|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
![]() Cytat:
storczyki własnie mają taki okres, że nie kwitną jakiś czas, a później co troche ![]() Cytat:
|
|
|
#2492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Anakazar, teraz uważaj:
kototrujące ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() libra, pokaż psiula
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pewnie już za późno ale napiszę u nas z dziwnych miejsc to była wc na lotnisku, winda, i cmentarz
ale to był zakład który oczywiście wygraliśmy my z Daną już u Tżta mała podróż zniosła bezproblemowo tylko moja głowa pękała całą drogę słuchaliśmy piosenek Lili Baby ona je uwielbia o jakim klubie piszecie ? czy ja mogę też do niego dołączyć ? chętnie bym poczytała i wypróbowała jakieś wasze przepisy o których piszecie ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Darusia GRATULUJE oby faktycznie tym razem w Twoim brzuszku rósł braciszek Oliwkowy |
|
|
|
#2494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że się tak szybko udało no to szykuje się nam dzidzia chyba zimowa teraz??? obliczałaś już?? kiedy idziesz do dr?? jeju ja też chcę tylko nie opuszczaj nas ![]() Cytat:
![]() Wreszcie mam chwilkę, żeby napisać więcej co u nas mały zasnął godzinkę temu, obiad właśnie zjedliśmy, później idziemy na spacerek i może do teściów Kubuś pięknie powtarza za nami słowa mama, tata, baba, dada, dzidzi, nie, pokazuje oko, nosek na zabawkach (to już opanował jakiś czas temu) i na ludziach, raczkuje niemalże biegnąc do przodu - uwielbia dochodzić do drzwi i się nimi bawić, je już tylko i wyłącznie moje gotowane zupki, słoików nie ruszy - jedynie owoce i deserki. ostatnio podgryza też chlebek jak ja coś jem, podchodzi i otwiera dziubekWygrałam na all fajną pakę na wiosnę za 205 zł - same h&m next, Gap - nówencje Jeszcze jedną wylicytowałam za 75 zł, w której jest min kurtka rebel na 3-4 latka nówka z metką, 2 pary ogrodniczek h&m, bluza, jakieś bluzeczki z długim, jeansy, ale ta mi jeszcze nie przyszła - ale głównie ta kurtka mi się spodobała Jeszcze tylko mi potrzebna kurtka na wiosnę i mały ma wsio do przyszłej zimy oprócz butów![]() Wiecie jak się cieszę, że mam ferie od jutra - calutkie dnie z Kubusiem - jak za czasów macierzyńskiego może wreszcie upatrzę jakąś parasolkę na wiosnę wystawiłam mój wózek coneco ten z dondolą i spacerówką już drugi raz, bo max chcą mi dać za niego 255 zł i ten co teraz mam baby design sprint też chcę sprzedać i kupić właśnie parasolkę najbardziej się skłaniam do espiro city albo active.
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie nie opuszcze, do lekarza ide jutro po 12 :00
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak a ja wyczytałam że dracena nie jest trująca no ale lepiej uważać.
Później wkleję zdjęcie psiska jakies możz znajdę. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Baobabku mogła dać cenę minimalną. Ja też nieraz oglądam te paki ale jakoś nie mam cierpliwości ich przeglądać i jak juz kilka sobie upatrzę to w końcu nie wiem którą wybrać , a nie raz naprawdę są fajne ubranka i nowe albo prawie nowe,takie dziecko jeszcze nie niszczy. Gratulację za Kubusiowe postepy
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak to mój psiur , teraz wygląda tak samo
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
mrowaczku widzisz gdybyś mi nie napisała o tych trujakach to bym zakupiła,którąś z tych roślin-kot by objadł i by zdechł i ja bym mogła kupić skórzane meble...(nie no kocham mojego kota)
Byłam teraz u koleżanki i ona ma właśnie ławe szklaną z tymi kantami i zdecydowanie odpada.Nina chodziła i musiałam pilnować,bo kilka razy by mi się główką nadziała.Szukam owalnego blatu i nawet znalazłam,ale co z tego jak na przesyłkę prawie wszędzie trzeba czekac od 3 dni do 21-do dupy z tym. Jutro pojadę do mamy i pochodzę po meblowych-może coś znajdę,a tak nie lubię łazić po takich sklepach;/
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
ana - ja miałam beniamina 15 letniego wyobraź sobie jaki to był kolos to już yło drzewo a nie kwiat w takiej ogromnej donicy go mieliśmy , oddałam sąsiadce co dom buduje i wielki salon ma bo u nas już za duzo zajmował miejsca . One niby kapryśne ale nasz nie raz zgubil wszystkie liście to tylko go bardzo mocno trzeba było wodą przelać i wszystko odrastało . Bedę miała niedługo drugiego bo dwie wielkie draceny kolezance oddaje u nas rosna kwiaty goganty w domu
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
ale fajny! i widać, że im bardziej mokry i im bardziej narozrabia tym się lepiej czuje
![]() Cytat:
sama wydałam kroton i chyba ze trzy ładne skrzydłokwiaty z bólem serca. Przyznaję się natomiast do posiadania 3 sztuk zamii, ale wysoko na szafie w pokoju zamykanym na noc (przyszyły pokój Gabrysi), a jak Gabrysia już będzie tam na dobre to nie wiem co z nimi zrobię. co do storczyków, to ja też ręki i cierpliwości do nich nie mam-ukatrupiłam chyba 3 i jedyne co mnie łaczy z tymi roślinkami to przetłumaczony na ich temat poradnik dla hodowców odmian pachnących- co ja się wtedy naklęłam szukając słówek odpowiednich to szok! A teraz wracam do rozwiązywania zagadki serii morderstw z miłosnym wątkiem w tle (czy raczej romasnu z morderstwami w tle). AniaP, ależ to musiało wyglądać to drzewsko-pięknie! p.s. wysłałam Ci zapr. na NK (mam nadzieję, że to Ty byłaś )ej no powariowałyście w tym klubie? kiedy ja mam nadążyć z czytaniem 2 miejsc??? poczekaaaaaaaaaajcie do marca
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-01-30 o 15:38 |
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak nawet go nie mam chyba nigdzie na focie , tylko SZymek sie wspinał na doniczkę i wywlekał mi ziemie , na szczęście szybko mu przeszło . Teraz ma dwoe takie wielkie draceny ok 1.5 metra kazda ale już też mam chętną na nie . .
A na NK to byłam ja
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie nie zaprosisz>??
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Libra - świetnego psiaka masz i fajna okolica. Jeżeli chodzi o storczyki to ja o nie wcale nie dbam a one i tak kwitną nawet te co mam w mieszkaniu w Wawie podlewane raz na miesiąc albo przelewane też kwitną.
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym go kupiła,bo tak mi się podoba-tylko,że mrowak mnie uświadomiła z tym kotem. mrowak na wizoozu jesteś modem? ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- http://demotywatory.pl/2635498/Dzieci ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- tylkooliwka mój zięciunio jaki słodziak-ma więcej włosów na głowie niż jego dziewczyna ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Tż mi powiedział,ze kupił dzisiaj Ninie krzesełka+stolik w te przeklęte księżniczki i kupił coś jeszcze,ale wolałam,żeby nie mówił,bo jak to znowu będzie w księżniczki to![]() A tyle razy mu mówiłam,żeby nic sam dziecku nie kupował
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek, już zaprosiłam i teraz popadam w kompleksy oglądając Twoje zdjęcia....dziewczyny sprawdzony pomysł na zrzucenie brzusznej opony poproszę! Czy któraś chodziła kiedyś na pilates?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-01-30 o 18:45 |
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodziłam na pilates. Zmęczyć na tym to się nie da. Ćwiczy się powoli celebrując każdy ruch uważając na oddech. Ja to zawsze sie śmiałam że po tych ćwiczeniach to jestem wyższa o 5 cm. Bo tam tak wszystko się wyciąga. Ogólnie powiem tak że jako coś dodatkowego jest ok. JA jak szłam na pilates to potem koniecznie musiałam poćwiczyć coś dynamicznego. Albo po czymś dynamicznym pilates na wyciszenie. Mi to trochę jogę przypominało ale bez jakiś strasznych wygibasów.
|
#2507 |
|
Raczkowanie
|
Libra, cigi, tylkooliwka, la_wenda - DZIĘKI dziewczyny za podpowiedzi..u nas na szczęście nastąpiła zmiana koloru
jestem spokojniejsza uffffDarusiaaaa - gratulacje!!! skuteczność 100% ![]() mmm te 2kreseczki,nawet nie do końca wyraźne,czasem mało widoczne..a tyyyyle radości ![]() my planujemy powiększać rodzinkę jak Nadia będzie mieć ok.1,5roku,ale kto to wie jak to będzie braciszka Nadince będziemy uskuteczniać
Edytowane przez cynamonkowa Czas edycji: 2011-01-30 o 19:02 |
|
|
|
#2508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam 4 (jednego kupiłam zdychającego za 5zl i uratowałam Jednego mam prawie 3 lata i kwitnie czasem 3 razy w rokuJa Cię jakiś czas temu zaprosiłam ale nie przyjęłaś ![]() Moja gwiazda już ponad pół godz śpi. W dzień tylko 40min na spacerku spał a wczoraj dla porównania 1,5h na spacerze i 40min w domu... A ja oglądam kubusia puchatka
|
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
mrowak a mnie na nk to nie zaprosisz
(Agnieszka G-Ś)
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
gmyrelka, jakas panienka z Lublina mi wyskakuje???
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Spać w nocy nie mogłam i przespałam tylko 7 godzin i teraz już ledwo zipie-czuję się jakbym parę ton węgla łopatą przerzuciła i rowerem 200km przejechała.
Idę spać. Dobranoc.
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam dzis na uczelni i mam zaliczone juz prawie wszystko.. został j. angielski, i 2 ostatnie egzaminy z atydzien z socjologi i psychologii.. najtrudniejsze!!
Byłam wczoraj z T. potanczyc zabaw au nas była rada rodziców z podstawówki organizowała... ale sie wytancowałam!! o 2 w nocy wrócilismy a o 5 juz na uczelnie sie szykowałam.. jestem padnieta!!
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
mrowak znajdź mnie u Asi albo Ani p
bo chyba nie wyskakuje w wyszukiwarce ![]() Znalazłam Cię i zaproszenie wysłałam
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-01-30 o 20:31 |
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
ana - nmoje kaktusy te duże maja koło 2 lat te małe mamy koło roku .
a te dwa kwiatki co wstawiam foty moze mi ktoś powie co to jest ? zaraz napisze wiecej tylko z kompa TZta wrzyucam foty
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Serio?? ojej.. pewnie przypadkiem... to poprosze raz jeszcze
![]() mrowak- nie przesadzaj... jam kościotrup... ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Aaaa... już przyjęlam Nie zajarzylam, że to Ty
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Zmieniacie co dzień piżamki? No bo jak Michaś był malutki to normalne dla mnie było a nie wiem kiedy przestać no bo sama przecież nie śpie co noc w czym innym
![]() Jakie macie kremy dla dzieci na zimę? Bo ja niby zimowy babydream (nic poza nivea nie było a ona kiedyś uczulała) a ma w składzie wodę (dopiero kilka dni temu doczytałam) Miałam z nivea ale Michasiowi krostki wyskakiwały i dałam tz-ta bratowej ![]() Czy Wasze maluchy też mają tak śmierdzące kupy? No ja już ustami oddycham przy zmianie pieluchy bo wytrzymać nie idzie, do tego Misiek ledwo odepnę pampka łapie się za siusiaka )
|
#2517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Ana po 7 godzinach Ty jesteś padnięta??? prześpij sobie 5 i to z przerwami albo 4, ja po 7 byłabym jak skowronek
Ania fajna ta donica z kaktusami tez kiedyś miałam podobnie zrobione , a kwitną Ci? Ja zawsze na całe lato wystawiałam na dwór i pięknie kwitły,ale nie mogą być ani na pełnym słońcu ani w deszczu Lindsley ja nie zmieniam codziennie piżamki, a buzię smaruję masłem shea -------------------------- Wiecie co mój syn zrobił wyciągnął z szuflady przyprawę do chili con carne i rozerwał sobie torebkę i się najadł wrzask był nie z tej ziemi trzeba było mu buzię w środku myć i cukrem go napaść , dobrze ze oczu nie zatarł. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Mrowak Ty chcesz pilatesem oponę brzuszną zrzucić zapomnij ja nie ćwiczyłam ale miałam płytę i jak włączyłam i zobaczyłam to stwierdziłam że może usnę przy tym Porzucaj oponą od samochodu to zrzucisz A tak na serio to brzuszki albo hula-hop nie znam innego sposobu. Gdzieś czytałam że taki sposób tycia może być wynikiem długotrwałego stresu dla kobiet najlepiej jak tyją w biodrach i dupie (ponoć) |
|
|
|
#2519 | |||
|
Rozeznanie
|
hellol;
ana 7 godzin Ci malo? A ile normalnie spisz? Cytat:
;Ja mysle, ze ten pierwszy kwiatek to cos z rodziny gruboszowatych; jakies drzewko szczescia; Ana polecam wlasnie takie gruboszowate, nie podlewa sie niemal, albo bluszcz, tez jest ladny i malo wymagajacy; (ale chyba trujacy); mam tez takiego jednego, ale nie wiem jak sie zowie; Cytat:
Cytat:
libra fajnie tam u was na tej wsi; sielsko; strasznie mi sie podoba... Edytowane przez cigi Czas edycji: 2011-01-30 o 21:54 |
|||
|
|
|
#2520 |
|
Raczkowanie
|
Aniap ładne kwiatki
![]() Pytałaś o gatunki więc mogę tyle napisać, że Twoje kaktusy to opuncje, na drugim zdjęciu masz jakiegoś grubosza czyli Crassula sp. a na trzecim jest nolina. Nie wiem czy wiesz ale nolina ma bardzo ostre liście można sobie nawet coś odciąć jak mocno pociągniesz, trzeba uważać przy dzieciach. Ja swoją wyniosłam z mieszkania bo Ignaś zaczynał łapać.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

super, że się tak szybko udało
Kubuś pięknie powtarza za nami słowa mama, tata, baba, dada, dzidzi, nie, pokazuje oko, nosek na zabawkach (to już opanował jakiś czas temu) i na ludziach, raczkuje niemalże biegnąc do przodu - uwielbia dochodzić do drzwi i się nimi bawić, je już tylko i wyłącznie moje gotowane zupki, słoików nie ruszy - jedynie owoce i deserki. ostatnio podgryza też chlebek jak ja coś jem, podchodzi i otwiera dziubek

i kupił coś jeszcze,ale wolałam,żeby nie mówił,bo jak to znowu będzie w księżniczki to
a wczoraj dla porównania 1,5h na spacerze i 40min w domu...