|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: dzidziuś 2012/2013 czyli bardzo odlegle planowanie...:)
Cytat:
Jak tam, dziewczyny, samopoczucie? Pytanie do tych, które odstawiły tabletki Ja szczerze mówiąc liczę na jakąś poprawę w kwestii libido Jakoś bardzo nie narzekałam, ale wydaje mi się, że zanim zaczęłam brać tabletki było troszkę większe. Nie chciałam zmieniać metody antykoncepcji, bo to taka wygoda. Zręsztą inne metody też mają swoje plusy i minusy...Co do kwasu foliowego, to ja na stałe (zwykle w okresie jesieni i wiosny, bo trochę chorowita jestem) zażywam zestaw witamin Falvit. Tam jest też kwas foliowy i moja gin powiedziała, że to wystarczy. Dodatkowo to by już za dużo było. |
|
|
|
|
#3692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niewiem czy to jest spowodowane wlasnie tym ze odstawilam.. w ciazy nie jestem bo robilam juz 2 razy test! Martwi mnie to a dowiem sie dopiero w lutym bo wtedy jestem zapisana na wizyte u lekarza.. czy ktoras miala podobnie?? czy to organizm szaleje czy co??
|
|
|
|
|
#3693 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiamniam, nie martw się na zapas
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do prywatnego leczenia, to ja chodzę prywatnie i do endokrynologa i do ginekologa, tak jakoś wyszło i na razie mnie na to stać (go gina chodzę raz na pół roku, a do endo też podobnie), więc nawet się nie rozglądam za inną możliwością. Przykro mi, że straciłaś pracę, mam nadzieje, że szybko coś znajdziesz.
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
imie piekne
|
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
mozna sie przylaczyc?
![]() my z mezem dziecko planujemy juz od ... dluzszego czasu, ale starania rozpoczna sie pewnie w czerwcu, bo wtedy wlasnie koncze studia poza tym marzy mi sie bejbik wiosenny i bardzo chcialabym zaciazyc w sierpniu wiec zobaczymy jak to bedzie ![]() pozdrawiam ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wiosennych dzieci, to ja sama jestem wiosenna, bo z marca i też chciałabym, żeby nasze dziecko urodziło się w wiosennych miesiącach. A jak to będzie to zobaczymy
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Ja urodzilam sie w maju a moj maz w czerwcu i oboje jestesmy optymistami
poza tym jak kolezanka ktoras wczesniej pisala o dzidzi z marca i wygodzie z cycem - tez uwazam ze to dobre argumenty niestety nie my decydujemy tak naprawde o tym kiedy sie dziecko urodzi, ale nie ukrywam ze bardzo bym sie cieszyla jakbym w lipcu / sierpniu zaszla ![]() Gucia, a Wy jeszcze sie nie staracie?
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie czekam, żeby mój instynkt się urodził i zagościł na dobre
|
|
#3700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To będziemy razem się starać Ja to już mam milion planów, bo obmyślam to prawie od urodzin pierwszego syna
|
|
|
|
|
#3701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was
![]() Ja też chętnie przyłączę się, jeśli można ? Nie wiem czy zdążymy z mężem starania jeszcze w tym roku, ale w 2012 to już na pewno bo wtedy stuknie mi 30-tka Póki co zamierzam gruntownie przebadać się, żeby później mnie nic przykrego nie zaskoczyło ![]() Pozdrawiam !
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za mile przywitanie
Gucia, w takim razie zycze aby z tym zdrowkiem bylo jak najlepiej Kism, fajnie ze bedziemy sie razem starac ja tez chcialam zaczac w maju/czerwcu ale mezus jednak nie chce dopuscic do stresowania potomka juz w pierwszych tygodniach jego zycia obrona pracy licencjackiej wiec prawdopodobnie czerwiec badz lipiec bedzie pierwszym cyklem - nie wiem jeszcze kiedy bede sie bronic u mnie sytuacja jest o tyle trodna ze studiuje w polsce a mieszkam w niemczech, inaczej pewnie juz bym byla w ciazy
|
|
|
#3704 | |
|
Konto usunięte
|
Witaj
![]() U nas jest dokładnie tak samo ![]() Cytat:
Mi trzydziestka stuknie już w maju
|
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To podobnie jak ja Ja też chyba powinnam się do Was przyłączyć, bo niby jestem w wątku dzidziuś 2010/2011 ale ciągle odkładamy te staranka i chyba na 2011 to już nie ma szans na dzidziusia... A też mi się marzy dzidziuś wiosenny .... To jak, przyjmiecie mnie ?
|
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24753751]Witaj
![]() Hej Mi trzydziestka stuknie już w maju [/QUOTE]Fajnie, że jest nas więcej w podobnym wieku ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Ja również wolałabym urodzić wiosną, albo latem
|
|
|
#3709 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Troszkę mnie tu nie było
![]() Cytat:
Cytat:
ja w marcu kończę 22Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kciukiiCytat:
no i argumenty też na tak Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, bardzo były nie regularne. 48 dni cykl, później 21dni, później 18dni, a później znowu 56... także ni w pieść ni w oko.
Faktem, że ja przez tarczycę byłam rozregulowana, bo jak już wyrównałam hormony to było lepiej, dużo lepiej. A z którego jesteś?
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najgorsze, że nieznana jest przyczyna. Ostatecznie lekarze doszli do wniosku, że ten typ tak ma. Ostatnio miałam jednodniowe plamienie i to było w listopadzie, a normalny okres w sierpniu, także sama widzisz. Ginekolog każde mi jedynie co jakiś czas wywoływać no i dzisiaj wzięłam właśnie pierwszą tabletkę duphaston.A jestem z 18 marca a Ty?
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem z 14.
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak biorę duphaston to bezproblemowo i prawdopodobnie w taki sposób będę zachodzić w ciążę bo cykle mam owulacyjne normalnie śmieję się do tżta, że jest okazja sprawdzić, bo właśnie dzisiaj biorę 2 tabletkę a po 10 występuje okres ![]() A tak serio mówiąc, to mama mnie namawia, żebyśmy jak najszybciej się podjęli starań, bo nie wiadomo jak to będzie. Niby badania ok, ale sama wiesz jak to jest... na pewno jest jakiś problem... mama mówi, że ona też miała nieregularne bardzo (ale nie wiem czy aż w taki stopniu) ale po ciąży jej się uregulowało. Mówiłam to lekarce to powiedziała, że możliwe że u mnie też tak będzie. |
|
|
|
|
#3714 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Tak Was czasami podczytuje i jeśli można to też sie chętnie przyłącze ,a że tyle wyczytałam podobieństw co u Was to już szczególnie postanowiłam napisać...Ja również z mężem planuje zacząć starania gdzieś w czerwcu(generalnie w okresie wakacji) i również mi w maju stuknie 30tka Póki co od dłuższego czasu nie moge sie wybrać do lekarza, bo chciałam sie porządnie przebadać, no ale mam nadzieje że wreszcie sie udam na wizyte. Kurcze, jeśli chodzi o mój instynkt, to ja mam już aż za duży, naprawde okropnie dużo o tym myśle i czuje że już bardzo bym chciała...jednak troche sie obawiam że nie będzie tak prosto z zajściem w ciąże, bo już ok.1.5-ra roku temu przez ok.pół roku sie staraliśmy, ale nic z tego nie wyszło, a potem plany życiowo-zawodowe zmusiły mnie żeby przerwać starania i odwlec je w czasie...dlatego już troche temat starań przerabiałam i szczerze mówiąc o ile wtedy byłam optymistką-gdyż tak naprawde wydawało mi sie że bez przesady ale skoro sie kochamy bez zabezpieczenia-to raczej nie ma możliwości nie zajść w ciąże( zwłaszcza że non stop słysze o kolejnych wpadkach wśród znajomych) tak teraz już wiem jak to smakuje gdy sie człowiek nastawia i nie wychodzi... No ale cóż...dlatego planuje gruntowne badania teraz ![]() Ależ sie rozpisałam , mam nadzieje że nie będziecie mi miały tego za złe i pozwolicie sie przyłączyć do zacnego grona przyszłych staraczek...![]() Pozdrawiam wszystkich ciepło! |
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
sheam witamy, witamy
|
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
ja też witam nowe dziewczyny
i cieszę się że jest tu trochę tych staraczek około 30tki bo też się zaliczam do tego grona, tzn. jeszcze się nie staram (mam 27 lat) ale przede mną jeszcze ok.21 cykli z tabletkami a potem jakieś 6 mc-y "uważania" (chociaż nie wiem czy tyle wytrzymam ) i dopiero potem starania-to będę miec 29 a nie wiadomo ile te starania potrwają...chociaż przypuszczam że te pół roku nie wytrzymam i starania zaczniemy wraz z Nowym rokiem 2013 albo jeszcze w grudniu 2012
Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2011-02-06 o 14:19 |
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Dawno mnie tu nie było. Witam wszystkie nowe koleżanki. mabi84 gratuluje JanuszAgnieszka gratuluje córeczki. Daria to piękne imię i z charakterem. Mojego męża chześnica ma na imię Daria. Urodziła się w zeszłym roku w kwietniu i łobuz jest nie z tej ziemii, ale ponoć Darię tak mają zaczynamy pierwsze starania lipiec - sierpień. Bardzo bym chciała urodzić kwieceiń - maj ale nie wiem czy się uda :-/ Czytalam gdzieś, że kobiety z zerową grupą krwi nie zachodzą w ciążę od razu. Pewnie od każdej reguły są wyjątki, ale jak rozmawiałam z koleżankami to raczej się to sprawdza. Kwas foliowy zaczynam właśnie brać. Około kwietnia - maja idę do gina się przebadać i porobic wyniki a pózniej do dzieła. Nie wiem jak to będzie i czy się wszystko uda tak jak planuje i czy zjadę w ciąże za pierwszym razem ale chcialabym do listopada popacować a pózniej pójść na zwolnienie bo ne wyobrażam sobie siebie z wielkim brzuchem przy moim charakterze pracy. |
|
|
|
#3718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pierwszy raz o tym słyszę Pewnie dlatego udało mi się trzy razy zajść w pierwszym cyklu, a mam grupę 0 A, i moja mama też ma grupę 0 i też dwa razy bez problemu zaszła w ciążę.Zaintrygowało mnie to - gdzie o tym czytałaś? To jest poparte jakimiś badaniami naukowymi czy raczej opinia powtarzana przez babcie? |
|
|
|
|
#3719 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślałam o tym, żeby tak w kwietniu mniej więcej, na 3 miesiące przed ślubem, odstawić już pigułki. Ale boję się, że wtedy może się tak zdarzyć, że okres wypadnie mi w dzień ślubu, a ja miesiączki znoszę fatalnie, bez Ketonalu ani rusz. Więc może lepiej poczekać i odstawić dopiero po ślubie?
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam program na ten temat w tv, ale tu możesz poczytać o tym
http://kobieta.wp.pl/kat,26321,title...wiadomosc.html http://www.baby-shower.pl/AKTUALNOSC...e-w-ciaze.html Moja mama ma zerową grupę, o mnie się starała prawie rok, a o siostrę prawie 3 lata, pomimo doskonałego stanu zdrowia i pozytywnych wyników. Koleżanki też miały podobny problem, nie trwało to u nich aż tak długo, ale do pół roku na pewno. Wiem, że od każdej reguły są wyjątki i nie mówię, że tak będzie, ale biorę tą opcję pod uwagę. Podobnie słyszałam, że kobiety, które mają konflikt serologiczny rodzą dzieci jednej płci, a koleżanka ma parkę. Nie ma się, co sugerować, a ja tylko stwierdzam fakt na tą okoliczność. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

Ja szczerze mówiąc liczę na jakąś poprawę w kwestii libido
Jakoś bardzo nie narzekałam, ale wydaje mi się, że zanim zaczęłam brać tabletki było troszkę większe. Nie chciałam zmieniać metody antykoncepcji, bo to taka wygoda. Zręsztą inne metody też mają swoje plusy i minusy...
niewiem czy to jest spowodowane wlasnie tym ze odstawilam.. w ciazy nie jestem bo robilam juz 2 razy test! Martwi mnie to a dowiem sie dopiero w lutym bo wtedy jestem zapisana na wizyte u lekarza.. czy ktoras miala podobnie?? czy to organizm szaleje czy co??

niestety nie my decydujemy tak naprawde o tym kiedy sie dziecko urodzi, ale nie ukrywam ze bardzo bym sie cieszyla jakbym w lipcu / sierpniu zaszla

?
a najgorsze, że nieznana jest przyczyna. Ostatecznie lekarze doszli do wniosku, że ten typ tak ma. Ostatnio miałam jednodniowe plamienie i to było w listopadzie, a normalny okres w sierpniu, także sama widzisz. Ginekolog każde mi jedynie co jakiś czas wywoływać no i dzisiaj wzięłam właśnie pierwszą tabletkę duphaston.
Pewnie dlatego udało mi się trzy razy zajść w pierwszym cyklu, a mam grupę 0
A, i moja mama też ma grupę 0 i też dwa razy bez problemu zaszła w ciążę.