|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
właśnie nadrabiałam naszą poczekalnie marcową i dziewczyny wkleiły link do artykułu na ten temat
http://www.edziecko.pl/rodzice/1,102...iec_mleko.html
|
|
#662 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Treść usunięta
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to dalej, nie krepuj sie hihi ja jakas zmeczona jestem, chyba ide spac
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
A my po seansie w kinie
byliśmy na ohhh karol 2 ![]() Ktosiu potwierdzam, że fajny film ![]() śmiechu
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
anika nie od dzis wiadomo ze piwo karmi - ma 0,5% alkoholu i jest ciemne- czyli jest bezakoloholwe, bo taki alkohol nie zdazy przeniknac do mleka matki, bojest wydalany tak szybko - jest dobrym sposobem na rozkrecenie laktacji
|
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie się wykąpałam, czekam aż mąż się wykąpię i popiwkujemy sobie do tego film i super ![]() Ja do kina lubię chodzić ale tylko na filmy z efektami, inaczej wolę się w domu na kanapie rozłożyć ale ja jestem leniuszek to dlatego
|
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
atomufka a do gabinetu lepeij prezentuje sie blat na szuladowych komodach. jak znajde foto to Ci pokaze o co mi chodzi
![]() mmmmm singerowa toaletka mniam! nie za mala na stolik podreczny w kuchni?
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa uwaga, uwaga. Mąż powiedział , że sie poświęci i we wtorek wróci wcześniej z pracy i sam przyjmie księdza aby nam mieszkanko wyświęcił
dziś od mamy wzięłam biały obrus, dwie białe świeczki, kropidło tylko mi wody święconej brakuje Gdzie w kościele można wziąć wodę święconą?? Trzeba iść do księdza??
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
znzlazlam ta inspiracje ikeowa dla domowego biura
pamiec mnie zawiodla - bo myslalam ze tam sa szufladki na srodku, no nic dobre i to ![]() http://deccoria.pl/galeria/foto,id,2...-2-etap-5.html i fotka ode mnie ze zbioru
|
|
|
|
#670 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sama jeszcze nie wiem gdzie dam tego singera.Na początek będzie w kuchni ,a potem się okaże ![]() Aaa wiem o co chodzi z tym biurkiem,ale mnie urzekł ten stół taki a la kreślarski,jest na jednym ze zdjęć,które wkleiłaś No i jego cena-129 zł jest też spoko Na jednym ze zdjęć z tego linka co wkleiłaś jest takie białe krzesełko jak ja na nie mówię w kształcie nocnika mamy je w projekcie do salonu,ale za drogie są ,oryginał ponad 1 tyś zł....a podróbki też drogo wychodzą ok 400 zł,ale nasz projektant mówił ,że tanie są
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-01-30 o 21:05 |
|||
|
|
|
#672 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi pisanie idzie zdecydowani wolniej ale ja tak już mam, że jak za coś się zabieram to staram się solidnie no i czasu temu więcej poświęcam... co niestety często ma negatywny odzew bo brakuje mi czasu na inne rzeczy ![]() Cytat:
![]() Ale ten czas leci... Cytat:
o 100 razy bardziej wolę jak mnie mąż mizia po włoskach, uwielbiam to! Cytat:
![]() Fajne mebelki ![]() Cytat:
Chciałabym rozpuszczone, ale jakoś nie lubię jak mi się majdają szczególnie jak mam się czymś zająć i skupić...No, ale na jakąś imprezę to owszem rozpuszczone ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- A my mieliśmy dzisiaj taki fajny dzień... rzadko taki jest ![]() Wstaliśmy o 10 byliśmy w kościele, potem u babci... wróciliśmy na obiad, a potem pojechaliśmy do kina
|
|||||
|
|
|
#673 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201803111825 Czas edycji: 2011-01-30 o 21:14 |
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
kliwia świetne te inspiracje
już sobie zapisałam kilka fotek ale póki co staram się trzymać naszego projektu.rosi o widzę,że też tak masz...myślałam,że tylko mój fryzjer używa jakichś dziwnych farb.Więc to chyba celowe ,żeby częściej ich odwiedzać... Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-01-30 o 21:16 |
|
|
|
#675 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam taki masakryczny weekend w szkole, że padam na twarz. Tyłek mi już przyrósł do krzyża, a małe tak mnie kopało po pęcherzu, że momentami myślałam, że już nie wyrobię No ale w sumie zajęcia ciekawe, bo babeczka opowiadała o efektywnym uczeniu się, metodach na poprawę szybkości czytania itp. także same przydatne rzeczy. O i mówiła też o tym dlaczego już w przedszkolach nie uczy się czytać - to tak w nawiązaniu do tematu, który pojawił się jakiś czas temu. Wcześniej jakoś nie miałam zdania na ten temat, ale teraz już wiem o co chodzi. Dowiedziałam się, że nauka pojedynczych literek (tak, jak my byliśmy uczeni - plansze z obrazkiem i literką np. osa i literka O) jest ogromnym błędem, bo powinno uczyć się czytać od razu całe wyrazy. I większość nauczycieli niestety uczy jeszcze wg tych starych zasad, od razu przez to wyrabiając złe nawyki u dzieci, co w późniejszym wieku skutkuje nieefektywnym i zbyt wolnym czytaniem. Wczoraj pojechaliśmy jednak na imieniny do babci tż. Posiedzieliśmy godzinkę i zawinęliśmy się do domu, ale wizyta zaliczona. Teściowa nawet chciała być miła, bo rzuciła tekstem, że za rok to jeszcze będziemy musieli tu zmieścić wózek. Na co jej siostra powiedziała, ze wózek może stać w drugim pokoju. Gdybym miała do niej bliżej, to bym jej się rzuciła do gardła ![]() Zmykam spać. Dobrej nocki dla wszystkich Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-01-30 o 21:29 |
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
czesc na wieczor
![]() Ja caly dzien spedzilam dzis milo u rodzicow z malym, maz byl w pracy. India - mebelki i kolorki w domku fajne!! deszczownia to moje marzenie widze ze masz takie samo polaczenie kolorkow w sypualni jak ja a powiedz jakiego kolorku mebelki planuesz ? Ja zawsze chcialam ciemna sypialnie, ale jakos facet od mebli przekonal mnie do jasnej i sie bardzo z tego powodu ciesze-bardzo mi sie podoba i pasuje fajnie do fioletu na scianach!Marta - widze ze cotygidniowe wypady na basen coraz fajniejsze-super! Mecze meza tym wyjazdem do katowic, jutro musimy powaznie pogadac czy to sie uda. Ja autkiem mam jakies 45mijn jazdy ehh Madzia - a mowilas o planie sciecia wloskow na takieho a'la boba ? I co zetniesz tak ?? Ja tez dlugo mialam dlugie i wlasnie nudzilo mnie wieczne ich spinanie tylko w kucyk i scielam i nie zaluje! anika - slyszalam o tym karmi-ze wzmaga laktacje-cos w tym musi byc. Ja akurat nie mialam zadnego problemu z laktacja wiec nie probowalam takich sposobow. Tak piszecie o farbowaniu wloskow, ze az mi sie zachcialo ahhh Mialabym ochote na czekoladowy braz... mialam kiedys taki kolorek, ale robilam wtedy jeszcze szamponami koloryzujacymi bo nie chcialam farby. Bardzo mi sie podobal ten kolor a dzis wlasnie ogladalam swoje fotki w tych wlosach i mi sie zachcialo... tylko hmmm mam watrpliwosci czy mi tak do konca pasuje... |
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
atomufka, to krzeslo to panton jest
heh mi sie one podobaja ale sama bym nie chciala chyba takiego w domu
|
|
|
|
#679 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm no wlasnie nie wiem czemu sie rozlatuje ![]() Cytat:
kurcze to my jacys pechowai jestesmy z zakupami w Ikea bo nie jestesmy za bardzo zadowoleni
|
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Nie orientujecie się może ile kosztuje morfologia ogólna krwi oraz badanie krzepniecia krwi. Bo ja muszę zrobić i nie wiem czy czy mam lecieć do rodzinnego po skierowanie czy zrobić prywatnie?
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Ale się nie wyspałam przez to piwkowanie z mężem ![]() Rosi u nas w necie był nawet spis rzeczy, które trzeba mieć podczas kolędy księdza niestety kropidło i woda święcona musi być nasza Dziś mąż ma misję ją zdobyć.Katunia chyba się właśnie tak zetnę.... zobaczymy jeszcze. Do ferii zostało 2 tygodnie więc wiesz... ja szybko zmieniam zdanie Ale mam stresa na myśl o jutrzejszym dniu ![]() Klion niestety nie pomogę bo ja zawsze u rodzinnego robię. Ale podobno nie tak drogo. |
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
india atomufka pewnie że fajnie że się tak zaangażował, ja nie mam nic przeciwko
mnie się podoba że chce coś robić tylko z nim więc niech więź rośnie i się umacnia bo jak się teraz fajna zrobi to mam nadzieję jak będą ją pielęgnować to przetrwa, bo przychodzi przecież taki okres że syn już nie potrzebuje w tak ogromnym stopniu mamy, a właśnie tate.... mi się to podoba choć kiedyś pewno będę troszkę zazdrosna że mają te swoje sprawki do których mnie nie dopuszczają hahaha ale lepsze to niż ich zerowy kontakt a skoro pat tak się zauroczył wodą... to niech będzie basen ![]() india stół naprawdę super, rewelacja a na połączenie kolorów nie zwróciłam uwagi od razu wpadł mi tej "wrzosowy" bo taki mi się marzył do sypialni.. ale jej nie mam... bu iwka tu masz rację kręgielnia ze względu na specyfikę to może nie najlepszy pomysł ale te wszystkie udogodnienia no i lekkość zabierania dziecka mi się bardzo podoba, u nas jak po 20 jesteś z dzieckiem jeszcze na rynku to patrzą na ciebie z pod byka.. nie mówiąc o braku jakichkolwiek miejsc do przewinięcia itd.. atomufka bardzo mi się podobają te wasze mebelki na pewno będzie tak ikeowo a ja lubię ten klimat ![]() śliweńka a czemu? to chyba dobrze no nie? anika widzę że już znalazłaś ale ja tylko potwierdzę u nas laski piją karmi na laktacje ktosia cieszę się że zajęcia choc wyczerpujące to udane... a szawgierka... brak słów.. po mamusi pewnie taka charakterna ![]() Katunia daj mi znać co postanowiliście ale pamiętaj nic na siłę lepiej odpuścić niż się pokłócić czy zamęczyć żeby być na kursie... aleee nie ukrywam spotkanie z tobą było by bardzo miłe![]() klion78 mofrologia to coś koło 10 max 15 złotych krzepnięcie będzie tańsze 8zł?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-31 o 07:50 |
|
|
|
#684 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() U nas weekend mega imprezowy, było świetnie. Dziś zasypiam nas biurkiem, bo wczoraj byliśmy u moich znajomych na urodzinach kolegi i zabalowaliśmy do bardzo późna, ale warto było.
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka no to super weekend miałaś
Ja też się nawet kawą nie mogę dobudzić
|
|
|
|
#686 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
a ja sączę sobie kawkę i zajadam się babką ![]() Cytat:
![]() A mogłabyś mi więcej napisać coś więcej o tym czytaniu, bo nie za bardzo rozumiem i nie przypominam sobie, żeby nas tego uczyli albo z rana mi mózg nie domaga a jak mówisz, nie chciałabym kiedyś popełniać takich błędów ![]() Ojj to dobrze, że daleko siebie byłyście bo by była draka ![]() A teściu w porządku? |
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu ja też bym się z chęcią dowiedziała czegoś więcej na ten temat
Wczoraj jak rozmawiałam ze swoją opiekunka stażu to się dowiedziałam (miała ona z tego jakieś szkolenie), że jeśli dzieci chcą się uczyć rzeczy z poza podstawy programowej (pisanie, czytanie czy inne rzeczy) to nie wolno im tego zabraniać. Bo to wtedy hamuje ich rozwój i potrzeby. Trzeba wyjść im na przeciw i dostosować naukę do ich potrzeb, rozwoju i zainteresowań
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Nas tez tego uczyli ale już się obawiałam, że po tych zmianach wszystkich trzeba mieć na wszystko podpisy rodziców itp. A tu nie. Bo dzieci są same z siebie chętne i ja wprowadzając im to wychodzę na przeciw ich rozwojowi
![]() A z tym czytaniem to troszkę dziwne, bo w sumie nikt nie uczy dziecka, ze O -jak osa i wsio. Bo ja to tak zrozumiałam. Ze wtedy dziecko kojarzy sobie o z osą i ciężko mu sie przestawić, że w tekście w innych wyrazach to o też występuje nie no... nie możliwe aby o to chodziło, bo przecież nikt dzieci nie uczy w ten sposób.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

Więc na początek nam wystarczy ,a potem będzie w pokoju dziecinnym

dobre i to

nie no... nie możliwe aby o to chodziło, bo przecież nikt dzieci nie uczy w ten sposób.