|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
Cytat:
A o pracę się nie martw, na początku każdy się stresuje, a potem przyzwyczaisz się, może poznasz jakiś sympatycznych ludzi![]() Cytat:
W zeszłym tygodniu pisałam 4 egzaminy z gorączką i lekko nie było, mam nadzieję, że i Tobie się uda, chociaż wiem, że nauka przy gorączce do najefektywniejszych nie należy. Trzymaj się Cytat:
Ja jutro ostatni egzamin i kończymy sesję |
||||
|
|
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
beoneself i jak wrażenia?
jestem ciekawa opinii
|
|
#1593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Podsumowując dzisiejszy dzień:
Cytat:
Trzymam kciuki i życzę fajnych ferii
|
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie to sama nie wiem co powiedzieć
![]() Praca jest świetna, finansowo obecnie średnio ale z perspektywami na o wiele więcej, stanowisko też rozwojowe - właściwie w tej chwili wszystko zależy tylko i wyłącznie ode mnie. Bo ja się boję, że najzwyczajniej w świecie nie podołam - że nie będę miała umiejętności, których będą ode mnie wymagać - mam wrażenie, że całe szefostwo zupełnie zapomniało, że jestem studentką drugiego roku, a nie architektem z dyplomem |
|
|
|
#1595 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale jeżeli chcesz to poczytaj sobie np chociażby gdzieś w Internecie czy w jakichś informatorach o kierunkach studiów, perspektywach zawodowych po nich i może Cię coś natchnie ![]() Cytat:
też kiedyś pracowałam w szkole językowej w tym samym charakterze co Ty, ale dosłownie przez chwilę, bo to była masakra, strasznie nieprzyjemnie wspominam No i praca miała być stanowczo dłuższa niż 5 h dziennie ![]() A skoro piszesz , że kończysz anglistykę to myślę, że masz dużo perspektyw jeśli chodzi później o pracę. Nie wiem jak jest w Twoim mieście, ale u mnie szkoły językowe wyrastają jak grzyby po deszczu i na gwałt potrzebują ludzi, praktycznie po licencjacie są już duże szanse na znalezienie zatrudnienia. Powodzenia w nowej pracy
|
||||
|
|
|
#1596 |
|
Raczkowanie
|
beoneself cieszę się. Wspominasz o tym, że finansowo średnio tzn nie pytam o szczegóły ale stawka za 1 h niska? czy godzin tygodniowo mało?
Ja muszę się pochwalić, że dostałam tę pracę i wydaje się, że będzie dość fajna tylko, że jest ten sam problem co u Ciebie. Nie oczekiwałam wielkiej stawki, ale myślałam, że jak na duże miasto i na pracę w sekretariacie będzie troszkę więcej. Będę miała umowę zlecenie, czy wiesz jakie są te wszystkie podatki itd dla studentów przy takiej umowie? znam swoją stawkę brutto za 1h ale nie wiem ile będzie netto (nie orientuję się jeszcze w tych wszystkich podatkach i składkach)
|
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
Honey - ja też jestem bezrobotna, co w perspektywie tylko 3 dni 'uczelnianych' nie zapowiada się rozwojowo. Chociaż coś drobnego by się przydało, ale w moim regionie to można sobie żyły wypruć, a a roboty dalej będę szukać
![]() Gratulacje dziewczyny, pokażcie szefostwu, że z Wami to nie przelewki, tylko świetna i efektywna praca
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie jakiś sposób na to, żeby nie czuć się wiecznie ospałe i zmęczone? Bo to, jak ja się ostatnio czuję to jest jakaś przesada.
Wczoraj położyłam się o 22 a dzisiaj po prostu nie byłam w stanie się o tej 6 obudzić. I tak ostatnio było codziennie - po 7-8 godzin snu, a ja ledwo zaczynam funkcjonować
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może kawa z rana ? albo jakiś energy drink ? ja to nawet jakbym dłużej spała to też będę czuć się zmęczona i obolała, myślałam już o jakiś witaminach
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, umarł wczoraj nagle mój najukochańszy i najlepszy na świecie dziadek. ;( Szok straszny, nie mogę w to w ogóle uwierzyć. To był człowiek jakich naprawdę mało na tym świecie. Wczoraj obydwie z siostrą płakałyśmy przez telefon (mieszka za granicą) to tylko wzajemnie mówiłyśmy, że wszystkim dookoła przez całe życie chwaliłyśmy się jakiego mamy cudownego dziadka.
![]() A życie się toczy i trzeba iść dalej, ale kurde. ![]() Miałam dziś mieć drugą poprawę matmy, nawet tam nie poszłam. Mam nadzieję, że da mi inny termin. Nie wierzę. I przepraszam, że tu tak piszę, ale chyba mam taką potrzebę.
|
#1603 | |
|
Zadomowienie
|
zaraz szału dostane ;<<<<<<<<
mam ferie i od dwóch dni siedziałam sama w domu, bo wszyscy są zbyt zajęci żeby się spotkać. cieszyłam sie ze w koncu jest sroda bo mialam isc z kolezanka na lyzwy, do kina, do kfc i do niej... i co ? ona nie moze. powód rozumiem, bo jej mama zachorowała. tylko ze mialam sie z nią spotkac w piątek - odwołała. w poniedzialek też. i dziś tez. ale miało być na 100%. ją jeszcze zrozumiem. ale pisze do innych kolezanek to jedna jest ciągle ze swoim chłopakiem a reszta jest zajęta. cholery dostaje już sie rozryczałam, bo *******ę takich przyjaciol;/ znowu caly dzien w domu, nicnierobienia i rozpaczy. mam dosyc ;<<<<<<<<<<<<< ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
ale nic nie da się zrobić. możesz jedynie umocnić swą rodzinę w relacjach, jeśli są złe. czas ci pomoże. trzymaj sie |
|
|
|
|
#1604 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są takie specjalne herbaty yerba mate, które dodają energii ![]() Cytat:
Nic nie jest w życiu nam dane na zawsze,ludzie przychodzą i odchodzą, ważne, że mamy ich w sercu Dużo siły Ci życzę, wytrwasz na pewno ! Cytat:
To aż 2 tygodnie, ale też tylko 2 tygodnie, jak wróci szkoła to będziesz żałować, że nie cieszyłaś się z wolnego czasu( wiem co mówię )
|
|||
|
|
|
#1605 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Zaliczyć zaliczę, no ale 5 nie będzie Ale co tam ![]() Cytat:
Szczere wyrazy współczucia... Znam Twój ból... niestety...Cytat:
Ale ... jeszcze jutro egzamin z chirurgii i wolnee!! |
||||
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie, ciężko jest, ale jakoś to będzie, musi być.
Dzisiaj mama jedzie do babci na noc, a do mnie przyjeżdża tż, bo też nie chcę być sama. PS. Dostałam czwórkę z wczorajszego egzaminu.
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama 2021 2022 Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2011-02-02 o 13:26 |
|
|
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
Beoneself ja Cię niestety nie pocieszę, bo mi nic nie pomaga, ani żadne zimne prysznice, ani kawa (teraz będę piła już 3....czasami trochę pomoże, ale bez szału
) ani energy drink. Czasami kawa i energy działaja na tej zasadzie że nie mogę usnąć, ale siły żeby zrobić cokolwiek i tak nie mam... więc to mija się z celem.Wczoraj na korepetycjach u pewnej rodziny zakomunikowałam, że znalazłam pracę na pół etatu i że raczej będę musiała zrezygnować z prywatnych lekcji. Z mamą dzieciaków których uczę mam dobry kontakt, więc spytała mnie o stawkę. Stawka za godzinę którą jej podałam jest brutto, ale specjalnie powiedziałam, że to stawka już "do ręki" (domyślałam się jaka będzie jej reakcja). Zrobiła kwaśną minę i powiedziała, że w firmie jej męża sprzątaczka która pracuje 2 razy w tygodniu po 4h zarabia 12000zł... Nie wiem czy było to z troski czy zwyczajnie była ironiczna.Troszkę mnie to zirytowało, bo dała mi do zrozumienia, że będę pracować za marne grosze- według niej. Sama jednak nie widzi, że mimo, że jej dzieci uczę już drugi rok szkolny to ani ja nie zażądałam, tym bardziej ona nie zaproponowała mi większej stawki niż ta początkowa. Moje koleżanki nawet te które mieszkają w 'biedniejszych' miastach biorą za 1h korków nawet 10zł więcej. Poza tym ja jeszcze do nich dojeżdżam i za dojazd (koszt biletów+stracony czas) nie doliczam! Co więcej, mam już tytuł licencjata, za pół roku zdobędę magistra, mam ukończony kurs metodyczny, odbyte praktyki w Lo i gimnazjum oraz prawie 5 lat nauczania indywidualnego. Ja z nowej pracy bardzo się cieszę chociaż przyznam, że mam teraz sesję i z tego względu mam troszkę nastrój nerwowo-depresyjny . Przede wszystkim jest to stała praca, którą znalazłam w ciągu niecałego tygodnia. Miejsce pracy jest 1-2 minuty na piechotę o moich uczelni i ok 20 minut od mojego domu. Babka powiedziała, że jeśli wszystko będzie zrobione to nie muszę bezczynnie siedzieć i gapić się w sufit tylko, że mogę poczytać książkę (pouczyć się ). Bedę sie posługiwać też angielskim więc praca związana poniekąd z moim kierunkiem. Naprawdę widzę dużo plusów . Oczywiście są ludzie którzy zarabiają krocie, nawet studenci... Ale moim priorytetem teraz jest przede wszystkim być jak najbardziej niezależna finansowo i nie liczyć na pomoc rodziców, którym też jest ciężko. Nie mam doświadczenia, praca też nie jest mega ciężka więc tylko się cieszyć. A jak będę mieć już w kieszeni dwa "magistry" to wtedy mogę wybrzydzać, i to chyba i tak dopiero jak zdobędę jakieś doświadczenie. Teraz cieszę się z tego co mam i jak najbardziej to doceniam
|
|
#1608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a studiujesz zaocznie czy dziennie?
|
|
|
|
|
#1609 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, nieustannie próbuję zmieniać się i swoje życie na plus
jak na razie zmieniłam mieszkanie, zdrowo się odżywiam i nabrałam sporo dystansu do niektórych relacji z ludźmi zaliczyłam wszystko na studiach i leniuchując natrafiłam na stronę internetową policealnej szkoły... obecnie studiuję dziennie filologię angielską, ale zainteresował mnie kierunek technik organizacji reklamy w tej szkole policealnej.. zajęcia dobywałyby się w trybie zaocznym i były by za darmo. Myślicie, że warto?
|
|
|
|
#1610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co jest tego powodem. W ogóle na nic nie mam ochoty, wszystko mnie zniechęca na dodatek. Jak wrócę, że szkoły to padam poprostu. Idę wypić kawkę, a potem muszę się wsiąść za geografie.
Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. Więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . Edytowane przez Normalnie_Nienormalna Czas edycji: 2011-02-02 o 16:12 |
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, że warto a ja przyznaję się bez bicia, że cały poniedziałek w wtorek nic nie robiłam ale za to dziś nadrobiłam ![]() -posprzątać - zrobione -zadbać o paznokcie- zrobione -zrobić pranie- zrobione -obiad- zrobiony -zakupy- zrobione -znaleźć czas na wizaż - jest ;D -znów szukać pracy (oby się znalazła jakaś ciekawa gdzie mnie zechcą )
|
|
#1612 |
|
Inkwizytor
|
Dzisiaj napisałam egzamin i teraz staram się jakoś zmusić do nauki na jutrzejszego kolosa, niestety zbieram się już 3 godzine i nie umiem zacząc
Za to pouczylam się angielskiego
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#1613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w piątek ostatni egzamin jutro : * francuski * nauka na egzzamin piątkowy i oby do piątkowego wieczoru
|
|
|
|
|
#1614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. Więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
|
|
|
#1615 |
|
Wtajemniczenie
|
jutro ostateczna mobilizacja, bo w piątek wieczorem ustny - trzymajcie kciuki!
|
#1616 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pracy to świetnie, że dostałaś. Ciesz się, że zdobędziesz doświadczenie szczególnie w pracy administracyjno-biurowej Nie od razu Rzym zbudowano, od czegoś trzeba zacząć, wg mnie znalazłaś świetną posadę ; ja sama też udzielam korepetycji i też najchętniej znalazłabym taką pracę najlepiej na pół etatu, ale na cały etat jest ciężko znaleźć a co dopiero na takich warunkach, dlatego powinnaś się tylko cieszyć![]() Może ta praca da Ci dużego kopa i od razu wniesie więcej siły w Twoje życie, w wielu wypadkach znalezienie dobrej, ciekawej pracy działa mobilizująco. ![]() Cytat:
Cytat:
Codziennie po powrocie ze szkoły 30 minut np nauki czy robienia czegoś konstruktywnego. Na początek warto stawiać sobie właśnie takie małe cele, aby się nie zniechęcać, a potem zacząć stawiać sobie wyższe wyzwania. |
|||
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam łykać magnez i lecytynę... może coś pomogą. Pamiętam, że lecytyna zawsze dawała mi niezłego kopa
![]() A w nowej pracy... póki co jest bardzo fajnie, na razie się "urządzam", prawdziwa praca zacznie się za tydzień-dwa i wtedy wszystko się okaże...
|
|
|
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
Beoneself a mogłabyś napisać coś więcej o swojej pracy?
na czym ona polega itd? Widzę, że też jesteś rannym ptaszkiem?![]() Ja zaczynam dziś, ale idę tylko na 3-5h. Dostałam taki folder informacji, które muszę przyswoić ![]() theoneandonly robiłam badani i są ok (mimo, że nie jem mięsa od 8 lat). U mnie stwierdzono hipotonię pierwotną- po prostu bardzo niskie ciśnienie krwi. Teraz łykam tylko magnez i potas, ale ostatnio coś zapominam ![]() Coma_ co też by się przydało.
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam niskie ciśnienie krwi, byłam u lekarza i nawet nic mi na to nie przepisał, bo stwierdził, że nie chce bym potem przychodziła z wysokim ciśnieniem ;/
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie kolejny dzień chorowania, masakra, nie mam na nic siły a jutro egzamin... na szczęście zaraz po nim jadę do domu na ferie, więc może się jakoś wyleczę. Jak tylko wrócę do zdrowia to wracam do swoich wszystkich postanowień, ale póki co robię tylko to, co konieczne, czyli nauka na egzamin
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

Nigdy wcześniej nie pracowałam i to od razu w takim miejscu gdzie ma się kontakt z ludźmi- klientami. Mam mętlik w głowie, jestem podekscytowana ale i się boję ehh 
A o pracę się nie martw, na początku każdy się stresuje, a potem przyzwyczaisz się, może poznasz jakiś sympatycznych ludzi

ale przynajmniej dowiedziałam się że zaliczyłam egzamin na 4,5
"stara wersja" mnie sprzed kilku miesięcy raczej w tych okolicznościach nie poszłaby na rozmowę, bo przecież za późno się dowiedziałam, mam za dużo stresów następnego dnia itd- na pewno znalazłabym wiele powodów by nie iśc... Może przez pierwszych kilka sekund właśnie tak sobie pomyślałam, ale później stwierdziłam: "a dlaczego nie, co mi szkodzi?". I prawda jest taka, że nic nie straciłam a tylko zyskałam