|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
![]() Tak naprawdę to podczas ostatniej wizyty u pedi, zwrocila nam na to uwagę, że dobra już byłaby pora i że im wcześniej to zrobimy, tym lepiej. Poza tym uważam, że u nas to dobra pora, cyca już dawno porzuciliśmy, chcemy to zrobić przed żłobkiem, no i żadnych innych zmian nie ma u nas, oprócz ząbkowania (ale przecież to jeszcze potrwa i to sporo ) no i poszło lepiej niż myślałam. Staś był bardzo smokowy (choć tylko do spania) a obyło się bez dramatu.Cytat:
![]() Dziewczyny czy wodę mineralną którą dajecie bąblom to taką z butelki czy jeszcze przegotowujecie? ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Zdrówka dla Małej Zebra, żyjesz? Jak Piotruś?
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi dlaczego miałabyś być bez serca
Wszystko zależy od tego jakie się ma dziecko i jak wygląda sprawa smokowa Jak pisałam ja mam nerwusa niestety... Jak jest zdrowy nie podtykam mu go i czasem przez cały dzień go nie ma ale do spania musi mieć nadal. I na spacerach. Dziękuje, że pytasz o zdrowie mojej besti. Lepiej zdecydowanie jest, bo nie musiałam go nosić ciągle i coś niecoś posprzątałam. |
|
|
|
#4023 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ma mu za parę dni przejść. Mam nadzieje że nie zarazi mnie albo tżta bo jak ostatnio Wiki miał katar to jak Nas z tżtem zaraził tośmy dwa tygodnie zdychali Któraś pytała o moją dietę. Przy moim tżcie się nie da dietować, szlag mnie po prostu trafia. Wytrzymałam całe dwa dni na dunkanie, muszę się zmobilizować bo w maju idziemy na wesele brata od tżta i mam zamiar sobie sprawić taką kreację że sama sobie będę zazdrościć No ale w obecnym stanie to mogę sobie jedynie pomarzyćCytat:
![]() Dziewczyny czy Wy dajecie rade żeby teraz katar takiemu dużemu dziecko odciągnąć?? Bo Wiktor ta się dże że normalnie nie ma szans. Jakimś cudem udało mi się go namówić na napsikanie do nosa, oczywiście najpierw psikam ja, potem tżt i potem może WIki sobie da napsikać. Ale z wyczyszczeniem nosa to kaplica. Próbowałam mu pokazać jak się dmucha nos, ale on dmucha buzią a nie nosem Nie chce żeby od tego zalegającego kataru zapalenia ucha dostałA co do smoka to mieliśmy go powoli odstawiać ale w związku z zaistniałą sytuacją jeszcze mu się upiecze. Joaśka pewnie że możemy sie spotkać, ale to mysle jak już się cieplej zrobi bo jak jest taka pogoda to ja z Wikim za bardzo nie jeżdżę w skupiska ludzi. Miałam jeszcze poodpisywać ale ide spać bo pewnie Wiki zrobi wcześniej pobudkę
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-01-29 o 23:45 |
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie macie inhalatory?
|
|
|
|
#4025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas pomaga ALANTAN ZIELONY. poleciłami go znajoma i zamiast sterydowego elosone, które przepisała nam pediatra użyliśmy alantanu.pomogło w mig! |
|
|
|
|
#4026 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas jak ostatnio mała miała katar za chiny ludowe nie chciała sobie odciągnąć fluczków, na szczęście dużo kichała, to same leciały i z ledwo biedą dała sobie psiknąć do noska, TŻ musiał trzymać ją za rączki...
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=katekatee;24716784
Dziewczyny czy Wy dajecie rade żeby teraz katar takiemu dużemu dziecko odciągnąć?? Bo Wiktor ta się dże że normalnie nie ma szans. Jakimś cudem udało mi się go namówić na napsikanie do nosa, oczywiście najpierw psikam ja, potem tżt i potem może WIki sobie da napsikać. Ale z wyczyszczeniem nosa to kaplica. Próbowałam mu pokazać jak się dmucha nos, ale on dmucha buzią a nie nosem Nie chce żeby od tego zalegającego kataru zapalenia ucha dostałA:[/QUOTE] Wojtuś nauczył sie sam smarkac przy ostatniej chorobie jak wszystcy zdychaliśmy. napatrzyl sie na mnie i tz i teraz co dorwie jakas chusteczke to od razu smarka
|
#4028 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i żeby rodziców nie pozarażał A co do diety to ja pytałam Bo sama też jestem na dukanie - dzisiaj mija tydzień... Jakoś się trzymam, spadki wagi mnie mobilizują Chociaż bynajmniej lekko nie jest - z moim TŻtem to tak jak z twoim: ja walczę ze sobą jak mogę, staram się, pilnuję, a ten mi wczoraj wieczorem wraca do domu z zakupów z pizzą Ale zamknęłam go z tą pizzą i jej kuszącym zapachem w kuchni i nie pozwoliłam wychodzić do momentu aż nie będzie po niej (ani po jej zapachu) żadnego śladu Mam nadzieję że mi się uda z tą dietą... Tak naprawdę nie mam wiele do zrzucenia - chodzi mi tylko o te parę kg żeby lepiej wyglądać, mieścić się znowu we wszystkie swoje ciuchy no i lepiej się czuć Jeśli chodzi o czyszczenie noska to u nas jest dokładnie odwrotna sytuacja niż u Ciebie... Jak Misia była mniejsza to wtedy były z tym straaaaaszne cyrki - nawet wodą sobie nie pozwalała zapsikać, a o fridzie to w ogóle nie było mowy, darła się przy tym w niebogłosy... Natomiast teraz, od dwóch-trzech miesięcy jakoś się do tego "zabiegu" po prostu przekonała i nie mamy z tym problemu... Tak że w tej kwestii nie pomogę... Cytat:
Co do wody mineralnej podawanej dzieciom to ja też już od dawna nie przegotowuję... A tak w ogóle to dzień dobry... Tzn u mnie to akurat taki średnio dobry bo pożarłam się rano z TŻtem i spaprało mi to dosyć humor, ale cóż... Może wasza niedziela będzie lepsza Pozdrawiam.
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2011-01-30 o 11:50 |
||
|
|
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
heloł
Konspi- ja nigdy nie gotowałam wody mineralnej Cytat:
co do Waszych diet to ja chylę czoła że wytrzymujecie. Ja bym nie nie dała rady |
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Ela, ja też nie gotowalam, a ostatnio czytam w jakiejś gazecie żeby do 3-go r.ż. gotować...
|
|
#4031 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz przydałaby mi się jakaś przekąska co ma mało kalorii i węglowodanów, bo jak dwa tygodnie wcale jeść mi się nie chciało,na siłę jadłam obiad, bo coś jeść trzeba, tak chyba teraz organizm próbuje to nadrobić i wciąż chodzę głodna... dziś już z 4 pączki zjadłam, teściowa usmażyła no pochlastać się tylko!!!
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tak o tych dietach a ja siedze i pół makowca już opędzlowałam :/ I jak ja mam zrzucić e 5 kg ???? Ale ja nie mam silnej woli jak mam na coś ochote to muszę to zjeść i nie ma mocnych, a ćwiczyć nie lubie :/
|
#4033 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa....
No tak, taki ładny niedzielny dzień, szkoda go nie wykorzystać My zaliczyliśmy saneczki
|
#4034 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze juz jest lepiej Cytat:
No nie wiem...z malym w jednym pokoju....chyba ze w lazience.... ![]() Hehehe....fajnie by bylo - czesc, jestem Kamila a to moja corka Mila... Cytat:
Prosilabym (ponownie) o nie przesadzanie....swoje rozki to on ma... ![]() a ja sie ciesze, ze André nareszcie wyszly dolne dwojki....czyli na razie ma 8 zebow i chyba na gorze czworka idzie..... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam przeczucie, ze jesli Stas bylby tak bardzo smoczkowy, to nie poszloby tak latwo.... ![]() A z tym "bez serca" nie zartuj.....ja zaczynam miec powoli wyrzuty sumienia, ze na smoczka pozwalam.... Cytat:
Ja daje wode z kranu i jej nie gotuje tak jak pisalam juz od dluzszego czasu ![]() Cytat:
No to kciuki, zeby Wiki szybko doszedl do siebie i nie sprzedal bakterii rodzicom... Cytat:
Oplulam monitor......... To wstawisz obowiazkowo fotke, zebysmy tez mogly pozazdroscic, zebys nie byla sama.... ![]() Cytat:
Tak, bo to katar splywa do gardla.... André od jakiegos czasu juz sam wydmuchuje nosek...jednak w nocy jeszcze czasami jak katar jest wieeelki uzywamy fridy i jak maly tylko ja widzi to sam wyciaga smoczka, otwiera buzie i nastawia noska...a kiedys jak byl mniejszy i mial katar to przynosil mi fride sam, zeby zrobic "PutziPutzi"....czasa mi oczywiscie sie broni itp. ale zna juz mnie i wie, ze jak mama chce cos zrobic to i tak to zrobi wiec walka nie trwa dlugo... ![]() My mamy taki: http://allegro.pl/inhalator-medel-pr...417111904.html Cytat:
Przyklad najlepszym nauczycielem.... ![]() Hej kochane tradycyjnie w weekend mnie nie bylo...miala przyjechac moja mama, ale jednak okazalo sie, ze nie moze ![]() Zrobilismy sobie dzisiaj mala wycieczke...po obiadku zapakowalismy sie z André i pojechalismy do Hanoveru...maly akurat mial pore drzemki wiec ladnie przespal droge a w H bylo jakos taaak zimno, ze spacer 1-godzinny w zupelnosci nam wystarczyl...nawet maly nie chcial jakos wychozic z wozka spod cieplego spiworka a my z malzem tylko patrzelismy z zazdroscia jak on tam cieplutko opatulony dobrze ma... "Najlepsze" bylo to, ze malz zapomnial portfela... wiec ani na kawe ani nic a my (poza André oczywiscie) bez obiadu...na szczescie spotkalismy przypadkiem znajomych i pozyczyli nam...fajnie to musialo wygladac: "Czeeeesc! Co za zbieg okolicznosci! Co tam slychac? U nas wszystko super...eeee...hmmm.....a nie moglibyscie przypadkiem pozyczyc nam 50 Euro..?" Kupilam wczoraj malzowi kurtke, zeby nie bylo, ze taka niedobra jestem - bardzo dobrze wyglada i byla przeceniona o 40%...cale szczescie, bo calej kwoty nie mialam przy sobie... Ok, ide dopic moje winko i poczytac jeszcze troszke...
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja mam dzis leniwy dzien kompletnie nic nie robie nawet na obiedzie bylismy u tesciowej a Kamilka wiekszosci czasu zajmje sie Tz
|
#4036 |
|
Raczkowanie
|
Ja niestety też
|
#4037 |
|
Zadomowienie
|
hello
nadrobiłam troszkę ale wszystkiego nie pamiętam ![]() Gishh - witaj ponownie Katekate, zdróweczka dla mojego zięcia a zrzucisz do wesela spokojnie i wszystkie tu będziemy Ci zazdrościć ![]() Karenina niefajnie z tym portfelem znajomi musieli się zdziwić hehe Andre cwana bestia z tym smarkaniem, Blanka jak porwie troszke papieru z łazienki to tez przyklada do noska i dmucha ![]() Konspi, gratuluje smoka my na razie nawet nie próbujemy ![]() chyba zajrze go klubu bo tu raczej nie chce pisać tylko powiem, że w piątek Blanka spała i jednej babci, wczoraj u drugiej i nie wyglądała na nieszczęśliwa
|
|
|
|
#4038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale mieliście udany wypad nie do pozazdroszczenia ![]() Dobra żona myśli o mężu hehehe
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
karnina ale mieliscie super wypad
gissh dla ciebie ze wytrzymałaś juz tyle na dukanie i trzymam kciuki zebys schudla do swojej wymarzonej wagi
|
#4040 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a miałam nadzieję, że się razem wybierzemy na ten basen. Cytat:
wreszcie człowiek może odsapnąć
|
||
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina dobra żona
A inhalator ygląda ekstra ale ta cena powala Ale daje to faktycznie coś? Dzieci dają sobie to na twarz załotzyć i wdychają?
|
|
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamuśki,
ja pierdziu ale mnie dawno nie było... nawet nie będę próbowała Was nadrabiac tak się tylko przypominam że istnieję i się postaram wgryźc w wątek oczywiście nie w tym momencie bo to już późna godzina i chyba nikogo nie ma
|
|
|
|
#4044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I gratki za dwójki Andree ![]() Cytat:
Ja próbuje nas umowić na szczepienie- mam nadzieję ze dziś sie pielęgniarka nie pomyli ![]() A w ogóle Dzień Dobry!
|
|
|
#4045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
wszystkim chorowitkom zdrówka życze my inhalator mamy taki: http://allegro.pl/inhalator-medel-fa...418373691.html Cytat:
Grześ tez ma ładne ząbki ja mam wadę zgryzu - a nie ssałam smoka - tylko palca, od którego dopiero jest problem odzwyczaić Cytat:
|
||
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi o to powodzenia na szczepieniu jakby co... Przed nami jeszcze 2 szczepienia 5w1 i pneumokoki
![]() Simpatica kom bekkkkk ![]() Nie dam rady z moim dzieckiem normalnie... Z jedzeniem masakra teraz w chorobie... Nie wiem co mu robić już, bo wszytsko ble... Najgorsze śniadania, bo tu nawet jak zdrowy był albo jajecznice zjadał albo parówki...Wszystko inne do kosza albo sama sobie mogłam zjeść... Piotrusiowi nic nie mija ech... martiwe się... Oszalejemy w domu i ja i on... Dzisiaj musze iść na poczte z tym hauckiem i wysłać ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Magda i jesteś zadowolona? |
|
|
|
#4047 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem Zeberko, że pytasz o inhalator - tak, mam go prawie rok i jak na razie się sprawdza
|
|
|
|
#4048 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to milego dnia zycze, zeby nie bylo taaak zle... Tez sie trzymaj ![]() Cytat:
![]() Ano mysli....i jeszcze nie kupilam sobie w koncu kremu przez ta jego kurtke no... ![]() Cytat:
![]() Wiesz, zalezy od dziecka....roznie to jest, ale nawet o "trudnych" przypadkach slyszalam, ze sie przyzwyczajaja... http://allegro.pl/inhalator-medel-fa...418373691.html Cytat:
No i od tego sa przeciez dziadkowie! Cytat:
Czeeeesc! Cytat:
Nic nie mija? Moze zadzwon do pediatry? Dzien doberek nocka w sumie ok....tylko miedzy 23 a 00.30 kilka pobudek... ...zeby w natarciu....![]() Na dzisiaj i jutro nie mam meza w domu, bo maja w firmie dwudniowe Workshops, ktore on organizuje wiec wychodzi z domu o 6 a wraca...kto wie, moze kolo 22-23? ![]() Koncze wlasnie kawke a André "rozbija" autko o moja stope....chyba chce mi cos powiedziec.... ![]() A i mialam napisac, ze André jak jest pora wieczorem na ogladanie Dobranocki to chodzi i wola "Odi! Odi!"...czyli chce Noddy'ego... ![]()
|
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja karmiłam piersią więc takie numery by u nas nie przeszły
|
|
|
|
|
#4050 |
|
Rozeznanie
|
cześć Mamuśki
![]() u nas nowy tydzień zaczyna się całkiem nieźle, Olcia wstała bez gorączki, zjadła śniadanko, powoli wciskam w nią leki i jakoś idzie. jestem sama bo tz musiał wrócić do pracy, dziadki też.. no ale jestem pełna optymizmu i wierzę, że będzie ok! w zeszłym tygodniu odwiedziliśmy 5 lekarzy.. diagnoza na chorobę Olci jest straszna ale nie mam nadzieję, że się nie potwierdzi.. na razie jesteśmy w trakcie badań.. wyniki za jakieś 2-3 tyg.. my też się inhalujemy.. Ola bardzo tego nie lubi ale odkryłam, że mimo warkotu inhalator jej nie budzi więc inhalację robię jak Olcia śpi ![]() a inhalator mam pożyczony (identyczny jak Kareniknki) i też zastanawiam się jaki kupić..ale ten jest naprawdę świetny w porównaniu z szajsem jaki miałam w szpitalu Zeberko idź do lekarza z Piotrusiem.. u dzieci infekca bardzo szybko się zmiania.. dla Waszego wspólnego dobra..niech lekarz go obejrzy i powie czy nic groźniejszego się nie dzieje.. Zdrówka chorowitkom! i miłego dnia wszytkim! wkładam maskę i idę zmienić koszmarnie śmierdzącą kupkę..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

) no i poszło lepiej niż myślałam. Staś był bardzo smokowy (choć tylko do spania) a obyło się bez dramatu.

Ma mu za parę dni przejść. Mam nadzieje że nie zarazi mnie albo tżta bo jak ostatnio Wiki miał katar to jak Nas z tżtem zaraził tośmy dwa tygodnie zdychali

55kg 

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i żeby rodziców nie pozarażał
Ale zamknęłam go z tą pizzą i jej kuszącym zapachem w kuchni i nie pozwoliłam wychodzić do momentu aż nie będzie po niej (ani po jej zapachu) żadnego śladu

A ile się nacierpi maleństwo moje przy tym
a ja sie ciesze, ze André nareszcie wyszly dolne dwojki....czyli na razie ma 8 zebow i chyba na gorze czworka idzie.....
kwadracik też już pomału ma obcykany ale kółko to prawie w ciemno celuje 
To wstawisz obowiazkowo fotke, zebysmy tez mogly pozazdroscic, zebys nie byla sama.... 
a zrzucisz do wesela spokojnie i wszystkie tu będziemy Ci zazdrościć