|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
|
|
#4172 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Guciu dzieki za owsianke, jutro sprobujemy dla SandruniAndre Pisalyscie o jedzeniu w krzeselku, u nas tylko w krzeselku, czasem chce wyjsc i wtedy mala wyjmuje i koniec jedzenia ![]() Magda ale ten berodual i pulmikord to tylko na alergie czy tez na zwykle przeziebienie? My tez kiedys mielismy ale nubilizator pozyczylismy w aptece i juz wiecej sie nie przydal to na razie nie kupuje i mam nadzieje ze sie wiecej nie przyda ![]() zajrze pozniej bo mi dziecie do laptopa sie dobiera
|
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtuś usiłował coś pisać dzisiaj rano do Was
![]() http://img705.imageshack.us/img705/6189/97035519.jpg
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dżem dobry mamuśki |
|
|
|
|
#4175 |
|
Wtajemniczenie
|
przy zwykłym przeziębieniu to na pewno nie - to są leki stosowane głównie przy problemach z oskrzelami i są z sterydami, Grześ ma na tle alergicznym problemy - podobno wyrośnie według lekarzy
|
|
|
|
#4176 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Odebrałam puzzle, ale jeszcze nie zdążyłyśmy przetestować, bo Olka po raz pierwszy od nie pamiętam jak długiego czasu, zasnęła mi w wózku na spacerze. Nawet się nie przebudziła, jak jej buty i kurtkę zdejmowałam ![]() I przywieźli dziś łóżko piętrowe ![]() Cytat:
![]() dzięki za linka, zaraz sprawdzę bo te które wczoraj wklejałam na żywo nie fajnie wyglądały Cytat:
ho ho toż to będzie impreza ola - może opiekunka naprawdę pomyślała, że potrąciliście jej to 100 zł z wypłaty My uczymy wysyłać buziaki, ale na razie beskutecznie przez Ciebie dżemu mi się zachciało
|
||
|
|
|
#4177 |
|
Zadomowienie
|
dopiero zobaczyłam że całkiem nas sporo z fasolkami
i podobne terminy.
|
|
#4178 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaz tego reniferka André ma 4 ulubione przytulanki - misia, Tweetie'go i 2 kroliczki...tak zrobilam, zeby w razie zagubienia jednej nie bylo az taaakiej tragedii...no ale jednego misia i Tweetie'go to jednak szczegolnie kocha.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wow, u nas jeszcze takie cuda nie mialy miejsca... ![]() Widze, ze zafundowalas malzowi pozyteczne spedzanie czasu wolnego, bardzo dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego my tez nie chodzimy....niby basen ma hartowac, ale hmmmm.... ![]() My siedzimy dzisiaj w domku...tylko pojdziemy po deserku da sasiadki, zeby André sie pobawil - Jule przyszla dzisiaj do nas i pyta, czy André moglby ja odwiedzic? Ja na to, ze w sumie tak, ale moze nie dzisiaj, bo ma maly katar a Jule na to radosnie "To fajnie, bo ja tez!" ![]() W Tchibo maja fajny zestaw do jedzenia dla maluszkow, z przyssawkami ![]() jpg.jpgjpgll.jpgBaby-Essgeschirr.jpg Mama mnie zdenerwowala lekko.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-02 o 14:08 |
|||||
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
A powiem Ci że nawet, nawet... ja osobiście jestem nim trochę rozczarowana, bo nie ma zadnych dźwięków
taki prosty i pusty w środku...![]() Cytat:
![]() Łózko piętrowe? Juuuuż? ![]() Ja dzis mam ciężką zmianę okazało sie że dziś chyba drzemki w ogóle nie będzie. Wróciliśmy ze spaceru i do tej pory sie kitwasił w łożeczku i nic z tego... Przebiła nam sie dolna prawa dwojka i czwórka i lewa czworka też idzie Idę grzać obiad mojemu terroryście... Śpiewa sobie w najlepsze w świetnym humorze...
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-02-02 o 14:02 |
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie nad nim zastanawialam, ale te tablice jak juz mamy sa ok....cos czuje, ze André by te wszystkie kluczyki pogubil... ![]() Uroki zabkow....ale jak spiewa to jeszcze nie jest tak zle... ![]() A ja chyba zabiore sie za zrobienie takich tablic jak te, ktore dostal André....kilka osob juz mnie pytalo czy nie chcialabym a mysle, ze dalabym rade...pierwsze koty za ploty... ![]()
|
|
#4181 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jest fajne bo ma wysokie zabezpieczenie z boku oj tyle ząbków naraz, to się Staś namęczy biedaczek Cytat:
|
||
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
no to smacznego
![]() Kareninko natchnełaś mnie wstawianiem fotek na ostatnim wspominana śliwka ![]() O 1.jpgO 2.jpgO 3.jpgO 4.jpgO 5.jpg Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2011-02-02 o 15:33 |
|
|
|
#4183 |
|
Rozeznanie
|
Kareninka zrobiłam dziś Olci Twoje placuszki brokułowe
wyszły pyszne zajadałyśmy się razem z Olcią![]() i tak sobie pomyślałam, ze dodam jeszcze trochę mąki i częśc spróbuję wrzucić na gotującą wodę i kluski zrobić próbowałaś tak?a i narobiłaś mi smaka na te drewniwne klocki/puzzle ![]() a w temacie domka smoby to jak obejrzałam go w sklepie to stwierdziłam, że nie jest wart tych pieniędzy ![]() do nas dziś rano przyjechał mój brat cioteczny z żoną na pranie dywanów i sofy - bo lekarz kazał nam "odkocić" mieszkanie.. sierściuch swoje "ślady" zostawił wszędzie..
|
|
|
|
#4184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wspominalam ostatnio ze chce malej domek zrobic ale juz nie musze bo mala dostala od znajomych po ich corach, ale teraz ma radoche tata wczoraj do niej wzazl do tego domku i tak fajnie sie bawili |
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wizaz mnie nie chcial wpuścić a teraz tak muli ze masakra ![]() Kamilka juz spi wiec ja standardowo musze mieszkanko ogarnac, wykapac sie i czekac na Tz-ta. Jutro ma przyjechac moja kumpela jeszcze z podstawówki juz sie nie moge doczekac No i zapomnialam co chcialam napisac karenina zdrowka dla mojego ziecia ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- ela to jak łóżko bedzie gotowe to zdjecia poprosimy A własnie zdjec nie widze cos mi muli strasznie wizaz dzis ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Ślicznotka, wloski ma takie cudne Na tym 1 myslalam ze stoi na jakis dywaniku dopiero sie lepiej przygladnelam a to masz takie swietne płytki, bardzo ładne ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() A ten zetaw swietny jest Czemu cie mama zdenerwowała?? gucia teraz wpadla w wir pracy i bedzie nas pewnie mniej odwiedzac... ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- A i bylam dzis u tego dentystu, zrobil mi ostatniego zabka i juz mam spokój Ale cisza sie zrobila
|
|
#4186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sliczne fotki! A na tym jak lezy w tej sukienusi to wyglada jak laleczka Cytat:
Ciesze sie ![]() Jako kluseczki jeszcze nie probowalam... ![]() Cytat:
Zobaczymy, mam nadzieje, ze do przedszkola jutro pojdziemy....O mamie nie mam sily pisac...moze pozniej w Klubie... ![]() Maly wyszalal sie u sasiadki...2 godziny zlecialy nawet nie wiadomo kiedy, wrocilismy znow dopiero po 17 prosto na kolacje... Dzisiaj André zobaczyl tate, w koncu po 2 dniach niewidzenia ![]() A mnie od powrotu do domu taaaak boli glowa, ze normalnie ![]() Do jutra
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale calkiem pobieznie ![]() Generalnie w pracy wesolo, dzis nawet udalo mi sie przez przpadek przetestowac bezpieczenstwo urzadzena na nadcisnienie ![]() A w przyszlym tygodniu zostaje sama w laboratorium i mam testowac inne urzadzenie i znalezc przyczyne niepoprawnego funkcjonowania. Na szczescie osoba, ktora sie mna "zajmuje" wyjasnia mi wszystko co i jak, wiec jest ok. No i sie jeszcze dowiedzialam, ze niedlogu bedzie odchodzic inna osoba, ktorej obowiazki przejme, wiec bede musiala sie szybko wprawic. Bedzie wesolo ![]() I przede wszystkim juz widze, ze dzieki tej pracy moj wlasny biznesik bedzie szybciej osiagalny Ale o tym innym razem ![]() Dobra, nie zanudzam i ide juz pod prysznic i spac, bo jutro znow o 5.30 budzik bedzie dzwonic...
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-02-02 o 21:35 |
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Simpatica jak ślicznie tuli się do prześcieradełka(chyba:brz ydal
. Taka pociesznaKonspi hehe terrorysta ale jaki wesoły skoro śpiewa Pietrusia o super, że wizytacja u dentsty zakończona Karenina napewno dasz rade ![]() Dobra ide szukać przepisu na te placuszki brokułowe, bo nie wiem co mojemu młodemu gotować już, bo tak wybrzydza od jakiegoś czasu... Dziś zrobiłam mu spaghetti niby cos tam zjadł ale bez rewewlacji... |
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
nie widziałaś jeszcze Wojtusiowego reniferka? Na większości fotek mu towarzyszy
![]() Tutaj mix podczas snu
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- a mnie zjadł wypowiedź w klubie, a była długa :/
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Goocha te pozycje do snu mnie rozkładają!!!
|
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze nie wszystkie jego możliwości :P
|
#4193 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ZdrÓwka Wam życzę. Cytat:
Cytat:
Sympatica - mala słodka, ale śliwę miała...
|
|
|
#4194 |
|
Rozeznanie
|
simpatica - to najpiękniejsza śliwa jaką widziałam
Świetne zdjęcia, szczególnie to w spódniczce różowej...karenina - też myślałam o robieniu tych tablic. To nic trudnego. Jednak póki co u mnie czasu brak... Mam kilka projektów różnych rzeczy i skończyć nie mogę dzięki małej, ale ponoć co się odwlecze... Co do kompletu dla dzieciaków, to Millka je zwykle na takich talerzach jak my i to też jest najwygodniejsze dla mnie, więc nie bawię się już w przyssawki, ale faktycznie wygląda ten zestaw ciekawie. Bardziej jednak skłaniałabym się do takiej miski jak na zdjęciu poniżej. Jak mała je zupę, to coś jej jeszcze kapnie zanim trafi do buzi. Co do kubków, to wspominałam kiedyś, że Mi pije z doidy - są fantastyczne, bardzo ułatwiają picie dzieciakom, bo są tak fajnie wycięte... Jest mnóstwo kolorów. Nawet chyba trzy są w brokacie (to może niekoniecznie dla Andre...). Millce kupiłam już trzy sztuki. Bardzo praktyczne i pomocne. lucky - co to za placuszki? Gdzie znajdę przepis? gochaa - Jasne, że dzieciak może mieć ulubioną przytulankę - nie jestem przeciwna, a nawet jestem za, ale też nie uważam, że każde dziecko powinno. Przecudny Twój synek na tych zdjęciach. Bardzo fajnie to wygląda jak tak dzieciaki usypiają w różnych miejscach. Mojej Millce zdarzyło sie to dopiero raz - w krzesełku do karmienia. gucia - fascynującą masz pracę My dziś cały dzień poza domem, u mojej mamy. Trochę pozałatwiałam spraw na mieście i co najważniejsze, kupiłam układankę drewnianą dla Millki. Początkowo się podłamałam, bo interesowała się głównie folią ochronną, ale z czasem zaczęła orientować się o co chodzi i chyba jej się spodobało. Faktycznie na początek lepsze są układanki z uchwytami. Jutro jeszcze wylezę na strych po stolik i może jeszcze bardziej jej się spodoba. Wstawię też zdjęcie układanki. No to póki co dobrej nocki życzę |
|
|
|
#4195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to fajnie ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Maria inhalator mi wczoraj przyszedł i raz korzystaliśmy. Świetna sprawa! Oczywiście mały buczał ale siedział na kolanach a ja mu nakierowywałam opary na nosek i nawdychał się z5-8 minut a tak domowymi sposobami nic nie wychodziło, bo się wyrywał i rzucał nad garem. Dzisiaj chce mu 3 razy zrobić
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry Ale mi sie nic nie chce, masakra glowa mnie cos boli od samego rana ![]() Tz pojechal z tata gdzies za autem patrzyc bo tesc chce sobie kupic a my siedzimy same, jeszcze chwilke i trzeba bedzie sie do pracy wybierac. A zapomnialam sie pochwalic ze wczoraj Kamilka zrobiła kupke do nocnika i to sama zawolala
|
|
#4198 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brzmi baaardzo fajnie!! 5.30..? ![]() Cytat:
Nieeee nooooo....jakie slodzizny! Tylko schrupac... Cytat:
Hehehe... ![]() Dziekujemy Cytat:
Temu, ze to Smoby i za sama nazwe trzeba zaplacic, nie? ![]() Przymierzam sie do rowerka 3-kolowego smobyego i ceny tez mnie Cytat:
Spokojnie, nie uciekna... ![]() Cytat:
Pisz lepiej gdzie kupuje sie te Doidy... ![]() No maly wlasnie tez do tej pory je na takich talerzach jak my, ale myslalam, zeby sobie ulatwic zycie moze tymi przyssawkami..? ![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo sie ciesze i zeby efekty byly jak najszybciej Cytat:
![]() Dzien doberek kurcze, no i obudzilam sie z tym samym bolem glowy, co wczoraj.... ![]() Maly jeszcze spi....no nic, pojdziemy pozniej do przedszkola...(ZNOW...) O ile w ogole pojdziemy, zobacze jak sie bedzie czul jak wstanie...bo nocka cala przespana, nawet rano na mleko sie nie obudzil a to u André przewaznie oznaka choroby... to niech spi i zbiera sily moj robaczek malutki... ![]()
|
|
#4199 |
|
Rozeznanie
|
pietrusia - gratulacje dla Kamilki
![]() karenina - dzięki za przepis - wypróbuję jutro, taaa, tablice nie uciekną, ale mam takie chęci, tyle pomysłów na różne rzeczy, a tu zonk - nie ma jak ;> Jeśli Andre rzuca talerzami, to kupuj te przyssawy Millka póki co nie rzuca, chyba że za długo siedzi w krzesełku i się nudzi, to zaczyna się bawić naczyniami. Wejdź sobie na www.doidy.pl. Tam znajdziesz sklepy internetowe, gdzie można je kupić (po prawej stronie są ich loga). Ja kupuję u szwagierki, bo ona prowadzi u nas Klub Kangura i na swoim blogu sprzedaje właśnie te kubki, paputki, chusty itd... Naprawdę fajna sprawa te doidy. Jak kupisz i spróbujesz, to daj znać co o nich myślisz. No i niech Andre zbiera siły. Mam nadzieję, że Tobie ból też przejdzie. My dzisiaj w domu. Ledwo wstałam, to się wkurzyłam, bo wyłączyli prąd, a ja bez prądu nawet kawy sobie nie zrobię... W dodatku zapowiadało się, że nie będzie prądu do 12, ale już włączyli i mam nadzieje, że tak zostanie. Na wszelki wypadek jednak zrobiłam już kawę i herbatę do termosu. No, to nie zanudzam i idę się napić... kawy
Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-02-03 o 09:26 Powód: oczywiście zapomniałam wytłuścić nicków ;) |
|
|
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki dzien dobry. Pozniej Was nadrobie, bo Mala mi caly czas pcha sie na kolana z ksiazeczkami
![]() mam problem- jest dalej na antybiotyku, ale nie spytalam kiedy mozemy isc na spacer. goraczki nie ma. moja mama mowi, ze dawniej sie szlo dopiero kilka dni po odstawnieniu antybiotyku ;/ a wasi lekarze co mowia na ten temat?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

- ale zeby mamusia mogla sobie wyjsc i zostawic maluszka a on mial jakis punkt odniesienia, ktory go "podbuduje" - to jestem ZA 
dla Sandruni

już wiecie że się dostaliście?

Idę grzać obiad mojemu terroryście... Śpiewa sobie w najlepsze w świetnym humorze...

na ostatnim wspominana śliwka 
wyszły pyszne