|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
skoro już macie tyle kasy to czemu nie zaczynacie budowy? ja bym nie zwlekała my na razie mamy tylko na fundamenty i piwnicę, a już zaczynamy wiosną z budową |
|
|
|
|
#3902 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś został z TZ n 5 h i co zjadł całe 100ml mojego mleka I w między czasie zrobił 3 mega kupy hihih (6 dni nei robił) a TZ napisał mi mms SYN ZASRAŁ MIESZKANIE" heheheh I tera mmam pytanie Franek ma 3 miesiące i 9 dni no i zauważyłam że jak je butlą moje mleko to zjada 100-120 ml A beilon to jeszcze nie przektroczył 90ml i dojada cycem bo nie chce całej porcji bebilonu . I teraz czy on się męczy i dlatego z butli je mniej ? Bo cyca na pewno zjada więcej Ale przybiera ponad kilogram na miesiąc więc chyba ok ? |
||||
|
|
|
#3903 |
|
Wtajemniczenie
|
IlonaN2z butli mm mniej zjada bo jest bardziej kaloryczne z tego powodu tez mm nie wolno dawac na zadanie do karmienia ale przestrzegac aby dawac min co 3 godz.
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
yhm tyle że na opakowaniu mm jest napisane że on powinien jeść 6x150ml ale je 7 posiłków cyc i jedno mm i może dlatego je go mniej?
|
|
|
|
#3905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() On sie z piersi najje i pewnie mm tylko dopija ![]() A u nas zaobserwowalam ze jak codziennie zawsze byla jedna kupa, to od kad jemy sloiczki to codziennie sa dwie
|
|
#3906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny ktore buduja zazdroszcze wam domkow, ja cale zycie mieszkalam w domku a teraz w bloku... a moim marzeniem jest segment bo przy domku za duzo roboty
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
My po pierwszej marchewce i co synuś wsuwał
.Pierwsza łyżeczka "co to nie jabłuszko" a za chwile pięknie zjadł .Bałam się,że nie będzie chciał,bo się oczytałam,że jak zaczyna się od jabłuszka to marchewki nie tknie,ale u nas na szczęście się to nie sprawdziło. Lenka urocza twoja córeczka ![]() Ilona postaraj się myśleć pozytywnie i z czasem będzie już tylko dobrze MisQa ja mam z aventa i jest większy,mój go nie chce,bo za duży,a do tego jak już zacycał, to otoczka o nos mu tarła,moim zdaniem to powinno być od 6 miesięcy a nie od 3-6 elenka witaj Ja właśnie lovele skończyłam i przeszłam na vizir sensitive,na razie małego tylko ciuszki akurat wyprałam,ale teraz będę już prać z naszymi.I obserwuje go czy nie uczuli,ale na razie nic nie widzę.
|
#3908 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sa plusy i minusy mieszkania w domu.. plus ..jetses na swoim i mozesz robic co cie sie podoba..minus..duuzo roboty w domu, przy domu, ogródek itp..musisz palic w piecu..czego nie znosze ..ale i tak wole chałpke ![]() nie wyobrazam sobie mieszkac w dużym skupisku ludzi.. przez 20 lat mieszkałam w dziuze zabitej dechami..takim przysiułku mojej wsi..za płotem miałam las , droga z piasku, jak auto jechałąo to kazdy w oknie staał żeby sprawdzic kto to, jeden sklep w którym trzeba było sobie drożrzówke dzień wczesniej zamówić ![]() pozniej ojciec kupił o wyremontował dom jakby to ująć ..w centrum wsi..gdzie jest jak dla mnie olbrzymi ruch autami, tiry..jak dla mnie porażka..tamten dom zostawili bratu... teraz mam ochote sie wynieść pod ten las ![]() Cytat:
nawet nie przeglądaliśmy..tz czeka na swoją droge która niewiadomo kiedy bedzie, a ja az zmieni zdanie i postawimy sie po sąsiedzku mojej siostry![]() Patryk dzis spróbował szpinak...jakby to ująć..pluł nim po ścianach dosłownia.. ![]() A Domik chyba ma angina ![]() A gdzie sie WERONISIA podziewa??
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2011-01-31 o 17:35 |
|||
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Moja powinna jeść wg opakowania 6x 150 ml a je 5x120 ml, dzieci są różne, a na opakowaniu jest tylko średnia. Nie przejmuj się, jak przybiera to jest ok.
|
#3910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe co u Weronisi?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-01-31 o 20:08 |
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dr. Maria Kotowska Nigdy nie karmimy dziecka, trzymając się sztywno tabel. Nie ma przecież uniwersalnego schematu, który byłby dobry dla każdego dziecka. Jeśli obejrzymy dziesięcioro niemowląt w tym samym wieku, to każde z nich będzie jadło inaczej - inne porcje, w innych porach, z inną częstotliwością. Najważniejsze jest to, żeby dziecko dobrze przybierało na wadze i było zadowolone. Jeżeli waga i wzrost rosną proporcjonalnie, to znaczy, że maluch zjada odpowiednie ilości (niezależnie od tego, co je rówieśnik). Dlatego tak przydatne są siatki centylowe, z których warto korzystać. Schemat żywienia, który producent podaje na pudełku mleka, jest czysto orientacyjny. Podaje się go z myślą o tych rodzicach, którzy wcześniej nie karmili butelką i nie mają pojęcia, ile mleka powinno dostawać ich dziecko. To taka podpowiedź dla początkujących. Wszelkie normy trzeba jednak dopasować do indywidualnych potrzeb własnego dziecka. Najważniejsze w karmieniu mlekiem modyfikowanym jest to, żeby zachowywać pewien rytm karmień. Potrzebuje go układ pokarmowy - przerwy między posiłkami są konieczne, żeby pokarm został strawiony i wchłonięty. Przerwy nie służą wygodzie rodzica, tylko zdrowiu dziecka. Dlatego ideałem jest, żeby dziecko spało od północy do rana. Jeśli budzi się w nocy, to wystarczy poić je wodą, a jeśli nie chce wody, podawać coraz bardziej rozcieńczone mleko." to jest wyczytany cytat.. a teraz podam z mego doświadczenia.. mój starszy synek Dominik był karmiony mm od 4 mż.. ale to był wyjatkowy głodomór i zamiast przepisowych 150 co 3 godziny wypijał 180 co 2 godziny + jakies owocki między tym... martwiła sie że mi mały wojownik sumo rośnie bo był grubaskiem..oj był... ale teraz wczoraj skończył 2 lata ja straasznie malutko, robi sie coraz chudszy...non stop sie rusza i je poprostu w biegu..jak mu zdąze coś do buzi włozyc między jednym pomysłem na nude a drugim.. widze że mamusie strasznie sie przejmuja swymi pociechami. ze na grubasków wyrosna bo jeza więcej niz w tabelach napisali..ale ja twierdze że nie ma czym bo większość dzieci z swych pulchnych słodkich fałdeczek wyrasta.. ![]() a to na koncu co pisze t prawda..ja oduczyłam Domika picia w nocy podajac rozcienczone mleczko.. Nie wiem czy o to chodziło Ci konkretnie ale sie troszke wygadałam hehe
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2011-01-31 o 20:21 |
|
|
|
|
#3912 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!!!!!!!
przez weekend miała kupę rzeczy do załatwienia a wczoraj byliśmy u znajomych i nie miałam kiedy Wam napisać... ale patrzę tak, że za dużo nie napisałyście... Co do facebooka to mi tam nie przeszkadza, jak ktoś chce to niech sobie tam pisze a jak chce to tu. Przynajmniej jest nas mniej i jakoś to wszystko "ogarniam" . Chciałam Wam napisać, że moja Maja strasznie się zmienia, z dnia na dzień jest inna. Np przedwczoraj zaczęła podnosić nogi tak wysoko a wczoraj to miała je już prawie przy głowie i tak oglądała, strasznie śmiesznie to wyglądało. Pewnie niedługo będzie "jeść" swoje stopy hehehehe. Codziennie wydaje inne dźwięki, ostatnio ciągle pluła, dzisiaj piszczy, ale jest śmiesznie , ale u Was pewnie jest podobnie Dziewczyny a czy wy dajecie np bananka albo skrobane jabłuszko? bo ja to chciałam wszystko gotować, żeby surowego nie jadła ale takie surowe bardziej jej smakuje Dzisiaj Maja spróbowała brokuły ze słoiczka, ale tak ich nie chciała, że aż się biedna rozpłakała... Chyba już nie będę ich kupować bo to tylko strata kasy... muszę zacząć jej gotować sama marchewki... zobaczymy, może zje ![]() aneczka ja chciałam Ci tylko napisać, że domyślam się jakim "typem" jest Twoja mama. No i wydaje mi się, że jakieś przekonywanie do zmian chyba nic nie zdziała... My też mieszkamy z mamą, ale na szczęście nie mamy na razie takich kłopotów. Chyba pozostaje Ci trochę pocierpieć ale nie rezygnuj z planu przeprowadzki. Jak zamieszkacie osobno to na pewno wiele się zmieni... Póki co życze Ci cierpliwości!!!!!!!!!!!!! !! BUZIOLE Lenka rośnie Ci modelka!!!!! |
|
|
|
#3913 |
|
Raczkowanie
|
dash skrobane jabłuszko jak najbardziej możesz dawać, ja właśnie takie podaję albo gotowane na parze z masełkiem, bananka Kuba jadł ale tego słoiczkowego... a jeśli sie boisz teraz dać to przecież możesz podać dopiero za tydzień czy dwa
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też całe życie w domku a niedługo przeprowadzamy się do bloku....musi być dziwnie nie mogąc wyjść w kapciach na podwórko. Przekonam się jak to jest.
|
|
#3915 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Spoko, mi czasem zrobi się tak, jakby mi się mokry sutek zrobił... i zawsze ten sam i takie głupie wrażenie ![]() Cytat:
To, co na opakowaniu jest orientacyjne. ![]() każde dziecko sobie inaczej reguluje ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Jeśli dzieci są głodomory, to można ewentualnie podawać mm co 2,5 godziny (tyle potrzeba na strawienie mm). Ja Was czytuję regularnie. Ale nie chce mi się już pisać, na fb też rzadko zaglądam. Czerpię radość z bycia mamą
|
||
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, bo ja ostatnio czerpię jedynie doła...
![]() ----------------------------- A jeszcze mnie teściowa drażni bo co chwilę lata do sąsiadki swojej, która jest emerytowanym pediatrom i potem dzwoni do mojego męża i mu jakiś złotych porad z epoki kamienia łupanego udziela, a tż mi to wszystko opowiada i tylko mnie tym wkurza... dzisiaj się dowiedziałam, że źle karmię dziecko jabłkiem (mała się ostatnio darła przy jedzeniu) bo się dziecko zadławi bo komuś tam się na śmierć zadławiło wcześniej wmawiały mi, że młoda ma kolki, i że jej herbata koperkowa szkodzi...A mała ma dziąsełka rozpulchnione i widać białe plamki - myślę, że to na mur beton ząbki będą. Zdaje się, że najpierw lewa dolna trójka zamierza się pokazać... ale jest poprawa w jedzeniu - zmieniłam jej smoczki z tomme tipe na nuby i myślę, że to dlatego.
|
#3917 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bidulo, olej to. Pamiętaj, Ty i Mała macie swój świat i niech sobie pie.... wszyscy dookoła, co chcą. ![]() Nam jeszcze ząbki nie idą. Tzn ślinienie i branie wszystkiego do buźki trwa już 2 m-ce, ale nić nie wychodzi.. Kończymy antybiotyk, a moje dziecko co? wciąż się śmieje ![]() Przesyłam Wam dużo dobrej energii |
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba można to przeżyc, a zamiast ogródka zasiać trawkę i posadzić iglaki a w twojej sytuacji to ja bym codziennie tż molestowała o tą działkę i zamieszkała już z dyndającą żarówką na suficie my wykańczać będziemy w całości sami, więc jest duże ryzyko, że się wprowadzimy mając do dyspozycji łazienkę kuchnie i jeden pokój do spania Nikuś myslałam o tobie wczoraj A mi tam na fb się nie podoba za bardzo
|
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
waniliaania podoba mi się ten fotelik do karmienia
![]() elenka1 gratuluje rozszerzania diety no i małego dzidziolka w rodzinie a sytuacja w egipcie.. bardzo współczuje cioci... mam nadzieję że się wydostanie... Kalex jesoooooo ale masz dziadków... szczerze współczuje... a u nas był taki mały paradoks że jak babcia już byłą coraz starsza i gorzej widziała to zamieszkała z nami - w bloku - a dwie siostry mojej mamy mieszkające w domkach się nie kwapiły... ninaad aha super że z babcią kurde jak do pracy we wrześniu ale nie ukrywam już bym poszła... tak na 3-4 godzinki wyrwać się.. aaannnnnnaaa u nas gluten bez problemu nie było bólów brzucha wysypki dziwnej kupki... więc wszytko chyba ok... IlonaN2 najważniejsze że ładnie przybiera na wadze... dash ehsss widzę że u was wybredny smakosz mam nadzieję ze coś mu tam zasmakuje ![]() Klarissa ehsss współczuję sytuacji z teściową... a mąż nie może jej delikatnie powiedzieć że ma sobie darować.. albo nie wiem ostatecznie jednym uchem wpuszczaj drugim uchem... no ale to na bank wkurzające... byliśmy wczoraj u lekarza bo małemu znowu siurdak zrobił się czerwony i ta dziurka maleńka - lekarka kazała myć rivanolem i smarować maścią z antybiotykiem za 3 dni max nie będzie śladu - podobno - tak mówiła u chłopców to częste szczególnie takich małych bo w pampku siedzą dużo sikają dużo kupkują i takie zapalenia się zdarzają.. najważniejsze że już wiemy co robić.. ![]() a i u nas ehsss ząbki zaczęły się znowu.. od 2 dni darcie tarcie dziąseł itd... jedziemy na nurofenie.. a pięknie przespane noce minęły tak szzbko jak się zaczęły drażnią go zęby.. i nie wiem czy to tylko one czy jeszcze skok bo teraz kończymy kolejny i teoretycznie jesteśmy w punkcie kulminacyjnym... ehsss.. nic już nie wiem... ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa i zapomniałam o najważniejszym - dostałam okres tzn mocno zaczęłam plamić w nocy - a od wczoraj bolą mnie jajniki macica tak okresowo.. powiedziałam rano mężowi a on co na to - znając ciebie to oznacza ciąże hahahahahahahahha ![]() ale nie jest dobrze w piątek ide do gina
|
|
#3920 | ||||
|
Rozeznanie
|
hej mamusie,
wróciłam ![]() wypad nad morze udany, niestety wśród znajomych krążył jakiś wirus, wszyscy kichali i prychali i niestety zaraziłam się ja i mój mąż już wczoraj wstałam z bólem gardła, najgorsze że to taki ból nie na zwykłe przeziębienie tylko na coś grubszego. a my wczoraj do niemiec razem z mężem jechałyśmy. on tu jeździ często na delegację i od tego roku ma służbowe mieszkanie więc się z nim wybrałyśmy. mała podroż dość dobrze zniosła, trzeba było robić tylko postoje po każdej drzemce na rozprostowanie kości i karmienie. neistety rodzice znieśli podróż gorzej, ja wieczorem miałam 37.9, mąż 37.6. oboje kaszlemy, bolą nas mięśnie i jesteśmy osłabieni. byle to nie grypa. póki co biorę apap, mam nadzieję że pomoże. nocki u nas bz. nadal 3-4 pobudki, czasem 2. ale mała ładnie zasypia, to już coś. niestety budzi się teraz o 7, ale wolę to niż 2 godziny walki wieczorem aż zaśnie. Cytat:
śliczna ![]() Cytat:
Cytat:
super ja dopiero od niedawna zaczynam uroki macierzyństwa dostrzegać, wcześniej to bardziej niewolnictwo przypominało ale z dnia na dzień jest coraz lepiej oby się nie odmieniło. Cytat:
współczuję tych ząbków, ja już się tego lękam.
|
||||
|
|
|
#3921 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja już wiele razy sobie obiecywałam nie zaglądać więcej na wizaż, bo i tak coraz mniej chęci i czasu na pisanie, ale jak raz napiszę to znowu się wciągam ![]() Martynia dziękuje ciociom za miłe słowa
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
aaneczka no ja tez tal myślę że każde dziecko je ile potrzebuje Ale zadałam to pytanie bo ja podawałam tylko cyca i tera dołączyłam 1 posiłek mm i nie wiedziałam czy mu nie smakuje czy może taki jego urok
Dra supr że mała się tak rozwija Ja u franka też zaóważam zmiany z dnia na dzień Klarissa no współczuję przejść z teściową W takich momentach cieszę się że mieszkam daleko od nich Hagar kup sobie ossciloccocilum ja jak co mnie bierze kupuje to co jest na 3 dni brania do tego herbata z sokiem malinowym i jakoś pomaga Martucha no z tymi sisiorkami to same przejścia. Ja okres miałam już 2 razy a mały ma miesiące i 9 dni. Ale teraz cisza hihih ja też biorę Azalię A wczoraj mój syn po kąpieli zjadł pięknie 120 ml bebilonu z butli Dał mamie pospać. Dziś spacerujemy a jutro Franio ma randkę już 2-gą z Natalką Klarissy
Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2011-02-01 o 10:25 |
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() dzis słoneczko u nas zaświeciło..az sie zyc chce ![]() Ilona..a to już swatacie swe dzieci ?? ja te zbyłam swatana od pieluszki z swoim sąsiadem..neistety nic z tego nie wyszło bo ten do Francji wyjechał i zjezdzł tylko na ferie..w sumie na jednych wakacjach cos zaczeło sie miedzy nami wykluwac ale odległóść swoje zrobiła![]() Gdybym z nim Była to jazdiełąbym na wakacje na lazurowy wybrzeze albo Dominikane a tak to Solina mi zostałą hehe ![]() ale nie załuje ![]() dash..oj cierpliwość moja jets na wyczerpaniu..ale dziekuję martucha..twój mąz jest the best ![]() gabisun..my jaby co to tez wszystko sami..z resztą moja familia to jedna wielka firma budowlana wiec damy rade ![]() Nika..ee no Ty to matka polka jetes... ja ostatnio czerpie radość z chwili ciszy..jak dzieciaki śpiąKlarisso.współłczuje tesciowej a co do jedzonka to może to przypadek, ale młody chętniej mi pije takie chłodniejsze mleczko...ciepłym pluje ![]() Ja dzis znó niewyspana... nie spałąm od 1 do 5 dzieki Domikowi, no i Patryczek tez sie rozbudził pod wpływem ryków Domika i nie mógł godzine usnąć ![]() padam na pysk
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież zamiast odkładać kasę możecie juz budować powoli, a jak na stan surowy już macie to tym bardziej u nas budowlana nie ,ale za to wszystkie instalacje, kafelki, łazienki itp. a do budowania sąsiada firma, zresztą samo budowanie to góra 2-3 miesiące, dopiero wykończeniówka najdłużej schodzi u nas to będzie powoli, bo 150 tyś na raz to nie mamy Kurde ja chcę już wiosnę, bo już nie wyrabiam z tą zimą, siedzeniem w domu i cała wyprawą związaną z wyjściem na dwór |
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas kredyt też na razie odpada, bo tż ma większość dochodów nieudokumentowanych z firmy i teraz dopiero zaczyna wykazywać, właśnie ze względu na późniejszy kredyt, do tego ja jeszcze nie pracuję...więc póki co na papierze jest tylko dochód z tż etatu... a kasę chociaż na jakiejś lokacie trzymacie? przez tyle czasu to wam się niezły procent by nazbierał
|
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
hagar1 trzymam kciuki za wasze zdrówko.. no a objawy ciążowe hahaha teraz boli mnie brzuch i to taki normalny ból jak na okres, ale ja przypominam sobie jak rosła mi macica z dzidziołem hahahah schizuje
![]() Ilona u ciebie super je zaczął spać a u mnie na odwrót te dzieci na wątku to się wymieniają hahaha aaneczka jasne że chce siostrzyczkę do Pata ale jeszcze nie teraz ![]() jak macie ochotę to zapraszam na sernik brzoskwiniowo karmelowy ![]()
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz będę
![]() baty ci się należą za takie kuszenie niedobra ty |
|
|
|
#3929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i o dziwo zero boli i skapy bardzo. A ja zawsze mialam baaardzo bolesne miesiaczki ze karetka czasami musiala przyjezdzac. Oby nastepne tez takie byly U nas od kilku dni cos sie dzieje. Dawidek pcha rece do buzi, wszytsko tam zreszta pcha.... slini sie i placze. Ma takie napady ze wczoraj tylko suszarka zadzialala. A od kad skonczyly sie kolki czyli od 2 miesiaca nic nie bylo. Nie wiem co sie dzieje czy to juz zeby, czy moze jedzenie mu nie sluzy sloiczkowe.....kurde... co myslicie? mozliew ze to zeby juz?niedlugo konczymy 4 miesiac No i bardzo prosze mnie nie kusic sernikami i takimi tam, bo ja od dzis ZACZYNAM DIETE narazi zjadlam kromke i straszanie mi sie jesc chce ;( Musze schudnac bo od porodu stoje na wadze tej samej i nie wygladam za ciekawie. Musze zrzucic 10kg. Aby wrocic do wagi przynajmniej normalnej (nie szczuplej,bo jak bylam szczupla to wazylam o 20 mniej niz teraz ;( masakra)gabisunja tez lubie wiosne, bo wogole fajnie miec dziciaczka na lato albo wiosne. Nam akurat sie porodzily na zime. Choc i tak w tym roku dlugo bylo cieplo. Ja od kwietnia do pracy wracam wiec nie spieszy mi sie do tej wiosny z tego wlasnie powodu.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-02-01 o 11:37 |
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a ja jeszcze nie mam
ciekawe czy Pomi juz dostała bo ona podobny termin, cycowa i beztabletkowa no jeszcze Mszu idę zapytać na fb
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

skoro już macie tyle kasy to czemu nie zaczynacie budowy? ja bym nie zwlekała
my na razie mamy tylko na fundamenty i piwnicę, a już zaczynamy wiosną z budową 

mamy super zdrowe dzieciaczki, trzeba się z tego cieszyć, bo ludzie mają naprawdę większe problemy 

niedobra ty