|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Ela jak fasolka będzie chciała wyjść w terminie, to urodzi się w moje imieniny
|
|
|
|
#4112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No kochana, ja nie wiem jak bedziesz z tym parasolem stala to kiedy zdazysz byc perfekcyjna kochanka i zrobic sobie w tym celu doskonale manicure/pedicure/wlosy/makijaz/opalenizne/depilacje i zalozyc fikusna bielizne, he? Cos sie ten plan nie klei... Domek znalazlam za 136 zl... ![]() Cytat:
Nie bede udawac, ze sie znam i wkleje po prostu to, co napisala mi kiedys Gucia "Olbas jest zbyt ostry dla małych dzieci, lepiej używaj dla Andre olejku z kopru włoskiego (Fenchelöl) lub majerankowy (oba działają bakteriobójczo). I jaki Andre ma ten kaszel? Jeśli suchy, to podawaj mu rumianek do picia (tylko zaparzaj wodą max 60-70 st C, a jeśli mokry, to lepiej herbatkę z korzenia lukrecji lub syropek pierwiosnkowy, a jeśli nie ma to herbatkę pierwiosnkową lub z fiołka trójbarwnego" Ok, uciekam do lozeczka jeszcze z ksiazeczka, do jutra, nie wiem czy wyrobie sie jeszcze przed przedszkolem, najwyzej wpadne pozniej
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina dziękuje
Olejki w aptece tak jak mi się wydawało?
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Na szczepiniu nie byliśmy - przy rejestracji tel. okazało się ze za tydzień
![]() Lucky - oby diagnoza się nie potwierdziła ![]() Co do scen w Lidlu, to były dantejskie - ludzie brali po 5 paczek pieluch... Cytat:
![]() Asioczka, gratuluję odsmokowania! ![]() Resztę przeczytałam, ale już padam, do jutra!
|
|
|
#4115 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz nadrobię co napisałyście
ale Konspi nie koniecznie jest z głowy - trzeba pilnowac - Iza była już bez smoka prawie rok jak zaczeła wkładac paluchy do buzi - u nas zdał egzamin gorzki paluszek - płyn którym jej malowałam paznokcie i jej przeszło, a ja ssałam palca dopiero w wieku 4-5 lat - to dopiero wyczyn, rodzice mnie ścigali a ja po kryjomu cumkałam TZ siostra ma synka w wieku Izy i teraz im się urodziła dzidzia i ten mały zabiera jej smoka chowa sie i cumka |
|
|
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
dzieki, na razie jestesmy bez smoka od czwartku
zobaczymy.a dzis w nocy sie znow obudzila z wrzaskiem, nie bawilam sie w uciszanie, podnoszenie, odkladanie itp, tylko od razu wzielam do siebie (tz na nocce) i usnela w sekundzie, a po kilku minutach ją odnioslam i spokoj. bo jak zaczynam ją usypiac i uspokajac, to sie drze jeszcze bardziej i potem sie rozbudza i nie spi te swoje dwie godziny. ciekawe, bo jak byla bardziej chora, to w ogole mnie nie budzila w nocy lub tylko sie troszke krecila. idziemy niedlugo na kontrole. milego dnia
|
#4117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez nie moge sie doczekac jazdy na rowerze - fotelik mam po Izie a Iza ma swoj rowerek co do krzesełek - tylko ja karmię małego w krzesełku - i nie mam problemów, niania i TZ na kanpie go sadzają a te miśki sa fajne ja co prawda nie Karenina ale - sól fiziologiczna w ampułkach - groszoe sprawy w aptece, to co napisała Gucia tez dobre, no chyba że lekarz przypisze małemu odpowiednie leki - Grzes ma berodual i pulmicort |
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu dziękuje kupie dzisiaj, bo myśle, że jutro inhalator przyjdzie(wzieła kurierską przesyłke a tam 2 zł więcej ale czas się liczy). Mam nadzieje, że go załapie szybko i nie zepsuje
|
|
|
|
#4119 |
|
Rozeznanie
|
pietrusia - na pewno takie są wygodniejsze i może ją zachęcą bardziej do układania. Jak tylko będę na mieście to kupię.
elalank - tu nie ma nic do śmiacia, tu trzeba płakać Żeby tak za wszelką cenę walczyć o piżamę... Rozumiem, gdyby tam siedział zapakowany w pudełko Lenny Kravitz, to stałabym już od wieczora...![]() karenina - no co Ty! Przecież Perfekcyjna Pani Domu znajduje czas na wszystko, właśnie dlatego, ze jest perfekcyjna... ![]() konspiracja - czyli potwierdza się to, co dzieje się też u mnie w lidlu ![]() magdawikp - no z paluszkiem to dopiero jest jazda. Jasne, ze lepszy smoczek w tym wypadku. Ale to dla małych dzieciaczków. A co z tymi 4, 5latkami??? Faktycznie chyba tylko taki niedobry lakier... ![]() Nooo, z tą parasolką to karenina się postarała. Świetny