|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosków. część 2 :)
Cytat:
A mnie już zaczyna denerwować to, że nie widzę dokładnego miejsca gdzie kończy się odrost i tak na oko muszę mierzyć jaki długi on jest I jak tu mi dogodzić
|
|
|
#2942 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
#2943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to że coraz trudniej jest Ci zobaczyć gdzie jest odrost to dobry znak, farba się wypłukuje, nie będzie takiej różnicy w kolorze. a tak wogóle to wy je mierzycie? można się czasem chyba zadręczyć, bo ja pamiętam że mi nie zawsze rosły tak samo szybko. chodziłam co 2 mies na podcinke, ale czasem nie miałam z czym iść bo stały w miejscu poza tym mi fryzjerka powiedziała i chyba miałaa rację że, sama sobie zniszczyłam włosy bo farbowałam je w domu, nieumiejętnie kładłam farbę, nie tylko na włosy ale na skórę głowy, czasem wcierałam żeby nie mieć odrostów, włosy wypadały jak po chemii, nic nie rosło nowego, podobno zabiłam jakieś komórki, martwa skóra głowy nie dawała nowych plonów minęło parę miesięcy zanim się bujnęło...nad zdjęciem pracuje, mam same takie w sztucznym świetle złej jakości.
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nooo, w niektórych sklepach jest takie oświetlenie, że wszelkie niedoskonałości widać ![]() Cytat:
![]() Mierzymy, mierzymy ![]() Dziewczyny, zostawiłam wczoraj na noc olej z pestek wingoron i oliwę z oliwek na włosach, dzisiaj 15 min przed myciem nałożyłam naftę z olejem rycynowym na włosy, umyłam, włosy wyschły i... są cudowne ![]() A i była może któraś z was kiedykolwiek na mikrodermabrazji?
![]() Edytowane przez xyolax Czas edycji: 2011-01-29 o 16:12 |
||
|
|
|
#2945 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A u mnie to jest jak czarne z bialym![]() Co do mikrodermarbrazji-nie mialam ale bym chciala,bo mam troche plam na brodzie po pryszczach,których nawet nie dotykalam ![]() Jesli chodzi o olejowanie to mnie wzielo na maxa Nie wyobrazam sobie umyc glowy bez wczesniejszego naolejowania wlosków jadalnym tluszcykiem kokosowym
|
||
|
|
|
#2946 |
|
Zadomowienie
|
Podziwiam za te olejowanie, mi się nadzwyczajnie w świecie nie chce
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się dziwnie czuje jak wiem, że nienaolejowałam włosków ![]() Wiesz co, mi też się czasem nie chce, ale jak widzę takie efekty to mam pełną motywację
|
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
Może gdybym miała potrzebe tzn zniszczone włosy to pewnie bardziej przyłożyłabym się do olejowania, a tak olewam sprawę ...
![]() Po olejkach gdy wcześniej stosowałam miałam więcej włosów i grubsze były przy skórze głowy.
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie olejuję przy skórze głowy to nie zobaczę czy te olejki wpływają jakoś na zgęstnienie czy porost :P ale widzę różnicę w stanie i wyglądzie włosów ;-)
|
|
#2950 |
|
Wtajemniczenie
|
na podniesionym paśmie widać
|
|
|
|
#2951 |
|
Raczkowanie
|
Oj dziewczynki w chwili wolnej biegne gdzies kupić sobie też jakiś olej;P Tylko nie wiem czy z pestek winogron czy kokosowy;P Kusicie oj kusicie bardzo
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
widzę świetnie dobrany kolor, bo różnica kolorów jest minimalna
![]() Cytat:
osobiście z pestek winogron mi podpasował, do kokosa robiłam 2 podejścia i niestety mi nie podpasował, ale jeszcze go zupełnie nie skreśliłam
|
|
|
#2953 |
|
Are you talking to me?!
|
Zgadzam się... Różnica minimalna. Wszystko zleje się w jedno i łatwiej będzie wrócić do naturalek
|
#2954 |
|
Wtajemniczenie
|
tam nie wiem czy zauważyłyście przy odroście jest tylko chwilkę ciemniejsze, jakbym nie farbowała wcześniejszego odrostu to chyba nie byłoby różnicy... ale teraz wiecie czemu ciężko było mi wychwycić ile on dokładnie ma
ale przynajmniej wiem czego szukać jakbym wpadła w depresję jak mi siwe kiedyś wyjdą Edytowane przez Meadow Czas edycji: 2011-01-29 o 23:20 |
|
|
|
#2955 |
|
Wtajemniczenie
|
O jej same chudzinki a ja bym tak chciała ważyc 47kg
![]() Ale coś mi to odchudzanie nie idzie... Podczytuje Was jak mam chwilkę a z odrostami przypomne się 10 lutego, zobacze jaka teraz bedzie różnica ![]() w załączniku z 30 stycznia, mokre po umyciu
|
#2956 |
|
Zadomowienie
|
SREBRNA świetnie widać odrost, nawet gdy jest mokry. I już jest długi
MEADOW nooo widać już coś różnica niewielka, ale będzie lepiej zapuszczać swoje.Jednak na noc zaolejowałam włosy łopianowym, jakoś się przemogłam. Zmierzyłam też włosy bo wydały mi się długie i ku mojemu zdziwieniu mają już ok. 39-40 cm, a ostatnio pisałam Wam chyba z tydzień temu, że mają ok. 38 cm, więc albo wcześniej zle zmierzyłam albo mi już urosły - może pokrzywka już zadziałała 1,5 miesiąca temu po fryzjerze miałam dł. ok 36 cm.---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Mam pytanie do Was kochane: masujecie sobie skórę głowy? Podobno pozytywnie to wpływa na włosy, na cebulki, szybciej rosną itp. Wczoraj jak sobie robiłam taki masaż to pełno włosów miałam na sobie, a przecież byłam delikatna
|
#2957 |
|
Raczkowanie
|
Masaż dobrze wpływa na włosy i skóre głowy i cebulki. Pobudza krążenie a co za tym idzie więcej składników odżywczych dochodzi w te miejsca. Pobudza też włosy do szybszego wzrostu. Po masażu wypadają te co i tak by wypadły. Więc nie powinno byc ich szkoda. Ja czasami masuje skóre głowy jak mam czas. Wypróbowałam oelj z pestek winogron do twarzy. i spisuje sie naprawde nieźle
Ostatnio od ogrzewania i wogóle zimy mam sucha skórę więc kilka razy na noc potraktowałam ja olejem winogronowym razem z włosami. Świeciłam sie niemiłosiernie, ale rano moja buźka była aksamitnie gładka i nawilżona. Zapychania porów nie zauważyłam jeszcze.
|
#2958 |
|
Przyczajenie
|
Powrót do natury-ZERO odrostów
Hej, chciałam podzielić sie z wami moją radością z powodu zapuszczania moich naturalnych włosów. W końcu mi sie to udało, ale nie było łatwo. Trzeba było stopniowo podcinać jasne końcówki, co nie wyglądało na głowie zbyt ciekawie, zwłaszcza przy krótkich włosach. Ale opłacało się
Teraz mam włosy ok 5cm ale za to całkiem swoje, taki ciemny, mysi blond. Kiedyś mi sie on nie podobał, teraz uważam że świetnie pasuje do mojego letniego typu urody. Zalety włosów naturalnych: -lśniące i miękkie -o 90% mniej ich wypada niz kiedy je co miesiąc farbowałam -jednolity odcień i w świetle dziennym i sztucznym -estetyczny wygląd Ogólnie jeśli ktoś ma zamiar zapuszczać swoje włoski to gorąco polecam. Naprawdę warto. Bawienie sie z tą całą chemią co miesiąc i cieszenie się dobrymi efektami przez pierwsze 2 tygodnie po farbowaniu nie są warte niszczenia tego, co nam dała natura.
|
#2959 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Powrót do natury-ZERO odrostów
Super, że Ci się udało
ja po latach farbowania na wszystkie mozliwe kolory ... byłam już blondynką, rudą, teraz ciemny brąz wpadający w czerń... stwierdziłam, że najlepiej mi w moich naturalnych włosach... które są ciemny blond, wpadający w kasztan. Niedługo będę robic sobie zabieg Encanto (mam kręcone), a potem planuję stopniowo rozjaśniać włosy. Kiedy będą juz zbliżone do naturalnego przestanę farbować. Chociaż myślałam też o tym, żeby co miesiąc robić sobie jaśniejsze pasemka. Już nigdy farbowania !
|
|
|
|
#2960 |
|
Przyczajenie
|
Ja też już miałam na głowie wszystkie mozliwe kolory, łącznie z granatową czernią!!! i zawsze potem pozostawało mi suche matowe siano i przebarwienia na całej głowie. Gdy się zbliżał czas farbowania odrostów była to dla mnie po prostu kara. Teraz na szczęście ten problem sie skończył, może to dziwne, ale nie fabując włosów czuję sie wolna
|
#2961 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I na samym początku wskazówka- masujcie sobie głowę wieczorem, na dzień przed myciem włosów, albo bezpośrednio, bo przez pobudzenie cebulek, włosy się przetłuszczają.
|
|
|
|
|
#2962 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sliczny jest i dlugi Prawie wszystkim dziewczynom odrost zlewa sie z farbowancami a widze,ze u Ciebie podobnie jest jak u mnie![]() Cytat:
Planuje tez kupic inne oleje-widzialam w jednym ze sklepów na póleczce rózne oleje a na samym spodzie butelki osady z róznych zíólek olej z rozmarynem,z czosnkiem,tymiankiem itd.Xyolax a czemu kokosik Ci nie podszedl??? Jaki mialas??? Ja mam jadalny
Edytowane przez trihomonas Czas edycji: 2011-01-30 o 13:35 |
||
|
|
|
#2963 |
|
Raczkowanie
|
Hej , ja tez juz moge sie pochwalic naturalnymi wlosami
Farbowalam 10 lat i tez mialam wszystkie kolory na glowie . Przestalam farbowac w sierpniu 2009 i teraz mam cale moje ukochane naturalne wloski. |
|
|
|
#2964 |
|
Rozeznanie
|
Ja akurat wolę farbować niż mieć naturalne włosy. Normalnie jestem blondynką, ale już bardzo długo farbuję włosy na czarno. Pamiętam, że raz chciałam wrócić do naturalnych włosów i ścięłam je. Gdy osiągnęły około 10 cm - i zobaczyłam w pełni swój naturalny odcień włosów stwierdziłam po prostu, że wyglądam nijako, a moja twarz nie ma charakteru. Od razu je zafarbowałam z powrotem
![]() Najważniejsze są jednak nasze odczucia. Jeżeli "niefarbowanie" kogoś wyzwala i czuje się z tym dobrze - to ekstra, jeżeli lubi farbować włosy - tak samo. Poza tym farbuję włosy i muszę przyznać, że także posiadam wszystkie wypisane zalety włosów niefarbnowanch I gratuluję cierpliwości, ponieważ wracanie do naturalnego koloru to niełatwa sprawa, jak napisała zresztą autorka wątku
|
#2965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Używałam Dabur Vatika (z amlą, henną i cytyną), później zrobiłam podejście do Parachute i było jeszcze gorzej do tego ten Parachute miał taki zapach okropny, że aż mnie mdliło jak otworzyłam samą zatyczkę od oleju ale jak wyczaję gdzieś Efavit to zakupię i dam mu OSTATNIĄ szansę
|
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja tam nie znam tego z Vatki ani zadnego przez Ciebie wymienionego Ale przeciez to niewazne jakim olejem olejujesz wlosy-najwazniejsze,ze Ci sluzy |
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty jakiej firmy kokoska używasz? (możliwe, że już o to pytałam, ale skleroza nie boli )
|
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam ten
|
|
|
|
#2969 |
|
Przyczajenie
|
Ja podziwiam za wytrwałość w farbowaniu, bo żeby włosy były piekne i zdrowe a do tego dobrze pofarbowane potrzeba z pewnością wielu zabiegów no i kosmetyków do pielęgnacji; muszę przyznać że bardzo mi sie podobają np. chłodne blondy (jak np. piosenkarka Robyn ze Skandynawii), kiedyś też miałam taki kolorek lecz szybko po farbowaniu robił się zółty i to mnie zraziło do rozjaśniania. O wiele łatwiej mi teraz dbać o naturalny odcień, stosuję odżywkę na chmielu i jedną z gliss kura nabłyszczającą z jedwabiem i bardzo lubię jej działanie i zapach.
Zazdroszczę niezmiernie osobom, które mają swoje długie włoski, np jedna kasjerka w markecie ma taki długi ciemny blond - coś pieknego. Wygląda wręcz idealnie do jej typu urody. Ja mam jeszcze króciutkie, ok 4cm, ale sie pocieszam, że do lata troche urosną...
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

I jak tu mi dogodzić

olej z rozmarynem,z czosnkiem,tymiankiem itd.
ale jak wyczaję gdzieś Efavit to zakupię i dam mu OSTATNIĄ szansę
(możliwe, że już o to pytałam, ale skleroza nie boli