Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-02, 10:48   #2851
cigi
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Ja mam bardzo dużo kosmetyków do włosów,ale nie tych drogeryjnych-tylko własnoręcznie robione(wiem co w nie pakuję)albo kupione,ale już składowo sprawdzone(minimum chemii,SLS,silikonów)
Alkohol chyba tez niezbyt dobry dla wloskow? Bo mam tkie kosmetyki, efekt jest super, ale wlosiska i tak suche; ale alkohol jest;
A ana polec cos prosze; napisz jakie to skladniki powinny byc i smialo ewentualnie zrob reklame, podaj konkretne marki; Ja potrzebuje cos na wlosy suche i zniszczone (mimo, ze nie farbowane) bo krecone lekko; i cos takiego, zeby mi lokow nie rozprostowalo, zeby raczej krecilo, ale wygladzalo wlosy, meszek; Ale ogolnie cos na odbudowanie i odzywienie; To jakie skladniki? A moze jakies pomysly na maseczki?

ferrou, a dajesz bakterie oslonowo? mlekowe? flore jelitowa;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 10:54   #2852
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Dziewczyny,które były zainteresowane tym kardigianem ażurowym z h&m informuję,że doszedł i jest świetny

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:02   #2853
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,które były zainteresowane tym kardigianem ażurowym z h&m informuję,że doszedł i jest świetny
http://moda.allegro.pl/nowosc-hm-kar...415098184.html

to był ten?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:11   #2854
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ja już po wizycie u lekarza - Marci zdrowy choć nadal ma krtaniowe charczenie Pediatra nie wyklucza że to od remontów i dostałam skierowanie na konsultacje z laryngologiem ...

Ja Wam mogę napisać jak swoje włosy jeszcze przed ciążą doprowadziłam do rewelacyjnej formy i każda koleżanka mi mówiła "wow" Teraz walczę, bo mam ruinę po ciąży i karmieniu codziennie wsmarowywałam w skórę głowy seboradin niger - śmierdzi to to okrutnie, ale naprawdę po jakiś czasie wyparowuje. Dwa razy w tygodniu (a później raz) robiłam maseczkę z drożdży, żółtka jajka, rycyny, cytryny - masakra, ulepek na głowie i ciężko było spłukać ale efekty po kilku maskach - rewelacja!! Odżywka kallos latte - moja bomba od wielu lat!! same naturalne składniki i za 1000ml - 20 zł i uwierzcie mi że jak zawsze włosy miałam krótkie to w życiu nie zapuściłam tak długaśnych jak po tych zabiegach!! I były cudne i błyszczące

Ania p a Ty planujesz powrót do pracy jak Olę odchowasz nieco??

ana daj jeszcze raz link do sweterka bo zgubiłam

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:12   #2855
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja w kwestii farbowania wlosow nie powinnam sie chyba wypowiadac bo ja sama kolory zmieniam co chwila, za sztbko mi sie nudza te same i ja na twoim miejscu bym sprobowala, biorac pod uwage ze chcesz kolor jasniejszy jak bedziesz sie czula zle zawsze za jakis czas mozesz sobie na "swoj" ciemniejszy przefarbowac.
Jak nie sprobujesz bedziesz sie meczyla , bo bedziesz myslala jak bys wygladala.
Na wysuszone wlosy polecam jedwab, ja jak mialam popalone to tylko jedwabiem eje smarowalam i bylam w szoku jak szybko dziala.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

minka moja mama w ubezpieczalnii pracuje i od rana dzis w sieradzu juz 7 kolizji bylo.
weź nie strasz, ja musze do sieradza jechać bo z Amelką do okulisty jade

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
super że z małym lepiej

minka ja się dostalam na dzienne na gospodarke przestrzenna też własnie na wydziale ekon- socj ale musiałam zrezygnować, a bardzo podobał mi się ten kierunek.

Ja się chce przefarbować na taki kolor jak Kukulska ma teraz ale tak mi schodzi i schodzi
ja jestem na zaocznych, ale zdecydowanie wolałam system dziennych, no ale co zrobić. Kierunek ciekawy póki co, zadowolona jestem

dziewczyny pomocy

Amelka ma takie plamy na skórze od praktycznie początku, one wyglądają troche jak liszaje, głównie na nóżkach i łokciach, czasem jest lepiej jest np. jeden a czasem gorzej. To są takie suche plamy, wczesniej smarowałam jej maścią witaminową i jakby zeszło, ostatnio dałam jej mandarynki i wyskoczyło tego więcej, więc myślałąm że to uczulenie, ale teraz nic nie dostaje nowego od ok. miesiąca i znów to wyskoczyło, nawet tego więcej niż wczesniej ja się boję że to atopowe zapalenie skóry, bo teraz oglądam zdjęcia w necie i to podobnie wygląda ktoś wie coś więcej, czy to są takie suche plany czy z tego się sączy?? musze zapisac się z nią do lekarza, ale do dermatologa czy alergologa?? umre chyba z przejęcia

zaraz wam wstawie zdjęcia jak to wygląda
Stary 2011-02-02, 11:12   #2856
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Tylko moja od paru miesiecy niemal nie "tyje" i wazy 7kg 200; No ale moze to jest ok;
Cigi mój Danielek też nie przybiera od 6 m-cy przytył tylko 400g
pediatra mówi,że nie ma się czym martwić bo on grubasek był a teraz dużo spala.

Ferrou ale masakra jeszcze biegunka,może skonsultuj to z lekarzem,bo może ten antybiotyk mu nie pasuje skoro ma prawie wszystkie skutki uboczne,co do kupek to oprócz marchewki z ryżem są te soczki hippa specjalnie na biegunkę Hipp ors 200 chyba to było.
nam pomogła smecta,ale najwięcej na ten temat to chyba wiedza Libra i Madzia

Minka to AZS to jest głównie na zgięciach w łokaciach i kolanach i policzkach i podobno jest swędzące,nam też jedna lekarka stwierdziła AZS ze względu na przesuszone policzki ale myślę,że to głupota.Oliwka PoP miała takie plamki przesuszone ale nie wiem czy jej zeszło?
Daniel też miał 2 razy na raczkach ale posmarowalam kilka dni oliwką i zeszło

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-02-02 o 11:15
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:16   #2857
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Minka ja ci moge polecic alergologa - Joanna Banaś, nie slyszalam zlej opinii na jej temat i wyprowadzila buzie Oliwki z wszystkich krost, jesli chcesz dam ci telefon, przyjmuje prywatnie na reymonta u siebie w domu.

szwagierki mala na lokaciach i zgiecach takie plamy i u niej to skaza.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:17   #2858
anakazar
Zakorzenienie

cigi jasne wszystko Ci napisze jak rodzice ode mnie pojadą

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-02-02, 11:20   #2859
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dzisiaj babka w przychodni jak Dyzia rozebrałam (miał czerwoną bluzę i włosy Mu się spod czapki wysypały) powiedziała do Niego "cześć, jaka Ty ślicznA jesteś"

A mój tż się wczoraj podniecał, że był na założeniu holtera ciśnieniowego i dwie pielęgniarki Go "obsługiwały" i mówiły że wow jaki ma Pan duży biceps i w ogóle a później "niewiarygodne że jest ma pan takie ręce a jest pan taki wąski w pasie" Oczywiście sam sprzęciku rejestrującego ciśnienie nie mógł sobie włożyć za pasek Ja oczywiście zawsze Mu mówie że kłamie, że to nie możliwe i tylko ja jestem taką desperatką co Go chce

Stary 2011-02-02, 11:20   #2860
minka26
Wtajemniczenie

nie widac tego dokładnie, w rzeczywistości wygląda troche gorzej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1280013.jpg (58,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1280019.jpg (62,2 KB, 26 załadowań)
Stary 2011-02-02, 11:21   #2861
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tenja mam kolor nugat.Ladniejszy jest niż na foto ten kardigan.

Stary 2011-02-02, 11:25   #2862
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

minka chcesz namairy? bo uciekam to szklo zawiesc i myc wiec mnie nie bedzie a jak bedziesz w sieradzu mozesz sobie od razu zadzwonic
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:25   #2863
minka26
Wtajemniczenie

