Udało się po poronieniu :D cz.II - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 10:51   #4921
madzik2221
Zakorzenienie

Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ale tu dzisiaj cisza

agiagi trzymam kciuki, może już urodziłaś??

a to mój Franeczek jak jadł swoje pierwsze w życiu jabłuszko
super,widac ze smakowalo
a fotelik faktycznie fajny no i przede wszystkim wygoda dla rodzicow

Cytat:
Napisane przez agiagi82 Pokaż wiadomość
21:50 3.35kg 52cm To mowil ja - tatuś
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
No nieee ale pustki
Wstawać śpiochy !!
Lulka nie chcesz wiedziec co teraz zajadam Wstawaj bo Twoja Zuzia na pewno juz głodna siedzi w brzuszku raz dwa

Nooo widać że smakowało
Widze że dzielnie siedzi na leżaczku,sprawdza się u was ? Bo zastanawiam się nad kupnem

Gratulacje dla mamuśki i dumnego tatuśka, to ktora następna
no tyyyyyyy, wyczuwam panike

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
fridka, dizi, enis slicznie te wasze aniołeczki

fridka
ale ten twoj synus slicznie przybrał na wadze super oby tak dalej, ja ze swoja ide w czwartek na wazenie, ciekawe ile juz ma
co do hemoroidow tez mi sie zrobił i straszliwie bolał nie zycze nikomu, smaruje mascia i powoli schodzi

madzik fajne mieszkanka, na ktore sie zdecydowaliscie?

a my przezylismy chwile grozy w sobote, mała spała sobie ze smoczkiem i chyba za mocno go zassala, zakrztusiła sie powietrzem i slina w wyniku czego zaczela sie dusic dobrze ze tz zachowal zimna krew bo ja wpadlam w panike zaczelam krzyczec i plakac na szczescie wszystko dobrze sie skonczyło ale myslalam ze na zawał padne
wczoraj zaliczylismy porzadny spacer z oliwia, dumny tatus pchał sobie wózeczek

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

ja nie spie mała wlasnie wisi na piersi
na to pierwsze kochana

Cytat:
Swieżaki z dzisiaj
sliczna jest i jaka dluga

Myha - ja tez dzisiaj wizyta o 15.30 przy okazji badania mi beda robili na wykrycie jakiejs bakterii

a my po sniadanku wlasnie.zjedlismy kanapeczki ze swojska ktora dostalismy od rodzicow a teraz 3-bita wsuwamy.
poza tym nie wysypiam sie ostatnio wogole bo plecy i krocze znowu daja popalic

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 10:53   #4922
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
No właśnie!! bo normalne piwo gdzie jest alkohol to ja bym sie nie napiła i nawet tego karmi tez nie jakoś mnie nie przekonuje,że mało alkoholu i ,że raz na jakiś czas nie zaszkodzi,po prostu alkoholowi w ciązy i podczas karmienia mówię nie ale znam takie dziewczyny,które sobie drinkowały troszkę w ciązy i dzieciaczki zdrowe,tylko po co ryzykowac??

A no to bez przesady ja normalnego pifka nie pijam a drinkow to juz w ogole, wiem ze alkoholu pic karmiac nie mozna ale w karmiku jest go znikoma ilosc i jak wypije jedno na dlugi czas to nic jej nie bedzie, ale oczywiscie to moje zdanie i nikt sie zgadzac nie musi

kurcze tak ładnie oliwia spala we foteliku i znow sie obudzila pierdółka mała

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

madzik to fajne to mieszkanko, kurcze czemu u nas takich nie ma a ile bedzie placic jesli to nie tajemnica???
A oliwia jest dluga rzeczywiscie urodzila sie 56cm a teraz ma 57-58 i juz w niektore body nie wchodzi

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 10:58   #4923
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
No właśnie!! bo normalne piwo gdzie jest alkohol to ja bym sie nie napiła i nawet tego karmi tez nie jakoś mnie nie przekonuje,że mało alkoholu i ,że raz na jakiś czas nie zaszkodzi,po prostu alkoholowi w ciązy i podczas karmienia mówię nie ale znam takie dziewczyny,które sobie drinkowały troszkę w ciązy i dzieciaczki zdrowe,tylko po co ryzykowac??
I tu się zgadzam - alkohol odpada. W ostateczności piwko bezalkoholowe, ale najcześciej jestem w stanie bez tego żyć
A co do drinkowania i zdrowych dzieciaczków, to bywa różnie... Część dzieci się obroni, ale bywa, że małe jest zdrowe, a potem dziwne problemy w szkole, albo zaburzenia zachowania... Niestety nie wiemy, co i kiedy alkohol może uszkodzić, nie ma też bezpiecznej dawki w ciąży.
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 11:04   #4924
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
A no to bez przesady ja normalnego pifka nie pijam a drinkow to juz w ogole, wiem ze alkoholu pic karmiac nie mozna ale w karmiku jest go znikoma ilosc i jak wypije jedno na dlugi czas to nic jej nie bedzie, ale oczywiscie to moje zdanie i nikt sie zgadzac nie musi
Ja czasem wieczorkiem jak Mala zasnie wypije szklanke piwa albo kieliszek wina, potem karmie gdzies za 4 godz w nocy i jest ok, z tego co wiem to mozna troszke slabego alko ale trzeba potem odczekac jakies 3-4 godz. A jak gdzies wyjde i wypije wiecej to karmie sciagnietym wczesniej mlekiem, mam w zamrazaniku maly zapasik
Ale w ciazy nie pilam zadnego karmi, ani nawet lyka alko.
Cytat:
Tak zmieniając temat czy któraś z Was ma może ręczny laktator Aventu ?
Ja mam i bardzo go sobie chwale
Cytat:
a pifffko karmi pilam wczoraj
Ja w sobote dwa
Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
Udało mi się Was doczytać, dobrze, że w weekend mniej piszecie
Jak sie czujesz Kochana?
Cytat:

Przed chwilą było w DDTVN o laktacji jak ją pobudzić , która oglądała ?
Najlepszy sposób ? PRZYSTAWIAC DZIECKO JAK NAJCZĘŚCIEJ DO PIERSI a mleczko będzie na pewno i nie zrażac się tym że dziecko najpierw ssie samą pierś, ono tak pobudzi te wszystkie gruczoły że mleko będzie na pewno
No i była mowa o słynnym ostatnio piwku Karmi , no i to prawda że może pomóc ale nie zastąpi przystawiania do piersi
Swieta prawda Co do karmi to czasem mam po nim wiecej mleka a czasem tyle samo, takze nie wiem jak to naprawde jest. Nie pije juz tez tyle wody co kiedys i tez nie widze zadnej roznicy. Jem i pije normalnie i mleko ciagle jest, nigdy jeszcze nie musialam dokarmiac Malutkiej
Cytat:
Swieżaki z dzisiaj

Cytat:
No wiem wlasnie ze trzeba w takiej sytuacji trzeźwo myslec ale ciezko tak kurcze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok, nie wiem co by bylo gdyby nie tż
juz jej wiecej smokula nie dam

dzieki
a jak tam twoja Alunia?
Wiem jak to jest, jak Malutka miala goraczke i jechalismy do lekarza to lzy mi same lecialy, na szczescie wszystko bylo dobrze.
Alunia ma sie dobrze, ostatnio lepiej spi w nocy Zasypia kolo 20, sama, czasem musze je troche pogladzic po glowce Budzi sie w nocy 2 razy i spi prawie do 8 rano Oby juz tak jej zostalo

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2011-01-31 o 11:06
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 11:05   #4925
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Mi też się wydaje, że te 0,5% w karmi to mało, i jedno takie od czasu do czasu nie zaszkodzi. A każda z nas i tak zrobi to, co uważa za słuszne
Stary 2011-01-31, 11:06   #4926
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze tak ładnie oliwia spala we foteliku i znow sie obudzila pierdółka mała

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

madzik to fajne to mieszkanko, kurcze czemu u nas takich nie ma a ile bedzie placic jesli to nie tajemnica???
A oliwia jest dluga rzeczywiscie urodzila sie 56cm a teraz ma 57-58 i juz w niektore body nie wchodzi
nie no zadna tajemnica
800 funtow plus rachunki i tzw czynsz czyli okolo 1000 funtow czyli w granicach 4,5 tys.zl

22/23.05.2010
Stary 2011-01-31, 11:06   #4927
Enia_
Zadomowienie

Podsyłam artykuł o tym Karmi
http://warszawa.naszemiasto.pl/artyk...acje,id,t.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...=najfajniejsze
Bo nawet w Tv mówili że w niektórych szpitalach stoją automaty z tym napojem (piwem)

aaa i Pani mówiła że mleko, produkty mleczne nie pomagają i od picia mleka nie ma się wcale więcej pokarmu, no bo................przecie z krowa mleka nie pije a ile go ma

Co do tego która następna do porodu to może jednak ktoś jest przede mną ? która chętna ?Grusia bo jej dzidzi duże już jest

pamela Ty miałaś położenie miednicowe ?
Jak czułas ruchy ?
Ja nad pępkiem czuje jak mi wypycha główkę a po prawej stronie w okolicy żeber hmm nie wiem albo raczki albo stópki ale coś malusiego
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2011-01-31 o 11:08
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 11:06   #4928
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agiagi82 Pokaż wiadomość
21:50 3.35kg 52cm To mowil ja - tatuś
Gratulacje dla rodziców!

A co do Karmi- ostatnio upiłam trochę karmelowego (dosłownie tyle co w szyjce od butelki) resztę wypił mężuś i w nocy miałam niezły potok mleczka, ale nie wiem czy to zasługa piwka, czy też tego, że podobno w nocy laktacja się zwiększa. Z tym częstym przystawianiem dziecka do piersi też się zgadzam- gdy mały wisi dłużej przy piersi pokarmu mam więcej.
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 11:10   #4929
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Jak sie czujesz Kochana?

Czuję się dobrze. Jak za długo siedzę, to wieczorem kość ogonowa mnie boli - wtedy staram się leżeć i odpoczywać. Poza tym cycuchy bolą, żadnych niepokojących objawów nie mam. Ale stres przed jutrzejszą wizytą i tak mam duuuży
Stary 2011-01-31, 11:15   #4930
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czasem wieczorkiem jak Mala zasnie wypije szklanke piwa albo kieliszek wina, potem karmie gdzies za 4 godz w nocy i jest ok, z tego co wiem to mozna troszke slabego alko ale trzeba potem odczekac jakies 3-4 godz. A jak gdzies wyjde i wypije wiecej to karmie sciagnietym wczesniej mlekiem, mam w zamrazaniku maly zapasik
Ale w ciazy nie pilam zadnego karmi, ani nawet lyka alko.

Ja mam i bardzo go sobie chwale

Ja w sobote dwa

Jak sie czujesz Kochana?

Swieta prawda Co do karmi to czasem mam po nim wiecej mleka a czasem tyle samo, takze nie wiem jak to naprawde jest. Nie pije juz tez tyle wody co kiedys i tez nie widze zadnej roznicy. Jem i pije normalnie i mleko ciagle jest, nigdy jeszcze nie musialam dokarmiac Malutkiej

Wiem jak to jest, jak Malutka miala goraczke i jechalismy do lekarza to lzy mi same lecialy, na szczescie wszystko bylo dobrze.
Alunia ma sie dobrze, ostatnio lepiej spi w nocy Zasypia kolo 20, sama, czasem musze je troche pogladzic po glowce Budzi sie w nocy 2 razy i spi prawie do 8 rano Oby juz tak jej zostalo
dokladnie mozna sie odrobinke napic ale z karmieniem nalezy czekac 3-4 godzinki a zawsze jak co mozna wczesniej sciagnac mleczko i dac w takiej sytuacji

no to ladnie sie alunia chowa mamusi, oby tak jej zostało

p.s kiedy mozna cwiczyc po cc???

Cytat:
Podsyłam artykuł o tym Karmi
http://warszawa.naszemiasto.pl/artyk...acje,id,t.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...=najfajniejsze
Bo nawet w Tv mówili że w niektórych szpitalach stoją automaty z tym napojem (piwem)

aaa i Pani mówiła że mleko, produkty mleczne nie pomagają i od picia mleka nie ma się wcale więcej pokarmu, no bo................przecie z krowa mleka nie pije a ile go ma

Co do tego która następna do porodu to może jednak ktoś jest przede mną ? która chętna ?Grusia bo jej dzidzi duże już jest

pamela Ty miałaś położenie miednicowe ?
Jak czułas ruchy ?
Ja nad pępkiem czuje jak mi wypycha główkę a po prawej stronie w okolicy żeber hmm nie wiem albo raczki albo stópki ale coś malusiego
tak mialam polozenie miednicowe, co do ruchow to glowke czulam pod zoladkiem i raczki po bokach, nózkami nie kopala po pecherzu bo juz miejsca nie miala

w sumie jak wypilam karmi wczoraj to w nocy bylam cala mokra z mleka ale czy to przez to to nie wiem

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Mi też się wydaje, że te 0,5% w karmi to mało, i jedno takie od czasu do czasu nie zaszkodzi. A każda z nas i tak zrobi to, co uważa za słuszne
wszystko w granicy rozsadku ale to indywidualna decyzja jak mowisz

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
nie no zadna tajemnica
800 funtow plus rachunki i tzw czynsz czyli okolo 1000 funtow czyli w granicach 4,5 tys.zl
a to spoko ty placisz 1000 funtow a ja w PL 1000 zeta

Stary 2011-01-31, 11:19   #4931
Enia_
Zadomowienie

Caprica pytam o laktator bo go dostałam a chyba nie umiem obsługiwać isntrukcja w różnych jezykach tylko nie w polskim a jest kilka częsci które nie wiem do czego służą hmmm
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 11:21   #4932
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie mozna sie odrobinke napic ale z karmieniem nalezy czekac 3-4 godzinki a zawsze jak co mozna wczesniej sciagnac mleczko i dac w takiej sytuacji

no to ladnie sie alunia chowa mamusi, oby tak jej zostało

tak mialam polozenie miednicowe, co do ruchow to glowke czulam pod zoladkiem i raczki po bokach, nózkami nie kopala po pecherzu bo juz miejsca nie miala

w sumie jak wypilam karmi wczoraj to w nocy bylam cala mokra z mleka ale czy to przez to to nie wiem

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

wszystko w granicy rozsadku ale to indywidualna decyzja jak mowisz

a to spoko ty placisz 1000 funtow a ja w PL 1000 zeta
noo w pl tez te mieszkania maja ceny a niektore to takie nory ze nie ma gdzie palca wlozyc a ile masz pokoi?

22/23.05.2010
Stary 2011-01-31, 11:36   #4933
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

Czuję się dobrze. Jak za długo siedzę, to wieczorem kość ogonowa mnie boli - wtedy staram się leżeć i odpoczywać. Poza tym cycuchy bolą, żadnych niepokojących objawów nie mam. Ale stres przed jutrzejszą wizytą i tak mam duuuży
Odpoczywaj ile sie da A ktory to tc? Trzymam kciuki za wizyte
Cytat:
Chyba 3 miesiece po juz mozna. Wiecie co, ja od czasu cc moze 2 razy robilam brzuszki... nie moge sie jakos zmusic do cwiczen
Cytat:
Caprica pytam o laktator bo go dostałam a chyba nie umiem obsługiwać isntrukcja w różnych jezykach tylko nie w polskim a jest kilka częsci które nie wiem do czego służą hmmm
Rozlozony na czesci on pewnie jest? Moze popatrz w necie na jakies instukcje obslugi? Albo przejdz sie z nim do apteki zeby ci Pani pokazala? Bo przez neta Ci chyba nie wyjasnie, najlepiej zeby ktos pokazal.

Dziewczynki, tata mi wlasnie kupil 3 pary rajstop i skarpeteczki dla Ali w LIDLU, bardzo ladne, cieple i tanie, kupujcie!

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2011-01-31 o 11:39
Stary 2011-01-31, 11:37   #4934
mokra6
Zadomowienie

Dobrze Enia, ze napisałas o tym, co mówili w ddtvn, bo czekałam na to, ale kolezanka przyszła i musialam ją zawieźć do lekarza, bo nie miał kto...
I byłam jeszcze u znajomej w sprawie mojej pracy na wychowawczym w p-lu i u mechanika, bo mi tłumik pękł, ale muszę znów jechać wieczorem, bo pan nie miał teraz czasu
A teraz zamówię pościel na all i spadam do cioci na ciasto i do koleżanki,bo mi pita rozliczała-muszę jej dać coś słodkiego za to
Fajny dzień-lubię tak poza domem I od dzis zaczęłam się odzywać do TŻ

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 11:46   #4935
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
noo w pl tez te mieszkania maja ceny a niektore to takie nory ze nie ma gdzie palca wlozyc a ile masz pokoi?
my mamy 2pokoje w sumie 46metrow ale mieszkanie nadajace sie do remontu facet b=nic tutaj nie robi a sami tez nie bedziemy nic dokladac bo to nie nasze
przydaloby sie pomyslec o czyms swoim ale wizja kredytu na 30lat mnie przeraza

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Odpoczywaj ile sie da A ktory to tc? Trzymam kciuki za wizyte

Chyba 3 miesiece po juz mozna. Wiecie co, ja od czasu cc moze 2 razy robilam brzuszki... nie moge sie jakos zmusic do cwiczen

Rozlozony na czesci on pewnie jest? Moze popatrz w necie na jakies instukcje obslugi? Albo przejdz sie z nim do apteki zeby ci Pani pokazala? Bo przez neta Ci chyba nie wyjasnie, najlepiej zeby ktos pokazal.

Dziewczynki, tata mi wlasnie kupil 3 pary rajstop i skarpeteczki dla Ali w LIDLU, bardzo ladne, cieple i tanie, kupujcie!
ojej to jeszcze 2miech musze czekać a tak bym juz chciala porobic brzuszki...

widzialam ta promo w lidlu ale rajstop i skarpet to mam akurat duzo ale sa tez pampersy w promocji za 39,99 tż dzis pojedzie i kupi jak beda 2

Stary 2011-01-31, 11:55   #4936
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy 2pokoje w sumie 46metrow ale mieszkanie nadajace sie do remontu facet b=nic tutaj nie robi a sami tez nie bedziemy nic dokladac bo to nie nasze
przydaloby sie pomyslec o czyms swoim ale wizja kredytu na 30lat mnie przeraza

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

ojej to jeszcze 2miech musze czekać a tak bym juz chciala porobic brzuszki...

widzialam ta promo w lidlu ale rajstop i skarpet to mam akurat duzo ale sa tez pampersy w promocji za 39,99 tż dzis pojedzie i kupi jak beda 2
my mamy zamiar wziac w przyszlym roku kredyt mieszkaniowy i jakos mnie to nie przeraza bo jak sobie pomysle ze mam komus obcemu placic przez kolejne lata kase taka jak w swoje mialabym wkladac to wole przemeczyc sie i splacac sobie powoli.i wiem ze to bedzie moje i w swoje mieszkanie wkladam i robie w nim co chce a nie komus obcemu malowac czy remontowac

kurde czekam na paczke od kuriera ktora miala byc juz w piatek a jego nie ma do dzisiaj

22/23.05.2010
Stary 2011-01-31, 11:58   #4937
Karla604
Zadomowienie

Hejka Dziewczynki

AGIAGI gratulacje Kochana Doczekałaś się

PAMELKA Oliwia już jest na prawdę duuuużżżaaaa

ENIS jabłuszko zaliczone, jaka potrawa następna?? Śliczny Franio

MYHA kciuki zaciśnięte Daj znać po wizycie co i jak

A dziś mój tż w domciu Lubie jak jest w domu Idziemy zaraz na zakupki i może wstąpimy do Lidla

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

MADZIK a kurier to wózek ma Ci przywieźć??

Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10
Karla604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 12:00   #4938
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy zamiar wziac w przyszlym roku kredyt mieszkaniowy i jakos mnie to nie przeraza bo jak sobie pomysle ze mam komus obcemu placic przez kolejne lata kase taka jak w swoje mialabym wkladac to wole przemeczyc sie i splacac sobie powoli.i wiem ze to bedzie moje i w swoje mieszkanie wkladam i robie w nim co chce a nie komus obcemu malowac czy remontowac

kurde czekam na paczke od kuriera ktora miala byc juz w piatek a jego nie ma do dzisiaj
no my na razie wstrzymujemy sie z kredytem bo moze zamieszkamy z tesciowa na 3pokojach jak siostra tż sie od niej wyprowadzi a jak nie to weźmiemy kredyt wtedy na cos swojego innego wyjscia nie bedzie, na razie bedziemy jeszcze przynajmniej rok wynajmowac

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

karla tez lubie jak tż jest w domku, od jutra idzie na urlop opiekunczy wiec bedziemy cały tydzien razem

Stary 2011-01-31, 12:07   #4939
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

ja sie tylko witam i zabieram sie za nadrabianie zaległosci
Cos mnie rozkłada,jakies przeziebienie :/

Aaa...i podaję linka do fajnego wedlug mnie wątku -Rodzicielstwo bliskości

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=503196
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 12:15   #4940
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

A my ostatnio dostalismy DADĘ premium nr 4 (od 7 kg) i powiem Wam ze sa super, jak pampersy, a DADA nr 1 byla beznadziejna, w kazdym razie teraz bedziemy kupowac te wieksze
Cytat:

karla tez lubie jak tż jest w domku, od jutra idzie na urlop opiekunczy wiec bedziemy cały tydzien razem
O to dobrze, troszke Ci pomoze
Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
ja sie tylko witam i zabieram sie za nadrabianie zaległosci
Cos mnie rozkłada,jakies przeziebienie :/

Aaa...i podaję linka do fajnego wedlug mnie wątku -Rodzicielstwo bliskości

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=503196
Kuruj sie Kochana

Stary 2011-01-31, 12:15   #4941
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karla604 Pokaż wiadomość
Hejka Dziewczynki

A dziś mój tż w domciu Lubie jak jest w domu Idziemy zaraz na zakupki i może wstąpimy do Lidla

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

nie nie wozek juz stoi od soboty rozlozony czekam na wanienke,przewijak,pielus zki i reszte rzeczy na szczescie juz prawie koncowka mysle jeszcze o kupnie lezaczka z hustawka ale to moze poczekac jeszcze
http://allegro.pl/fisher-price-husta...432730838.html

Cytat:
no my na razie wstrzymujemy sie z kredytem bo moze zamieszkamy z tesciowa na 3pokojach jak siostra tż sie od niej wyprowadzi a jak nie to weźmiemy kredyt wtedy na cos swojego innego wyjscia nie bedzie, na razie bedziemy jeszcze przynajmniej rok wynajmowac

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

ja bym w zyciu nie poszla mieszkac z teciowa ani sowimi rodzicami wiem ze moze to dziwnie brzmi ale jak to mowia z rodzina najlepiej sie na zdjeciach wychodzi

22/23.05.2010
Stary 2011-01-31, 12:18   #4942
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Ja tez nie dałabym rady mieszkac z rodzicami ,z tesciami tez nie ,mimo ze jednych i drugich bardzo lubię
Mam zbyt niezalezny charakter ,fakt ,łatwo ide na kompromis, ale w kwestiach dla mnie naprawdę waznych nie ustepuje. Przy tym nie jestem skłonna do sprzeczek itp. wiec wszystko dusiałabym w sobie...Wrzody zoładka murowane
Stary 2011-01-31, 12:23   #4943
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Ja tez nie dałabym rady mieszkac z rodzicami ,z tesciami tez nie ,mimo ze jednych i drugich bardzo lubię
Mam zbyt niezalezny charakter ,fakt ,łatwo ide na kompromis, ale w kwestiach dla mnie naprawdę waznych nie ustepuje. Przy tym nie jestem skłonna do sprzeczek itp. wiec wszystko dusiałabym w sobie...Wrzody zoładka murowane
u mnie znowu odwrotnie ja co mam powiedziec to powiem bez owijania w bawelne i mogloby to sie zle skonczyc dla jednych albo drugich.poza tym wizja wtracania sie by mnie zabila.wole zeby za duzo nie wiedzieli co sie dzieje u mnie bo po co.w koncu mniej wiesz dluzej zyjesz

22/23.05.2010
Stary 2011-01-31, 12:37   #4944
lulka265
Zakorzenienie

Co do kredytów,to my mamy na 10 lat i rate miesiączna ok 3000 zltrochę nas to zjada,ale dzięki temu mam mieszkanko o jakim zawsze marzyłam i kaskę inwestuje w swoje fakt to sporo kasy jak na rate,ale ja wole tak niż mieszkac z rodzicami lub teściami bardzo się lubimy,ale wspólnego życia absolutnie sobie nie wyobrażam!!!!

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
u mnie znowu odwrotnie ja co mam powiedziec to powiem bez owijania w bawelne i mogloby to sie zle skonczyc dla jednych albo drugich.poza tym wizja wtracania sie by mnie zabila.wole zeby za duzo nie wiedzieli co sie dzieje u mnie bo po co.w koncu mniej wiesz dluzej zyjesz

mniej wiesz dłużej żyjesz a to dobre

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

MYHA i jak Twoa ginka robiła Ci usg??czy juz poczekasz do 17:20??

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Hejka Dziewczynki

KARLA ja mojego juz wykorzystałam,bo szedł na 14 do pracy i wysprzątał pokoik Zuzi,bo jutro meble nam skręcają a w środe tapetowanie już sie nie mogę doczekać efektu końcowego!!!
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 12:45   #4945
myha82
Wtajemniczenie

Wróciłam od swojej gin. Zbadała mnie ginekologicznie i mówiła ze wszystko dobrze, że rozpulchnione i rośnie, szyjka pięka Nie robiła USG bo skoro mam miec wieczorem to nie ma sensu. Dostałam L4 do konca lutego. Oczywiscie pojechałam z nim do pracy i moja kolezankja z pokoju popłakała sie bo nie wyrabia sama. Oczywiscie wszyscy liczyli, ze juz jutro wróce. Najbardziej dobila mnie prezeska, która powiedziała czy nie mogłam z ta ciąża poczekać jeszcze ze 2 miesiące. Dodam, ze ona wie ze juz raz poroniłam. Normalnie się wkurzyłam. miałam jej ochote powiedziec, ze to przez nia w sumie nie wracam do pracy. Szkoda słów
teraz czekamy do 17.20. Boje sie i to bardzo.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 12:50   #4946
Karla604
Zadomowienie

A My mieszkamy z rodzicami tżta w jednym domu. Mamy swoje piętro, także nie jest źle. Na razie nie stać by nas było na własne mieszkanie, albo dom. Choć kiedyś trzeba będzie o tym pomyśleć, bo z dwójką lub trójką dzieci się tu nie zmieścimy.
Trzeba najpierw pomyśleć o zmianie auta hihi na większe

Madzik no to super, że wózek doszedł I jak kolorek się podoba na żywo??
To jak paczka dojdzie to już będzie wszystko tak?? A kiedy przeprowadzka??
Madzik trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Ja też mam dziś wizytę ale u gin w szpitalu, gdzie będę rodzić. Chyba ją dziś zmolestuję, żeby mnie zbadała, bo dwóch tygodni nie wytrzymam do wizyty u mojego lekarza prowadzącego. I ciekawe jak tam moja morfologia czy coś się poprawiło Dam Wam znać wieczorkiem
Lulka to już pokoik prawie gotowy dla Zuzulki
A do nas jutro kurier przyjedzie z mebelkami

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Wróciłam od swojej gin. Zbadała mnie ginekologicznie i mówiła ze wszystko dobrze, że rozpulchnione i rośnie, szyjka pięka Nie robiła USG bo skoro mam miec wieczorem to nie ma sensu. Dostałam L4 do konca lutego. Oczywiscie pojechałam z nim do pracy i moja kolezankja z pokoju popłakała sie bo nie wyrabia sama. Oczywiscie wszyscy liczyli, ze juz jutro wróce. Najbardziej dobila mnie prezeska, która powiedziała czy nie mogłam z ta ciąża poczekać jeszcze ze 2 miesiące. Dodam, ze ona wie ze juz raz poroniłam. Normalnie się wkurzyłam. miałam jej ochote powiedziec, ze to przez nia w sumie nie wracam do pracy. Szkoda słów
Super wieści A prezeską się nie przejmuj i tyle
Trzymam kciuki za usg

Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10
Karla604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 13:01   #4947
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Myha przeciez wiesz,ze bedzie dobrze
Stary 2011-01-31, 13:02   #4948
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kredytów,to my mamy na 10 lat i rate miesiączna ok 3000 zltrochę nas to zjada,ale dzięki temu mam mieszkanko o jakim zawsze marzyłam i kaskę inwestuje w swoje fakt to sporo kasy jak na rate,ale ja wole tak niż mieszkac z rodzicami lub teściami bardzo się lubimy,ale wspólnego życia absolutnie sobie nie wyobrażam!!!!

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

mniej wiesz dłużej żyjesz a to dobre

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

MYHA i jak Twoa ginka robiła Ci usg??czy juz poczekasz do 17:20??

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

KARLA ja mojego juz wykorzystałam,bo szedł na 14 do pracy i wysprzątał pokoik Zuzi,bo jutro meble nam skręcają a w środe tapetowanie już sie nie mogę doczekać efektu końcowego!!!
faktycznie sporo placicie,ale warto w koncu to twoje

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
ty sie nie przejmuj tyle przeciez ci powiedziala lekarka ze wszystko jest ok wiec co sie martwisz? nie ma co sie tak stresowac bo to dobrze nie wplywa na dzieci trzymam kciuki za wizyte ale i tak wiem ze wszystko jest ok
co do prezeski to bylo sie jej zapytac czy ona czasem sie z ch...m na glowy nie pozamieniala ale mi cisnienie podnosza tacy ludzie

Cytat:
A My mieszkamy z rodzicami tżta w jednym domu. Mamy swoje piętro, także nie jest źle. Na razie nie stać by nas było na własne mieszkanie, albo dom. Choć kiedyś trzeba będzie o tym pomyśleć, bo z dwójką lub trójką dzieci się tu nie zmieścimy.
Trzeba najpierw pomyśleć o zmianie auta hihi na większe

Madzik no to super, że wózek doszedł I jak kolorek się podoba na żywo??
To jak paczka dojdzie to już będzie wszystko tak?? A kiedy przeprowadzka??
Madzik trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Ja też mam dziś wizytę ale u gin w szpitalu, gdzie będę rodzić. Chyba ją dziś zmolestuję, żeby mnie zbadała, bo dwóch tygodni nie wytrzymam do wizyty u mojego lekarza prowadzącego. I ciekawe jak tam moja morfologia czy coś się poprawiło Dam Wam znać wieczorkiem
Lulka to już pokoik prawie gotowy dla Zuzulki
A do nas jutro kurier przyjedzie z mebelkami

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Super wieści A prezeską się nie przejmuj i tyle
Trzymam kciuki za usg
podoba sie podoba najlepszy byl tz -juz przeliczyl ile mu sie piwek zmiesci do torby i do bagaznika
paczka przyjdzie to juz wszystko bedzie swoja droga niezla graciarnie mamy w salonie czasami sie czuje jak rumun z bazaru
a co do przeprowadzki to czekamy na maila z agencji bo musza posprawdzac wiarygodnosc klienta i wyslac ankiete.ale im tez sie spieszy bo chca jak najszybciej kase brac za mieszkanie takze mam nadzieje ze lada dzien sie zaczniemy przeprowadzac

dzieki za kciuki swoja droga ciekawa jestem jak tam wyjda moje badania bo dawno mi nie robili

22/23.05.2010
Stary 2011-01-31, 13:25   #4949
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
wstąpimy do Lidla
jeszcze samo jabłuszko, ma jeszcze soki jabłkowe
a może za trzy dni dam mu marchewke, mam jeszcze jabłko z gruszką i jabłko z bananem, ale czytałam żeby narazie nie łączyć tylko dawać pojednyncze czyli np samo jabłko lub samą marchewkę żeby ewentualnie wykluczyć na co dziecko może mieć alergie

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2011-01-31 o 13:26
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 13:36   #4950
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
A my ostatnio dostalismy DADĘ premium nr 4 (od 7 kg) i powiem Wam ze sa super, jak pampersy, a DADA nr 1 byla beznadziejna, w kazdym razie teraz bedziemy kupowac te wieksze

O to dobrze, troszke Ci pomoze

Kuruj sie Kochana
no wlasnie fajnie bo tz troszke mi pomoze przy malej bedzie mi lzej
super ze dada wam spasowala, musze wyprobowac jak Oli bedzie wieksza

Cytat:
nie nie wozek juz stoi od soboty rozlozony czekam na wanienke,przewijak,pielus zki i reszte rzeczy na szczescie juz prawie koncowka mysle jeszcze o kupnie lezaczka z hustawka ale to moze poczekac jeszcze
http://allegro.pl/fisher-price-husta...432730838.html

ja bym w zyciu nie poszla mieszkac z teciowa ani sowimi rodzicami wiem ze moze to dziwnie brzmi ale jak to mowia z rodzina najlepiej sie na zdjeciach wychodzi
a ja mam fajna tesciowa juz z nia mieszkalismy kiedys 3lata i było spox, ona ma mieszkanko 3pokojowe wiec 2pokoje byly by nasze a i koszta podzielilo by sie na polowe, dzieckiem by sie zajeła cos pomogla, nie narzekam ale wiadomo co sami to sami

mnie sie marzy ten lezaczek i chyba kupie go za miesiac
http://allegro.pl/fisher-price-m7930...427758341.html

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości