Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 09:32   #1861
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
anulinka2009 moim zdaniem glukoza ok
a jak hemoglobina?
Taka sobie:
-hematokryt 35,9 ( norma od 36 do 40 )
- krwinki czerwone 3,61 ( norma 4,00 do 5,20 )
- hemoglobina 12,00 ( norma 12,00-16,00 )
- krwinki białe 9,00 ( norma 4,00-10,00 )

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Wyniki dobre chyba Mi lekarz napisał, że do 140 jest norma.
Ja miałam 64 przed, po 81 z tego co pamiętam.
A co do spotkania w Kato to jeśli dostaniemy zaproszenia bardzo chętnie z Tobą się zabiorę bo ja za kierownicą w ciąży siedziałam raz (tak się boję) a przed ciążą normalnie szatan ze mnie był, na co dzień do pracy jeździłam.
Jak już będzie dokładna godzina znana, to się spiszemy czy zdzwonimy i umówimy
Ja jeżdżę na co dzień, więc jestem w formie
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:35   #1862
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Aguś no ale jak ktś lubi bawarkę to niech pije...ja uwielbiam ale pamiętam jak moją mamę czy siostrę męczyli bawarkami (tzn mama mi opowiadała a siostrę pamiętam) żeby więcej pokarmu miały, siostra aż wymiotowała bawarką i do tej pory jak ją widzi jak ja piję to ucieka

U nas byłby problem z kąpaniem maleństwa w łazience. Mamy malusią łazienkę, tak malusią że jest w niej tylko prysznic i wc i jakbym postawiła na ziemi wanienkę to już nikt by tam nie wszedł, pozostaje nam kąpiel albo w sypialni albo w salonie. Mamy stelaż do wanienki a wodę gorącą mamy z bojlera więc taka sama w kuchni jak i w łazience leci to można nabrać w kuchni do wanienki. A później jak dziecko będzie już większe to pod prysznicem bez problemu wykąpię.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:35   #1863
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
(...)
na lakcjacje pomaga przede wszystkim przystawianie malucha do cyca
no i piwo karmi
oraz inne ziola laktacyjne
agus ja też słyszałam, że najważniejsze to często przystawiać maluszka i tak zamierzam robić ale jednocześnie, jako ta co musi mieć wszystko w pogotowiu zakupiłam już herbatkę ziołową "Bocianek" i jeszcze herbatkę granulowaną Hippa na laktację. Ta granulowana ma cukier ale można ją z zimną wodą przygotować więc do szpitala jak znalazłam, do buteleczki z mineralna można na sypać i już

Może nie będzie problemu i od razu cycole będę tryskać mlekiem ale po cesarce trzeba czasem rozkręcić mleczarnie więc wolę mieć pełen zestaw aktywacyjny Łącznie z laktatorem bo ileś tam godzin po cesarce chyba nie można karmić ze względu na znieczulenie no i tu mam pewien plan, tylko nie wiem czy to się da zrealizować.

Gdyby było tak, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i np. będę miała zaplanowana cesarkę na poniedziałek na godz. 10:00 to czy wcześniej mogę spróbować laktatorem odciągnąć pokarm? Czy coś takiego się uda? No bo niby teraz już mi leci coś z cyców no i tak myślałam, żeby przed porodem coś rozkręcić ale czy to możliwe? czy dopiero po porodzie tworzy się takie właściwe mleko?

Muszę wypytać ginka o to ale to dopiero w 36-37 tygodniu

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:44   #1864
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
ale zdecydowałam się jednak na komodę z przewijakiem, no bo ciuszki będę pod ręką i miseczkę z wodą do mycia pupy będę mogła postawić na komodzie no i dziury w ścianie nie będzie a wiadomo, że taki przewijak później się już nie przyda więc trzeba będzie zdjąć ze ściany.
moria44 ja wczoraj szperałam na stronie Ikea, oglądałam komody
nie wiem jaką Ty wybrałaś? ja nie mogłam znaleźć odpowiednio szerokiej, żeby spokojnie położyć na niej cały przewijak

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

i jeszcze coś, trochę z innej beczki?
wiem, że kilka z Was bierze FEMIBION ten z dha
ja wczoraj chciałam sobie zamówić witaminy z dha właśnie i zgłupiałam czytając w necie skład, bo wyszło mi że w femibionie nie ma żelaza, wapnia i magnezu nie wiem czy tylko opis trefny był czy tak naprawdę jest?
na razie zamówiłam prenatal complex i osobno prenatal dha łącznie za kurację na 30 dni poszło ponad 60zł

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:46   #1865
moria44
Wtajemniczenie

A ja lubię bawarkę

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Moria uwielbiam twoje pomysły - Igosława

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
(...)tak samo Moria zostanie już dla mnie Marią chociaż nie mam pojęcia czy trafiłam
Hehehe, niestety pudło moria - to ta kopalnia z Władcy Pierścieni - kiedyś się z nią utożsamiałam no i b. lubię trylogię

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Taka sobie:
-hematokryt 35,9 ( norma od 36 do 40 )
- krwinki czerwone 3,61 ( norma 4,00 do 5,20 )
- hemoglobina 12,00 ( norma 12,00-16,00 )
- krwinki białe 9,00 ( norma 4,00-10,00 )
anulinko takie piękne wyniki to ja miałam w 8 tyg. ciąży Nie jest źle, normy dla ciężarnych są trochę inne niż te w nawiasach

Cytat:
nie wiem jaką Ty wybrałaś? ja nie mogłam znaleźć odpowiednio szerokiej, żeby spokojnie położyć na niej cały przewijak
caffe no bo nie ma takiej
Kupujemy zwykłą komodę malm, o taką:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20053926

a TŻ z kilku deseczek zbije nakładkę na nią, tak aby powstał przewijak, o coś takiego:
http://www.mebledladziecka.pl/_var/g...f4206a98fc.jpg

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
(...) wyszło mi że w femibionie nie ma żelaza, wapnia i magnezu nie wiem czy tylko opis trefny był czy tak naprawdę jest?
Nie ma rzeczywiście

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:50   #1866
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

i jeszcze coś, trochę z innej beczki?
wiem, że kilka z Was bierze FEMIBION ten z dha
ja wczoraj chciałam sobie zamówić witaminy z dha właśnie i zgłupiałam czytając w necie skład, bo wyszło mi że w femibionie nie ma żelaza, wapnia i magnezu nie wiem czy tylko opis trefny był czy tak naprawdę jest?
na razie zamówiłam prenatal complex i osobno prenatal dha łącznie za kurację na 30 dni poszło ponad 60zł
rzeczywiście tak jest bo sama się nad tym zastanawiałam dlatego wybrałam Feminatal N bo tam jest magnez i żelazo

Edytowane przez Herta_h
Czas edycji: 2011-01-31 o 09:51
Herta_h jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:50   #1867
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
caffe no bo nie ma takiej
Kupujemy zwykłą komodę malm, o taką:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20053926

a TŻ z kilku deseczek zbije nakładkę na nią, tak aby powstał przewijak, o coś takiego:
http://www.mebledladziecka.pl/_var/g...f4206a98fc.jpg
ha, czyli jednak nie jest ze mną tak źle
właśnie ta komoda malm i dokładnie ta wysokość co wkleiłaś mi w oko wpadła już dawno oczywiście biała, ale nie mogę przepchnąć projektu pt. biała sypialnia i idąc na kompromis z TŻtem będzie chyba sosnowa, komoda malm i łóżko też malm do kompletu
tylko, że mój TŻ nie ma zdolności do takiego zbijania deseczek
moria pochwalisz się jak Ci TŻ zrobi takie cudo? może nie będzie tak trudno i mojego też poproszę?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 09:51   #1868
Aliczka88
Zadomowienie

Dziewczyny a czytacie książki? Rozwiązujecie krzyżówki czy sudoku? Na drutach i szydełku robicie serwetki??

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:53   #1869
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czytacie książki? Rozwiązujecie krzyżówki czy sudoku? Na drutach i szydełku robicie serwetki??
ja bym chciała umieć robić na drutach i szydełkować Ostatnio reklamują w tv gazetkę o robieniu na drutach i wełny dwa motki są i druty i film instruktażowy i mnie to kusi, namawiam Tżta na wypad do kiosku, żeby mi kupił

Stary 2011-01-31, 09:55   #1870
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Herta_h Pokaż wiadomość
rzeczywiście tak jest bo sama się nad tym zastanawiałam dlatego wybrałam Feminatal N bo tam jest magnez i żelazo
Ale to te same witaminy Kiedyś Feminatal N teraz Femibion

Zdrzemnęłam się chwilkę bo za wcześnie dziś wstałam i się śpiąca zrobiłam
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:55   #1871
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Kochane, wlasnie wrocilam z glukozy, a fujj co za ulepek, powiem Wam, ze w glowie mi sie zaczelo krecic tak pol godziny od wypicia tego swinstwa, no i na koniec maz po mnie przyjechal, bo wolalam nie jechac sama autem...wynik po godzinie 105, a na czczo nie wiem, bo nie spytalam, wkazdym badz razie wyniki beda jutro

anulinka2009 ale masz ladne nizutkie TSH ciekawe jak u mnie, pojde pod koniec tygodnia zrobic

no i bralam udzial w licytacja laktatora medela, ale ktos mi zwinal sprzed nosa, ale 180zl za uzywany elektrczyny to troche sporo...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 09:59   #1872
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ale to te same witaminy Kiedyś Feminatal N teraz Femibion

Zdrzemnęłam się chwilkę bo za wcześnie dziś wstałam i się śpiąca zrobiłam
tez tak myślałam,ale zarówno Femibion jak i Feminatal są w sprzedaży i różnią się składami no i Feminatal N jest na cały okres ciąży a Femibionu sa dwa rodzaje

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
tez tak myślałam,ale zarówno Femibion jak i Feminatal są w sprzedaży i różnią się składami no i Feminatal N jest na cały okres ciąży a Femibionu sa dwa rodzaje
albo cos podobnego, w każdym razie mam Feminatal N i zawiera żelazo i magnez
Stary 2011-01-31, 10:01   #1873
eweska
Moderatoreska

Cytat:

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

albo cos podobnego, w każdym razie mam Feminatal N i zawiera żelazo i magnez
No to dziwne bo mnie już dawno babka mówiła w aptece że zmienia sie tylko nazwa no i informacja taka też była na opakowaniu.
Nie wiem dziś i tak lecę po witaminki więc dopytam
Stary 2011-01-31, 10:02   #1874
Eve1603
Zakorzenienie

Witam poniedzialkowo, o dziwo nawet sie wyspalam

Cytat:
agus ja też słyszałam, że najważniejsze to często przystawiać maluszka i tak zamierzam robić ale jednocześnie, jako ta co musi mieć wszystko w pogotowiu zakupiłam już herbatkę ziołową "Bocianek" i jeszcze herbatkę granulowaną Hippa na laktację. Ta granulowana ma cukier ale można ją z zimną wodą przygotować więc do szpitala jak znalazłam, do buteleczki z mineralna można na sypać i już

Może nie będzie problemu i od razu cycole będę tryskać mlekiem ale po cesarce trzeba czasem rozkręcić mleczarnie więc wolę mieć pełen zestaw aktywacyjny Łącznie z laktatorem bo ileś tam godzin po cesarce chyba nie można karmić ze względu na znieczulenie no i tu mam pewien plan, tylko nie wiem czy to się da zrealizować.

Gdyby było tak, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i np. będę miała zaplanowana cesarkę na poniedziałek na godz. 10:00 to czy wcześniej mogę spróbować laktatorem odciągnąć pokarm? Czy coś takiego się uda? No bo niby teraz już mi leci coś z cyców no i tak myślałam, żeby przed porodem coś rozkręcić ale czy to możliwe? czy dopiero po porodzie tworzy się takie właściwe mleko?

Muszę wypytać ginka o to ale to dopiero w 36-37 tygodniu
Nie wiem kto o tym decyduje, ale u mnie bylo tak, ze jak tylko mnie zeszyli i zawiezli na sale, to natychmiast dostalam dziecko do karmienia (cala noc spalismy razem w lozku ), tego rygoru lezenia plackiem przez 12 godzin tez nie mialam i prawde mowiac nie wiem o co z tym chodzi
Co do odciagania mleka przed porodem, to zupelnie nie wiem, nie przyszlo mi to do glowy i nie wiem czy ma sens Mleka i tak nie zobaczysz, bo najpierw jest siara, ale czy w ogole sie uda odciagnac Tym jednak steruja hormony.

Cytat:

nie, mam prawie dwulatka w domu, on skutecznie odciaga od takich zajec

Edytowane przez Eve1603
Czas edycji: 2011-01-31 o 10:05
Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 10:03   #1875
bzyczka1
Zakorzenienie

Aliczko ja sobie haftuję richelieu, właśnie w nocy męczyło mnie to jak wyhaftować imię naszej Lilianki i jak wykończyć, no i czy wyhaftować chusteczkę czy prostokąt który później na czymś naszyję i zasnąć z tego powodu nie mogłam na drutach tylko podstawę potrafię a na szydełku tylko półsłupek
Chciałabym białą pelerynkę na szydełku zrobioną dla Lilki ale nie ma kto mi zrobić A tak miałabym na chrzciny co zarzucić dzieciątku na ramiona, bo planujemy chrzciny na sierpień ale w kościele zimno.

Nasz skarb
Stary 2011-01-31, 10:03   #1876
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
jak chol.era
alejak ja rozchodze, to wieczoreami minimalnie lepiej
co z tego jak od rana to samo
strasznie wspolczuje a propo skurczy jak na @ tez mam tylko ze delikatne no ale sa
moim zdaniem powinnas sie szybciej wybrac do ginka. Ja mam wizyte 3ego.

Cytat:
A dziś wstałam wcześniej bo w przedszkolu jest bal przebierańców i musiałam namalować pare kotów i tygrysów
Przedszkolak: "A aa aaa Proszem Pani czemu ma Pani tak wieeelki brzuch (śmiech pod nosem)"
Ja:"Bo tam dzidziuś mieszka "
Przedszkolak: "Jaki śmieszny, ciekawe jak On tam wszedł.... (Po chwili ciszy) A bajki On tam ogląda????"
Ja:""

Haha, co za dzieci
no wlasnie jak on tam wszedł???????????????????

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
mi sie dobrze spało, tylko tż mnie oibudził jak do pracy o 4 wstawał... ja nie wiem skad ten człowiek tyle energii beirze w środku nocy! w ogole sie obudził o 3 30 i juz nie mogl spac wiec go wzieło na rozmowy ze mna i cos tam sobie jadł potem mu powiedizałam ze chce spac do cholery;p bo zaczal mi tak brzuchem rzucac i głosno do niego mowic i mowie mu ze chce spac a za chwile sie dzidzia obudzi i bede miala juz po spaniu.
jak go wygoniłam to poszedł do kuchni i rozmawiał, z naszym królikiem.... haha ale nie wiem o czym wiem ze prowadził jakis monolog;p
co za oszołom. mam nadzieje ze jak sie dziecko pojawi tez bedzie mial tyle energii w nocy bo zazwyczaj jeszcze jak sie budzi o 4 to tańczy i śpiewa....
ale slodki ten twoj maż dobrze by bylo gdyby mu tak juz zostalo
sen tez ci sie udal, musze przyznac ze mi tez sie czesto sni usg i lekarz za kazdym razem mowi: bedzie chlopczyk... a ja widze siusiaka bardzo dokladnie
ciekawe...byle do 7ego-jeszcze tydzien

Cytat:
mialam wam mowic
snilo mi sie, ze wygralam 1000 000 zlotych
aaaaaaaaaaaaaa mialam6 w totka
to bylo takie realneeee

na lakcjacje pomaga przede wszystkim przystawianie malucha do cyca
no i piwo karmi
oraz inne ziola laktacyjne

bawarka to mit!!
tak mowila polozna w DDTVN
tez widzialam ten program ale na zwyklym tvn...
kurde co za sen...hmmm szkoda ze to tylko sen.

Strasznie bym chciala wygrac, tak zeby kupic swoje mieszkanie, a moze i nawet dom a tak czeka mnie kredyt, ktory bede splacac pol zycia masakra!

moria44
ja tez czekam na wizyte, mam 3ego. Ciesze sie ze Igusia wariuje
mnie tez ciekawi Twoje imie
a "wladce pierscieni" uwielbiam i tak wlasnie mi sie ten twoj nick z czyms kojarzyl hehe ale nigdy nie zapomne pierwszego twojego avatarku z chinskim/japonskim chlopcem

moje sloneczko dopiero wstalo hehe mogloby jej/mu tak juz zostac hehe
co do twardnienia brzucha zdarzylo mi sie ostatnio, ale bardziej mnie te skurcze martwia... mam nadzieje ze to nic zlego.
matallewar powodzenia na egzaminie!!!!!

A tak w ogole dzien dobry
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 10:06   #1877
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:
No to dziwne bo mnie już dawno babka mówiła w aptece że zmienia sie tylko nazwa no i informacja taka też była na opakowaniu.
oki zapytaj ja kupowałam je w zeszłym miesiącu
Stary 2011-01-31, 10:07   #1878
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
nazwa się zmieniła z feminatal na femibion
ale są 3 rodzaje
http://www.feminatal.pl/

Edytowane przez caffelate05
Czas edycji: 2011-01-31 o 10:09
Stary 2011-01-31, 10:08   #1879
principessina
Zakorzenienie

eweska jak tam zakupowanie, upolowalas cos jeszcze dla synkow?

Eve nie no a spca normlanie noe moge, pozatym moj maz strasznie chrapie, a ja mam teraz bardzo lekki sen, juz nawet zatyczki do uszu nie pomagaja, bo go slysze mowie mu zeby poszedl do lekarza, bo moze ma krzywa przegrode czy cos, no zeby tak chrapac jak stary dziad!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 10:16   #1880
24kasia86
Wtajemniczenie

moria44 jezeli twoj Tż zrobi przewijak, to moj chyba tez w koncu jest lakiernikiem meblowym i zna wielu stolarzy w tym z jednym sie kumpluje. Musze mu ten pomysl podsunac moze lozeczko tez by zrobili
Nikosia

Stary 2011-01-31, 10:18   #1881
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Aliczko ja sobie haftuję richelieu, właśnie w nocy męczyło mnie to jak wyhaftować imię naszej Lilianki i jak wykończyć, no i czy wyhaftować chusteczkę czy prostokąt który później na czymś naszyję i zasnąć z tego powodu nie mogłam na drutach tylko podstawę potrafię a na szydełku tylko półsłupek
Chciałabym białą pelerynkę na szydełku zrobioną dla Lilki ale nie ma kto mi zrobić A tak miałabym na chrzciny co zarzucić dzieciątku na ramiona, bo planujemy chrzciny na sierpień ale w kościele zimno.
Poszukaj na necie, jest dużo wzorów! Ja robie serwetki na szydełku juz cały komplet zrobiłam haha
Też widziałam to co reklamowali w tv, fajna sprawa, tylko drogie troche i z każdym numerem cena bedzie inna....

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-01-31, 10:19   #1882
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
ale są 3 rodzaje
kochana bo tam jest do 13tc i od 13tyg ciazy
Nikosia

Stary 2011-01-31, 10:23   #1883
eweska
Moderatoreska

Cytat:
ale są 3 rodzaje
A no to ju z wiadomo, ja i tak cały czas jedę na tych z DHA i tak już pozostanie, tanie nie są, ale cóż poradzić.

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
eweska jak tam zakupowanie, upolowalas cos jeszcze dla synkow?

Eve nie no a spca normlanie noe moge, pozatym moj maz strasznie chrapie, a ja mam teraz bardzo lekki sen, juz nawet zatyczki do uszu nie pomagaja, bo go slysze mowie mu zeby poszedl do lekarza, bo moze ma krzywa przegrode czy cos, no zeby tak chrapac jak stary dziad!
Nie nic nowego nie kupiłam ni upolowałam, jak się remont skończ wrócę do zakupów dzieciowych

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Dzieciaczki przez półtorej dnia były mniej aktywne a od wczoraj wieczorem kopia jak szalone i dziś od rana to samo
Śmiałam się dzisiaj do mężula że jak jeden mnie kopnął tak wysoko to cycek aż mi podskoczył
Takie kopniaki moi panowie serwują
Stary 2011-01-31, 10:23   #1884
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Poszukaj na necie, jest dużo wzorów! Ja robie serwetki na szydełku juz cały komplet zrobiłam haha
Też widziałam to co reklamowali w tv, fajna sprawa, tylko drogie troche i z każdym numerem cena bedzie inna....
jak bylam dzieckiem babcia mnie na drytach uczyla hehe nawet mi szlo, ale teraz nic nie pamietam. Wole tv, ksiazki, krzyzowki a najbardziej WIZAZ

pisze Tż ze chyba okno umyje i firanke zaloze, a on dzwoni i z krzykiem na mnie:" nie zgadzam sie, sam to zrobie!"
ale go wzielo! jakos nie w ogole nie wyobrazam sobie on i prace domowe
jego 8letnia siostra ferie zaczela i moze do nas przyjedzie tzn. zabralibysmy ja z Turku w poniedzialek za tydzien... ona sie ze mna chyba zanudzi
Nikosia

Stary 2011-01-31, 10:30   #1885
bzyczka1
Zakorzenienie

Aliczko wiem że w necie tego mnóstwo ja niestety u siebie na swoim "wspaniałym blueconnecie" nic ściągać nie mogę bo transfer leci ale u rodziców sobie poszukam jak będę. Tylko pozostaje jeszcze wybór czy robić chusteczkę i poza imieniem jeszcze coś wyhaftować czy wyhaftować tylko imię na prostokącie który później gdzieś przyszyję
a poza haftowaniem to uwielbiam czytać książki, ostatnio mniej bo nie mam takiego dostępu do nowości jak wcześniej i bardzo nad tym ubolewam, a ebooków nie lubię

Nasz skarb
Stary 2011-01-31, 10:37   #1886
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
A no to ju z wiadomo, ja i tak cały czas jedę na tych z DHA i tak już pozostanie, tanie nie są, ale cóż poradzić.

Nie nic nowego nie kupiłam ni upolowałam, jak się remont skończ wrócę do zakupów dzieciowych

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Dzieciaczki przez półtorej dnia były mniej aktywne a od wczoraj wieczorem kopia jak szalone i dziś od rana to samo
Śmiałam się dzisiaj do mężula że jak jeden mnie kopnął tak wysoko to cycek aż mi podskoczył
Takie kopniaki moi panowie serwują
tez biore Femibion z DNA i nie narzekam sa super, dobrze sie po nich czuje ale niestety sa drogie-trudno.

hehe ty masz tam dwojke dzieci to sie nie dziw, ja mam jedno i tez wyczynia akrobacje ze hoho to dwojka u ciebie to ja juz nie wiem jak to moze wygladac

ja swoje dziecko czuje nad pepkiem wysoko wiec nieraz mi sie dostanie w zeberko

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Aliczko wiem że w necie tego mnóstwo ja niestety u siebie na swoim "wspaniałym blueconnecie" nic ściągać nie mogę bo transfer leci ale u rodziców sobie poszukam jak będę. Tylko pozostaje jeszcze wybór czy robić chusteczkę i poza imieniem jeszcze coś wyhaftować czy wyhaftować tylko imię na prostokącie który później gdzieś przyszyję
a poza haftowaniem to uwielbiam czytać książki, ostatnio mniej bo nie mam takiego dostępu do nowości jak wcześniej i bardzo nad tym ubolewam, a ebooków nie lubię
tez nie lubie ebookow, i tak juz mecze oczy nad wizazem

co do ksiazek uwielbiam czytac..wlasnie przyszedl mi nowy katalog z klubu dla ciebie i nie wiem co zamowic ostatnio czytalam "Intruz" tej co napisala "Zmierzch" polecam.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

przypomnialo mi sie cos kiedys szykowalam sie na impreze jakis rok temu, bylam u babci i nie mialam stanika czarnego hehe i ta dala mi swoj. Musialam go wypchac czyms i przyszyc z tylu zeby mi nie spadal...
a teraz jest idealny jedyny stanik na mnie dobry
Nikosia

Stary 2011-01-31, 10:39   #1887
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

tez nie lubie ebookow, i tak juz mecze oczy nad wizazem

co do ksiazek uwielbiam czytac..wlasnie przyszedl mi nowy katalog z klubu dla ciebie i nie wiem co zamowic ostatnio czytalam "Intruz" tej co napisala "Zmierzch" polecam.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

przypomnialo mi sie cos kiedys szykowalam sie na impreze jakis rok temu, bylam u babci i nie mialam stanika czarnego hehe i ta dala mi swoj. Musialam go wypchac czyms i przyszyc z tylu zeby mi nie spadal...
a teraz jest idealny jedyny stanik na mnie dobry
Ja drugi raz czytam "Jedz, módl sie, kochaj" ale musze sie w tym tyg wybrac do biblioteki oddać stare książki a pożyczyć coś innego.

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-01-31, 10:49   #1888
lawendax
Zadomowienie

GG do lawendax

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Starszy Cezary, młodszy będzie Nikodem

...
bardzo ładne, ale powiem ci ze Nikodem ostatnio często nadają..
lawendax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 10:57   #1889
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
http://www.milanos.pl/vid-24384-Dysk...czlowieka.html

prosze

a ja sobie kupilam wanienke z odplywem
boze jak mi dzisiaj brzuch twardnieje
okropne to twardnienie... to te cwiczenia macicy ?? Tez mi sie tak dzis robi Nie fajne uczucie ;/
Agusia, bardzo bardzo Ci dziekuje za tego linka. Naszukałam sie wczoraj bo chciałam TŻ pokazac (on pojecia nie ma ze tak widac) i nie znalazłam, wiec dzis mu wieczorem zrobie pokaz
Gratulluje wanienki

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
znalazłam taką listę

kurde moja Zuzia jest na 4 miesjcu;/ nie wiedziałam ze to tak popularne imię.

TOP 20: Imiona żeńskie w 2010 roku
1. Julia
2. Aleksandra
3. Maja
4. Zuzanna
5. Lena
6. Wiktoria
7. Amelia
8. Oliwia
9. Natalia
10. Zofia
11. Nikola
12. Martyna
13. Emilia
14. Hanna
15. Alicja
16. Anna
17. Gabriela
18. Weronika
19. Maria
20. Magdalena

TOP 20: Imiona męskie w 2010 roku:
1. Jakub
2. Szymon
3. Kacper
4. Filip
5. Michał
6. Mateusz
7. Bartosz
8. Wojciech
9. Adam
10. Wiktor
11. Piotr
12. Jan
13. Dawid
14. Mikołaj
15. Igor
16. Maciej
17. Aleksander
18. Antoni
19. Patryk
20. Dominik
wlasnie dlatego "przechrzciłam" Zosię na Gabrysie.... choc jeszcze pewna nie jestem czy nie bedzie jednak Zosia.. tak mi sie to imie podoba.... choc Gabi takze.. no mam jeszcze troszke czasu
Jak Ci Grazin w domciu

Mango ja uwielbiam kwaśnice i w ogole kwasne - i to od zawsze - nie tylko teraz z powodu ciazy

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 10:58   #1890
vipek
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, rety- kiedy ja to nadrobię? Płodne byłyście przez weekend jak nie wiem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości