|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
dziewczyny w kwietniu odwiedzam na tydzien Polandie,
mam malo czasu i duzo do zalatwienia dlatego prosze Was o pomoc. Potrzebuje kupic suknienke na drugi dzien wesela,gdzie w ktorym salonie moge znalezc cos konkretnego?znacie moze taki salon,polecicie cos?oraz buty na pierwszy dzien oprocz,, Pantofelka,, ?? gdzie kupowalyscie? dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
dokładnie tak jak pisała Małgosia.... suknie w internecie są przecudnej urody, ale nie zawsze pasują naszej urodzie, figurze, okazują się ciężkie i tysiące innych spraw, dlatego warto przymierzać i przymierzać.... ja mam juz za soba jedną rundkę po sklepach/salonach i okazało się ze w rybkach to ja się średnio prezentuję, tzn. nie chodzi o to ze źle, ale jako drobinka wygladam jeszcze drobniej i pewnie zginęłabym w tłumie gości mimo 'białej sukni', a wbrew moim przeczuciom w 'księżniczce' jest rewelacyjnie!!! mam juz swój typ!!!! tzn. 2 typy - (Herms Ruth i taka podobna tylko z kwiatami na gorsecie, z tym ze te kwiaty mimo całego uroku to staja się bardziej widoczne niz ja, wiec raczej wybiorę pierwsza suknię. ale na wszelki wypadek jeszcze troche poszukam sukienek\. macie jakieś opinie o firmie herms? , suknia z firmy herms, moze jakies opinie o tej firmie?
moje wycieczki mogę podsumowac tak - bez nerwów dziewczyny,dla letnich ślubów czasu na suknię jeszcze sporo jest. no i koniecznie trzeba przymierzać. dopytywac co doradzą, co polecą, jaki fason, kolor - czy ecru czy biały, po paru przymiarkach juz bedziecie miały mniej wiecej zarys co jest ok, a co nie. bardzo miłe panie były w passion i estelle na narutowicza, na bernardyńskiej w yvette b. miła pani, mozna na maila przesłac zdjecie sukni do wyceny kosztu szycia. w regina diamante i mona lisa na głębokiej jakoś się nie odnalazłam. krasnickie jeszcze przede mna szukam adresów wypozyczalni szukam tez namiarów na sklepy obuwnicze gdzie znajde dla siebie buty slubne, tyle ze nie interesuja mnie typowe buty slubne z noskiem w szpic, ale raczej jasne, sandałki lub na koturnie, z odkrytymi palcami. a moze jakies stronki internetowe?
![]() ![]() ![]() Edytowane przez _agatka Czas edycji: 2011-01-30 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |||||
Rozeznanie
|
moja sukienka kosztuje mniej więcej troche mniej niż salonowe z nowych kolekcji, przynajmniej z tych co oglądałam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też jak tylko przymierzyłam moją i nawet jeszcze w lustrze się nie zobaczyłam to wiedziałam, że to TA ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my raczej na podróż poślubną się nie wybieramy, będziemy szukać pracy w Warszawie i jako, że jeszcze nie pracujemy na stałe to wolę przygotować się na pesymistyczny wariant, że może nam trochę zając to szukanie, ale mam nadzieję, że szybko coś znajdziemy i jak tak, to może w zimie gdzieś się wybierzemy hmm, wydaje mi się, że ktoś pisał wcześniej, że te nauki nie są w 2 weekendy po kolei tylko jest weekend przerwy, ale nie jestem pewna ;D |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() 1. Podobają mi się suknie hiszpanki, mierzyłam kilka niestety ceny tych które widziałam trochę mnie przerastają... znacie jakąś dobrą krawcową i orientujecie się jakie ma ceny ![]() 2. Gdzie możemy kupić w Lublinie ładne i w miarę tanie obrączki? Podobają się nam w Aparcie za 1200zł ale może znajdziemy gdzieś podobne i taniej ;] Mam nadzieję, że mi pomożecie. Wymarzyłam sobie suknię jednak jak już mówiłam nie bardzo mogę pozwolić sobie na znaną firmę, muszę poszukać krawcowej. Koleżanka mówiła mi o małym saloniku na Lubartowskiej gdzieś po drugiej stronie Demi, że tam szyją i w miarę tanio, słyszałyście? ![]()
#2285 |
Raczkowanie
|
Mam pilne pytanie!
Zastanawiamy się, czy jednak nie zmienić miejsca ślubu na Katedrę. Powiedzcie mi proszę, kiedy i w jakich godzinach ( i gdzie konkretnie) można tam o tym porozmawiać? Byłabym tez bardzo wdzięczna za właściwy nr telefonu, bo czerwiec to bardzo "ślubny" miesiąc, i może już nie być wolnych godzin. Więc zanim tam pójdziemy, chciałabym wiedzieć, czy jest po co. I czy ksiądz jest "w porządku"? (wiecie, o co chodzi... czy można wprowadzić zmiany np. swoich muzyków, i czy ma skłonności do pieniędzy - co jest niestety częste) Bardzo proszę o pomoc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i powiedzcie mi jeszcze gdzie jest PAntofelek? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
cindi poprosiła bym o info na priv
![]()
#2288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pantofelek jest na Narutowicza, w bramie, praktycznie na przeciwko salonu Orange. Najlepiej wpisz w wyszukiwarkę pantofelek Lublin, znajdziesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo chciałabym, aby ziściły się Twoje obawy co do godziny, bo my właśnie chcemy ślubować ok 12-13 ![]() ![]() Dobrze wiedzieć, że ksiądz jest przyjazny ![]() ![]() Edit: mam rozumieć, że rezerwowaliście termin na 1,5 roku wcześniej? I już nie było godzin? ![]() Edytowane przez kruczydło Czas edycji: 2011-01-30 o 22:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja dzięki Wam zdecydowałam się na wybór butów tanecznych
![]() ![]() też mam mały dramacik bo godzinę ślubu mam o 13.30 - nie mam pojęcia jak ja się wyrobię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
my rezerwowalismy termin w katedrze pod koniec kwietnia na sierpien tego roku i tez nie mamy juz wymarzonej godziny - aczkolwiek u nas zazwyczaj śluby są 15-17 wiec mysle ze jesli chcesz 12 to jest jeszcze szansa... ja np nigdy nie byłam na ślubie który zaczynał sie tak wcześnie- chyba ze macie obiad zamiast weseliska
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chcemy mieć wcześnie ślub, bo jak słusznie napisała Margolka - zaplanowaliśmy tylko obiad weselny. Część z naszych gości jest z Podkarpacia i Mazowsza, więc chcieliśmy, aby mogli spokojnie wrócić ok. 22 do domów. Dla nas to też jest wygodniejsze, bo nie musimy szukać tylu noclegów (co byłoby też dużo droższe, a niestety musimy liczyć się z kosztami - rodzice niewiele mogą nam pomóc). Dzięki za tę stronkę! Jakoś nie przyszło mi do głowy, że kościoły mają strony internetowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Rozeznanie
|
A ja miałam dziś koszmar przedślubny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Tenaya24 Czas edycji: 2011-01-31 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Raczkowanie
|
Niezły sen Tenaya
![]() Mnie dręczyły koszmary, gdy szukałam sukni - śniły mi się białe suknie, koronki, i wszytko było na mnie za wielkie... Ale sukienka w kwiaty to pierwszorzędny pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi jakiś czas temu śniło się, że... zapomnieliśmy o ślubie - nagle uświadomiłam sobie, że przecież dzisiaj biorę ślub, a jestem totalnie w proszku: włosy nieumyte, nieułożone itd.... Strasznie się stresowałam i śpieszyłam... ![]() Z kolei mojemu narzeczonemu śniło się, że na ślub pędzimy spóźnieni taksówką, a jeszcze po drodze musimy gdzieś po coś zajechać ![]() ![]() ![]() Może te sny oddają trochę nasze obawy... Żyjemy w biegu, często wychodzimy z domu na ostatnią chwilę, prawie spóźnieni... Powiem Wam, że mam takie marzenie, żeby Ten Dzień przebiegł na luzie: spokojnie i bez nerwów! Nie chciałabym żeby nagle coś wypadło, co spowoduje, że w pośpiechu będzie trzeba jeszcze szybko coś załatwiać przed samym ślubem - ale zobaczymy jak to będzie... ![]() ![]() ![]() No i jeszcze kiedy przez kilka godzin podejmowaliśmy decyzje jak będą wyglądały nasze zaproszenia, które będę sama robiła, to później przez całą noc śniły mi się te wszystkie rodzaje zaproszeń, nad którymi się zastanawiałam, przeglądanie papierów do zaproszeń itd. - męczarnia! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Ashyshqa śliczne kolczyki! ![]() Edytowane przez La Cocinerita Czas edycji: 2011-01-31 o 17:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Wtajemniczenie
|
Mnie też męczą koszmary. Po pierwsze, że sala jest pusta - nikt z gości nie przyszedł. Po drugie- suknia. Ciągle jestem na etapie poszukiwań i miałam już kilka snów typu, że ubieram się w dzień ślubu w suknię i nagle okazuje się, że nie wiadomo czemu nie mierzylam jej wczesniej i jest na mnie za wielka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() miałam kiedyś taki sen, że już stałam w sukni ślubnej i chciałam pomalować paznokcie - na czerwono - i zalałam sukienke. Koszmar. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Raczkowanie
|
Haha No dziewczyny ładnie szalejecie po nocach
![]() ![]() ![]() Słuchajcie dzisiaj byłam pierwszy raz na sklepach i przymierzałam suknie ![]() Nastawiona byłam pesymistycznie a tu ku zdziwieniu mam juz 2 upatrzone ale szczegolnie jedna booska Ale spokojnie jeszcze mam kilka sklepów do przejrzenia Wszystkie ekspedientki z narutowicza glebokiej byly bardzo mile ![]() ![]() Powiedzcie do jakich kwot kupujecie swoje suknie Pierwsza spodobała mi sie za 1900 a ta druga juz drozsza 2.900 plus reszta welon halka sama niewiem ile to wynosi |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Rozeznanie
|
Heh, jak to dobrze, że to tylko sny
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- anka a jakie modele sobie upatrzyłaś? ![]() ![]() Edytowane przez Tenaya24 Czas edycji: 2011-01-31 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Hehe, niezłe sny dziewczyny macie! Mnie jeszcze takie nie prześladują, choć dziś mi się śnił były chłopak i trochę mnie ten sen przeraził, bo śniło mi się, że mimo, że byłam z moim TŻem to to coś się zaczeło dziać między mną a moim byłym.... Nie wiem skąd się takie sny biorą, no ale nie ważne.
Gratuluję dziewczynom ślubującym w Katedrze wyboru miejsca, bo i kościół piękny, i Proboszcz fantastyczny. Tylko ten organista... Może grac to on umie, ale jak zacznie śpiewać to jak dla mnie tragedia. Ale to pewnie ma drugorzędne znaczenie. Ja biorę ślub w parafii św. Rodziny do której jestem bardzo przywiązana z powodów podobnych jak Mag89 do Katedry, a że to duża parafia to też się obawiałam braku odpowiednich godzin, ale na rok przed śliubem mogłam sobie przebierać w godzinach i mam 17 tak jak chciałam. Mam do Was dziewczyny prośbę o opinię. Otóż, już dawno znalazłam wymarzone buty na ślub, ale będę je zamawiać przez internet wiec nie wiadomo, czy będzie mi w nich wygodnie i czy wytrzymam całonocne tańce. Z tego powodu postanowilam zamówić też taneczne i potem zmienić jeśli będzie potrzeba. Problem teraz polega na tym, że najwyższe taneczne mają obcas 9cm, a te drugie mają 10,2cm. Niby dużej różnicy nie ma, ale zastanawiam się pod które powinnam dopasowywać suknię... Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Raczkowanie
|
hmm...mówiąc szczerze to nie wiem co Ci doradzić...mnie Pani wlasnie uprzedzała żebym sie zastanowila nad butami bo dziewczyny pozniej zmieniaja na nizszy obcas i sukienka jest za dluga .... ja osobiscie bym dopasowywala do wyzszych butow bo jak dopasujesz do nizszych to moze to glupio wygladac ....wiem co mowie bo znajoma miala wlasnie zbyt krotka sukienke i chociaz suknie miala sliczna to jak chodizla to bylo jej widac buty ... wygladalo to okropnie, a poza tym moze akurat wytrzymasz w wysokich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Raczkowanie
|
Ja fazę snów mam już całe szczęście za sobą ale była masakra
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2307 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio zaszłąm do jednego sklepu w Olimpie z garniturami.Zaczełam z Pania rozmawiac i kurcze to wcale nie jest takie proste ubrac Tż-cika
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do snów to miałam koszmar, że w dniu ślubu nie miałam wciąż sukni - 2 dni później poszłam na mierzenie i niemal od razu znalazłam TĘ jedyną, wymarzoną suknię dla siebie i w dodatku była super okazją cenową ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny naczytalam sie wczoraj o waszych snach i mi sie dzisiaj przysnił slub
![]() ![]() Moniczkar a co to za sklep i jakie sa ceny? jak coś to możesz na priv
![]() |
#2310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.