Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-02, 11:24   #2671
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

agus wytrzymasz to nie aż taka duża różnica czasowa

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:25   #2672
principessina
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Hej Dziewczyny! W koncu sobie z Flawciem pospalismy po ponad 2 tygodniach meczarni i wstawania o 5etj wygladam dzis jak czlowiek

Lolka gdzie kupilas ten sliczny komplecik bodziak z krotkimi spodenkami

Daissyyy leb jak sklep ale sie usmialam!!! Kochana oddalabys troche tej swojej bujnen czupryny! ja dzis musze umyc swoje wloski, wiem ze to strasznie zabrzmi, w sensie ze moze wyjde na jakiegos brudasa, ale wole chodzic w lekko przetluszczonymi, zeby nie myc ich za czesto i nie patrzec ile ich wypada, bo ogarnia mnie za kazdym razem czarna rozpacz

24kasia86 ile tak mnie wiecej tych wlosow przy myciu Ci wypada, moze policzymy? az dzis zrobie zdjecie moich odrastajaych kikutkow, zobaczycie przerazajace!

eweska my tez zdecydowalismy sie na wozek jane, tylko nie blizniaczy
Stary 2011-02-02, 11:27   #2673
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzwonił właśnie kurier, że za około 30 minut będzie z grą dla synka, szybcy są wczoraj o 13 złożyłam zamówienie a dziś już gra będzie w domku
A to kto się z gry cieszy?? mamusia czy synek

Cytat:
(..)
Hahaha ja sobie tego nie wyobrażam Dwójka takich maleństw na ręce Takie kruszynki dwie małe niedługo będą leżeć w łóżeczku
Nie mogę sobie tego wyobrazić na razie do mnie nie dociera że za niedługo będą maleństwa w domku
kruszynki słodko! Ja teshhhh doczekać się nie mogę

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj też byłam u lekarza i do szpitala idę, bo za często chodzę do wc :P
a tak poważnie to dlatego, że boli mnie brzuch z prawej strony i co 5 minut siku chodzę i pani gin pow, że to może być infekcja dróg moczowych, a ja mam tylko nadzieję, że to dlatego, że dzidziuś tak się ułożył i po prostu tak mi uciska na pęcherz, ale ważne że z dzidzisiem wszystko wporządku

mam nadzieję, że to nie jest nic groźnego
ehhh
Też mam nadzieję, że nic groźnego.. Żaliłam się w poniedziałek mojemu lekarzowi na to bieganie ciągłe na siusiu i powiedział, że jeśli jest rzeczywiście takie drażniące, albo gdy spać nie daje, to można sobie łykać UROSEPT.. ziołowe tableki, więc zapewniał, że całkowicie bezpieczne..

Ale Ty musisz się najpierw upewnić, czy rzeczywiście nic bardziej poważniejszego Ci się nie przytrafiło..

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Ja teraz tylko na chwilę, bo zaraz lecę do kolejki do gina.
Wczoraj skończyło mi się L4, więc muszę dzisiaj załatwić.
Proszę profilaktycznie o

Ja dałam mojej chrześnicy gotówkę 400 zł do koperty, a wiem, że jej rodzice przeznaczyli tą kwotę na szczepienie przeciwko pneumokokom i czymś tam jeszcze. Myślę więc, że w sumie dobrze wyszło
Oczywiście Anulinko moje podwójne zapewnione

Mnie jeszcze nikt nie pytał, ani o chrzest, ani co dziecko kupić.. a szkoda bo ciągle mam nadzieję, że ktoś z rodzinki zapyta to zażyczę sobie ta maskotkę Sterntaler'a z bijącym serduszkiem Chociaż gdyby na chrzest chcieli sprezentować, to już będzie za późno
Stary 2011-02-02, 11:28   #2674
the_sania
Wtajemniczenie

tak w ogóle dzień dobry

przywitam się i lecę gotowac zupę jarzynową

Agus87 miałam Ci pisać o wózku, tym który wybrałaś, ale widzę, że już go zamówiłaś. no ale dobra: chciałam Ci odradzić ze względu na to, że koła ma plastikowe. tak to fajny. ale pamiętam, że chciałam podobny kiedyś. wszystko super no ale dwie doświadczone mamy odradzały mi koła plastikowe. mimo tego, że pompowane.

Amarcia gratuluję cipci

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:29   #2675
dorkabl
Zadomowienie

moniqac a tam miejsca brakło, rejestrowałam sie w listopadzie

eweska odwołali wszystkie spotkania

Ja do tej kobitki napisałam rzewny list, ze mysmy sie cieszyły bo wszystko co z dzieckiem i maciezyństwem chłoniemy jak gabeczki ize to był tez "pretekst" zeby sie w realu spotkac i takie tam ze liczymy ze to ruszy ale po porodzie to juz moze byc z nami kłopot

Wkleje to co dostałam
ONA MI :
Szanowna Pani,

Naprawdę z wielkim smutkiem o tym piszę, ale na tą chwilę jesteśmy zmuszeni zawiesić projekt Mama Rozmawia, co jest jednoznaczne z odwołaniem wszystkich spotkań jakie były zaplanowane. Przyczyną takiego stanu rzeczy są kwestie finansowe – w ostatnim momencie wycofał się jeden z głównych sponsorów, co spowodowało, że niestety nie mamy wystarczającej ilości środków na pokrycie kosztów organizacyjnych. Naszym celem było organizowanie bezpłatnych spotkań dla kobiet w ciąży, gdyż aż za dobrze wiemy z jakimi kosztami wiąże się przyjście na świat Maluszka. Dlatego chcieliśmy, aby nasze spotkania były darmowe, aby obecne na nich przyszłe mamy mogły dowiedzieć się jak najwięcej o tym co je czeka i aby czas spędzony na Mama Rozmawia był dla nich miłym przeżyciem.

Projekt Mama Rozmawia jest szczególnie bliski mojemu sercu, gdyż wymyśliłam go gdy sama byłam w ciąży i od tego momentu nieprzerwanie dożyłam do jego realizacji. Udało nam się zrealizować w sumie 10 spotkań i właśnie te 10 spotkań jest dla mnie motywacją, aby jeszcze nie składać całkowicie broni. Będziemy walczyć o dalsze spotkania i na pewno zaprosimy na nie wszystkie Panie, które dokonały rejestracji. Zmodyfikujemy program tak, aby mogły w nim uczestniczyć nie tylko przyszłe mamy, ale również te panie, które do tego czasu powitają swoje dzieci na świecie.

Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację, ale obiecuję, że zrobimy wszystko, aby zatrzeć złe wrażenie i aby spotkania jednak się odbyły. Nie potrafię w tej chwili powiedzieć kiedy to nastąpi, ale na pewno nie szybciej niż na wiosnę.

Jeśli nie życzy Pani sobie, abyśmy kontaktowali się z Panią w przyszłości – bardzo proszę o taką informację. Jeśli natomiast nie przekreśla Pani Mama Rozmawia – będziemy się kontaktować, aby poinformować o losach projektu.

NO TO JA JEJ ;

Witam

Wielka szkoda bo naprawdę liczyłam na spotkanie Czasem tak bywa, nie wszystko tak wychodzi jak byśmy chcieli

Ten projekt jest naprawde dobra i potrzebna rzeczą. Nie jest to tylko moje zdanie. Jestem uczestniczka frorum ( na wizaż-u) przyszłych mam majowo-czerwcowych i miał być to "pretekst" zeby te mamy które mieszkaja blisko Warszawy mogłyu sie poznac w realu. Nie jest nas duzo, bo ok 6-ciu. Wiem równiez że przyszłe mamy z okolic Katowic chętnie sie szykowały
Pochwale sie tylko ze rozpropagowałam tę myśl wśród ciężarnych koleżanek po usłyszeniu audycji w radiowej czwórce. Jeszcze jak zobaczyłam na zdjęciach i w opisie spotkań Pana Zawitkowskiego! To jest fachowiec
Wiem ze wszystko rozbija sie o pieniądze wiec nie wiele mogę pomóc. Może jakaś zbiorowa petycja do tego głównego sponsora?...
Chce tylko Panią uświadomić w tym że takie inicjatywy sa potrzebne. Jestem przekonana ze panie które juz skorzystały ze spotkania wyniosły wiele cennych wiadomości Szczerze powiedziawszy to nie mam więcej czasu niż do wiosny. Potem, po narodzinach dziecka często jest tak ze wyrwanie sie do innego miasta, na pół dnia nie jest taka prosta sprawa

Mam nadzieje ze nie wszystko jest już przesadzone Czekamy na wiadomość

NA TO ONA MI:

Pani Doroto,

Bardzo dziękuję za przesympatycznego maila – w takich momentach jak konieczność odwołania spotkań, czyta się go z dodatkową przyjemnością i uśmiechem. Bardzo Pani dziękuję za ciepłe słowa i pomoc w rozpropagowaniu naszych spotkań. Tak jak napisałam we wczorajszym mailu – dołożymy wszelkich starań, aby powrócić ze spotkaniami. O petycji sama myślałam, ale potem zarzuciłam pomysł, ze względu na to, że sponsor to firma prywatna i może ze swoim budżetem robić to na co ma ochotę i nie mamy prawa ingerować w jego plany L Ale jak nie ten to inny się znajdzie J Trzeba spojrzeć w przyszłość z optymizmem J Mam nadzieję, że wyrobimy się z nowymi spotkaniami do czasu Pani porodu, aby mogła Pani uczestniczyć w Mama Rozmawia J

Jeszcze raz bardzo dziękuję i życzę wszystkiego dobrego.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:33   #2676
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
za wizytę
a jeśli chodzi o kredyt to my mamy w programie rodzina na swoim w banku pko bp. właściwie to nie będę Ci polecac, bo jeśli chodzi o wysokośc raty, mogliśmy miec np. niższą w innym banku (millennium), ale z kolei tam nie mieliśmy zdolności kredytowej. no ale rata i tak nie jest wysoka. poza tym zależało nam na tym, żeby było jak najmniej kosztów przy samym udzielaniu kredytu (opłat jest i po kilka tysięcy) a w pko bp mój wujek siedzi i powiedział, że są targi budowlane na które mamy jechac, wpisac się na listę w stoisku pko bp i później nie będziemy płacic prowizji od udzielania kredytu. chyba zaoszczędzilśmy wtedy ok 2, czy 4tys złotych. nie pamiętam dokładnie. ale musisz rozeznac się w różnych bankach. zróbcie symulację rat i sprawdźcie waszą zdolnosc kredytową. no i te koszty udzielania kredytu na początek też chyba są ważne.
Dzięki
A na jak długo i ile wzieliście ten kredyt?? Jaka macie rate? Nas interesuje około 90 000tys na 20 lat.

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:35   #2677
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
(..)
Lolka gdzie kupilas ten sliczny komplecik bodziak z krotkimi spodenkami (..)
Princi kupiłam w "Topolino".. sieciówka, więc może i u was będzie U mnie w galerii małe stoisko jest i wybór taki sobie, ale mimo to udało się wykukać te potworki!
Stary 2011-02-02, 11:35   #2678
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Ja już po wizycie. Dziudziuś zdrowo rośnie i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu Niestety łobuz mały miał cały czas skrzyżowane nóżki a między nimi pępowinę, więc jak miesiąc temu wyglądał na chłopczyka, tak dzisiaj gin powiedziała, że równie dobrze może być i dziewczyneczka. Mnie jest obojętne co będzie, byle zdrowiutkie było. Chociaż cały czas czuję, że jednak chłopczyk.
Mieliśmy zaplanowane zakupy ciuszkowe, ale skoro płeć się nie potwierdziła, to zaczekamy jeszcze miesiąc. Może następnym razem pokaże nam coś więcej.

Ja jestem ubezpieczona w AOK Niedersachsen. Jak pracowałam byłam ubezpieczona tam na siebie. Teraz (po tym jak nie przedłużyli mi umowy w pracy) jestem ubezpieczona na męża. Mamy Familienversicherung w AOK Niedersachsen.

Wspaniale, że był ze mną A jaki był przejęty, jaki wpatrzony. Aż mu się oczy świeciły.
Kochana a twój mąż ma prywatne ubezpieczenie czy też z pracy? kurcze mój mąż ma właśnie ubezpieczenie prywatne ale mnie na siebie wziąć nie może..Dlatego chyba musi mnie tu zameldować więc w ten sposób otrzymam ubezpieczenie państwowe.Tylko mąż musi przedstawić swoje zarobki czy jest w stanie mnie utrzymać...We wtorek będziemy wszystko wiedzieć i mam nadzieję że będzie to ubezpieczenie.
Stary 2011-02-02, 11:36   #2679
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Też mam nadzieję, że nic groźnego.. Żaliłam się w poniedziałek mojemu lekarzowi na to bieganie ciągłe na siusiu i powiedział, że jeśli jest rzeczywiście takie drażniące, albo gdy spać nie daje, to można sobie łykać UROSEPT.. ziołowe tableki, więc zapewniał, że całkowicie bezpieczne..

Ale Ty musisz się najpierw upewnić, czy rzeczywiście nic bardziej poważniejszego Ci się nie przytrafiło..
Urosept działa moczopędnie, żeby oczyścic drogi moczowe, więc się siusia jeszcze więcej
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:37   #2680
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Kochana a twój mąż ma prywatne ubezpieczenie czy też z pracy? kurcze mój mąż ma właśnie ubezpieczenie prywatne ale mnie na siebie wziąć nie może..Dlatego chyba musi mnie tu zameldować więc w ten sposób otrzymam ubezpieczenie państwowe.Tylko mąż musi przedstawić swoje zarobki czy jest w stanie mnie utrzymać...We wtorek będziemy wszystko wiedzieć i mam nadzieję że będzie to ubezpieczenie.
Prywatnego ubezpieczenia nie mamy, mąż ma tylko to z pracy.
Ubezpieczenie ważna rzecz, więc trzymam kciuki

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-02-02 o 11:39
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:40   #2681
dorkabl
Zadomowienie

sandrunia1511 jesli Cie nic nie piekło, nie uwierało to na pewno dzidzia sie rozpycha

Moja znajoma tez tak zrobiła, zebrane pieniążki z chrztu przeznaczyła na dodatkowe szczepienie.
Ja to jestem tak pesymistycznie do tych szczepionek nastawiona że naprawdę ...wiem ze każdy ma swoje zdanie i ze juz kiedys o tym pisałam ale przypomina mi sie to za każdym razem kiedy ktos mówi o szczepieniach :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 11:41   #2682
eweska
Moderatoreska

Cytat:
A to kto się z gry cieszy?? mamusia czy synek

kruszynki słodko! Ja teshhhh doczekać się nie mogę

Mama się cieszy że prezent dotarł na czas

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
moniqac a tam miejsca brakło, rejestrowałam sie w listopadzie

eweska odwołali wszystkie spotkania

Ja do tej kobitki napisałam rzewny list, ze mysmy sie cieszyły bo wszystko co z dzieckiem i maciezyństwem chłoniemy jak gabeczki ize to był tez "pretekst" zeby sie w realu spotkac i takie tam ze liczymy ze to ruszy ale po porodzie to juz moze byc z nami kłopot

Wkleje to co dostałam
ONA MI :
Szanowna Pani,

Naprawdę z wielkim smutkiem o tym piszę, ale na tą chwilę jesteśmy zmuszeni zawiesić projekt Mama Rozmawia, co jest jednoznaczne z odwołaniem wszystkich spotkań jakie były zaplanowane. Przyczyną takiego stanu rzeczy są kwestie finansowe – w ostatnim momencie wycofał się jeden z głównych sponsorów, co spowodowało, że niestety nie mamy wystarczającej ilości środków na pokrycie kosztów organizacyjnych. Naszym celem było organizowanie bezpłatnych spotkań dla kobiet w ciąży, gdyż aż za dobrze wiemy z jakimi kosztami wiąże się przyjście na świat Maluszka. Dlatego chcieliśmy, aby nasze spotkania były darmowe, aby obecne na nich przyszłe mamy mogły dowiedzieć się jak najwięcej o tym co je czeka i aby czas spędzony na Mama Rozmawia był dla nich miłym przeżyciem.

Projekt Mama Rozmawia jest szczególnie bliski mojemu sercu, gdyż wymyśliłam go gdy sama byłam w ciąży i od tego momentu nieprzerwanie dożyłam do jego realizacji. Udało nam się zrealizować w sumie 10 spotkań i właśnie te 10 spotkań jest dla mnie motywacją, aby jeszcze nie składać całkowicie broni. Będziemy walczyć o dalsze spotkania i na pewno zaprosimy na nie wszystkie Panie, które dokonały rejestracji. Zmodyfikujemy program tak, aby mogły w nim uczestniczyć nie tylko przyszłe mamy, ale również te panie, które do tego czasu powitają swoje dzieci na świecie.

Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację, ale obiecuję, że zrobimy wszystko, aby zatrzeć złe wrażenie i aby spotkania jednak się odbyły. Nie potrafię w tej chwili powiedzieć kiedy to nastąpi, ale na pewno nie szybciej niż na wiosnę.

Jeśli nie życzy Pani sobie, abyśmy kontaktowali się z Panią w przyszłości – bardzo proszę o taką informację. Jeśli natomiast nie przekreśla Pani Mama Rozmawia – będziemy się kontaktować, aby poinformować o losach projektu.

NO TO JA JEJ ;

Witam

Wielka szkoda bo naprawdę liczyłam na spotkanie Czasem tak bywa, nie wszystko tak wychodzi jak byśmy chcieli

Ten projekt jest naprawde dobra i potrzebna rzeczą. Nie jest to tylko moje zdanie. Jestem uczestniczka frorum ( na wizaż-u) przyszłych mam majowo-czerwcowych i miał być to "pretekst" zeby te mamy które mieszkaja blisko Warszawy mogłyu sie poznac w realu. Nie jest nas duzo, bo ok 6-ciu. Wiem równiez że przyszłe mamy z okolic Katowic chętnie sie szykowały
Pochwale sie tylko ze rozpropagowałam tę myśl wśród ciężarnych koleżanek po usłyszeniu audycji w radiowej czwórce. Jeszcze jak zobaczyłam na zdjęciach i w opisie spotkań Pana Zawitkowskiego! To jest fachowiec
Wiem ze wszystko rozbija sie o pieniądze wiec nie wiele mogę pomóc. Może jakaś zbiorowa petycja do tego głównego sponsora?...
Chce tylko Panią uświadomić w tym że takie inicjatywy sa potrzebne. Jestem przekonana ze panie które juz skorzystały ze spotkania wyniosły wiele cennych wiadomości Szczerze powiedziawszy to nie mam więcej czasu niż do wiosny. Potem, po narodzinach dziecka często jest tak ze wyrwanie sie do innego miasta, na pół dnia nie jest taka prosta sprawa

Mam nadzieje ze nie wszystko jest już przesadzone Czekamy na wiadomość

NA TO ONA MI:

Pani Doroto,

Bardzo dziękuję za przesympatycznego maila – w takich momentach jak konieczność odwołania spotkań, czyta się go z dodatkową przyjemnością i uśmiechem. Bardzo Pani dziękuję za ciepłe słowa i pomoc w rozpropagowaniu naszych spotkań. Tak jak napisałam we wczorajszym mailu – dołożymy wszelkich starań, aby powrócić ze spotkaniami. O petycji sama myślałam, ale potem zarzuciłam pomysł, ze względu na to, że sponsor to firma prywatna i może ze swoim budżetem robić to na co ma ochotę i nie mamy prawa ingerować w jego plany L Ale jak nie ten to inny się znajdzie J Trzeba spojrzeć w przyszłość z optymizmem J Mam nadzieję, że wyrobimy się z nowymi spotkaniami do czasu Pani porodu, aby mogła Pani uczestniczyć w Mama Rozmawia J

Jeszcze raz bardzo dziękuję i życzę wszystkiego dobrego.
No jak pech to pech Szkoda takie fajne spotkanko sie szykowało, akurat sponsor musiał sie teraz wycofać
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:43   #2683
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Urosept działa moczopędnie, żeby oczyścic drogi moczowe, więc się siusia jeszcze więcej
Tak?? to czemu gin mi tak polecił? Napisałam, mimo że nie są to sprawdzone informacje przeze mnie, ale polecał właśnie, żeby mniej siusiać
Stary 2011-02-02, 11:44   #2684
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:

Prywatnego ubezpieczenia nie mamy, mąż ma tylko to z pracy.
Ubezpieczenie ważna rzecz, więc trzymam kciuki
Dzięki kochana za informacje...Wiesz coś może o rodzeniu tu w niemieckich szpitalach?,,A że tak się zapytam w jakich okolicach jesteście..Może się okaże że jesteśmy blisko siebie

Dodam jeszcze że znowu 3 kg na + w ciągu 3 tyg..masakra.

Edytowane przez ania2631
Czas edycji: 2011-02-02 o 11:45
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:45   #2685
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
oj niezgodze sie. moj akurat sie zmienil. przed dzieckiem byl bardzo zamkniety w sobie i nie byl wylewny w uczuciach, zawsze cieszyl sie umiarkowanie, ciezko bylo powiedziec kiedy byl wkurzony czy smutny bo zawsze mial taki sam wyraz twarzy a cos takiego jak wzruszenie u niego nie istnialo. pierwzze wzruszenie-test ciazowe, potem sluchanie serduszka, kazde usg, a jak mlody pojawil sie na swiecie to wzrusza sie bardzo czesto nim, otworzyl sie i ogolnie inny czlowiek.
Ale to jest inna sytuacja. Mi chodzi o to, ze nie zmieni sie pod wplywem dziecka facet, ktory jest agresywny, nie czuje sie zobowiazany do pomocy w domu bedac na swoim (bo inna sytuacja jak nic nie robi mieszkajac z mamusia, ktora syneczka wyrecza ale bedac na swoim powinien wiedziec ze obowiazki sa), "wisi" finansowo na kobiecie i murem staje nie za swoja kobieta tylko za mamusia i kolegami. Jak facet kobiety nie szanuje to nie zmieni go ciaza, dziecko ani nic innego.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 11:47   #2686
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
matallewar a co do ziemniaczków??
Mielone, mizeria i koperek do wszystkiego

Aaaaaa.... Przyszła paczka z ubrankami dla Edzika
Zaraz Wam wrzucę zdjęcia, tylko trochę uporządkuję, co mam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:47   #2687
Kiara76
Raczkowanie

Dziękuję za słowa powitania
Widze, że też rozmyslacie nad wózkami, a słyszałyscie może o tym wózku http://allegro.pl/coletto-matteo-gon...440888416.html
Najbardziej mnie interesuje ta przekładana rączka i niska waga wózka.
Przy pierworodnej miałam amfibię ok. 17 kg i ciężka była niemiłosiernie zwłaszcza przy ładowaniu do bagażnika, dlatego teraz stawiam na lekką i prosta konstrukcję, ale koniecznie z przekładana rączką, a niestety takich modeli w niskiej wadze prawie nie ma
Stary 2011-02-02, 11:52   #2688
amarcia
Wtajemniczenie

bzyczka nie nie nie! to nie był żaden wyrzut za ten wklejony list. To było raczej smutne dla mnie, bo widać na każdym kroku, ze każdy ma w rodzinie, w najbliższym otoczeniu osoby, które walczą o każdy grosz , żeby ratować zdrowie - życie własnych dzieci. Dlatego napisałam, ze u mnie też sytuacja podobna.
I dlatego też drżę przed kazdym usg w obawie, żeby nie było złych wiadomości i jestem przeszczęśliwa, ze wszystko w porządku.
W żaden sposób nie traktuj mojej wypowiedzi negatywnie - zupełnie nie o to chodziło, przepraszam jeśli uraziłam - zła interpretacja

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Kiara76 witamy i gratulujemy maleństwa

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Buuuuuu a ja już miałam po warszawskim spotkaniu Mama Rozmawia przygotowywać petycję, że my chcemy w Łodzi też (chlip chlip chlip)
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:56   #2689
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dzięki kochana za informacje...Wiesz coś może o rodzeniu tu w niemieckich szpitalach?,,A że tak się zapytam w jakich okolicach jesteście..Może się okaże że jesteśmy blisko siebie

Dodam jeszcze że znowu 3 kg na + w ciągu 3 tyg..masakra.
Mieszkamy w Osnabrück

Co się tyczy porodów w niemieckich szpitalach, to niestety zbyt obszernych informacji nie mam. Czytałam kilka wątków na różnych forach i same dobre opinie, więc chyba dobrze będzie. Narazie się nie obawiam.

Tylko dzisiaj ginekolog spytała czy chce robić obciążenie glukozą, na następnej wizycie. Kosztuje 15 euro, ale uważam, że lepiej zrobić.

A co do mojego przyrostu wagi, to tylko 1 kg na plusie, ale mówiła, żebym się nie przejmowała, bo jest ok

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 12:03   #2690
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
u mnie nie ma mothercare

aaaaaaaaaaa
zamowilismy wózek!!!!!!!!
myslalam, ze jedziemy do miasta za tapetami, tz kazal sie ubrac pojechalismy
a od wjezdza na parking od wozkow
i powiedzial, ze zabral mnie, zanim sie rozmysle
: jupi:
w piatek albo w poniedzialek bedzie
a do poniedzialku remont mamy zamiar skonczyc
ale super
lozko bedzie 15
i powoli mozna zamawiac lozeczko i caly osprzet
ale fajowska niespodziewankę maz Ci zrobił ! SUPER !!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
............
A ja dziś na obiad robię ziemniaczki, wczoraj załapaliśmy się u mojej mamy na żurek, to już nie gotowałam
A w sobotę sama zrobię żurek - po raz pierwszy
Kocham ziemniaczki i kocham żurek ! Małż mi mowi, ze robie najlepszy na swiecie i mnie tez smakuje

gusiagatko bardzo sie ciesze, ze wszystko z malenstwem ok !
matallewar - to Ty pysznosci robisz !!!!!!!!!!!

Jejku czy Wy też tak macie, ze dzień bez zakupów w spozywczaku to dzień stracony? Podobnie jak od wizazu, jestem od sklepu uzalezniona ! Kuzwa a na zarcie idzie tyyyyyyyyyle kasy... jak sobie pomysle co bym mogła malutkiej kupić :| Wrrrr Mimo, ze w lodówce nie jest pusto to ide jak ten gamoń i tracę kase

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-02 o 12:06
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 12:03   #2691
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynyyyyy, jak tak to nie jem słodyczy ale wczoraj coś mi się tak ciepłych lodów zachciało i kupiłam i co.... myślałam, że będę jeść 2-3 babeczki codziennie ale gdzieee tam! Wczoraj wtrąbiłam pół opakowania i przed chwilą drugie pół... zaraz

Cytat:
Kochana masz na myśli ten sklep ???http://dino.sklep.pl/nowy/jane-twin-...ix-p-2902.html
A co, poszukać Ci tego wózka? Chociaż mogą nie mieć, bo na stronie to mają wybór, że hoho a w sklepie to jakieś pojedyńcze sztuki. No a jak się okazało w moim przypadku, to nawet to co niby jest do kupienia na stronie, w rzeczywistości jest niedostępne

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj też byłam u lekarza i do szpitala idę, bo za często chodzę do wc :P
sandrunia wiesz, w sumie będziesz spokojniejsza po kontroli w szpitalu

Cytat:
Dzień doberek
Ja już po wizycie. Dziudziuś zdrowo rośnie i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu
Super Trochę szkoda, że mały/a taki wstydzioch, może następnym razem się uda

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
(...)
2. TRZYMAJCIE KCIUKI ZA WIZYTE O 17.30!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Chciałabym do Was dołączyć, ambitnie przeczytałam wczoraj 30 stron z tego wątku, ale nie nadążam, a boję się, że nie zdążę zanim go zamkniecie.
Mam termin porodu na 21 maja, wiem już że będzie córeczka, imię wybrane - Lena. .
Słuszne obawy
Witamy na wątku, już dopisuję Twoją córunię na pierwszą stronę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-02-02 o 12:07
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 12:03   #2692
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak?? to czemu gin mi tak polecił? Napisałam, mimo że nie są to sprawdzone informacje przeze mnie, ale polecał właśnie, żeby mniej siusiać
Może pomyślał, że masz jakąs infekcję dróg moczowych dlatego tak siusiasz i stąd ten urosept , żaden lekarz nie przepisze Ci nic na zatrzymanie moczu, bo my kobitki w ciąży powinniśmy jak najwięcej pic i siusiac, żeby nie doprowadzac do zapaleń pęchcerza czy nerek
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 12:06   #2693
matallewar
Zakorzenienie

Wklejam zdjęcia ciuszków
Są w rozmiarach 56 (jedne śpiochy), a reszta 62 i 68

Czyli rozdział ubranek za razie zamykam, bo okazało się, że znajoma może jeszcze jakieś oddać, bo ma dwóch chłopaków, a teraz jej się córa urodziła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0094.jpg (25,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0095.jpg (24,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0097.jpg (22,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0098.jpg (24,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0099.jpg (27,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0100.jpg (13,8 KB, 26 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 12:08   #2694
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
agus wytrzymasz to nie aż taka duża różnica czasowa
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
tak w ogóle dzień dobry

przywitam się i lecę gotowac zupę jarzynową

Agus87 miałam Ci pisać o wózku, tym który wybrałaś, ale widzę, że już go zamówiłaś. no ale dobra: chciałam Ci odradzić ze względu na to, że koła ma plastikowe. tak to fajny. ale pamiętam, że chciałam podobny kiedyś. wszystko super no ale dwie doświadczone mamy odradzały mi koła plastikowe. mimo tego, że pompowane.

Amarcia gratuluję cipci
kocahana espico tez mial plastikowe felgi
ja mam bardzo rowne chodniki na swoim osiedlu, mieszkam w domu i okolica bardzo spokojna
nie mam nierownych ulic
takze spoko
a ja mam model na 2011 wiec te kola co byly produkowane rok temu, troszke sie zmienily

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
ale fajowska niespodziewankę maz Ci zrobił ! SUPER !!

Kocham ziemniaczki i kocham żurek ! Małż mi mowi, ze robie najlepszy na swiecie i mnie tez smakuje

gusiagatko bardzo sie ciesze, ze wszystko z malenstwem ok !
matallewar - to Ty pysznosci robisz !!!!!!!!!!!

Jejku czy Wy też tak macie, ze dzień bez zakupów w spozywczaku to dzień stracony? Podobnie jak od wizazu, jestem od sklepu uzalezniona ! Kuzwa a na zarcie idzie tyyyyyyyyyle kasy... jak sobie pomysle co bym mogła malutkiej kupić :| Wrrrr Mimo, ze w lodówce nie jest pusto to ide jak ten gamoń i tracę kase
Stary 2011-02-02, 12:14   #2695
Zytus
Rozeznanie

Ale sobie dzis poleniuchowalam, po 11 dopiero sie z wyrka z wleklam
Jesli chodzi o spotkanie ,,mama rozmawia,, to tez dostalam meila ze odwolane.Miejmy nadzieje ze szybko sie znajdzie jakis sponsor i uda nam sie jeszcze spotkac.
a teraz lece na spacerek z moim psiakiem,musze sie troche poruszac.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 12:14   #2696
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Wklejam zdjęcia ciuszków
Strasznie lubię oglądać wyprawki, sama już spore ubrankowe zakupy poczyniłam, ale jakoś nie mam dość i pewnie dwójkę lub trójkę dzieci bym w to ubrała, co już mam. Jak się zmobilizuję to też się pochwalę, ale to męża nie może być w domu, bo się śmieje z tego mojego zdziecinnienia.

No w końcu powrót do macieżynstwa po prawie 10 latach będzie więc mogę się ponownie cieszyć, prawda
Stary 2011-02-02, 12:15   #2697
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Też się spłakałam ostro na tym filmie, no i na Titanicu obowiązkowo ale najwięcej łez wylałam na "Marley i ja" - ale może to dlatego, że w ciąży oglądałam.
Ja ten film ogladalam, kiedy moj pies byl juz dosc starszawy i nie dalam rady, jak byl ten fragment o umieraniu, to wyszlam z pokoju.
A w ciazy - wpadlam w spazmy na filmie przyrodniczym - Surykatki.
http://www.iplex.pl/vod/p1801-Surykatki.html
Wylam jak glupia, zabarykadowalam sie w lazience i powiedzialam, ze nie wyjde i bede tak ryczec do konca swiata

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Aaaaa, mam pytanie do przyszlych mam dziewczynek

czy u Was na usg od razu bylo wiadomo, ze to bedzie dziewczynka? A moze ktorejs z dziewczynki zrobil sie chlopiec? Na ile w Waszym przypadku pierwsza "diagnoza" byla trafiona ?
Pytam, bo juz sie doczekac tego usg nie moge, a tak bym chciala wiedziec czy tam rzeczywiscie bronchilda mala dokazuje, czy moze raczej bronchild
Kochana prawda jest taka, ze zadna z nas nie moze powiedziec, na ile ta diagnoza byla trafiona - dowiemy sie na 100% w maju/czerwcu

Cytat:
Co do skarpetek z Lidla, to polecam wizytę w mothercare
Te z Lidla jakoś mało mi się spodobały, takie... No nie wiem, nie przypadły mi do gustu i wychodzi za parę 2,33zł, a w mothercare jest duży wybór na promocji i wychodzi 1,80zł za parę
Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Informacja bardzo cenna (przesyła ukłony w podziękowaniu)
Cytat:
Proszę
A w mothercare są i tańsze, czyli za 9zł za 5 szt (wcześniej wklejałam zdjęcia tych, co kupiłam) i droższe za chyba 12zł i 19zł za 5 szt
Dziewuchy Wy mnie chyba naprawde nie lubicie!!! pisalam o tych skarpetach z MC juz kilka dni temu, nawet Wam je wklejalam na zdjeciu!!! Buuu nikt mnie nie czyta, ide sie zamknac w lazience
Cytat:
Ja biore Zurawit, Urosept bralam dawno temu i mniej mi pomagal. ogolnie na problemy z pecherzem trzeba duzo pic i czesto siusiac, zeby sie pecherz oczyscil i razem z sikami wyplynely te zle bakterie. I jak tylko poczujecie parcie, to od razu sikac, zeby sie tam nic w srodku nie "kisilo" z tymi bakteriami!
Cytat:
Aaaaaa.... Przyszła paczka z ubrankami dla Edzika
Zaraz Wam wrzucę zdjęcia, tylko trochę uporządkuję, co mam
Pokazuj! Ja mam z 8 siat ubranek dla malej i czuje strach przed policzeniem tego wszystkiego. Cale szczescie na razie leza w szafie w workach, nie mamy jeszcze specjalnej komody dla niej, ale wielkimi krokami zbliza sie czas prania, prasowania i ukladania.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 12:15   #2698
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Mieszkamy w Osnabrück

Co się tyczy porodów w niemieckich szpitalach, to niestety zbyt obszernych informacji nie mam. Czytałam kilka wątków na różnych forach i same dobre opinie, więc chyba dobrze będzie. Narazie się nie obawiam.

Tylko dzisiaj ginekolog spytała czy chce robić obciążenie glukozą, na następnej wizycie. Kosztuje 15 euro, ale uważam, że lepiej zrobić.

A co do mojego przyrostu wagi, to tylko 1 kg na plusie, ale mówiła, żebym się nie przejmowała, bo jest ok
Przejeżdzałam przez Osnabruck Ja mieszkam koło Koloni,Wuperttalu...Też mam nadzieję,że poród będzie w miarę granic możliwości...
DZIEWCZYNKI IDĘ ROBIĆ OBIADEK.Miłego dnia.
Stary 2011-02-02, 12:17   #2699
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hehe ale musisz miec wesole dziecko
czy wstawialas jej zdjecie tutaj juz ?
jak nie to ja porposze, bom ciekawa
wklejałam już, parę razy

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Dziękuję za słowa powitania
Widze, że też rozmyslacie nad wózkami, a słyszałyscie może o tym wózku http://allegro.pl/coletto-matteo-gon...440888416.html
Najbardziej mnie interesuje ta przekładana rączka i niska waga wózka.
Przy pierworodnej miałam amfibię ok. 17 kg i ciężka była niemiłosiernie zwłaszcza przy ładowaniu do bagażnika, dlatego teraz stawiam na lekką i prosta konstrukcję, ale koniecznie z przekładana rączką, a niestety takich modeli w niskiej wadze prawie nie ma
wózek fajnie wyglada i rzeczywiscie dosc lekki, tylko jakos tak malo atabilnie mi wyglada przez to mocowanie na srodku, a szukalas w necie opinii ??????????

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 12:19   #2700
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Wklejam zdjęcia ciuszków

Czyli rozdział ubranek za razie zamykam, bo okazało się, że znajoma może jeszcze jakieś oddać, bo ma dwóch chłopaków, a teraz jej się córa urodziła

Matko! no ciuchy fantastyczne. Możesz podać sprzedawce? Bo to z all tak?
Kurna, zaraz i ja cos poszukam bo mnie tak juz łapy swędzą ze hej Nie kupuje bo nie mam jeszcze dodatkowej szafy ale co tam...najwyżej męża rzeczy gdzieś wydeleguje ihihih
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości