byla kosc.
Wlasnie dzis zauwazylam ze prawa dziorka spuchla i wyglada inaczej niz wczoraj i rozni sie od lewej...mam nadzieje ze sie zmieni ![]() ps. chrzastka nie byla zmieniana jest moja...uniesiona zostala do gory. nie bylo zewnetrznych ciec
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2011-02-02 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Rozeznanie
|
ammmm masz piekny nosek
![]()
#2880 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.