|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
kochane powiedzcie mi, czy wy tak psychicznie to sie juz w 100% przystosowalyscie do nowej sytuacji zyciowej? bo ja mam zjazdy takie, ze siedze i rycze bez powodu i ciagle mam film, ze jestem stara i zycie mi minelo i ze dziecinstwo jest cudowne, a teraz to juz jakas masakra tylko pozostala.
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cigi nie wiem czy połknął darł się okropnie , dużo pić dostał i podejrzewam ze w nocy tez wychleje całą butle, no masakra jakaś na wszystko trzeba patrzec wszystko chować.
Juz 2 szafki mam opróżnione bo mi wywalał wszystko i tak poupychałam miedzy talerzami , kubkami niedługo to nie wiem gdzie się wyniosę. |
|
|
|
#2523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja mam pomysl; Wez Ty zamontuj z powrotem te uchwyty ( nie wiem jakie masz, ale jakies takie galki zamontuj) i polap je gumkami, tak zeby nie dlao sie otworzyc bo beda sprezynowac; szuflady to nie wiem jak zabezpieczyc |
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Yoonka to się nie ma co oglądać za siebie bo ci z przodu ktoś .....
a tak na poważnie to ja jakoś nad tym przeszłam do porządku dziennego i Ci powiem że nawet przez to latanie za dzieckiem odmłonieć można , wszyscy mi powtarzaja że jak mi słuzy i jak ładnie wyglądam itd.itp.(z tym ładnie to niekoniecznie) Czasem też mam taki dzień że myślę że zycie mi przez palce ucieka , ale z drugiej strony , jak mój starszy syn miał 2 lata poszłam do pracy i bardzo dużo straciłam więc teraz już tak nie zrobię. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cigi nic mu nie jest śpi , nie gumek to nie będę wieszać muzeum to mi nie trzeba więcej nie ruszy , jak popróbował cytryny to teraz jak widzi cytrynę albo jak weźmie w rękę to od razu się krzywi
|
|
|
|
#2525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
; dziecinka masz cudna i zdrowa, tzta jak sie patrzy zdaje sie; prace masz; mlodosc tez i narzeka... ; o i na Majorce jeszcze bywa (to chyba Ty gdzies wspominalas...ale o czym... )---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- (a haha... wiem, to nie tu... )libra, no jak tam chcesz, zeby tylko znowu czegos nowego nie sprobowal |
|
|
|
|
#2526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od poczatku tylko nivea na każda pogodę. A kupki to jakieś bomby biologiczne !!!! no ja po kazdej wietrze pokoje!!! ![]() Cytat:
taka od mega CIAGNIKA ...A propo oponki itd.. czy przy karmieniu piersia mozna Dukana zastosować... idzie wiosna wiec musze ciało zrzucić bo do ludzi co tydzien jeżdze i bedzie wstyd sie pokazac w lekkich ciuszkach.;p Cytat:
Tylko ja stosuje ciagle pozytywne myslenie... i juz Wam pisałąm jesli cos nam w głowie siedzi i ciagel sie dołujemy wszystkim to wystarczy kilkanascie pierwszych kartek ksiązki"POTĘGA PODŚWIADOMOŚCI".. zobaczysz.. usmiech niesz się i spojrzysz inaczej na to co cie otacza a byc może dzieki temu zmienisz nastawienie do zycia .. a sytuacje nie zawsze przyjemne zdarzaja sie nam ciagle każdego niemal dnia i warto wtedy poszukac pozytywów w owym zdarzeniu a najwazniejsze odczekac az emocje opadną i spojrzec hcłodnym okiem jakby z obu na to .. a bedzie łatwiej. mi pomaga ciagle!! Ja sie juz nawet tak bardzo egzaminami nie stresuje itd....
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Pozabieram wszystko co mogłoby mu zaszkodzić
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Madziwnia masz rację z tym pozytywnym myśleniem juz też kilka razy pisałam o tym , dziewczyny to na prawdę działa , a tą książkę to uwielbiam zawsze jak miałm jakiś problem czy zmartwienie to po nią sięgałam , kupcie lub ściągnijcie z chomika i przeczytajcie Co do opony to tez racja z ciągnika lepsza A dukana to pierwszej fazy nie bardzo bo za dużo toksyn się może wydzielić w organizmie ale od drugiej możesz zacząć , tak rozsądnie oczywiście , może mieszać drugą z trzecią |
|
|
|
#2528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szuflady się ładnie blokuje od środka i nic nie widać sa takie zaczepy plastikowe na ma łe srubki sie wkręca. i jak się otwiera to najpierw palcem ten zaczep trzeba otworzyć i dopiero można otworzyc dalej . Ola jakoś nie rusza nic , ale Szymek strasznie otwierał i miałam blokady potem miałam poprostu bramkę w kuchni . No i mam zasłone na kuchenkę bo się boje żeby dzieciaki garów mi nie zwaliły . Koleżanki córa była poparzona miała przeszczepiana skóre i tego się bardzo boje . Cytat:
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Ania na kuchenkę na razie nie zagląda ale z tymi blokadami to by było dobre bo nie chce żadnych sznurków wiązać a i bramki nie założę bo większość czasu spędzamy w kuchni
|
|
|
|
#2530 |
|
Rozeznanie
|
co do tych kwiatkow dziewczyny to ja doradzam ostroznosc; bylam kiedys na ostrym dyzurze w okulistyce i byla babka ktorej kwiatek cos "wplul" do oka... No i jej tam niezlego bigosu narobil;
I moga tez uczulac co niektore; ania, a powiedz mi jeszcze te 3 stowy to cena za jedna dawke na pneumo? co do pyt. to nie wiem kiedy przyjade i nie wiem kiedy bede wracac... |
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak wyglada , można też tym szafki zablokowac ale nie wszystkie się da , ja mam dwie tym zablokowane .
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
No już wiem o co chodzi muszę tam u mnie zobaczyć jak to wygląda od spodu i jak się da to zamawiam , pewnie będzie wściekły że nie może otworzyć
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w dolnych szufladach mam ciezkie rzeczy duże noże , wałek he he , tłuczki i jakieś inne dupsy wiec wolałam to zamknąc . i szafkę zablokowałam taką z makaronami , cukrem mąką itp bo raz sprzatałam kilo soli z podłogi
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Taa pewnie jeszcze nie jedno będziemy sprzątać ,rozlane i rozsypane.
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
![]() Ja po dniu w szkole , pojechalismy do mieszkania zrobilismy pare rzeczy, jutro rano tez pojde, zetre kurze i zaczne ukladac ciuchy w szafkach przynajmniej swoje bede miec poukladane i michala, bo malej meble przyjada w srode lub sobote. Poza tym jutro mam wizyte ))))):P juz sie doczekac nie moge, chociaz pewnie mnie na bete wysle bo to za wczesnie zeby cokolwiek tam zobaczyla.Poza tym powiedzialam kolezance w szkole( ktora bedzie miala blizniaki) ze chyba dolaczam do grona i myslalam ze w miare cihco zareaguje ale ta sie tak ucieszyla ze wykrzyknela NOOOO NIE MOW!!! NA PRAWDE???!!! JAAAAA NIE MOGE!!!! GRATULUJE!!!! Oby wszystko bylo dobrze ![]() Co do sytuacji życiowej sie raczej przyzwyczailam, nie przeszkadza mi nic, to ze siedze z mala , to ze ktos mnie chce na piwo do pubu wyrwac, czasem wychodzilam czemu nie, po zjazdach w szkole zawsze gdzies z laskami latamy, poza tym czy sie przyzwyczailam czy nie niedlugo chyba bede musiala sie podwojnie na wszystko przestawiac. A TRZEBA BYLO MIEC BLIZNIAKI!!!! )---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Libra no powiem Ci ze cudaka masz niezłego w domu! Dobrze ze tylko tak sie skonczylo! Zamawialyscie moze kiedys na allegro zaslonki ozdobne?Jesli tak to moze macie jakiegos fajnego sprzedawce.
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia jak to jest czujesz motylki w brzuchu, wiesz o co chodzi takei podniecenie?
Ja jak już wiedziałam że jestem w ciąży to ryczałam jak bóbr nie ze szczęścia , to nie była wpadka a jednak chyba się wystraszyłam że wszystko się zmieni. |
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie mysle o wizycie, zeby wszystko ok, pewnie na bete pojde bo to bardzo wczesna ciaza jest, dokladnie z 13 stycznia:P a ostatnia @ mialam 29.
Takze poki co wizyta, wizyta, wizyta i co powie. Jak zobaczylam ( bo tz nie widzial) ta 2 kreske delikatna bardzo to mialam lzy w oczach ze szczescia! powiedzialam michalowi i mamie.Mialam przeczucie ze sie udalo ale trzymalam to dla siebie zeby nie zapeszyc:P poza tym nie wiem sama co czuje ciesze sie okropnie.Nie bedzie latwo z czego zdaje sobie sprawe, przy planowaniu rozmow bylo tysiace, nadal nie wiem jak bedzie , czy dam rade czy nie dam, na pewno bedzie ciezko zwlaszcza na poczatku wszystko sobie poukladac, poustalac i pewnie na wizazu bede zadziej( A TEGO NIE ZNIOSE):p
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak ostatnio pomyślałam, że mogę być w ciąży, to jakoś wpadło mi do głowy, że na czas porodu musiałabym Iguśka zostawić - w szpitalu spędzić parę dni i ... nie jestem na to gotowa absolutnie. Poza tym on jest mega ruchliwy - naprawdę, kto spędzi z nim trochę czasu, mówi, że takiego dziecka nie widział i jestem pewna, że na tę chwilę nie dałabym rady z dwójką sama. Co nie znaczy, że nie mam mega chcicy na ciąże - siła mojego własnego instynktu mnie powala.
|
#2540 |
|
Wtajemniczenie
|
dawno mnie nie było, tyle się pozmieniało
![]() Darusia gratuluję i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok !!!!!!! ja w trakcie sesji, jeszcze jeden egzamin, ale nie będzie łatwo, bo to u Pana, który lubi integrować się ze studentami i jeździ się do niego po 8-10 razy podczytuje was czasami, ale nie mam już czasu odpisywać, niech ta sesja się skończy i zima sobie pójdzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę i rycze bo na ddtvn pokazuja przypadek kobietki rodzącej co ją położna odesłała ze szpitala jak ta pojechala ze skorczami porodowymi co 5 min, oni pojechali do innego szpitala i jak ktg jej zrobili to się okazało że dziecko już nie żyje, bo było obwiązane pępowiną, a w tym pierszym szpitalu jeszcze żyło
![]() Mój tz mnie obudził dzisiaj telefonem że zgubił 200 zł, no i ja zanim coś powiedziaalm, to myślę ale jak, przeciez jak on ma w kieszeni to z jakieś 50 zł, na swoje wydatki, reszta w domu. Ja za cos większego ma placic to kartą to mi opowiedział że czarna skoda superb za nim jechala jak jechał do pracy(ma urlop tylko czegos tam nie dokończył i nadprogramowo pojechał) jechali za nim 3 km , ale go opieprzę 3km policja go nagrywa, jedno tylko takie auto maja w Pile i tylko zamiejscowi sie na to nabierają, i jak widać w tym mój tz ma 6 pkt mniej
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
madzia pogratuluj tezetowi;D
ja ja ogladam ddtvn, ale sie ciesze ze nie ogladalam. Mloda za tp bajke oglada.
|
|
#2543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Darusiaaa ja co chwile mysle o Tobie i Twoim maluszku (drugim ) jakos strasznie mocno sie przejelam ta informacja. trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze i zebys sobie poradzila z tyloma zmianami na raz ja coraz czesciej obstaje przy tym, ze Toska bedzie jedynaczka. chyba, ze zdarzy sie wpadka. Twoja ciaza oznacza, ze wszystkie tu jestesmy "back on market" i kazda moze znowu zaciazyc
|
|
|
#2544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania a jak wygląda ta zasłona na kuchenke? też się strasznie boje zeby mała się nie poparzyła Cytat:
Darusia wstaw jakieś zdjęcia mieszkanka ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Zosia wczoraj zrobiła sama dwa kroczki dzisiaj na razie jeszcze nie powtórzyła
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
mam zdjecia w stanie takim jak je dostalismy , wiadomo ze jak po swojemu meble pozorkladmay ozdobne firanki i zaslonki powiesimy to wszystko bedzie inaczej ale wstawie, jasne ze wstawie
wstawie teraz i pozniej jak my sie juz urzadzimy. Zaraz wstawie tylko wlacze malucha, bo na tamtym kompie mam.
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie w ddtvn mowią o raku szyjki macicy u mojej mamy podejrzewali, ale na szczęście się nie potwierdziło
u nas już szczepią wszystkie dziewczynki i kobiety do 25 roku zycia, ja zdążyłam się jeszcze zaszczepić przed ciążą
|
|
#2547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BYł taki przypadek uparła sie na poród na żelaznej , powiedzieli jej że nie ma miejsca , to ona zamiast gdzie ibndziej pojechała do domu i przyjechała za trzy godziny jak miał wieksze skurcze . dziecko juz nie żyło . A potem pretensje do szpitala miała . chcieli ją tez sami wieźć karetką do innego to się nie zgodziła . a potem miała wielkie pretensje do całego świata . Cytat:
tylko ja mam jedna powierzchnie i mam z ikea . można ją też do góry wziąść u mnie ta jest inaczej montowana . no ale o coś takiego mniej wiecej chodzi
|
|
#2548 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poprosiłam Aniep może mnie doda do klubu Cytat:
a na zrzucenie oponki polecam hula hop takie z masażerem w środku choć ja swojej nie mogę zrzucić Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/uniwersalne-zabezp...429279506.html http://allegro.pl/uniwersalne-zabezp...429279510.html http://allegro.pl/uniwersalne-zabezp...429279510.html nie trzeba nic wiercić ani wkręcać a na kuchenkę mamy taką http://allegro.pl/uniwersalne-zabezp...429279510.html Cytat:
ja później wkleję nowe zdjęcia Dany a my się pakujemy i jedziemy nad morze na 4 dni odpocząć troszkę |
|||||
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajka - tylko moich nie widać bo są od środka a Librze własnie chodziło żeby tego nie było widać . Takie ja miałam na szafkę narożną której się inaczej nie dało zablokowac
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
to fotki( tak jak mowilam szalu nie ma, ale jest czysto , mieszkanie zadbane.)
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

więcej nie ruszy , jak popróbował cytryny to teraz jak widzi cytrynę albo jak weźmie w rękę to od razu się krzywi
; o i na Majorce jeszcze bywa (to chyba Ty gdzies wspominalas...ale o czym...
)