|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Princi Ja nie przeoczylam Twojego posta kochana!!! Po pierwsze chcialam powiedziec, ze....... ZEMSZCZE SIEEEEEEEEEEEEEEE
![]() :brzyda l: Niech tylko do Gapa pojde ![]() Na temat Nexta kochana Ci odpisze pozniej ok? Nie mialam jeszcze czasu sprawdzic, ale dzisaj napewno Ci dam znac co i jak. Teraz mam obiad na gazie ![]() Kroliczek jest
|
#2042 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
No ja tez jestem na etapie przemeldowania sie i ja musialam jechac do siebie (miasto to samo tylko dzilenica inna) wymeldowac sie i dopiero wniosek o zameldowanie sie zlozyc . Moj tz nie musial sie wymeldowywac,bo dzielnica mu sie nie zmienila tylko adres.
A w ogole to nie tylko mi mozg zbudynial ale i mojemu tż tez, bo myslelismy ze samo przemeldowanie wystarczy i ze automatycznie nam dowod wymienia .Troche sie dziwilismy ze zdjec do nowego dowodu nie chca, no ale sobie pomyslalam ze gdzies tam w bazie maja( ale ja glupia!). A to sie okazalo ze po zlozeniu wniosku o zameldowaniu sie mamy 14 dni na zlozenie wniosku o nowy dowodzik,a jak otrzymamy dowody to wtedy do urzedu skarbowego musze to zglosic.
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a waga no coz, ciekawe jak u mnie bedzie, ostatnio tez mialam 4kg na plus w ciagu miechaCytat:
bo wredne baby mi sciagnely krew z palca, dopiero jak ponownie pilam glukoze i pobierali mi z zyly wyszlo po obciazeniu 99. A ty jak mialas pobrane??
|
|
|
#2046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te koszule też widziałam, ale były za duże rozmiary ![]() co do choroby, to jest to poważne rozpoznanie, ale nie każdy przechodzi ją tak samo, są ludzie którzy mają wiele powikłań i często leżą w szpitalu, ale są też tacy którzy żyją wiele lat i dobrze się mają, nie ma reguły, chorobę można leczyć operacyjnie, jak trzeba oczywiście ... jelito jest pozwężane a nie zarośnięte bo inaczej miałby niedrożność a z niedroznością żyć nie mozna ... dieta jest bardzo ważna !!! może za dobrze się czuje zeby zdać sobie sprawę z powagi sytuacji ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego odbija mi się i jakby mi się cofało coś do gardła i wtedy jeszcze bardziej piecze... odczucie jakbym hmmm litr octu wypiła. Jadłam w pracy sałatke z ziemniaka, tunczyka i zółtego sera i juz sam skład mi nie podchodził gdy kupowałam, nie byłam takze w stanie do końca jej zjeśc (a ostatnio mało co zostawiam :P ) i nie wiem czy to nie od tego. Az najchetniej poszłabym oddac wszystko kibelkowi Co Kochane pomaga na ta zgage?? matallewar, gratuluje egzaminu !! Zdolna dziewczynka ! Co do meza.. bardzo mi przykro.. ale jak sam nie zrozumie to Ty tez nic nie wskórasz... ja tez z moim mezem walcze bo pali ok 1-1,5 paczki dziennie!!!!! przeciez to moze tylko jedynm sie skonczyc... ja w zyciu nawet paczki fajek sobie nie kupiłam, a on nadrabia. Lolka, super ze z dizdzia wszystko ok ! Listopadowa -dzielna byłas !!!!!!!!!!!!
|
|
#2048 |
|
Zadomowienie
|
Witam panie
Aguś super wózeczek a cena jaka fajna Jaki kolor chcesz?Matallewar wiem że się martwisz o męża ale jeśli on nie zrozumie pewnych argumentów,to twój stres nic tu nie pomoże ![]() Skarpetusie słodziutkie a koszule fajowe.Odnośnie karmienia,to ja napewno bede karmić piersią i to co najmniej do roku Ze 2 butelki kupię,ponieważ jak bede chciała wyjść to odciągnę pokarm a tż nakarmi małą.Wybrałam butelki tommee tippee wydają mi się najabrdziej przypominające pierś matki. U mnie w lidlu jest to samo kolejka ustawia sie długo przed otwarciem ,a za godzinę to zapomnij ,że kupisz coś extra w promocji.
|
#2049 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi nie bede Cie trzymac w niepewnosci i sie wyzywac
Chcociaz nie powinnam z powodu czapusi i bucikowych skarpeteczek z kroliczkiem i bodow ... ale chcialabym zebys wiedziala, ze nie chowam urazy Na dowod mojej wspanialomyslnosci prosze.... http://www.nextdirect.com/it/en![]() ![]()
|
#2050 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rzesy moje odpadly razem ze sztucznymi, a te co nie odpadly to zostaly w polowie. A ze ja zawsze mialam krotkie rzesy, to teraz zostala mi polowa polowy. Jak dodamy do tego, ze mam mega jasne rzesy, a kosmetyczka ma urlop do srody i nie zrobi mi henny, to mniej wiecej mozecie sobie wyobrazic co ja mam na tych oczach. Poszlam do Sephory po Hypnose, ale jakies takie mi sie niedokrecone wydaly,a poza tym uznalam, ze lepiej kupic cos dla dziecka, wiec kupilam Max Factora z takim zielonym X i jeszcze w Smyku na przecenie kaftanik i majciochy-Obeliksy. Wklejam Wam fotki - bluzka przeceniona z 24,99-> 15zl. , a spodenki 19,99->12zl. Cytat:
![]() A zgaga - ja czuje jakby mi tak bylo kwasno w przelyku. Kiedys to mialam po jablku, to myslalam, ze to po prostu smak po jablkach, a teraz mam po wszystkim wlasciwie, wiec juz wiem, ze nie po jablkach. |
|||||
|
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy... jejku ja tego mojego czegos w ogole opisac nie umiem
pieczenie to to nie jest. Takie dziwne uczucie w gardle tylko. BLEHHHHH
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
ooo dziekuje
|
#2053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za pomyslowosc! kurde ciekawe czy ja bede mogla tego samego dnia sie zameldowac i zaraz zlozyc wniosek o dowod![]() Cytat:
no dokladnie
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko Rennie
listopadowa, a to Twoje pierwsze badanie?? ( robiłaś glukozę 50 ) - przepraszam, że pytam, ale nie pamiętam wszystkich wyników - bo nas tu dużo ![]() Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam
|
|
|
|
#2055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie Ale grunt nie panikować. Tylko trochę mi się humor zepsuł ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Tak, to moje pierwsze badanie . Miałam od razu zrobić 75 g.
|
||
|
|
|
#2056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sliczne ciuszki slonce![]() dobra ja lece na moj film
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz mu na kolonoskopii coś tam rozcinał, bo mówił, że są już prawie niedrożne i skierowali go na leczenie biologiczne. Właśnie na lipiec, więc nie wiem, jak ja sobie poradzę sama z maluszkiem... Trzeba się będzie jakoś zorganizować...A właśnie, doświadczone mamusie, myślę nad zakupem jakiegoś ładnego ubranka na ślub znajomych w sierpniu, ale wydaje mi się, że mała wersja garnituru to przegięcie i Edzikowi nie będzie w tym za wygodnie... Macie jakieś pomysły w co ubrać, żeby było ładnie i odświętnie, ale jednocześnie wygodnie dla dzidzi? ddaaiissyy Na zgagę, to jeszcze Len w tabletkach i migdały. Dziewczyny pisały też o mleku
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-31 o 18:19 |
|
|
|
|
#2058 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa skoro po 2h miałas poziomwięc robiłaś 75g
tam są sztywne normy, nie ma ze TROCHĘ podwyższona, jak jest powyżej 140 to jest zły wynik i koniec ! ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
ja bym kupiła jakąś koszule na krótki rękaw (bo raczej będzie gorąco) i jeśli będzie trzeb to jakąś kamizelkę dzianinową, no i jakieś dżinsowe spodenki, lub jakieś takie bardziej eleganckie |
|
|
|
|
#2060 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że dziś promocje w Lidlu są na topie
![]() Mój TŻ dziś ma dyżur, więc mogłam zapomnieć, że będzie mógł skoczyć do Lidla a wieczorem po pracy to stwierdziłam, że już nie miałby po co iść. Napisałam więc rano smka do Mamy, mieszka w innym mieście, ale Lidla ma blisko i często tam kupuje. I dziś też się wybierała, bo sama stwierdziła, że miała Julkowi skarpetki kupić ![]() A więc jest tak jak piszecie. Kolejki przed otwarciem kilkadziesiąt osób Mama mówiła, że jak rzucili się na pieluchy to zdążyła ledwo jedną paczkę chwycić dla córci mojej siostry. No i dla Julka wzięła jedne Pampersy 2 - tak jak pisałyście i ja jestem zdania, że nie ma co robić zapasów, bo nie wiadomo jak dziecku podejdą pieluszki i no jak z rozmiarem będzie.Rajstopki dla chłopca były te błękitne i Mama uznała, że mało męskie ale za to Julek ma komplet błękitnych skarpetek na wiosnę i granatowych na jesień/zimę. Zadowolona jestem ![]() I myślę, że ludzie nie na handel jednak kupują, to znaczy na pewno nie wszyscy. Po prostu pieluchy to spory wydatek, jak jest jakaś promocja to na wszystkich dzieciowych forach jest głośno, a dzieci dużo to i bum na sklepy ogromny.
|
|
#2061 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaa listopadowa, a wiesz czym moga sie roznic nasze przypadki? ja sie przenosilam do innego miasta, i poszlam do nowego urzedu i sie pytalam czy moge sobie zmienic czy musze wymeldowac sie najpierw i podkreslila ze mussze, (tydzien temu bylam to zalatwiac ) Cytat:
hmm, nie mam zlotej rady. tez bym sie wkurzyla pewnie tak bardzo ze bym sie zagotowala, zrobilabym mu wyrzuty sumienia, przytaczajac wlasnie czy ma zamiar zostawic mnie wdowa a dziecko sierota, ptoem bym mu nagadala jak to niezdrowe jest samo smierdzenie fajkami jak sie ma malenkie dziecko(takich argumentow uzylam na poczatku ciazy i podzialalo) no i ze jest to bardzo egoistyczne , a potem bym pewnie strzelila focha i sie nie odzywala poki nie zaczal mi gadac z sensem.... Cytat:
nigdy w swoich wypowiedziach nie krylam tego ze mleko matki zdrowsze niz sztuczne... tak jak pisalam juz nie raz, za pierwszym razem bylam matka-polka-bohaterka, krwawilam, wylam z bolu ale uparlam sie ze bede karmic! nawet polozne sugerowaly ze w moim przypadku moze lepiej odpuscic, potem jak juz poszlo po tych 3 dniach meki z elektrycznym laktatorem, to i tak mlody nie mogl pic , tylko dostawal moje sciagane mleko sodna, potem jak juz byl na tyle duzy zeby mogl sam ssac to sie okazalo ze dla neigo to taki wysilek ze wiecej tracil na wadze niz przybieral, wiec znowu ja odsysalam pokarm a tz go karmil butelka wczesniej sciagnietym mlekiem i tak dzien i noc..... no i mialam podobnie jak eve, ze ani grama nie schudlam "karmiac" a raczej odsysajac, a jak zaczelam ograniczac zarcie to pokarm tez zaczal zanikac, a jak juz dostawialam do cyca to mnie osobiscie rzadnej frajdy ani stanu euforycznego nie sprawialo, raczej meczylam sie i ja i dziecko. no i 2 miesiace prob i ok 4 zapalen piersi, i ladowanie z dzeickiem, ze mna i goraczka powyzej 40 stopni na pogotowiu-nie dzieki, wiecej niechce. kolejna rzecz to jak karmi sie cycem to to zajecie tylko mamy, a ja tez sie chcialam wysypiac przynajmniej co ktoras noc , wiec tz mogl sobie dawac rade jak ja mialam "wolne " od wstawania. no i to na tyle. mam taki uraz ze za rzadne skarby swiata Cytat:
Cytat:
no tak jak wyzej napisalam, moze cala roznica polega na tym ze ja z miasta do miasta, a ty w tym samym? sama nie wiem, a byc moze np w twoim maja jakis lepszy system? i nie potrzeba tak biegac? Cytat:
hej princi, kurcze ja w przyszlym tygodniu ide na glukoze...... wszystko jest juz u rodzicow, powrzucam jak sie bedzeimy urzadzac na nowym. teraz bylam zamowic meble do kuchni.... ale jestem zmeczona.... caly dzein cos latam zalatwiam, musze wystopowac. tz nalega zebysmy przyjechali w nastepny pt do niego i wracali razem w niedziele, nie wiem czy mam sile, chociaz ochote strrrrrrrrraszna.,tak dawno nigdzie nie bylam. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
jak my szlismy z maluchem na jakies uroczystosci to ubieralam go w koszulki i spodenki lniane o elegackim kroju, len miekki, wygodny i nie pocil sie w nim |
|||||||
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Anulinko! zadzwonilam do meza, on juz wyhodzi z pracy i mi kupi. Mam nadzieje, ze to pomaga? Okropne to uczucie... Dziekuje Ci raz jeszce
![]() Mimbi, nie wiedzialam co Ci sie stało.. nie gniewaj sie, urazić Cię nie chciałam. To o czym piszesz, zmienia postać rzeczy. A Hypnose jeszcze produkują? Myślałam, ze wycofali go... albo fatale wycofali ? ![]() Paulizia to nie wiem co Ci ja jeszcze mam taki dziwny niesmak w ustach i to na pewno nie jest pieczenie... ale tez nie umime opisac. Nawet jak cos zjem to on nie mija.. nie mam na niego sposobu.racja !! Matallewar... migdały... walkowany byl ten temat ! Zapomnialam ! Dziieeeeeekiiii !!!!!!!!!!!!! wypilam kefir ale nie pomogl.. moze to nei to samo co mleko tzn wlasciwosci nie te same. To ide gulnac łaciatego mniam !!
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-31 o 18:37 |
|
|
|
#2063 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi... faktycznie w Gapie malo ciekawych rzeczy. Musze jeszcze jakies onne sklepy 'przeszperac'
a Ty chyba zagubiona w Nexcie :PBialy spioch, Zolty sweterek z niby jeansikami, kouszlowe body i dwie pary spodenek dresowych sa MOJE!!!!!!!!!!
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
A ile synuś będzie wtedy miał?
|
#2065 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy to aj nie wiem co nam jest. Mnie zaczyna to wkurzac. Nie podoba mi sie to wcale, a wcale
Pokaz zdjecia z Tajlandii co?
|
#2066 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
jestem...jeju lecicie ostro, dobrze ze was choc odrobinke podczytywalam w pracy. u nas mega kiepskie cisnienei jakos ledwie zyje, leb mi peka i musze sie zdrzemnac bo zwariuje, mala dzisiaj tez raczej cicha, chyba czuje, ze mamusia nie jest w formie.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a wozek bardzo, baaardzo ladny! Cytat:
![]() buzi ![]() Cytat:
ja tez biore te same witaminki, koncza mi sie jednak i bede musiala jakis odpowiednik znalezc tutejsyz, bedzie trudno ![]() iii GRATULUJE EGZAMINUUUU Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak Iga? kopie dzisiaj bardziej, zeby mamusia byla spokojniejsza? jeju jak mnie glowa boli sluchajcie, chyba zwariuje! policzylam, ze do macierzynskiego zostalo mi dokladnie 2,5 miesiaca!! bo u nas sie idzie 3 tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu yeaaahhhh juz tak niedlugoo!! nie moge sie doczekac laaaaadzisiaj neistety nie dostalam fajnego projektu do rysowania bo przeciez ZARAZ IDE NA MACERZYNSKI! normalnie bym sie wkurzyla bo jestem z tych nadambitnych, ale stwoerdzilam, z eto nawet lepiej, mniej stresow, teraz prowadze male projekty, wiec idealnie, mysl o dzidzi wazniejsza niz praca mozecie byc ze mnie dumne!milego wieczorku, ja musze uderzyc w drzemke
|
|||||||||
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 a nie sądzisz że jeśli teraz pięknie donosisz ciąże i dzidzia będzie mieć pięny odruch ssania to tych kłopotów po prostu nie będzie, skoro miałaś zapalenia piersi to razej miałaś dużo pokarmu, tylko było zbyt dużo przeciwności żeby wtedy Wam się udało
![]() tak tylko się zastanawiam, bo jak czytam teraz to co napisałaś to przyczyną głównie był przedwczesny poród ... a wtedy ciężko jest rzeczywiście karmić piersią |
|
|
|
#2068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to teraz zaczynam mieć stresa. Tak jak pierwszą ciążę przeszłam zupełnie bezproblemowo, tak teraz jak nie urok to przemarsz wojsk Bo jeszcze w środę czeka mnie ponowny pomiar przepływów - w 20 t.c. były nieprawidłowe. Cytat:
|
||
|
|
|
#2069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to co przeszlas to napewno jakos podwojnie wplynelo na produkcje mleka i twoje samopoczucie a to tym samym odbijalo sie na dziecku i tak kolo sie zamykalo... tak jak kolezanka mowi, pierwsze zle doswiadczenie wcale nie musza sie powtorzyc, daj sobie po prostu szanse, jesli sie nie uda, trudno...
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie wczoraj z małżem gadalismy, że tak za rok o tej porze, jak mała bedzie miała ok 6msc trza by na wakacje skoczyc i zastanawiamy sie nad Meksykiem wlasniw albo Dominikaną. W samolocie do Tajlandii leciało z nami wiele maleństw takich nawet i 2-3 msc. Na Teneryfie też bylo multum w naszym hotelu dzieciątek.Nie przerzuciłam Paulizia Tajlandii jeszcze na picasse Jak mam Ci wiec pokazac? na NK mam z 5, moge Ci na PW napisac namiary moje jesli masz tam konto, bo od ręki teraz nie mam mozliwosci pokazac.Kanary z ubiegłego roku mam na picasie tylko. wiesz, z racji ze cały czas mnie tam mdliło, to rzadko do nich w ogole do tych zdjęc zaglądam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

bo wredne baby mi sciagnely krew z palca, dopiero jak ponownie pilam glukoze i pobierali mi z zyly wyszlo po obciazeniu 99. A ty jak mialas pobrane??

. Miałam od razu zrobić 75 g.

i skierowali go na leczenie biologiczne. Właśnie na lipiec, więc nie wiem, jak ja sobie poradzę sama z maluszkiem... Trzeba się będzie jakoś zorganizować...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ja jeszcze mam taki dziwny niesmak w ustach i to na pewno nie jest pieczenie... ale tez nie umime opisac. Nawet jak cos zjem to on nie mija.. nie mam na niego sposobu.