|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
dawaj bejbe
cos mi szukanie slabo idzie, bo wypilismy wino z lidla i mam ograniczone mozliwosci umyslowe. na szczescie dziecko jest wyrozumiale i ele-niania sie nei odezwala ani razu![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- a przepraszam ktora to sobie akty robila przed ciaza?? mysle, ze TZ by reflektowal
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Mloda
![]() Foto mogę dać,ale już nie tutaj na forum. Idę spać-psujecie mnie ja zawsze o tej porze przekręcam się z boku na bok...no chyba,że tż mnie przekręca
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Yoonka - to Młoda pisała ze do aktów pozowała
|
#2464 |
|
Rozeznanie
|
to ja bym chciala mloda zobaczyc! oczywiscie w kwestii formalnej absolutnie
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2466 | |||
|
Zakorzenienie
|
młoda mały śliczny
ice women też trzymam kciuki za dobre wyniki megi przystojniak z Twojego łobuza Cytat:
![]() oby już tak zostało ![]() Cytat:
gratuluję!!!Bardzo się cieszę Cytat:
Gdyby Tz wiedział że to Wasza zasługa to by pewnie Wam podziękował za dzisiejszy wieczór
|
|
#2467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dobrze, ze sie nasze dzieci pospieszyly, jestesmy tu legalnie i nie moga nas wywalic jakby cos
|
|
|
#2468 |
|
Rozeznanie
|
Darusia, gratulacje !!!
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Yoonka & lindsley - to Wy się poznałyście już na tamtym majowym.
Cytat:
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-01-29 o 23:14 |
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
|
#2471 |
|
Rozeznanie
|
nie, bo ja tam tylko czytalam
mi potrzeba duzo czasu zanim sie uzewnetrznie i oswoje
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju wczoraj 3 strony miałam do nadrobienia,a dzisiaj parę postów.
Ale co yoonka się spiła winem to odpadła,a reszta pewnie się seksiła ![]() Mi dziecko pięknie śpi,a ja sama od 6 już nie mogę;/
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
nasza o 7:30 zarzadzila pobudke, ja teraz siedze i pisze pytania do wywiadu z kibolami a tz z nia pawiana świruje.
Zrobilsm test i jest 2 kreska na tym takze, malo widoczna ale jest. To chyba znak ze moge sie cieszyc?:P
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że już możesz się cieszyć a my z Tobą/Wami
Tylko nie możesz się przemęczać przy tej przeprowadzce ![]() Anakazar ja nie piłam i się nie seksiłam. ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- JA zrobiłam dzisiaj podejście do jajecznicy nr. 3 i niestety gdyby Oliwka miała czym to na pewno by zwymiotowała. Widocznie jeszcze nie teraz. Potem próbowałam jej dać kanapeczki ale już była zrażona do jedzenia jajecznicą. Buzi nie chciała otworzyć a jak sama brała to wszystko wyrzucała na podłogę. Jak dobrze że mam psa który szybko i sprawnie sprząta. Nic nie zostaje ![]() Po paru minutach dałam mleko z kaszką w butelce i zjadła Następne podejście zrobię za jakieś 2 tygodnie. Ja to już spokojnie mogę zostawiać moje dziecko na kanapie czy łóżku. Mała bardzo sprawnie i szybko z nich schodzi. Teraz męczy piloty od tv. Już nam ponagrywała parę programów. A wczoraj w sypialni to przeprogramowała dekoder i już myśleliśmy ze będziemy musieli oddać do serwisu. ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- I jeszcze skubana nauczyła się otwierać kojec . Chyba po rodzicach będzie inżynierem
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-01-30 o 08:44 |
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze,że przestałaś palić I wiesz co?ja Ci wróżę drugą dziewczynkę,bo co pomyślę o Tobię to zawsze widzę siostrę dla Oliwki ![]() A moja chyba po mnie odziedziczyła zapędy do sprzątania łazienka to jej raj-może w niej siedzieć i siedzieć.---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Jeszcze mam pytanie do dziewczyn,które mają w domu kwiaty i się na nich znają:Jakie kwiaty są mało wymagające w pielęgnacji?ja nigdy kwiatów nie lubiłam-kocham storczyki,ale wszystkie mi zdychają.Jeden jeszcze jest od tż,ale odkąd odpadły mu kwiaty nic nowego nie chcę wypuśćić;/ Dostałam od babci pięknego kwiata(nie wiem co to)i rośnie mi jak szalony,co rusz wypuszcza mi nowe liście i strasznie go lubię,bo widzę,że i on lubi mnie ![]() Jeszcze mam coś czego nazwy nie znam od sąsiadki i najpierw chyba odchorował zmianę miejsca,bo w sumie był tak brzydki,że go chciałam wyrzucić-jednak wypuścił mi 2 zdrowe listki,czyli wraca do życia. I mam ochote coś dokupić,tylko nie wiem co?potrzebuję czegoś co wymaga minimum do życia
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Anakazar - kup sobie taka prostokątną doniczkę nie za głęboką i kup gdzies w markecie takich kaktusików małych po 2 zł . MY mamy taką szklaną doniczkę i własnie takie małe kaktusy chyba z 6 szt . bardzo fajnie to wyglada a kaktusa nawet jak miesiac nie podlejesz nic mu się nie stanie. do tego mozna dołozyć jakieś kamyczki czy inne dupsy i super wyglada . MOgę ci kiedyś strzelić foto naszych
Darusiaa - a ja ci wróże chłopaka , bo Oliwka miała być przecież kacprem to teraz czas na Kacpra ![]() A ja z młodym do enelu jade bo nadal ma katar i wydaje mi sie że jeszcze orszy no ile można . Ola na szczę,ście nie ma
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Anakazar, a może zamia (zamioculcas) tylko z kotem trzeba uważać i jeśli Lejdi ma zapędy ogrodniczo-podżeracze to nie, bo to trujące ponoć.
A jeśli chcesz kocicy przyjemność zrobić to kup papirus-może jeść ile wlezie.
|
#2478 | |
|
Rozeznanie
|
Darusiaaa- no to mamy temat dnia
GratulacjeJa Wam życzę synka, braciszka dla Oliwki, tak, żeby było do pary. Pamiętaj o kwasie foliowym i wogóle dbaj o siebie. Cytat:
A tak wogóle to jestem miłośniczką wspomnianych storczyków. Uprawiam je od 3 lat, mam 4 i stale któryś z nich kwitnie. W okresie spoczynku - po przekwitnieniu przenoszę w bardziej wilgotne miejsce. Rzadko podlewam, raczej jak mi się przypomni. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- o tak, to prawda, zero wymagań. Dostałam go na imieniny i tylko czasem podlewam. Też roślina wszystkolubna - rośnie nawet w biurach, gdzie nie ma dostępu do światła słonecznego.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#2479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Papirus mówisz-wujek gogle mi się się kłania ![]() Cytat:
![]() Ja miałam już 3 storyczyki i żaden mi kwiata nie puścił prze długi czas i w koncu brałam je i do kosza. Teraz mam tego i nie złamię się-musi mi coś kiedyś wypuścić.Jak wypusci to kupię jesze jednego storczyka. oo ja jeszcze też kiedyś stroczyka dostałam i to samo:kwiatów długi czas nie puszczał i mówię na głos,że ide chama wywalić,ababcia mówi daj mi go-dałam. Storczyk półtora roku nie wypuśćił kwiata,babcia podlewała,odżywiała i pojechałam do niej niedawno i taki piękny jest Moja mama ma fikusa benjamina,dużego,wyrośnię tego,pięknego i tak mi się strasznie podoba,ale mówi,że on kapryśny jest. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Dziewczyny jeszcze jedno:muszę teraz kupić do salonu nową ławę,a u nas w sklepach meblowych lipa jest i szukam na all. Może macie coś fajnego sprawdzonego? Mój typ póki co to to http://allegro.pl/sliczna-lawa-60-cm...420733872.html tylko ja bez tuch puf-bo mi nie potrzebne Nie wiem też czy oby na pewno szklana-teraz mam szklaną i mi nie przeszkadza
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
ja dzisiaj wyspana, tz rano zabrał małego i sobie poszli a ja spałam do 9 i chyaba az się przespałam wstaję , chata posprzatana , na śniadanie nalesniki, no tak to mozna dzień zaczynać ![]() Ana ja polecam draceny inaczej smocze drzewo to kwiaty z rodzaju że jak zapomnisz podlac to nic sie nie stanie , wytrzymuja nawet 2 tyg bez wody i wyglądają ładnie . A wiecie że duzo egzotycznych kwiatów jest trujacych np. difenbachia , kroton Mój tez lubi w łazience siedzieć i juz się właśnie do kibla dobiera nie żdziwię się jak coś tam znajdę. Twoja odziedziczyła po tobię sprzątanei a mójk to chyb anarowisty charakterek po tz ojcu , ponoć drzwi siekiera porąbał jak mu teściowa zamknęła.No niedobry ten mój chłopak jak nie wiem Yoonka Ty nie pij tyle wina bo rodzeństwo Tosce zmajstrujecie ![]() Ja nie przepadam za winem zaraz mi się z jabolem kojarzy ![]() Ale jakiś likierek to czemu nie . U mnie to niebezpieczne bo co otworzę lodówkę to pociągnę z gwinta ![]() Darusia oszczędzaj się kochana i nie opuszczaj nas na inny watek z chęcią sobie posłuchamy o dolegliwościach ciążowych P0P to mnie tez by m,usieli wywalić bo my lutowi ![]() Może Oliwka nie lubi jajecznicy, ale się namęczycie z tym jedzeniem , nie dość że nie chce to jeszcze z tymi grudkami , ale pewnie w końcu się uporacie. Mi tez by się taki sprzątający pies przydał , mojego nie wpuszczę do chaty bo mi zdemoluje to wariat jest i wazy jakieś z 60 kg. ---------------- co do moich niedzielnych wypieków to zrobiłam torta egipskiego i baklawe i powiem tak jak mój syn jadałam lepsze. Tort wyglada smakowicie ale jest pieruńsko-mdło słodki i jeszcze ten pokruszony karmel w masie jak piasek może dlatego egipski. Więcej go nie zrobię Baklava juz lepsza w smaku od tortu ale jednak też nie pozostanę jej fanką. Tyle się namęczyłam i się zawiodłam, no ale jakbym nie zrobiła to by mnie to znowu męczyło. Nie polecam jednym zdaniem. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Ana papirus też fajny ława ja bym nie brała z takimi ostrymi kantami ze wzgledu na dziecko chyba że będziesz pilnować ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Wypadało by coś się koło obiadu zakręcić, dzisiaj u mnie kurczak curry z ryżem dla zrównoważenia tej słodkości mdlącej ciast spadam |
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie cholera te kanty;/Libra czy takie dziecko da się upilnować?nie...
Jakieś strasznie tanie te meble na allegro,jak znowu jakąś widzę to cena tak niska,że wydaję mi się,że jakaś lipa w realu to będzie. Nic znalezc nie mogę no!
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-01-30 o 11:18 |
|
|
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
ana polecam zamię, ona niewymagająca. Fiskusa też mam wysokiego z taką warkoczową łodygą - cudo i też nie widzę żeby jakiś super wymagający był. Podlewam jak mi się przypomni.
Fajnie że poruszasz temat ławy bo u mnie to też na tapecie. Muszę kupić też jakiś fajny fotel (może coś polecacie - styl w mieszkaniu przytulny nowoczesny ) i teraz będę zamawiać szafę do łazienki żeby pralki widać nie było i garderobę - facet mi już wycenia ![]() No i jak kaski starczy to i tv kupimy nowe na ścianę, bo póki co mamy wielkie pudło ![]() Daria GRATULACJE!! Tylko nas nie opuszczaj dla innego mamusiowego wątku ... madzia nie bój żaby ja ciąży już nie planuję więc sama na pewno nie zostaniesz ?? Bo my może nawet 18nastki naszych pociech będziemy tu świętować ![]() ana do duszy że teraz moda na takie niskie ławy ... toż to w ogóle niepraktyczne!! A ta co pokazałaś bardzo fajna i wysoka - wędruje do ulubionych ![]() Ja szukam też czegoś na taras - gdzie kupuje się krzesła i stoły?? Jakieś Obi i Leroy??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-01-30 o 11:15 |
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia gratuluje
!!!!!!!!!!!!a po co wam moje zdjecia:P?? yoonka?? |
|
|
|
#2484 |
|
Wtajemniczenie
|
Anakazar zamiokulkas naprawdę nie wymaga pielęgnacji a ma piękne ciemno-zielone grube liście.
Co do storczyka mi tez umarł ale dalej go podlewałam i korzonek mi wyrósł,z miesiąc temu zakwitnął jeszcze raz i mam kwiaty zimą ![]() Darusia zawsze się nad tym zastanawiałam,przeciez teraz nie będziesz mogła dźwigać jak Oliwkę bedziesz podnosić?Drugi raz dwie kreseczki to juz raczej na 100% tylko nie zwiej nam teraz na inne forum ![]() A to Danio przed chwilą usnął prawie na siedziąco. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-01-30 o 11:37 |
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę na basen z moimi trzema chłopakami ana storczyki czasami mają i dwa lata przestoju w kwitnięciu, to może nie wyrzucaj.A ława bardzo fajnie wygląda, ale ja bym radzila coś z mniej ostrymi kantami, mała zacznie chodzić, czasem się przewroci
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia - gratuluje!!!!!!!!!!!
No i padam z zazdrości. Ja też robiłam test przedwczoraj, ale jedna krecha jak w mordę strzelił. Nie planowaliśmy, nie chcieliśmy itd. ale mój wewnętrzny instynkt rozrodczy jest mega wielki i miał olbrzymią nadzieję.
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
gmyrelka ja tej co mam tak nie znoszę,że miód na serce jak ją z domu wykopie.Nową kupuję już z 3 miesiąć i się zebrać nie mogę-muszę to zrobić teraz-zdecydować i kupić.
Wiem,pełno jest tych niskich,a jak dla mnie to one niepraktyczne są.Ta co pokazałam podoba mi się najbardziej i kusi mimo tych kantów;/tą co mam to ma szkło kwadratowe,ale kanty zaokrąglone. To co foteli to ja polecam ten ratatanowy co mam-mega wygodny-mam go co prawda teraz w sypialni,ale był u nas w salonie i fajnie wygladał-mają też go nasi znajomi i też u nich wygląda fajnie-mimo całkiem innego wystroju niż u nas. Ale pewnie Ty szukasz czegoś innego.
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
O nie nie nie!!! nie ma szans zebyscie mnie stad wygonily !!! tak szybko sie mnie nie pozbedziecie!
![]() ja wlasnie w szkolena wykladzie siedze, lapa mam wiec czytam co tam u was ![]() bedziecie czytac!!!!!!
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze taką znalazłam
http://allegro.pl/lawa-szklanan-do-s...425887205.html Tylko za niska dla mnie,ale jest możliwość wydłużenia jej
|
#2490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też mam szklaną i ciągle pilnuje Daniela żeby się nie palnął co już zrobił nie raz,ale jakoś nauczył sie przy niej wstawać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

cos mi szukanie slabo idzie, bo wypilismy wino z lidla i mam ograniczone mozliwosci umyslowe. na szczescie dziecko jest wyrozumiale i ele-niania sie nei odezwala ani razu

Ja to nie wiem co to moje dziecko je że te kupy tak śmierdzą.
oby już tak zostało 

łazienka to jej raj-może w niej siedzieć i siedzieć.