|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() Hmm... ja o tym nie słyszałam, jadłam go sporo w ciąży i żyję ![]() A czemu nie można?
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Witam mamuśki
![]() My już po wizycie. Wszystko wygląda ok ![]() Szyjka zamknięta, prawidłowej długości. Macica 3 palce nad pępkiem. Piotruś ułożony, tak jak myślałam: główka nad pępkiem, nóżki w pachwinie i leży na prawym boku. Nasz synuś ma 930g. Kość udowa ma 5 cm. Mięśniak dalej jest, ale na szczęście nie urósł. Niestety nie da się go wyłuszczyć przy cesarce. Wyniki w normie. Następna wizyta za 3 tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
Matallewar, tez o fecie słyszałam ale nie wydaje mi sie, sprawdzałam, jest z mleka pasteryzowanego. Może te oryginalne fety są z niepasteryzowanego.. a u nas ten ser z mlekovity to Favita chyba o ile dobrze kojarzę
#2854 |
Wtajemniczenie
|
Vanes ja Ci strasznie wspolczuje sytuacji z mezem i tesciami. Przykro czytac o czyms takim. Mysle, ze Twoj maz jest maminsynkiem, a tacy sie nie zmieniaja. Ja kocham swoja tesciowa jak jest 2000km ode mnie
![]() Moria ja sie dawno tak nie splakalam jak na tym filmie Marley i ja. Az mi glupio bylo ![]() Matall sliczne ciuszki dla Edzika ![]() Dziewczyny gratuluje Wam Dziewuszek z brzuszku!!! ![]() ![]() ![]()
#2855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Decydujesz sie potem na wyłuszczenie ?? Ja sie troszke boje ![]() Ale duzy chłopak ! Kość udowa 5 cm? To dłuugie ma nózki ![]() ![]() Paulizia, ja tez na tym filmie przeszłam samą siebie z histerią płaczu !!!! a myslalam wtedy, ze tylko ja taka głupia jestem ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-02 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 1. nr raty 2. wysokość odsetek 3. wysokość kapitału 4. wysokość raty i wtedy zobaczysz od której raty już nie ma odsetek. No chyba, że mieliście jakiś inny kredyt, nie wiem jak jest przy ratach malejących, ale jakoś nie chce mi się wierzyć nawet przy ratach malejących, żeby tak szybko były spłacone odsetki i żeby sam kapitał już został. Znajdź harmonogram spłaty (powinien być przy umowie, albo na stronie kredytu jak masz do niego podgląd w internecie). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Wtajemniczenie
|
Matall wlasnie nie wiem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2858 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale teraz już wiem, że nie da się tego połączyć (bo jest jakoś specyficznie umiejscowiony ). A co do cesarki, to się jeszcze okaże ( nie byłam jeszcze u okulisty ). Z dzisiejszej rozmowy wywnioskowałam, że on ( podobnie, jak położna ) skłanialiby się jednak ku cesarce. A Piotruś faktycznie duży i długi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Zakorzenienie
|
nadrobiłam Was koło 13
poszłam się przespać, wchodzę a tam trzy kolejne stronice ![]() no to czytam ![]() i gotuje klopsy w sosie koperkowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli już spłaciliście w ratach odsetki- to już po ptokach- niczego Wam nie umorza- czyli teraz spłacacie to, co już wzieliście. A do tej pory spłacaliście to, co było zarobkiem banku. Tak się ustawił cwaniak jeden ![]()
![]() |
#2861 |
Wtajemniczenie
|
Anulinko Pietrek rosnie jak na drozdzach
![]() Ha, a ja dzisaj powinnam zaczac 25 tydzien, ale zostaje przy 24 czyli tak jak lekarz liczy... zawsze chcialam byc w starszej ciazy, ale im blizej konca to wole sie cofnac o ten tydzien ![]() ![]() ![]() ![]()
#2862 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
widzę że te 3 strony to prawie tylko jedzeniu !!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
Ej, ale wcale dużo na wizażu dziś nie siedzę
![]() Tylko podczytuję mniej więcej i czasem coś napiszę, ale ogólnie to pracuję ![]() Obiad zjedzony, biorę się dalej za rachunkowość budżetową ![]() ![]() Muszę zmobilizować moich panów z tymi szafkami, bo ciuszki dla Edzika stoją na środku pokoju w torbach i kartonie ![]()
![]() |
#2865 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja myslalam, ze odsetki są rozłożone na cały okres pożyczki (czyli 3 latka w tym przypadku) Musze męza spytac gdzie harmonogram, o ile go ma.... pewnie wywalił :| bo jemy sciaga bank z automatu wiec pewnie harmonogramu nie potrzebował. Wczoraj mi tak powiedział z tymi odsetkami... dokładnie, że 400zł zostało Hmmm dziwne to! najgorsze, że nie umiem się do jego konta zalogować. Ale tak czy siak, skoro mówicie, że bank w pierwszej kolejności sciaga odsetki to faktycznie po ptokach. I po co brałam pozyczke z pracy ![]() ![]() Jeszcze raz dzięki za pomoc, bo myslalam, ze mąż zmysla ![]() ![]() Raty nie mamy malejące. Ale jeszcze mysle na chłopski rozum, ile moze byc odsetek od 16 tys? Spłacilismy juz 5 rat chyba? Rata bodajże ok 650 zł czyli 3250 zapłacone.. możliwe ze to odsetki?
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-02 o 16:59 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 | |||
Zadomowienie
|
ja tak mialam juz raz, 3ma mnie to ssanie ze 2-3 dni...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzidzia rosnie a rosnie ![]() ![]() ale malutka szaleje, kurcze nie wiem jak wy, ale ja mam tak ze terazleze na boku bo czuje inne ruchy niz tydzien temu, nie wiem czy mala sie obraca,ale dzis czuje jakby sie prostowala i miejsce robila, boli mnie brzuchol juz od tego heheh.. jestemw trakcie szukania poscieli dla dzidzi ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Wtajemniczenie
|
daisy... masz jeszcze jakis film, na ktorym mozna sobie tak pobeczec??? Spodobalo i sie
![]() ![]() No i ta moja dolegliwosc w gardle zniknelo po Rennie takze pierwszy raz w zyciu miala zgage ![]()
#2868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałaś, co mówił Ci Twój mąż i ja- opisałam Ci taką sytuację, ze najpierw odsetki. Ale skoro nie jesteś pewna, to koniecznie sprawdź umoe albo na koncie harmonogram- bo tak jak mówię- to nie reguła- i jeśli wszystkich odsetek jeszcze nei spłaciliście- to faktycznie opąłcałoby się taki kredyt nadpłacić tą pożyczką z pracy. Kredyty gotówkowe są bardzo drogie więc- pomysł mialaś dobry- pytanie- jak dokłądnie wygląda harmonogram Waszego kredytu.
![]() |
#2869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos "Miodzio" - tak ma na imię mój kotek hihihihi ![]() ![]() oo oto zaakceptowałas moje zaproszenie ![]() Sądze, ze Meksyk to jeszcze piekniejsze widoki ![]() Cytat:
![]() Sprawdzimy w domku ![]() Na marginesie - cwane są banki ![]()
![]() |
#2870 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny HELP!!! Czy wewnetrzna dlugosc gondoli 77cm jest wystarczajaca? [szerokosc 33cm]
Pytam, bo wozek o ktorym mysle by zakupic jest w promocji i dosc mocno sie nad nim zastanawiam... tylko nie wiem jak dziecko szybko rosnie i jak dlugo bede Malego wozic w gondoli ![]() http://www.babythings4u.co.uk/item/b...-system--pearl Na tej stronie jest cena 450, ale na innej widzialam za 350 ![]()
#2871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny pisały, że przesadziły 7 msc dzieci do spacerówek. A 6-7 msc ma 68 do 74 rozmiar chyba, nie?
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, wizaż mi coś nie chce działać, co chwilę jakiś Database error wyskakuje
![]() No nic, zanim Was nadrobię to napiszę relację z wizyty w Dino. Byłam i obejrzałam chyba wszystko i X-landery i Mutsy i Murę i inne. XA obmacałam z każdej strony, pojeździłam, poskładałam no i naprawdę jest genialny ![]() Podobno w ubiegłym roku była podobna sytuacja i też producent najpierw obiecywał wózki w marcu, później w kwietniu no a pojawiły się pod koniec maja no i to mnie wkuuurza ![]() Oprócz tego cały czas po głowie chodzi mi ten Skate i boję się, że go kupię! Jeśli się nie sprawdzi na moich wertepach do go sprzedam i już. Przeczytałam chyba wszystkie opinie o tym wózku, obejrzałam kilkanaście filmików no i nikt się nigdy nie skarżył na słabe prowadzenie wózka, czy to po wertepach czy po piasku. Jeśli więc uda się go kupić używanego za rozsądną cenę, to chyba to zrobię ![]() Eweska – co do Twojego wózeczka, to oczywiście na miejscu go nie było. Panowie w sklepie wiedzieli tyle ile na stronie, czyli że stelaż 120cm ale gondolka trochę wystaje więc na oko 140-150cm no ale powiedziałam, że muszę wiedzieć dokładnie bo on się musi w windzie zmieścić, no więc pan dzwonił najpierw do producenta ale nie wiedzieli, później do serwisu tych wózków i też ktoś tam nie wiedział ale może wiedzieć jeszcze ktoś tam więc miły pan wziął mój nr telefonu i gdy dorwie tego kogoś, kto wie, to do mnie zadzwoni i da znać więc jest szansa, że się dowiemy ![]() Acha i z kolorystykę 2009 może być ciężko, natomiast 2010 na pewno jest na stanie ![]() Grazin - no na liście nad Tobą i pod Tobą większość dzieciaków już zaświeciło swoimi skarbami między nogami więc trzymam kciuki aby się szybko dzidzia ujawniła ![]()
#2873 | ||
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z zakupów i znowu 4 strony do nadrobienia i to wszystko o jedzeniu
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny! doczytuje was i was cytowalam a mi ciagle wizaz wywala nooo!!! no nie moge przez to doczytac...grrrrrrrr!!!
no a przeciez nie pamietam co ktora pisala ![]() Wiem, ze listopadowa USG i reszta dziewczyn gratulacje ![]() Moria moja Zosia rusza sie juz dzisiaj wiecej, dalej troche inaczej, ale szuchci sie jak zawsze, widocznie sie jakos dziwnie przekrecila ![]() Aliczka wyslalam juz daaaawno, ale z firmowego konta, moze ci do spamu wrzucilo? dla pewnosci wysle jutro jeszcze raz ![]() mnie glowa peka z niewyspania, nerwy plus zgaga i noc nieprzespana, najgorsze, ze TZ rowniez ![]() widzialam, ze pisalyscie o Incepcji wlasnie mam dzisiaj ten film od kolegi i zaraz ogladamy z Tztem, mam jedynie nadzieje, ze nie przespimy ![]() aa no i zdjatko tych slicznych rzeczy co kupilam ![]() spioszki maja 80% welny i 20 bawelny, na zime beda ![]() ![]() 22.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak wchodze na mój kredyt hipoteczny to widze załóżmy: kwota najbliższych odsetek 300 zł kwota najbliższego kapitału 100 zł kwota najbliższej raty 400 zł kwota pozostała kapitału 170000 zł kwota pozostałych odsetek 0,00 zł Ale taki opis wcale nie znaczy, że już nie mam odsetek. Poprostu to jest stan na dany dzień i gdybym dzisiaj spłacała kredyt, to wystarczyłoby spłacić te 400 zł raty i 170000 zł kapitału, a reszta odsetek jest poprostu wtedy nie naliczona. A jak wejdę na zakładkę harmonogram spłaty, to już zupełnie inaczej to wygląda, bo odsetki są do samego końca, czyli do ostatniej raty, tylko zmieniają się proporcje (w początkowych ratach większy procent stanowią odsetki, a w końcowych kapitał). SPRAWDŹCIE HARMONOGRAM, bo myślę, że możecie zyskać na wcześniejszej spłacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
właśnie sobie klinęłam Odśwież na stronie na której Wam odpisywałam
![]() no i poszło ....... nie będę pisać jeszcze raz bo w sumie to nic mądrego nie napisałam ![]() gratuluje zdrowych dzidziusiów po dzisiejszych wizytach Pauliza moja gondola ma 75cm i jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o bank to tak franczyza
a ja wróciłam z mamą z tych zakupów nie dałam się namówić na fryzjera ale pogadałyśmy sobie przy soczku chodziłyśmy po sklepach oczywiście tych dzieciowych i stwierdziłam że może nie ma co stawiać się na pokaz z tą pościelą i kupię tylko wypełnienie kołderki i poduszki do nich poszewki no i ten ochraniacz. a no i moje zakupy ![]()
#2878 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
hehhe
no właśnie napisałam Ci wtedy, ale skoro prosisz ponownie to sie wysilę jeszcze raz ![]() żaden cud ten przepis: robisz mięso mielona jak na kotlety (jajko, bułka, przyprawy, gnieciesz) kulasz kuleczki (Zosia dziś ze mną kulała ![]() gotujesz, doprawiasz sos (ja sypię majeranek, zioła prowansalskie i ciut rozmarynu), zaklepujesz mąką, i pod koniec gotowania wrzucasz duuuuuuuuuuuuuuużo koperku pokrojonego i w sumie koniec ![]() (na dwa dni obiadek mam) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.