|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
No ciekawe co to ale skoro polozna mowi zeby obserwowac to moze to nic powaznego?Bo pewnie jakby uznala ze tak jest kazalaby do szpitala...takze uwazaj na siebie i obserwuj |
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Bosti,
Avikusia, ja w pierwszej ciąży w ogóle nie wymiotowałam w I trymestrze ale za to im później tym częsciej mnie mdliło, i co jakiś czas wymiotowałam aż do porodu. Czarna, no i dobrze że poszłaś |
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anika przeleci jak z bicza strzelil
|
|
|
|
|
#1504 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo mi się kolor podoba Cytat:
Cytat:
ja raz tak miałam ale w nocy mi przeszło (ja zażywam luteinę i magnez, to wtedy wzięłam 2 tabletki magnezu) |
|||
|
|
|
#1505 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i u nas się czeka tylko dwa dni![]() zaczęłam od pościeli ale chyba zacznę powoli ciuszki jak zrobię porządek w szafie, bo to nigdy nic nie wiadomo
|
|||
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Matko jak nigdy przespałam całą noc ![]() Gosik tucz dziecko, faszeruj go witaminami np. Vibovitem. Tylko tak się zastanawiam, czy po takim schudnięciu z elektrolitami w porządku Bo jest taki dla dzieci do rozpuszczania uzupełniający elektrolity ORSALIT, niezbyt dobry. Zaczynam 32 tydzień
|
|
|
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
ego u nas nie ma go w żadnym sklepie, kupuję w ciemno na all, znając tylko fotki i opisy. a teraz po tym, co napisałaś na jego temat, to jestem jeszcze bardziej wirtualnie zachwycona i zadowolona z wyboru. tylko martwię się, czy na pewno zrobią mi tą wersję kolorystyczną, co mi się wymarzyła, bo juz dośc dawno nie była dostępna, a ja mam ostatnio pecha do zakupów
no i troche się boję, ze mała sie urodzi, a ja nadal będę bez wózka czekając na kolor
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-02-01 o 11:08 |
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Ach już doczekać się nie mogę ![]() A tu o cesarce http://dzieci.pl/cid,1024119,daid,13...puticaid=6bb44 |
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Trzyrazyi, faktycznie weź jeszcze ten magnez i poleż, może to było chwilowe i przejdzie. Ja w pierwszej ciąży przeżyłam raz dobę potwornych bóli brzucha, w końcu pojechaliśmy do szpitala ale lekarz zalecił tylko nospę i leżenie.
Aja, zobaczę jeszcze co powie pediatra ale jak nic trzeba mu coś kupić na wzmocnienie. I zapisałam ten orsalit |
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1512 |
|
Rozeznanie
|
witam ;p milego dnia zycze. ja juz rano bylam na glukozie itp... jeden spacerek na tydzien nam starczy
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Montii jedni temu przyklasną, drudzy powiedzą co innego.
Natomiast ja jakoś nigdy nie zakładałam cc, ponieważ byłam po operacji ginekologicznej to ordynator starał się mnie namówić, a ja szłam w zaparte, że chcę sn. Nie brałam nigdy do siebie tych wszystkich "krwawych opowieści". Wyszłam z założenie - co będzie to będzie. Tak skupiłam się na urodzeniu młodej, na tym żeby ją dotlenić a nie drzeć pape i tlen zabierać, że zniosłam to ok. Tylko jak już ją wypychałam to trzy razy krzyknęłam "kur........" i potem przepraszałam położne, które się ze mnie śmiały Mama zaglądała na porodówkę, co tak cicho, bo ja z reguły nie wytrzymała na ból jestem, a poza tym bała sie, że w złości to jeszcze komuś przyłożyłam. ![]() Wydarłam się raz na Tż . Położna kazała mu moją głowę trzymać, no on posłusznie złapał a ja na niego z mordą, zeby mnie nie dotykał , biedak nie wiedział co ma zrobić, dopiero położna kazała mnie złapać przez poduszkę i było ok. Później mógł przeciąć pępowinę, ale nie chciał, i się popłakał ![]() W sumie każdego faceta jakiego widziałam na porodóce to płakał Ale mnie nostalgia naszła, wieczorem będzie 7 lat jak mnie bóle złapały
Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-02-01 o 11:24 |
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj się wierciłam całą noc, cały czas coś mi przeszkadzało i ręce mi drętwiały jak leżałam na lewym boku, plecy bolały jak na płasko i jak leżałam na prawym to mi się przytykał nos...
A w ogóle to jakaś zmęczona jestem drugi dzień. Nic tylko bym w łóziu leżała![]() Znowu temat o cc. Mi to spędza sen z powiek. Jedyny plus tego, że będę mieć cc to to, że hemoroidy mi się nie nasilą, ale żałuję, że od razu po nie będę w stanie zajmować się malutkim. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-02-01 o 11:25 |
|
|
|
#1515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wózeczek naprawdę fajny
|
|
|
|
|
#1516 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
same części ok. 300-400zł a ja ze stoickim spokojem powiedziałam tylko: dobrze że to tylko na auto... chociaż w środku mnie skręca ![]() ale tak sobie to tłumaczę zawsze ![]() GRATULACJE !!! Będzie więc parka Ładne imię rzadko spotykane w dzisiejszych czasach ![]() Jok3r czekamy na zdjęcia kącika Mateuszka ![]() Cytat:
u mnie też miało być inne imię awantura się zrobiła o czym tu pisałam i teraz do dnia porodu nowego imienia znać nie będą Cytat:
87czarna dobrze że się upewniłaś że ok wszystko. ale dziwne skąd to się wzięło. Cytat:
mnie też dzisiaj w nocy brzuch bolał jak na @ i jeszcze schizę miałam bo jak mnie tak bolał to w ogóle nie czułam ruchów małego (a zawsze w nocy czuję jak wstaję - zawsze). no i szturcham go lekko - nic, wstałam - nic, położyłam się - nic. to wstałąm napiłam się soku i po pół minucie mały czkawki dostał i zaczął się ruszać a ja już głupia się zdenerwowałam
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ten jest bardziej prawdopodobny,hmmm.... to biorąc pod uwage to usg, to jestem kilka dni do przodu i wtedy mam się zgłosić na ktg. Ale ja i tak przywiązałam się do 13 marca ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- [QUOTE=wanilia83;24768309] i co przyszedł w końcu ?? może ktoś go winkiem poczęstował i już nie umiał dojść ![]() wanilia, ksiądz przyszedł 20:40....... a ja od 16 na niego czekałam
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
aja to mała ma urodzinki? czy jutro?? ![]() i gratulacje 32 tygodnia ja zaczynam jutro
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie!
Widzę że cc na tapecie Ja jestem zdecydowana na sn-chyba chce świadomie to wszystko przejśc i chce móc zajmować się Małą od początku.Wiem jak może boleć po cc(miałam ciężką laparoskopię w kwietniu,a to tylko namiastka).Chyba chce sie zmierzyć z tym bólem Ból jak ból przechodzi przecież...Nuna gratuluje poznania płci ![]() To będzie parka,ale super!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś nie mam obaw przed porodem, jedynie boję się momentu jak mnie w domu złapie, ten pośpiech, a jak mój będzie w pracy... a jak już będę na porodówce to hejaa niech się dzieje co chce Cytat:
a ja wam się pochwalę, ale po cichu, że moje spojenie łonowe chyba się uspokoiło, jeszcze pare dni temu nie umiałam się ubrać.. a od 2-3 dni kicam jak zając ![]()
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się w 9 miesiącu !!!!! wow
![]() ![]() ![]() ale się już boje ![]() eirene no dokładnie, ale z autem to tak właśnie jest, psuje sie coś w najmniej oczekiwanym momencie ![]() anika post to dopiero będziesz miała po urodzeniu Natki w sensie zywieniowym a w innym to karnawał na maksa![]() gosik no ja myślę, że bedzie dobrze,poradzimy sobie dziś juz patrze inaczej na to, wczoraj miałam chwile jakiegoś załamania tym wszystkim ![]() ja się biorę za szykowanie półeczek dla naszej małej, i może pranie jakieś w końcu zrobie. byłam dziś w Lidlu bo wczoraj TZ zapomniał zajechać po pracy, ale pampków nie było nawet jednej sztuki ![]() no i w sumie to nic nie wzielam, aaa wzielam kosz na bielizne - przyda sie
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
gosik a u Ciebie czym to było spowodowane?
|
|
#1524 | ||
|
Zakorzenienie
|
o to imprezka się szykuje
Cytat:
ale sama nic szukać nie będę, płacić itd...w sumie cc to jak operacja niestety chociaż jedne przechodzą łagodnie inne nie. zobaczymy jak to będzie nastawiam się pozytywnie na sn chociaż się boję Cytat:
![]() gratulacje ![]() a ty jeszcze odpowiedniej szafy nie znalazłaś?? a czas leci ![]() ![]() ![]() jejku jak tak patrzę jak się styczniówki rozpakowują to masakra niedługo u nas tak będzie masowo
|
|
#1525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie sie to czyta z takim zaciekawieniem ![]() moze masz ochote opisac caly porod poczawszy od skurczy????hihih albo mnie na priv???
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Montii to super, że nie boli, ale uważaj na siebie.
Powiem Ci, że jak już maluszka położą na brzuch to nic więcej się nie liczy, to jest uczucie którego nie da się opisać. Eirene no właśnie też zaglądałam do nich, ech, jeszcze troszkę ![]() Casia tak szybko na porodówkę biegniesz |
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
Niektóre boją się SN i wybierają CC a ja mam odwrotnie
![]() Boję się CC i mam wieeeelką nadzieje, ze uda mi się normalnie urodzić ![]() jak sobie wyobrażę, że będą mnie ciąć i ta rana najgorsza to brrrr aż mnie ciarki przechodzą :/ |
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc chyba sobie odpuszcze......wow 9 m-c ale to poważnie brzmi
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
Eirine mój mały też dziś coś apatyczny,pare razy się poruszy i przerwa, potem miał czkawkę i znów przerwa. a ostatnio się śmiałam że ma adhad, więc spora to różnica. może ma słabszy dzień. grunt żę się wierci.
Castia gratulacje 9 miesiąca ![]() a mi teściowa przyniosła obiadek aha i mam dylemat, podpowiedzcie ktora koszulka bardziej wam się podoba?http://www.ew3.pl/zonaty-koszulka-meska-p-420.html czy http://www.ew3.pl/stop-jestem-zonaty...ska-p-151.html czy http://www.ew3.pl/machine-koszulka-meska-p-306.html ??? bo myślałam też nad tą, ale nie wiem czy na walentynki pasuje http://www.ew3.pl/bede-tata-koszulka-meska-p-170.html ... co myślicie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

Wydaje mi się,że gdyby to było coś poważnego,to miałabym plamienia i ewidentne bóle brzucha...

cala noc sie meczylam katastrofa

no i troche się boję, ze mała sie urodzi, a ja nadal będę bez wózka czekając na kolor

, biedak nie wiedział co ma zrobić, dopiero położna kazała mnie złapać przez poduszkę i było ok. Później mógł przeciąć pępowinę, ale nie chciał, i się popłakał
a ja ze stoickim spokojem powiedziałam tylko: dobrze że to tylko na auto... chociaż w środku mnie skręca