Rudowłose Wizażanki...Łączmy się - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 07:52   #601
loss_lauri
Zakorzenienie

Dot.: Rudowłose Wizażanki...Łączmy się

Cytat:
Napisane przez la songerie Pokaż wiadomość
niezle czary z tymi bankami, jednak i tak nie potrafie sobie wyobrazic jak taki masaz wyglada... Macie jakies tutoriale albo zdjecia?

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

ZOltku plukanki daja conieco choc to pewnie zalezy od indywidualnej drunktury wlosa. A rumiankowy okres tez przechodzilam w dziecinstwie, ale tym razem to mamusia szalala, nie babcia. Swoja droga chcialam sie spytac wlasnie Loss Lauri odnosnie tego czy uzywala szamponu w kostce bo ja sie krece w tym temacie, a jeszcze bardziej mnie korci ten szampon z marchewka bo mam wlasnie nadzieje na podbicie koloru boc przynajmniej rudy polysk (wlosy mi jakos tak plowieja od slnca). Loss lauri zyjesz? Tys taka obcykana dziopa w tej biochemi!!! Pokierujesz nas na drogi szalonej samorobionej inaturalnej pielegnacji????????????

wklejam linka do tej marchewki
https://www.chagrinvalleysoapandcraft.com/shambar.htm
marchewkowy szampon jest nizej na stronie
http://archive.longhaircommunity.com...ad.php?t=55088
żyję, żyję
ale nie myłam włosów kostką teraz przeszłam na mycie odżywką i powiem jedno - włosy po takim myciu są SUPER, mięciutkie, elastyczne naprawdę polecam
a co do maceratu z marchewki to też się nad nim zastanawiałam - czy by np nie dodać go do odżywki olejowej, którą raz w tyg nakładam na noc na włosy ale muszę zapytać p.Lidię z Mazideł
jeśli chodzi o bańkę - ona jest podobno tak skuteczna jak urządzenia typu vacuum stosowane do usuwania celulitu
Stary 2011-01-28, 09:31   #602
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

młoda... ech... nie czuje się już młoda, a najgorsze, że w moim zawodzie całą młodość poświęca się na edukcję..
ja masuję tak samo jak julianna-p, dla poślizgu używam oliwki ziaja tej czarnej antycellulit, ale naprawdę robię to zdecydowanie za rzadko,
jeżeli chodzi o włosy, to ja mam kręcone i od 07.2008 stosuję metodę pielęgnacji kręciołków zwaną w skrócie "CG", oczywiście w ciągu tego czasu wiele ją zmodyfikowałam i dostosowałam do tego co mi pasuje.
Podstawowa zasada to właśnie mycie odżywką i nie stosowanie produktów z silikonami, które obciążają włosy i niektóre z nich są trudne do usunięcia z włosów, potrzeba mocnych szamponów.
Oczywiście osobiście czasami dopuszczam niektóre silikony.
Włosy myję co 2-3 dni odżywką, w okresie zimowym szamponu używam około raz na miesiąc, żeby zmyć oleje (ampla, vatika, himalaya, arganowy, rycynowy, babydream dla ciężarnych i ich mixy), w lecie myję szamponem częściej, około raz na tydzień lub dwa.
w tym 2008 roku musiałam poświęcić naprawdę duuuużo czasu, żeby poznać te wszystkie metody, tajniki, produkty, wiem, że teraz czeka mnie podobna przeprawa z naturalną pielęgnacją..

wklejam fotkę sprzed 2 miesięcy, kolor włosów mój 100%, ale światło dobrze padło
proszę się nie śmiać, mam w domu lustro:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 022.jpg (8,7 KB, 43 załadowań)
Stary 2011-01-28, 16:25   #603
julianna-p
Wtajemniczenie

loss lauri ja wlasnie uzywam tego maceratu z mazidel i moge go polecici, slyszalam, ze czesc dziewczyn uzywa go zamiast samooplacza wiec na wiosne bede probowala ozlocic skore

erzebet jestesmy blisko wiekowo, ja tez wybralam tez taki zawod , ze cala mlodsc nauka (tyle, ze nie mam doswiadczenia a na studia poszlam z opznieniem bo mialam wczesniej inne priorytety)

a tak w ogole to ladna kobieta z ladnym usmiechem i mamy identyczny kolor z natury, tyle, ze moje teraz sa ciut jasniejsze i proste jak druty z natury

ja moim wlosom tez nie daje silikonu, szkoda ich na nie. rzadko i malo szkodliwe ok, ale przy mojeje ciezkosci wlosow po silikonach mam opadniete straki
wlasnie dzisiaj zaczynam czytac o tym jak powstrzymac przetluszczanie wlosow bo od czapek, plus ich ciezkosc daja efekt taki, ze musze myc wlosy codziennie ( a koloryzuje na mega ognisty odcien obecnie wiec nie chce go splukiwac codziennym myciem). w sumie pierwsze problemy pojawily mi sie rok temu latem, kiedy pod wplywem siostry mylam wlosy conajmniej raz dziennie , silnymi szamponami z silikonami i slsami. po dwoch tygodniach moje wlosy praktycnie tluscily sie po godzinie. teraz jest ciut lepiej, ale w ten weekend chce przebrnac przez watek o przetluszczaniu, moze sie uda

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 22:05   #604
la songerie
Rozeznanie

Kurcze niezla laska z ciebie Erzebet! Na Polke to ty nie wygladasz! Pewnie jestescie po prawie lub medycynie, zgadlam? A co ty z zabkami robisz, ze takie biale? Moje sa z natury kremowe i wybielalam je raz na swoj slub ale troche zaluje bo to juz nie to samo. Szybko wrocily do stanu poprzedniego i mam teraz problem z nadwrazliwoscia...
Ciekawe to co piszesz o pielegnacji kreconych wlosow - przekaze przyjaciolce. Ona jak sroka na takie nowiny! Wiem tylko ze wynalazla nowy preparat zamiast zelu czy pianki do stylizacji, po ktorym slicznie skrecaja jej sie wlosy. Ale tak mi sie cos zdaje ze jest na sylikonach... Naprawde tak szkoddza? Wydawalo mi sie, ze to tylko kwestia obciazania a nie samego szkodzenia. Ale ja sie nie znam. A jaka odzywke polecacie po umyciu? Bo ja musze po kazdym umyciu nalozyc jakas odzywke, byle nie olejowa. Choc chetnie sprobuje tych olejow.Czy one daja tak rozne efekty, czy to nie ma raczej wiekszego znaczenia? Bo mam w domu jedynie: oliwe z oliwek, olej jojoba i maslo shea... Nada sie? I jak to nakladacie? Na cale wlosy czy od polowy np?

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

a ten macerat z marchwi to mnie bardzo kusi tyle, ze polprodukty kosmetyczne sa w UK niedostepne (chyba), poza takimi szczatkami jak to co mam (powyzej). Fajny patent z tym maceratem jako samoopalaczem. Ktos gdzies tu pisal jak sobie go samemu zrobic z tego co pamietam. Na bazie jakiej oliwy tu bylo? Tak mi sie wogole przypomnialo, ze w UK polozne srodowiskowe radza matkom smarowac dzieci oliwa z oliwek lub oliwa z pestek winogron. Czymze sie one wyrozniaja sposrod innych olejow???? hehehe

Erzebet tez powinnam nosic okulary ale wygladam w nich nieciekawie no i wszystko mnie gniecie, gryzie i wkurza...
Stary 2011-01-28, 22:53   #605
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

Dzięki dziewczyny za miłe słowa!
zdziwiłas mnie stwierdzeniem, że nie wyglądam na polkę, a na jaką narodowość??
ja po prawie, aplikacji i w trakcie asesury:/
jeżeli chodzi o zęby to taka ich natura, piję kawę (z mlekiem), uwielbiam czerwone wino...
ostatnio nawet dostałam się do testowania pasków blend a med tych nowych, ale byłam nimi bardzo rozczarowana, żadnego efektu nie widziałam, więc nie polecam.
Oleje wszystkie daja podobne efekty, odżywiają, poprawiają kondycję, nawilżają, oliwa z oliwek, shea, jojoba też są ok, ja kładę na całą noc na skórę głowy i całe włosy, a zmywam dopiero rano. Na poduszkę kładę ręcznik i tak sobie śpie
wklejam moje ulubione odżywki/maski:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ax.html&next=1 z tych wszystkie rodzaje, są w superpharm,
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...te.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ch.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ow.html&next=1 z tej serii najbardziej mi ta podpasowała, ale inne Lorysy, też są chwalone, mi nie pasował ten do kręconych, niektóre mają silikony, inne nie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ym.html&next=1 wszystkie maski Bingo są super

Okulary noszę, już sie przyzwyczaiłam, ale raz na jakiś czas mam etap na soczewki
na początku trzeba sie do okularów przywyczaić, np. mnie bolała głowa, potem się tak nauczysz, to już Ci będzie trudno bez,
mam koleżankę, która przy -2 chodziła bez i coś tam dostrzegała, ale jak zaczęła nosić to już nie potrafła "dostosować" wzroku, tylko musiała w okularach

Edytowane przez erzebet
Czas edycji: 2011-01-28 o 22:59
erzebet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 12:06   #606
julianna-p
Wtajemniczenie

po prawie , przed aplikacjajesli w ogole bo zaczynam sie zastanawiac czy w moim sedziwym wieku warto, czy nie lepiej odpuscic i robic cos innego

moj patent na okulary to mnostwo oprawek, jesli w czasie sesji mialam problemy z oczami mialam spory wybor, niedawno wyrobilam ekstrawaganckie ,podobno recznie robione cokolwiek to ma znaczyc dla oprawek bo wybieram dla ich wygladu nie cudwnych wlasciwosci i sadzilam, ze wszytskie robi sie tak samo

erzebet masz za ladny usmiech na polke ; maski przejze i zakupie w superpharmie jak bede -pewnie wszystkie

la songerie moja dentystka mowi, ze jesli ktos ma sklonnosci do kamienia powinien popijac cole-niezawodnie usuwa kamien
popijam mnostwo coli i moja dentystka mowi, ze mam najbielsze zeby w skali ( nie pije kawy wiec nie wiem czy to by wplynelo na kolor)
oliwa z oliwek wplwa na tworzenie sie dobrze uksztaltowanej skory -dlatego dzieci mozna i powinno sie czasem nia smarowac
generalnie ja lubie olej kokosowy, jojoba, opcjonalnie wlasnie marchewkowy i himalya herbals .

silikony sa zle bo nie tylko obciazaja wlosy, ale jesli nie usuwasz ich regularnie i dokladnie tak szczelnie otaczaja wlos, ze nie moga przenikac do nich farby (kazda farba splywa i nierowno pokrywa kolor), ale co gorsza skladniki odzywcze

slyszalam, ze niektore dziewczyny dodaja macerat do zwyklego balsamu i podobno daje piekny efekt, probowac bede niedlugo wiec zdam relacje

erzebet ja kiedys nie nosilam okularow przy wadzie wiecej niz 1 D i nie mam pojecia czemu ludzie sadza, ze wtedy prawie nic nie widac

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
Stary 2011-01-29, 13:36   #607
la songerie
Rozeznanie

Dzieki dziewczynki za porady! Skorzystam, a przyjaciolce podpowiem co kupic na wlosy, bo dla mnie to sa rzeczy i tak niedostepne, no chyba ze wpadne z wizyta.

Fajne macie zawody, tyle ze stresujace jak latwo sie domyslic. Ja czasem ogladam sobie serial "Good Wife" na sidereel.com wiec polecam, zawsze sie dziwie jak trzeba miec nerwy na wodzy w tym zawodzie. Ja osobiscie w zawodzie nie pracuje, ale moze to i dobrze Mam bardziej artystyczna dusze niz zawod tego wymaga hehehehe. Zreszta moje obecne poczynania wychodza mi lepiej niz to, do czego przynajmniej probowalam kiedystam sie wyedukowac. Kiedy cos robisz zna sile, to marny z tego efekt. Ale ty Julianna skoncz co zaczelas bo pozniej bedziesz sobie pluc w brode, ze moglas i ze zmarnowalas tyle lat. Tak dla siebie samej...
Dzieki tez za porady w sprawie olejow - skorzystam chetnie bo nie mam patentu jak zuzyc moj jojoba i shea...

Erzebet a ty to mi na Irlandke wygladasz zdecydowanie. Co do moich zebow - brak sladow kamienia!!! Szoruje zeby jak podloge, stad ta nadwrazliwosc ale patent z Cola mi sie podoba...

Moja wada wzroku jest jedynie na jedno oko - tak okolo minus poltora wiec zycia mi to nie uprzykrza (tak jak uprzykrzaly mi okulary).

Buziaki!

Edytowane przez la songerie
Czas edycji: 2011-01-29 o 13:39
la songerie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 17:13   #608
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

szkoda, że nie lubię za bardzo coli, bo kamień u mnie szybko sie odnawia nawet po usunięciu u stomatologa ale spróbuje się przekonać

ja nigdy nie planowałam aplikacji, nawet w trakcie studiów zaczęłam pracę nie związaną ze studiami(w Krk zajęcia są nieobowiązkowe i mi sie trochę nudziło ), ale jak zaczęła się zbliżać obrona stwierdziłam, że namęczyłam się na tych studiach i szkoda by było tak po prostu odpuścić przez przekonania się jak to jest w zawodzie, np. w kancelariach.
Rzuciłam pracę (mieszkałam z mama, mogłam sobie na to pozwolić) i postanowiłam popraktykować w różnych kancelariach i przekonać się. Najpierw trafiłam do notarialnej i już tam zostałam (5 lat mi niedługo minie)...
spodobało mi się, skończyłam aplikację i za 2 lata spróbuję rozkręcić własną
Akurat mój zawód ze wszystkich prawniczych jest najmniej stresujący, nie zamieniłabym się z radcą czy adwokatem (o ile życie mnie do tego nie zmusi), wrzody żołądka gwarantowane...

Jeżeli chodzi o oleje, na skalp kładę rycynowy a na całe włosy obecnie himalaya zmieszana z rycynowym, czasami dodaję sproszkowane neem, amle i eclipte, kiedyś były dostępne na biochemii urody, teraz ich nie ma ale chyba są na mazidłach.
Muszę sobie kupić olejek z amli, skończył mi się, a bardzo go lubiłam. Niedługo przyjaciólka przywiezie mi arganowy z Maroka, już sie nie moge doczekać
julianna-p teraz te odzywki wax są w promocji w superpharm, chyba za 6,50zł (normalnie około 11zł) więc to najlepsza okazja żeby kupić więcej bo niestety nie są zbyt ekonomiczne
Stary 2011-01-29, 19:03   #609
loss_lauri
Zakorzenienie

erzebet - po olej arganowy nie trzeba jeździć aż do Maroka, ja kupuję go w Biochemii Urody - to obok żurawinowego i zielonej herbaty mój ulubiony olej.
a z tym marchewkowym maceratem będę musiała popróbować, tylko żeby mi nie zabarwił skóry, bo mam strasznie jasną
a do włosów stosuję odżywkę: olej kokosowy, bawełniany, jedwab w proszku, lecytyna hlbc i olejek cedrowy. szampon stosuję tak ok raz w tyg, normalnie myję włosy odżywką
Stary 2011-01-29, 19:49   #610
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
a Wyyyy mi powiecie! aki to ja mam kolor!
chcę baaardziej rudziasty ale ciężko się zdecydować na coś, tym bardziej, że nie dopuszczam czegokolwiek innego jak naturalne henny i kremy bezamoniakaaaalne
dziękuję . .
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-30, 12:15   #611
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

Cytat:
Napisane przez loss_lauri Pokaż wiadomość
erzebet - po olej arganowy nie trzeba jeździć aż do Maroka, ja kupuję go w Biochemii Urody - to obok żurawinowego i zielonej herbaty mój ulubiony olej.
wiem, wiem... ale to jest prezent prosto ze źródła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 13:26   #612
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez erzebet Pokaż wiadomość
wiem, wiem... ale to jest prezent prosto ze źródła
i to świetny prezent
dzisiaj mam dzień bezfiltrowy, bo siedzę w domu i się kuruję. więc stwierdziłam, że to idealna okazja żeby wypróbować nowy bb krem - elemonga. i jest za ciemny... ja chyba nie mam szans, żeby znaleźć coś tak jasnego jak moja skóra
Stary 2011-01-30, 16:08   #613
la songerie
Rozeznanie

loss lauri ja mam Missha Perfect Cover w kolorze nr 13 i jest jasniejszy od Elemonga... Probowalas tego juz? Mam pytanko - probowalas juz jakis innych azjatyckich specyfikow? Jesli tak to jakie polecasz? Widzialam cie na watku o japonskiej pielegnacji jako ze mam go zasubskrybowanego (jednak nigdy nie mialam sily przez niego przebrnac...

Sylvia doll brak reakcji wizazanek prawdpopodobnie wynikal z faktu, iz odsylaly cie juz do watku z farbami i farbowaniem. Tam dziewczyny wiedza wiecej i sa w temacie. Tutaj mamy watek plotkowo-spolecznosciowy. Wiem, wiem gadamy czasem o farbowaniu naturalnym, ale dziewczyny ktore siedza aktualnie na tym forum juz napisaly so wiedzialy. Pogrzeb watek - bylo juz o hennie, marchewce, cebuli, itp... Wiem ze Lush ma jakis specyfik do stopniowego farbowania, ale nie jestem pewna jak wyglada - cos z hna w nazwie. Napisalysmy co wiemy. Najlepiej zerknij na wspomniane watki o farbowaniu na rudo. Zreszta jak dla mnie to ty masz malo rude wlosy - albo splukane, albo swiatlo nie to.

Erzebet i Julianna - te oleje brzmia smakowicie!!! Co powoduje, ze dany olej jest waszym ulubionym? Zapach, wchlanialnosc, dzialanie? Dla mnie wazny jest zapach. Kazda z was ma inne ulubione, stad pytam.
Stary 2011-01-30, 16:25   #614
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
loss lauri ja mam Missha Perfect Cover w kolorze nr 13 i jest jasniejszy od Elemonga... Probowalas tego juz? Mam pytanko - probowalas juz jakis innych azjatyckich specyfikow? Jesli tak to jakie polecasz? Widzialam cie na watku o japonskiej pielegnacji jako ze mam go zasubskrybowanego (jednak nigdy nie mialam sily przez niego przebrnac...

Sylvia doll brak reakcji wizazanek prawdpopodobnie wynikal z faktu, iz odsylaly cie juz do watku z farbami i farbowaniem. Tam dziewczyny wiedza wiecej i sa w temacie. Tutaj mamy watek plotkowo-spolecznosciowy. Wiem, wiem gadamy czasem o farbowaniu naturalnym, ale dziewczyny ktore siedza aktualnie na tym forum juz napisaly so wiedzialy. Pogrzeb watek - bylo juz o hennie, marchewce, cebuli, itp... Wiem ze Lush ma jakis specyfik do stopniowego farbowania, ale nie jestem pewna jak wyglada - cos z hna w nazwie. Napisalysmy co wiemy. Najlepiej zerknij na wspomniane watki o farbowaniu na rudo. Zreszta jak dla mnie to ty masz malo rude wlosy - albo splukane, albo swiatlo nie to.

Erzebet i Julianna - te oleje brzmia smakowicie!!! Co powoduje, ze dany olej jest waszym ulubionym? Zapach, wchlanialnosc, dzialanie? Dla mnie wazny jest zapach. Kazda z was ma inne ulubione, stad pytam.
właśnie elemong doradzono mi jako najjaśniejszy i dlatego go zamówiłam... ale wcale nie jest (jak dla mnie) jasny misha naprawdę jest jaśniejsza?
a co do azjatyckich kosmetyków - dla mnie mają za dużo konserwantów i ulepszaczy, ja wolę prostsze receptury tylko bb kremy mnie zainteresowały.
Stary 2011-01-30, 16:46   #615
la songerie
Rozeznanie

kurcze teraz to mnie zagielas - ktos mi tak doradzal pamietam co do tej Misshy, ale nie chce cie wprowadzac w blad. Napewno Elemong byl bardziej zimny niz Missha, ktora jest cieplejsza w odcieniu. Na mnie wogole ten BB cream wyglada nieladnie - wole jednak mineralki. Jakos wyszly mi takie smlugi i tak nieladnie sie wazy i sciera po czasie. No ale kazdy ma inna skore. Poza tym ma olej mineralny w skladzie i to chyba przez niego wyskoczylo mi kilka krostek. Trudno mi ocenic po czym mnie wysypuje. Nie wiem jak to dziewczyny robicie. Ja chyba uzywam za duzo kosmetykow na raz, wiec kiedy mnie wysypie nie potrafie zdiagnozowac za bardzo po czym...

Zapomnialam dodac, ze Missha 13 jest dla mnie minimalnie za...jasna!!! A jakiego koloru uzywalas z podkladow mineralnych (no chyba ze to nie ty, bo juz mi sie miesza )

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Wlasnie loss lauri - co do azjatyckich kosmetykow to bylam swego czasu napalona na te maseczki w saszetkach, no ale tez pewnie sa pelne wazeliny albo parafiny... Nie mam juz pojecia jakie maseczki sa w miare skuteczne i naturalne. Masz cos godnego polecenia?

Edytowane przez la songerie
Czas edycji: 2011-01-30 o 16:44
la songerie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-30, 17:04   #616
sylvia_doll
CORELIPS

la songerie

w zasadzie racja, to nie jest zbyt rudy kolor, ale chcę uzyskać dopiero mahoniowo-rudy, czy tez miedziano-brąz... i racja też, odsyłały mnie. działam więc w kilku wątkach
Stary 2011-01-30, 19:14   #617
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

Cytat:
Erzebet i Julianna - te oleje brzmia smakowicie!!! Co powoduje, ze dany olej jest waszym ulubionym? Zapach, wchlanialnośc, dzialanie? Dla mnie wazży jest zapach. Kazda z was ma inne ulubione, stad pytam.
jeżeli chodzi o wchłanialność to ciężko powiedzieć, który się lepiej wchłania,
ja zwracam uwagę na zapach i łatwość nakładania
lubię bardzo zapach amli, ale jest on dość ciężki, mój mąż go niestety nie lubi
vatika też ma fajny zapach o wiele delikatniejszy, taki cytrusowy
Himalaya to już zupełnie lekko wyczuwalny zapach, więc na pewno nie będzie nikomu przeszkadzał
kokos, jak kokos
Moim zdaniem najlepiej nakładała się amla, himalaya i vatika trochę oporniej, ale najgorzej nakłada się rycynowy, mimo wszystko stosuję go bo mam wrażenie, że przyspiesza porost
moim zdaniem wszystkie dotychczas stosowane oleje działają super, miałam jeszcze jojobe, mam tez w planach testowanie innych
arganowy ze względu na to, że nie jest tani, zamierzam używać na dzień jedną kroplę roztartą i rozprowadzoną na włosach, podobno super działa w ten sposób, tylko trzeba uważać żeby nie przesadzić z ilością.
Zapewne wypróbuje go jako maskę na noc, ale bardziej sie nastawiam na takie stosowanie jako quasi stylizator,

dziewczyny, skoro już się odważyłam wkleić zdjęcie, a jak już pisałam mam problem z tonacjami, doradźcie mi czy faktycznie mam żółte tonację?? czy może jakąś inną?
może ktoś się zna na typach pór roku, czy ja jestem stricte jesień?? bardzo Was proszę
Stary 2011-01-30, 20:28   #618
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze teraz to mnie zagielas - ktos mi tak doradzal pamietam co do tej Misshy, ale nie chce cie wprowadzac w blad. Napewno Elemong byl bardziej zimny niz Missha, ktora jest cieplejsza w odcieniu. Na mnie wogole ten BB cream wyglada nieladnie - wole jednak mineralki. Jakos wyszly mi takie smlugi i tak nieladnie sie wazy i sciera po czasie. No ale kazdy ma inna skore. Poza tym ma olej mineralny w skladzie i to chyba przez niego wyskoczylo mi kilka krostek. Trudno mi ocenic po czym mnie wysypuje. Nie wiem jak to dziewczyny robicie. Ja chyba uzywam za duzo kosmetykow na raz, wiec kiedy mnie wysypie nie potrafie zdiagnozowac za bardzo po czym...

Zapomnialam dodac, ze Missha 13 jest dla mnie minimalnie za...jasna!!! A jakiego koloru uzywalas z podkladow mineralnych (no chyba ze to nie ty, bo juz mi sie miesza )

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Wlasnie loss lauri - co do azjatyckich kosmetykow to bylam swego czasu napalona na te maseczki w saszetkach, no ale tez pewnie sa pelne wazeliny albo parafiny... Nie mam juz pojecia jakie maseczki sa w miare skuteczne i naturalne. Masz cos godnego polecenia?
ja nie używałam minerałów
jeśli chodzi o zapychanie to mnie raczej ten problem nie dotyczy - ja mam bardzo wrażliwą (atopową) i suchą skórę i jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, by coś mnie zapchało. ja się bardziej boję wysuszenia
a najlepsze maseczki są z BU:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/o-masks.html
moja ulubiona to winogronowa - zamiast krowiego dodaję do niej koziego mleka a przy rozrabianiu mieszam z olejem winogronowym i żelem hialuronowym. nie wiem, gdzie można znaleźć lepsze i bardziej naturalne maseczki na pewno nie w Japonii czy Korei
uuuu jeśli Misha jest ciepła to odpada - już elemong zrobił mi z twarzy taką niefajną brzoskwinię a myślałam, że mam neutralny odcień cery, nie jakiś strasznie różowy...
Cytat:
Napisane przez erzebet Pokaż wiadomość
jeżeli chodzi o wchłanialność to ciężko powiedzieć, który się lepiej wchłania,
ja zwracam uwagę na zapach i łatwość nakładania
lubię bardzo zapach amli, ale jest on dość ciężki, mój mąż go niestety nie lubi
vatika też ma fajny zapach o wiele delikatniejszy, taki cytrusowy
Himalaya to już zupełnie lekko wyczuwalny zapach, więc na pewno nie będzie nikomu przeszkadzał
kokos, jak kokos
Moim zdaniem najlepiej nakładała się amla, himalaya i vatika trochę oporniej, ale najgorzej nakłada się rycynowy, mimo wszystko stosuję go bo mam wrażenie, że przyspiesza porost
moim zdaniem wszystkie dotychczas stosowane oleje działają super, miałam jeszcze jojobe, mam tez w planach testowanie innych
arganowy ze względu na to, że nie jest tani, zamierzam używać na dzień jedną kroplę roztartą i rozprowadzoną na włosach, podobno super działa w ten sposób, tylko trzeba uważać żeby nie przesadzić z ilością.
Zapewne wypróbuje go jako maskę na noc, ale bardziej sie nastawiam na takie stosowanie jako quasi stylizator,

dziewczyny, skoro już się odważyłam wkleić zdjęcie, a jak już pisałam mam problem z tonacjami, doradźcie mi czy faktycznie mam żółte tonację?? czy może jakąś inną?
może ktoś się zna na typach pór roku, czy ja jestem stricte jesień?? bardzo Was proszę
ja mam problem z określeniem odcienia własnej skóry i za nic nie dojdę jakim jestem typem, chyba jakimś mieszanym jak będę miała swój laptop to wrzucę swoje zdjęcie, może wy coś mi doradzicie
Stary 2011-01-30, 20:29   #619
julianna-p
Wtajemniczenie

erzebet wlasnie w tym problem, ze jestesmy praktycznie rowiesniczkami, a ja nigdy nie pracowalam w kancelarii, studia jako drugi fakultet skonczylam jesienia i wrocilam do rodzinnej firmy.
z tymze ja wlasnie planowalam aplikacje przez cale studia, wiedzialam czego chce, ale moje zycie sie skomplikowalo (wieloletni partner jakos nie chcial zebym wychodzila na zajecia , potem bylo gorzej itd). nim odeszlam praktycznie konczylam studia, ale musialam jakos dorabiac wiec grosze z rodzinnej firmy pozwalay na przezycie. tylko, ze minely studia, a ja nigdy nie pracowalam w kancelarii. dzisiaj bardzo bym chciala, ale jest mi wstyd zwyczajnie wstyd mi isc gdziekolwiek. bo co moge powiedziec, ze staralam sie wyjsc ze zwiazku podczas studiow? albo, ze nie ma praktycznie doswiadczenia bo moj byly mial male fazy na wyjscia kobiety z domu?
powaznie, myslisz, ze bylby sens jeszcze??

erzebet zdjecie moge na moje oko przeanalizowac we wtorek bo dzisiaj nie mam juz czasu, ale chetnie dorzadze
i jedno pytanie dlaczego stosujesz amle, przeciez amla zabija rudosc??
kiedy chcialam stac sie bruntka doradzona mi amle i praktycznie moje odrosty pociemnialy na stale. mimo, ze odstawilam ja ze 2 lata temu to mam mniej rude niz kiedys, sa zgaszone

sylvia doll ja farbuje od 13 r.z. dla mnie masz orzechowy blond,ale na hennie sie nie znam. wlosy masz na poziomie 7 (dosc jasny) i tyle z mojej wiedzy co do Twoich pytan

la songerie dzisiaj testowalam podklad z edm , jest swietny, ale wygladalam w nim tak naturalnie, ze nie jestem na to gotowa jeszcze , a teraz najlepsze- jednak mam piegi, poprzedni podklad je ukrywal

z naturalnych maseczek polecam Ci indyjskie cuda, moja cera je kocha

i faktycznie zbyt duzo kosmetykow szkodzi, przynajmniej mnie, postaraj sie moze zredukowac ilosc, albo testuj jakas grupe przez tydzien, a potem zmiana??

oleje do twarzy lubie winogronowy, zurawinowy, jojoba i herbaciany. wielu nie probowalam, ale to z obawy o zapychanie mojej szanownej cery. lubie zapach zurawinowego chociaz jest dziwny, zapach heracianego to tortura, ale nic tak nie morduje przetluszczania strefy T.
mam mieszane uczucia co do tamanu, mial goic moja cere ale widocznie ja przesuszyl, natomiast genialnie leczy przeciecia itp
z nawilzajacych rzeczy uwielbiam mocznik, kwas hialuronowy i rybki dermogala, ostatnio tez uwielbiam mieszac wlasne dziwne kombinacje

loss lauri z ta mega jasna cera musisz pieknie wygladac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 20:33   #620
sylvia_doll
CORELIPS

orzechowy blondzik, miło, dzięki za odpowiedź
Stary 2011-01-30, 21:04   #621
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

julianna-p oczywiście, że warto, u mnie na aplikacji przedział wiekowy był ogromny, sama zaprzyjaźniłam się z dziewczyną 4 lata starszą, a najstarsza osoba była koło 40 na egzaminie było jeszcze więcej starszych osób, nawet facet, który wyglądał na po 50
kilka lat "w plecy" to jeszcze nic takiego!

jeżeli chodzi o amlę to ja nie zauważyłam żadnej zmiany w kolorze moich włosów, natomiast wydaje mi się, że to dzięki niej wszystkie siwe pasemka zniknęły, a zakola zaczęły odrsatać, więc darzę ją wielkim sentymentem...
Stary 2011-01-30, 22:33   #622
julianna-p
Wtajemniczenie

erzebet bardzo dziekuje za odpowiedz, brakowalo mi opinii kogos kto wie wiecej niz moi znajomi pare miesiecy po obronie i jeszcze mlodsi ode mnie . chociaz szczerze powiedziawszy sadzilam, ze powiesz "lepiej odpusc"
jesli po amli znikaja zakola sama bym do niej wrocila bo mam twarz w ksztalcie serca czyli zakola byly w pakiecie. ale nie chce tracic rudosci, jesli poczytam i zobacze co dalej z ta amla

Stary 2011-01-31, 15:57   #623
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julianna-p Pokaż wiadomość
erzebet wlasnie w tym problem, ze jestesmy praktycznie rowiesniczkami, a ja nigdy nie pracowalam w kancelarii, studia jako drugi fakultet skonczylam jesienia i wrocilam do rodzinnej firmy.
z tymze ja wlasnie planowalam aplikacje przez cale studia, wiedzialam czego chce, ale moje zycie sie skomplikowalo (wieloletni partner jakos nie chcial zebym wychodzila na zajecia , potem bylo gorzej itd). nim odeszlam praktycznie konczylam studia, ale musialam jakos dorabiac wiec grosze z rodzinnej firmy pozwalay na przezycie. tylko, ze minely studia, a ja nigdy nie pracowalam w kancelarii. dzisiaj bardzo bym chciala, ale jest mi wstyd zwyczajnie wstyd mi isc gdziekolwiek. bo co moge powiedziec, ze staralam sie wyjsc ze zwiazku podczas studiow? albo, ze nie ma praktycznie doswiadczenia bo moj byly mial male fazy na wyjscia kobiety z domu?
powaznie, myslisz, ze bylby sens jeszcze??

erzebet zdjecie moge na moje oko przeanalizowac we wtorek bo dzisiaj nie mam juz czasu, ale chetnie dorzadze
i jedno pytanie dlaczego stosujesz amle, przeciez amla zabija rudosc??
kiedy chcialam stac sie bruntka doradzona mi amle i praktycznie moje odrosty pociemnialy na stale. mimo, ze odstawilam ja ze 2 lata temu to mam mniej rude niz kiedys, sa zgaszone

sylvia doll ja farbuje od 13 r.z. dla mnie masz orzechowy blond,ale na hennie sie nie znam. wlosy masz na poziomie 7 (dosc jasny) i tyle z mojej wiedzy co do Twoich pytan

la songerie dzisiaj testowalam podklad z edm , jest swietny, ale wygladalam w nim tak naturalnie, ze nie jestem na to gotowa jeszcze , a teraz najlepsze- jednak mam piegi, poprzedni podklad je ukrywal

z naturalnych maseczek polecam Ci indyjskie cuda, moja cera je kocha

i faktycznie zbyt duzo kosmetykow szkodzi, przynajmniej mnie, postaraj sie moze zredukowac ilosc, albo testuj jakas grupe przez tydzien, a potem zmiana??

oleje do twarzy lubie winogronowy, zurawinowy, jojoba i herbaciany. wielu nie probowalam, ale to z obawy o zapychanie mojej szanownej cery. lubie zapach zurawinowego chociaz jest dziwny, zapach heracianego to tortura, ale nic tak nie morduje przetluszczania strefy T.
mam mieszane uczucia co do tamanu, mial goic moja cere ale widocznie ja przesuszyl, natomiast genialnie leczy przeciecia itp
z nawilzajacych rzeczy uwielbiam mocznik, kwas hialuronowy i rybki dermogala, ostatnio tez uwielbiam mieszac wlasne dziwne kombinacje

loss lauri z ta mega jasna cera musisz pieknie wygladac
tylko że nie mogę znaleźć ŻADNEGO korektora czy podkładu, który nie odcinałby mi się od koloru skóry:/ a mam AZS i czasami chciałabym przykryć czymś te plamy (mi akurat wyłażą na twarzy i szyi ) albo zrobić pełniejszy makijaż na imprezę...
Stary 2011-02-01, 06:43   #624
la songerie
Rozeznanie

Cytat:
tylko że nie mogę znaleźć ŻADNEGO korektora czy podkładu, który nie odcinałby mi się od koloru skóry:/ a mam AZS i czasami chciałabym przykryć czymś te plamy (mi akurat wyłażą na twarzy i szyi ) albo zrobić pełniejszy makijaż na imprezę...
Kochana polecam ci wiec podklad mineralny z uwagi na to, ze sama mozesz wymieszac sobie kolor... Najjasniejszy z Lumiere moze byc za ciemny dla ciebie bo ja osobiscie mam Fair Golden w formule Veena Velvet. Jesli jednak masz jasniejsza cere a zalezy ci na mocnym kryciu (przebarwienia), to polecam opcje z chlodnym odcieniem najjasniejszej formuly czyli Flawless Face (ta mocno kryjaca formula jest o ton jasniejsza od VV). Jesli chcesz coc w mniek kryjacej formule formule to polecam uzycie FF jako korektora i ewentualnie eksperymentowanie z delikatniejszymy formulami. Z tymze tu musialabyc 'domieszac sie ' do wlasnego koloru, ale nie jest to trudne w przypadku podkladow mineralnych. W Lumiere oferuja cos takiego jak Untinted Foundation Base czyli bezbarwna baze w wybranej formule, ktora slyzy do rozjasniania podkladu. Jesli chodzi o kolor podkladu... Przy twoim kolorze skory strzelalabym w Fair Neutral lub Fair Cool. Pamietaj tez ze formuly Casmiere i Luminesse sa prawie o ton ciemniejsze od VV czyli w zakresie jednego koloru (np fair cool) masz 3 odcienie, czasem nawet 4. Warto jednak przyjrzec sie zamieszczonym swatchom. Ja dzieki nim dosc trafnie wytypowalam kolory. Polecam bo sama uzywam i lubie! Wklejam linka http://www.lumierecosmetics.com/prod...se-354-50.html
Stary 2011-02-01, 08:32   #625
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana polecam ci wiec podklad mineralny z uwagi na to, ze sama mozesz wymieszac sobie kolor... Najjasniejszy z Lumiere moze byc za ciemny dla ciebie bo ja osobiscie mam Fair Golden w formule Veena Velvet. Jesli jednak masz jasniejsza cere a zalezy ci na mocnym kryciu (przebarwienia), to polecam opcje z chlodnym odcieniem najjasniejszej formuly czyli Flawless Face (ta mocno kryjaca formula jest o ton jasniejsza od VV). Jesli chcesz coc w mniek kryjacej formule formule to polecam uzycie FF jako korektora i ewentualnie eksperymentowanie z delikatniejszymy formulami. Z tymze tu musialabyc 'domieszac sie ' do wlasnego koloru, ale nie jest to trudne w przypadku podkladow mineralnych. W Lumiere oferuja cos takiego jak Untinted Foundation Base czyli bezbarwna baze w wybranej formule, ktora slyzy do rozjasniania podkladu. Jesli chodzi o kolor podkladu... Przy twoim kolorze skory strzelalabym w Fair Neutral lub Fair Cool. Pamietaj tez ze formuly Casmiere i Luminesse sa prawie o ton ciemniejsze od VV czyli w zakresie jednego koloru (np fair cool) masz 3 odcienie, czasem nawet 4. Warto jednak przyjrzec sie zamieszczonym swatchom. Ja dzieki nim dosc trafnie wytypowalam kolory. Polecam bo sama uzywam i lubie! Wklejam linka www.lumierecosmetics.com/products/Untinted_Base-354-50.html
wiem, że minerały mają ogromną paletę odcieni, tylko że ja muszę codziennie smarować się filtrem 50+ (mam fotoalergię ), więc nie wiem jak byłabym w stanie na warstwę filtra nałożyć jeszcze podkład mineralny a poza tym wszystko by mi się zdestabilizowało i zostałabym bez żadnej ochrony
ale dziękuję za informację
Stary 2011-02-01, 10:34   #626
la songerie
Rozeznanie

Cytat:
wiem, że minerały mają ogromną paletę odcieni, tylko że ja muszę codziennie smarować się filtrem 50+ (mam fotoalergię ), więc nie wiem jak byłabym w stanie na warstwę filtra nałożyć jeszcze podkład mineralny a poza tym wszystko by mi się zdestabilizowało i zostałabym bez żadnej ochrony
ale dziękuję za informację
Jest caly watek z filtrowaniem sie pod mineraly - wiele wizazanek tak robi. Sa wsrod nich nawet te, ktore nakladaja przepisowa ilosc filtra. Zreszta nie wiem dlaczego mialby sie filt zdestabilizowac. Kazdy podklad ma dokladne sklady, wiec jezeli wiesz co destabilizuje, poprostu omijaj dany podklad.

Dziekuje rudzielce za porady na temat maseczek - napewno skorzystam. Te z BU wygladaja smakowicie. Podobaja mi sie tez oleje - szczegolnie ten z pestek malin - bo ja tak kocham maliny!!! A powiedzcie mi - ten olej z pestek opuncji jest wart zachodu, ze taki drogi? Myslalam o czyms na pyszczek. Robie ostatnio eksperymenty z tym maslem shea i olejem jojoba, bo nie wiem czy mnie po tym nie wysypie.
Aha, a co to sa te indyjskie cuda???
A uzywalyscie wogole kremow z Lusha lub czegos do twarzy? Bo nie powiem zebym nie byla zainteresowana, tymbardziej, ze moge to sobie kupic lokalnie...
Stary 2011-02-01, 11:42   #627
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Jest caly watek z filtrowaniem sie pod mineraly - wiele wizazanek tak robi. Sa wsrod nich nawet te, ktore nakladaja przepisowa ilosc filtra. Zreszta nie wiem dlaczego mialby sie filt zdestabilizowac. Kazdy podklad ma dokladne sklady, wiec jezeli wiesz co destabilizuje, poprostu omijaj dany podklad.

Dziekuje rudzielce za porady na temat maseczek - napewno skorzystam. Te z BU wygladaja smakowicie. Podobaja mi sie tez oleje - szczegolnie ten z pestek malin - bo ja tak kocham maliny!!! A powiedzcie mi - ten olej z pestek opuncji jest wart zachodu, ze taki drogi? Myslalam o czyms na pyszczek. Robie ostatnio eksperymenty z tym maslem shea i olejem jojoba, bo nie wiem czy mnie po tym nie wysypie.
Aha, a co to sa te indyjskie cuda???
A uzywalyscie wogole kremow z Lusha lub czegos do twarzy? Bo nie powiem zebym nie byla zainteresowana, tymbardziej, ze moge to sobie kupic lokalnie...
wiesz, ja czasami dostaję jakiejś paranoi z tą destabilizacją i cały czas byłam przekonana, że minerały (czyli np tlenki zelaza, tytanu, mika itp) destabilizują filtry - będę musiała przejrzeć ten wątek, dzięki
maseczki są świetne, ja lubię tą winogronową, tylko że czasami - ze względu na zawartość kwasów owocowych, mogą podrażniać jeśli są rozrabiane tylko z wodą lepiej dodać jeszcze oleju albo HA
ja miałam olej z opuncji - bardzo fajnie nawilża skórę wokół oczu, szybko się wchłania i pewnie wymiata wolne rodniki, ale dla mnie jest trochę za drogi jak na codzienne stosowanie, zresztą mam całą masę innych olei
a masło shea uwielbiam i nie wyobrażam sobie bez niego codziennej pielęgnacji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 16:43   #628
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

do czego stosujesz shea? powiedz coś więcej
Stary 2011-02-01, 18:15   #629
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
a masło shea uwielbiam i nie wyobrażam sobie bez niego codziennej pielęgnacji
świetne jako balsam do ciała, lub jeden ze składników balsamu, krem do twarzy na noc, do rąk, stóp i do włosów jako maska. uniwersalny!
Stary 2011-02-01, 18:28   #630
julianna-p
Wtajemniczenie

loss lauri maslo shea Ci nie szkodzi?? bo mialam kiedys tendecje do AZS i sie go troche obawiam ( w sumie staram sie baardzo uwazac na wszytsko co ma stycznosc z moja skora)

la songerie poszukam tego watku o filtrowaniu sie pod mineraly, zwlaszcza, ze ogromnie podoba mi sie moja skora po mineralami ( znow mam troche piegow) no i dawno nie wygladalam tak naturalnie
z pewnoscia nie uzywalam tego, o co sie pytasz, ale chetnie sprobuje

erzebet zdjecie jest malutkie, ale sprobuje pomyslec co i jak tam da sie dostrzec (moim skromnym okiem)
edit -> moim zdaniem zdecydowanie jestes jesiennym typem. co do cery to z tego co udalo mi sie dostrzec po powiekszeniu masz brzoskwiniowa cere. co charaterystyczne dla jesiennego typu biel bluzki troche sie "gryzie" z cera. za to pieknie wygladasz z ciemna pomadka i delikatnymi brwiami. do tego brazowe oprawki, ktore rzadko dla kogo sa korzystne. generalnie sadze, ze masz dopracowany wizerunek (chociaz potrzebe ciaglych zmian rozumiem ). jesli szukasz czegos nowego to mysle, ze jak kazdy rudzielec bedziesz fajnie wygladac z pomadkami np w kolorze fuksji. mozesz tez poszukac makijazy dla kobiet ciemnookich (masz tajemnicze spojrzenie , warto to podkreslic).

a teraz hit dnia!! wczoraj spacerujac po galerii i kupujac buty w dosc drogim sklepie dowiedzialam sie,ze nie moge byc naturalnym rudzielcem bo... sie tego nie wstydze - tak drogie Panie podobno naturalnego rudzielca poznac mozna po tym , ze sie ukrywa modlac by nikt sie nie domyslil jak straszna skrywa tajemnice (sic!)

na koniec la songerie dzieki Twojemu pisaniu o biuscie wzbogacilam sie wczoraj w trzy nowe staniki i serum do biustu

Edytowane przez julianna-p
Czas edycji: 2011-02-01 o 18:57
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości