|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
Bo mam t kie kosmetyki, efekt jest super, ale wlosiska i tak suche; ale alkohol jest;A ana polec cos prosze; napisz jakie to skladniki powinny byc i smialo ewentualnie zrob reklame, podaj konkretne marki; Ja potrzebuje cos na wlosy suche i zniszczone (mimo, ze nie farbowane) bo krecone lekko; i cos takiego, zeby mi lokow nie rozprostowalo, zeby raczej krecilo, ale wygladzalo wlosy, meszek; Ale ogolnie cos na odbudowanie i odzywienie; To jakie skladniki? A moze jakies pomysly na maseczki? ferrou, a dajesz bakterie oslonowo? mlekowe? flore jelitowa; |
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Dziewczyny,które były zainteresowane tym kardigianem ażurowym z h&m informuję,że doszedł i jest świetny
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to był ten?
|
|
|
#2854 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie u lekarza - Marci zdrowy choć nadal ma krtaniowe charczenie
Pediatra nie wyklucza że to od remontów i dostałam skierowanie na konsultacje z laryngologiem ...Ja Wam mogę napisać jak swoje włosy jeszcze przed ciążą doprowadziłam do rewelacyjnej formy i każda koleżanka mi mówiła "wow" Teraz walczę, bo mam ruinę po ciąży i karmieniu codziennie wsmarowywałam w skórę głowy seboradin niger - śmierdzi to to okrutnie, ale naprawdę po jakiś czasie wyparowuje. Dwa razy w tygodniu (a później raz) robiłam maseczkę z drożdży, żółtka jajka, rycyny, cytryny - masakra, ulepek na głowie i ciężko było spłukać ale efekty po kilku maskach - rewelacja!! Odżywka kallos latte - moja bomba od wielu lat!! same naturalne składniki i za 1000ml - 20 zł i uwierzcie mi że jak zawsze włosy miałam krótkie to w życiu nie zapuściłam tak długaśnych jak po tych zabiegach!! I były cudne i błyszczące Ania p a Ty planujesz powrót do pracy jak Olę odchowasz nieco?? ana daj jeszcze raz link do sweterka bo zgubiłam
|
#2855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny pomocy Amelka ma takie plamy na skórze od praktycznie początku, one wyglądają troche jak liszaje, głównie na nóżkach i łokciach, czasem jest lepiej jest np. jeden a czasem gorzej. To są takie suche plamy, wczesniej smarowałam jej maścią witaminową i jakby zeszło, ostatnio dałam jej mandarynki i wyskoczyło tego więcej, więc myślałąm że to uczulenie, ale teraz nic nie dostaje nowego od ok. miesiąca i znów to wyskoczyło, nawet tego więcej niż wczesniej zaraz wam wstawie zdjęcia jak to wygląda
|
|
#2856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pediatra mówi,że nie ma się czym martwić bo on grubasek był a teraz dużo spala. Ferrou ale masakra jeszcze biegunka,może skonsultuj to z lekarzem,bo może ten antybiotyk mu nie pasuje skoro ma prawie wszystkie skutki uboczne,co do kupek to oprócz marchewki z ryżem są te soczki hippa specjalnie na biegunkę Hipp ors 200 chyba to było. nam pomogła smecta,ale najwięcej na ten temat to chyba wiedza Libra i Madzia Minka to AZS to jest głównie na zgięciach w łokaciach i kolanach i policzkach i podobno jest swędzące,nam też jedna lekarka stwierdziła AZS ze względu na przesuszone policzki ale myślę,że to głupota.Oliwka PoP miała takie plamki przesuszone ale nie wiem czy jej zeszło? Daniel też miał 2 razy na raczkach ale posmarowalam kilka dni oliwką i zeszło Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-02-02 o 11:15 |
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Minka ja ci moge polecic alergologa - Joanna Banaś, nie slyszalam zlej opinii na jej temat i wyprowadzila buzie Oliwki z wszystkich krost, jesli chcesz dam ci telefon, przyjmuje prywatnie na reymonta u siebie w domu.
szwagierki mala na lokaciach i zgiecach takie plamy i u niej to skaza.
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
cigi jasne wszystko Ci napisze jak rodzice ode mnie pojadą
|
#2859 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj babka w przychodni jak Dyzia rozebrałam (miał czerwoną bluzę i włosy Mu się spod czapki wysypały) powiedziała do Niego "cześć, jaka Ty ślicznA jesteś"
![]() A mój tż się wczoraj podniecał, że był na założeniu holtera ciśnieniowego i dwie pielęgniarki Go "obsługiwały" i mówiły że wow jaki ma Pan duży biceps i w ogóle a później "niewiarygodne że jest ma pan takie ręce a jest pan taki wąski w pasie" Oczywiście sam sprzęciku rejestrującego ciśnienie nie mógł sobie włożyć za pasek Ja oczywiście zawsze Mu mówie że kłamie, że to nie możliwe i tylko ja jestem taką desperatką co Go chce
|
#2860 |
|
Wtajemniczenie
|
nie widac tego dokładnie, w rzeczywistości wygląda troche gorzej
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
minka chcesz namairy? bo uciekam to szklo zawiesc i myc wiec mnie nie bedzie a jak bedziesz w sieradzu mozesz sobie od razu zadzwonic
|
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
darusia daj namiary to dzis zadzwonie
groźne to jest?? kurde skaza??
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli to reakcja na antybiotyk - to niech zmienią, a nie zeby sie dziecko tak męczyło - co za cholerne jełopy w tych szpitalach![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- cigi - mój ma 82 cm wzrostu i waży 9800 chudzina straszna
|
|
#2865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Minka no rzeczywiście nieciekawie to wygląda lepiej idź do lekarza,tylko jak znam życie to nie dadzą jednoznacznej diagnozy tylko będzie a może to,a może tamto tak samo ja pomyślałam,bo jeśli by Daniel miał skazę to powinno się pogarszać a czasami to znikało całkowicie a wcale mleka nie odstawiałam-tez bebilon raz tylko kupiłam ten nutramigen ale masakra to jest |
|
|
|
|
#2866 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku musze jechac, a taka slizgawica
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy w łodzi w h&mie będzie, takto bym sobie przymierzyła, a ile placiłas za niego na allegro?
ciekawe ile w sklepie kosztuje
|
|
#2868 |
|
Wtajemniczenie
|
nie pojechałam
|
#2869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też mam strasznie suche i zniszczone... a nie farbowane ani nic... a zawsze używam odżywki... bez tego nie rozczesałabym włosów... no i ostatnio nakładam jedwab... żeby się ładnie błyszczały ostatnio w ddtvn jakiś facet mówił o testach szamponów i podobno wcale te drogie nie sa lepsze od tanich... a nawet te tańsze są lepsze... ale jak chciałam zobaczyć wyniki tych testów to sie okazało że trzeba zapłacić... i dziewczyny co do tego narzekania... to ja nie narzekam na to że mało mam... bo po co mi większy tv jak ten zajmuje pół ściany... po co nam 4ty komputer... większy samochód akurat by się przydał bo mamy 3drzwiową corse (ta co sie marzy aneczce ) i ciężko małą wpakować do tyłu... ale radzimy sobie z tym... no i w sprawie rzeczy które już mamy ja naprawdę nie mam co gadać bo wszytko bez mojego wysiłku jest zdobyte! bo ja w końcu nie pracuję nie mam swojej kasy... urządziliśmy się za kasę którą dostaliśmy w prezencie ślubnym... a teraz żyjemy za wypłatę męża i wystarcza nam na wszytko i jeszcze zostaje wiec nie jest źle... ja narzekam bardziej na siebie niż na to co mam... mi brakuje jakiejś pasji w życiu.. hobby które byłoby dla mnie odskocznią... a ja jak zacznę coś robić to albo mi nie wychodzi od razu idealnie jak bym chciała i się do tego zniechęcam albo stwierdzam że to nie dla mnie... i zapału też mi brakuje... bo ja akurat jak libra nie umiem powiedzieć sobie mam grubą dupę i ide na rower... ja zamiast poćwiczyć idę po kolejną tabliczkę czekolady albo inna słodkość ehh zaczęłam pisać tego posta godzinę temu... pewnie ana już odpowiedziała na pytanie cigi..
|
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Minka - nie wiem, czy to, co mówię jakoś Ci pomoże, czy tylko zrobi większy zamęt, ale ja miałam kiedyś takie plamy, później moja siostra. Ja nic nie robiłam i poszły sobie, a moja siostra nawet do lekarza poszła i jej powiedział, że to jakiś wirus, że można prawie wszędzie złapać i leczone i nieleczone 2 tygodnie są. Mają taką czerwoną obwódkę i takie chropowate są w środku.
|
#2871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seboradin niger dobry jest. cigi maski domowe:nafta do włosów,żółtko jajka,sok z połowy cytryny.Dla mnie świetna. Można dodać olejek rycynowy-jak kto woli.Ja wolę nafte-działa cuda. Przy tym trzeba pamiętać,że to nie da nam efektu od razu.Tylko potrzeba czasu.Takie maski nam regenerują włoś od wewnątrz-czyli poprawiają wygląd włosów nie tylko od użycia do użycia kosmetyku. Ja ostatnio nałożyłam miód na włosy(ale prawdziwy,bo sklepowy miód to chiński syf-nie ma tam miodu)i byłam przerażona tym jaki mop mi się na włosach zrobił.Ale ciepła woda wszystko ładnie spłukała. gmyrelka takie specyfiki spłukujemy tz.metodą kubeczkową,bo tak normalnie to się idzie zajechać.Wlewamy trochę szamponu do jakiegoś kubła czy miseczki,mieszamy go z duża ilością wody i taki mix wylewamy na głowe i masujemy.Te oleje schodzą migiem z włosów.Czasami trzeba to potwórzyć do 2 razu. Ja uwielbiam oleje na włosy-czyste bez domieszek niczego lej kokosowy i jojoba-dostępne na mazidłach albo biochemiaurody.Jest też gotowy olej kokosowy AMLA-rewelacja na włosach. I tu dostępne w aptekach seria WAX,ale uwaga WAX nasz Polski,absolutnie nie zagraniczny(bo to gówno) Najbardziej lubię maski z waxa,choć mam w spreju odżywkę i jedwab do włosów-ale jedwab jest w większości z silikonów i skład jest nic nie robiący dla włosa. Teraz mam zamiar kupić odżywkę do włosów z linii Kingi Rusin(ona wypuściła kosmetyki eko)dziewczyny zrobiły analizę składu linii regenerującej i maska i odżywka ma skład rewelacyjny-sama dobroć dla włosów. Kupię ją i wypróbuję. Jeszcze trzeba pamiętać o podstawach-włosów nie myjemy i nie płuczemy w gorącej wodzie ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Dziewczyny jak trzeba będzie dać linki do jakis produktów to śmiało ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Jeszcze jedno,bo zapomniałam o nich. Zielona linia ziaji PLANICA:szampony i odżywki-składy świetne i wypróbowałam na sobie i powiem tylko,że ekstra kosmetyk za 5-6 zł.Profesjonalne niektóre mogą ziaji stopy lizać.
|
|
#2873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Minka w Łodzi też pełno wypadków |
|
|
|
|
#2874 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak Zosi wyskakuje coś na skórze to smaruję maścią PURELAN. To na piersi przy karmieniu. Zupełnie przez przypadek odkryłam jego inne dobre właściwości. Tylko on pomaga żadne inne speyfiki. Cytat:
. Niech nie będzie taki ważny Podobne wyszły Zosi na buzi po zjedzeniu 2 plasterków kiwi. Purelan pomógł Cytat:
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
zła nazwę wam podałam-olejek kokosowy nie amla tylko vatika(amla to inny olej)
Oliwka ok
|
#2876 |
|
Wtajemniczenie
|
izazula oczywiście że zapewne ubarwił sobie, albo może faktycznie się spodobał - czego of kors Mu nie powiem
Chciał wzbudzić moją zazdrość ale Mu nie wyszło Zresztą ja lubie jak laski są nim zaiteresowane, bo to znak że przystojny jest Najbardziej lubie jak na imprezie Go zagadują, a ja się w drugim kącie śmieję
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja tak dla Twojgo uspokojenia ale widzę że nie trzeba.
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Tu jest wax
http://allegro.pl/bio-wax-moc-natury...431113114.html maska jest najlepsza http://allegro.pl/bio-wax-maska-prot...440291435.html Tu jest vatika,ale ja kupuję z ich strony-tutaj teraz widzę,że jest dużo taniej i wątpię czy to orginał http://allegro.pl/dabur-vatika-kokos...432347527.html tu seboradin-zmienił opakowania http://allegro.pl/seboradin-balsam-r...436115943.html kallos latte http://allegro.pl/kallos-crema-al-la...435122294.html i to też mam i bardzo polecam http://allegro.pl/alfaparf-semi-di-l...422033746.html nafta najlepsza to"nafta anna" a oleje to tylko na biochemii urodu albo na mazidlach
|
#2879 |
|
Wtajemniczenie
|
ana dzięki za podpowiedź jak to spłukiwać bo zawsze tyyyyle się umęczyłam ...
I proszę o opinię ![]() http://moda.allegro.pl/zara-jeansy-b...437092096.html http://moda.allegro.pl/czarna-bombka...431984152.html http://moda.allegro.pl/zara-miodowa-...437132629.html http://moda.allegro.pl/bluzka-paski-...436329170.html
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou - może ja mętlik Ci w głowie zrobię ale dla mnie szpital to ostateczność tym bardziej teraz. Tam jest dużo bakterii i wirusów a Twoje dziecko jest osłabione. Więc ja bym chyba wezwała jakiegoś lekarza do domu i niech on zadecyduje czy do szpitala czy nie.
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Bo mam t

Pediatra nie wyklucza że to od remontów i dostałam skierowanie na konsultacje z laryngologiem ...
codziennie wsmarowywałam w skórę głowy seboradin niger - śmierdzi to to okrutnie, ale naprawdę po jakiś czasie wyparowuje. Dwa razy w tygodniu (a później raz) robiłam maseczkę z drożdży, żółtka jajka, rycyny, cytryny - masakra, ulepek na głowie i ciężko było spłukać ale efekty po kilku maskach - rewelacja!! Odżywka kallos latte - moja bomba od wielu lat!! same naturalne składniki i za 1000ml - 20 zł

bo rano zjadł 30ml mleka i było bleee
jeśli to reakcja na antybiotyk - to niech zmienią, a nie zeby sie dziecko tak męczyło - co za cholerne jełopy w tych szpitalach
też mam strasznie suche i zniszczone... a nie farbowane ani nic... a zawsze używam odżywki... bez tego nie rozczesałabym włosów... no i ostatnio nakładam jedwab... żeby się ładnie błyszczały
lej kokosowy i jojoba-dostępne na mazidłach albo biochemiaurody.