|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
hehe na lokacie no i od roku robie podkop do banku bo mam naprzeciwko domuja chce , ja chce...uwielbiam serniki a sama robiłaś dawaj przepis![]() Cytat:
ja na diecie 2 dni kiedys wytrzymałam
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
![]() Martucha no i powiedz mi skąd ja teraz biedna sernik wytrzasnę? masz szczęście ,że chociaż czekoladę mam w domu ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Gabawie i Gabi1985 widzę, że dosyć często nas podczytujecie, może dołączycie do naszego grona? |
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
teeee jestem tu jestem
mąż wrócił i sobie gadamy przepis napiszę tylko mu sprzedam syna no i jeszcze obiad zrobię bo dziś pole popisu jest wielkie - tzatzyki kurczak gyros i ryż curry ![]() no i deseroooss ![]() p.s. raz na miesiac można udać przykładną żonkę co by nie krzyczał za wizaż ![]()
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
Martucha a ty dajesz dalej mm 1 czy juz 2-ke?
|
#3936 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny! Wczoraj Kalex niejako zaprosiła minie do Waszego grona, więc postanowiłam skorzystać i w końcu coś napisać jeśli można
. Mam na imię Agnieszka i jestem mamą Zuzy która w czwartek o 12:01 skończy 5 miesięcy. Temat jedzenia jak dla mnie jak najbardziej aktualny bo jestem na etapie dostawania na łep czy moje dziecko je wystarczająco , jestem na etapie częściowego wprowadzania mm a mała jednorazowo zjada mi max 120 ml. Muszę nieskromnie dodać, że po raz kolejny znalazłam uspokojenie skołowanych matczynych myśli na tym forum.
|
|
|
|
#3937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze takim obiadkiem kusi chyba będziesz mieć dzisiaj gościa ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
bibet witamy
![]() A ja dzis nie robie obiadu bo wczoraj ugotowalam caly gar spaghetti z tunczykiem i dzis mam labe. Siedzi z DAwidkiem i gugamy sobie do siebie..... guuguu, buubuu, giii i takie tam hehe
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-02-01 o 12:44 |
|
|
|
#3939 |
|
Raczkowanie
|
Nie nie znam K|alex osobiście, ale zagadała do mnie na prv jako do "czajnika z paska" w sumie to dzięki jej za to bo pewnie bym się dalej nie odezwała . O sobie no cóż złożyło się tak, że od kilku lat mieszkam w Szwecji tutaj też urodziła się moja córka. W związku z tym, że tutaj wszystko jest naturalne i normalne (jak czasem zadaję pytania to patrzą na mnie jak na mieszkankę kosmosu) to forum było i mam nadzieję zostanie dla mnie naprawdę kopalnią wiedzy prosto z życia
|
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
bibet-witamy na forum! dziel z nami swe troski i radości
oby tych drugich było jak najwięcejgabisun-nie,nie znam osobiście bibet zauważyłam,że często nas czyta i wyslałam jej PRIV zachęcający do udzielania się w wątku ![]() hagar-współczuję problemów ze zdrówkiem! widzę,że pobudki u Was standardowo. U nas też-niby w 90% budzi się ze dwa razy,ale dziś np.budzil się rowno co 2h. No i oczywiście po 5 koniec spania ale od tygodnia udaje nam się go jakoś uśpić i tak np.dziś spał ostatecznie do 8.15 (z małą przerwą godzinną od 6 do 7,kiedy to mąż się nim zajął). waniliaania2009 - bardzo dziękuję za polecenie mi wczoraj tego kremu AA na ciemieniuchę. Oczywiście zakupiłam go i posmarowałam Matiemu główkę na pół godziny przed kąpielą. Dziś rano obejrzałam mu główkę i prawie wszystko mu zeszło! Zostały gdzieniegdzie takie niewielkie hm...pyłki Także dziś wieczorem znów użyjęaaneczka1984-podziwiam Cię z tym spaniem i z tym,że dajesz radę To ja tu narzekam na niewyspanie itp.ale moje niewyspanie do Twojego w ogóle się nie równa.Jak Ty dajesz radę? Jesz bułkę z bananem?![]() Martucha-mieszkanie z takimi dziadkami to wesołych nie należy, za to bardzo łatwo można nabawic się nerwicy
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie ,że się zdecydowałaś |
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Z pozytywnych newsów u nas:moje dziecię zaczęło piskać
W ogóle jest strasznie rozgadany od tygodnia A ostatnia wydaje z siebie radosne piski jak 'rozmawia" z maskotką,nomen omen,małego głoda,wiszącą na lodówce ---->to jego ulubiony kumpel
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
Witam
podczytuję już Was od dawna (już od czasów poczekalni ) już wiele razy się zbierałam żeby napisać ale jakoś tak schodzi... mam na imię Gabrysia i jestem mamą Natalki urodzonej 29 września 2010. Bardzo fajne to forum i już wiele razy mi pomogło
|
|
|
|
#3945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-02-01 o 14:16 |
|
|
|
|
#3946 |
|
Raczkowanie
|
i przedstawiam moją córeczkę
|
|
|
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
gabisun jak ty gotujesz zupki dla bejbika to dodajesz do nich maslo? bo w tych sloiczkowych w skladzie jest olej? i tak sie zastanawiam
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Gabi1985 no wreszcie się odważyłaś
a córeczka słodka, i jakie ma włoski długie ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tonacje ma bardzo wysoką![]() Cytat:
a ta łyżeczka to z HIPP? ![]() wiem, czytalam,że tak sugerują, ale włoski nie są przez dzien jakos bardzo tłuste/mokre? |
||
|
|
|
#3950 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie do mam karmiących piersią i dokarmiających mm jakie mleko dajecie? bo ja próbowałam dawać nan i wydaje mi się że małą brzuszek od niego boli
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- tak właśnie w tamtym tygoniu przysłali paczuszkę
|
|
|
|
#3951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- nie. Zaraz to wysycha i jest normalnie. Tluste to po oliwce
|
|
#3952 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Hej Kochana ![]() No powolutku, zamyka właśnie mąż górę- watą ociepla strych etc. Na dole mamy wykafelkowaną łazienkę,, kafle miętowe i zastanawiam się jaki kolor dodatków do tego? Fiolet? Mam foty, ale na telefonie i nie umiem z niego zrzucić... buhuhu Trochę spartolili "fachowcy" łazienkę, mają do poprawy, słów brak. To, co robimy sami jest ok, a wszystko, co fachowcy- do kitu. No, ale z męża kontuzją ciężko po kolanach coś robić... My zamieszkamy jak będzie na dole podłoga, kuchnia na tyle, żeby można żyć, dostaliśmy kasę od babci na narożnik do salonu, mam wybraną farbę, choć waham się nad 3 kolorami, mamy panele do gabinetu (tam będziemy spać do czasu jak będzie góra gotowa, żeby w salonie mogła udzielać korepetycji etc, a nie żeby bety tam leżały), mamy już kupione łóżko- 160/200 i na razie śpimy na materacu od niego w 3Cytat:
Trzymam kciuki za ząbki i siusiaka mnie te dwie "rzeczy" też przerażają. Nam ząbki nie idą, ale sąsiadki córce nie szły, nie szły i nagle odkryła... że mała ma 2!Cytat:
Jesteśmy po antybiotyku i jeszcze kaszelek został trochę. Mąż mi pomaga, wychodzę czasem z kumpelą do kina, czasem na piwko. I jest fajnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja matka polka? no co Ty ? To Ty masz dwóch rozrabiaków, ja jednego, więc się chowam ![]() Cytat:
my też piszczymy i to mocno, mąż czasem się boi, że malemu coś jest, a tu nagle piski i haha robi... ![]() Piękna ![]() A tu aktualni my ![]() edit: no i mam opatrunek na ręce, bo wylałam na siebie wrzątek i od dwóch tygodni leczę u chirurga... oparzenia I i II stopnia Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2011-02-01 o 15:16 |
||||||
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
dobra chłopaki na spacerze to wam napisze przepis
![]() ![]() SERNIK KARMELOWO BRZOSKWINIOWY to jest ciacho mojego pomysłu tzn zwykły sernik stuningowany bo kiedyś mnie naszło na kombinowanie, robię go w 2 wersjach - w zależności od czasu i chęci moich dziś zrobiła lajtowy na szybko ale przepisy podaje oba Wersja hard paczka biszkoptów puszka brzoskwiń galaretka smak dowolny 1/2 puszki "krówki" gotowego karmelu 3 serki homo (około 700g) 250 śmietany kremówki gęstej 4 łyżki cukru pudru 4 czubate łyżki żelatyny Na dno tortownicy dajemy biszkopty. Kremówkę ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dajemy cukier puder i ubijamy jeszcze chwilę Po ubiciu dodajemy serki homo po trochę i ubijamy dalej ale już na wolnych obrotach. Kroimy brzoskwinie (część odkładamy do dekoracji). Do sernika dodajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy łyżką, dodajemy też karmel z puszki tyle ile chcecie (im więcej tym będzie słodszy) i mieszamy, nie musicie jakoś dokładnie mieszać fajnie wygląda jak jest dwu kolorowy tyle żeby nie było skupiska wielkiego karmelu bo się przesłodzicie na koniec rozpuszczamy żelatynę w niewielkiej ilości wody - studzimy i dodajemy do masy mieszamy. wylewamy na biszkopty i dajemy do lodówki na 2-3 godziny - aż stężeje galaretkę rozrabiamy wg przepisu i odkładamy do wystygnięcia. jak galaretka będzie już taka trochę sztywniejsza, układamy na górze sernika resztę brzoskwiń zalewamy galaretką i dajemy do lodówki Wersja light cukierki krówki puszka brzoskwi biszkopty galaretka sernik błyskawiczny - z pudełka (plus to co tam trzeba -mleko serki homo) na dno tortownicy dajemy biszkopty. Kroimy brzoskwinie (część odkładamy do dekoracji). Kroimy "krówki" na małe kawałki. Sernik robimy wg przepisu na opakowaniu po zrobieniu dodajemy część pokrojonych brzoskwiń i cukierków mieszamy łyżką.(można też dodać ze 2 łyżki żelatyny rozpuszczone w wodzie ciepłej i wymieszać wszystko wtedy będzie bardziej stężałe bo samo z pudełka jest takie miękkie) Masę wykładamy na biszkopty. Jak stężeje na górę kładziemy brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-01 o 16:40 |
|
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
oo..witamy nowe mamusie
![]() martucha..no własnie przepis na kurczaka tez chce..ja robie cos podobnego z przyprawa gyros i do tego sos czosnkowy i pita..sama pite pieke ![]() nika...super fotki ![]() a Patryczek od kilku dni chce przekrecic sie na brzusio i nie daje rady...strasznie sie morduje przy tym..a jak juz prawie na brzusiu jest to nie wie co z rączkami zrobic i sie drze ![]() przyznac jednak trzeba ze uparciuch jest i nie przejmuje sie niepowodzeniem ![]() A jaki mi 'komplement ' tz wczoraj strzelił to hoho ![]() Domik uwaliłó kupśtala i gadam do tża zeby mu pieluszke zmienił a ten do mnie "żonuś no co ty..przeciez ty jestes w tym najlepsza..ja tak nie potrafie ładnie i sprawnie zakładac pieluszki jak ty "![]()
|
|
#3955 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
aa ząbki - no jak już 4 mce kończycie to czemu nie... tu przeca u 3 miesięcznych dzieci (trzy z kawałkiem) już były zęby ![]() na razie jedynkę ale jak skończę to opakowanie to zaczynamy przechodzić na 2 (bo w piątek kończymy pół roku) trochę to potrwa bo chcę co 2 dni zwiększać ilość 2 - najpierw 6 łyżeczek 1 i 1 dwójki, potem 5 na 2, 4 na 3 itd... co dwa dni będę zwiększać więc ze dwa tygodnie nam to potrwa... Cytat:
super że w końcu napisałaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
super że jesteś a córcia ma włosyyyyy wow ![]() Cytat:
trzymam kciuki żeby u was było bezproblemowo z ząbkowaniem ![]() ![]() no i za szybkie wyleczenie ręki... aaaa cudne fotki Pablo takiii duży ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
ja tak mówie mężowi o paznokciach i on u nas obcina ![]() na kurczaka - kroisz pierś na małe kawałki, obsypujesz solą pieprzem i przyprawą gyros i na trochę odkładasz do lodówki - a potem smażysz ![]() ryż - 2 woreczki wrzucasz rozgrzaną oliwę na patelnie (nie ugotowane) i podsmażasz ale cały czas musisz mieszać, jak się trochę zeszkli to zasypujesz go curry - ale dużo żeby był cały żółty i mieszasz... po jakimś czasie podlewasz go wodą - w ciepłej wodzie rozpuszczasz kostkę rosołową - podlewasz i mieszasz tak dużo podlewasz aż sie zrobi ryż - lepiej dolewać po pół szklanki wody co chwilę bo jak dasz za dużo na raz to ryż się zrobi a woda jeszcze będzie a chodzi o to żeby ryż zabrał całą wodę no i sałatka z tzatzykami - ogórki ścierasz na tarce odsączasz z wody i mieszasz z jogurtem greckim, (tak żeby było wymieszane ale żeby jogurtu nie było za dużo) dodajesz 4 wyciśnięte ząbki czosnku sól i pieprz mieszasz... i tyle jako sos, ale ja dodaje jeszcze ćwiartkę białej kapusty z tartej na tarce - i robi się z tego sałatka - surówka tyle ze trzeba dodać jeszcze trochę jogurtu żeby było "mokre" doprawiasz i tyle
|
|
|
#3956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
siedem pięćdziesiąt
![]() :hahahah ![]() a chłop wie jak się wykręcić ![]() - Patryk od 2 dni stara się "m" powiedzieć i tylko tak mruczy i mu się nie udaje a mąż mi mówi - patrz on mówi mama woła ciebie - ty masz go wziąć albo cały czas mówi - Pat pamiętaj najpierw masz powiedzieć mama - a ja mówię a czemu a on na to proste- bo w nocy ciebie będzie wołał ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- i znowu bym zapomniałą o najważniejszym PROSZĘ o wypełnienie petycji - o refundowanie szczepionek na hpv http://www.kwiatkobiecosci.pl/a/193/...acicy_w_polsce
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-01 o 16:00 |
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Nikuś mięta z fioletem bardzo ciekawe połączenie
tylko raz na jakiś czas trzeba go zalać ace kurcze czyli przeprowadzka już tuż tuż ) to porób fotki a w salonie macie już podłoge? ile w sumie czasu trwała u was budowa? a z fachowcami tak to jest niestety...cięzko trafić na kogoś dobrego i tak zawsze jak się robi samemu dla siebie to się zrobi lepiej ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Przypomniało mi się ,że Wanili nie odpisałam ![]() Kurczaka normalnie gotowałam ( tzn. jego nogę ) trochę długo bo to wiejski kurak był , osobno gotowałam dwa woreczki ryżu brązowego. Kuraka potem obskubałam z mięsa ,wrzuciłam do ryżu, dolałam przegotowanej wody i zmiksowałam wszystko, no i potem do pojemniczków i do zamrażalki
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
gabi1985 witaj. Też mam Natalkę z 29 września, ale nasza czuprynka przy długich włoskach twojej córki się chowa
![]() Cytat:
smaruje kremami i czekam na lepsze czasy.--------------------------- Moja córcia wreszcie nauczyła się sama trzymać gryzak, wcześniej musiałam jej pomagać. Odkąd pogryza sama zrobiła się łagodniejsza. A teraz siedzi, piszczy, gada do rybek i wydaje mi się, że tak w ogóle to kupę robi ![]() edit: Nie mogę dodać zdjęcia nie wiem czemu.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2011-02-01 o 18:07 |
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Nikuś dopiero teraz u Klarissy doczytałam o twojej łapce bidoku mam nadzieję, że już nie boli
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

no i od roku robie podkop do banku bo mam naprzeciwko domu
a sama robiłaś
dawaj przepis
ja na diecie 2 dni kiedys wytrzymałam

masz szczęście ,że chociaż czekoladę mam w domu 

zauważyłam,że często nas czyta i wyslałam jej PRIV zachęcający do udzielania się w wątku