darusia daj namiary to dzis zadzwonie

groźne to jest?? kurde skaza?? ona jest na bebilonie zwykłym i jodurty jadła i po tym jakoś gorzej nie było fuck
Stary 2011-02-02, 11:30   #2864
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Hej
Mały nadal taki senny i słaby, ale chyba jest coraz lepiej.. tylko że... w nocy dostał biegunki... kupa ze śluzem, a już się cieszyłam że będzie ok Rano też prawie samą wodą zrobił Czytałam ulotki i się okazuje, że antybiotyk ma dość sporo skutków ubocznych które wystepują dość często - czyli wymioty, biegunki, jadłowstręt, senność... tylko że już senny był w szpitalu, może to co tam dostawał jakoś go tak zamulało... na biegunki bierze dwa specyfiki i mimo to nadal ma. Teraz śpi, jak wstanie to trochę marchewki z ryżem mu dam, może będzie lepiej i może nie zwymiotuje... bo rano zjadł 30ml mleka i było bleee
ja bym raczej pojechała do szpitala...to już za długo trwa...to, że my ci coś radzimy to raczej sie tym nie sugeruj, ty masz Kubusia przy sobie i najlepiej widzisz co się z nim dzieje. Niech mu zrobią dokładne badania i wypuszczą zdrowe dziecko!!!to jest za małe dziecko , żeby zwlekać - jedź do lekarzajeśli to reakcja na antybiotyk - to niech zmienią, a nie zeby sie dziecko tak męczyło - co za cholerne jełopy w tych szpitalach

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

cigi - mój ma 82 cm wzrostu i waży 9800 chudzina straszna

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:33   #2865
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja bym raczej pojechała do szpitala...to już za długo trwa...to, że my ci coś radzimy to raczej sie tym nie sugeruj, ty masz Kubusia przy sobie i najlepiej widzisz co się z nim dzieje. Niech mu zrobią dokładne badania i wypuszczą zdrowe dziecko!!!to jest za małe dziecko , żeby zwlekać - jedź do lekarzajeśli to reakcja na antybiotyk - to niech zmienią, a nie zeby sie dziecko tak męczyło - co za cholerne jełopy w tych szpitalach

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

cigi - mój ma 82 cm wzrostu i waży 9800 chudzina straszna
Baobabku masz rację.

Minka no rzeczywiście nieciekawie to wygląda lepiej idź do lekarza,tylko jak znam życie to nie dadzą jednoznacznej diagnozy tylko będzie a może to,a może tamto
tak samo ja pomyślałam,bo jeśli by Daniel miał skazę to powinno się pogarszać a czasami to znikało całkowicie a wcale mleka nie odstawiałam-tez bebilon
raz tylko kupiłam ten nutramigen ale masakra to jest
Stary 2011-02-02, 11:33   #2866
minka26
Wtajemniczenie

jejku musze jechac, a taka slizgawica trzymajcie kciuki
Stary 2011-02-02, 11:39   #2867
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tenja mam kolor nugat.Ladniejszy jest niż na foto ten kardigan.
ciekawe czy w łodzi w h&mie będzie, takto bym sobie przymierzyła, a ile placiłas za niego na allegro?
ciekawe ile w sklepie kosztuje

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:43   #2868
minka26
Wtajemniczenie

nie pojechałam przyjechał facet z ubezpieczenia mówi, że tragedia przejechał ok 100km i widział z 25 aut w rowach, boje sie, pojade autobusem, za godzine
Stary 2011-02-02, 11:46   #2869
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Alkohol chyba tez niezbyt dobry dla wloskow? Bo mam tkie kosmetyki, efekt jest super, ale wlosiska i tak suche; ale alkohol jest;
A ana polec cos prosze; napisz jakie to skladniki powinny byc i smialo ewentualnie zrob reklame, podaj konkretne marki; Ja potrzebuje cos na wlosy suche i zniszczone (mimo, ze nie farbowane) bo krecone lekko; i cos takiego, zeby mi lokow nie rozprostowalo, zeby raczej krecilo, ale wygladzalo wlosy, meszek; Ale ogolnie cos na odbudowanie i odzywienie; To jakie skladniki? A moze jakies pomysly na maseczki?
ja się podpinam pod pytanie... zmieniłabym tylko włosy 'kręcone lekko' na 'włosy kręcone' też mam strasznie suche i zniszczone... a nie farbowane ani nic... a zawsze używam odżywki... bez tego nie rozczesałabym włosów... no i ostatnio nakładam jedwab... żeby się ładnie błyszczały
ostatnio w ddtvn jakiś facet mówił o testach szamponów i podobno wcale te drogie nie sa lepsze od tanich... a nawet te tańsze są lepsze... ale jak chciałam zobaczyć wyniki tych testów to sie okazało że trzeba zapłacić...

i dziewczyny co do tego narzekania... to ja nie narzekam na to że mało mam... bo po co mi większy tv jak ten zajmuje pół ściany... po co nam 4ty komputer... większy samochód akurat by się przydał bo mamy 3drzwiową corse (ta co sie marzy aneczce ) i ciężko małą wpakować do tyłu... ale radzimy sobie z tym...
no i w sprawie rzeczy które już mamy ja naprawdę nie mam co gadać bo wszytko bez mojego wysiłku jest zdobyte! bo ja w końcu nie pracuję nie mam swojej kasy... urządziliśmy się za kasę którą dostaliśmy w prezencie ślubnym... a teraz żyjemy za wypłatę męża i wystarcza nam na wszytko i jeszcze zostaje wiec nie jest źle...
ja narzekam bardziej na siebie niż na to co mam... mi brakuje jakiejś pasji w życiu.. hobby które byłoby dla mnie odskocznią... a ja jak zacznę coś robić to albo mi nie wychodzi od razu idealnie jak bym chciała i się do tego zniechęcam albo stwierdzam że to nie dla mnie... i zapału też mi brakuje... bo ja akurat jak libra nie umiem powiedzieć sobie mam grubą dupę i ide na rower... ja zamiast poćwiczyć idę po kolejną tabliczkę czekolady albo inna słodkość

ehh zaczęłam pisać tego posta godzinę temu... pewnie ana już odpowiedziała na pytanie cigi..
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:52   #2870
megi-megi
Zakorzenienie

Minka - nie wiem, czy to, co mówię jakoś Ci pomoże, czy tylko zrobi większy zamęt, ale ja miałam kiedyś takie plamy, później moja siostra. Ja nic nie robiłam i poszły sobie, a moja siostra nawet do lekarza poszła i jej powiedział, że to jakiś wirus, że można prawie wszędzie złapać i leczone i nieleczone 2 tygodnie są. Mają taką czerwoną obwódkę i takie chropowate są w środku.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:57   #2871
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Minka - nie wiem, czy to, co mówię jakoś Ci pomoże, czy tylko zrobi większy zamęt, ale ja miałam kiedyś takie plamy, później moja siostra. Ja nic nie robiłam i poszły sobie, a moja siostra nawet do lekarza poszła i jej powiedział, że to jakiś wirus, że można prawie wszędzie złapać i leczone i nieleczone 2 tygodnie są. Mają taką czerwoną obwódkę i takie chropowate są w środku.
no właśnie takie to jest, ale ona to ma długo, tylko raz gorzej jest a raz lepiej, teraz w sumie jest najgorzej, ale może od tego, że tz mama kupiła jej kołdrę z owczej wełny ok 2 tyg temu i może ona ją uczula czy coś
Stary 2011-02-02, 12:11   #2872
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Ja Wam mogę napisać jak swoje włosy jeszcze przed ciążą doprowadziłam do rewelacyjnej formy i każda koleżanka mi mówiła "wow" Teraz walczę, bo mam ruinę po ciąży i karmieniu codziennie wsmarowywałam w skórę głowy seboradin niger - śmierdzi to to okrutnie, ale naprawdę po jakiś czasie wyparowuje. Dwa razy w tygodniu (a później raz) robiłam maseczkę z drożdży, żółtka jajka, rycyny, cytryny - masakra, ulepek na głowie i ciężko było spłukać ale efekty po kilku maskach - rewelacja!! Odżywka kallos latte - moja bomba od wielu lat!! same naturalne składniki i za 1000ml - 20 zł i uwierzcie mi że jak zawsze włosy miałam krótkie to w życiu nie zapuściłam tak długaśnych jak po tych zabiegach!! I były cudne i błyszczące

No i dobrze robisz
Seboradin niger dobry jest.

cigi maski domowe:nafta do włosów,żółtko jajka,sok z połowy cytryny.Dla mnie świetna.
Można dodać olejek rycynowy-jak kto woli.Ja wolę nafte-działa cuda.
Przy tym trzeba pamiętać,że to nie da nam efektu od razu.Tylko potrzeba czasu.Takie maski nam regenerują włoś od wewnątrz-czyli poprawiają wygląd włosów nie tylko od użycia do użycia kosmetyku.
Ja ostatnio nałożyłam miód na włosy(ale prawdziwy,bo sklepowy miód to chiński syf-nie ma tam miodu)i byłam przerażona tym jaki mop mi się na włosach zrobił.Ale ciepła woda wszystko ładnie spłukała.

gmyrelka takie specyfiki spłukujemy tz.metodą kubeczkową,bo tak normalnie to się idzie zajechać.Wlewamy trochę szamponu do jakiegoś kubła czy miseczki,mieszamy go z duża ilością wody i taki mix wylewamy na głowe i masujemy.Te oleje schodzą migiem z włosów.Czasami trzeba to potwórzyć do 2 razu.

Ja uwielbiam oleje na włosy-czyste bez domieszek niczegolej kokosowy i jojoba-dostępne na mazidłach albo biochemiaurody.

Jest też gotowy olej kokosowy AMLA-rewelacja na włosach.

I tu dostępne w aptekach seria WAX,ale uwaga WAX nasz Polski,absolutnie nie zagraniczny(bo to gówno)
Najbardziej lubię maski z waxa,choć mam w spreju odżywkę i jedwab do włosów-ale jedwab jest w większości z silikonów i skład jest nic nie robiący dla włosa.

Teraz mam zamiar kupić odżywkę do włosów z linii Kingi Rusin(ona wypuściła kosmetyki eko)dziewczyny zrobiły analizę składu linii regenerującej i maska i odżywka ma skład rewelacyjny-sama dobroć dla włosów.
Kupię ją i wypróbuję.

Jeszcze trzeba pamiętać o podstawach-włosów nie myjemy i nie płuczemy w gorącej wodzieprzez to są matowe.Woda letnie(bardziej zimna)zamyka nam łuski włosa i przez to włosy nam się błyszczą.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
ciekawe czy w łodzi w h&mie będzie, takto bym sobie przymierzyła, a ile placiłas za niego na allegro?
ciekawe ile w sklepie kosztuje
W sklepie kosztuje 129zł.Ja dorwałam za 79zł

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Dziewczyny jak trzeba będzie dać linki do jakis produktów to śmiało

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Jeszcze jedno,bo zapomniałam o nich.
Zielona linia ziaji PLANICA:szampony i odżywki-składy świetne i wypróbowałam na sobie i powiem tylko,że ekstra kosmetyk za 5-6 zł.Profesjonalne niektóre mogą ziaji stopy lizać.

Stary 2011-02-02, 12:12   #2873
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
No i dobrze robisz
Seboradin niger dobry jest.

cigi maski domowe:nafta do włosów,żółtko jajka,sok z połowy cytryny.Dla mnie świetna.
Można dodać olejek rycynowy-jak kto woli.Ja wolę nafte-działa cuda.
Przy tym trzeba pamiętać,że to nie da nam efektu od razu.Tylko potrzeba czasu.Takie maski nam regenerują włoś od wewnątrz-czyli poprawiają wygląd włosów nie tylko od użycia do użycia kosmetyku.
Ja ostatnio nałożyłam miód na włosy(ale prawdziwy,bo sklepowy miód to chiński syf-nie ma tam miodu)i byłam przerażona tym jaki mop mi się na włosach zrobił.Ale ciepła woda wszystko ładnie spłukała.

gmyrelka takie specyfiki spłukujemy tz.metodą kubeczkową,bo tak normalnie to się idzie zajechać.Wlewamy trochę szamponu do jakiegoś kubła czy miseczki,mieszamy go z duża ilością wody i taki mix wylewamy na głowe i masujemy.Te oleje schodzą migiem z włosów.Czasami trzeba to potwórzyć do 2 razu.

Ja uwielbiam oleje na włosy-czyste bez domieszek niczegolej kokosowy i jojoba-dostępne na mazidłach albo biochemiaurody.

Jest też gotowy olej kokosowy AMLA-rewelacja na włosach.

I tu dostępne w aptekach seria WAX,ale uwaga WAX nasz Polski,absolutnie nie zagraniczny(bo to gówno)
Najbardziej lubię maski z waxa,choć mam w spreju odżywkę i jedwab do włosów-ale jedwab jest w większości z silikonów i skład jest nic nie robiący dla włosa.

Teraz mam zamiar kupić odżywkę do włosów z linii Kingi Rusin(ona wypuściła kosmetyki eko)dziewczyny zrobiły analizę składu linii regenerującej i maska i odżywka ma skład rewelacyjny-sama dobroć dla włosów.
Kupię ją i wypróbuję.

Jeszcze trzeba pamiętać o podstawach-włosów nie myjemy i nie płuczemy w gorącej wodzieprzez to są matowe.Woda letnie(bardziej zimna)zamyka nam łuski włosa i przez to włosy nam się błyszczą.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

W sklepie kosztuje 129zł.Ja dorwałam za 79zł

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Dziewczyny jak trzeba będzie dać linki do jakis produktów to śmiało
dawaj linki ja chętnie słucham takich rad bo na tym akurrat się kompletnie nie znam,wszystko na czuja robię i od czasu do czasu cos nakładam na włosy a mam cienkie,przetłuszczające się włosy-nienawidze ich

Minka w Łodzi też pełno wypadków
Stary 2011-02-02, 12:16   #2874
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Hej
Mały nadal taki senny i słaby, ale chyba jest coraz lepiej.. tylko że... w nocy dostał biegunki... kupa ze śluzem, a już się cieszyłam że będzie ok Rano też prawie samą wodą zrobił Czytałam ulotki i się okazuje, że antybiotyk ma dość sporo skutków ubocznych które wystepują dość często - czyli wymioty, biegunki, jadłowstręt, senność... tylko że już senny był w szpitalu, może to co tam dostawał jakoś go tak zamulało... na biegunki bierze dwa specyfiki i mimo to nadal ma. Teraz śpi, jak wstanie to trochę marchewki z ryżem mu dam, może będzie lepiej i może nie zwymiotuje... bo rano zjadł 30ml mleka i było bleee
Dzwoń do lekarki i jedź do szpitla. Zbadają, sprawdzą wszystko co trzeba i nawodnią. Tak mówię bo sama bym już po takim czasie pojechała.

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy
Amelka ma takie plamy na skórze od praktycznie początku, one wyglądają troche jak liszaje, głównie na nóżkach i łokciach, czasem jest lepiej jest np. jeden a czasem gorzej. To są takie suche plamy, wczesniej smarowałam jej maścią witaminową i jakby zeszło, ostatnio dałam jej mandarynki i wyskoczyło tego więcej, więc myślałąm że to uczulenie, ale teraz nic nie dostaje nowego od ok. miesiąca i znów to wyskoczyło, nawet tego więcej niż wczesniej ja się boję że to atopowe zapalenie skóry, bo teraz oglądam zdjęcia w necie i to podobnie wygląda ktoś wie coś więcej, czy to są takie suche plany czy z tego się sączy?? musze zapisac się z nią do lekarza, ale do dermatologa czy alergologa?? umre chyba z przejęcia

Umów sę do lekarza może najpierw do pediatry. Do dermatolga nie trzeba skierowania a do alergologa tak no chyba że chcesz prywatnie.
Jak Zosi wyskakuje coś na skórze to smaruję maścią PURELAN. To na piersi przy karmieniu. Zupełnie przez przypadek odkryłam jego inne dobre właściwości. Tylko on pomaga żadne inne speyfiki.

Cytat:
A mój tż się wczoraj podniecał, że był na założeniu holtera ciśnieniowego i dwie pielęgniarki Go "obsługiwały" i mówiły że wow jaki ma Pan duży biceps i w ogóle a później "niewiarygodne że jest ma pan takie ręce a jest pan taki wąski w pasie" Oczywiście sam sprzęciku rejestrującego ciśnienie nie mógł sobie włożyć za pasek Ja oczywiście zawsze Mu mówie że kłamie, że to nie możliwe i tylko ja jestem taką desperatką co Go chce
Przesadza. Koleżanka zakłada holtery na okrągło i sorry ale nigdy nie ma czasu ani ochoty na jakieś głupie pogadanki. Do założenia wystarczy jedna osoba a jeżeli były dwie to tylko dlatego że ta druga się uczyła . Niech nie będzie taki ważny

Cytat:
nie widac tego dokładnie, w rzeczywistości wygląda troche gorzej
Podobne wyszły Zosi na buzi po zjedzeniu 2 plasterków kiwi. Purelan pomógł

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

ja narzekam bardziej na siebie niż na to co mam... mi brakuje jakiejś pasji w życiu.. hobby które byłoby dla mnie odskocznią... a ja jak zacznę coś robić to albo mi nie wychodzi od razu idealnie jak bym chciała i się do tego zniechęcam albo stwierdzam że to nie dla mnie... i zapału też mi brakuje... bo ja akurat jak libra nie umiem powiedzieć sobie mam grubą dupę i ide na rower... ja zamiast poćwiczyć idę po kolejną tabliczkę czekolady albo inna słodkość

ehh zaczęłam pisać tego posta godzinę temu... pewnie ana już odpowiedziała na pytanie cigi..
Na pasje przyjdzie jeszcze czas. a swoją drogą to też wolę pomarudzić i zjeść czekoladę zamiast poćwiczyć żeby zlikwidować wielką dupę
Stary 2011-02-02, 12:23   #2875
anakazar
Zakorzenienie

zła nazwę wam podałam-olejek kokosowy nie amla tylko vatika(amla to inny olej)

Oliwka ok

Stary 2011-02-02, 12:26   #2876
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

izazula oczywiście że zapewne ubarwił sobie, albo może faktycznie się spodobał - czego of kors Mu nie powiem Chciał wzbudzić moją zazdrość ale Mu nie wyszło Zresztą ja lubie jak laski są nim zaiteresowane, bo to znak że przystojny jest Najbardziej lubie jak na imprezie Go zagadują, a ja się w drugim kącie śmieję

Stary 2011-02-02, 12:30   #2877
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
izazula oczywiście że zapewne ubarwił sobie, albo może faktycznie się spodobał - czego of kors Mu nie powiem Chciał wzbudzić moją zazdrość ale Mu nie wyszło Zresztą ja lubie jak laski są nim zaiteresowane, bo to znak że przystojny jest Najbardziej lubie jak na imprezie Go zagadują, a ja się w drugim kącie śmieję
To właściwe podejście . Ja tak dla Twojgo uspokojenia ale widzę że nie trzeba.
Stary 2011-02-02, 12:32   #2878
anakazar
Zakorzenienie

Tu jest wax
http://allegro.pl/bio-wax-moc-natury...431113114.html
maska jest najlepsza
http://allegro.pl/bio-wax-maska-prot...440291435.html

Tu jest vatika,ale ja kupuję z ich strony-tutaj teraz widzę,że jest dużo taniej i wątpię czy to orginał
http://allegro.pl/dabur-vatika-kokos...432347527.html

tu seboradin-zmienił opakowania
http://allegro.pl/seboradin-balsam-r...436115943.html
kallos latte
http://allegro.pl/kallos-crema-al-la...435122294.html

i to też mam i bardzo polecam
http://allegro.pl/alfaparf-semi-di-l...422033746.html

nafta najlepsza to"nafta anna"

a oleje to tylko na biochemii urodu albo na mazidlach

Stary 2011-02-02, 12:34   #2879
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

ana dzięki za podpowiedź jak to spłukiwać bo zawsze tyyyyle się umęczyłam ... I proszę o opinię

http://moda.allegro.pl/zara-jeansy-b...437092096.html
http://moda.allegro.pl/czarna-bombka...431984152.html
http://moda.allegro.pl/zara-miodowa-...437132629.html
http://moda.allegro.pl/bluzka-paski-...436329170.html

Stary 2011-02-02, 12:36   #2880
P0P70
Zakorzenienie

Ferrou - może ja mętlik Ci w głowie zrobię ale dla mnie szpital to ostateczność tym bardziej teraz. Tam jest dużo bakterii i wirusów a Twoje dziecko jest osłabione. Więc ja bym chyba wezwała jakiegoś lekarza do domu i niech on zadecyduje czy do szpitala czy nie.

Cytat:

dziewczyny pomocy

Moje dziecko też ma plamki ale to są takie dwie plamki na nóżkach/łydkach (po jednej na każdym). I one są jasne ale słuche i szorstkie bez obwódki. My smarujemy baleum i raz jest lepiej raz gorzej. Zdecydowanie było lepiej jak zlikwidowałam wszystkie kaszki i kleiki. A ja jeszcze podaję zyrtek w kropelkach. A i my mamy zdiagnozowaną skazę więc jesteśmy cały czas na Bebilonie Pepti. JA pokazywałam to 2 pediatrą i powiedzieli mi że niestety ale małe dzieci są bardzo wrażliwe i wszystko może je uczulić. I bardzo często ciężko znaleźć przyczynę. A teraz w zimie to też nie jest dobrze przez ogrzewanie w domu.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości