Mój chomiczek - cz. 4 :) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-30, 22:42   #3511
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Mój chomiczek - cz. 4 :)

Cytat:
Napisane przez hooliganka184 Pokaż wiadomość
Może będą z tego małe Gosiaczki
kto wie...kto wie .

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Powodzenia na egzaminach
Stary 2011-01-30, 22:46   #3512
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
kto wie...kto wie .

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Powodzenia na egzaminach

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 22:48   #3513
Klepsydra88
Zakorzenienie

jest i Gosia
Stary 2011-01-30, 22:48   #3514
alleyezonme
Zakorzenienie

wszyscy tęsknili za Gosią

Stary 2011-01-30, 22:50   #3515
tikki85
Zakorzenienie

Oooo jak miło . A widziałyście moje wypociny na poprzedniej stronie? Wypowiedź mi się podzieliła .
Stary 2011-01-30, 22:52   #3516
alleyezonme
Zakorzenienie

Ech, siedzę od trzech godzin i gapię się w monitor i ani zdania nie napisałam Nie mam jakoś dzisiaj kompletnie weny do tego. Idę chyba spać bo i tak nic dobrego z tego nie będzie. Mogę strzelić sobie energy drinka tylko po co, i tak nic nie napiszę Miałam dziś posiedzieć w nocy ale chyba mi to nie wyjdzie. Wczoraj też o 4 nad ranem mój mózg się wyłączył i musiałam iść spać bo już takie zdania pisałam że aż się śmiałam jak dzisiaj to czytałam . Poszłam więc spać, a oczy jak 5zł po tych napojach energetycznych i weź tu śpij Dlatego dzisiaj wolę nie pić, iść się wyspać i od rana usiąść i pisać. Mam jutro jeszcze cały dzień i całą noc

Stary 2011-01-30, 22:56   #3517
tikki85
Zakorzenienie

Energy drinki psują żołądek a po co w tak młodym wieku tak się niszczyć? Jak już nic nie napiszesz to daj sobie spokój i zacznij jutro od rana. A dziś się porządnie wyśpij

Ja też już idę spać . DOBRANOC!
Stary 2011-01-30, 22:57   #3518
alleyezonme
Zakorzenienie

Wiem że psują, ale mi pomagają. Piję je jak muszę posiedzieć w nocy w ekstremalnych sytuacjach. Zazwyczaj jest to raz na pół roku właśnie przy sesji Niedobre to w smaku jak nie wiem, ale stawia mnie na nogi

Dobranoc Gosia

Ja też uciekam spać, dobranoc chomicze mamy

Stary 2011-01-30, 22:58   #3519
Klepsydra88
Zakorzenienie

enerdżi drinki to tylko na siłownie!

dobrej nocy dzierlaty
Stary 2011-01-30, 23:01   #3520
hooliganka184
Rozeznanie

I ja już uciekam. Pościele sobie łóżeczko, położe się, poczytam i idę w kimę. Dobranoc wszystkim
hooliganka184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 06:37   #3521
*Agatek*
Zakorzenienie

No to jestem pierwsza
Witam chomicze mamy!
Nocka troszkę mi się dłużyła... skończyliśmy o 3.50, ale że miałam pierwszy autobus o 5.16 to poszłam na kawkę do koleżanki pogadałysmy chwilkę i zbierałam się na busa, byłam w domku przed 6
Weszłam do pokoju, i moją Majusię zobaczyłam, całą spoconą i taka nieporadna stała i patrzyła czy aby to ja kochana pięterko bardzo jej się podoba i ładnie po nim chodzi, nie boi się juz tak korzystając z okazji, szybko wyjęłam jej domek, bo strasznie śmierdziało siuśkami i jej ładnie wymyłam i wyparzyłam
Majusia aż tak nie była zła, tylko czekała przy mostku na domek i patrzała kiedy wreszcie będzie na swoim miejscu nawet chciała mi pomóc go zamontować! Stała i rzuciła się na dach ale jakoś uzgodniłyśmy, że poradzę sobie sama i rach ciach domek na swoim miejscu dałam jej posłanko, patrzę za 3 minuty, a ona ryjek ma wystający z domku i przymruża oczki i zasypiała.... tak jak ten piesek co się do snu układa, ale to wyglądało! a kilka minut wcześniej położyła się płazem na pięterku bo ja stałam w bezruchu i czekałam kiedy ona pójdzie, a ona nic, stała i patrzała, aż w końcu płazem klapła musiałam jej dać smakołyka i przegonić mojego roztrzepańca do domku. Teraz grzecznie śpi

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Fakt szkoda misiaków pozatym tak palic je w brzuszek weeeź nie rób ochoty na koktajl
No jak dodasz płotek to będzie miała raj ) A Majusia to wygląda jak mój Pixel bez jaj tylko Twoja ma takie sterczące futerko - irokeza
hmmm a ta folia nie jest śliska? ja swojemu drabinki otoczyłam tekturką a dokładnie tą co jest z tyłu bloku i póki co już prawie tydzień jest na swoim miejscu troszkę tylko na końcu nadgrydziona
Zgadza się, chomiczków nie należy budzić
Folia nie jest śliska, śmiga na niej bardzo ładnie
Cytat:
Czasem można obudzić, jeśli zaistnieje tzw. "wyższa konieczność", czyli chcesz mu posprzątać i wiesz, że nie możesz czekać jak wstanie, bo nie będziesz miała siły czekać do północy albo dłużej
dokładnie to są wyjątki, jednak staram się wstać w nocy jak tego wymaga domek aby go umyć. Albo dopadam ją w dzień, a że dziś z nocki wróciłam to 5 minut i domek wyczyszczony

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 06:37   #3522
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Może będą z tego małe Gosiaczki

Cytat:

Super, tylko czy Maja nie zje tego plastiku?? . A co do drugiej części to chomiczki widzą tyle co kret - czyli prawie nic . Jeśli już to na kilka cm. więc nie potrzebna jej przeźroczysta podłoga
Ale smakowity koktail i cudowna Majeczka . Ostatnio tych załączników przybywa na naszym forum jak grzybów po deszczu
Jakie ładne świeczki . Faktycznie szkoda je palić
Nie zje nie zje, jest strasznie twardy wiem, że chomiczki słabo widzą, ale wiesz, chcę jej zrobić jak najlepiej, żeby miała. To moje maniunie dzieciątko i dbam o nią jak najlepiej potrafię
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Szybko zleci nocka

A jutro z Filipkiem też będzie ok
Najważniejsze, że będziesz przy nim
jak sobie myślę, że będzie pod narkozą i będzie nieprzytomny, to płakać mi się chce strasznie się denerwuję... to za kilka godzin...
Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
za 2 tyg prawdopodobnie widze sie z Tż
super! ja prawdopodobnie też... jeszcze w tym roku się z nim nie widziałam!!!
Cytat:
Napisane przez the kamm Pokaż wiadomość
Ooo , dzięki , jeszcze dziś nie podlewałam
Ja wysiałam z 3 dni temu
polecam się na przyszłość
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Taaak, sama też mi dobry wyszedł, ale Twój też chętnie bym spróbowała Lubię koktajle, zwłaszcza latem takie zimnee
masz specjalną machinę do rozdrabniania owocków?? super sprzęt, polecam jak będę mieć więcej kaski to znów zrobię, bo wychodzi to zdrowe bardzo! i koniecznie z lodem

ok, zmykam spać, bo czeka mnie ciężki dzień...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:51   #3523
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Madziuś zrób sobie ... chomiczka
Gumisia i podpis 'chomikomaniaczka '

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
No tatuaż słodki ale tak za 20 lat być z takim słoniątkiem Motylki lepsiejsze

Cytat:
Napisane przez Gosia Pokaż wiadomość
Dziś Tż postanowił, ze Pixel nie może tak spać i trochę się bawił z Nim a jak mały szedł do domku to mu delikatnie w kuwete stukał i On wychodził a ja cały czas zastanawiałam sie czy to jest dobre? fakt był bardzo aktywny i biegał ale nie wiem... później chciałam go z ręki nakarmić to ewidentnie był w stosunku do mnie agresywny i nie chciał z ręki jedzenia tylko chciał mnie ugryźć. Zawsze tak cmokałam jak był w domku i czasem wychodził czasem nie teraz na cmoknięcie odrazu wylatuje i jest taki bardzo aktywny i cały czas nasłuchuje... zawse do klatki przykładałam mu palec a On wąchał a teraz chciał ugryźć to już nie wiem... dac mu żyć własnym życiem czy starać się zabawiać go w ciągu dnia?
Dziewczyny mają rację, nie można budzić chomiczka w dzień
Trzeba poczekać, aż sam się obudzi, wieczorem

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Że tak zarzucę klimatycznym żartem na dobranoc:
"Korzystają z wolnego mieszkania"

No to idę spać z myślą, że nie umiem nic na rozwojówkę, ale jak zdałam społeczną to zdam wszystko
Lokatorów nie ma

Cytat:
Madziuś, jaka słodka Kama i ten język . Gumiś zaspany - cudo > Super, że znowu masz wolny pokój na tydzień, ale to TYLKO tydzień

Ale przynajmniej nie będzie zostawał na całe dnie sam na sam z Kamą

Cytat:
Napisane przez Gosia Pokaż wiadomość
Joasia, moja Miecia też miała chusteczki wypchane po sam dach i jeszcze niteczki z ręcznika .

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Majusia aż tak nie była zła, tylko czekała przy mostku na domek i patrzała kiedy wreszcie będzie na swoim miejscu nawet chciała mi pomóc go zamontować! Stała i rzuciła się na dach ale jakoś uzgodniłyśmy, że poradzę sobie sama i rach ciach domek na swoim miejscu

Cytat:
jak sobie myślę, że będzie pod narkozą i będzie nieprzytomny, to płakać mi się chce strasznie się denerwuję... to za kilka godzin...
Będzie dobrze
Będziemy z Tobą

Cytat:
Napisane przez Agatek Pokaż wiadomość
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:54   #3524
Klepsydra88
Zakorzenienie

nie spać!
Stary 2011-01-31, 08:54   #3525
madzius90
Zakorzenienie

Już mnie te psy do szału doprowadzają
Dziś przez nie Kama rano sie nie załatwiła i teraz będzie musiała czekac, az tata wróci z pracy

A jednego było mi szkoda, taki mały kundelek, troszkę podobny do jamnika, chyba całą noc sterczał pod klatką
I tak się trząsł biedaczek
Ale nawet nie wiem skąd jest, nie kojarzę go, miał obroże, ale nie miał adresówki

A ten drugi upierdliwy pobiegł za mamą do pracy
Stary 2011-01-31, 08:57   #3526
Klepsydra88
Zakorzenienie

psy sa czasami dziwne potrafią biec za drugim psem przez całe miasto żeby mu pupe powąchać
Stary 2011-01-31, 09:12   #3527
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
psy sa czasami dziwne potrafią biec za drugim psem przez całe miasto żeby mu pupe powąchać

Mi by się nie chciało

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Ejjj nie widać w naszych podpisach tego mena, co trzyma tabliczkę
Stary 2011-01-31, 09:15   #3528
Klepsydra88
Zakorzenienie

chyba coś u Ciebie bo u mnie wszystko widać
Stary 2011-01-31, 09:16   #3529
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
chyba coś u Ciebie bo u mnie wszystko widać

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Porobiłam wczoraj wieczorem troszkę fotek dla Gumiśka
Dziś może wyjdzie pobiegać po łożku to też będzie sesyja
Stary 2011-01-31, 09:23   #3530
Klepsydra88
Zakorzenienie

foty foty

ide zaraz
Stary 2011-01-31, 09:29   #3531
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
foty foty

ide zaraz

Pudzian
Stary 2011-01-31, 09:49   #3532
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
No to jestem pierwsza
Witam chomicze mamy!
Nocka troszkę mi się dłużyła... skończyliśmy o 3.50, ale że miałam pierwszy autobus o 5.16 to poszłam na kawkę do koleżanki pogadałysmy chwilkę i zbierałam się na busa, byłam w domku przed 6
Weszłam do pokoju, i moją Majusię zobaczyłam, całą spoconą i taka nieporadna stała i patrzyła czy aby to ja kochana pięterko bardzo jej się podoba i ładnie po nim chodzi, nie boi się juz tak korzystając z okazji, szybko wyjęłam jej domek, bo strasznie śmierdziało siuśkami i jej ładnie wymyłam i wyparzyłam
Majusia aż tak nie była zła, tylko czekała przy mostku na domek i patrzała kiedy wreszcie będzie na swoim miejscu nawet chciała mi pomóc go zamontować! Stała i rzuciła się na dach ale jakoś uzgodniłyśmy, że poradzę sobie sama i rach ciach domek na swoim miejscu dałam jej posłanko, patrzę za 3 minuty, a ona ryjek ma wystający z domku i przymruża oczki i zasypiała.... tak jak ten piesek co się do snu układa, ale to wyglądało! a kilka minut wcześniej położyła się płazem na pięterku bo ja stałam w bezruchu i czekałam kiedy ona pójdzie, a ona nic, stała i patrzała, aż w końcu płazem klapła musiałam jej dać smakołyka i przegonić mojego roztrzepańca do domku. Teraz grzecznie śpi
haha, kochana Majusia

Cytat:

masz specjalną machinę do rozdrabniania owocków?? super sprzęt, polecam jak będę mieć więcej kaski to znów zrobię, bo wychodzi to zdrowe bardzo! i koniecznie z lodem

ok, zmykam spać, bo czeka mnie ciężki dzień...
wszystko będzie dobrze!

Ojej jak ja Wam współczuję. Jak ja się nie widzę z TŻtem dwa dni to chodzę zła na cały świat ale chyba zacznę inaczej na to patrzeć

Do owoców używam blendera a Ty czegoś innego?

Stary 2011-01-31, 09:50   #3533
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Gumisia i podpis 'chomikomaniaczka '
O taaaak

Cytat:
Już mnie te psy do szału doprowadzają
Dziś przez nie Kama rano sie nie załatwiła i teraz będzie musiała czekac, az tata wróci z pracy

A jednego było mi szkoda, taki mały kundelek, troszkę podobny do jamnika, chyba całą noc sterczał pod klatką
I tak się trząsł biedaczek
Ale nawet nie wiem skąd jest, nie kojarzę go, miał obroże, ale nie miał adresówki

A ten drugi upierdliwy pobiegł za mamą do pracy

A mój pies z kolei też szaleje, jak wyjdę z nim na dwór to biega i czegoś/kogoś szuka Nie chce mu się sikać tylko się rozgląda. Później wrócimy do domu to siedzi i piszczy. A mój pies ma 16 lat .. chyba drugą młodość przeżywa

Miałam wstać wcześnie .. a wstałam dopiero po 9, wykąpałam się i trochę ogarnęłam i zaraz będę zabierać się za pisanie pracy, a znowu nie mam weny

Edytowane przez alleyezonme
Czas edycji: 2011-01-31 o 09:51
Stary 2011-01-31, 09:58   #3534
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej jak ja Wam współczuję. Jak ja się nie widzę z TŻtem dwa dni to chodzę zła na cały świat ale chyba zacznę inaczej na to patrzeć

Rozumiem Cię doskonale, bo ja i mój były jesteśmy sąsiadami, więc jak byliśmy razem to widzieliśmy się codziennie, a jak tylko nie mogliśmy widzieć się przez jakiś czas to też byłam wściekła.

Cytat:
A mój pies z kolei też szaleje, jak wyjdę z nim na dwór to biega i czegoś/kogoś szuka Nie chce mu się sikać tylko się rozgląda. Później wrócimy do domu to siedzi i piszczy. A mój pies ma 16 lat .. chyba drugą młodość przeżywa
U jaki staruszek
Masz jego zdjęcia?

Moja Kama jak wychodzę z nią na dwór, już prawie robi kupę, ale jak zobaczy psa to już jej się odechciewa, a ja później się wkurzam, bo jej się odechce na chwilę, wrócimy do domu, i za chwilę znowu trzeba będzie wychodzić

Cytat:
Napisane przez Iza Pokaż wiadomość
Miałam wstać wcześnie .. a wstałam dopiero po 9, wykąpałam się i trochę ogarnęłam i zaraz będę zabierać się za pisanie pracy, a znowu nie mam weny
Stary 2011-01-31, 10:04   #3535
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:

Rozumiem Cię doskonale, bo ja i mój były jesteśmy sąsiadami, więc jak byliśmy razem to widzieliśmy się codziennie, a jak tylko nie mogliśmy widzieć się przez jakiś czas to też byłam wściekła.

U jaki staruszek
Masz jego zdjęcia?

Moja Kama jak wychodzę z nią na dwór, już prawie robi kupę, ale jak zobaczy psa to już jej się odechciewa, a ja później się wkurzam, bo jej się odechce na chwilę, wrócimy do domu, i za chwilę znowu trzeba będzie wychodzić

O ja, i teraz jak żyjecie z sąsiadem?

No niestety staruszek, nawet nie wyobrażam sobie że któregoś dnia go zabraknie .. a wszyscy do okoła karzą mi się już oswajać z tą myślą. Ale jak tu się oswajać kiedy pies jest ze mną ponad połowę mojego życia, jest dla mnie jak brat którego nigdy nie miałam Jasne że mam zdjęcia, później wstawię ale takiego staruszka to nie mam, najwyżej jak się obudzi to mu zrobię Ale póki wet mówi że się dobrze trzyma, to jest dobrze Mam obronnego pudla

Ufff, załatwiłam z bankiem w końcu to co miałam załatwić. Ale nienawidzę dzwonić do banków, tyle się naczekam, naprzyciskam tych kolejnych cyferek póki połączą mnie z jakąś osobą że aż się odechciewa. Na szczęście jakaś strasznie sympatyczna kobieta ze mną rozmawiała więc nie było źle

Stary 2011-01-31, 10:11   #3536
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
O ja, i teraz jak żyjecie z sąsiadem?
Jak z sąsiadem
-'Cześć'
-'cześć'
i tyle

Cytat:
No niestety staruszek, nawet nie wyobrażam sobie że któregoś dnia go zabraknie .. a wszyscy do okoła karzą mi się już oswajać z tą myślą. Ale jak tu się oswajać kiedy pies jest ze mną ponad połowę mojego życia, jest dla mnie jak brat którego nigdy nie miałam Jasne że mam zdjęcia, później wstawię ale takiego staruszka to nie mam, najwyżej jak się obudzi to mu zrobię Ale póki wet mówi że się dobrze trzyma, to jest dobrze Mam obronnego pudla
A tam nie słuchaj tych głupot.
Z resztą wydaje mi się, że z taką myślą, nie można się odwoić
I tak człowiek przeżywa odejście przyjaciela

Czekam na fotki

No jasne
Najwazniejsze, że wszystko z nim w porządku, że nie choruje

Cytat:
ankiem w końcu to co miałam załatwić. Ale nienawidzę dzwonić do banków, tyle się naczekam, naprzyciskam tych kolejnych cyferek póki połączą mnie z jakąś osobą że aż się odechciewa. Na szczęście jakaś strasznie sympatyczna kobieta ze mną rozmawiała więc nie było źle
Masakra
Stary 2011-01-31, 10:16   #3537
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Jak z sąsiadem
-'Cześć'
-'cześć'
i tyle

A tam nie słuchaj tych głupot.
Z resztą wydaje mi się, że z taką myślą, nie można się odwoić
I tak człowiek przeżywa odejście przyjaciela

Czekam na fotki

No jasne
Najwazniejsze, że wszystko z nim w porządku, że nie choruje

Masakra

No tak, jak to z byłym

No pewnie że nie da się oswoić, moim zdaniem mój pies jest nieśmiertelny i będzie żył jeszcze ho ho !
Ale tabletek ma, więcej niż niejeden człowiek niestety.

Teraz wstał ale chyba obraził się jak mnie zobaczył z aparatem, ciągle się dupką odwraca i nie chce zdjęć więc dałam mu spokój, mam nadzieję że później uda mi się pstryknąć. A może na spacerze mu zrobię sesje

A teraz siadam do pisania

Stary 2011-01-31, 10:35   #3538
the kamm
Zadomowienie

Widzę poprawy w oswajaniu małej
- pierwszy wybieg - ugryzła mnie 3 razy [ raz w serdeczny palec lewej ręki , drugi w serdeczny palec lewej ręki a trzeci w serdeczny palec lewej ręki ]
- drugi wybieg - ugryzła mnie tylko raz [ oczywiście w serdeczny palec lewej ręki ]
- trzeci wybieg - także ugryzła mnie raz [ zgadnijcie gdzie ... ]
- czwarty wybieg - wczoraj ok. godziny 23 , nie zostałam ugryziona ani razu
the kamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 10:41   #3539
madzius90
Zakorzenienie

Iza a od czego ma te tabletki

Nie lubi się fotografować

Owocnego pisania

12 lutego o 11 idę robić tatuaż

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2011-01-31 o 10:43
Stary 2011-01-31, 10:41   #3540
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the kamm Pokaż wiadomość
Widzę poprawy w oswajaniu małej
- pierwszy wybieg - ugryzła mnie 3 razy [ raz w serdeczny palec lewej ręki , drugi w serdeczny palec lewej ręki a trzeci w serdeczny palec lewej ręki ]
- drugi wybieg - ugryzła mnie tylko raz [ oczywiście w serdeczny palec lewej ręki ]
- trzeci wybieg - także ugryzła mnie raz [ zgadnijcie gdzie ... ]
- czwarty wybieg - wczoraj ok. godziny 23 , nie zostałam ugryziona ani razu
super

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości