|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
hej dziewczynki
ja dziś troche poddenerwowana bo wizytę u gina mam o 15 |
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
kciuki idą w ruchbędzie usg?
|
|
#1863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() będzie ok BABONIKU śliczna dzidzia na fotkach |
|
|
|
|
#1864 |
|
Zadomowienie
|
Pieleszka to ja narobiłam smaka arbuzem.
Wczoraj całego wcięłam. i czuję się swietnie. Nigdy w życiu tyle nie zjadłam, ale to głównie woda, więc w boki nie pójdzie. Niestety nie wiem gdzie możesz dostac arbuza w Polsce. Ja mieszkam w Londynie. O ile dobrze kojarzę, to któreś z dziewczyn wspominały coś o Biedronce. Powodzenia w szukaniu. Mi zajęło 3 dni, ale udało się.Też się martwię, że nie będę wiedziała jak wziąśc na ręce.To może spaśc z przewijaka??????Teraz to dopiero zacznę panikowac. |
|
|
|
#1865 |
|
Zadomowienie
|
agni ja nie wiem jak zmienić pieluszkę, jak ubierać - np czy samo body wystarczy czy nie?? muszę sobie kupić duuuuży poradnik ...
A tak w ogóle dziewczyny ile kupujecie ubranek w rozmiarze 56??
|
#1866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zajrzę do biedronki, bo w Lidlu brak, w Tesco też, że o osiedlowych nie wspomnę... |
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więcej ciuszków na 62 i 68 będzie potrzebne mam już chyba 12 par bodziaków i tyle nie polecam kaftaników czy koszulek, podwija się to strasznie, niewygodnie maluchowi, lepiej bodziaki śpiochy, półśpiochy, pajace, rampersy są ok
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zamiar kupić 5 bodziaków z krótkim, 3 na ramiączkach, 3 z długim, ze 4 pajace, 3 spiochy i może ze 3 koszulki. W sumie nie więcej niz 5 sztuk kazdego rodzaju.
|
|
|
|
#1869 |
|
Zadomowienie
|
kiedyś probowałam zmienic pieluchę siostrzeńcowi i jak zakleiłam te paski i go podniosłam, to pielucha zsunęła się. Chyba coś źle zrobiłam, ale ja się bardzo bałam,żeby mu brzuszka nie ścisnąc.
Mnie nurtuje masa pytań typu: A kiedy można wyjśc z dzidzią po raz pierwszy na podwórko? Poród mam na 29 lipca. Czy trzeba zakładac skarpetki latem? i czapeczkę? czy trzeba zasłaniac wózek pieluchą? Bo widziałam ,że tak robią z niemowlakami, dlaczego? Jak długo powinien trwac pierwszy spacer? i czy takie małe dzieciątko w lecie w nocy też powinno spac w czapce? Jaką temperaturę ciała powinno miec maleństwo, żeby sie nie przegrzało i nie było mu zimno? kiedy dziecko ma kolkę? jak sobie z tym radzic? Słyszałam coś o koprze włoskim, czy tak małe dziecko może to pic? |
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
BABONIK prześliczne fotki dzidzi!!!!
to my mamy slabosc do puntolota ![]() ![]() fajnie ze dzis odbieracie- wreszcie!a gdzie sie podziewa maugoszatka ? ja mam dzis wizyte na 18.... |
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj robię zasiewy rzeżuchy bo gdzies mi sie przewinęła ostatnio torebka nasionek i mam smaka
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi spacerami to ja słyszałam najpierw o 'werandowaniu' czyli że najpierw stajesz z dzieckiem przy otwartym oknie na chwile i tak coraz dlużej, a potem na spacer, ale nie wiem czy w lecie też tak trzeba ?
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skarpetek zakladac nie bede jak bedzie goraco, czapeczke jak bedzie wietrznie, maluszka bede chronila od słońca, pierwszy spacer z 30 min, kolejny z 45 a potem z godzinke dziecko w ogole powinno spac w czapeczce? moj synek zima nie spal w czapeczce, wiec nie lepiej dziecka nie przegrzewać, 18 stopni w pokoju do snu jest ok Filip nie mial kolek ale gazy mu czasem dokuczaly, pomagala suszarka, lekko ogrzewala brzuszek, a szum uspokajal, lezenie na brzuszku, masaze... koper wloski od urodzenia jest, gotowe herbatki z hippa czy bobovity to moja subiektywna odpowiedz
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro robię takie gołąbki bez zawijania coś jak te z reklamy Knorra
ale po mojemu, i z kapusty pekińskiej. Jak bedziecie chcieć to Wam napiszę dokładniejszy przepis Ale pychota będzie, i znowu bedzie że smaka zrobiłam
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Żanka będe mieć USGbo ja na chodzę prywatnie i co wizytę mam, bo to wliczone w cenę, poza tym to chcę zobaczyc dzidziolka
Beatka narobiłaś mi ochote tą rzeżuchą ale zapachu jej nie wiem czy teraz zniosę, bo jak rośnie to ona wydziela taki ostry dziwny zapach który siedzi w całym mieszkaniu ..... teraz to dawaj ten przepis, może ja tez jutro zrobięBabonik super zdjęcia i jak ładnie widać dzidzię Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2011-02-02 o 10:21 |
|
|
|
#1876 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Ja rano na kibelek a tam znów plamienie ![]() Aż tydzień spokoju miałam.Wścieknę sie.,I do tego boli brzuch,krzyż i szyjka cholera jasna Latem werandowałam maluchy w ok. 5 dobie a 6 poszły na dwór na parę minut. Bez czapeczki,skarpetek ale osłonięty pieluszka by miał sie do czego przytulić a druga na budę bo muchy latały. Ja kaftaników mam masę ale nie będę używać ani ich ani koszulek.MNie cierpię tego.Plecki wiecznie na wierzchu i pewnie bolą jak to to się podwija ![]() Za to kocham rampersy,pajace,bodziaki. 56 mam po kilka sztuk wszystkiego a resztę 62.Na większy wzrost urodzeniowy nie liczę ![]() Jak ja się bałąm wykąpać Maksa po porodzie a miałąm 17 lat.I dawałam radę. Ze wszystkim.Sama poza noszeniem wody. Moi kolek nie mieli-moż ei tym razem nas to ominie. Nic dzis nie robie-leżę bo sie boję. Kmat niestety się nie odezwała a i \Maugoszatkę wcięło
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
ja ma dosłownie kilka ciuszkó na 56, poprzednio po tygodniu już mial rozmiar 62. no i tego pewnie mam duzo, nawet nie wiem bo wszystko u mojej mamy leży. ale miejsce w szafie juz mam zarezerwowane. kaftaników tez nie lubilam, ale koszulki/bluzy wg mnie ok - na bodziaka oczywiscie. podobno zasada w ubieraniu jest taka - jedna warstwe wiecej niz siebie. wiec jak latem bysmy na staniku lataly to dziecko tylko w bodziaku
![]() czy ktoras z mam juz dzieciatych werandowala (wietrzyla przy otwartym oknie) dziecko czy tylko ja po jakims tygodniu czy dwoch wlasciwie od razu (po 2 dniach werandowania zaledwie) pojechalam na 2h spacer (ale cieplutko bylo)...z przewijaka moze spasc jak sie mocno wygnie by sie z brzucha na plecy przewrócic, ale to rzadki przypadek. no chyba ze nie pilnujemy. predzej np z kanapy spadnie
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
latem chyba nie trzeba się tak szczypać
|
|
#1879 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z pracy.
Ja jakoś nie obawiam się tych wszystkich nowości związanych z niemowlakiem. Może dlatego, że mam dużo młodszego brata którym się zajmowałam, no i teraz malutką bratanicę jeszcze Martwi mnie jedynie czy wszystko kupię do przyjścia maluszka. Czy się nagle nie okaże, że coś mi jest niezbędne a ja o tym zapomniałam ![]() Co do werandowania, to moja bratanica urodziła się początkiem lata i werandowana była tylko raz, potem od razu spacerki Słoneczko trzymam kciuki za wizytę. Babonik piękne zdjęcia.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-02-02 o 10:52 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
ja już powoli kompletuję wyprawkę
mam pieluchy tetrowe, butelki 2, pampersy, jakieś kosmetyki najgorszy wydatek to jednak wózek
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Tez pomału kompletuje. Mam rożek, śpiworek, kocyk, ręczniczek, troche ciuszków (wczoraj robiłam przegląd i M. stwierdził, ze to głównie męskie rzeczy,
eee tam uniseksy to są.) No i mam dwie pary taki świetnych spodnino i połowe kasy na wózek. |
|
|
|
#1882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam podobny z USG genetycznego i powiem Ci, że oglądam go codziennie - niezwykły widok i niezwykła pamiątka będzie
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na jakiś przypływ gotówki i będę dalej kupować
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
koper wloski mozesz tez pic sama jak karmisz piersia, bo idzie z mlekiem odrobine. ale uwaga - jest wiatropędny! i dla ciebie i dla dziecka
![]() temperatura dziecka - jest wyzsza niz doroslego (37 to norma), ale poznasz jak bedzie mialo kark zimny to za zimno, jak goracy i spocony to za ciepło. nie sugeruj sie raczkami. skarpetki w lecie - tak, lekkie bawełniane, butow nie nosi przeciez. mi czasem latem zimno w stopy to i dziecku moze byc. ale jak upał to i z czapeczki (to jak wieje ubieram, albo jakby na sloncu pelnym bylo, ale w to wątpię) rezygnuje. ogolna zasada - jedna warstwa wiecej niz my, wiec jak nam zimmno z krotkim rekawie to dziecko musi byc w dlugim, jak my na staniku i umieramy z ciepla to dziecko tez tylko w bodziaku lub pampersie nawet pielucha - zapinasz rzepy w odleglosci ok 2-3 cm od siebie, zwykle jest tam jakis obrazek wiec jest on widoczny. jak dziecko bardzo chude to jeszcze ciasniej, a jak naprawde pulpet to poluzuj. poczatkowo jeszcze na pepuszek trzeba uwazac, zeby nie byl pod pielucha. wystarczy podwinac pieluche do zewnatrz i wtedy zapiac (lepiej nie wycinac dziurki, bo ten wkłąd moze wyleciec - to takie granulki jakby, a jak nasiaknie to niezła galaretka )
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-02-02 o 11:17 |
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
mąż smaży frytki, chyba spróbuję trochę
|
#1886 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze Wy już kupujecie a ja nie mam jeszcze nic
Resztę wyprawki to na razie sobie tylko ogladam na allegro, ale jeszcze nie kupuję. pieleszka ja widziałam wczoraj arbuza w realu, może u Ciebie też będzie ![]() Babonik piękne zdjęcia Ale zimno u Nas dzisiaj niby - 5 ale wietrzysko wieje i ma sie wrażenie jakby było z -10
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
a my dziś musimy tort zamówić na urodziny na sobotę
ehh nie chce mi się wychodzić z domu, dziś zimno i słońca nie ma
|
#1888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najbliższy real jest jakieś 100 km od gorzowa no ale będę próbowała w biedronce i w bomi |
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
w warzywniakach nie ma?
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Sloneczko, CarmelaSoprano Kciukasy zaciśnięte za wizyty! ![]() ![]() Narobiłyście smaka arbuzem, tez bym kurcze zjadla ![]() Ja to też mam niezłego stracha przed noworodkiem, nigdy nie przewijalam, nie zajmowałam się-czy ja sobie poradzę? Trzymam się myśli, że przecież każda pierworódka nie ma pojęcia a daje sobie radę to dam i ja! ![]() Ja też się boję kupować jeszcze jakieś rzeczy, w poniedziałek mam wizytę, jesli będzie wszystko wporządku i potwierdzi się że chlopczyk to zacznę powoli kompletować wyprawkę, na maj-czerwiec zostawię tylko wózek, łóżeczko, huśtawkę, krzesełko do karmienia... ![]() Nerola co to sie dzieje? Leż, nic dzisiaj nie rób, a w razie czego do lekarza. To ten krwiak znowu?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

kciuki idą w ruch
Wczoraj całego wcięłam. i czuję się swietnie. Nigdy w życiu tyle nie zjadłam, ale to głównie woda, więc w boki nie pójdzie. Niestety nie wiem gdzie możesz dostac arbuza w Polsce. Ja mieszkam w Londynie. O ile dobrze kojarzę, to któreś z dziewczyn wspominały coś o Biedronce. Powodzenia w szukaniu. Mi zajęło 3 dni, ale udało się.
05.06.2010

zębole