|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
hahaha z termometrem niezla akcja
![]() tez mam termometr i mierzylam poprzedni temp, fakt poddwyzszona byla dokladnie w te dni ktore kalkulator wskazywal. Do tego obserwuje sluz i tez mam wieksza ochote na tulenie ![]() no zobaczymy co nam z tego wyjdzie ![]() co do utrudniania slubu to z tv widzialam... w sumie nie bede wprost wyrazac co o tym mysle bo do kosciola mam raczej malo przychylny stosunek... lece spac Dziewczyny ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Neipys przykro mi z powodu poronienia Ale my tutaj wszystkie mamy nadzieje na szybkie i pomyslne zaplodnienie oraz rozwiazanie! Wspolnie mamy moc ![]() ps. dopisalam do #1 posta |
|
|
|
#122 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
czytając wątek też mi się tak wydawało, że będziemy we dwie i po podobnych przejściach - ja na razie tylko rocznikowo, ale w czerwcu..... przyjdzie kryska......---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() Jestem pełna pozytywnych myśli - uda się
|
||
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Neipys, ja też z czerwca Przykro mi z powodu poronienia, wierzę że Wam się uda Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-01-31 o 22:08 |
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- no prosze a myslałam już ze tylko ja tak zwlekałam z podjęciem decyzji o ciązy
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zwlekałam, zwlekałam, dlatego teraz trzeba się brać do roboty
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale w końcu musi się udac i wierzę, że 2011 należy do nas |
|
|
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poprosze o wpisanie na liście mojego imienia ASIA![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
juz nawet pisałam dziś ze mój mąz powiedzieał ze szkoda ze kiedyś nie wpadiśmy po prostu
|
||
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
aa2 oj tak - macie rację - trzeba było się tak nie bronić na studiach albo na początku w pracy przed dzieckiem - jakoś byśmy dali radę, rodzice pomogliby, a teraz bobasy byłyby juz w przedszkolu
możnaby myśleć o drugim dziecku....ale znów - co sie odwlecze.....
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też czasem myślę, że gdybyśmy wpadli, tonie byłoby teraz odkładania: a bo praca, a bo studia, a bo kasa, a bo mieszkanie (chociaż to jest akurat dość istotny problem, bo dziecko się nam nie bardzo zmieści ).... |
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki głowa do góry! Wszystko jeszcze przed Wami, wiek nie gra roli...
Kurcze tak szybko tych postów przybywa, że nie nadążam a laptop muszę dzielić z mężem, no i ciągle się targujemy - kto laptop a kto pilot od tv :PMyślę, że jak jutro wrócę z pracy to będę mocno do tyłu!!! ![]() Zapomniałam właśnie napisać, że obserwacja śluzu też jest bardzo ważna ![]() Ja też już lecę spać Dobranoc
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
no ja jak w pracy ni ebede miała czasu to wieczorem bede nadrabiac i nadrabiać
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cóż, ja należę do nocnych marków
więc teraz doczytałam sobie wszystko, rzeczywiście strasznie szybko produkujecie ten wątek Widzę, że emigra się udziela, to i ja sobie pozwolę czasem coś skrobnąć, a jak już zaczniemy pełną parą starania, to poproszę wtedy o wpisanie na listę.Ale już teraz mogę się przedstawić - mam na imię Marta, lat 27. Początkiem stycznia skończyłam ostatnie opakowanie tabletek i... Tak jak piszecie zdania są podzielone w sprawie odczekania po tabletkach od 0 do 6 mies, więc my zdecydowaliśmy się pośrednio - 3 mies poczekać. Jak widać w moim podpisie jestem szczęśliwą żoną i matką, narzeczoną długo nie byłam, bo tylko 5 mies Zależało nam bardziej na byciu małżeństwem niż weselu, ale tak wyszło, że mieliśmy tradycyjne niewielkie wesele - na 40 osób. Z tego więcej znajomych niż rodziny - nic z przymusu, jak napisała któraś z Was i wybawiłam się, jak nigdy w życiu. Jedyne czego żałuję to, że ten dzień już nigdy więcej się nie powtórzy![]() Widzę, że większość z Was pisze tu szczerze o swoim życiu, więc i ja przedstawię moje ciążowe doświadczenia. Po zaręczynach już się z tż nie zabezpieczaliśmy na zasadzie "co ma być to będzie". Zaszłam w pierwszym cyklu, w 11tc poroniłam, potem zaszłam w 2 cyklu i poroniłam w 8tc. Nie wyjaśniono przyczyn, ja też o wielu rzeczach, badaniach jeszcze nie wiedziałam, więc nie naciskałam lekarzy... Potem znowu zaszłam w 1 cyklu, przez cały 1 trymestr strach był ogromny, ale urodziłam sn 10 dni po terminie 4kilowego chłopca, który dostał 10 pkt w skali Apgar Flowerbombka, też mam Hashimoto, leczę się od 3ech lat. Mam wszystko ustabilizowane, ale jednak jest obawa, jak to będzie z ciążą, zwłaszcza ze względu na poprzednie doświadczenia... Cytat:
Cytat:
Emigra, ja mam nadzieję, że ten stres związany z obroną jakoś utrzymam w ryzach i nie zaszkodzi mojemu przyszłemu potomkowi. Mam już za sobą obronę licencjata, więc wiem, jak to wszystko wygląda i że i tak wszyscy się obronią Będzie dobrze! U Ciebie też |
||
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
kism witaj
![]() Twoja historia bardzo mnie poruszyła ale i podniosła na duchu - podziwiam Was za wytrwałość i siłę, no i dziękuję za pozytywny przekaz - po # też się udaje ![]() A mój ślub i wesele to już 5-letnia historia....Wszystko tradycyjne, jak chcieli rodzice, którzy nam, świeżo upieczonym magistrom wesele sponsorowali. 170 osób pierwszego dnia, 130 na poprawianch - nie powiem, żebym z wszystkimi porozmawiała i zatańczyła, niewiele pamiętam z tych dni, bardzo pomogło mi nagranie DVD, ale świadomość, że tyle osób chciało z nami wtedy być, nie tylko rodzina, bliższa i dalsza, ale również znajomi, wprawia mnie w pozytywne zdumienie ![]() A moja 75-letnia babcia mówiła - zróbcie sobie małe, studenckie wesele
|
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łudzę się że ta choroba nie jest bezpośrednią przyczyną Twoich poronień bo w końcu tyle kobiet o Hashi dowiaduje się dopiero po urodzeniu dziecka a tak jak moja mama dowiedziała się dopiero niedawno jak jej kazałam porobić badania, a ma już 60 na karku i urodziła bez problemu 3 zdrowych dzieci. Dziewczyny dopiszcie i mnie do listy. Ewa 27 lat |
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry staraczki
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczynki:0
ja dzis zapracowana ale wpadłam sie przywitać ![]() będe nadrabiac póxniej he he no chyba ze bede robiła przerwy w pracy ![]() witam nowe kolezanki |
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
kiedy ja Was nadrobie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
hej Staraczki
a ja powinnam uczyc sie na ostatni egzamin ale cos nie mam zapalu
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
dzin dybry
![]() co tam babińce? zaraz was nadrobię ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- co do wieku ciąży: każdy indywidualnie do tego podchodzi, nie ma znaczenia czy starsza czy młodsza. Ja chciałam być młodą mamusią- 23-24lata, ale niestety nie dało rady ![]() co do śluzu- ola- czasem obserwacje śluzu są do bani po 1 jeśli często się kochasz to śluz może się mylić ze spermą po 2 jeśli masz mało śluzu to musisz paluchami grzebać wewnątrz małej ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- goldika ucz się ucz, ja już to mam za sobą... została obrona
|
#141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nadrobiłam Was cichaczem w pracy, mam już to bardzo dobrze wytrenowane ![]() ja też sie dziewczynki w tym roku bronie, cho c nie wiem jak to będzie bo na arzie nie mam nic pracy napisanej ![]() co do wieku odpowiedniego na cięże to myślę że nie ma reguły, wiele zależy od dojrzałości, nie mam w zwyczaju jak niektórzy krytykować 20-latki chcące zajść w ciąże jak mają stabilną sytuację. Moja siostra zaliczyła wpadkę jak miała 19 lat, ja znów przyplątałam się rodzicom grubo po 30 a różnica pomiędzy mną a moim siostrzeńcem wynosi tylko 5 lat. I teraz z perspektywy czasu żałuję że mi się z moim tż nie zdażyła taka wpadka, choć z drugiej strony leczyłam się cały czas na to PCO .witam nowe staraczki kism współczuję tylu negatywnych przeżyć i trzymam mocno kciuki żebyś szybko zafasolkowała |
|
|
|
#142 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapewne uwierzysz, że stresowało mnie to o wiele bardziej niż ustabilizowane Hashimoto. Też mam brać selen dodatkowo, ale nie jest to konieczne.Też mam nadzieję, że nie to było przyczyną poronień. W pierwszej ciąży miałam między 3 a 6 tc zapalenie płuc, brałam antybiotyk, więc to najprawdopodobniej przez to... W ciąży z Maksem miałam badane hormony i wszystko było ok. Dopiero dwa lata później jakiś lekarz zauważył, że mam powiększoną tarczycę i zaczęło się leczenie, choć wyniki mam w normie (oprócz anty-TG oczywiście i anty-TPO). Biorę Letrox dla "wyciszenia" tarczycy. Też właśnie usiłuję moją mamę wysłać na badania... Cytat:
|
||
|
|
|
#143 | |||
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam
![]() nom, mozna mozna... ale ja nie lubiem Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do obrony to .... ja moje studia traktuje raczej lajtowo studiuje bo studiuje, lubie swoj kierunek ale moja uczelnia to totalna pomylka i dziwie sie ze jej jeszcze nie zamkneli ...... dla mnie obrona nie bedzie raczej zadnym stresem - chyba jeszcze sie nie stresowalam nawet przed egzaminami na studiach po prostu uwazam ze jak sie napisalo samemu prace to nie ma opcji zeby sie nie obronic ale moj mezus sie boi ze moze jednak bede przezywac (wiadomo hormony wtedy szaleja i kto wie - moze i bym panikowala strasznie prace mam, zaraz bede ubezpieczona, a jak skoncze studia to bede mogla lezec do gory bykiem i cieszyc sie rosnacym brzuszkiem oczywiscie chcialabym pracowac dopoki brzuszek mi na to pozwoli i jesli z ciaza bedzie wszystko w porzadku, prace mam lekka i przyjemna
|||
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu juz o obronach piszecie a ja dopiero 3semestry mam za soba
i to jeszcze nie do konca bo sesja trwa...co do dni plodnych to chociaz moje wg kalkulatorow sie zakonczyly to i tak dalej kontynuujemy starania. Jakby nie patrzec, kochanie sie z Tz samo w sobie jest przyjemne i nie musi ograniczac sie do zapladniania nawet jezeli to jest glownym celem ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- a jeszcze co do studiow to ja w ogole nie mam nerwowki zwiazanej z sesja. moje kumpele panikuja najczesciej, a mnie to tylko irytuje. Przeciez tyle ile sie nauczyly tyle napisza wiec nie ma co piszczec tylko nos w ksiazki i notatki, a sie zaliczy. drugim rodzajem paniki jest u moich uczelnianych znajomych stres poegzaminacyjny. Wychodza z sali i panikuja... biegaja po ludziach i pytaja jak odpowiedzili na pytanie etc. Mnie to wkurza bo ja napisze, wyjde z sali i juz nie wracam myslami do egzaminu. Czekam na wynik i tyle. Ale ponoc ja w ogole malo emocjonalna osoba jestem |
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane to ja za te wasze obrony mocno mocno trzymam kciuki
a wy trzymajcie za mnie zeby mi w pracy sie wszystko układało i zebym wyrabiała plany to moze poprosże o zmianę umowy na jakąś dłuższą
|
|
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) zawsze przed zaliczeniem/egzaminem/kolokwium jakims cudem zlapia test, pytania, odpowiedzi, naskrobia gotowce ![]() 2) zawsze ale to zawsze sciagaja, mam chyba ze dwie osoby ktore sie po prostu naucza... 3) przed kazdmy zaliczeniem jest jazda o miejsca i gdybym byla wykladowca to odrazu bym wszystkich poprzesadzala, bo na kilometrw cuchnie sciaganiem teraz mam wazny egzamin zawodowy a juz mam wszystkie pytania z odpowiedziami .... masakra. Cytat:
![]()
||
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
ja sciagac nie umiem
i nawet nie probuje. Tym bardziej ze u mnie na uczelni panuje zasada, ze jak przylapia jedna osobe na sciaganiu to cala sala oblewa egzamin. A nie chcialabym przyczynic sie do niezaliczenia innych osob.
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika, ja tez nie
![]() tzn ja sie boje ze mnie przylapia, dlatego nie sciagam.... nawet jak sie nie naucze to staram sie nie sciagac, jakos wole byc uczciwa poza tym zawsze ale to zawsze tak usiade ze wykladowca stoi nade mna, albo przede mna siedzi chyba kupimy z TZ i para przyjaciol dom wielorodzinny..... ![]()
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
swietny pomysl takiego domu!
ja do wszystkich prawdziwych przyjaciol (sztuk 2osoby) mam ponad 400km... strasznie za nimi tesknie ale jak skoncze studia to chcemy z Tz wrocic do rodzinnego miasta i tam postawic domek jednorodzinny ![]() marzy mi sie tez stajnia na dwa konie ciekawe kiedy na to wszystko zarobimy pieniadze... |
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
oj zarobicie
sa tez kredyty myslisz ze my za co kupimy? ![]() maz ma firme z kumplem i chca polaczyc mieszkanie z praca i wpadli na pomysl zeby kupic dom i zeby na dole mozna bylo firme zrobic, i do gory dwa osobne mieszkania - mi sie ten pomysl bardzo podoba, zwlaszcza ze majac psiolke pod nosem raz nie jestem sama, a dwa jedna moze drugiej pomoc przy bejbiku, popilnowac itp kumpela tez sie ucieszyla wiec teraz szukamy ciekawe kiedy to wszystko dojdzie do skutku juz jeden domek mamy na oku z wielkim ogrodem ... ja juz widzialam tam hustawki dla bobasow i piaskownice w wyobrazeniach
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

czytając wątek też mi się tak wydawało, że będziemy we dwie i po podobnych przejściach - ja na razie tylko rocznikowo, ale w czerwcu.....
przyjdzie kryska......

.
Zapewne uwierzysz, że stresowało mnie to o wiele bardziej niż ustabilizowane Hashimoto. Też mam brać selen dodatkowo, ale nie jest to konieczne.
studiuje bo studiuje, lubie swoj kierunek ale moja uczelnia to totalna pomylka i dziwie sie ze jej jeszcze nie zamkneli ...... dla mnie obrona nie bedzie raczej zadnym stresem - chyba jeszcze sie nie stresowalam nawet przed egzaminami na studiach
i nawet nie probuje. Tym bardziej ze u mnie na uczelni panuje zasada, ze jak przylapia jedna osobe na sciaganiu to cala sala oblewa egzamin. A nie chcialabym przyczynic sie do niezaliczenia innych osob.