Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-30, 22:00   #2521
yoonka
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Wiecie co mój syn zrobił wyciągnął z szuflady przyprawę do chili con carne i rozerwał sobie torebkę i się najadł wrzask był nie z tej ziemi trzeba było mu buzię w środku myć i cukrem go napaść , dobrze ze oczu nie zatarł.

kochane powiedzcie mi, czy wy tak psychicznie to sie juz w 100% przystosowalyscie do nowej sytuacji zyciowej? bo ja mam zjazdy takie, ze siedze i rycze bez powodu i ciagle mam film, ze jestem stara i zycie mi minelo i ze dziecinstwo jest cudowne, a teraz to juz jakas masakra tylko pozostala.
Stary 2011-01-30, 22:01   #2522
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cigi nie wiem czy połknął darł się okropnie , dużo pić dostał i podejrzewam ze w nocy tez wychleje całą butle, no masakra jakaś na wszystko trzeba patrzec wszystko chować.
Juz 2 szafki mam opróżnione bo mi wywalał wszystko i tak poupychałam miedzy talerzami , kubkami niedługo to nie wiem gdzie się wyniosę.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 22:05   #2523
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Cigi nie wiem czy połknął darł się okropnie , dużo pić dostał i podejrzewam ze w nocy tez wychleje całą butle, no masakra jakaś na wszystko trzeba patrzec wszystko chować.
Juz 2 szafki mam opróżnione bo mi wywalał wszystko i tak poupychałam miedzy talerzami , kubkami niedługo to nie wiem gdzie się wyniosę.
jeju, biedny maluszek; zeby mu sie tylko nic nie stalo; juz teraz musztarda po obiedzie, ale moze moglas mu dac np siemie lniane do wypicia, na zlagodzenie, albo nie wiem sama....
A ja mam pomysl; Wez Ty zamontuj z powrotem te uchwyty ( nie wiem jakie masz, ale jakies takie galki zamontuj) i polap je gumkami, tak zeby nie dlao sie otworzyc bo beda sprezynowac; szuflady to nie wiem jak zabezpieczyc
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 22:07   #2524
libra777
Zakorzenienie

Yoonka to się nie ma co oglądać za siebie bo ci z przodu ktoś .....
a tak na poważnie to ja jakoś nad tym przeszłam do porządku dziennego i Ci powiem że nawet przez to latanie za dzieckiem odmłonieć można , wszyscy mi powtarzaja że jak mi słuzy i jak ładnie wyglądam itd.itp.(z tym ładnie to niekoniecznie)
Czasem też mam taki dzień że myślę że zycie mi przez palce ucieka , ale z drugiej strony , jak mój starszy syn miał 2 lata poszłam do pracy i bardzo dużo straciłam więc teraz już tak nie zrobię.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cigi nic mu nie jest śpi , nie gumek to nie będę wieszać muzeum to mi nie trzebawięcej nie ruszy , jak popróbował cytryny to teraz jak widzi cytrynę albo jak weźmie w rękę to od razu się krzywi
Stary 2011-01-30, 22:11   #2525
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość

kochane powiedzcie mi, czy wy tak psychicznie to sie juz w 100% przystosowalyscie do nowej sytuacji zyciowej? bo ja mam zjazdy takie, ze siedze i rycze bez powodu i ciagle mam film, ze jestem stara i zycie mi minelo i ze dziecinstwo jest cudowne, a teraz to juz jakas masakra tylko pozostala.
oj psychologu, psychologu ; Ty to sobie sama wmawiasz jakies problemy ; dziecinka masz cudna i zdrowa, tzta jak sie patrzy zdaje sie; prace masz; mlodosc tez i narzeka... ; o i na Majorce jeszcze bywa (to chyba Ty gdzies wspominalas...ale o czym... )

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

(a haha... wiem, to nie tu... )

libra, no jak tam chcesz, zeby tylko znowu czegos nowego nie sprobowal
Stary 2011-01-30, 22:15   #2526
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Zmieniacie co dzień piżamki?

Jakie macie kremy dla dzieci na zimę?

Czy Wasze maluchy też mają tak śmierdzące kupy? )
Nie już co dzien nie zmieniam ale co 3-4 tak

Ja od poczatku tylko nivea na każda pogodę.

A kupki to jakieś bomby biologiczne !!!! no ja po kazdej wietrze pokoje!!!
Cytat:
Wiecie co mój syn zrobił wyciągnął z szuflady przyprawę do chili con carne i rozerwał sobie torebkę i się najadł wrzask był nie z tej ziemi trzeba było mu buzię w środku myć i cukrem go napaść , dobrze ze oczu nie zatarł.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Mrowak Ty chcesz pilatesem oponę brzuszną zrzucić zapomnij j
Porzucaj oponą od samochodu to zrzucisz
)
hahahahahaha taka od mega CIAGNIKA ...

A propo oponki itd.. czy przy karmieniu piersia mozna Dukana zastosować... idzie wiosna wiec musze ciało zrzucić bo do ludzi co tydzien jeżdze i bedzie wstyd sie pokazac w lekkich ciuszkach.;p
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
jak każdy czasami sa chwile że sie zastanawiam.. ale to takie przelotne i NORMALNE!!!
Tylko ja stosuje ciagle pozytywne myslenie... i juz Wam pisałąm jesli cos nam w głowie siedzi i ciagel sie dołujemy wszystkim to wystarczy kilkanascie pierwszych kartek ksiązki"POTĘGA PODŚWIADOMOŚCI".. zobaczysz.. usmiech niesz się i spojrzysz inaczej na to co cie otacza a byc może dzieki temu zmienisz nastawienie do zycia .. a sytuacje nie zawsze przyjemne zdarzaja sie nam ciagle każdego niemal dnia i warto wtedy poszukac pozytywów w owym zdarzeniu a najwazniejsze odczekac az emocje opadną i spojrzec hcłodnym okiem jakby z obu na to .. a bedzie łatwiej.

mi pomaga ciagle!!

Ja sie juz nawet tak bardzo egzaminami nie stresuje itd....

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 22:22   #2527
libra777
Zakorzenienie

Pozabieram wszystko co mogłoby mu zaszkodzić

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Madziwnia masz rację z tym pozytywnym myśleniem juz też kilka razy pisałam o tym , dziewczyny to na prawdę działa , a tą książkę to uwielbiam zawsze jak miałm jakiś problem czy zmartwienie to po nią sięgałam , kupcie lub ściągnijcie z chomika i przeczytajcie
Co do opony to tez racja z ciągnika lepsza
A dukana to pierwszej fazy nie bardzo bo za dużo toksyn się może wydzielić w organizmie ale od drugiej możesz zacząć , tak rozsądnie oczywiście , może mieszać drugą z trzecią
Stary 2011-01-30, 22:37   #2528
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ana po 7 godzinach Ty jesteś padnięta??? prześpij sobie 5 i to z przerwami albo 4, ja po 7 byłabym jak skowronek
Ania fajna ta donica z kaktusami tez kiedyś miałam podobnie zrobione , a kwitną Ci? Ja zawsze na całe lato wystawiałam na dwór i pięknie kwitły,ale nie mogą być ani na pełnym słońcu ani w deszczu
Lindsley ja nie zmieniam codziennie piżamki, a buzię smaruję masłem shea
--------------------------

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Mrowak Ty chcesz pilatesem oponę brzuszną zrzucić zapomnij ja nie ćwiczyłam ale miałam płytę i jak włączyłam i zobaczyłam to stwierdziłam że może usnę przy tym
Porzucaj oponą od samochodu to zrzucisz
A tak na serio to brzuszki albo hula-hop nie znam innego sposobu.
Gdzieś czytałam że taki sposób tycia może być wynikiem długotrwałego stresu dla kobiet najlepiej jak tyją w biodrach i dupie (ponoć)
W lato kwitły ale nie wszystkie na dwór nie wystawiam bo ja i taras i balkon mam tak że jest za dużo słońca dla nich , ale u mnie całe lato wszystko jest otwarte więc mają powietrze.
Szuflady się ładnie blokuje od środka i nic nie widać sa takie zaczepy plastikowe na ma łe srubki sie wkręca. i jak się otwiera to najpierw palcem ten zaczep trzeba otworzyć i dopiero można otworzyc dalej . Ola jakoś nie rusza nic , ale Szymek strasznie otwierał i miałam blokady potem miałam poprostu bramkę w kuchni . No i mam zasłone na kuchenkę bo się boje żeby dzieciaki garów mi nie zwaliły . Koleżanki córa była poparzona miała przeszczepiana skóre i tego się bardzo boje .

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Aniap ładne kwiatki
Pytałaś o gatunki więc mogę tyle napisać, że Twoje kaktusy to opuncje, na drugim zdjęciu masz jakiegoś grubosza czyli Crassula sp. a na trzecim jest nolina. Nie wiem czy wiesz ale nolina ma bardzo ostre liście można sobie nawet coś odciąć jak mocno pociągniesz, trzeba uważać przy dzieciach. Ja swoją wyniosłam z mieszkania bo Ignaś zaczynał łapać.
powiem Ci że te moje listki to takie sa raczej mięciutkie ona na ladzie jest ale SZymek się jakoś nie interesuje Ola też nie . On miał faze na kwiatki ale raczej na wywlekanie ziemi z nich . tą opuncje dotknęła moja chrześnica i potem jej wyciagałam te malutkie igiełki pensetą bo szczypało a sporo jej tego wlazło.
Stary 2011-01-30, 22:48   #2529
libra777
Zakorzenienie

Ania na kuchenkę na razie nie zagląda ale z tymi blokadami to by było dobre bo nie chce żadnych sznurków wiązać a i bramki nie założę bo większość czasu spędzamy w kuchni
Stary 2011-01-30, 22:48   #2530
cigi
Rozeznanie

co do tych kwiatkow dziewczyny to ja doradzam ostroznosc; bylam kiedys na ostrym dyzurze w okulistyce i byla babka ktorej kwiatek cos "wplul" do oka... No i jej tam niezlego bigosu narobil;
I moga tez uczulac co niektore;
ania, a powiedz mi jeszcze te 3 stowy to cena za jedna dawke na pneumo?
co do pyt. to nie wiem kiedy przyjade i nie wiem kiedy bede wracac...
Stary 2011-01-30, 22:59   #2531
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
co do tych kwiatkow dziewczyny to ja doradzam ostroznosc; bylam kiedys na ostrym dyzurze w okulistyce i byla babka ktorej kwiatek cos "wplul" do oka... No i jej tam niezlego bigosu narobil;
I moga tez uczulac co niektore;
ania, a powiedz mi jeszcze te 3 stowy to cena za jedna dawke na pneumo?
co do pyt. to nie wiem kiedy przyjade i nie wiem kiedy bede wracac...
Ja nie Ania ale napiszę tak to jedna dawka pneumo tyle kosztuje od 260 zł pewnie zależy też gdzie
Stary 2011-01-30, 23:10   #2532
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania na kuchenkę na razie nie zagląda ale z tymi blokadami to by było dobre bo nie chce żadnych sznurków wiązać a i bramki nie założę bo większość czasu spędzamy w kuchni
http://allegro.pl/ikea-blokada-do-sz...418236303.html

to tak wyglada , można też tym szafki zablokowac ale nie wszystkie się da , ja mam dwie tym zablokowane .
Stary 2011-01-30, 23:14   #2533
libra777
Zakorzenienie

No już wiem o co chodzi muszę tam u mnie zobaczyć jak to wygląda od spodu i jak się da to zamawiam , pewnie będzie wściekły że nie może otworzyć
Stary 2011-01-30, 23:26   #2534
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
No już wiem o co chodzi muszę tam u mnie zobaczyć jak to wygląda od spodu i jak się da to zamawiam , pewnie będzie wściekły że nie może otworzyć
Mój też był wściekły próbował i zrezygnował .. spokój mam . a w dolnych szufladach mam ciezkie rzeczy duże noże , wałek he he , tłuczki i jakieś inne dupsy wiec wolałam to zamknąc . i szafkę zablokowałam taką z makaronami , cukrem mąką itp bo raz sprzatałam kilo soli z podłogi
Stary 2011-01-30, 23:31   #2535
libra777
Zakorzenienie

Taa pewnie jeszcze nie jedno będziemy sprzątać ,rozlane i rozsypane.
Stary 2011-01-30, 23:33   #2536
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Dobry wieczor

Ja po dniu w szkole , pojechalismy do mieszkania zrobilismy pare rzeczy, jutro rano tez pojde, zetre kurze i zaczne ukladac ciuchy w szafkach przynajmniej swoje bede miec poukladane i michala, bo malej meble przyjada w srode lub sobote.

Poza tym jutro mam wizyte ))))):P juz sie doczekac nie moge, chociaz pewnie mnie na bete wysle bo to za wczesnie zeby cokolwiek tam zobaczyla.
Poza tym powiedzialam kolezance w szkole( ktora bedzie miala blizniaki) ze chyba dolaczam do grona i myslalam ze w miare cihco zareaguje ale ta sie tak ucieszyla ze wykrzyknela NOOOO NIE MOW!!! NA PRAWDE???!!! JAAAAA NIE MOGE!!!! GRATULUJE!!!!
Oby wszystko bylo dobrze

Co do sytuacji życiowej sie raczej przyzwyczailam, nie przeszkadza mi nic, to ze siedze z mala , to ze ktos mnie chce na piwo do pubu wyrwac, czasem wychodzilam czemu nie, po zjazdach w szkole zawsze gdzies z laskami latamy, poza tym czy sie przyzwyczailam czy nie niedlugo chyba bede musiala sie podwojnie na wszystko przestawiac. A TRZEBA BYLO MIEC BLIZNIAKI!!!! )

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Libra no powiem Ci ze cudaka masz niezłego w domu! Dobrze ze tylko tak sie skonczylo!

Zamawialyscie moze kiedys na allegro zaslonki ozdobne?Jesli tak to moze macie jakiegos fajnego sprzedawce.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 23:45   #2537
libra777
Zakorzenienie

Darusia jak to jest czujesz motylki w brzuchu, wiesz o co chodzi takei podniecenie?
Ja jak już wiedziałam że jestem w ciąży to ryczałam jak bóbr nie ze szczęścia , to nie była wpadka a jednak chyba się wystraszyłam że wszystko się zmieni.
Stary 2011-01-31, 00:09   #2538
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Na razie mysle o wizycie, zeby wszystko ok, pewnie na bete pojde bo to bardzo wczesna ciaza jest, dokladnie z 13 stycznia:P a ostatnia @ mialam 29.
Takze poki co wizyta, wizyta, wizyta i co powie.

Jak zobaczylam ( bo tz nie widzial) ta 2 kreske delikatna bardzo to mialam lzy w oczach ze szczescia! powiedzialam michalowi i mamie.Mialam przeczucie ze sie udalo ale trzymalam to dla siebie zeby nie zapeszyc:P
poza tym nie wiem sama co czuje ciesze sie okropnie.
Nie bedzie latwo z czego zdaje sobie sprawe, przy planowaniu rozmow bylo tysiace, nadal nie wiem jak bedzie , czy dam rade czy nie dam, na pewno bedzie ciezko zwlaszcza na poczatku wszystko sobie poukladac, poustalac i pewnie na wizazu bede zadziej( A TEGO NIE ZNIOSE):p
A.Camus
Stary 2011-01-31, 07:52   #2539
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jak ostatnio pomyślałam, że mogę być w ciąży, to jakoś wpadło mi do głowy, że na czas porodu musiałabym Iguśka zostawić - w szpitalu spędzić parę dni i ... nie jestem na to gotowa absolutnie. Poza tym on jest mega ruchliwy - naprawdę, kto spędzi z nim trochę czasu, mówi, że takiego dziecka nie widział i jestem pewna, że na tę chwilę nie dałabym rady z dwójką sama.
Co nie znaczy, że nie mam mega chcicy na ciąże - siła mojego własnego instynktu mnie powala.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 07:54   #2540
minka26
Wtajemniczenie

dawno mnie nie było, tyle się pozmieniało

Darusia gratuluję i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok !!!!!!!

ja w trakcie sesji, jeszcze jeden egzamin, ale nie będzie łatwo, bo to u Pana, który lubi integrować się ze studentami i jeździ się do niego po 8-10 razy

podczytuje was czasami, ale nie mam już czasu odpisywać, niech ta sesja się skończy i zima sobie pójdzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-01-31, 08:46   #2541
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

siedzę i rycze bo na ddtvn pokazuja przypadek kobietki rodzącej co ją położna odesłała ze szpitala jak ta pojechala ze skorczami porodowymi co 5 min, oni pojechali do innego szpitala i jak ktg jej zrobili to się okazało że dziecko już nie żyje, bo było obwiązane pępowiną, a w tym pierszym szpitalu jeszcze żyło

Mój tz mnie obudził dzisiaj telefonem że zgubił 200 zł, no i ja zanim coś powiedziaalm, to myślę ale jak, przeciez jak on ma w kieszeni to z jakieś 50 zł, na swoje wydatki, reszta w domu. Ja za cos większego ma placic to kartą to mi opowiedział że czarna skoda superb za nim jechala jak jechał do pracy(ma urlop tylko czegos tam nie dokończył i nadprogramowo pojechał) jechali za nim 3 km , ale go opieprzę3km policja go nagrywa, jedno tylko takie auto maja w Pile i tylko zamiejscowi sie na to nabierają, i jak widać w tym mój tzma 6 pkt mniej

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:59   #2542
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madzia pogratuluj tezetowi;D

ja ja ogladam ddtvn, ale sie ciesze ze nie ogladalam. Mloda za tp bajke oglada.
A.Camus
Stary 2011-01-31, 09:37   #2543
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
siedzę i rycze bo na ddtvn pokazuja przypadek kobietki rodzącej co ją położna odesłała ze szpitala jak ta pojechala ze skorczami porodowymi co 5 min, oni pojechali do innego szpitala i jak ktg jej zrobili to się okazało że dziecko już nie żyje, bo było obwiązane pępowiną, a w tym pierszym szpitalu jeszcze żyło
przestan, nieprawda, wcale tak nie bylo i zaden maluszek sie nie udusil. klamia w TV.

Darusiaaa ja co chwile mysle o Tobie i Twoim maluszku (drugim ) jakos strasznie mocno sie przejelam ta informacja. trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze i zebys sobie poradzila z tyloma zmianami na raz ja coraz czesciej obstaje przy tym, ze Toska bedzie jedynaczka. chyba, ze zdarzy sie wpadka. Twoja ciaza oznacza, ze wszystkie tu jestesmy "back on market" i kazda moze znowu zaciazyc
Stary 2011-01-31, 09:40   #2544
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
No i mam zasłone na kuchenkę bo się boje żeby dzieciaki garów mi nie zwaliły . Koleżanki córa była poparzona miała przeszczepiana skóre i tego się bardzo boje ..

Ania a jak wygląda ta zasłona na kuchenke? też się strasznie boje zeby mała się nie poparzyła

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Dobry wieczor

Ja po dniu w szkole , pojechalismy do mieszkania zrobilismy pare rzeczy, jutro rano tez pojde, zetre kurze i zaczne ukladac ciuchy w szafkach przynajmniej swoje bede miec poukladane i michala, bo malej meble przyjada w srode lub sobote.

Poza tym jutro mam wizyte ))))):P juz sie doczekac nie moge, chociaz pewnie mnie na bete wysle bo to za wczesnie zeby cokolwiek tam zobaczyla.
Poza tym powiedzialam kolezance w szkole( ktora bedzie miala blizniaki) ze chyba dolaczam do grona i myslalam ze w miare cihco zareaguje ale ta sie tak ucieszyla ze wykrzyknela NOOOO NIE MOW!!! NA PRAWDE???!!! JAAAAA NIE MOGE!!!! GRATULUJE!!!!
Oby wszystko bylo dobrze

Co do sytuacji życiowej sie raczej przyzwyczailam, nie przeszkadza mi nic, to ze siedze z mala , to ze ktos mnie chce na piwo do pubu wyrwac, czasem wychodzilam czemu nie, po zjazdach w szkole zawsze gdzies z laskami latamy, poza tym czy sie przyzwyczailam czy nie niedlugo chyba bede musiala sie podwojnie na wszystko przestawiac. A TRZEBA BYLO MIEC BLIZNIAKI!!!! )

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Libra no powiem Ci ze cudaka masz niezłego w domu! Dobrze ze tylko tak sie skonczylo!

Zamawialyscie moze kiedys na allegro zaslonki ozdobne?Jesli tak to moze macie jakiegos fajnego sprzedawce.
moja znajoma zamawiała ale te makarony

Darusia wstaw jakieś zdjęcia mieszkanka

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Zosia wczoraj zrobiła sama dwa kroczki dzisiaj na razie jeszcze nie powtórzyła

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:44   #2545
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mam zdjecia w stanie takim jak je dostalismy , wiadomo ze jak po swojemu meble pozorkladmay ozdobne firanki i zaslonki powiesimy to wszystko bedzie inaczej ale wstawie, jasne ze wstawie
wstawie teraz i pozniej jak my sie juz urzadzimy.
Zaraz wstawie tylko wlacze malucha, bo na tamtym kompie mam.
A.Camus
Stary 2011-01-31, 09:51   #2546
sara 85
Zakorzenienie

właśnie w ddtvn mowią o raku szyjki macicy u mojej mamy podejrzewali, ale na szczęście się nie potwierdziło
u nas już szczepią wszystkie dziewczynki i kobiety do 25 roku zycia, ja zdążyłam się jeszcze zaszczepić przed ciążą

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 10:04   #2547
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
sie na to nabierają, i jak widać w tym mój tzma 6 pkt mniej
jeś.i to o tej z wawy to sama sobie winna .
BYł taki przypadek uparła sie na poród na żelaznej , powiedzieli jej że nie ma miejsca , to ona zamiast gdzie ibndziej pojechała do domu i przyjechała za trzy godziny jak miał wieksze skurcze . dziecko juz nie żyło . A potem pretensje do szpitala miała . chcieli ją tez sami wieźć karetką do innego to się nie zgodziła . a potem miała wielkie pretensje do całego świata .

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Ania a jak wygląda ta zasłona na kuchenke? też się strasznie boje zeby mała się nie poparzyła

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

http://allegro.pl/oslonka-na-kuchenk...431225688.html
tylko ja mam jedna powierzchnie i mam z ikea . można ją też do góry wziąść u mnie ta jest inaczej montowana . no ale o coś takiego mniej wiecej chodzi
Stary 2011-01-31, 10:12   #2548
CAROLAJKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Cmentarz??? To też ekstremalne miejsce. Ale szczegóły to bardzo proszę już w klubie opisać. Ale jak? NA jakimś grobie? I co może jeszcze o 12 w nocy??

Libra - świetnego psiaka masz i fajna okolica.

Jeżeli chodzi o storczyki to ja o nie wcale nie dbam a one i tak kwitną nawet te co mam w mieszkaniu w Wawie podlewane raz na miesiąc albo przelewane też kwitną.
bardzo chetnie ale nie mam jak
poprosiłam Aniep może mnie doda do klubu

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
, na forum aisha

Asiulek, już zaprosiłam i teraz popadam w kompleksy oglądając Twoje zdjęcia....dziewczyny sprawdzony pomysł na zrzucenie brzusznej opony poproszę! Czy któraś chodziła kiedyś na pilates?
ja chodziłam jak byłam w ciąży
a na zrzucenie oponki polecam hula hop takie z masażerem w środku
choć ja swojej nie mogę zrzucić

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
jeju, biedny maluszek; zeby mu sie tylko nic nie stalo; juz teraz musztarda po obiedzie, ale moze moglas mu dac np siemie lniane do wypicia, na zlagodzenie, albo nie wiem sama....
A ja mam pomysl; Wez Ty zamontuj z powrotem te uchwyty ( nie wiem jakie masz, ale jakies takie galki zamontuj) i polap je gumkami, tak zeby nie dlao sie otworzyc bo beda sprezynowac; szuflady to nie wiem jak zabezpieczyc
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/ikea-blokada-do-sz...418236303.html

to tak wyglada , można też tym szafki zablokowac ale nie wszystkie się da , ja mam dwie tym zablokowane .
my mamy takie
http://allegro.pl/uniwersalne-zabezp...429279506.html
http://allegro.pl/uniwersalne-zabezp...429279510.html

nie trzeba nic wiercić ani wkręcać
a na kuchenkę mamy taką

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

gratulacje dla Zosi

ja później wkleję nowe zdjęcia Dany
a my się pakujemy i jedziemy nad morze na 4 dni odpocząć troszkę
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 10:18   #2549
ania p
Zakorzenienie

Carolajka - tylko moich nie widać bo są od środka a Librze własnie chodziło żeby tego nie było widać . Takie ja miałam na szafkę narożną której się inaczej nie dało zablokowac
Stary 2011-01-31, 10:21   #2550
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to fotki( tak jak mowilam szalu nie ma, ale jest czysto , mieszkanie zadbane.)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (102,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (82,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (101,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (86,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (107,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (96,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (92,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (76,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (87,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (97,2 KB, 32 załadowań)
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości