Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-29, 16:25   #1381
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Moje chyba U:

Ś: dwie kromki ukrojone z bułki z masłem, pomidorem i ogórkiem, parówka Jubilatka, trochę keczupu, kiwi- tu bym dodała jeszcze jedną kromkę i jedna parówkę

2 Ś: serek wiejski lekki z łyżką dżemu niskosłodzonego, dwa wafle ryżowe- czemu serek lekki lepiej zwykły

O: makaron ciemny z brukselką i sosem pomidorowym-brak mięska

P: banan, gruszka- tu malutko dodaj jakiś serek homo albo wieśniaka i jakieś orzechy

K: kanapka z ogórkiem, białym serem i pomidorem- dodaj jeszcze jedna kanapkę i brak masła

W ciągu dnia dwie kawy z mlekiem, herbata zielona
jw
Promyczek Nadziei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 18:09   #1382
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
U/P:

I. zupa mleczna (2 łyżki owsianych, 2 łyżki muesli, łyżeczka siemienia, garść rodzynek - na szklance mleka 2%), piętka chleba z masłem i dżemem, kawa

zielona herbata z łyżeczką miodu

II. 2 jaja na maśle, 1,5 kromki orkiszowca z masłem, camembertem i kiełbasą żwiecką(5 plasterków), kilka plastrów pomidora i ogórka

mięta, lampka wina

III. kromka orkiszowca z masłem (grubo) - część z dżemem, część z ogórkiem
budyń słodka chwila z garścią migdałów, 2 kostkami czekolady, ciastkiem markizą
jabłko

przed chwilą serek wiejski 200g z łyżeczką dżemu, herbata z cytryną

wieczorem znów za dużo...a przez cały dzień mogłabym nie jeść...

proszę o ocenę
up
będę wdzięczna za mały komentarz
Stary 2011-01-29, 18:53   #1383
Ervisha
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze P

ŚNIADANIE Duża bułka pszenna (100 gram)posmarowana margaryną a na to serek wiejski (200 gram)+ kubek słodzonej herbaty
Po butelka soku Pysio z kiwi, opakowanie delicji
II ŚNIADANIE duża grahamka (obie połówki posmarowane margaryną i dżemem)+jogurt truskawkowy z 50 gram muslie
OBIAD talerz domowego barszczu czerwonego na śmietanie ze startymi buraczkami i fasolką (mama nalała mi sporo gęstego), 9 pierogów ze szpinakiem polanych stopioną słoniną+ kubek kompotu słodzonego
PODWIECZOREK kajzerka posmarowana serkiem homogenizowany waniliowym z malinami (taki serek z dżemem malinowym) 150 gram+kubek kisielu (duży kubas nie taki 200 ml)+pomarańcza
KOLACJA duża będzie bułka z ziarnami słonecznika z sałatką z tuńczyka z papryką pomidorową, kukurydzą i groszkiem (200gram) (mama gdzieś taką sałatkę kupiła)+kubek słodzonej herbaty
później pewnie coś wypadnie

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-01-29 o 19:14
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 19:09   #1384
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P

ŚNIADANIE Duża bułka pszenna (100 gram)posmarowana margaryną a na to serek wiejski (200 gram)+ kubek słodzonej herbaty
Po butelka soku Pysio z kiwi, opakowanie delicji
II ŚNIADANIE duża grahamka (obie połówki posmarowane margaryną i dżemem)+jogurt truskawkowy z 50 gram muslie
OBIAD talerz domowego barszczu czerwonego na śmietanie ze startymi buraczkami i fasolką (mama nalała mi sporo gęstego), 9 pierogów ze szpinakiem polanych stopioną słoniną+ kubek kompotu słodzonego
PODWIECZOREK kajzerka posmarowana serkiem homogenizowany waniliowym z malinami (taki serek z dżemem malinowym) 150 gram+kubek kisielu (duży kubas nie taki 200 ml)+pomarańcza
KOLACJA będzie bułka z ziarnami słonecznika z sałatką z tuńczyka z papryką pomidorową, kukurydzą i groszkiem (200gram) (mama gdzieś taką sałatkę kupiła)+kubek słodzonej herbaty
później pewnie coś wypadnie
bardzo ładnie
i jak duuużo pieczywa

the less you care, the happier you are.

Edytowane przez baajeczna2
Czas edycji: 2011-01-29 o 19:10
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 19:14   #1385
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baajeczna2 Pokaż wiadomość
bardzo ładnie
i jak duuużo pieczywa
Dziękuję.
Kurcze mama mi każe pieczywo jeść. Mówi ze to podstawa. Już mam go dosyć Dzisiaj wypadł dzień bułkowy ale zazwyczaj na II śniadanie i podwieczorek jem chleb (2 lub 3 porządne grube i ze środka kromki chleba z obkładem + coś do tego)

No ale na takim jedzeniu ostatnio przybyło mi 1.100 kg w ciągu 8 dni

Stary 2011-01-29, 19:37   #1386
pati2404
Zakorzenienie

P:
śniadanie : 2 kromki chleba żytniego na każdej po grubym plastrze drobiowego pasztetu, naleśnik z mięsem, banan
II śniadanie : 180 g serka homo czekoladowego z orzechami i rodzynkami, 50g musli truskawkowego z czekoladą+jogurt naturlany, jabłko, pomarańcza( znów takie, bo tak lubię i od poniedziałki nie będe miala mozliwości tego zjeść , bo będe w szkole )
obiad: 3 pieczone skrzydełka z kurczaka w pikantnej przyprawie
podwieczorek : 3 duże a'la panacakes (jeden na ok. pół talerzyka )
kolacja:1,5 bułki obsypanej makiem:jedn z masłem i twarogiem z czosnkiem, poł z dżemem z owoców leśnych, gejfrut
po: duży (120g ) rogal turkowy z rodzynkami obsypany sezamem
w ciągu dnia sporo herbaty z cytryną
Stary 2011-01-29, 20:25   #1387
lanvin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pati2404 Pokaż wiadomość
P:
śniadanie : 2 kromki chleba żytniego na każdej po grubym plastrze drobiowego pasztetu, naleśnik z mięsem, banan
II śniadanie : 180 g serka homo czekoladowego z orzechami i rodzynkami, 50g musli truskawkowego z czekoladą+jogurt naturlany, jabłko, pomarańcza( znów takie, bo tak lubię i od poniedziałki nie będe miala mozliwości tego zjeść , bo będe w szkole )
obiad: 3 pieczone skrzydełka z kurczaka w pikantnej przyprawie
podwieczorek : 3 duże a'la panacakes (jeden na ok. pół talerzyka )
kolacja:1,5 bułki obsypanej makiem:jedn z masłem i twarogiem z czosnkiem, poł z dżemem z owoców leśnych, gejfrut
po: duży (120g ) rogal turkowy z rodzynkami obsypany sezamem
w ciągu dnia sporo herbaty z cytryną
lanvin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 20:28   #1388
pati2404
Zakorzenienie

cieszę się, a mi podobają się też twoje jadłospisy
Stary 2011-01-29, 20:30   #1389
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lanvin Pokaż wiadomość
podobają mi się Twoje jadłospisy
tylko do obiadu powinnaś dodać ziemniaki/ryż/kaszę/makaron i może jakieś warzywka, coś do picia (sok, kompot)?
reszta bardzo ładnie

Ja potrzebuję inspiracji bo po dzisiejszym mam doś bułek i pieczywa. ALe z moją mamą się nie da

Stary 2011-01-29, 22:09   #1390
fleur94
Zadomowienie

GG do fleur94

planuję jutrzejszy deskowy dzień:

1. malutka grahamka z szynką drobiową i masłem, herbata z sokiem malinowym
jazda na desce
2. 2 kromki orkiszowe z masłem i szynką drobiową, kawa/herbata
jazda na desce
3. talerz spaghetti bolognese
4. kilka krakersów
5. grahamka, taka sama jak na śniadanie

i jak?
fleur94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 22:10   #1391
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fleur94 Pokaż wiadomość
planuję jutrzejszy deskowy dzień:

1. malutka grahamka z szynką drobiową i masłem, herbata z sokiem malinowym
jazda na desce
2. 2 kromki orkiszowe z masłem i szynką drobiową, kawa/herbata
jazda na desce
3. talerz spaghetti bolognese
4. kilka krakersów
5. grahamka, taka sama jak na śniadanie

i jak?
śniadanie to najważniejszy posiłek powinno być porządne ta mała grahamka mi tu cienko wygląda

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 23:47   #1392
Phynn
Zakorzenienie

-kawa, banan
-miseczka zupy pomidorowej zabielanej, z brązowym ryżem, jabłko
-knedel ze śliwką, spory, polany jogurtem naturalnym z cynamonem
-jog.naturalny z dosypanymi otrębami, jabłko
-buła z ziarenkami, połówka z twarożkiem hochlandu ogórkowo-koperkowym, papryką żółtą, druga połówka z masłem orzechowym i dżemem gruszkowym z pigwą; kiwi, kilka mandarynek
-kawa z mlekiem, pestki słonecznika/ przy nauce

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 13:18   #1393
skomplikowana_18
BAN stały

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

ervisha, chodzilo mi o to,ze objetosciowo za duzo.
gdybym zjadlam jogurt naturalny z owocami,a do tego musli,wyszloby podobnie kalorycznie jak to co zjadlam:jogurt naturalny180g z owocami i serek homogenizowany danio intenso straciatella 140g. on ma 185 kcal, musli zalezy ile bym dala-od 100 do 200 kcal,a tylko w zoladku zajeloby 25-50g wiecej.
o to mi wlasnie chodzi,ze objetosciowo miedzy sniadaniem,a obiadem duzo gram,duzo w zoladku zajmuje,i ciezko pozniej jesc obiad,a gdyby zamiast danio intenso dalabym musli do tamtej salatki z jog.nat.,byloby lzej dla zoladka,a kcal zblizone.
zoladek juz w sumie sie rozszerza,ale lepiej wg mnie zjesc mniej objetosciowo,a kaloryczniej,niz pelno wszystkiego,jogurty,serki ,szczegolnie,ze po godz.mialam obiad,wiec ciezko,ale oczywiscie zjadlam-
zupa pomidorowa z kluskami, pokrojone kawaleczki marchwii,fasolki itd,do tego kawalek piersi gotowanej i ziemniaki
ukladam sobie na jutro 2 sn,a dzis tez miedzy obiadem a kolacja musze
choroba mnie jakas bierze,goraczka,boje sie!..
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 13:27   #1394
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� XIII

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
gdybym zjadlam jogurt naturalny z owocami,a do tego musli,wyszloby podobnie kalorycznie jak to co zjadlam:jogurt naturalny180g z owocami i serek homogenizowany danio intenso straciatella 140g. on ma 185 kcal, musli zalezy ile bym dala-od 100 do 200 kcal,a tylko w zoladku zajeloby 25-50g wiecej.
o to mi wlasnie chodzi,ze objetosciowo miedzy sniadaniem,a obiadem duzo gram,duzo w zoladku zajmuje,i ciezko pozniej jesc obiad,a gdyby zamiast danio intenso dalabym musli do tamtej salatki z jog.nat.,byloby lzej dla zoladka,a kcal zblizone.
zoladek juz w sumie sie rozszerza,ale lepiej wg mnie zjesc mniej objetosciowo,a kaloryczniej,niz pelno wszystkiego,jogurty,serki ,szczegolnie,ze po godz.mialam obiad,wiec ciezko,ale oczywiscie zjadlam-
zupa pomidorowa z kluskami, pokrojone kawaleczki marchwii,fasolki itd,do tego kawalek piersi gotowanej i ziemniaki
Ale ty masz wszytko obkurczone !!! Musisz rozciągnąć sobie żołądek bo jak na razie jest nienaturalnych rozmiarów. I nie licz kalorii bo to cię zgubi.

Stary 2011-01-30, 13:35   #1395
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość

iza, edytuj wpisane wagi skomplikowanej-----toxic-toxic-toxic------
też nie mogę patrzeć na tą wagę,3 z przodu to koszmar i niema się co chwalić ,nie wspominając o 2, ja tam muszę mieć 5
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 14:05   #1396
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyno..Ty się czymś innym zajmij!! Jedzenie jest ważne, ale nigdy, powtażam NIGDY z tego nie wyjdziesz, jeśli nie zaczniesz zajmować głowy innymi sprawami, nie masz innych zajęć, problemów, zaiteresowań??
Zadzwoń do kuzynki, jak masz internet pooglądaj głupi serial, (albo Housa) niewiem rób cokolwiek, a jak jutro o godz,11 poczujesz ochotę na jogurt naturalny i 25g musli sante, to zjedz jogur. A jeśli na bułkę ze smalcem to zjedz tą bułkę, i idz się zajmij czymś...
Wiem co mówię, poradziłam sobie bez szpitala, całkiem sama. I teraz też jestem sama, i daję radę.
KONIEC.
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 14:27   #1397
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Dziękuję.
Kurcze mama mi każe pieczywo jeść. Mówi ze to podstawa. Już mam go dosyć Dzisiaj wypadł dzień bułkowy ale zazwyczaj na II śniadanie i podwieczorek jem chleb (2 lub 3 porządne grube i ze środka kromki chleba z obkładem + coś do tego)

No ale na takim jedzeniu ostatnio przybyło mi 1.100 kg w ciągu 8 dni
Wiem jak to jest, przeżyłam DOKŁADNIE TO SAMO.
Ale da się, tylko mama musi zacząć Ci ufać, musi zobaczyć że naprawde zdrowiejesz, że nie kombinujesz, że choroba Tobą nie kieruje, rozumiesz prawda?? To jest racjonalne, poprostu twoja mam nie może dopuścić abyś umarła z głodu,.... tak, to mogło nastąpić, ale podjęłaś walkę i super
Wytrzymaj jeszcze, a ja Ci napiszę co czasem jadłam zamiast bułek
Na śniadanie zazwyczaj jakieś słodkie płatki (u mnie ne tolerowało się owsianki-bo to dietetyczne..) np.miska cini-minic, albo corn flakes ale tych z miodkiem i orzeszkami i do tego dwie bułeczki maślanie z masłem i dżemem, albo masłem orzechowym i nutellą+plaserki banana (najlepsze połączenie jakie pamiętam na P..) i do tego szklanka Kubusia (wszystko można kupić w biedrze)
Na IIśn, zazwyczaj kanapki, ale jeśli nie chcesz to omlet biszkoptowy na słodko lub słono... z parówkami (których nie nawidzę, ale cóż-musiałam) ale zamiast parówek możesz dać szynkę,kukurydzę,sos,piec zarki i duużo sera a na słodko-to już co Ci się smakuje,owoce,dżemu,nutel la, śmietana, możesz posypać orzeszkami/fitellą i kako albo Kubuś
Na obiad ja jadłam zupę z ryżem lub rosól/barszcz z ziemniakami (nie lubię zup z makaronem) a na drugie zazwyczaj mieso i ziemniami z surówką na deser jak masz siłę to kawa z mlekiem i ciacho... czy coklwiek
Na podw.najcudowniejszą rzeczą jest budyn krówkowy
Jeśli zrobisz na mleku 3,2% i dasz łychę masła (jest wtedy jeszcze lepszy) i do tego dasz tę jedną kromkę chleba z serem czy czymś to mama na bank będzie zadowolona. Jeśli nie lubisz nie łąduj orzechów, ale jeśli lubisz... to sobie nie żałuj
Na kolację np.jajecznica na maśle z serem żółtym-pyszna, ale równie dobrze możesz zjeść makaron z czymś-na słodko lub słono, naleśniki które tak lubisz, moja siostra często je takie kanapki-
na patelni podgrzewa masło i cebulkę i na to kładzie chleb i on jest wtedy taki pyszny, lub tak samo tylko na skwarkach...
Albo knedle(można kupić gotowce jak się mamie nie chce ugotować)

Powiedz jej że chcesz znów POLUBIĆ JEDZENIE, a chleb..chleb to nie wszystko powiedz jej że jej dziękujesz że Ci bardzo pomaga, ale też troszkę utrudnia, że Cię ogranicza-wcześniej anoreksja a teraz Ona, to jest bardzo trudne, wiem ale jej to powiedz,

Sorki że się tak rozpisałam, myślę że pomogłam jeśli czegoś potrzebujesz się dowiedzieć-pytaj

Będzie dobrze.
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 14:32   #1398
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikation Pokaż wiadomość
głupio troche, że jedna dziewczyna chora na ano. komentuje jadłospsi drugiej... każdy organizm jest inny i pewnie, że skomplikowanej jest trudno zjesc obiad jesli czuje sie pełna i chyba dobrze, że dzieli się wątpliwościami
Taa, a jeszcze lepiej, że dzieli się z nami swoją rewelacyjną wagą.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 15:30   #1399
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikation Pokaż wiadomość
głupio troche, że jedna dziewczyna chora na ano. komentuje jadłospsi drugiej... każdy organizm jest inny i pewnie, że skomplikowanej jest trudno zjesc obiad jesli czuje sie pełna i chyba dobrze, że dzieli się wątpliwościami

trudno jej zjesc obiad, ale nie ma problemu ze zjedzeniem 2 jablek, 2 pomaranczy i popiciu tego pol litrem herbaty.
to nie jest obkurczony zoladek, tylko obkurczony mozg
Stary 2011-01-30, 16:34   #1400
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
Ale da się, tylko mama musi zacząć Ci ufać, musi zobaczyć że naprawde zdrowiejesz, że nie kombinujesz, że choroba Tobą nie kieruje, rozumiesz prawda?? To jest racjonalne, poprostu twoja mam nie może dopuścić abyś umarła z głodu,.... tak, to mogło nastąpić, ale podjęłaś walkę i super
Na śniadanie zazwyczaj jakieś słodkie płatki (u mnie ne tolerowało się owsianki-bo to dietetyczne..) np.miska cini-minic, albo corn flakes ale tych z miodkiem i orzeszkami i do tego dwie bułeczki maślanie z masłem i dżemem, albo masłem orzechowym i nutellą+plaserki banana (najlepsze połączenie jakie pamiętam na P..) i do tego szklanka Kubusia (wszystko można kupić w biedrze)
Na IIśn, zazwyczaj kanapki, ale jeśli nie chcesz to omlet biszkoptowy na słodko lub słono... z parówkami (których nie nawidzę, ale cóż-musiałam) ale zamiast parówek możesz dać szynkę,kukurydzę,sos,piec zarki i duużo sera a na słodko-to już co Ci się smakuje,owoce,dżemu,nutel la, śmietana, możesz posypać orzeszkami/fitellą i kako albo Kubuś
Na obiad ja jadłam zupę z ryżem lub rosól/barszcz z ziemniakami (nie lubię zup z makaronem) a na drugie zazwyczaj mieso i ziemniami z surówką na deser jak masz siłę to kawa z mlekiem i ciacho... czy coklwiek
Jeśli zrobisz na mleku 3,2% i dasz łychę masła (jest wtedy jeszcze lepszy) i do tego dasz tę jedną kromkę chleba z serem czy czymś to mama na bank będzie zadowolona. Jeśli nie lubisz nie łąduj orzechów, ale jeśli lubisz... to sobie nie żałuj
Na kolację np.jajecznica na maśle z serem żółtym-pyszna, ale równie dobrze możesz zjeść makaron z czymś-na słodko lub słono, naleśniki które tak lubisz, moja siostra często je takie kanapki-
na patelni podgrzewa masło i cebulkę i na to kładzie chleb i on jest wtedy taki pyszny, lub tak samo tylko na skwarkach...

Powiedz jej że chcesz znów POLUBIĆ JEDZENIE, a chleb..chleb to nie wszystko powiedz jej że jej dziękujesz że Ci bardzo pomaga, ale też troszkę utrudnia, że Cię ogranicza-wcześniej anoreksja a teraz Ona, to jest bardzo trudne, wiem ale jej to powiedz,

Sorki że się tak rozpisałam, myślę że pomogłam jeśli czegoś potrzebujesz się dowiedzieć-pytaj

Będzie dobrze.
Dzięki Ale ja z mięsa to tylko ryby

Moje dzisiejsze bezmięsne P
ŚNIADANIE - Duża bułka z ziarnami słonecznika przekrojona na pół. Obie połówki posmarowane margaryną i na to wyłożony serek wiejski (200gram) z wkrojoną papryką (mama robiła paprykę do słoików)+herbata słodzona do picia
II ŚNIADANIE - Jogurt truskawkowy (250 gram) z ziarnami zbóż(nie był to jogurt z Bakomy. MIał od niego więcej tego zboża) z wsypaną mieszanką studencką(150 gram)wkrojonym pomarańczem,bananem i kiwi.
OBIAD - Talerz domowego barszczu czerwonego zabielanego mąką i śmietną ze startymi buraczkami i fasolką (mama znowu nalała mi sporo gęstego).
1/2 talerza obiadowego tłuczonych ziemniaków z masłem,porcja gotowanego mintaja,3 kopiaste łyżki stołowe startych gotowanych warzyw polanych stopionym masłem+kubek słodzonej herbaty malinowej
PODWIECZOREK - 2 duże kromki chleba pszenno-żytniego(kromki ze środka chleba)+salaterka sałatki jarzynowej z tuńczykiem i majonezem by mama+2 pomarańcze
KOLACJA - Duża bułka z ziarnami słonecznika przekrojona na pół(tato wczoraj w piekarni kupił mi 4 bym miała na dwa dni). Obie połówki posmarowane margaryną, na to po 2 plastry sera topionego w plastarch z Hochlandu(ser z pieczarkami)i ogórek kiszony (ogórki maminej roboty, dałam tyle że zakryły całą kanapkę)+ kubek słodzonej herbaty do picia.

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-01-30 o 19:26
Stary 2011-01-30, 18:26   #1401
skomplikowana_18
BAN stały

Dziewczyny,ciezko jest mi z ta odpowiedzialnoscia,ze jem sama,tyje sama,ale wiem,ze to jest PRAWDZIWA walka,bo to ja sama musze tak jesc,by tyc,to ja musze decydowac o tym,co zjem,sama musze sie pilnowac.Ciezko mi tu w szpitalu samej walczyc,ta walka chwilami mnie przerasta,ciagle lek,panika,strach,bol.Nik t diety mi nie dal,jem stolowkowe glowne posilki,ze swoimi dodatkami do kanapek,dojadam we wlasnym zakresie.Dzis cienko z podw,pierwszy raz,jakas choroba bierze.Ale wazne,ze waga rosnie,ze juz SAMA przytylam ponad 1,5 kg!
dzisiejsze P:
Sn:platki jeczmienne na mleku,2kanapki z 2plastrami poledwicy i twarozkiem szpitalnym,warzywa
2sn:jog.nat.180g z wkrojonym banankiem,kiwi,pomarancza , Danio intenso straciatella
Ob:pomidorowa z kluskami,marchewka,fasolk a itd+kawalek piersi gotowanej+ziemniaki
podwtu dzis megaslabo,panikowalam,poz niej z kuzynka rozmawialam)2mandarynki+k iwi
kol:3kanapki z 3plastrami poledwicy,pol serka wiejskiego,warzywa
bd jadla niedlugo pewnie ryz na mleku,bo co innego?
lubie ten ryz
i jak
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 18:41   #1402
pati2404
Zakorzenienie

Dzisiejsze P :
śniadanie : 1,5 bułki obsypanej makiem : pół z dżemem z owoców lesnych ( mój ulubiony ), pół z twarogiem z czosnkiem, pół z Nutellą, banan
II śniadanie : ostatni raz takie , bo od jutra bede jadła cos w szkole ,180 g serka homo waniliowego, saszetka granoli czekoladowej z jogurtem naturalnym, 2 pomarańcze
obiad : 7 dużych klusek parowych : 4 z dużą ilością sosu mięsnego i jednym kawałkiem smazonego żeberka i 4 łyżki gotowanej kiszonej kapusty, 3 z trzema łyżeczkami smietany 12 % i łyżeczką cukru ( przejadłam się straaasznie ,ale było pyycha )
podwieczorek : wafelek Princessa CarmeLove, 50 g herbatników Leibniz
kolacja: bułka żytnia z masłem i dżemem, pół bułki pszennej z twarogiem,grejfrut
po: precel obsypany sezamem ( duży,90 g )
w ciagu dnia herbata z cytryna i bez, woda
Stary 2011-01-30, 18:44   #1403
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,ciezko jest mi z ta odpowiedzialnoscia,ze jem sama,tyje sama,ale wiem,ze to jest PRAWDZIWA walka,bo to ja sama musze tak jesc,by tyc,to ja musze decydowac o tym,co zjem,sama musze sie pilnowac.Ciezko mi tu w szpitalu samej walczyc,ta walka chwilami mnie przerasta,ciagle lek,panika,strach,bol.Nik t diety mi nie dal,jem stolowkowe glowne posilki,ze swoimi dodatkami do kanapek,dojadam we wlasnym zakresie.Dzis cienko z podw,pierwszy raz,jakas choroba bierze.Ale wazne,ze waga rosnie,ze juz SAMA przytylam ponad 1,5 kg!
dzisiejsze P:
Sn:platki jeczmienne na mleku,2kanapki z 2plastrami poledwicy i twarozkiem szpitalnym,warzywa
2sn:jog.nat.180g z wkrojonym banankiem,kiwi,pomarancza , Danio intenso straciatella
Ob:pomidorowa z kluskami,marchewka,fasolk a itd+kawalek piersi gotowanej+ziemniaki
podwtu dzis megaslabo,panikowalam,poz niej z kuzynka rozmawialam)2mandarynki+k iwi
lubie ten ryz
i jak
Jedzenie nazywasz walką? Z przyczynami anoreksji w takim razie w ogóle sobie nie poradzisz.
Stary 2011-01-30, 18:49   #1404
Margolcia0703181
Raczkowanie

dzisiejsze U/P z prośbą o ocenę:

I: zupa mleczna (2 łyżki owsianych, 3 łyżki muesli chrunchy, garść rodzynek, łyżeczka siemienia ze szklanką mleka 2% i miodem), kromka orkiszowca z masłem, twarogiem i dżemem, kawa

II. 2 jajka na maśle, 1,5 kromki orkiszowca z masłęm, 2 plasterkami kiełbasy żywieckiej, camembertem, ketchupem i ogórkiem

mięta z łyżeczką cukru

III. pasek deserowej czekolady, banan, kawa

IV. 2 kromki grahamki z masłem i dżemem, spory plaster twarogu wymieszany z jogurtem greckim i kakao, kubek kiślu wiśniowego

może wpadnie jeszcze jakiś owoc
jest lepiej?
Stary 2011-01-30, 18:51   #1405
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
dzisiejsze U/P z prośbą o ocenę:

I: zupa mleczna (2 łyżki owsianych, 3 łyżki muesli chrunchy, garść rodzynek, łyżeczka siemienia ze szklanką mleka 2% i miodem), kromka orkiszowca z masłem, twarogiem i dżemem, kawa

II. 2 jajka na maśle, 1,5 kromki orkiszowca z masłęm, 2 plasterkami kiełbasy żywieckiej, camembertem, ketchupem i ogórkiem

mięta z łyżeczką cukru

III. pasek deserowej czekolady, banan, kawa

IV. 2 kromki grahamki z masłem i dżemem, spory plaster twarogu wymieszany z jogurtem greckim i kakao, kubek kiślu wiśniowego

może wpadnie jeszcze jakiś owoc
jest lepiej?
A czemu miałoby być lepiej? Zmieniłaś coś?
Stary 2011-01-30, 18:57   #1406
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
A czemu miałoby być lepiej? Zmieniłaś coś?
dodałam podwieczorek a w tym po raz pierwszy czekoladę. Niby nie mam oporów, ale ciężko mi zjeść więcej, ciągle boli mnie żołądek i jestem jakaś osłabiona, chociaż wiem, że powinnam zwiększyć, żeby waga ruszyła do przodu...Czasem mam apetyt na coś więcej, ale boję się napadu... czuję się jak w jakimś błędnym kole...

Edytowane przez Margolcia0703181
Czas edycji: 2011-01-30 o 18:58
Margolcia0703181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 19:15   #1407
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość

Będzie dobrze.

mzai?
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 19:35   #1408
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiejsze P:
lubie ten ryz
i jak
Wcale tak dużo nie jesz i nie pierwszy raz ucinasz na jedzeniu. Ale nie to jest ważne. Nie skupiaj się na tym co jesz. Zajmij się czymś innym. Siedzisz w tym internecie to poczytaj wiadomości. Zainteresuj się tym co dzieje się na świecie. Wyjście z anoreksji nie polega tylko na tym by odzyskać wagę. Nie możesz obsesyjnie liczyć kalorii itp. Masz jakaś terapię ?

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-01-30 o 19:58
Stary 2011-01-30, 19:37   #1409
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez wizjaa Pokaż wiadomość
mzai?
dlaczego?
nie wydaje mi się

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 19:39   #1410
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
dlaczego?
nie wydaje mi się
O co chodzi z tym mzai ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości