|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg- cd. ZAPRASZAM!
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Zresztą Milusia zaczynała od 61, więc wtedy się miała z czego odchudzać
. Wiem, bo sama tyle ważę i mam tyle wzrostu co Ona, z tym że ja dążę do 52 .
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
A co to jest U, a co to R ?
Nie zmienia to faktu, że 45 kg przy wzroście 165 cm to gruba przesada
|
|
|
|
#1924 |
|
Rozeznanie
|
U=utrzymanie wagi
R=redukcja kilogramow. Milusia jest na U wiec juz sie nie odchudza |
|
|
|
#1925 |
|
Zadomowienie
|
Co to ma za znaczenie, czy utrzymanie, czy redukcja, przy tym wzroście taka waga to jakaś patologia i tyle.
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Nie nazywam jej samej patologią, tylko jej wagę patologiczną. Może lepiej Ty czytaj ze zrozumieniem.
No to fajnie, że chce przytyć. Ja wypowiedziałam się na temat tego, co zobaczyłam w 1 poście tego tematu, a było tam napisane, że chce schudnąć do tych 45 kg, a nie zacząć tyć. I zawsze i wszędzie będę uważała taką wagę przy takim wzroście za patologiczną. Gratulacje dla Milusi, że teraz jednak chce przytyć. |
|
|
|
#1928 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
u mnie dzisiaj na wadze równe 50kg! po wczorajszym imprezowaniu wstałam po 12 było nawet ok... muzyka była beznadziejna,ludzie zachowywali się jakby dopiero co wyszli z klatki wypiłam tylko jedno piwko. nie mój dzień na picie dziś na śniadanie : sałatką grecka z bagietką z czosnkiem obiad : kalafior w bułce tartej. wczoraj zrobiłam karpatkę dla TŻa, więc ciężko będzie się powstrzymać. jagagaga - proponuje najpierw bardziej zorientować się, co dzieje się w naszym wątku, a później krytykować. cindy - nie załamuj się! każdy ma jakiś słabszy dzień. nie ma co teraz tego rozpamiętywać. bierz się do roboty i już! a przyjaciółkę zmobilizuj do odchudzania, koniecznie!!
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-01-30 o 15:57 |
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Też uważam, że 45kg przy wzrości 165cm to stanowczo za mało. Ale trzeba przyznać, że Milusia zaczynała od tych 61 i jeśli dobrze pamiętam to Jej cel to bylo znacznie więcej niż 45 , ale później stwierdziła, że jeszcze Jej do tej wymarzonej sylwetki brakuje itd ... no a teraz się utrzymuje czy tam trochę tyje . Biorąc pod uwagę, że schudła tak raczej zdrowo odżywiając się i ćwicząc, a nie głodując przez miesiąc, myślę, że nie należy tego przesadnie krytykować, a szczególnie jak się nie zna danej osoby i jej historii. Agnes gratuluję! Nie mogę się doczekać aż sama zobaczę wymarzon 52kg . Ehh kiedy to będzie .No a teraz czeka mnie intensywny miesiąc odchudzania, ciekawe jakie efekty ... Wiecie, ten nieszczęsny basen, na ktory musiałam się zapisać z braku innych możliwości ... Do tego oczywiście mam w grupie same chudziny, taaak, brawa dla mnie za zorientowanie! Jeszcze nie jadłam obiadu . Zaraz się za niego zabiorę, a tymczasem skończyłam robić sałatkę, więc trochę sobie zjem .
|
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
Hej
zlinczujcie mnie za wczoraj niby ładnie pięknie, cały dzień byłam w szkole więc nie było 'prawdziwego' obiadu, zjadłam kaszę manną, potem kefir 0 pro, jabłko, na kolację tuńczyka ale wkradł się baton... miałam 3 egzaminy więc musiałam się odstresowac w dodatku zero cwiczen bo jak wrocilam to padlam... za to dziś na śniadanko jajecznica z pomidorami, obiad udko z kurczaka i kapusta kiszona, a na kolacje wypije troche rosołu zrobilam juz 8 minutowki, plaski brzuch i godzinke pokrecilam hh i zrobilam peeling kawowy i wymasowalam brzuch bankami
|
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
czy trzeba znać osobę, żeby stwierdzić, że taka waga przy takim wzroście to za mało?
nie krytykuję, stwierdzam tylko że to niezdrowe, przepraszam, że się nie cackam i nie robię tego w sposób "ojejciu jejciu, powinnaś jeść więcej kochaniutka". zdrowe odżywianie i ćwiczenia są zdrowe wtedy kiedy nie prowadzą do drastycznej niedowagi ![]() też tak kiedyś schudłam, aż przestałam mieć okres. z zewnątrz może być wszystko ok, a w późniejszym czasie (może nawet latach) się okaże, że dziewczyna ma utajone schorzenia, np. osteoporozę w wieku 35 lat. ktoś powinien był już dawno zwrócić jej uwagę. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Dziwna sprawa, niestety mnie takie problemy nie dotyczą :P.
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
Nie, nie wcinać fastfoody, ale jeśli schudła aż tyle, to takie odżywianie przestaje być zdrowe. Trzeba zwyczajnie jeść więcej i trochę łagodniej siebie traktować. Przede wszystkim trzeba kontrolować czy wewnątrz organizmu coś się nie dzieje, a łatwiej zapobiegać niż leczyć
Jak byłam młodsza to zawsze myślałam, że nic nigdy mi nie będzie, nic mnie nie dopadnie. A teraz widzę błędne skutki takiej postawy, co chwila na coś choruję :/
|
|
|
|
#1934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra zawsze lubila uczyc sie jezykow, jeździla jako aupair i dzieki temu ma certyfikaty na taaaakim poziomie wiadomo ze to nie zarobki a "kieszonkowe" ale mysle ze warto np. mieszkac w Londynie Myslalas o tym? ![]() tez kiedys myslalam o tym ![]() Cytat:
Najlepiej jesc zdrowo i juz z diet jedynie ufam SB ![]() Cytat:
ale przepis rewelacyjny!!! pychotka musiala byc!!! W tym tygodniu musze sie zmobilizowac i zrobic sobie ksiazke z przepisami ![]() ja zawalilam weekend. Staaaaaandard. Ale uwaga uwaga, wczoraj sie dowiedzialam ze idziemy z TZ na wesele, dokladnie za 4 tygodnie ![]() strasznie boli mnie nerka. Ałć. Pierwszy raz w zyciu
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak robi się dietetyczne naleśniki i sos czosnkowy? Bo ja myślałam podobnie jak _Ewelka___ że naleśniki i wszelkie sosy to zło
|
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo zdrowa, poleca ja wielu lekarzy. Do tego mogę dodać, że skuteczna, ale jak się raz przerwie- ciężko wrócić, wiem po sobie![]() Co do Twoich wypowiedzi to w sumie zgadzam się z Tobą, jednak odchudzając się strasznie łatwo popełnić jakiś błąd na całe życie. My tu sobie radośnie o tym gawędzimy, ale to jednak w sporej części igranie ze zdrowiem. Zdrowe naleśniki mogą być z mąką pełnoziarnistą, sama takie robię ![]() A tak poza tym to mam PMS i jem czekoladę ![]() Cindy, bycie au pair to chyba jedyna sensowna zarobkowo opcja pracy za granicą w tym momencie (dla np. studentki) Ja po maturze wyjechałam do pracy na wakacje i przywiozłam tyle, ile zarobiłabym tu- nie musiałabym się utrzymywać. Ale to długa historia, mozna pisac o wadach i zaletach... Nawalam dietowo strasznie, a już było tak dobrze! A potem powiedziałam sobie, że magnez w postaci naturalnej (czyt: czekolada) jest najzdrowszy no i zrobiłam diecie papa |
|
|
|
|
#1937 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam na słodycze taki sposób, że zjadam je zaraz po jakimś innym, zdrowym posiłku, tak mi zalecił dietetyk
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sensie- wtedy łatwiej je strawić? Czy mniejsza ochota? Włanie, dietetyk! Zastanawiam się nad wizytą, tylko zastanawiam się co on mi tam powie... Bo nie mam jakiejś strasznej nadwagi, według BMI nie mam nadwagi w ogóle. Ale nie czuję się najlepiej ze swoją wagą i nie wiem jak temu zaradzić, nie wiem czy po prostu powie mi wszystko co już wiem, czy powie, że nie powinnam się odchudzać... Bo nie wiem czy z takimi problemami to nie psycholog raczej
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Kusicie mnie SB! Może bym nawet wytrzymała te 14 dni bez owoców ...
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
Nie jestem pewna, czy jakiś bzdur nie napiszę
ale z tego co pamiętam (a daaawno byłam u dietetyka), to kiedy jesteś głodna, i przyjmujesz posiłek, organizm czerpie z tego pierwszego posiłku natychmiast (to co znajdzie). Jak to będzie coś zdrowego, to ok, a jak jakiś batonik, no to tylko puste kalorie i tłuszcz "weźmie". A więc słodycze można bezkarnie jeść nawet codziennie, ale ważne, żeby robić to po innym, zdrowym jedzeniu, i żeby nie przekraczało to 20% Twojego dziennego zapotrzebowania kalorii.Poza tym też jest tak, że jak zjadasz coś słodkiego po innym posiłku to masz mniejszą ochotę na łakocie - przynajmniej ja tak mam ![]() Myślę, że nie masz co się bać dietetyka, nie taki straszny jak sobie wyobrażasz
|
|
|
|
#1941 | |
|
BAN stały
|
Powiedz Eskimosom by wytrzymali
to pewnie się grzecznie spytają co to owoc?---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Cytat:
?Az taką masz ochote na słodycze? |
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Rozeznanie
|
SB
|
|
|
|
#1944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc chyba można. ja wiem,że na pewno nie dałabym rady na SB. Ja i tak jestem zadowolona z tego co jem. nie muszę być konkretnie na jakiejś diecie. dziś na śniadanie : resztki sałatki + szklanka wody. obiad : duszone warzywa, które później położę na placku od pizzy i włożę do piekarnika na jakieś 15 minut. postaram się przepisy dać w tym tyg. na razie nie mam kiedy. wybaczcie
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,a na co chcecie przepisy? śniadania,obiady,kolacje, przekąski? coś słodkiego? bo ja mam masę tego na dysku
|
|
|
|
#1946 |
|
Rozeznanie
|
Przepisy na wszystko. Tylko żeby były dietetyczne bo normalnych przepisow też mam mase na kompie. Ale dobrze ze sa robią mi za inspiracje wystarczy zamienic skladniki na te zdrowe
|
|
|
|
#1947 |
|
Zadomowienie
|
O tak, ja też się dołączam, też chcę przepisy
Bo to jest mój największy problem - nie wiem co sobie gotować!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
jagagaga nie znasz mnie nie znasz mojego sposobu odżywiania a się wypowiadasz co trochę mnie irytuje. Ale ok.
Dziewczyny jak chcecie foto dawajcie meila. Ale kurde coś sie stało z moja karta i mi zdjecia poznikały prawie wszystkie ale troche zdjec ma TŻ na aparacie. Jutro przyjedzie to wam powysyłam
61-48-47-46-45 To dziwne, że po niektórych mostach tak łatwo jest przejśc... a żeby wrócic wymaga to wysiłku, odwagi i trudu Edytowane przez milusia1991 Czas edycji: 2011-01-31 o 15:13 |
|
|
|
#1949 | ||
|
Zakorzenienie
|
coś Ty, nie jest ciezko, a poza tym, pierwsza faze można skrócic do 7 dni, mi dziewczyny na watku o SB pisaly, ze jak chce schudnac ok 5 kg to I faze moge sobie calkowicie odpuscic
ale to rok temu bylo, ptrzac z perespektywy czasu - schudlam. Ale wtedy wagi nie mialam. Brzuszek byl mniejszy i czulam sie lzej ![]() Cytat:
poza tym wyeliminowanie weglowodanow czyli cukrow, jest glownie plusem dla osob, które mają napady na słodycze itp. Jak chcesz schudnac mało, to możesz zacząc od II fazy![]() Ja bym chciala w przyszłośći życ według zasad SB, bo nie roznia sie w sumie niczym od normalnej zdrowej diety. olej i te złe tłuszcze zamieniamy na oliwe, wszytskie produkty razowe. Cytat:
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[zależy czy miałabym się czym żywić jutro ]. Pamiętam, że nie pasował mi ten brak owoców i pieczywa, nawet ciemnego, ale 14 dni może wytrwam . Jakoś jestem pełna energii i optymizmu, więc myślę, że to dobry czas, żeby spróbować! Tym bardziej, że teraz tylko siedzę w domu i się uczę do egzaminów! Milusia W ogóle muszę Ci powiedzieć, że wyglądasz bardzo dojrzale . Nie staro, ale wyglądasz na taką mądrą, rozsądną kobietkę .
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

.

było nawet ok... muzyka była beznadziejna,ludzie zachowywali się jakby dopiero co wyszli z klatki
wypiłam tylko jedno piwko. nie mój dzień na picie
.
niby ładnie pięknie, cały dzień byłam w szkole więc nie było 'prawdziwego' obiadu, zjadłam kaszę manną, potem kefir 0 pro, jabłko, na kolację tuńczyka ale wkradł się baton... miałam 3 egzaminy więc musiałam się odstresowac
w dodatku zero cwiczen bo jak wrocilam to padlam... za to dziś na śniadanko jajecznica z pomidorami, obiad udko z kurczaka i kapusta kiszona, a na kolacje wypije troche rosołu

ale troche zdjec ma TŻ na aparacie. Jutro przyjedzie to wam powysyłam