|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
Jak odbierałam dyplom to dziekan powiedział, że synek też powinien dostać, w końcu pewnie trochę mamie pomógł przy pisaniu pracy
czasami żartujemy sobie z TŻ, że Hubert to edukację od końca zaczął
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
My spędzamy czas wolny hmm na leniuchowaniu
Po pracy robię obiad tż mi nieraz pomaga albo sporadycznie to on gotuje, później jak się najem zawsze mi się spać chce więc idę sobie drzemkę zrobić, często jest tak że jak ja wstaje to tż się zachciewa sprać :P gramy na xboxie lub ps, niedawno dostał tż na imieniny ode mnie monopol więc sobie czasem gramy, wieczorami czytamy książki w łóżku, ogólnie nuda.Na weekendy spotykamy się ze znajomymi, albo u nas lub u nich, albo jeździmy do moich rodziców i wtedy siedzimy z nimi i rodzeństwem. Czasami wychodzimy teraz bardzo rzadko kiedyś bardzo często. Do kina nie chodzimy bo nie chce nam sie jeździć do Poznania 40 km a jeszcze jak trzeba jechać np. 3 dni w tygodniu coś załatwić to w piątek lub w sobotę to się nie chce totalnie jechać. A ja się pochwalę bo normalnie mam takiego banana na buzi dzisiaj od południa ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Natomiast jak byłam w szkole średniej o wysokiej renomie liceum technicznym i jak byłam w 4 klasie to dołączyli do nas szkołę krawiecką którą przerzucano po całym mieście to do samochodówki, to do zawodówki itp. itd. aż skończyły u nas wtedy to dosłownie co 2 lub co 3 z dzieckiem do szkoły przychodziła no to już było przegięcie i na nieszczęście mojej klasy pamiętam przydzielono nam ich katechetkę, no kobieta tak samo głupia jak one. Nie dość, że katechetka rozwódka sypiająca z księdzem , to na pierwszych zajęciach stwierdziła, że ona przygarnie każdą dziewczynę jak się okaże że jest w ciąży do siebie do domu byle by nie usuwała ciąży po 3 3/4 klasy zrezygnowało z lekcji religii.
|
|
|
|
|
#513 |
|
Konto usunięte
|
Aaby taki mamy ten panel prysznicowy:
http://www.hansgrohe.pl/pl_pl/122706_32343734395F34305F 3731313935.htm kupowaliśmy w Leroy Merlin, cena mniej więcej taka jak na stronie ![]() tak zaczęłam teraz liczyć i obawiam się, że koszt tego remontu jest chyba bliższy 15 niż 10tyś sam prysznic (kabina, brodzik i panel) to już jest 3tyś, a gdzie dalej
|
|
|
|
#514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wychodziłam za mąż, to planowaliśmy dziecko, jak już skończę studia, wtedy mieliśmy rozpocząć starania - jednak los chciał inaczej i drugie serduszko zaczęło bić we mnie wcześniej, jak się dowiedziałam że nie mogę brac dziekanki to chciałam rezygnowac ze studiów, ale w dziekanacie usłyszałam, że to nie do pomyślenia żeby rezygnować na 4 roku, że jakoś da się wszystko zorganizować - no i dało się.
Ja studiowałam automatykę (nie wiem Marcia jak u Ciebie jest teraz) byłam jedyną dziewczyną na roku, wykładowcy to sami mężczyźni - w budynku spotkać kobietę to rzadkość była, a w ciąży czy z dzieckiem to już całkiem nie do pomyślenia - po prostu taka wyjątkowa sytuacja to była dla wszystkich. Jakoś nikt nie wpadł na to że mogłabym jedynie po wpisy przychodzić, oczywiście bywało, że wykładowca np mówił, że nic ciekawego nie będzie i że mogę iść do domu, czasami po sprawdzeniu obecności mówili - to Pani może iść. Ale na ćwiczeniach i laborkach to obecność obowiązkowa. Koszt remontu łazienki jest powalający, remont kuchni również bardzo drogi - pokoje to już pikuś przy tych pomieszczeniach
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2011-01-31 o 19:25 |
|
|
|
#516 |
|
Konto usunięte
|
to prawda z tym remontowaniem łazienki i kuchni, ja to tak przeżywam jakby to conajmniej moje pieniądze były, a tu chodzi o to że to dla kogoś kto zarabia tyle co ja to są naprawdę spore sumy, latami bym musiała odkładać żeby uzbierać na ten remont
natomiast mieliśmy to szczęście, że ponieważ nasze mieszkanie było kupione za dość niską kwotę (właśnie przez to że bylo tak zapuszczone m.in) to teściowa zdeklarowała się od początku że sfinansuje remont kuchni i łazienki, kuchnia była zrobiona już w zeszłym roku i gotowa na naszą przeprowadzkę a łazienka dopiero teraz ale opłacało się czekać sorry za mój wywód, ale tak się chciałam tylko wytłumaczyć co by która nie pomyślała że na pieniądzach śpimy i że tej podwyżki to dostałam 2000 a nie 200zł |
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
kash ja Ci tam życzę nawet 20000 podwyżki
![]() właśnie przez cały czas się zastanawiałm czy to jest Wasze mieszkanie, ale już wiem że wasza własność... super macie ![]() i przychylam się do tego co piszesz... trudne czasy mamy. ja się tak czasem zastanawiam czy kiedyś w Polsce będziemy kiedys mieli komfort wchodzenia do sklepu i kupowania jezenia, ciuchów czy kosmetyków nie patrząc na cene? albo możliwości odłożenia kilku stówek miesięcznie, a nie wiązania końca z końcem ledwo co?
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
TŻ niedawno wrócił z pracy. Przygotowałam mu parówki w cieście francuskim i tak się najadł, że poprosił mnie żebym dzisiaj wykapała małą bo on się ruszyć nie może
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój brat przykładowo zarabia tyle samo co my razem z tż tyle że on pracuje za granicą, ma żonę i dziecko teraz i nie ma mowy o jakimś spaniu na kasie bo po prostu wystarczy na bieżące wydatki może odłoży po te parę złotych, ale to nie jest takie beztroskie życie i myśli co dalej jak długo będzie miał tą pracę. Ja niby też mam umowę na czas nieokreślony ale w dzisiejszych czasach niczego to nie gwarantuje. Po prostu jak już kiedyś pisałam żyjemy w du...nych czasach. O wszytsko trzeba się martwić pogoń za pieniądzem. Teraz nawet jak byłam w domku to tak rozmawiałam z mama i mama mówi że koleżanki syn po maturze zamiast na studia bo dobrze się uczył to on do pracy przy łopacie. No takie życie coraz trudniej do czegokolwiek dojść a jak nie ma się osób które by nas wspierały wtedy jak najwcześniej myślimy o tym by zarabiać. A prawda też jest taka, że większość zarobków naszych rodaków to pensje na przetrwanie. Bo o żadnych nadwyżka ba o luksusach nie ma mowy. |
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
kash spokojnie raczej nikt tak nie pomyśli, że spisz na pieniądzach i szastasz nimi na prawo i lewo.
A remont jakby nie było był konieczny i będzie na lata. Nam też wszyscy zazdroszczą, że mamy nowe mieszkanie. Najgorsze jest to, że praktycznie najbliższa rodzina zazdrości. Nie mówię o rodzicach naszych. Ale nie biorą juz pod uwagę tego, że musimy spłacać kredyt, bo inaczej nie stać by bas było na nic. A jakby nie było rata miesięczna nie jest mała. I uważam, że w Polsce już lepiej młodym nie będzie. I jeżeli ktoś ma szansę to niech próbuje w innym kraju szukać szcześcia. Bo tu u nas to będa wiecznie z nas kasę zdzierać
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak taka pychotka
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje mi się że jesli wszyscy stą wyjedziemy to na pewno nic się nie poprawi. po to jesteśmy młodzi żeby coś zmienić, żeby pokazać innym że można inaczej życ. wiem,ze taka zmiana nie będzie trwać 5 lat, a znacznie dłużej... jednak do nas nalezy decyzja czy zaczniemy cokolwiek zmieniac.
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka z chęcią tylko ta odległość
Ale mogę kurierem wysłać TŻ jednak poszedł kąpać małą a ja pozmywałam ![]() Zrobię mu jeszcze kanapki do pracy i będziemy czas spędzac z Juleńką.
|
#524 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziołszki
![]() U mnie dziś dzień podsumowania miesięcznego, suma wydatków powalająca dużo opłat no i naprawa autka nas nieźle trzepnęły po kieszeni.. mam nadzieję że luty będzie lepszy ![]() Paulinko, dużo zdróweczka dla córy i żeby oglądała tylko uśmiechniętą mamę ![]() Aaby, też mam elektroluxa, raptem od września, jestem zadowolona, owszem trochę huczy przy wirowaniu, ale nie jest to żaden mega hałas, ja używam głównie skróconych programów, ale po przeczytaniu mądrych wywodów Golden , mam teraz wątpliwości czy dobrze czynię ![]() Alazkrainy, też kiedyś muszę zaserwować takiego kurczaka w krakersach, bo duuużo się nasłuchałam jakie to pycha wychodzi Cytat:
my się niestety męczymy z playem.. ten limit transferu jest dobijający![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
ja uważam że nie możemy po prostu osiąść i biadolić że jest źle i lepiej nie będzie, może naiwna jestem, ale wydaje mi się że nadzieję mieć trzeba, ona umiera ostatnia i (uwaga, polecę po bandzie teraz) nie po to nasi dziadkowie walczyli żebyśmy młodzi wszyscy wybywali za granicę, ktoś musi zostać i chociażby zgasić światło (prawda Dudi?) taki nasz kraj już jest, nigdy w nim dobrze nie było bo jak nam wróg zewnętrzny nie zagraża to sami siebie wykańczamy ale to nie znaczy że mamy załamać ręce
|
#526 |
|
kobieta za ladą
|
nie wiem ,ja sie już raz przeprowadzałam postawiłam na 1 karte,chyba 2 raz by mi sie nie chciało jeszcze tym bardziej za granicę
i powiem wam ze ja sie tu do końca nie zadomowiłam czuje sie obco i zle mi z tym,za granicą byłoby chyba jeszcze gorzej bo tu chociaż jest rodzina małza a tam bylibyśmy sami... jedyna wyprowadzka wchodzi w gre spowrotem do mojego rodzinnego miasta bo jedyny błąd jaki zrobiłam to to ze nie namawiałam mojego zeby on do mnie przyjechał a nie ja do niego wyprawiłam małżonka do pracy,młoda myje zęby i zaraz chyba w końcu usnie głowa mnie boli tak sie stresuje jutrzejszą wizytą w UP
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
jestem blondynką
warto było siedzieć te 4godziny Tylko 160zl nie moje, swoja drogą ile wy płacicie? bo mi sie wydaje ze dużo, tymbardziej ze miałam tylko pasemka bez cięcia i wielkiego modelowania Tz zrobił mi zdjecie ale musze ocenić czy sie nadaje i dodam do albumu ![]() No i ide was nadrabiac
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie nie narzekam na to jak żyję i zarobki, bo nie jedna osoba zazdrości mi i chciała by być na moim miejscu ( nie to żebym się chwaliła ale taka prawda póki jesteśmy sami z tż i nie mamy żadnych zobowiązań to wstyd by było narzekać wiedząc jak ciężko mają inni chociaż by patrząc na naszych najbliższych znajomych prawie że przyjaciół).
Narzekam na to co się dzieje u nas w kraju i jakie młodzi ludzie mają realia/perspektywe czyli prawie żadne. Nie mówię o ludziach młodych którym rodzice pomagają i mają kase bo to już inna bajka. Ale wkurza mnie sam fakt tyrania niektórych ludzi po 12 godzin na dobę 6 dni w tygodniu i wypłatą 1600 zł albo tak jak moja mama po pawie 30 latach pracy zarabia niespełna 1200 zł miesięcznie na rękę jako przedszkolanka a jeszcze zrównają ja z nauczycielem w szkole i powiedzą, że ona ma lajtową pracę, a ma grupę 30 dzieciaczków w wieku 3 latek i jedną panią do pomocy. Wczoraj mi mówiła że kiedyś tak nie było a teraz ma w grupie dzieci 3 letnie którym musi pieluchy zmieniać bo rodzice nie mają czasu nauczyć dzieci robić na nocnik i kibelek ![]() A przyjdzie jakaś baba bo ona kimś jest i jeszcze jedzie po takim człowieku ręce opadają. Wkurza mnie wyzysk, w naszych firmach, zatrudnienia na czarno i rolowanie takich ludzi poprzez niepłacenie im należnej kwoty za wykonaną pracę. Krętactwo i machlojki ![]() Kończę temat bo tylko się denerwuję. A dużo by pisać. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
Fryzjerkę mam bardzo tanią, nawet koleżanka z Poznania do mnie przyjerza jak ma czas żeby do niej iść bo się bardzie jej opłaca dojechać i zapłacić za bilet niż iść w Poznaniu. A jest max zadowolona do tego miła atmosfera.Haniula czekamy na fotki w nowym fryzie ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Kręciłam hula prawe jakieś 17 minut
|
|
|
|
|
#529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak żeby na allegro wystawiać to nie chce mi się w to bawić, kupuje tylko i wysyłam jak ktoś mnie o to prosi z rodziny a tak to nie, nie mam też za bardzo czasu na to. A z ciuszkami dla dzieci to tutaj jest tak jak i zresztą dla dorosłych. Jest taki sklep PRIMARK bardzo znany, każdy o nim słyszał na pewno i tam można kupić wszystko za pół darmo ale gatunkowo te ciuchy nie są za dobre, podobny sklep do tego jest też PEACOCKS to tam trochę już lepiej jest z gatunkiem i też tanio jest. Jeśli ktoś np. lubi jednosezonówki to jak najbardziej. Jeśli pójdziemy do sklepu NEXT czy RIVER ISLAND to wiadomo, że ceny tam są już normalne tylko, że przeliczone u mnie na funty a u Was na zł i jakby nie patrzeć wartość ta sama. Ale jeśli chodzi o wyprzedaże w sieciówkach np w NEXCIE to prawda dla dzieciaczków można kupić ciuszki nawet za 1f więc się opłaca. Ale też nie ma co przeliczać tak bo wiadomo inne zarobki są zupełnie, ja np. ze swojej tyg. wydaję mniej więcej ok 100f na ciuszki i przeliczając to na polskie dla nie których może to być bardzo dużo, więc tym sie też nie ma co sugerować. Ale wyprzedaże polecam jak najbardziej każdemu szczególnie w Nexcie ![]() A perfumy kupuję normalnie w Bootsie czy House of Fraser, ale bardziej w Bootsie bo tam mam kartę na której zbieram punkty i później można to wymienić na zakupy u nich
Edytowane przez Caroline_88 Czas edycji: 2011-01-31 o 21:31 |
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam fote
![]() Uciekam pod prysznic bo jakoś zimno dziś u nas dobranoc SPD
|
|
|
|
#533 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Ale mi sie uczyć nie chcę i co chwila na wizaz zagladam
jutro mam do przerobienia matematyke, ale z tym łatwiej pójdzie, bo już się w temacie orientuje i chociaż wiem czego beda wymagac, a nie jak teraz nawet materiałów sensownych nie ma.Cytat:
![]() Cytat:
Zeby nie stac jak ciołki jak na kurs tańca pójdziemy we wrześniu. Myśle, czy jakies plyty tez nie kupic, ale to po sesji.Cytat:
Ci się należą.Cytat:
Cytat:
Choć u nas raczej z nastawieniem do kobiet jest pół na pół. Połowa jest miła i mówi,że miło jak kobiety też chcą być inżynierami i są w tym dobre, drudzy zawsze mimo wyników i wszystkiego twierdzą, że kobieta na polibudzie to jak świnka morska. Może w przyszłym semestrze więcej dziewcząt będzie, bo koleżanka się broni i chcę się przenieść z robotów do nas.Cytat:
Cytat:
![]()
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|||||||
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wyłączyli dzis w niemal cały mieście prąd. Siedzieliśmy z tż przy świeczkach i popijaliśmy kawkę Na szczęście szybko go "oddali". Potem zakupce, zrobiłam pastę z makreli (bo Kash narobiła mi smaku , zjedliśmy i teraz się byczymy![]() Ide się wyspowiadać i pod prysznic ![]() Dobrej nocy
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
marcia ja byłam blondynką potem zeszłam do swojego koloru a teraz do ślubu chce iśc jako blondynka
|
|
|
|
#536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż nie wyobrażam sobie Ciebie nie blondynki![]() A ja tez chcę blond Potrzebuje dużej zmiany, nie wiem czemu.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dzisiaj męczacy dzień. Do pracy powinno się chodzić co drugi dzien
![]() Idę spać. Mam nadzieje że jutro będzie spokojniej. Dobranoc
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Wzielam prysznic i czytamy z Tztem pytania z protokołu przedmałżenskiego
![]() Dla męzatych, jak wspominacie ten protokół? |
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
Haniula u nas tego nie było. Żadnych nauk itp
Chociaż jak raz byliśmy u księdza coś tam ustalać to zadawał nam bardzo dużo pytań i notował więc chyba tak wyglądał ten protokół Wspominam bardzo dobrze.Byłam w ciąży i było już trochę widać. Ksiądz pyta się czy chcemy mieć dzieci. My na niego on na nas i mówi "te pytanie kochani ominiemy bo widzę, że już mały aniołek jest". Od razu zaczął wypytywać o termin porodu, o płeć imię. O to czy będziemy chrzcili itp Było miło ![]() Moja już śpi. Dzisiaj tak dała mi popalić, że jestem wykończona. Pytam się jej dzisiaj ile ma latek a ona, że "tsi" i wszystko jasne ![]() Dzisiaj o 4.25 skończyła dwa latka ![]() Lecę spać kobietki bo jutro kolejny ciężki dzień
31.01.2009 Julia 28.05.2013 Antoś Edytowane przez Paulunia8713 Czas edycji: 2011-01-31 o 23:05 |
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
protokół przedmałżeński?
to tam te pytania o używki, o to czy chce się dzieci i ile? o o czy się kogoś nakłaniało do aborcji? jeśli tak to później te same pytania ksiądz zadawał w czasie ostatniej spowiedzi przedmałżeńskiej jeszcze
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Po pracy robię obiad tż mi nieraz pomaga albo sporadycznie to on gotuje, później jak się najem zawsze mi się spać chce więc idę sobie drzemkę zrobić, często jest tak że jak ja wstaje to tż się zachciewa sprać :P gramy na xboxie lub ps, niedawno dostał tż na imieniny ode mnie monopol więc sobie czasem gramy, wieczorami czytamy książki w łóżku, ogólnie nuda.
po 3 3/4 klasy zrezygnowało z lekcji religii.

sam prysznic (kabina, brodzik i panel) to już jest 3tyś, a gdzie dalej
sorry za mój wywód, ale tak się chciałam tylko wytłumaczyć co by która nie pomyślała że na pieniądzach śpimy i że tej podwyżki to dostałam 2000 a nie 200zł 

nieprzewidziany w budżecie i teraz się zastanawiam, w którym miejscu i kiedy mi braknie te 50 zł) i całe 4 dni od rana do rana siedział i ściągał. ja się dorwałam teraz