pomysł dla zdesperowanych perfekcyjnych ![]() asioczka - dzieci potrzebują bliskości, więc czemu choćby czasem z nimi nie spać, zamiast męczyć się huśtając, usypiając. Ponoć dzieci, które śpią z rodzicami są w przyszłości bardziej pewne siebie, lepiej sobie radzą, bo dostały dużo bliskości. Millkę często biorę do nas - karmię jeszcze dwa, trzy razy w nocy i jest mi za zimno jak mam wstawać i karmić ją na fotelu. Wolę wziąć ją do łóżka. Oczywiście, wie ze ma swoje łóżeczko. Też zauważyłam, że jak jest chora, to mniej się budzi w nocy. Może to osłabienie, zmęczenie tak działa. A my dziś dzień świstaka czyli podobnie jak wczoraj: ogarnięcie chałupy, zabawa, spacer, spanie, gotowanie... ![]() A Millka chodzi i jak zobaczy coś ciekawego, to woła: łaaaaaał! Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-02-01 o 09:51 |
|
|
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4121 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4122 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja ma takie podobne puzzle ale nie umie jeszcze tak ładnie układać, chodź widzę, że zaczyna powoli kumać o co w nich chodzi ![]() Bo co do tych puzzli to na święta były w biedronce takie: dinozaury, rybki, zwierzątka, i były chyba za 15 zł, a trochę zostało i zrobili promocję i były za 5 zł a teraz są za 3zł sprawdźcie w biedronce czy nie ma Cytat:
![]() z tą parasolką to całkiem rozsądny pomysł A ja bym się bała tak z małym dzieckiem i na rower, chodź strasznie lubię jeździć na rowerze Cytat:
fajnie tak boczkiem trochę szła ![]() Cytat:
No to niech szybko wychodzą jej te ząbki!
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to Piotruś bedzie bardzo pewny siebie jak tak dalej pujdzie
|
|
|
|
#4124 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie,
wszystkim chorowitkowm życzymy dużo zdrówka Lucky- nie sprawdzi się w temacie smoczków to u nas w dzień raczej bezsmoczkowo ale do zasypiania na chwilkę trzeba dać. Jednak ja to nie wiem jak go odzwyczaić od pieluchy??? Ma taką flanelową w żółte kaczuszki i nie zaśnie, ani nie uspokoi się bez niej (owija się w nią podobnie jak Filuś Brombi..). Ostatnio nawet w dzień z nią w ręku zasuwa po mieszkaniu nadeptując oczywiście na nią, przez co kolekcja guzów coraz większa. Jak zbiorę i schowam to chodzi po mieszkaniu i "jojczy".Małż pojechał wczoraj koło 10 do 2 Lidlów i w żadnym pieluch już nie było. W jednym zostało troche 3. Podpucha chyba jakaś z tą promocją- rzucili pewnie kilka paczek dla porannych ptaszków. ![]() Obiadek raczej jemy w krzesełku ale resztę posiłków raczej nie udaje się. Najczęściej staje przy ławie jak jemy i je z nami - np. kanapeczkę, wędlinkę i inne drobiazgi.
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sie fachowo w literaturze nazywa "Obiekt przejściowy" , dziecko upodoa sobie jakąś rzecz (mój Wojtuś maskotke reniferka) i wszędzie z nią chodzi, tuli się, zasypia. Ja nie zamierzam Wojtusiowi reniferka zabierać.
|
|
#4126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli zostajemy na posterunku, jeszcze 4-5 latek![]() Cytat:
Oczywiście jak jest chore to co innego, ale normalnie Cytat:
![]() U nas śniadanka i obiadki zawsze w foteliku, ale przyznam, ze czasem przeważnie kolację jak jadł kanapkę to zdzrało mu się wędrować i sam przychodził po następny kawałek. Ale chyba będę bardziej stanowcza w tej sprawie
|
|
|
#4127 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Tak Cytat:
Ja sie nie znam a to dlatego, ze cala ta perfekcyjnosc mam gdziec daleeeeeko i glebooooko..... ![]() Cytat:
No to moj syn nie bedzie pewny siebie nic a nic....zlaaaaaaaa matka ze mnie.... ![]() Cytat:
Cytat:
Dlaczego bala? Cytat:
A dlaczego chcesz ja zabierac? Kazde dziecko powinno miec jakies "cos", do czego sie przywiazuje i przy tym uspokaja...maskotke, kocyk czy pieluszke...jesli nie uniemozliwia to normalnego funkcjonowania to nie widze potrzeby zabierania...A jesli chodzi ci o to, ze sie o pieluszke potyka to zwiaz ja tak, zeby nie opadala na ziemie. ![]() Hej moje dziecie kochane nie zamierzalo chyba isc dzisiaj w ogole do przedszkola, bo o 9.15 spal jeszcze w najlepsze i musialam go obudzic... ![]() A i ciekawostka - maly od jakiegos czasu ma smoczka tylko przy zasypianiu, bo jak juz zasnie to go wypluwa i spi bez! ![]()
|
|
#4128 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ubieranie trwa czasem 20-30 min. bo ciągle sie zaplątuję w nią. Cytat:
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Gocha jak pisalam wyzej, skoro maly sie o pieluszke potyka to podwin ja
A to moj lobuz dzisiaj szalal... ![]() Załącznik 3709544Załącznik 3709545Załącznik 3709546Załącznik 3709547Załącznik 3709548Załącznik 3709549Załącznik 3709550Załącznik 3709551Załącznik 3709552Załącznik 3709553
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-15 o 14:36 |
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) na szczęście jakoś sie daje już przekonac i znajduję mu łatwo inny obiekt do biegania po domu.Wczoraj na wyprzedaży kupiłam sobie u Wojasa czołenka z 229 zl przecenione na 68 zeta. To sie nazywa wyprzedaż, prawda? takie classic - to chyba juz z myślą o powrocie do pracy![]() Kamila, w tych piłeczkach - jaki dumny :-D
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-02-01 o 14:27 |
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Gochaa nie pomoge Piotrek ma do spania ulubione misie a biega z drewnianymi łyżkami i gotuje
Konspi ale okazje trafiłaś!!! Łał! Karenina łobuz jest |
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super zakup!! Kiedy wracasz do pracy - marzec/kwiecien..bo nie pamietam doklanie... ![]() Ano dumny, bo wszystkie dzieci wykurzyl...jak chlopiec jeden chcial wejsc to prosze, co André robil...Załącznik 3709603 ![]() Probuje pobudzic sie do zycia troche kawa, bo jestem detka... Maly pewnie zaraz wstanie a ze pogoda ladna to trzeba bedzie pojsc jeszcze na spacerek przed snem... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-15 o 14:36 |
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój śpi jeszcze bez obiadu też po obiadku lecimy na spacer
|
|
|
#4134 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Andre świetny |
||
|
|
|
#4135 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł
tak mnie Kamilka zainspirowała tymi puzzlami, ze kupiłąm dziś 2 szt, muszę je jechać odebrać jak się Olka obudzi i zje obiad dokupię jeszcze fajne klocki http://www.hitcena.pl/PUZZLE_EDUKACY...LOROWE-27.html musiałam, bo jestem na L4 Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za rady w sprawie krzesełka
Jemy tylko w krzesełku![]() Gucia ![]() ![]() klask i:jak ładnie chodzizebra666 daj znać jak dajecie rade z inhalatorem, może też małej kupie ![]() Co do Alantan to lepsza jest maść czy krem ![]() : confused:konspiracja piękna przecena ![]() karenina19 to są zdjęcia z przedszkola Andre widać, że mu tam pasuje. Tyle zabawek ![]() Włoski się mu podwijają jak mojej ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- [QUOTE=elalank;24775576]heloł tak mnie Kamilka zainspirowała tymi puzzlami, ze kupiłąm dziś 2 szt, muszę je jechać odebrać jak się Olka obudzi i zje obiad dokupię jeszcze fajne klocki http://www.hitcena.pl/PUZZLE_EDUKACY...LOROWE-27.html Świetne te klocki kurcze zamawiam je |
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Elu i jak szefostwo zareagowało?bo chyba nie doczytałam
Kupilam pampki!!!!i weszlam do lidla podeszlam do palety a tak 4 ostatnie szt 5piatek wiec wzielam dwie dla siebie i dwie dla siorki
|
#4138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no tak... ![]() My juz po spacerku, niedlugo kolacja ![]() Ty uwazaj, bo Pietrusia czuwa.... ![]() Cytat:
My takie mamy, na all sa troszke tansze ![]() http://allegro.pl/puzzle-edukacyjne-...439502990.html Cytat:
No z naszej grupy zabaw W przedszkolu maja jeszcze wiecej zabawek - taka fajna antresole drewniana ze zjazdzalnia, kacik kochenny, kacik malego majterkowicza, kacik malej ksiezniczki itp. ![]() Cytat:
|
|
#4139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny chce kupić paputki małej nóżke ma 14cm czy jak kupie jej 15,5 będą ok ![]()
|
|
|
|
|
#4140 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

Olejki w aptece tak jak mi się wydawało?

zobaczymy.

Rozumiem, gdyby tam siedział zapakowany w pudełko Lenny Kravitz, to stałabym już od wieczora...

W sumie dalam Chrisowi mnostwo zabawek po André, lezaczek, mate, karuzele itp. Obiecalam tez juz pchacza i stolik edukacyjny, no ale juz ich nie kupowalam specjalnie... 

55kg