Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 22:30   #4111
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Ela jak fasolka będzie chciała wyjść w terminie, to urodzi się w moje imieniny

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 22:48   #4112
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
to i ja sie pochwale moja powolutku tuptajaca panna
http://www.youtube.com/watch?v=Ej7BhH5tNUs

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
karenina - no to ja będę stała z tym parasolem. Czego się nie robi, żeby być idealną matką, żoną, kochanką itd...
Tablic zazdraszczam ;>. Ja się zdecyduję chyba na ten domek z zamkami. Myślałam, żeby samemu coś takiego zrobić, ale nie wiem czy to ma sens. Ten domek nie jest jakiś kosmicznie drogi (ja go znalazłam za 125zł chyba, nie pamiętam za ile Ty go widziałaś).

No kochana, ja nie wiem jak bedziesz z tym parasolem stala to kiedy zdazysz byc perfekcyjna kochanka i zrobic sobie w tym celu doskonale manicure/pedicure/wlosy/makijaz/opalenizne/depilacje i zalozyc fikusna bielizne, he? Cos sie ten plan nie klei...

Domek znalazlam za 136 zl...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina co się daje do inhallatora? Nam pani doktor kazywała z solą zwykłą...ale jak już mam mieć inhalator zaopatrzyłabym się w coś z apteki...

Nie bede udawac, ze sie znam i wkleje po prostu to, co napisala mi kiedys Gucia

"Olbas jest zbyt ostry dla małych dzieci, lepiej używaj dla Andre olejku z kopru włoskiego (Fenchelöl) lub majerankowy (oba działają bakteriobójczo).
I jaki Andre ma ten kaszel? Jeśli suchy, to podawaj mu rumianek do picia (tylko zaparzaj wodą max 60-70 st C, a jeśli mokry, to lepiej herbatkę z korzenia lukrecji lub syropek pierwiosnkowy, a jeśli nie ma to herbatkę pierwiosnkową lub z fiołka trójbarwnego
"

Ok, uciekam do lozeczka jeszcze z ksiazeczka, do jutra, nie wiem czy wyrobie sie jeszcze przed przedszkolem, najwyzej wpadne pozniej

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 23:01   #4113
zebra666
Zakorzenienie

Karenina dziękuje Olejki w aptece tak jak mi się wydawało?

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 23:52   #4114
konspiracja
Zakorzenienie

Na szczepiniu nie byliśmy - przy rejestracji tel. okazało się ze za tydzień

Lucky - oby diagnoza się nie potwierdziła

Co do scen w Lidlu, to były dantejskie - ludzie brali po 5 paczek pieluch...
Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
ja mam wadę zgryzu - a nie ssałam smoka - tylko palca, od którego dopiero jest problem odzwyczaić
Wiadomo, paluch najgorszy, no ale teraz to nam chyba już nie grozi
Asioczka, gratuluję odsmokowania!

Resztę przeczytałam, ale już padam, do jutra!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 07:52   #4115
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

zaraz nadrobię co napisałyście
ale Konspi nie koniecznie jest z głowy - trzeba pilnowac - Iza była już bez smoka prawie rok jak zaczeła wkładac paluchy do buzi - u nas zdał egzamin gorzki paluszek - płyn którym jej malowałam paznokcie i jej przeszło, a ja ssałam palca dopiero w wieku 4-5 lat - to dopiero wyczyn, rodzice mnie ścigali a ja po kryjomu cumkałam
TZ siostra ma synka w wieku Izy i teraz im się urodziła dzidzia i ten mały zabiera jej smoka chowa sie i cumka
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 08:02   #4116
asioczka
Zadomowienie

dzieki, na razie jestesmy bez smoka od czwartku zobaczymy.
a dzis w nocy sie znow obudzila z wrzaskiem, nie bawilam sie w uciszanie, podnoszenie, odkladanie itp, tylko od razu wzielam do siebie (tz na nocce) i usnela w sekundzie, a po kilku minutach ją odnioslam i spokoj. bo jak zaczynam ją usypiac i uspokajac, to sie drze jeszcze bardziej i potem sie rozbudza i nie spi te swoje dwie godziny. ciekawe, bo jak byla bardziej chora, to w ogole mnie nie budzila w nocy lub tylko sie troszke krecila. idziemy niedlugo na kontrole. milego dnia

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 08:11   #4117
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Szklarnia na pewno nie spelnia optymalnych warunkow umozliwiajacych warzywom i owocom doskonale wyrosnac....najlepiej zasadzic na zewnatrz i stac z parasolka jak pada deszcz...

Ja juz nie moge sie doczekac az pogoda pozwoli na jazde rowerem....mamy juz upatrzony fotelik na rower dla André i heeeejaaaaa.....

Nie dawaj sie...zasada pierwsza i ostatnia: JE SIE TYLKO W KRZESELKU.

Widzialam takie ladne puzzle - misie, ktore sie ubiera i mozna dopasowywac rozne czesci ciala razem....
z tą parasolką
ja tez nie moge sie doczekac jazdy na rowerze - fotelik mam po Izie a Iza ma swoj rowerek
co do krzesełek - tylko ja karmię małego w krzesełku - i nie mam problemów, niania i TZ na kanpie go sadzają
a te miśki sa fajne

Cytat:
Karenina co się daje do inhallatora? Nam pani doktor kazywała z solą zwykłą...ale jak już mam mieć inhalator zaopatrzyłabym się w coś z apteki...
ja co prawda nie Karenina ale - sól fiziologiczna w ampułkach - groszoe sprawy w aptece, to co napisała Gucia tez dobre, no chyba że lekarz przypisze małemu odpowiednie leki - Grzes ma berodual i pulmicort
Stary 2011-02-01, 09:13   #4118
zebra666
Zakorzenienie

Madziu dziękuje kupie dzisiaj, bo myśle, że jutro inhalator przyjdzie(wzieła kurierską przesyłke a tam 2 zł więcej ale czas się liczy). Mam nadzieje, że go załapie szybko i nie zepsuje

Stary 2011-02-01, 09:30   #4119
jo@śka
Rozeznanie

pietrusia - na pewno takie są wygodniejsze i może ją zachęcą bardziej do układania. Jak tylko będę na mieście to kupię.
elalank - tu nie ma nic do śmiacia, tu trzeba płakać Żeby tak za wszelką cenę walczyć o piżamę... Rozumiem, gdyby tam siedział zapakowany w pudełko Lenny Kravitz, to stałabym już od wieczora...
karenina - no co Ty! Przecież Perfekcyjna Pani Domu znajduje czas na wszystko, właśnie dlatego, ze jest perfekcyjna...
konspiracja - czyli potwierdza się to, co dzieje się też u mnie w lidlu
magdawikp - no z paluszkiem to dopiero jest jazda. Jasne, ze lepszy smoczek w tym wypadku. Ale to dla małych dzieciaczków. A co z tymi 4, 5latkami??? Faktycznie chyba tylko taki niedobry lakier...
Nooo, z tą parasolką to karenina się postarała. Świetny pomysł dla zdesperowanych perfekcyjnych
asioczka - dzieci potrzebują bliskości, więc czemu choćby czasem z nimi nie spać, zamiast męczyć się huśtając, usypiając. Ponoć dzieci, które śpią z rodzicami są w przyszłości bardziej pewne siebie, lepiej sobie radzą, bo dostały dużo bliskości. Millkę często biorę do nas - karmię jeszcze dwa, trzy razy w nocy i jest mi za zimno jak mam wstawać i karmić ją na fotelu. Wolę wziąć ją do łóżka. Oczywiście, wie ze ma swoje łóżeczko. Też zauważyłam, że jak jest chora, to mniej się budzi w nocy. Może to osłabienie, zmęczenie tak działa.

A my dziś dzień świstaka czyli podobnie jak wczoraj: ogarnięcie chałupy, zabawa, spacer, spanie, gotowanie...
A Millka chodzi i jak zobaczy coś ciekawego, to woła: łaaaaaał!

Edytowane przez jo@śka
Czas edycji: 2011-02-01 o 09:51
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 10:42   #4120
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
Ponoć dzieci, które śpią z rodzicami są w przyszłości bardziej pewne siebie, lepiej sobie radzą, bo dostały dużo bliskości.
to wiele tłumaczy z moją Izą - ona zdecyzowanie jest zbyt pewna siebie
Stary 2011-02-01, 10:51   #4121
jo@śka
Rozeznanie

Cytat:
Łał! Czyli działa
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 11:17   #4122
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam

Juz 3 razy zabieram sie zeby cos napisac i za kazdym razem Kamilkami mi nie daje, pewnie dopiero jak pojdzie spac to nadrobie co naskrobalyscie i odniose sie do postów

A tu Kamilka uklada puzzle

http://www.youtube.com/watch?v=7vRIThrSrjQ
moja ma takie podobne puzzle ale nie umie jeszcze tak ładnie układać, chodź widzę, że zaczyna powoli kumać o co w nich chodzi

Bo co do tych puzzli to na święta były w biedronce takie: dinozaury, rybki, zwierzątka, i były chyba za 15 zł, a trochę zostało i zrobili promocję i były za 5 zł a teraz są za 3zł sprawdźcie w biedronce czy nie ma

Cytat:

Szklarnia na pewno nie spelnia optymalnych warunkow umozliwiajacych warzywom i owocom doskonale wyrosnac....najlepiej zasadzic na zewnatrz i stac z parasolka jak pada deszcz...

Ja juz nie moge sie doczekac az pogoda pozwoli na jazde rowerem....mamy juz upatrzony fotelik na rower dla André i heeeejaaaaa.....

Bylismy dzisiaj u mojej kolezanki...ale sie zmachalam mowie wam...kolezanka ma synka, ale dopiero 6-miesiecznego, wiec jej mieszkanie jest jeszcze kompletnie nieprzygotowane na najazd chodziaczka....kwiatki, figurki, ramki - wszystko w najwyzszym stopniu zagrozenia...
Ale w koncu Anré wlazl na mate edukacyjna Chrisa i demolowal jego zabaweczki a ja pilam kawke....czas uplynal bardzo szybko i wrocilismy do domu akurat na kolacje, mycie, dobranocke i spanko

No i André dostal prezent...wiecie co? 2 tablice - te, ktore kiedys wstawialam z zamkami i jeszcze jedne otwierane...az mi glupio, bo ja ich nie zamawialam z powodu kosmicznych kosztkow przesylki z UK a ona kupila... W sumie dalam Chrisowi mnostwo zabawek po André, lezaczek, mate, karuzele itp. Obiecalam tez juz pchacza i stolik edukacyjny, no ale juz ich nie kupowalam specjalnie...
ładnie z jej strony
z tą parasolką to całkiem rozsądny pomysł
A ja bym się bała tak z małym dzieckiem i na rower, chodź strasznie lubię jeździć na rowerze

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
to i ja sie pochwale moja powolutku tuptajaca panna
http://www.youtube.com/watch?v=Ej7BhH5tNUs
fajnie tak boczkiem trochę szła

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
pojechałam dziś na zaliczenie a okazalo sie, ze bylo tydz temu i nastepne wpisy na dyzurach profesora...fajnie, ze nas poinformowal na stronie katedry czy gdzies

Blani wychodza chyba 4 kolejne bo jest taaaaaaaaak nieznośna... tylko na rekach chce byc, ciagle marudzi ... dobrze, ze juz spi
o wredoty siedzą jakieś w tym dziekanacie... tak to jest jak się nie jest na bieżąco a najlepiej codziennie na uczelni...ale co nikt ze znajomych o tym nie wiedział, czy tacy mądrzy i nie przekazali dalej?

No to niech szybko wychodzą jej te ząbki!

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 13:13   #4123
zebra666
Zakorzenienie

Oj to Piotruś bedzie bardzo pewny siebie jak tak dalej pujdzie Cały czas kończy u mnie w łóżku teraz jak chory.

Stary 2011-02-01, 13:25   #4124
gosik_wwa
Raczkowanie

Witajcie Mamusie,

wszystkim chorowitkowm życzymy dużo zdrówka
Lucky- nie sprawdzi się

w temacie smoczków to u nas w dzień raczej bezsmoczkowo ale do zasypiania na chwilkę trzeba dać. Jednak ja to nie wiem jak go odzwyczaić od pieluchy??? Ma taką flanelową w żółte kaczuszki i nie zaśnie, ani nie uspokoi się bez niej (owija się w nią podobnie jak Filuś Brombi..). Ostatnio nawet w dzień z nią w ręku zasuwa po mieszkaniu nadeptując oczywiście na nią, przez co kolekcja guzów coraz większa. Jak zbiorę i schowam to chodzi po mieszkaniu i "jojczy".

Małż pojechał wczoraj koło 10 do 2 Lidlów i w żadnym pieluch już nie było. W jednym zostało troche 3. Podpucha chyba jakaś z tą promocją- rzucili pewnie kilka paczek dla porannych ptaszków.

Obiadek raczej jemy w krzesełku ale resztę posiłków raczej nie udaje się. Najczęściej staje przy ławie jak jemy i je z nami - np. kanapeczkę, wędlinkę i inne drobiazgi.
Stary 2011-02-01, 13:43   #4125
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie,

wszystkim chorowitkowm życzymy dużo zdrówka
Lucky- nie sprawdzi się

w temacie smoczków to u nas w dzień raczej bezsmoczkowo ale do zasypiania na chwilkę trzeba dać. Jednak ja to nie wiem jak go odzwyczaić od pieluchy??? Ma taką flanelową w żółte kaczuszki i nie zaśnie, ani nie uspokoi się bez niej (owija się w nią podobnie jak Filuś Brombi..). Ostatnio nawet w dzień z nią w ręku zasuwa po mieszkaniu nadeptując oczywiście na nią, przez co kolekcja guzów coraz większa. Jak zbiorę i schowam to chodzi po mieszkaniu i "jojczy".

Małż pojechał wczoraj koło 10 do 2 Lidlów i w żadnym pieluch już nie było. W jednym zostało troche 3. Podpucha chyba jakaś z tą promocją- rzucili pewnie kilka paczek dla porannych ptaszków.

Obiadek raczej jemy w krzesełku ale resztę posiłków raczej nie udaje się. Najczęściej staje przy ławie jak jemy i je z nami - np. kanapeczkę, wędlinkę i inne drobiazgi.
a po co chcesz go od niej odzwyczajać?
to sie fachowo w literaturze nazywa "Obiekt przejściowy" , dziecko upodoa sobie jakąś rzecz (mój Wojtuś maskotke reniferka) i wszędzie z nią chodzi, tuli się, zasypia. Ja nie zamierzam Wojtusiowi reniferka zabierać.
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 13:51   #4126
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz nadrobię co napisałyście
ale Konspi nie koniecznie jest z głowy - trzeba pilnowac - Iza była już bez smoka prawie rok jak zaczeła wkładac paluchy do buzi - u nas zdał egzamin gorzki paluszek - płyn którym jej malowałam paznokcie i jej przeszło, a ja ssałam palca dopiero w wieku 4-5 lat - to dopiero wyczyn, rodzice mnie ścigali a ja po kryjomu cumkałam
TZ siostra ma synka w wieku Izy i teraz im się urodziła dzidzia i ten mały zabiera jej smoka chowa sie i cumka
czyli zostajemy na posterunku, jeszcze 4-5 latek

Cytat:
asioczka - dzieci potrzebują bliskości, więc czemu choćby czasem z nimi nie spać, zamiast męczyć się huśtając, usypiając. Ponoć dzieci, które śpią z rodzicami są w przyszłości bardziej pewne siebie, lepiej sobie radzą, bo dostały dużo bliskości. Millkę często biorę do nas - karmię jeszcze dwa, trzy razy w nocy i jest mi za zimno jak mam wstawać i karmić ją na fotelu. Wolę wziąć ją do łóżka. Oczywiście, wie ze ma swoje łóżeczko. Też zauważyłam, że jak jest chora, to mniej się budzi w nocy. Może to osłabienie, zmęczenie tak działa.

!
Z naciskiem na CZASEM. Ja nie jestem fanką spania z dzieckiem. Bliskość można na inne sposoby okazywać.
Oczywiście jak jest chore to co innego, ale normalnie. My za to mamy rytuał w niedzielne poranki ze zabieramy małego do nas i wtedy razem sobie baraszkujemy.

Cytat:
Chyba musisz go czym innym zainteresować, cos innego pokazac i pieluche wtedy szybko zabrać, zwłaszcza w dzień. Ja po prostu tez tlumaczylam ze pieluszka jest do spania i lubi byc w łóżeczku. "A co chcesz iść teraz spać"?

U nas śniadanka i obiadki zawsze w foteliku, ale przyznam, ze czasem przeważnie kolację jak jadł kanapkę to zdzrało mu się wędrować i sam przychodził po następny kawałek. Ale chyba będę bardziej stanowcza w tej sprawie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2011-02-01, 14:06   #4127
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Karenina dziękuje Olejki w aptece tak jak mi się wydawało?

Tak

Cytat:
karenina - no co Ty! Przecież Perfekcyjna Pani Domu znajduje czas na wszystko, właśnie dlatego, ze jest perfekcyjna...

Ja sie nie znam a to dlatego, ze cala ta perfekcyjnosc mam gdziec daleeeeeko i glebooooko.....

Cytat:
Ponoć dzieci, które śpią z rodzicami są w przyszłości bardziej pewne siebie, lepiej sobie radzą, bo dostały dużo bliskości.

No to moj syn nie bedzie pewny siebie nic a nic....zlaaaaaaaa matka ze mnie....

Cytat:

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
A ja bym się bała tak z małym dzieckiem i na rower, chodź strasznie lubię jeździć na rowerze

Dlaczego bala?

Cytat:

A dlaczego chcesz ja zabierac? Kazde dziecko powinno miec jakies "cos", do czego sie przywiazuje i przy tym uspokaja...maskotke, kocyk czy pieluszke...jesli nie uniemozliwia to normalnego funkcjonowania to nie widze potrzeby zabierania...A jesli chodzi ci o to, ze sie o pieluszke potyka to zwiaz ja tak, zeby nie opadala na ziemie.

Hej

moje dziecie kochane nie zamierzalo chyba isc dzisiaj w ogole do przedszkola, bo o 9.15 spal jeszcze w najlepsze i musialam go obudzic...

A i ciekawostka - maly od jakiegos czasu ma smoczka tylko przy zasypianiu, bo jak juz zasnie to go wypluwa i spi bez!

Stary 2011-02-01, 14:06   #4128
gosik_wwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
to sie fachowo w literaturze nazywa "Obiekt przejściowy" , dziecko upodoa sobie jakąś rzecz (mój Wojtuś maskotke reniferka) i wszędzie z nią chodzi, tuli się, zasypia. Ja nie zamierzam Wojtusiowi reniferka zabierać.
tu chodzi raczej o jego bezpieczeństwo bo on sie o nią przewraca. Kiedyś miał ją tylko do zasypiania a teraz nawet ubieram go to dzierży ja w dłoni ubieranie trwa czasem 20-30 min. bo ciągle sie zaplątuję w nią.

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Chyba musisz go czym innym zainteresować, cos innego pokazac i pieluche wtedy szybko zabrać, zwłaszcza w dzień. Ja po prostu tez tlumaczylam ze pieluszka jest do spania i lubi byc w łóżeczku. "A co chcesz iść teraz spać"?
Staram się. kiedys w dzień był Miś ale teraz nie mam "brania"
Stary 2011-02-01, 14:17   #4129
karenina19
Zakorzenienie

Gocha jak pisalam wyzej, skoro maly sie o pieluszke potyka to podwin ja

A to moj lobuz dzisiaj szalal...
Załącznik 3709544Załącznik 3709545Załącznik 3709546Załącznik 3709547Załącznik 3709548Załącznik 3709549Załącznik 3709550Załącznik 3709551Załącznik 3709552Załącznik 3709553

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-02-15 o 14:36
Stary 2011-02-01, 14:25   #4130
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Pieluszka do spania jest ok, ale ja nie mogłam zdzierżyć, jak maly nią np kurze wycierał (pisalam, ze lubi sprzątać) na szczęście jakoś sie daje już przekonac i znajduję mu łatwo inny obiekt do biegania po domu.

Wczoraj na wyprzedaży kupiłam sobie u Wojasa czołenka z 229 zl przecenione na 68 zeta. To sie nazywa wyprzedaż, prawda? takie classic - to chyba juz z myślą o powrocie do pracy

Kamila, w tych piłeczkach - jaki dumny :-D

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-02-01 o 14:27
Stary 2011-02-01, 14:30   #4131
zebra666
Zakorzenienie

Gochaa nie pomoge Piotrek ma do spania ulubione misie a biega z drewnianymi łyżkami i gotuje w karzdy kubek, garczek musi wsadzić i mieszać.

Konspi ale okazje trafiłaś!!! Łał!

Karenina łobuz jest

Stary 2011-02-01, 14:38   #4132
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj na wyprzedaży kupiłam sobie u Wojasa czołenka z 229 zl przecenione na 68 zeta. To sie nazywa wyprzedaż, prawda? takie classic - to chyba juz z myślą o powrocie do pracy

Kamila, w tych piłeczkach - jaki dumny :-D

Super zakup!!
Kiedy wracasz do pracy - marzec/kwiecien..bo nie pamietam doklanie...

Ano dumny, bo wszystkie dzieci wykurzyl...jak chlopiec jeden chcial wejsc to prosze, co André robil...Załącznik 3709603

Cytat:
Karenina łobuz jest

Probuje pobudzic sie do zycia troche kawa, bo jestem detka...
Maly pewnie zaraz wstanie a ze pogoda ladna to trzeba bedzie pojsc jeszcze na spacerek przed snem...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-02-15 o 14:36
Stary 2011-02-01, 15:01   #4133
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Super zakup!!
Kiedy wracasz do pracy - marzec/kwiecien..bo nie pamietam doklanie...

Probuje pobudzic sie do zycia troche kawa, bo jestem detka...
Maly pewnie zaraz wstanie a ze pogoda ladna to trzeba bedzie pojsc jeszcze na spacerek przed snem...
Wrzesień, jak mały sie do żłobka dostanie
Mój śpi jeszcze bez obiadu też po obiadku lecimy na spacer

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2011-02-01, 15:20   #4134
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
Jednak ja to nie wiem jak go odzwyczaić od pieluchy??? Ma taką flanelową w żółte kaczuszki i nie zaśnie, ani nie uspokoi się bez niej
Cytat:
własnie a po co odzwyczajać - Iza miała przytulaska - kwadratowa szmatka z główka królika, uwielbiała go a teraz Grzes ma tego przytulaśka, Iza teraz bierze do spania różne miśki itp. ale generalnie woli mamę. Grześ przytula się do przytulaśka czasem łazi z ta szmatką i jak idzie spać to z nim

Andre świetny szkoda, ze za młody dla Izy
Stary 2011-02-01, 15:32   #4135
elalank
Zadomowienie

heloł

tak mnie Kamilka zainspirowała tymi puzzlami, ze kupiłąm dziś 2 szt, muszę je jechać odebrać jak się Olka obudzi i zje obiad dokupię jeszcze fajne klocki
http://www.hitcena.pl/PUZZLE_EDUKACY...LOROWE-27.html

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
A Ela widzisz mialam pytac,mowilas juz szefostwu o ciazy?
musiałam, bo jestem na L4

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ela jak fasolka będzie chciała wyjść w terminie, to urodzi się w moje imieniny
ho ho to trzymam zatem nogi razem jakby zachciało się wyjść wcześniej

Cytat:
A my dziś dzień świstaka czyli podobnie jak wczoraj: ogarnięcie chałupy, zabawa, spacer, spanie, gotowanie...
A Millka chodzi i jak zobaczy coś ciekawego, to woła: łaaaaaał!
czyli podobnie jak u nas

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:35   #4136
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Dziękuję za rady w sprawie krzesełka Jemy tylko w krzesełku

Gucia klask i:jak ładnie chodzi

zebra666 daj znać jak dajecie rade z inhalatorem, może też małej kupie

Co do Alantan to lepsza jest maść czy krem: confused:

konspiracja piękna przecena

karenina19 to są zdjęcia z przedszkola Andre widać, że mu tam pasuje. Tyle zabawek
Włoski się mu podwijają jak mojej

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

[QUOTE=elalank;24775576]heloł

tak mnie Kamilka zainspirowała tymi puzzlami, ze kupiłąm dziś 2 szt, muszę je jechać odebrać jak się Olka obudzi i zje obiad dokupię jeszcze fajne klocki

Świetne te klocki kurcze zamawiam je
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 16:30   #4137
kachula27
Zakorzenienie

Elu i jak szefostwo zareagowało?bo chyba nie doczytałam

Kupilam pampki!!!!i weszlam do lidla podeszlam do palety a tak 4 ostatnie szt 5piatek wiec wzielam dwie dla siebie i dwie dla siorki

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 17:06   #4138
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzesień, jak mały sie do żłobka dostanie
Mój śpi jeszcze bez obiadu też po obiadku lecimy na spacer

A no tak...

My juz po spacerku, niedlugo kolacja

Cytat:
Andre świetny szkoda, ze za młody dla Izy

Ty uwazaj, bo Pietrusia czuwa....

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

My takie mamy, na all sa troszke tansze

http://allegro.pl/puzzle-edukacyjne-...439502990.html

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
karenina19 to są zdjęcia z przedszkola Andre widać, że mu tam pasuje. Tyle zabawek
Włoski się mu podwijają jak mojej

No z naszej grupy zabaw
W przedszkolu maja jeszcze wiecej zabawek - taka fajna antresole drewniana ze zjazdzalnia, kacik kochenny, kacik malego majterkowicza, kacik malej ksiezniczki itp.

Cytat:
Kupilam pampki!!!!i weszlam do lidla podeszlam do palety a tak 4 ostatnie szt 5piatek wiec wzielam dwie dla siebie i dwie dla siorki

Stary 2011-02-01, 17:07   #4139
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Elu i jak szefostwo zareagowało?bo chyba nie doczytałam

Kurcze nawet nie mów że u nas też dziś są musze tz powiedzieć żeby zajrzał do lidla

Dziewczyny chce kupić paputki małej nóżke ma 14cm czy jak kupie jej 15,5 będą ok
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:06   #4140
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
[

Ty uwazaj, bo Pietrusia czuwa....

no przeciez moie ze za młody
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości