dzidziuś 2012/2013 czyli bardzo odlegle planowanie...:) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 14:07   #3691
kism
Wtajemniczenie

Dot.: dzidziuś 2012/2013 czyli bardzo odlegle planowanie...:)

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że do niej mam zaufanie i nie byłam u innego endokrynologa. Może dlatego, że zajmuje się mną już tak długo, zawsze dokładnie wszystko sprawdza, przebada, jak ją coś nie pokoi to od razu wysyła na dodatkowe badania i przede wszystkim słucha co do niej mówię
Widzę, że masz szczęście, że trafiłaś do takiego lekarza. Ja mam właśnie teraz problem, bo muszę szukać nowego ze względu na kasę... W listopadzie straciłam pracę i w sumie na razie będę siedzieć w domu, bo Maksiu bardzo choruje i przez jakieś 2 mies. nie powinien teraz chodzić do przedszkola (miał w grudniu zapalenie płuc - już trzeci raz w życiu, a teraz ma zapalenie oskrzeli). A z pracy miałam pakiet medyczny i chodziłam za darmo do prywatnej przychodni, więc teraz żal mi wydawać 100zł za wizytę, gdzie lekarz popatrzy na wynik TSH, zada parę pytań i mówi: "jest dobrze, proszę dalej brać taką dawkę i przyjść za 3 mies." Do takich polecanych lekarzy na nfz kolejka na pół roku... Zastanawiam się, czy jak zajdę w ciążę, to by mi lekarka rodzinna nie wystawiła skierowania pilnego (na cito, czy jak się tam to nazywa). Zapytam niedługo, bo wybieram się na wizytę, żeby zrobić badania na różyczkę, cytomegalię, itp. Parę lat temu nikt mi o tych badaniach nie wspomniał, dopiero sama wyczytałam, jak już w ciąży z Maksem byłam, więc teraz wolę się przebadać na 10tą stronę.

Jak tam, dziewczyny, samopoczucie? Pytanie do tych, które odstawiły tabletki Ja szczerze mówiąc liczę na jakąś poprawę w kwestii libido Jakoś bardzo nie narzekałam, ale wydaje mi się, że zanim zaczęłam brać tabletki było troszkę większe. Nie chciałam zmieniać metody antykoncepcji, bo to taka wygoda. Zręsztą inne metody też mają swoje plusy i minusy...

Co do kwasu foliowego, to ja na stałe (zwykle w okresie jesieni i wiosny, bo trochę chorowita jestem) zażywam zestaw witamin Falvit. Tam jest też kwas foliowy i moja gin powiedziała, że to wystarczy. Dodatkowo to by już za dużo było.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:09   #3692
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Widzę, że masz szczęście, że trafiłaś do takiego lekarza. Ja mam właśnie teraz problem, bo muszę szukać nowego ze względu na kasę... W listopadzie straciłam pracę i w sumie na razie będę siedzieć w domu, bo Maksiu bardzo choruje i przez jakieś 2 mies. nie powinien teraz chodzić do przedszkola (miał w grudniu zapalenie płuc - już trzeci raz w życiu, a teraz ma zapalenie oskrzeli). A z pracy miałam pakiet medyczny i chodziłam za darmo do prywatnej przychodni, więc teraz żal mi wydawać 100zł za wizytę, gdzie lekarz popatrzy na wynik TSH, zada parę pytań i mówi: "jest dobrze, proszę dalej brać taką dawkę i przyjść za 3 mies." Do takich polecanych lekarzy na nfz kolejka na pół roku... Zastanawiam się, czy jak zajdę w ciążę, to by mi lekarka rodzinna nie wystawiła skierowania pilnego (na cito, czy jak się tam to nazywa). Zapytam niedługo, bo wybieram się na wizytę, żeby zrobić badania na różyczkę, cytomegalię, itp. Parę lat temu nikt mi o tych badaniach nie wspomniał, dopiero sama wyczytałam, jak już w ciąży z Maksem byłam, więc teraz wolę się przebadać na 10tą stronę.

Jak tam, dziewczyny, samopoczucie? Pytanie do tych, które odstawiły tabletki Ja szczerze mówiąc liczę na jakąś poprawę w kwestii libido Jakoś bardzo nie narzekałam, ale wydaje mi się, że zanim zaczęłam brać tabletki było troszkę większe. Nie chciałam zmieniać metody antykoncepcji, bo to taka wygoda. Zręsztą inne metody też mają swoje plusy i minusy...

Co do kwasu foliowego, to ja na stałe (zwykle w okresie jesieni i wiosny, bo trochę chorowita jestem) zażywam zestaw witamin Falvit. Tam jest też kwas foliowy i moja gin powiedziała, że to wystarczy. Dodatkowo to by już za dużo było.
Hmm.. ja sie troche martwie bo powinnam dostac juz jakies 1.5 tyg temu okres a jego nie widac niewiem czy to jest spowodowane wlasnie tym ze odstawilam.. w ciazy nie jestem bo robilam juz 2 razy test! Martwi mnie to a dowiem sie dopiero w lutym bo wtedy jestem zapisana na wizyte u lekarza.. czy ktoras miala podobnie?? czy to organizm szaleje czy co??
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:53   #3693
kism
Wtajemniczenie

kasiamniam, nie martw się na zapas Ja nie mam w tym względzie doświadczenia, ale myślę, że takie rozregulowanie jest całkiem możliwe. Jak mi po ciąży wrócił okres, to miałam nawet 45 dni w jednym cyklu, choć przed ciążą miałam zawsze w miarę regularnie, 28-31 dni.
Stary 2011-01-28, 19:07   #3694
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

mam nadzieje, że Maks szybko wyzdrowieje. Faktycznie lepiej, żeby teraz posiedział w domu, wyzdrowiał i razem z wiosną ruszył na podbój przedszkola.

Co do prywatnego leczenia, to ja chodzę prywatnie i do endokrynologa i do ginekologa, tak jakoś wyszło i na razie mnie na to stać (go gina chodzę raz na pół roku, a do endo też podobnie), więc nawet się nie rozglądam za inną możliwością.

Przykro mi, że straciłaś pracę, mam nadzieje, że szybko coś znajdziesz.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 20:55   #3695
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
witajcie!
odwiedzam Was po dluzszej przerwie, by powiedziec, ze spodziewamy sie coreczki mamy juz sporo ubranek i 2 kocyki wozek, lozeczko musi jeszcze poczekac, choc ja jestem niecierpliwa i wszystko chcialabym miec juz corcie nazwiemy prawdopodobnie Daria, ale to jeszcze musimy przedyskutowacbuziaki
super. dziewczynka imie piekne
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 11:21   #3696
emigra
Zakorzenienie

mozna sie przylaczyc?

my z mezem dziecko planujemy juz od ... dluzszego czasu, ale starania rozpoczna sie pewnie w czerwcu, bo wtedy wlasnie koncze studia poza tym marzy mi sie bejbik wiosenny i bardzo chcialabym zaciazyc w sierpniu wiec zobaczymy jak to bedzie

pozdrawiam
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 11:24   #3697
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
mozna sie przylaczyc?

my z mezem dziecko planujemy juz od ... dluzszego czasu, ale starania rozpoczna sie pewnie w czerwcu, bo wtedy wlasnie koncze studia poza tym marzy mi sie bejbik wiosenny i bardzo chcialabym zaciazyc w sierpniu wiec zobaczymy jak to bedzie

pozdrawiam
witaj!

Co do wiosennych dzieci, to ja sama jestem wiosenna, bo z marca i też chciałabym, żeby nasze dziecko urodziło się w wiosennych miesiącach. A jak to będzie to zobaczymy

Stary 2011-01-30, 11:28   #3698
emigra
Zakorzenienie

Ja urodzilam sie w maju a moj maz w czerwcu i oboje jestesmy optymistami poza tym jak kolezanka ktoras wczesniej pisala o dzidzi z marca i wygodzie z cycem - tez uwazam ze to dobre argumenty niestety nie my decydujemy tak naprawde o tym kiedy sie dziecko urodzi, ale nie ukrywam ze bardzo bym sie cieszyla jakbym w lipcu / sierpniu zaszla

Gucia, a Wy jeszcze sie nie staracie?
3270g, 47 cm
Stary 2011-01-30, 12:06   #3699
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja urodzilam sie w maju a moj maz w czerwcu i oboje jestesmy optymistami poza tym jak kolezanka ktoras wczesniej pisala o dzidzi z marca i wygodzie z cycem - tez uwazam ze to dobre argumenty niestety nie my decydujemy tak naprawde o tym kiedy sie dziecko urodzi, ale nie ukrywam ze bardzo bym sie cieszyla jakbym w lipcu / sierpniu zaszla

Gucia, a Wy jeszcze sie nie staracie?
nie, jeszcze nie. na razie poważnie myślimy. Może zaczniemy jeszcze w tym roku, ale bardziej realny jest przyszły rok. Ja przede wszystkim muszę zrobić porządek z moim zdrowiem, muszę skonsultować się z moimi lekarzami no i zobaczymy jak to będzie.

Na razie czekam, żeby mój instynkt się urodził i zagościł na dobre

Stary 2011-01-30, 12:55   #3700
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj emigra
To będziemy razem się starać Ja też kończę studia w czerwcu. Mam nadzieję, że uda mi się obronić w lipcu, ale jak bym się broniła we wrześniu to też tragedii nie będzie. Ale pierwszy cykl starań będziemy mieć w maju - gdyby tak nie udało się zajść w pierwszym cyklu... A jak się uda to się urodzi w styczniu/lutym i też będzie dobrze Ja to już mam milion planów, bo obmyślam to prawie od urodzin pierwszego syna
Stary 2011-01-30, 14:41   #3701
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
mozna sie przylaczyc?

pozdrawiam
Witamy

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 18:31   #3702
Malage
Raczkowanie

Witam Was
Ja też chętnie przyłączę się, jeśli można ?
Nie wiem czy zdążymy z mężem starania jeszcze w tym roku, ale w 2012 to już na pewno bo wtedy stuknie mi 30-tka Póki co zamierzam gruntownie przebadać się, żeby później mnie nic przykrego nie zaskoczyło
Pozdrawiam !
Stary 2011-01-30, 20:08   #3703
emigra
Zakorzenienie

Dziekuje za mile przywitanie

Gucia, w takim razie zycze aby z tym zdrowkiem bylo jak najlepiej

Kism, fajnie ze bedziemy sie razem starac ja tez chcialam zaczac w maju/czerwcu ale mezus jednak nie chce dopuscic do stresowania potomka juz w pierwszych tygodniach jego zycia obrona pracy licencjackiej wiec prawdopodobnie czerwiec badz lipiec bedzie pierwszym cyklem - nie wiem jeszcze kiedy bede sie bronic u mnie sytuacja jest o tyle trodna ze studiuje w polsce a mieszkam w niemczech, inaczej pewnie juz bym byla w ciazy
3270g, 47 cm
Stary 2011-01-31, 17:29   #3704
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
mozna sie przylaczyc?
Witaj

Cytat:
Ja urodzilam sie w maju a moj maz w czerwcu
U nas jest dokładnie tak samo

Cytat:
Napisane przez Malage Pokaż wiadomość
Witam Was
Nie wiem czy zdążymy z mężem starania jeszcze w tym roku, ale w 2012 to już na pewno bo wtedy stuknie mi 30-tka Póki co zamierzam gruntownie przebadać się, żeby później mnie nic przykrego nie zaskoczyło
Pozdrawiam !
Hej Mi trzydziestka stuknie już w maju
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:11   #3705
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malage Pokaż wiadomość
Witam Was
Pozdrawiam !
Hej To podobnie jak ja
Ja też chyba powinnam się do Was przyłączyć, bo niby jestem w wątku dzidziuś 2010/2011 ale ciągle odkładamy te staranka i chyba na 2011 to już nie ma szans na dzidziusia...
A też mi się marzy dzidziuś wiosenny ....
To jak, przyjmiecie mnie?
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 21:46   #3706
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hej To podobnie jak ja
Ja też chyba powinnam się do Was przyłączyć, bo niby jestem w wątku dzidziuś 2010/2011 ale ciągle odkładamy te staranka i chyba na 2011 to już nie ma szans na dzidziusia...
witaj!

Stary 2011-01-31, 22:04   #3707
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
witaj!
Dziękuję
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 22:07   #3708
Malage
Raczkowanie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24753751]Witaj
Hej Mi trzydziestka stuknie już w maju [/QUOTE]

Fajnie, że jest nas więcej w podobnym wieku

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Hej To podobnie jak ja
Cześć
Ja również wolałabym urodzić wiosną, albo latem
Stary 2011-01-31, 22:16   #3709
Ana***
Zakorzenienie

Troszkę mnie tu nie było

Cytat:
No i super podejście!!!
Ja na razie biorę tabsy, dobrze się czuje, mam w miarę regularne @, co wcześniej było masakrą i chyba trochę się boje je odstawić. Boję się tego, że będę musiała się uregulować, co przed tabsami mi się nie udało.
Guciu a bardzo nieregularne miałaś?

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba skromnie moge sie dopisac do watku jestem z Tz ponad 3 lata, jestesmy zareczeni i postanowilismy starac sie o dzieciatko dlaczego teraz? jestem na studiach dziennych, od 3 roku przechodze na zaoczne z powodu prawdopodobnej przeprowadzki na drugi koniec Polski i chcielibysmy w tym czasie miec malenstwo. Starania w sumie zaczelismy od tego cyklu ale watpie zeby udalo sie od razu dlatego stawiam, ze maluszek przy dobrych wiatrach pojawi sie w pierwszej polowie 2012roku bede wtedy miala 22lata, bede na 3 roku z 5lat studiow
Oo w podonym wieku jesteśmy ja w marcu kończę 22

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziekuje
Wiem, że młoda ale przemyslelismy wszystko dokladnie w skrocie chodzi o to, ze skoro i tak zmuszona jestem przejsc na zaoczne (do pracy nie moge isc bo utrace alimenty na siebie) wiec to beda idealne 3 lata na siedzenie z malenstwem po studiach pojde do pracy a szkraba bedzie mozna poslac juz pod opieke innych.
Dodatkowo sama mialam mloda mamusie (jak mnie urodzila ledwo skonczyla 20lat) i mamy swietny kontakt ze soba, jak przyjaciolki.
Miałam podobne plany, ale jak bardziej zaczęłam o tym myśleć to ogarnął mnie strach

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny moge dolaczyc??
My tez planujemy na 2012 dzidzie ale jak bedzie wpadka jakas to nie bedziemy sie smucic ja to nawet chyba bym wczesniej chciala no ale sie okaze..
Bralam 2 lata tabletki teraz odstawilam i juz miesiac nie biore.. zaczelam lykac kwas foliowy..
Pozdrawiam was goraco Kasia
Cześć

Cytat:
Napisane przez Skromal Pokaż wiadomość
Hejka Dziewczyny!!
Tez planujemy dziecko na 2012, tak sobie wymyslilam, ze bedzie dluzszy maciezycki 24 tyg i tatowe 2 tyg, ale juz po woli sie straamy, od roku nie biore leków, ale trzeba brac juz kwas foliowy? Na razie przestalam sie odchudzac i patrze kiedy mam dni plodne. Trzymajcie za mnie kciuki Tak na dobre zabieramy sie za produkcjie w kwietniu)
Cześć kciukii

Cytat:
Witajcie!
Ja również z przyjemnością do Was dołączę
Ostatnią tabletkę wzięłam 3 dni temu, teraz przez 3 mies planujemy prezerwatywy (jakoś tak w zgodzie z tymi wszystkimi zaleceniami, że tak bezpieczniej, na wszelki wypadek...), a potem niech się dzieje, co chce... Najchętniej chciałabym zajść w ciążę od razu w czerwcu lub lipcu, żeby dziecko urodziło się wiosną 2012. Pierwszego syna urodziłam w marcu 2006 i po doświadczeniach z nim uważam, że to najwygodniejsza pora roku na urodzenie dziecka ze względu na karmienie piersią, ubranka, wprowadzanie stałych pokarmów, itp. (jakby ktoś był ciekawy, to mogę rozwinąć temat).
Pozdrawiam
Ja też jestem wiosenna i dobrze mi z tym no i argumenty też na tak

Cytat:
mozna sie przylaczyc?

pozdrawiam
Cześć!

Cytat:
witaj!

Co do wiosennych dzieci, to ja sama jestem wiosenna, bo z marca i też chciałabym, żeby nasze dziecko urodziło się w wiosennych miesiącach. A jak to będzie to zobaczymy
Guciuuu ja też z marca

Cytat:
Hej To podobnie jak ja
Hej
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 22:21   #3710
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
T
Guciu a bardzo nieregularne miałaś?

Guciuuu ja też z marca
Kochana, bardzo były nie regularne. 48 dni cykl, później 21dni, później 18dni, a później znowu 56... także ni w pieść ni w oko.

Faktem, że ja przez tarczycę byłam rozregulowana, bo jak już wyrównałam hormony to było lepiej, dużo lepiej.

A z którego jesteś?

Stary 2011-02-01, 16:32   #3711
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, bardzo były nie regularne. 48 dni cykl, później 21dni, później 18dni, a później znowu 56... także ni w pieść ni w oko.

Faktem, że ja przez tarczycę byłam rozregulowana, bo jak już wyrównałam hormony to było lepiej, dużo lepiej.

A z którego jesteś?
Ja mam ogromnie nieregularne okresy, aż się boje co to będzie w przyszłości, chodzi mi o dziecko a najgorsze, że nieznana jest przyczyna. Ostatecznie lekarze doszli do wniosku, że ten typ tak ma. Ostatnio miałam jednodniowe plamienie i to było w listopadzie, a normalny okres w sierpniu, także sama widzisz. Ginekolog każde mi jedynie co jakiś czas wywoływać no i dzisiaj wzięłam właśnie pierwszą tabletkę duphaston.

A jestem z 18 marca a Ty?
Stary 2011-02-02, 09:16   #3712
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ja mam ogromnie nieregularne okresy, aż się boje co to będzie w przyszłości, chodzi mi o dziecko a najgorsze, że nieznana jest przyczyna. Ostatecznie lekarze doszli do wniosku, że ten typ tak ma. Ostatnio miałam jednodniowe plamienie i to było w listopadzie, a normalny okres w sierpniu, także sama widzisz. Ginekolog każde mi jedynie co jakiś czas wywoływać no i dzisiaj wzięłam właśnie pierwszą tabletkę duphaston.

A jestem z 18 marca a Ty?
Kochana, w zasadzie Ty w ogóle nie miesiączkujesz - szok! Mam nadzieje, że to nie będzie Ci przeszkadzać w zajściu w ciążę.

Ja jestem z 14.

Stary 2011-02-02, 10:06   #3713
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, w zasadzie Ty w ogóle nie miesiączkujesz - szok! Mam nadzieje, że to nie będzie Ci przeszkadzać w zajściu w ciążę.

Ja jestem z 14.
No średnio 4 razy do roku ale jak biorę duphaston to bezproblemowo i prawdopodobnie w taki sposób będę zachodzić w ciążę bo cykle mam owulacyjne normalnie śmieję się do tżta, że jest okazja sprawdzić, bo właśnie dzisiaj biorę 2 tabletkę a po 10 występuje okres
A tak serio mówiąc, to mama mnie namawia, żebyśmy jak najszybciej się podjęli starań, bo nie wiadomo jak to będzie. Niby badania ok, ale sama wiesz jak to jest... na pewno jest jakiś problem... mama mówi, że ona też miała nieregularne bardzo (ale nie wiem czy aż w taki stopniu) ale po ciąży jej się uregulowało. Mówiłam to lekarce to powiedziała, że możliwe że u mnie też tak będzie.
Stary 2011-02-03, 21:50   #3714
sheam
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Tak Was czasami podczytuje i jeśli można to też sie chętnie przyłącze,a że tyle wyczytałam podobieństw co u Was to już szczególnie postanowiłam napisać...
Ja również z mężem planuje zacząć starania gdzieś w czerwcu(generalnie w okresie wakacji) i również mi w maju stuknie 30tka .
Póki co od dłuższego czasu nie moge sie wybrać do lekarza, bo chciałam sie porządnie przebadać, no ale mam nadzieje że wreszcie sie udam na wizyte.
Kurcze, jeśli chodzi o mój instynkt, to ja mam już aż za duży, naprawde okropnie dużo o tym myśle i czuje że już bardzo bym chciała...jednak troche sie obawiam że nie będzie tak prosto z zajściem w ciąże, bo już ok.1.5-ra roku temu przez ok.pół roku sie staraliśmy, ale nic z tego nie wyszło, a potem plany życiowo-zawodowe zmusiły mnie żeby przerwać starania i odwlec je w czasie...dlatego już troche temat starań przerabiałam i szczerze mówiąc o ile wtedy byłam optymistką-gdyż tak naprawde wydawało mi sie że bez przesady ale skoro sie kochamy bez zabezpieczenia-to raczej nie ma możliwości nie zajść w ciąże( zwłaszcza że non stop słysze o kolejnych wpadkach wśród znajomych) tak teraz już wiem jak to smakuje gdy sie człowiek nastawia i nie wychodzi...
No ale cóż...dlatego planuje gruntowne badania teraz
Ależ sie rozpisałam, mam nadzieje że nie będziecie mi miały tego za złe i pozwolicie sie przyłączyć do zacnego grona przyszłych staraczek...
Pozdrawiam wszystkich ciepło!
sheam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:52   #3715
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

sheam witamy, witamy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:54   #3716
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

ja też witam nowe dziewczyny i cieszę się że jest tu trochę tych staraczek około 30tki bo też się zaliczam do tego grona, tzn. jeszcze się nie staram (mam 27 lat) ale przede mną jeszcze ok.21 cykli z tabletkami a potem jakieś 6 mc-y "uważania" (chociaż nie wiem czy tyle wytrzymam) i dopiero potem starania-to będę miec 29 a nie wiadomo ile te starania potrwają...
chociaż przypuszczam że te pół roku nie wytrzymam i starania zaczniemy wraz z Nowym rokiem 2013 albo jeszcze w grudniu 2012

Edytowane przez mabi84
Czas edycji: 2011-02-06 o 14:19
mabi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 12:21   #3717
marao
Zadomowienie

GG do marao

Hej!
Dawno mnie tu nie było. Witam wszystkie nowe koleżanki.

mabi84 gratuluje

JanuszAgnieszka gratuluje córeczki. Daria to piękne imię i z charakterem. Mojego męża chześnica ma na imię Daria. Urodziła się w zeszłym roku w kwietniu i łobuz jest nie z tej ziemii, ale ponoć Darię tak mają

zaczynamy pierwsze starania lipiec - sierpień. Bardzo bym chciała urodzić kwieceiń - maj ale nie wiem czy się uda :-/ Czytalam gdzieś, że kobiety z zerową grupą krwi nie zachodzą w ciążę od razu. Pewnie od każdej reguły są wyjątki, ale jak rozmawiałam z koleżankami to raczej się to sprawdza. Kwas foliowy zaczynam właśnie brać. Około kwietnia - maja idę do gina się przebadać i porobic wyniki a pózniej do dzieła. Nie wiem jak to będzie i czy się wszystko uda tak jak planuje i czy zjadę w ciąże za pierwszym razem ale chcialabym do listopada popacować a pózniej pójść na zwolnienie bo ne wyobrażam sobie siebie z wielkim brzuchem przy moim charakterze pracy.
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 16:12   #3718
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
Hej!
Dawno mnie tu nie było. Witam wszystkie nowe koleżanki.

zaczynamy pierwsze starania lipiec - sierpień. Bardzo bym chciała urodzić kwieceiń - maj ale nie wiem czy się uda :-/ Czytalam gdzieś, że kobiety z zerową grupą krwi nie zachodzą w ciążę od razu. Pewnie od każdej reguły są wyjątki, ale jak rozmawiałam z koleżankami to raczej się to sprawdza. Kwas foliowy zaczynam właśnie brać. Około kwietnia - maja idę do gina się przebadać i porobic wyniki a pózniej do dzieła. Nie wiem jak to będzie i czy się wszystko uda tak jak planuje i czy zjadę w ciąże za pierwszym razem ale chcialabym do listopada popacować a pózniej pójść na zwolnienie bo ne wyobrażam sobie siebie z wielkim brzuchem przy moim charakterze pracy.
Cześć, marao
Pierwszy raz o tym słyszę Pewnie dlatego udało mi się trzy razy zajść w pierwszym cyklu, a mam grupę 0 Muszę być bardzo dużym wyjątkiem A, i moja mama też ma grupę 0 i też dwa razy bez problemu zaszła w ciążę.
Zaintrygowało mnie to - gdzie o tym czytałaś? To jest poparte jakimiś badaniami naukowymi czy raczej opinia powtarzana przez babcie?
Stary 2011-02-09, 16:34   #3719
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
zaczynamy pierwsze starania lipiec - sierpień. Bardzo bym chciała urodzić kwieceiń - maj ale nie wiem czy się uda :-/
A ja już sama nie wiem, kiedy rozpocząć starania... Myślałam o tym, żeby tak w kwietniu mniej więcej, na 3 miesiące przed ślubem, odstawić już pigułki. Ale boję się, że wtedy może się tak zdarzyć, że okres wypadnie mi w dzień ślubu, a ja miesiączki znoszę fatalnie, bez Ketonalu ani rusz. Więc może lepiej poczekać i odstawić dopiero po ślubie?
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 16:48   #3720
marao
Zadomowienie

GG do marao

Oglądałam program na ten temat w tv, ale tu możesz poczytać o tym
http://kobieta.wp.pl/kat,26321,title...wiadomosc.html

http://www.baby-shower.pl/AKTUALNOSC...e-w-ciaze.html

Moja mama ma zerową grupę, o mnie się starała prawie rok, a o siostrę prawie 3 lata, pomimo doskonałego stanu zdrowia i pozytywnych wyników. Koleżanki też miały podobny problem, nie trwało to u nich aż tak długo, ale do pół roku na pewno. Wiem, że od każdej reguły są wyjątki i nie mówię, że tak będzie, ale biorę tą opcję pod uwagę. Podobnie słyszałam, że kobiety, które mają konflikt serologiczny rodzą dzieci jednej płci, a koleżanka ma parkę. Nie ma się, co sugerować, a ja tylko stwierdzam fakt na tą okoliczność.
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości