|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój chomiczek - cz. 4 :)
Cytat:
![]() Chomiki mogą zapaść w hibernację, jeżeli temp. spadnie poniżej 10 st. tak mi się wydaje. Mogło też być tak, że ta cholerna SAŁATA mu zaszkodziła, bo rozumiem, że to nie była sałata sadzona przez Ciebie, tylko ze sklepu. |
|
|
|
|
#3662 |
|
Wtajemniczenie
|
no wcale bym sie nie zdziwila jakby w domu bylo z 10 stopni ;( a co do sałaty, wczesniej tez ja jadl i było wszystko w porządku (nigdy nie dawałam mu ogromnych ilosci), a zawsze kupuje ja w tym samym miejscu w zieleniaku
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest w naszym spisie, że nie wolno dawać chomikowi sałaty, jeżeli nie jest to sałata sadzona przez Ciebie i masz pewność, że nie była niczym pryskana. Jeżeli Joey przechłodził się, to nie możesz go kłaść koło kaloryfera, musi mieć ciepło, ale bez przesady. Jeżeli się obudzi może mieć drgawki, przebudzanie może potrwać od 30 do 60 minut. Jeżeli uda się obudzić trzeba dać mu dużo jedzenia i picia i zostawić w spokoju. Jeżeli nie to trzeba zawieźć do weta. No chyba, że okaże się, że nie żyje. Choć mam nadzieję, że jednak do tego nie doszło ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Doczytałam, że to przechłodzenie następuje, gdy temperatura otoczenia nagle spadnie lub z powodu braku wody pitnej.
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2011-01-31 o 20:40 |
|
|
|
|
#3664 |
|
Wtajemniczenie
|
ech no zobaczymy, kaloryfer nie chodzi caly czas. wlaczylam zeby tylko sie cieplej zrobilo w pokoju, ale juz jest wylaczony dawno.
wyjdzie na to ze go zabiłam ta pieprzona sałata a dokładnie kawałkami kapusty pekinskiej. najgorsze jest to ze nie wyglada jakby sie zatruł (nie wiem wydaje mi sie ze mozeby leżał w jakiejs dziwnej pozycji czy cus a on wyglada jakby spał). dziewczyny ile mam czekac?? nie bede mu przeszkadzac, ale martwie sie jak cholera
|
#3665 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogłabym do niej dołożyć 20 zł + koszt przesyłki i mogłabym kupić na all setkę A kto to zapoczątkował ? ![]() Kto jest fajny ? Jaaaa ![]() Cytat:
![]() Piiixel ![]() Guuumiś Łoś babulinka ![]() Wymizać maleństwa ![]() Goosia śliczniasty avek Cytat:
Jeżeli zapadł w sen zimowy , to jeżeli naciśniesz na brzuszek to pyszczek powinien się otworzyć. |
|||
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musi być teraz ciepło Tylko, żeby Joey nie był w pobliżu żadnego rozgrzanego kaloryfera, grzejnika itd. bo jeszcze mu to tylko zaszkodzi. Może się czegoś wytraszył i serduszko nie wytrzymało ![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie z nim ok. Myślę, że gdyby się zatruł, czy serduszko nie wytrzymało to by był sztywny, tak jak mój Kubuś ![]() Więc może faktycznie tylko się przechłodził. Musisz być cierpliwa, wiem, ze to trudne, ale tylko cierpliwość ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Kaaaamiii ![]() Wymiziam |
|
|
|
|
#3667 |
|
Wtajemniczenie
|
klatka a wlasciwie dwie klatki połączone stoja w najmniejszym pokoju. odsunęłam go jak najdalej od kaloryfera ale nie chcialam zeby tez bezposrednio przy oknie był. pokoj jest malutki wiec wszedzie jest blisko do grzejnika. ale jak juz wspomnialam grzejnik nie chodzi cały czas. ten pokoj szybko sie nagrzewa i dosc dlugo utrzymuje ciepło.
z tym dotykaniem brzuszka to nie zrobie tego, nie ma bata boje sie moze TZ to zrobi, ale on ma traume z dziecinstwa wiec chyba sie na to nie zdobedzie. jeszcze Joeyemu sie pyszczek otworzy to moj TZ zawału chyba dostanie.
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila Dzięki Tobie oczywiście hihi i Ty jesteś fajna ;*
AAA przy okazji byłam na echomiku i widziałam Twoje dwie klatki połączone rozpoznałam po Amy w awku
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Nadmuchałam balona nna tą kulę i teraz Kama nie daje mi żyć, bo chce s ię pobawić balonem
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
a i nie wymiziam bo się cykam
|
|
|
|
#3671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dotykałaś go? jest zimny?---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzisz , dzięki chomikomaniaczkom masz też znajomości na niektórych innych forach ![]() ________________ Nie mogę znaleźć niczego dot. snu zimowego chomików ...
|
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
nie dotykałam go palcem, zwyczajnie sie boje (wiem, ze to głupie, ale nic na to nie poradze)
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Położyłam balon z ręcznikami na parapecie żeby się suszył a Kama stoi gapi się na balona i szczeka
![]() Jaki bunt |
|
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra spróbuje go dotknac ołowkiem delikatnie. ale czego mam sie spodziewac? jak sie przewroci to nie zyje, czy jak? nigdy nie mialam do czynienia z martwym zwierzatkiem ;(
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez the kamm Czas edycji: 2011-01-31 o 21:27 |
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny ![]() Kama, póki nie wie, że to głośno pęka to chce
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jest jeszcze nadzieja
Spotkałyście się już z takim przypadkiem w ogóle?
|
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Była sobota (10 kwietnia ) mama szła na 9 do pracy, przed wyjściem była ok. 8:55 zajrzała do Kubusia chodził sobie po mieszkanku, jadł, pił, troszkę w kołowrotku się pokręcił, później tata wyszedł na zakupy i jak wrócił, było ok. 11 to Kubuś już nie żył |
||
|
|
|
#3690 |
|
Rozeznanie
|
Chyba bijemy rekord użytkowników na forum
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

Łoś się boi balonów..