Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-02, 16:37   #2851
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki!!!

W koncu udalo mi sie Was nadrobic

Gdzies czytalam lub obilo mi sie o uszy, ze sera feta nie mozna... wlasnie pol kostki zjadlam Pychota
Fety nie można?
Hmm... ja o tym nie słyszałam, jadłam go sporo w ciąży i żyję
A czemu nie można?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:39   #2852
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Witam mamuśki

My już po wizycie. Wszystko wygląda ok

Szyjka zamknięta, prawidłowej długości. Macica 3 palce nad pępkiem.

Piotruś ułożony, tak jak myślałam: główka nad pępkiem, nóżki w pachwinie i leży na prawym boku.

Nasz synuś ma 930g. Kość udowa ma 5 cm.

Mięśniak dalej jest, ale na szczęście nie urósł. Niestety nie da się go wyłuszczyć przy cesarce.

Wyniki w normie. Następna wizyta za 3 tygodnie.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:41   #2853
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Matallewar, tez o fecie słyszałam ale nie wydaje mi sie, sprawdzałam, jest z mleka pasteryzowanego. Może te oryginalne fety są z niepasteryzowanego.. a u nas ten ser z mlekovity to Favita chyba o ile dobrze kojarzę

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:43   #2854
Paulizia
Wtajemniczenie

Vanes ja Ci strasznie wspolczuje sytuacji z mezem i tesciami. Przykro czytac o czyms takim. Mysle, ze Twoj maz jest maminsynkiem, a tacy sie nie zmieniaja. Ja kocham swoja tesciowa jak jest 2000km ode mnie
Moria ja sie dawno tak nie splakalam jak na tym filmie Marley i ja. Az mi glupio bylo
Matall sliczne ciuszki dla Edzika

Dziewczyny gratuluje Wam Dziewuszek z brzuszku!!!
Stary 2011-02-02, 16:43   #2855
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Piotruś ułożony, tak jak myślałam: główka nad pępkiem, nóżki w pachwinie i leży na prawym boku.

Mięśniak dalej jest, ale na szczęście nie urósł. Niestety nie da się go wyłuszczyć przy cesarce.

Anulinko, ja też mam mięśniaka !!!!!!!!! przed ciążą był wielkości małej wisni a teraz nie wiem.... ale ostatnio na usg połówkowym, pani dr powiedziała mi, ze miesniaki rosną tylko w I trymestrze.
Decydujesz sie potem na wyłuszczenie ?? Ja sie troszke boje
Ale duzy chłopak ! Kość udowa 5 cm? To dłuugie ma nózki jakis koszykarz Wam rosnie cycus
Paulizia, ja tez na tym filmie przeszłam samą siebie z histerią płaczu !!!! a myslalam wtedy, ze tylko ja taka głupia jestem uff ulzyło

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-02 o 16:45
Stary 2011-02-02, 16:46   #2856
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Grazin, mogę Cię prosić o fachową pomoc, jako eksperta spraw bankowosci

Wzielismy z mezem 16 tysi na 3 lata we wrzesniu. Teraz wziełam sobie w pracy całkowicie nieoprocentowaną pożyczkę w wys. 10 tys.
Wiem, że jak podpisywaliśmy umowe z bankiem, to powiedzieli nam, ze nie ma przeszkód by spłacić pozyczke wczesniej (bez dodatkowych koszztów) I moje pytanie takie... mąż mi powiedział, ze widzi na koncie bankowym, iż odsetki już spłacilismy i pozostał jedynie kapitał... Czy mam mu wierzyć, że spłata teraz całego pozostałego kapitału w żaden sposób nie spowoduje, że kredyt kosztować nas będzie mniej i coś tam nam umorzą (np te spłacone już odsetki :P ) ???
nie wiem czy jasno mówie.... Ale mam nadzieje, ze zrozumiesz mnie
Bo brałam to 10 tysiecy w pracy ciesząc się ze cos zarobię poprzez spłate pozyczki wcześniej a tu chyba lipa
Przepraszam, że męcze na L-4 słuzbowymi kwestiami...
Ja nie jestem bankowcem, ale za to kredytobiorcą Nie sądzę, żeby to było możliwe, że macie spłacone całe odsetki. Chyba, że odsetki na dzień dzisiejszy, czyli że jakbyście dzisiaj spłacili, to zostało do spłaty 0 zł odsetek i ileś tam kapitału. My mieliśmy 3000 zł na 10 miesięcy i dopiero ostatnio rata była bez odsetek. Nie masz gdzieś harmonogramu spłaty kredytu? Bo w takim harmonogramie powinno być widać coś takiego:
1. nr raty 2. wysokość odsetek 3. wysokość kapitału 4. wysokość raty
i wtedy zobaczysz od której raty już nie ma odsetek.
No chyba, że mieliście jakiś inny kredyt, nie wiem jak jest przy ratach malejących, ale jakoś nie chce mi się wierzyć nawet przy ratach malejących, żeby tak szybko były spłacone odsetki i żeby sam kapitał już został.
Znajdź harmonogram spłaty (powinien być przy umowie, albo na stronie kredytu jak masz do niego podgląd w internecie).

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:47   #2857
Paulizia
Wtajemniczenie

Matall wlasnie nie wiem nawet nie wiem czy to prawda ale mam ochote i bede jesc!!!
Stary 2011-02-02, 16:48   #2858
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Anulinko, ja też mam mięśniaka !!!!!!!!! przed ciążą był wielkości małej wisni a teraz nie wiem.... ale ostatnio na usg połówkowym, pani dr powiedziała mi, ze miesniaki rosną tylko w I trymestrze.
Decydujesz sie potem na wyłuszczenie ?? Ja sie troszke boje
Ale duzy chłopak ! Kość udowa 5 cm? To dłuugie ma nózki jakis koszykarz Wam rosnie cycus
Niestety mam. Ma 46 mm Pytałam, czy byłaby szansa wyłuszczyć go przy cesarce, gdybym musiała ją mieć.
Ale teraz już wiem, że nie da się tego połączyć (bo jest jakoś specyficznie umiejscowiony ).
A co do cesarki, to się jeszcze okaże ( nie byłam jeszcze u okulisty ).
Z dzisiejszej rozmowy wywnioskowałam, że on ( podobnie, jak położna ) skłanialiby się jednak ku cesarce.

A Piotruś faktycznie duży i długi Od 2 godzin cały czas szaleje. A ja wieczorem, nie wiem, jak się mam ułożyć, aby zasnąć. Wczoraj musiałam na wznak, bo na prawym i lewym boku wariował
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:49   #2859
andziot
Zakorzenienie

nadrobiłam Was koło 13
poszłam się przespać, wchodzę a tam trzy kolejne stronice

no to czytam
i gotuje klopsy w sosie koperkowym

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:50   #2860
vipek
Zadomowienie

Cytat:
Grazin, mogę Cię prosić o fachową pomoc, jako eksperta spraw bankowosci

Wzielismy z mezem 16 tysi na 3 lata we wrzesniu. Teraz wziełam sobie w pracy całkowicie nieoprocentowaną pożyczkę w wys. 10 tys.
Wiem, że jak podpisywaliśmy umowe z bankiem, to powiedzieli nam, ze nie ma przeszkód by spłacić pozyczke wczesniej (bez dodatkowych koszztów) I moje pytanie takie... mąż mi powiedział, ze widzi na koncie bankowym, iż odsetki już spłacilismy i pozostał jedynie kapitał... Czy mam mu wierzyć, że spłata teraz całego pozostałego kapitału w żaden sposób nie spowoduje, że kredyt kosztować nas będzie mniej i coś tam nam umorzą (np te spłacone już odsetki :P ) ???
nie wiem czy jasno mówie.... Ale mam nadzieje, ze zrozumiesz mnie
Bo brałam to 10 tysiecy w pracy ciesząc się ze cos zarobię poprzez spłate pozyczki wcześniej a tu chyba lipa
Przepraszam, że męcze na L-4 słuzbowymi kwestiami...
Grazin nie jestem ale na kredytach się troszkę znam z racji mojego wykształcenia i doświadczenia zawodowego
Jeśli już spłaciliście w ratach odsetki- to już po ptokach- niczego Wam nie umorza- czyli teraz spłacacie to, co już wzieliście. A do tej pory spłacaliście to, co było zarobkiem banku. Tak się ustawił cwaniak jeden by zarobić jak najwięcej- bo rzadko kto nadpłaca kredyt chwilę po jego wzięciu.
Stary 2011-02-02, 16:50   #2861
Paulizia
Wtajemniczenie

Anulinko Pietrek rosnie jak na drozdzach

Ha, a ja dzisaj powinnam zaczac 25 tydzien, ale zostaje przy 24 czyli tak jak lekarz liczy... zawsze chcialam byc w starszej ciazy, ale im blizej konca to wole sie cofnac o ten tydzien Takze my dzisaj zaczynamy 24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 16:51   #2862
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
nadrobiłam Was koło 13
poszłam się przespać, wchodzę a tam trzy kolejne stronice

no to czytam
i gotuje klopsy w sosie koperkowym
andziot tym razem ja się uśmiecham o przepis

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:55   #2863
andziot
Zakorzenienie

widzę że te 3 strony to prawie tylko jedzeniu !!!!!!!!!!!

Stary 2011-02-02, 16:56   #2864
matallewar
Zakorzenienie

Ej, ale wcale dużo na wizażu dziś nie siedzę
Tylko podczytuję mniej więcej i czasem coś napiszę, ale ogólnie to pracuję

Obiad zjedzony, biorę się dalej za rachunkowość budżetową A potem wieczorkiem do Leroy
Muszę zmobilizować moich panów z tymi szafkami, bo ciuszki dla Edzika stoją na środku pokoju w torbach i kartonie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-02, 16:56   #2865
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Niestety mam. Ma 46 mm Pytałam, czy byłaby szansa wyłuszczyć go przy cesarce, gdybym musiała ją mieć.
Ale teraz już wiem, że nie da się tego połączyć (bo jest jakoś specyficznie umiejscowiony ).
A co do cesarki, to się jeszcze okaże ( nie byłam jeszcze u okulisty ).
Z dzisiejszej rozmowy wywnioskowałam, że on ( podobnie, jak położna ) skłanialiby się jednak ku cesarce.

A Piotruś faktycznie duży i długi Od 2 godzin cały czas szaleje. A ja wieczorem, nie wiem, jak się mam ułożyć, aby zasnąć. Wczoraj musiałam na wznak, bo na prawym i lewym boku wariował
ja też mam coś ok tylu mm, przynajmniej miałam, pytałam 3 lekarzy i wszyscy mi mowili, ze przy cesarce się nie usuwa miesniaków, chyba ze są umiejscowione w linii cięcia.. Ja mam w jakiejś cieśni

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Ja nie jestem bankowcem, ale za to kredytobiorcą Nie sądzę, żeby to było możliwe, że macie spłacone całe odsetki. Chyba, że odsetki na dzień dzisiejszy, czyli że jakbyście dzisiaj spłacili, to zostało do spłaty 0 zł odsetek i ileś tam kapitału. My mieliśmy 3000 zł na 10 miesięcy i dopiero ostatnio rata była bez odsetek. Nie masz gdzieś harmonogramu spłaty kredytu? Bo w takim harmonogramie powinno być widać coś takiego:
1. nr raty 2. wysokość odsetek 3. wysokość kapitału 4. wysokość raty
i wtedy zobaczysz od której raty już nie ma odsetek.
No chyba, że mieliście jakiś inny kredyt, nie wiem jak jest przy ratach malejących, ale jakoś nie chce mi się wierzyć nawet przy ratach malejących, żeby tak szybko były spłacone odsetki i żeby sam kapitał już został.
Znajdź harmonogram spłaty (powinien być przy umowie, albo na stronie kredytu jak masz do niego podgląd w internecie).
Cytat:
Napisane przez vipek Pokaż wiadomość
Grazin nie jestem ale na kredytach się troszkę znam z racji mojego wykształcenia i doświadczenia zawodowego
Jeśli już spłaciliście w ratach odsetki- to już po ptokach- niczego Wam nie umorza- czyli teraz spłacacie to, co już wzieliście. A do tej pory spłacaliście to, co było zarobkiem banku. Tak się ustawił cwaniak jeden by zarobić jak najwięcej- bo rzadko kto nadpłaca kredyt chwilę po jego wzięciu.
Ooooo dziękuje za odzew !! Ale banki są swinie !
Ja myslalam, ze odsetki są rozłożone na cały okres pożyczki (czyli 3 latka w tym przypadku)
Musze męza spytac gdzie harmonogram, o ile go ma.... pewnie wywalił :| bo jemy sciaga bank z automatu wiec pewnie harmonogramu nie potrzebował.
Wczoraj mi tak powiedział z tymi odsetkami... dokładnie, że 400zł zostało Hmmm dziwne to! najgorsze, że nie umiem się do jego konta zalogować. Ale tak czy siak, skoro mówicie, że bank w pierwszej kolejności sciaga odsetki to faktycznie po ptokach.
I po co brałam pozyczke z pracy no nic, skoro procentowanie 0, to niech sobie na koncie lezy
Jeszcze raz dzięki za pomoc, bo myslalam, ze mąż zmysla Musze go zgwałcić, by sie do swojego konta zalogował i podejrzę na własne oczy tak jak mówi Monia.. ale chyba jednak prawdę mówi, jako pracownik działu finansowo- księgowego może sie znac lepiej niż ja.. Sprawdzę to
Raty nie mamy malejące.

Ale jeszcze mysle na chłopski rozum, ile moze byc odsetek od 16 tys? Spłacilismy juz 5 rat chyba? Rata bodajże ok 650 zł czyli 3250 zapłacone.. możliwe ze to odsetki?

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-02 o 16:59

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 16:56   #2866
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Violisia, u mnie tak samo się dziś strasznie ssanie włączyło !
ja tak mialam juz raz, 3ma mnie to ssanie ze 2-3 dni...

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Mam 7 letniego brata, ktory dzis dzwne rzeczy mowi: nie jedz tyle bo dla dziecka sie nie zmiesci... czemu to akurat alan a nie jakis bartek... i po co mu tyle ubranek, ale czasem sie nim zajme o jaki wujek.
bombowy braciszek
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
caluje was wszystkie...a aaaa i po drodze z pracy kupilam male bzdurki dla Zosi, kremik, oliwke, plyn do przemywania pepuszka i...rajstopki i bodziaka welnianego . nie moglam sie powstrzymac wysle wam zdjecie jak juz doczytam

buziale!
czekamy kochana

Cytat:
Witam mamuśki

super wiesci

dzidzia rosnie a rosnie ja ide na wizyte koniec lutego, albo poczatek marca..

ale malutka szaleje, kurcze nie wiem jak wy, ale ja mam tak ze terazleze na boku bo czuje inne ruchy niz tydzien temu, nie wiem czy mala sie obraca,ale dzis czuje jakby sie prostowala i miejsce robila, boli mnie brzuchol juz od tego heheh..

jestemw trakcie szukania poscieli dla dzidziniektore zabojcZzeee
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:57   #2867
Paulizia
Wtajemniczenie

daisy... masz jeszcze jakis film, na ktorym mozna sobie tak pobeczec??? Spodobalo i sie Ogladala foty z thai Miodzio!!!!
No i ta moja dolegliwosc w gardle zniknelo po Rennie takze pierwszy raz w zyciu miala zgage
Stary 2011-02-02, 17:02   #2868
vipek
Zadomowienie

Cytat:
j

Ja myslalam, ze odsetki są rozłożone na cały okres pożyczki (czyli 3 latka w tym przypadku)
Musze męza spytac gdzie harmonogram, o ile go ma.... pewnie wywalił :| bo jemy sciaga bank z automatu wiec pewnie harmonogramu nie potrzebował.
Wczoraj mi tak powiedział z tymi odsetkami... dokładnie, że 400zł zostało Hmmm dziwne to! najgorsze, że nie umiem się do jego konta zalogować. Ale tak czy siak, skoro mówicie, że bank w pierwszej kolejności sciaga odsetki to faktycznie po ptokach.
I po co brałam pozyczke z pracy no nic, skoro procentowanie 0, to niech sobie na koncie lezy
Jeszcze raz dzięki za pomoc, bo myslalam, ze mąż zmysla Musze go zgwałcić, by sie do swojego konta zalogował i podejrzę na własne oczy tak jak mówi Monia.. ale chyba jednak prawdę mówi, jako pracownik działu finansowo- księgowego może sie znac lepiej niż ja.. Sprawdzę to
Raty nie mamy malejące.
Ale kochaniutka- to nie regułą- że najpierw spłaca siętylko odsetki- to tylko jedna z metod jak największego zarobku przez banki.
Napisałaś, co mówił Ci Twój mąż i ja- opisałam Ci taką sytuację, ze najpierw odsetki. Ale skoro nie jesteś pewna, to koniecznie sprawdź umoe albo na koncie harmonogram- bo tak jak mówię- to nie reguła- i jeśli wszystkich odsetek jeszcze nei spłaciliście- to faktycznie opąłcałoby się taki kredyt nadpłacić tą pożyczką z pracy.
Kredyty gotówkowe są bardzo drogie więc- pomysł mialaś dobry- pytanie- jak dokłądnie wygląda harmonogram Waszego kredytu.
Stary 2011-02-02, 17:09   #2869
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
daisy... masz jeszcze jakis film, na ktorym mozna sobie tak pobeczec??? Spodobalo i sie Ogladala foty z thai Miodzio!!!!
No i ta moja dolegliwosc w gardle zniknelo po Rennie takze pierwszy raz w zyciu miala zgage
własnie nic ostatnio poza marleyem nie ogladałm do płakania.. Po nim mi sie odechciało
A propos "Miodzio" - tak ma na imię mój kotek hihihihi
oo oto zaakceptowałas moje zaproszenie ja sobie pokukam na Ciebie jak wyjde z pracki, bo do 18 siedze i spadam do domku - tzn juz powinnam spadac
Sądze, ze Meksyk to jeszcze piekniejsze widoki

Cytat:
Napisane przez vipek Pokaż wiadomość
Ale kochaniutka- to nie regułą- że najpierw spłaca siętylko odsetki- to tylko jedna z metod jak największego zarobku przez banki.
Napisałaś, co mówił Ci Twój mąż i ja- opisałam Ci taką sytuację, ze najpierw odsetki. Ale skoro nie jesteś pewna, to koniecznie sprawdź umoe albo na koncie harmonogram- bo tak jak mówię- to nie reguła- i jeśli wszystkich odsetek jeszcze nei spłaciliście- to faktycznie opąłcałoby się taki kredyt nadpłacić tą pożyczką z pracy.
Kredyty gotówkowe są bardzo drogie więc- pomysł mialaś dobry- pytanie- jak dokłądnie wygląda harmonogram Waszego kredytu.
dziekuje Ci vipku Oprocentowanie wiem, ze nie dostalismy takie baaardzo duze bo promocja była, poza tym TŻ ma tam dłuuugo konto i jeszcze jakąś tam karte do niego co obniżyła % a także drugi kredyt jeszcze
Sprawdzimy w domku Zmolestuję go.
Na marginesie - cwane są banki

Twój pierwszy krzyk...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 17:33   #2870
Paulizia
Wtajemniczenie

Dziewczyny HELP!!! Czy wewnetrzna dlugosc gondoli 77cm jest wystarczajaca? [szerokosc 33cm]
Pytam, bo wozek o ktorym mysle by zakupic jest w promocji i dosc mocno sie nad nim zastanawiam... tylko nie wiem jak dziecko szybko rosnie i jak dlugo bede Malego wozic w gondoli
http://www.babythings4u.co.uk/item/b...-system--pearl

Na tej stronie jest cena 450, ale na innej widzialam za 350
Stary 2011-02-02, 17:37   #2871
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny HELP!!! Czy wewnetrzna dlugosc gondoli 77cm jest wystarczajaca? [szerokosc 33cm]
Pytam, bo wozek o ktorym mysle by zakupic jest w promocji i dosc mocno sie nad nim zastanawiam... tylko nie wiem jak dziecko szybko rosnie i jak dlugo bede Malego wozic w gondoli
http://www.babythings4u.co.uk/item/b...-system--pearl

Na tej stronie jest cena 450, ale na innej widzialam za 350
Hmm... chyba tak...
Dziewczyny pisały, że przesadziły 7 msc dzieci do spacerówek.
A 6-7 msc ma 68 do 74 rozmiar chyba, nie?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-02, 17:45   #2872
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, wizaż mi coś nie chce działać, co chwilę jakiś Database error wyskakuje

No nic, zanim Was nadrobię to napiszę relację z wizyty w Dino.

Byłam i obejrzałam chyba wszystko i X-landery i Mutsy i Murę i inne. XA obmacałam z każdej strony, pojeździłam, poskładałam no i naprawdę jest genialny Obczaiłam też tą budkę, ona ma taką folię przez którą widać maluszka więc już się absolutnie nie martwię tym nieprzekładanym siedziskiem. No po prostu wózek jest super jedyny problem jest taki, że nie ma tego koloru który mnie interesuje i nie wiadomo kiedy będzie, bo ten koniec lutego to nic pewnego.
Podobno w ubiegłym roku była podobna sytuacja i też producent najpierw obiecywał wózki w marcu, później w kwietniu no a pojawiły się pod koniec maja no i to mnie wkuuurza

Oprócz tego cały czas po głowie chodzi mi ten Skate i boję się, że go kupię! Jeśli się nie sprawdzi na moich wertepach do go sprzedam i już. Przeczytałam chyba wszystkie opinie o tym wózku, obejrzałam kilkanaście filmików no i nikt się nigdy nie skarżył na słabe prowadzenie wózka, czy to po wertepach czy po piasku. Jeśli więc uda się go kupić używanego za rozsądną cenę, to chyba to zrobię

Eweska – co do Twojego wózeczka, to oczywiście na miejscu go nie było. Panowie w sklepie wiedzieli tyle ile na stronie, czyli że stelaż 120cm ale gondolka trochę wystaje więc na oko 140-150cm no ale powiedziałam, że muszę wiedzieć dokładnie bo on się musi w windzie zmieścić, no więc pan dzwonił najpierw do producenta ale nie wiedzieli, później do serwisu tych wózków i też ktoś tam nie wiedział ale może wiedzieć jeszcze ktoś tam więc miły pan wziął mój nr telefonu i gdy dorwie tego kogoś, kto wie, to do mnie zadzwoni i da znać więc jest szansa, że się dowiemy
Acha i z kolorystykę 2009 może być ciężko, natomiast 2010 na pewno jest na stanie

Grazin - no na liście nad Tobą i pod Tobą większość dzieciaków już zaświeciło swoimi skarbami między nogami więc trzymam kciuki aby się szybko dzidzia ujawniła

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 17:52   #2873
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Wróciłam z zakupów i znowu 4 strony do nadrobienia i to wszystko o jedzeniu . Ja dzisiaj znowu kupiłam świeży szpinak (polecam jest w Biedronce) i mam nadzieję coś z niego zrobic, żeby podnieśc sobie poziom żelaza (ostatnio kupiłam i wyrzuciłam taka byłam skora do zrobienia z niego czegokolwiek ). No i byłam jeszcze oczywiście w Mc Donalds - ale o tym cicho sza

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Przepływy super!!! Wszystko inne też w najlepszym porządku.
Kamień z serca

Rozwarcia brak, dł. szyjki ok (tylko nie zapytałam ile ma dokładnie).

Bronchilda pozostała bronchildą - lekarz stwierdził, że dziewczynka nie dlatego że nie widzi siusiaka tylko dlatego, że widzi wargi sromowe - więc dziewczynka raczej na 99%

Malutka ładnie rośnie - waga 1178 g. Łożysko ładne, ilość wód płodowych w normie. Na razie ułożona poprzecznie.

Co do mojego cukru - muszę mierzyć glukozę 3 razy dziennie i oczywiście dieta cukrzycowa. No cóż, trudno. Najem się po porodzie

Aha - dr zrobił ping-pongi jak zobaczył ile przytyłam

A i moje ciśnienie dzisiaj przed wizytą wynosiło 142/97 - nigdy w życiu nie miałam takiego wysokiego, co ten stres robi z człowiekiem.

Ale mam dzisiaj dobry humor
Super, że wszystko dobrze A niunia już duuuża

Cytat:
Witam mamuśki

I kolejne dobre wieści I Piotruś jak urósł
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 17:53   #2874
anula_81
Zakorzenienie

dziewczyny! doczytuje was i was cytowalam a mi ciagle wizaz wywala nooo!!! no nie moge przez to doczytac...grrrrrrrr!!!
no a przeciez nie pamietam co ktora pisala
Wiem, ze listopadowa USG i reszta dziewczyn gratulacje***
Moria moja Zosia rusza sie juz dzisiaj wiecej, dalej troche inaczej, ale szuchci sie jak zawsze, widocznie sie jakos dziwnie przekrecila
Aliczka wyslalam juz daaaawno, ale z firmowego konta, moze ci do spamu wrzucilo? dla pewnosci wysle jutro jeszcze raz

mnie glowa peka z niewyspania, nerwy plus zgaga i noc nieprzespana, najgorsze, ze TZ rowniez
widzialam, ze pisalyscie o Incepcji wlasnie mam dzisiaj ten film od kolegi i zaraz ogladamy z Tztem, mam jedynie nadzieje, ze nie przespimy

aa no i zdjatko tych slicznych rzeczy co kupilam
spioszki maja 80% welny i 20 bawelny, na zime beda i rajstopki cudne prawda? na szczescie byly przecenione troche
22.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 17:54   #2875
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
ja też mam coś ok tylu mm, przynajmniej miałam, pytałam 3 lekarzy i wszyscy mi mowili, ze przy cesarce się nie usuwa miesniaków, chyba ze są umiejscowione w linii cięcia.. Ja mam w jakiejś cieśni

Raty nie mamy malejące.

Ale jeszcze mysle na chłopski rozum, ile moze byc odsetek od 16 tys? Spłacilismy juz 5 rat chyba? Rata bodajże ok 650 zł czyli 3250 zapłacone.. możliwe ze to odsetki?
Moim zdanie to niemożliwe, żeby już były spłacone wszystkie odsetki. Logicznie: skoro kredyt jest na 3 lata na 16000 i rata jest 650 zł, to 36 m-cy * 650 zł = 23400 zł Skoro kapitału było 16000, to odsetek 7400 zł. Jeśli kredyt spłacacie od września, to 5 * 650 zł = 3250 zł, czyli wygląda na to, że zostało wam jeszcze do spłaty 4150 zł odsetek i to przy założeniu, że poprzednie raty w całości stanowiły spłatę odsetek w co mimo przebiegłości banków nie chce mi się wierzyć. Także naprawdę sprawdźcie ten harmonogram.
Ja jak wchodze na mój kredyt hipoteczny to widze załóżmy:
kwota najbliższych odsetek 300 zł
kwota najbliższego kapitału 100 zł
kwota najbliższej raty 400 zł
kwota pozostała kapitału 170000 zł
kwota pozostałych odsetek 0,00 zł
Ale taki opis wcale nie znaczy, że już nie mam odsetek. Poprostu to jest stan na dany dzień i gdybym dzisiaj spłacała kredyt, to wystarczyłoby spłacić te 400 zł raty i 170000 zł kapitału, a reszta odsetek jest poprostu wtedy nie naliczona. A jak wejdę na zakładkę harmonogram spłaty, to już zupełnie inaczej to wygląda, bo odsetki są do samego końca, czyli do ostatniej raty, tylko zmieniają się proporcje (w początkowych ratach większy procent stanowią odsetki, a w końcowych kapitał).
SPRAWDŹCIE HARMONOGRAM, bo myślę, że możecie zyskać na wcześniejszej spłacie.

Stary 2011-02-02, 17:55   #2876
andziot
Zakorzenienie

właśnie sobie klinęłam Odśwież na stronie na której Wam odpisywałam
no i poszło .......

nie będę pisać jeszcze raz bo w sumie to nic mądrego nie napisałam
gratuluje zdrowych dzidziusiów po dzisiejszych wizytach

Pauliza moja gondola ma 75cm i jest ok

Stary 2011-02-02, 18:02   #2877
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

jeśli chodzi o bank to tak franczyza

a ja wróciłam z mamą z tych zakupów nie dałam się namówić na fryzjera ale pogadałyśmy sobie przy soczku
chodziłyśmy po sklepach oczywiście tych dzieciowych i stwierdziłam że może nie ma co stawiać się na pokaz z tą pościelą i kupię tylko wypełnienie kołderki i poduszki do nich poszewki no i ten ochraniacz.

a no i moje zakupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kombinezonik.jpg (63,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki.jpg (88,6 KB, 31 załadowań)

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 18:04   #2878
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
właśnie sobie klinęłam Odśwież na stronie na której Wam odpisywałam
no i poszło .......

nie będę pisać jeszcze raz bo w sumie to nic mądrego nie napisałam
a przepis na klopsiki

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 18:08   #2879
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o bank to tak franczyza

a ja wróciłam z mamą z tych zakupów nie dałam się namówić na fryzjera ale pogadałyśmy sobie przy soczku
chodziłyśmy po sklepach oczywiście tych dzieciowych i stwierdziłam że może nie ma co stawiać się na pokaz z tą pościelą i kupię tylko wypełnienie kołderki i poduszki do nich poszewki no i ten ochraniacz.

a no i moje zakupy
Ale fajowe rzeczy Mogłabyś napisać w jakim sklepie kupiłaś. Normalnie jestem gotowa jechać do Częstochowy

Stary 2011-02-02, 18:10   #2880
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
a przepis na klopsiki
hehhe
no właśnie napisałam Ci wtedy, ale skoro prosisz ponownie to sie wysilę jeszcze raz

żaden cud ten przepis:
robisz mięso mielona jak na kotlety (jajko, bułka, przyprawy, gnieciesz) kulasz kuleczki (Zosia dziś ze mną kulała i ciągle pieprzyła pieprzem), podsmażasz na patelni i później wrzucasz na wrzącą wodę do garka, ja zawsze zlewam jeszcze z woda ten tłuszcz z patelni bo wtedy lepszy sos jest,
gotujesz,
doprawiasz sos (ja sypię majeranek, zioła prowansalskie i ciut rozmarynu),
zaklepujesz mąką,
i pod koniec gotowania wrzucasz duuuuuuuuuuuuuuużo koperku pokrojonego
i w sumie koniec

(na dwa dni obiadek mam)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości