|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
poczytałam sobie na necie o tych plesniawkach i to moze być własnie to...
na razie czekamy.. jutro od rana mały będzie smarowany co chwilę.. przemęczymy się. plus orsalit...jak będzie coś się działo to na odział niech nawadniają... wiecie, najlepsze w tym wszystkim jest to, że ja zgłaszalam że dziecko ma pleśniawki, miałam ze sobą specyfik i smarowałam. i niby tez pielegniarki miały smarować.. to raz jedna przyszła i się zapytała czy mamy specyfik bo u nich się skończył... i dzisiaj przyszła i posmarowała... więc przez pielegniarki był smarowany 2 razy przez cały pobyt w szpitalu... brak słów...
|
#2672 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Dobra dziewczyny (yoonka, pop, mrowak, machaj) to ja mam tak samo; yoonka, tak cie chcialam na duchu podniesc, ale chyba mi nie wyszlo;
w ogole do dupy mi wszystko wychodzi; moze ja powinnam sie wyniesc gdzies na koniec swiata.... tylko czy taki jest.... Ja mam do siebie za zle to, ze stracilam kupe czasu na nic, ze za wszystko sie wzielam za pozno, ze wystarczajaco odwagi w zyciu nie mam i tylko trace i trace. A dodatkowo jakos szczescia nie mam w wielu dziedzinach. Ogolnie do d...y!!! nawet sobie nie wyobrazacie. Tylko Basienke mam cudowna, chyba, zeby mi to wszystko wynagrodzila... A procz tego NIC; . |
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj, ja też mam poczucie, że mi czas przez palce przecieka. No, może teraz w styczniu i lutym nie do konca bo zapierniczam z tłumaczeniem i właśnie z czasem się ścigam-kto kogo przechytrzy. Ale poza tym to najlepszy przykład z tymi ćwiczeniami, które muszę sobie w końcu wymyśleć, bo się latem będę musiała w worek ubierać. Wiem, że powinnam, wiem, że dobrze by mi zrobiły i co? Poki co odkładam na marzec, bo teraz faktycznie mam terminy napięte, ale czy jak przyjdzie marzec to ruszę tyłek i faktycznie coś zrobię??? No, obym się nie zdziwiła. Ja już mam kurde ponad 30 na karku, ale jakbym miała wyliczyć do czego w życiu doszłam i co mi się udało, to w moim przekonaniu prędzej bym skończyła niż zaczęła.
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
ferrou - przede wszystki wysterylizuj bardzo dokładnie wszystkie smoczki miski łyżki zabawki które bierze do buzi . Bo moze być tak że wyleczysz i będa znowu . smoczki to najlepiej zmienic na nowejak przejdzie .
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny głowy do góry. Młode jesteście i jeszcze wiele przed Wami.
JA to co innego Całe dnie na kanapie, laptop i tv. U mnie to dopiero dni beznadziejnie mijają.Ja nawet do sklepu nie wychodzę ale nogi mam gładkie bo nie lubię owłosienia
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
I ogólnie to jakiś smutny ten dzień się zrobił
.I na koniec jeszcze TZ mnie wnerwił i wcale mi się nie uśmiecha iść do sypialni ale nie mam gdzie spać bo pełno ludzi u nas. Przyjechała jeszcze dodatkowo 13 letnia siostrzenica TZ na tydzień. Ta rodzina Tezeta czasami mnie przytłacza. Wszyscy tu się czują bardziej u siebie niż ja. JA nie mam pojęcie gdzie co jest a Ci (brat TZ-ta i jego mama) wszystko wiedzą. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- MAdziwina - mi tu sie płakać chce a Ty się śmiejesz.
|
#2678 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wiecie co... nie obraźcie się... ale jak na razie z tych narzekających na uciekający czas jestem najmłodsza:P (no chyba że cigi!?) więc może jeszcze coś ze sobą zrobię przed 30ka???
w planach mam zrobienie mgr z dietetyki... (z pedagogiki może też jak się czas i kasa na to znajdzie)... mrowak własnie wiem jak to jest z tym planowaniem... ja zawsze dużo sobie planowałam a później nic mi nie wychodziło... jedyne co mi wyszło to ta moja dietetyka ale jak widać te plany też trochę się pokręciły... mam nadzieje że uda mi się skończyć studia... ja też chciałam się zapisać na joge albo taniec brzucha... ale tak to przekładam że już po zapisach i będę czekać do września ale pewnie wtedy też coś mi wyskoczy i nigdy się nie zapisze:[ echh.. a wiecie co czasami sobie myślę że ja za dużo od życia chcę... bo mam cud rodzinę... mam dach nad głową (a raczej teściów).. mam studia... mam kilku bardzo dobrych znajomych... mam rodziców, dziadków i rodzeństwo... świata trochę zwiedziłam (dla mnie za mało )... wszyscy jesteśmy zdrowi...a człowiek wymyśla że czegoś mu w życiu brakuje... echh już sama nie wiem jak to jest... jakby się człowiek tylu książek w życiu nie na czytał i filmów nie naoglądał to chyba byłoby jakoś łatwiej
|
|
|
|
#2679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i sama sie pozytywnie podsumowalas! a ja to sie wzielam za dzialanie, za siebie, za odkrywanie swiata i swojego potencjalu i za robienie tego co lubie za pozno, wtedy co juz powinnam wziac sie za powazniejsze rzeczy, np prace zarobkowa. I w zwiazku z tym, nie mam nic; |
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
laski co moge dac mlodej na chrype??
normalnie mi dziecko ochryplo;/ ja poki co nie mam takiego wrazenie chociaz zdaje sobie sorawe z tego ze ludzie w moim wieku maja fajne prace, zawodowo sie realizuja przynajmniej zaczynaja ta sciezke w zyciu a ja ? a ja poki co skoncze studia i co dalej nie wiem.... jedna wielka niewiadoma! czesto mam ak ze czytam o waszych fajnych remontach mieszkankach , rodzinie poukladanym zyciu i zazdroszcze bo w naszym jeszcze troche prosto mowiac burdel panuje. Chcialabym zeby wszystko bylo cacy ale tak sie nie da, bez trudu jaki musimy nieraz przejsc nie poznamy do konca 2 osoby. Tz nauczyl mnie cieszyc sie z tego co mam. Jestesmy rok po slubie a mamy sporo swoich rzeczy , Oliwia ma wszystko a wiele rodzin nie na to wszystko moze sobie pozwolic, my tez nie zawsze ale jednak jakos z opresji wychodzimy. Z racji ze jestem bartdzo towarzyska osoba czasami brakuje mi towarzystwa takiego jak kiedys i tej beztroski ale zaraz patrze na Oliwie jak sie we mnie wgapia i wszystkie glupie mysli mi przechodza. Fakt ze dni mijaja szybciutko ale tak juz niestety jest, niedawno klamalam mame ze ide spac do kolezanki a bylam na dyskotece a teraz? teraz tylka nieraz do sklepu mi sie ruszyc nie chce. Ufff wygadalam sie.! Troche sie wlasnie boje tej samotnosci po przeprowadzce, tz w pracy przyjaciolka w ciazy niedlugo urodzi raczej zadko sie bedziemy widzialy(tu mieszka 3 ulice dalej wiec bliziusienko) i bedesiedziala sama non stop.
|
|
#2681 |
|
Rozeznanie
|
darusia, z nami bedziesz siedziala
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
CZEŚĆ LASECZKI
Kurcze, wczoraj z małym caaalutki dzień spędziłam z przerwą wieczorną na korki i nam bło taaaak fanie, kurcze mam taki niedosyt mojego dziecka, chciałabym z nim być non stop Mały wczoraj nabił sobie guza i w rezltacie ma wypukłego guza na rogu czoła Pisałyście kiedyś o lizaniu podłogi mały sobie właśnie upodobał, kładzie się krzyżem i jeździ językiem po panelach i płytkachMoja siostra wczoraj pojechała z małą do gdyni z koleżanką i jej mężem do nich właśnie, pakowała się w 5 minut, oczywiście prawie nic z tego co potrzebne nie zabrała no i oczywiście kasy też nie i jak trwoga to do kogo???do mojego konta!!! dzwoni i prosi, najpierw 200, potem 500 a teraz to już 1000 zł jej musiałam przelać no ale obiecała że za połwę mi zrobi zakupy w h&m ) AAAAA sprzedałam wczoraj wózek na allegro Teraz jeszcze musze pchnąć baby design sprint i kupię parasolkęTak przeczytałam te ostatnie strony naszeg forum i lekko się zdołowałam jakoś tak smutno...choroba Kubusia i jego pobyt w szpitalu, teraz te pleśniawki brak apetytu - ferrou ściskam was mocno i Kubusiem...ale nie narzekamYoonka - ja się cholernie boje kredytów, przez moją mamę - maniaczkę, którą musiałam spłacać (za tą kasę to bym swoje mieszkanie miała) i dlatego wynajmujemy...45 lat...jeju 72 lata bym miała nie umiałabym żyć z taką świadomością ale rezultat będzie jeden - ja nadal bezdomna, a ty chociaż masz dach nad głową
|
#2683 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Napisze coś teraz bo później moge nie mieć czasu Wracam wczoraj do domu a mój tż i Daniel zziajani na maxa,Daniel aż spocony-nauczył się chodzić z chodzikiem i tak zasuwa,że szok tylko nie um ie wykręcać i tż cały czas z nim latał ![]() Co do narzekania strasznie nie lubię tego robić ale u mnie też podobnie,mam wyższe ambicje,chciałbym wiele zrobić ale coś nie mogę się za to zabarać,tkwie już 7 lat w jedenj firmie,w której nic mnie już więcej nie czeka,bo robie wszystko co tylko możliwe jest do zrobienia,wiele razy juz miałam rozpocząć działalność ale pomysł zamiera już zanim się dobrze narodzi,teraz znowu coś planuję ale nie wiem co z tego wyjdzie,nie moge tak z dnia na dzień zostawić wszystko w firmie.....ach do tego przerwałam właśnie naukę angielskiego bo mnie grupa wkurzała,mam nadzieję,że wrócę jeszcze do tego,bo bardzo to lubię tylko ten ciągły brak czasu. Podsumowując doba powinna miec chociaż 48h ![]() Ferrou teraz doczytałam-biedny Kubuś,może jest coś co on bardzo bardzo lubi i tego by nie odmówił,może jakiś delikatne jogurciki alebo jakaą zupka płynna delikatna wszystko chyba w temperaturze pokojowej ale już na pewno próbowałaś wszystkiego ![]() nie wiem co by mogło pomóc,poszukam coś na necie Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-02-01 o 08:22 |
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie humor dzisiaj też średniawy. Do tego przeczytałam o Ferrou i Kubusiu (strasznie trzmam za Was kciuki) i w ogóle kiepsko. Aż mi się płakać chce.
Igor obudził się o 4 rano... ale pierwszy raz mnie zobaczył i powiedział "mama"
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam po 10 i kupiłam 5 paczek 4 po 87 sztuk-wzięłam wszystkie jakie były i podeszła do mnie babeczka i zapytała się czy oddam jej chociaż jedną paczkę,to dałam i mam w domu 4.Za tą ceną tyle sztuk to nie dziwota,że migiem wykupili.
A te rajstopy i skarpety fajne były,ale ja nie brałam,bo na przyszłą zimę za małe,a na na teraz to moja mała ma tyle,że ja mogę sprzedawać ![]() Cytat:
Cytat:
Obleciałam wczoraj wszystkie meblowe i takiego gówna to ja jeszcze nie widziałam-nie było ŻADNEJ ławy ładnej.Wszystkie zwykłe drewniane-masakra Z tego wszystkiego pocieszyłam się wczoraj kolejnymi butami ![]() A fitnesik też wczoraj zaliczyłam i po zajęciach już nie zdychałam. I jeszcze zrobiłam wczoraj sobie znowu grzywkę i dobrze,bo dużo lepiej wyglądam.Urodziłam małą to ją zaczęłam zapuszczać,bo nie miałam czasu i ochoty jej układać(prostować) A dzisiaj przyjezdza do mnie fryzjerka(nie ta od lat moja)i powiedziała,że zrobi mi włosy rude i jak jej mniej-więcej opisałam co moja mi robiła to ta powiedziała,że coś musiało pójść nie tak i z palcem w nosie zrobi mi rudość. Wybrałyśmy 3 kolory i dzisiaj zrobi mi próbki na pasmach,żeby sprawdzić jak wyjdą?czy wyjdą?spróbujemy zrobić na moich włosach i po dekoloryzacji.A w piątek już cała głowa pójdzie.
|
|
#2687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)ja mam wrazenie, ze duzo zrobilam, ale nie chce odpoczywac, mam apetyt na podroze wlasnie, na kino, na teatr, na wycieczki nad jezioro czy do lasu, a na nic nie ma albo forsy albo czasu. a myslalam, ze bedzie zupelnie tak samo jak przed dzieckiem, tylko ze z dzieckiem.
|
|
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
Ferrou cierpliwości kochana przede wszystkim
Jestem przekonana że Kuba nie je przez te cholerne pleśniawki. Moja Hanka była uzależniona od ssania kciuka i jak w wieku 4 lat dopadły ją pleśniawki to oczywiście nic nie jadła i nie piła, a nawet kciuka ssać przestała!! Później śmialiśmy się że to jedyny pozytyw tych cholerstw. Miałaś kiedyś pleśniawkę? Ja mam często, 1 albo 2 i powiem Ci że to ból jest okrutny!! Więc ja wcale dziecku się nie dziwie, że jeść nie chce. Próbuj podawać Mu neutralne smaki - coś co jak najmniej podrażni pleśniawy... Smaruj Mu co chwilę je ... może aftinem?? Mi pomagał - nieco drętwieje to miejsce po posmarowaniu i mniej boli. Sama nie wiem co Ci mogę jeszcze napisać - bądźcie dzielni, już jesteście na finiszu tego koszmaru ![]() My bierzemy antybiotym dzień 8, efekt - Marcel nadal ma chrypę i rano taki szczekający, krtaniowy głos ![]() machaj jam też młoda (no może nie tak młoda jak Ty, ale jednak:P) i też stale planuje wziąć się za siebie. Chodzę na siłkę i aero, słucham podcastów z BBC coby improve my english i jak tylko znajdę sponsora (tatuś ) to pójdę na studia podyplomowe.Co do dietetyki to Ci odradzam... ale to może żeby tu nie zanudzać napiszę Ci na priv? Ja skończyłam coś blisko dietetyki ale wybrałam inną specjalizację. Wszystkie moje koleżanki po dietetyce mówią że żałują i że nie to był dobry wybór ... No chyba że to Twoja pasja i widzisz szanse dla siebie na pracę w tym ![]() Baobabku, ale nie zawsze tak było z moim tż... Największy kryzys mieliśmy po tym jak się Hania urodziła. Bardzo bardzo rzadko się przytulaliśmy i było naprawdę kiepsko między nami bo tż co próbował się przytulić - był odtrącany Więc po tym wszystkim co Mu zafundowałam (i sobie:P) teraz nadrabiam - i na Ciebie kolej przyjdzie A jeszcze On teraz taki wysportowany i zadbany yoonka ja jakbym posumowała co osiągnęłam, po drodze rodząc dwójkę dzieci, to też jest tego sporo, ale podobnie jak Ty mam apetyt na duuuużo więcej... właśnie te podróże ... a kasy brak na nie I dlatego mam wrażenie że może ja mało umiem i zbyt słabo wykształcona jestem żeby porządnie na te podróże zarabiać A może jeszcze przyjdzie mój czas na porządne zarobki bo co by nie mówić karierę zawodową to ja dopiero zaczynam ![]() Baobabku nie każdy może liczyć na 13nastkę ![]() ![]() Oliwka polecam ściągnąć na mp3 podcasty - spoko luźne tematy i można się z ang osłuchać http://www.bbc.co.uk/worldservice/le...ral/sixminute/machaj pobiegłam na fb zobaczyć ile Ty masz lat i Ty tylko rok ode mnie młodsza jesteś
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-02-01 o 09:06 |
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
W tych kartonach kupuje. Mam jeszcze kilka kartonów w domu. Tylko się obawiam o rozmiar, bo te 4 to takie male się na mojego zrobiły, i może jeszcze kupię z 2 kartony ale już 5.
|
|
#2690 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja np stwierdzilam dzisiaj, ze chcialabym sie zakochac w moim TZ znowu - chodzic na randki, dostawac kwiaty itd itp tez sie boje tego kredytu, ale powtarzam sobie, ze zawsze mozna sprzedac, splacic i wrocic do punktu wyjscia. ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Erwinowi podawalam z sokiem malinowym, i strzykawka pił---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Po antybiotykach to jakieś 3 dni. Ale ja miałam ten środek co Libra pisała, i był bardzo skuteczny, na drugi dzień Eryk już zaczynał jeść. Po antybiotykach kuzynki syn miał grzybice przewodu pokarmowego, że bolało go na wejściu i na wyjściu, ale na antybiotykach był 3 tyg. Więc z dwojga zlego dobrze ze to tylko pleśniawki
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
koszmaru dzień kolejny...
zjadl rano kilka łyżeczek kaszki, potem zwymiotował... znowu mu dałam kilka łyżeczek i ok. siłą kilka strzykawek herbatki, juz mam ten osirit więc będę mu to dawała, tam jest napisane że powinien wypić 3 saszetki a to 600ml.. tyle nie wypije... On jest tak słabiutki... tylko spać chce, patrzy się tak dziwnie gdzieś w dal, coś tam się usmiechnie czasami ale tak jakby wymuszony to był usmiech.. posiedzi chwilę i się kładzie... masakra....
|
#2693 |
|
Wtajemniczenie
|
yoonka my też jesteśmy kredytem udupieni
ale ja nie żałuję, bo tyle samo płaciłabym za wynajem co za ratę kredytu. Fakt że dochodzą też opłaty za mieszkanie, ale ja nie chciałabym całe życie mieszkać "u kogoś". Poza tym wiem, że i tak spłacimy go duuuużo wcześniej, bo zaczniemy porządnie zarabiać ![]() A w tż na nowo ja się właśnie zakochałam, bo On to we mnie stale i niezmiennie tak samo zakochany
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
yoonka ty piszesz JUZ DWA LATA
moj tz pierwszy raz od lat 8 czy 10 byl nad morzem i to na 5 dni tylko, ale dla niego to bylo cos.... ciagle pracowal w wakacje albo zmienial prace i nie dostawal urlopu albo ja bylam na stazu czy cos....takze razem jestesmy ponad 5 lat w tym raz bylismy na wyjezdzie i to juz po urodzeniu dziecka, sami nigdy. Moze poprawi ci to humor ze przy tym twoje 2 lata to naprawde nie wiele.
|
|
#2695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko nie wiem czy moge pisac o zaczynaniu kariery, bo juz 5 lat w sumie pracuje... a nadal nie zarabiam tyle ile bym chciala i potrzebowala, chociaz to i tak jest powyzej sredniej krajowej...
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
moja mala mialam plesniawki jak byla malutka, moze tydzien po przyjsciu do domu moze nie , cala buzia biala, dostalam masc robiona w aptece na nie i do tego mala miala dostawac wit c przez jakis czas ( juz nie pamietam co to bylo, ale kupowalam je razem) po czym sie pomylilam i wit C wysmarowalam jej cala buzie!
Boshesssss jak ona sie darla, ale obudzila sie na nastepny dzien i po plesniawkach sladu nie bylo;p
|
|
#2697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
yoonka a moze warto sie cieszyc tym co sie ma i powoli przy okazji dazyc do czegos wiecej
? wtedy jest wieksze zadowolenie z zycia, satysfakcja! nie ma co myslec ze nie mam tego czy tamtego a chcialabym miec powiedz sobie co masz ! do czego juz doszlas! inni pewnie chcieliby tego co ty masz , tak swiat skonstruowany. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Ni edziekuje, chociaz osobiscie bardzo lubie Polske , jest wiele pieknych miejsc przy ktorych zagraniczne sie kryją, najpierw chce objezdzic cala Polske, potem gdzies dalej ![]() SPA- nie pogardze
|
|
#2699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez bym nie chciala u kogos, ale chcialabym kiedys kupic/zbudowac dom. ale do tego trzeba odkladac, a na razie to my jestesmy ponizej budzetu co miesiac... :/
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
mloda z dziadziem zaraz zostaje a ja czekam na przyjaciolke i idzie ze mna do mieszkania, wczoraj z tezetem zrobilismy cala kuchnie ( ktora nadaje sie juz do normalnego uzytku) musze tylko nasze szkla jeszcze w sensie szklanej kieliszkow literatek pozabierac, lazienka wyglada fajnie!
Wisza RĘCZNIKI OD CIOĆ WIZAŻOWYCH! dzisiaj ide poukladac zaraz ciuchy i pomyc okna od srodka, i zodtanie maly pokoj
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

Całe dnie na kanapie, laptop i tv. U mnie to dopiero dni beznadziejnie mijają.

w planach mam zrobienie mgr z dietetyki... (z pedagogiki może też jak się czas i kasa na to znajdzie)... 

Kurcze, wczoraj z małym caaalutki dzień spędziłam z przerwą wieczorną na korki i nam bło taaaak fanie, kurcze mam taki niedosyt mojego dziecka, chciałabym z nim być non stop
no ale obiecała że za połwę mi zrobi zakupy w h&m
... a tu (tzn w klubie) się okazało że wy nawet w tym samym dniu urodziny obchodzicie
Jestem przekonana że Kuba nie je przez te cholerne pleśniawki. Moja Hanka była uzależniona od ssania kciuka i jak w wieku 4 lat dopadły ją pleśniawki to oczywiście nic nie jadła i nie piła, a nawet kciuka ssać przestała!! Później śmialiśmy się że to jedyny pozytyw tych cholerstw. Miałaś kiedyś pleśniawkę? Ja mam często, 1 albo 2 i powiem Ci że to ból jest okrutny!! Więc ja wcale dziecku się nie dziwie, że jeść nie chce. Próbuj podawać Mu neutralne smaki - coś co jak najmniej podrażni pleśniawy... Smaruj Mu co chwilę je ... może aftinem?? Mi pomagał - nieco drętwieje to miejsce po posmarowaniu i mniej boli. Sama nie wiem co Ci mogę jeszcze napisać - bądźcie dzielni, już jesteście na finiszu tego koszmaru
) to pójdę na studia podyplomowe.
A może jeszcze przyjdzie mój czas na porządne zarobki bo co by nie mówić karierę zawodową to ja dopiero zaczynam