|
|
#631 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Cytat:
Ja zawsze chodzilam do babka medica do pani Pieles ale ona od jakieos czasu robi tylko usg niestety bo to najlpeszy lekarz jakiego mialam. Tez mi dala tel. kom na wszelki wypadek. Ja w kazdym razie polecam babka medica ta jest bardzo duzo dobrych lekarzy i wiekszosc z nich pracuje na zelaznej w szpitalu, wiec tam bys mogla rodzic. Ja napewno wybiore jakiegos lekarza z babka medica. tutaj jest fajna stronka /www.znanylekarz.pl gdzie mozesz poczytac opinie o tych lekarzach. ------------- A co do imion to my z moim tż bardzo ale to bardzo chcielibysmy chlopca i mialby na imie Tobiasz. Wydaje mi sie ze chlopcami mniej problemow pozatym ubrania sa fajniesze bo dla dziewczynek to wszystko rozowe ![]() I witamy wszystkie nowe mamusie duzo juz tu nas
|
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodze prywatnie poniewaz u nas na NFZ jest tragedia.
Po prostu ręce opadają. Koleżąnka właśnie chodzi na NFZ twierdzi, że do konkretnego lekarza, nie powiedzialabym nic gdybym z nia nie byla, ale po 5 min z gabinetu wyszla , bo tyle trwaja ziyty, wagi nie ma nawet w gabinecie, no i ja tezw porownaniu do was to place marne pieniadze. Jak juz pojechalam 1 ciaze pptwierdzic to u niej zostalam , caly czas z nia mam kontakt wiec tym razem tez pojde do niej.
|
|
#633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). A chłopczyk będzie Adaś, moj tż się uparł Dodam że imię Konrad wymyśliłam 7 lat temu (niunio ma 10 miesięcy) i mi się nie odmieniło, więc nie sądzę żebym teraz zmieniła zdanie przez 9 miesięcy, no ale nic nie wiadomo Mam zresztą cichą nadzieję że będzie to teraz Małgosia, bardzo na Nią czekam choć to że się pojawiła w brzuszku było dla nas kompletnym zaskoczeniem
|
|
|
|
|
#634 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
prowadziła całą pierwszą ciążę i teraz też u niej byłam i zamierzam nadal bo jest bardzo sympatyczna i konkretna nic nie owija w bawełnę. Cytat:
nie martw się ![]() Cytat:
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O której masz wizytę? Bo ja o 16.30
|
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
cotynato ja niemal cala ciaze z Oliwia bralam luteinę dopochwowo i kobitka sie jak dzwon urodzila!
4050 61 cm 10 na 10 ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- u mnie Oliwia miala byc Kacprem, jeszcze na porodowce 3 lekarzy powiedzialo ze chlopiec jest no i mial byc kacperek Takze jesli tym razem bedzie chlopiec to bedzie kacper albo miłosz, a dziewczynke chcialabym julię.
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my od samego poczatku mowimy z moim TŻ ze bedziemy miec Juleczke a wlasnie, kiedy mozna sprawdzic czy bedzie chlopiec czy dziewczynka?? bo ja jeszcze jestem w tym wszystkim tak zielona, ze az wstyd
|
|
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodze do Szmita na Cegielnianą dzisiaj mam wizyte o 16 a rodzić będziesz też w Rybniku w szpitalu? ![]() Może będziemy razem rodzić ale jaja by były ![]() Co do imion, to kiedyś bardzo chciałam Juleczke, ale teraz mi sie to imię osłuchało i w ogóle mam wrażenie ze wszędzie są Julki teraz u mnie wygrywa Zuzia oprócz tego mi się podoba Paulinka, Karolinka, Natalka, a z bardzej wyszukanych Nastazja (Nastka) dla chłopczyka podoba mi się Adam (ale odpada bo tż tak ma na imię ) i Marcin (też odpada bo mój brat tak ma na imię ). I tutaj chyba kwestię zostawiam tż'towi, niech się chłoppina wykarze ![]() tredulka, co do różowych rzeczy to masz rację, czasami jak widze różową sukienke z milionem falbanek i jeszcze przyozdobioną kokardkami różowymi oczywiście to aż chce się zrobić bleeee ale są fajne ciuszki nie różowe i nie przesłodzone ![]() lullaby, wydaje mi sie ze gdzie po 13- 14 tygodniu można okreslić płeć jeżeli dziecko ładnie się obróci skarbami do przodu
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to juz sie nie moge doczekac, az zobaczymy te skarby z tymi imionami to rzeczywiscie jest masakra, ale ja mam sentyment do "julii" i jakos sie nie moge oprzec chociaz moja przyjaciolka mowi na moj brzuch "jagódka", bo ona chce jagódke i koniec
|
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
lullaby jak sie imię podoba to nie ma sie co zastanawiać
mi po prostu przeszło, tak samo kiedyś podobała mi się Maja imię, ale teraz jakoś zbrzydło, może przez serial i Milena mi się kiedyś podobało, ale potem poznałam jedną Milene i tez mi się przestało podobać a tak sobie myśle że dla chłopca podobałoby mi się imię Karolek
|
|
|
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam kuzynkę, która ma alergię na róż i nawet jakies sukienki czy spódniczki dla córki wynajduje w kolorach innych Czyli istnieją Podobają mi się imiona, które powybierałyście Zwłaszcza Małgosia i Adam są w moim stylu Wolałabym nie mieć chłopca, bo praktycznie żadne imię męskie mnie nie porywa Ewentualnie Marek czy Maciej, no ale to tak z braku laku już. Jeszcze jest pomysł Bernard, ale to mi jakoś nieciekawie brzmi, choć mąż akurat się dość upiera ![]() Za to dla dziewczynki na 100 % będzie Wanda, tu jesteśmy zgodni. Bardzo podoba mi się tez imię Róża, ale jest już zajęte. Poprzednim razem chciałam bardzo nazwać tak córkę i tamto nienarodzone dziecko na zawsze będzie już Różą
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a będziecie chciały znać płeć czy wolicie niespodzianke?
my jeszcze z tż'tem nie zdecydowaliśmy w tej kwestii, ale chyba nie wytrzymamy
|
|
|
|
#643 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My wiedzieliśmy dopiero w 26 tygodniu, bo wcześniej w 17 tygodniu nie było widać a potem już na usg nie byłam, od tego 26 tygodnia na każdym następnym usg było że córcia, chodź nie mogłam uwierzyć, no i szykowaliśmy się też na chłopca, ale na szczęście się sprawdziło ![]() Cytat:
Paulinę, Karolinę też mój TŻ też Adam i też mam brata Marcina Cytat:
czasem też mogą być ładne, np. zielony czy niebieski kolor jest taki uniwersalny jest bardzo dużo ładnych ubranek nie koniecznie różowych tylko trzeba trochę poszukać ![]() PS. ja chciałam imię Róża na bierzmowaniu, ale jednak dałam Julia, bo akurat w tym czasie oglądaliśmy w szkole i omawialiśmy Romeo i Julię ![]() Ale córce nie dałam Róża, bo strasznie mi się spodobało imię Amelia Chciałam na drugie dać Ola, ale TŻ się nie zgodził. Po za tym za długo by było razem z nazwiskiem, więc darowaliśmy, chodź ja mam bardzo długie pierwsze i drugie imię i nazwisko panieńskie i teraz męża też długie. Jakoś nie sprawia mi to problemu, więc może tą Olę jakoś przemycę jakby była teraz córcia A coś czuję, ze tak będzie, chodź chciałabym chłopca.---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba też niespodzianke, ale nie wiem, czy wytrzymam z drugiej strony to nigdy nic pewnego, bo bratowej całą ciąże mówił gin że bedzie dziewczynka, a jest chłopczyk ![]() ja raczej będe kupowac rzeczy uniwersalne, zielone, żółte, czerwone pasują i do chłopca i do dziewczynki jak np. oglądałam pościel do łóżeczka to najbardziej mi się beżowa podobała a np. na sukieneczki to jeżeli będzie dziewczynka przyjdzie czas później, na początku takiemu maleństwu i tak w tym jest niewygodnie
|
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
To podejrzane
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to tak chyba jest, skojarzenia imion z ludzmi nie mam tylko imienia dla chlopca, moj TŻ mysli o kubusiu, śliczne jest ale kojarzy mi sie z sokiem..
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odebrałam wyniki - są ok, chociaż nad krwią muszę popracować bo mam minimalną anemię ![]() Odnośnie imion to dla chłopca Piotruś albo Dominik a dla dziewczynki strasznie podobało mi się Matylda,Ada albo Ania ale to narazie takie tymczasowe typy. Mojego TŻ prababcia miała śliczne imię: Anastazja i też mnie kusi trochę
|
|
|
|
|
#649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie dużo kubusiów jest, a większość z nich to łobuzy ale sympatyczni ![]() Cytat:
![]() Piotruś bardzo ładnie i Dominik też mi się jeszcze Bartuś podoba Anastazja- bardzo kiedyś mi sie podobało to imię jak jeszcze nawet dzieckiem byłam teraz tak jak pisałam podoba mi się Nastazja i to zdrobnienie - Nastka no po prostu śliczne ![]() Antoś mi się podoba, ale Antoni to tak strasznie poważnie brzmi ![]() stresuje się tą wizytą troche a Ty natka? |
||
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stresuje się Zaraz idę coś wszamać i pod prysznic. Tż ze mną jedzie ale do gina nie pójdzie jeszcze ze mną ale zawsze to raźniej
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dlaczego nie wejdzie z Tobą do gina? Zobaczycie serduszko |
|
|
|
|
#652 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i zielonym też bardzo ładnie wiem po swojej małej a pościel ma żółto-niebieską w zwierzątka i całą niebieską w misie ... teraz też jakbym miała jakąś nową kupić to nie brałabym typowo dziewczęcej czy chłopięcej ![]() Nawet wózek kupiliśmy uniwersalny - granatowo-niebieski w jasno niebieskie kółka Cytat:
Anastazja też piękne imię W rodzinie mamy już Antoniego. więc odpada, po za tym nie podoba mi się do małego dziecka.Kuba jest w rodzinie, Dominik też - chodź osobiście nie podoba mi się ani jedno ani drugie... myślałam o Hubercie... miałam kiedyś kolegę w gim. nawet spoko ;p nie rozumiem, czasami są właśnie takie imiona, które źle się kojarzą, np. jakiś znajomych i już nie wybieramy takich, albo głupio się rymują był nawet o tym skecz z Kabaretu Moralnego Niepokoju wybrałam tylko te teksty z imionami)1. Edek z fabryki kredek. 2. Janek co ma w tyłku dzbanek. 3. Jurek ogórek, kiełbasa i sznurek. 4. Michał co sobie kija wpychał? 5. Tadeusz,(Mateusz) wajchę przełóż. 6. Ambroży nie przełoży 7. Łukasz, czego szukasz. 8. Jacek, krowi placek. 9. Tomasz?– Lis. 10. Rywin?– Lew. Jakby tak patrzeć, to na dużo imion można znaleźć jakąś głupotę... ale potem latają dzieci za takim i Jacek Jacek gdzie twój krowi placek... troche przykro... a wiadomo niektóre dzieci są bardzo wredne... ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- A wiesz, często jest tak, ze pierwsze usg jest dopochwowo robione i raczej mąż przy tym nie jest... wiem, jak byłam na usg w 17 tygodniu i się zapytałam, czy narzeczony może być to najpierw się zapytał w którym tygodniu jestem, a już robione było przez brzuch, więc to dlatego... pewnie nie wszyscy gin są tacy, no ale jest ich sporo.
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy będzie można posłuchać już serducha No to ja się odezwę ok 18.00
|
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na studiach kolega o mnie wymyślił: "Marcelina depcze glina" a jak byłam młodsza i mówili na mnie Marca to było "Marca wpadla do garnca" swoją drogą Marca to chyba najbrzydrze ze zdrobnień mojego imienia ![]() co do usg dowcipkowego, to pierwsze zaraz na początku tez miałam takie i tż wyszedł z gabinetu. Dzisiejsze też najprawdopodobniej bedzie dowcipkowe, ale nie widzę powodu dla którego tż niemiałby ze mną pierwszy raz zobaczyć serduszka przy porodzie ma być to nie takie rzeczy będzie widział ![]() Z tymi skojarzeniami to tak jest niestety, ja w przedszkolach mam cały przegląd imion i powiem Wam że sprawdza się najczęściej, ze np. Kubusie to łobuzy tak samo Julki, a np. znowu Kingi sa takie spokojne i ułożone oczywiście sa wyjątki, na szczęście Zuzie tez łobuziary są, ale to imię tak bardzo mi się podoba ![]() ja też już uciekam nie wiem czy dam znać jeszcze dziś czy dopiero jutro z rana, zobacze jeszcze miłego popołudnia
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-01-31 o 15:07 |
|
|
|
|
#655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam usg na piatek koniec 6 tygodnia według OM, według gin 5+6 aha teraz przeczytałam, ze 9 tydzień. To jak najbardziej na usg powinno już być i słychać trzymam kciuki za wizytę
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-01-31 o 15:07 |
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i szly teksty:"marta karta", Marta ze skory obdarta itd itp, wkurzajace to bylo, nie powiem, marzylam wtedy o tym, ze moglabym miec na imie np Monika, Ania, Kasia albo Dominika
|
|
|
|
|
#657 |
|
Rozeznanie
|
ja wróciłam od mamy dziś, bardzo się cieszy ze będzie babcia (w końcu
)co do lekarzy ja chodzę na nfz (wcześniej chodziłam prywatnie ale ten pan nie ma usg i taki na emeryturze już płaciłam 20zł) znajoma do tego na nfz chodziła, a jak czekałam na wizytę to pacjentki zaczęły o nim mówić że taki fajny miły delikatny i w dodatku na NFZ i że one do niego tez chodziły w ciąży, tylko że teraz nie pracuje w szpitalu to jest minus, ale nie wiem gdzie jest jakiś dobry lekarz u mnie i nie daleko (i tak do miasta muszę dojeżdżać 30km) a poza tym ja się nie przywiązuję do lekarzy i dla mnie i tak będzie obcy i tak nawet podczas porodu. zazdroszcze wam wizyt w 7 tyg ciąży i ze coś zobaczycie (to piękne serduszko) a ja dopiero w 9 tyg mam wizytę co do płci ja chcę niespodziankę tż chce wiedzieć ale mu nie pozwalam na to co do ubranek ja powiedziałam sobie że nie będę kupować różowych albo niebieskich tylko np żółte, zielone (mój ulubiony kolor) czerwony, kremowe, pomarańczowe i inne imiona? nie wiemy, chcemy żeby były polskie, ja od młodości chciałam mieć synka Łukasza ale Tż ma tak na imię, co do innych imion mam liczną rodzinę i nie chcę żeby się powtarzało albo z niektórymi mam nie zbyt miłe skojarzenia np XXX to taki wredny zawsze był, a YYY taka kłótliwa itd
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra laski milo z wami bylo ale nie bede wam trula...
jednak nie jestem w ciazy,albo rypnely sie testy albo samoistne poronienie wystapilo, dzisiaj jak do lekarza wychodzilam dostalam@ w zwiazku z czym zycze wam jak najmniej bolesnych porodow bo bezbolesnych nie ma! i cozzzz my zaczynamy od przyszlego tygodnia;D
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz, postaracie sie i zmieścisz sie w terminie wrzesniowo-pazdzienikowym |
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
moze
!!! oby:P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

bo to najlpeszy lekarz jakiego mialam. Tez mi dala tel. kom na wszelki wypadek.
pozatym ubrania sa fajniesze bo dla dziewczynek to wszystko rozowe 

ale bardziej o dziewczęcych dla chłopca to nie wiem jeszcze, kiedyś tż mówił że chce nazwać synka Szczepan
ale teraz zmienił zdanie, ale żadnej innej propozycji nie rzucił
Dodam że imię Konrad wymyśliłam 7 lat temu (niunio ma 10 miesięcy) i mi się nie odmieniło, więc nie sądzę żebym teraz zmieniła zdanie przez 9 miesięcy, no ale nic nie wiadomo
Mam zresztą cichą nadzieję że będzie to teraz Małgosia, bardzo na Nią czekam choć to że się pojawiła w brzuszku było dla nas kompletnym zaskoczeniem

55kg