Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-30, 20:22   #661
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

właśnie nadrabiałam naszą poczekalnie marcową i dziewczyny wkleiły link do artykułu na ten temat
http://www.edziecko.pl/rodzice/1,102...iec_mleko.html

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 20:31   #662
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 20:31   #663
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
india tu jest link do tej szafy:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60178019

Teraz mamy z Tż troszkę mniejszą i powiedzmy ,że mieścimy się w niej na styk,tzn ja się mieszczę a Tż zajmuje mniej niż 1/3 Więc na początek nam wystarczy ,a potem będzie w pokoju dziecinnym

anika pierwsze słyszę o tym ciemnym piwie

Dzięki wszystkim za opinie na temat białej sofy już skutecznie ją sobie wybiłam! Więc będzie szara
naprawde szafa fajna. ja w sypilani planuje na wymiar szer. 220, no ale na razie jestesmy na etapie zastanawiania się

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
wow

Mam dziś ochotę sie upić
no to dalej, nie krepuj sie hihi

ja jakas zmeczona jestem, chyba ide spac
Stary 2011-01-30, 20:36   #664
Ana***
Zakorzenienie

A my po seansie w kinie byliśmy na ohhh karol 2
Ktosiu potwierdzam, że fajny film śmiechu
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 20:39   #665
kliwia
Zakorzenienie

anika nie od dzis wiadomo ze piwo karmi - ma 0,5% alkoholu i jest ciemne- czyli jest bezakoloholwe, bo taki alkohol nie zdazy przeniknac do mleka matki, bojest wydalany tak szybko - jest dobrym sposobem na rozkrecenie laktacji
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 20:40   #666
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość

nie ma spać, nie ma spać

Właśnie się wykąpałam, czekam aż mąż się wykąpię i popiwkujemy sobie do tego film i super

Ja do kina lubię chodzić ale tylko na filmy z efektami, inaczej wolę się w domu na kanapie rozłożyć ale ja jestem leniuszek to dlatego

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 20:42   #667
kliwia
Zakorzenienie

atomufka a do gabinetu lepeij prezentuje sie blat na szuladowych komodach. jak znajde foto to Ci pokaze o co mi chodzi

mmmmm singerowa toaletka mniam! nie za mala na stolik podreczny w kuchni?
Stary 2011-01-30, 20:44   #668
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

aaaaa uwaga, uwaga. Mąż powiedział , że sie poświęci i we wtorek wróci wcześniej z pracy i sam przyjmie księdza aby nam mieszkanko wyświęcił dziś od mamy wzięłam biały obrus, dwie białe świeczki, kropidło tylko mi wody święconej brakuje Gdzie w kościele można wziąć wodę święconą?? Trzeba iść do księdza??

Stary 2011-01-30, 20:50   #669
kliwia
Zakorzenienie

znzlazlam ta inspiracje ikeowa dla domowego biura pamiec mnie zawiodla - bo myslalam ze tam sa szufladki na srodku, no nic dobre i to
http://deccoria.pl/galeria/foto,id,2...-2-etap-5.html

i fotka ode mnie ze zbioru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg MGZRFvtpOXMWj7d1bX.jpg (40,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg RFyCuIk14SMRrSUmaB.jpg (52,8 KB, 24 załadowań)
Stary 2011-01-30, 20:58   #670
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-30, 21:00   #671
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
naprawde szafa fajna. ja w sypilani planuje na wymiar szer. 220, no ale na razie jestesmy na etapie zastanawiania się

My planujemy szafę na wymiar ,która ma mieć ponad 3 m2 ,ale na razie zbyt wiele wydatków przed nami,więc szafa poczeka.Poza tym są tam 3 sypialnie więc ta ikeowa szafa i tak się przyda,bo akurat na brak rzeczy nie cierpimy

Cytat:
nie ma spać, nie ma spać

Właśnie się wykąpałam, czekam aż mąż się wykąpię i popiwkujemy sobie do tego film i super

Ja do kina lubię chodzić ale tylko na filmy z efektami, inaczej wolę się w domu na kanapie rozłożyć ale ja jestem leniuszek to dlatego
hehe Ty leniuszku ja uwielbiam chodzić do kina
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
atomufka a do gabinetu lepeij prezentuje sie blat na szuladowych komodach. jak znajde foto to Ci pokaze o co mi chodzi

mmmmm singerowa toaletka mniam! nie za mala na stolik podreczny w kuchni?
A co myślisz ,że większy stół w kuchni? U nas i tak się nie zmieści
Sama jeszcze nie wiem gdzie dam tego singera.Na początek będzie w kuchni ,a potem się okaże
Aaa wiem o co chodzi z tym biurkiem,ale mnie urzekł ten stół taki a la kreślarski,jest na jednym ze zdjęć,które wkleiłaś No i jego cena-129 zł jest też spoko

Na jednym ze zdjęć z tego linka co wkleiłaś jest takie białe krzesełko jak ja na nie mówię w kształcie nocnika mamy je w projekcie do salonu,ale za drogie są ,oryginał ponad 1 tyś zł....a podróbki też drogo wychodzą ok 400 zł,ale nasz projektant mówił ,że tanie są

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2011-01-30 o 21:05
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 21:07   #672
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej wam
a jednak się da i napisałam pierwszy rozdział w półtorej dnia , muszę go jeszcze poprawić ale jest ok musze wszystko w miarę mieć gotowe na 19 luty , dam radę kto jak kto ale ja napewno

ana piszę od początku bo chyba pytałaś
Gratuluję mi pisanie idzie zdecydowani wolniej ale ja tak już mam, że jak za coś się zabieram to staram się solidnie no i czasu temu więcej poświęcam... co niestety często ma negatywny odzew bo brakuje mi czasu na inne rzeczy

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co się z moim mężem dzieje, wstałam dziś do pracy, a tu śniadanko dla mnie Jajeczka na miękko, bułeczka, herbatka

No i właśnie zdałam sobie sprawę, ze zaczynam 5 miesiąc
Wow brawa dla mężulka

Ale ten czas leci...

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
ja uwielbiam masaż i mycie głowy u fryzjera, ale mam taki problem, że ja nie potrafię głowy ułożyć na tej "wanience" i zawsze kark mnie boli, szyja od napięcia mięśni - koszmar!
Dokładnie! Mnie tez kark boli...
o 100 razy bardziej wolę jak mnie mąż mizia po włoskach, uwielbiam to!

Cytat:
nowy nabytek krzesła, stół strasznie świeciło słońce wiec trudno mi było uchwycic kolor - dab czekoladowy na zdjeciach wpada w mahon

przy okazji wrzucam nieskonczona sypilanie

aa i jeszcze deszczownia
Humorek się chyba trochę poprawił
Fajne mebelki

Cytat:
Atomufka nie Nawet dłużej, bo miałam ostatnio rozpuszczone po ślubie od razu jak sobie je ścięłam więc prawie 1,5 roku temu hehe Teraz nosiłam rozpuszczone tylko: jak umyłam włosy i były jeszcze mokre + jak szłam spać Dlatego chyba w ferię pójdę je ściąć bo non stop ma manię noszenia kucyka i już mnie to wkurza
Ja też mam manie noszenia związanych...
Chciałabym rozpuszczone, ale jakoś nie lubię jak mi się majdają szczególnie jak mam się czymś zająć i skupić...
No, ale na jakąś imprezę to owszem rozpuszczone

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

A my mieliśmy dzisiaj taki fajny dzień... rzadko taki jest
Wstaliśmy o 10 byliśmy w kościele, potem u babci... wróciliśmy na obiad, a potem pojechaliśmy do kina
Stary 2011-01-30, 21:13   #673
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 201803111825
Czas edycji: 2011-01-30 o 21:14
Stary 2011-01-30, 21:13   #674
atomufka
Zakorzenienie

kliwia świetne te inspiracjejuż sobie zapisałam kilka fotekale póki co staram się trzymać naszego projektu.

rosi o widzę,że też tak masz...myślałam,że tylko mój fryzjer używa jakichś dziwnych farb.Więc to chyba celowe ,żeby częściej ich odwiedzać...

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2011-01-30 o 21:16
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 21:26   #675
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-30, 21:27   #676
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A my po seansie w kinie byliśmy na ohhh karol 2
Ktosiu potwierdzam, że fajny film śmiechu
Cieszę się, że Ci się podobał

Miałam taki masakryczny weekend w szkole, że padam na twarz. Tyłek mi już przyrósł do krzyża, a małe tak mnie kopało po pęcherzu, że momentami myślałam, że już nie wyrobię No ale w sumie zajęcia ciekawe, bo babeczka opowiadała o efektywnym uczeniu się, metodach na poprawę szybkości czytania itp. także same przydatne rzeczy. O i mówiła też o tym dlaczego już w przedszkolach nie uczy się czytać - to tak w nawiązaniu do tematu, który pojawił się jakiś czas temu. Wcześniej jakoś nie miałam zdania na ten temat, ale teraz już wiem o co chodzi. Dowiedziałam się, że nauka pojedynczych literek (tak, jak my byliśmy uczeni - plansze z obrazkiem i literką np. osa i literka O) jest ogromnym błędem, bo powinno uczyć się czytać od razu całe wyrazy. I większość nauczycieli niestety uczy jeszcze wg tych starych zasad, od razu przez to wyrabiając złe nawyki u dzieci, co w późniejszym wieku skutkuje nieefektywnym i zbyt wolnym czytaniem.

Wczoraj pojechaliśmy jednak na imieniny do babci tż. Posiedzieliśmy godzinkę i zawinęliśmy się do domu, ale wizyta zaliczona. Teściowa nawet chciała być miła, bo rzuciła tekstem, że za rok to jeszcze będziemy musieli tu zmieścić wózek. Na co jej siostra powiedziała, ze wózek może stać w drugim pokoju. Gdybym miała do niej bliżej, to bym jej się rzuciła do gardła Teściu jej powiedział, że wstawi mniejszy stół, byle wózek się tu zmieścił i się zamknęła idiotka no

Zmykam spać. Dobrej nocki dla wszystkich

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2011-01-30 o 21:29
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 21:32   #677
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

czesc na wieczor

Ja caly dzien spedzilam dzis milo u rodzicow z malym, maz byl w pracy.

India - mebelki i kolorki w domku fajne!! deszczownia to moje marzenie widze ze masz takie samo polaczenie kolorkow w sypualni jak ja a powiedz jakiego kolorku mebelki planuesz ? Ja zawsze chcialam ciemna sypialnie, ale jakos facet od mebli przekonal mnie do jasnej i sie bardzo z tego powodu ciesze-bardzo mi sie podoba i pasuje fajnie do fioletu na scianach!

Marta - widze ze cotygidniowe wypady na basen coraz fajniejsze-super!
Mecze meza tym wyjazdem do katowic, jutro musimy powaznie pogadac czy to sie uda. Ja autkiem mam jakies 45mijn jazdy ehh

Madzia - a mowilas o planie sciecia wloskow na takieho a'la boba ? I co zetniesz tak ?? Ja tez dlugo mialam dlugie i wlasnie nudzilo mnie wieczne ich spinanie tylko w kucyk i scielam i nie zaluje!

anika - slyszalam o tym karmi-ze wzmaga laktacje-cos w tym musi byc. Ja akurat nie mialam zadnego problemu z laktacja wiec nie probowalam takich sposobow.

Tak piszecie o farbowaniu wloskow, ze az mi sie zachcialo ahhh
Mialabym ochote na czekoladowy braz... mialam kiedys taki kolorek, ale robilam wtedy jeszcze szamponami koloryzujacymi bo nie chcialam farby. Bardzo mi sie podobal ten kolor a dzis wlasnie ogladalam swoje fotki w tych wlosach i mi sie zachcialo... tylko hmmm mam watrpliwosci czy mi tak do konca pasuje...
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 21:34   #678
kliwia
Zakorzenienie

atomufka, to krzeslo to panton jest heh mi sie one podobaja ale sama bym nie chciala chyba takiego w domu
Stary 2011-01-30, 21:45   #679
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-01-31, 04:42   #680
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
2100, w pt w media była wielka wyprzedaż i cena była obniżona o 700zł - zal było nie skorzystac

ciekawe dlaczego
powiem tak my z Tzem tez mamy pecha do rozlatujących się łożek
o to trafiliscie na na super znizke

hmm no wlasnie nie wiem czemu sie rozlatuje

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
oj nie ,a długo macie to łóżko?czytałam na necie i opinie o tym łóżku były bdb na razie i tak nas nie stać na nic innego poza tym bardzo mi się podoba
Jeśli chodzi o meble z ikei to nie wszystkie są takie rozpadające sie moi rodzice mają już dobrych kilka lat i nadal w świetnym stanie.
lozko mamy jakies 2,5 roku

kurcze to my jacys pechowai jestesmy z zakupami w Ikea bo nie jestesmy za bardzo zadowoleni

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 07:00   #681
klion78
Zadomowienie

Witajcie kochane
Nie orientujecie się może ile kosztuje morfologia ogólna krwi oraz badanie krzepniecia krwi. Bo ja muszę zrobić i nie wiem czy czy mam lecieć do rodzinnego po skierowanie czy zrobić prywatnie?
Stary 2011-01-31, 07:41   #682
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Ale się nie wyspałam przez to piwkowanie z mężem

Rosi u nas w necie był nawet spis rzeczy, które trzeba mieć podczas kolędy księdza niestety kropidło i woda święcona musi być nasza Dziś mąż ma misję ją zdobyć.

Katunia chyba się właśnie tak zetnę.... zobaczymy jeszcze. Do ferii zostało 2 tygodnie więc wiesz... ja szybko zmieniam zdanie

Ale mam stresa na myśl o jutrzejszym dniu

Klion niestety nie pomogę bo ja zawsze u rodzinnego robię. Ale podobno nie tak drogo.

Stary 2011-01-31, 07:47   #683
martucha84
Zakorzenienie

india atomufka pewnie że fajnie że się tak zaangażował, ja nie mam nic przeciwko mnie się podoba że chce coś robić tylko z nim więc niech więź rośnie i się umacnia bo jak się teraz fajna zrobi to mam nadzieję jak będą ją pielęgnować to przetrwa, bo przychodzi przecież taki okres że syn już nie potrzebuje w tak ogromnym stopniu mamy, a właśnie tate.... mi się to podoba choć kiedyś pewno będę troszkę zazdrosna że mają te swoje sprawki do których mnie nie dopuszczają hahaha ale lepsze to niż ich zerowy kontakt a skoro pat tak się zauroczył wodą... to niech będzie basen

india stół naprawdę super, rewelacja a na połączenie kolorów nie zwróciłam uwagi od razu wpadł mi tej "wrzosowy" bo taki mi się marzył do sypialni.. ale jej nie mam... bu

iwka tu masz rację kręgielnia ze względu na specyfikę to może nie najlepszy pomysł ale te wszystkie udogodnienia no i lekkość zabierania dziecka mi się bardzo podoba, u nas jak po 20 jesteś z dzieckiem jeszcze na rynku to patrzą na ciebie z pod byka.. nie mówiąc o braku jakichkolwiek miejsc do przewinięcia itd..

atomufka bardzo mi się podobają te wasze mebelki na pewno będzie tak ikeowo a ja lubię ten klimat

śliweńka a czemu? to chyba dobrze no nie?

anika widzę że już znalazłaś ale ja tylko potwierdzę u nas laski piją karmi na laktacje

ktosia cieszę się że zajęcia choc wyczerpujące to udane... a szawgierka... brak słów.. po mamusi pewnie taka charakterna

Katunia daj mi znać co postanowiliście ale pamiętaj nic na siłę lepiej odpuścić niż się pokłócić czy zamęczyć żeby być na kursie... aleee nie ukrywam spotkanie z tobą było by bardzo miłe

klion78 mofrologia to coś koło 10 max 15 złotych krzepnięcie będzie tańsze 8zł?

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-31 o 07:50
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 07:50   #684
AgatkaL
Wtajemniczenie

Witam
U nas weekend mega imprezowy, było świetnie. Dziś zasypiam nas biurkiem, bo wczoraj byliśmy u moich znajomych na urodzinach kolegi i zabalowaliśmy do bardzo późna, ale warto było.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 07:54   #685
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agatka no to super weekend miałaś Ja też się nawet kawą nie mogę dobudzić

Stary 2011-01-31, 08:03   #686
klion78
Zadomowienie

Cytat:

Klion niestety nie pomogę bo ja zawsze u rodzinnego robię. Ale podobno nie tak drogo.
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
klion78 mofrologia to coś koło 10 max 15 złotych krzepnięcie będzie tańsze 8zł?
dzięki dziewczyny zadzwoniłam do laboratorium i już wiem, że morfologia ogólna to 10 zł, nie wykonują jednak badania na czas krzepnięcia tylko jakieś APTT, podobno to coś podobnego, ale sama nie wiem . I kosztuje 9 zł.
Stary 2011-01-31, 08:17   #687
Ana***
Zakorzenienie

Cześć a ja sączę sobie kawkę i zajadam się babką

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że Ci się podobał

Miałam taki masakryczny weekend w szkole, że padam na twarz. Tyłek mi już przyrósł do krzyża, a małe tak mnie kopało po pęcherzu, że momentami myślałam, że już nie wyrobię No ale w sumie zajęcia ciekawe, bo babeczka opowiadała o efektywnym uczeniu się, metodach na poprawę szybkości czytania itp. także same przydatne rzeczy. O i mówiła też o tym dlaczego już w przedszkolach nie uczy się czytać - to tak w nawiązaniu do tematu, który pojawił się jakiś czas temu. Wcześniej jakoś nie miałam zdania na ten temat, ale teraz już wiem o co chodzi. Dowiedziałam się, że nauka pojedynczych literek (tak, jak my byliśmy uczeni - plansze z obrazkiem i literką np. osa i literka O) jest ogromnym błędem, bo powinno uczyć się czytać od razu całe wyrazy. I większość nauczycieli niestety uczy jeszcze wg tych starych zasad, od razu przez to wyrabiając złe nawyki u dzieci, co w późniejszym wieku skutkuje nieefektywnym i zbyt wolnym czytaniem.

Wczoraj pojechaliśmy jednak na imieniny do babci tż. Posiedzieliśmy godzinkę i zawinęliśmy się do domu, ale wizyta zaliczona. Teściowa nawet chciała być miła, bo rzuciła tekstem, że za rok to jeszcze będziemy musieli tu zmieścić wózek. Na co jej siostra powiedziała, ze wózek może stać w drugim pokoju. Gdybym miała do niej bliżej, to bym jej się rzuciła do gardła Teściu jej powiedział, że wstawi mniejszy stół, byle wózek się tu zmieścił i się zamknęła idiotka no

Zmykam spać. Dobrej nocki dla wszystkich
Ktosiu super, że zajęcia udane!
A mogłabyś mi więcej napisać coś więcej o tym czytaniu, bo nie za bardzo rozumiem i nie przypominam sobie, żeby nas tego uczyli albo z rana mi mózg nie domaga a jak mówisz, nie chciałabym kiedyś popełniać takich błędów

Ojj to dobrze, że daleko siebie byłyście bo by była draka
A teściu w porządku?
Stary 2011-01-31, 08:23   #688
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ktosiu ja też bym się z chęcią dowiedziała czegoś więcej na ten temat

Wczoraj jak rozmawiałam ze swoją opiekunka stażu to się dowiedziałam (miała ona z tego jakieś szkolenie), że jeśli dzieci chcą się uczyć rzeczy z poza podstawy programowej (pisanie, czytanie czy inne rzeczy) to nie wolno im tego zabraniać. Bo to wtedy hamuje ich rozwój i potrzeby. Trzeba wyjść im na przeciw i dostosować naukę do ich potrzeb, rozwoju i zainteresowań

Stary 2011-01-31, 08:25   #689
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ktosiu ja też bym się z chęcią dowiedziała czegoś więcej na ten temat

Wczoraj jak rozmawiałam ze swoją opiekunka stażu to się dowiedziałam (miała ona z tego jakieś szkolenie), że jeśli dzieci chcą się uczyć rzeczy z poza podstawy programowej (pisanie, czytanie czy inne rzeczy) to nie wolno im tego zabraniać. Bo to wtedy hamuje ich rozwój i potrzeby. Trzeba wyjść im na przeciw i dostosować naukę do ich potrzeb, rozwoju i zainteresowań
O! To tego nas uczą
Stary 2011-01-31, 08:27   #690
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
O! To tego nas uczą
Nas tez tego uczyli ale już się obawiałam, że po tych zmianach wszystkich trzeba mieć na wszystko podpisy rodziców itp. A tu nie. Bo dzieci są same z siebie chętne i ja wprowadzając im to wychodzę na przeciw ich rozwojowi

A z tym czytaniem to troszkę dziwne, bo w sumie nikt nie uczy dziecka, ze O -jak osa i wsio. Bo ja to tak zrozumiałam. Ze wtedy dziecko kojarzy sobie o z osą i ciężko mu sie przestawić, że w tekście w innych wyrazach to o też występuje nie no... nie możliwe aby o to chodziło, bo przecież nikt dzieci nie uczy w ten sposób.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości