Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-02, 22:56   #2041
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Nerola a wlasnie myślałam przed chwilą co z Tobą, dodałam posta a tu proszę napisałaś.
Dobrze, że z Maluchem wszystko ok. Pęcherz to cholerstwo :/ Ja od zawsze mam z nim problemy, raz nawet w szpitalu wylądowałam, bo sikałam krwią... Ale od kiedy jestem w ciąży (tfu tfu-odpukać) nie miałam jeszcze Także wygrzewaj się, żurawinkę jedz. Będzie ok
Izabelka duuuża będzie, może jakaś modeleczka
Kuuurcze to ty już prawie wszystko masz Ja mam butelkę z Aventu, którą dostalam u ginekologa w paczce z poradnikami itp hehe. Zawsze coś
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 23:00   #2042
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Nadrobiłam, ale nie mam siły nic pisać.
Moja opryszczka jest okropna. Stosuję Zovirax, choć na necie różne są opinie na ten temat. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidziakowi.
Zazdroszczę co niektórym, że siedzicie już w domku. Ja chcę urlop.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 23:02   #2043
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Moja opryszczka jest okropna. Stosuję Zovirax, choć na necie różne są opinie na ten temat. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidziakowi.
Slyszałam od koleżanki w ciąży, że ginekolog kazał nacierać czosnkiem opryszczke, może sprobuj
Stary 2011-02-02, 23:03   #2044
iwonap79
Raczkowanie

dziubek- ja bym napisała oficjalne pismo do spółdzielni. sorry wózkownia to wózkownia a nie rowerownia (jak sama nazwa wskazuje) i babka z maleństwem ma pierszeństwo przed rowerami. które można na upartego do piwnicy włozyc lub na balkon. ja bym nie darowała, ale ja wredna i uparta jestem))
właśnie sięszykuję do wysmarowania pisma do wspólnoty o to, że mają mi pilnie podjazd na wózek zrobić do klatki(ich obowiązek)

blondyna- głos poszedł na maxa

nerola- leżeć i pachnieć!!!!! jaką masz video nianię? sprawdzałaś czy w nocy faktycznie działa? plis podziel się wiedzą

iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 23:04   #2045
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
mozesz sie ze mna zamienic - siedze w domu z gorączkujacym i marudnym dzieckiem... plakac mi sie chce jak go widze, jak sie tuli bo w goraczce... ech, nie chce was dołowac, mnie to strasznie rozczula...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 23:06   #2046
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Slyszałam od koleżanki w ciąży, że ginekolog kazał nacierać czosnkiem opryszczke, może sprobuj
ojjj lepiej nie!!!!
niby to naturalny antybiotyk, ale moja Ciotka w wieku 40 lat dostała jakiś pryszczy na policzkach i kolezanka jej to samo zasugerowała- wyżarło jej dziury w buzi!!! minęło kilka lat a ją szpecą okropne blizny;(
ja w każdym razie bym z tym uważała;(
chyba, że mnie wkręcili...

iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 23:08   #2047
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Natka będziesz zadowolona z Buzza ja go miałam 2 razy polecam kupić nowy bo one szybko dostają luzy w rączce

Nerola Faktycznie duża ta Wasza Izka

Zmalowana faceci są beznadziejni.

ja wózek a raczej wózki trzymam w domu.Nie raz w samochodzie
ja mam wózek 3w1 i mój synek który ma 20 mies się bez problemu mieści a o wiele łatwiej się jeździ niż takim lekkim wózkiem

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

iwonko i inne dziewczyny dziękuje za głosy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 23:11   #2048
dziubek79
Zakorzenienie

a ja dalej walczę z uczuleniem zaczynam mieć już schizy ) i martwie się czy to nie półpasiec ...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 23:14   #2049
brumek
Zakorzenienie

A powiedzcie, czy te wózki 3w1, to rozkładają się CAŁKOWICIE na płasko. Bo chciałabym, żeby tak właśnie było, a nie tak pół-leżąco, czy pod kątem.
Stary 2011-02-02, 23:15   #2050
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
ojjj lepiej nie!!!!
niby to naturalny antybiotyk, ale moja Ciotka w wieku 40 lat dostała jakiś pryszczy na policzkach i kolezanka jej to samo zasugerowała- wyżarło jej dziury w buzi!!! minęło kilka lat a ją szpecą okropne blizny;(
ja w każdym razie bym z tym uważała;(
chyba, że mnie wkręcili...

iwona
Hmm możliwe, ja nie próbowałam, tylko słyszałam od koleżanki, jej akurat pomógł czosnek, ale skoro może byc niebezpieczne to cofam poradę
Stary 2011-02-02, 23:18   #2051
CrazyMachine
Zadomowienie

Witam wieczorową porą!
Chyba się będę musiała w końcu na zwolnienie wybrać, żeby być z wami na bieżąco.. W pracy siedzę przed kompem 8 godzin, to w domu nie chcę od razu odpalać sprzętu, ale wami nie ma co liczyć na wieczorne pół godzinki przed snem Tyle się tu dzieje.
Marzena, fantastyczny filmik! Mi się najbardziej podobała część, z mierzeniem pracy serca, ale to takie moje zboczenie, praca dyplomowa mi się przypomniała.
Zmalowana, też bym polecała sprawę o alimenty. Wiem, łatwo się radzi, ale błagam tylko nie zmięknij, jak się facet wystraszy jak mu sądem pogrozisz i przyjdzie przepraszać na kolanach.
Bartessa, z doświadczenia wiem, że z mamą będzie ciężko. Przede wszystkim taka osoba musi sama widzieć problem i chcieć go zlikwidować. Chyba nie jestem dobrym doradcą w takich sprawach, bo samej nie udało mi się nic zaradzić w podobnej sytuacji, ale z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że zdecydowanie szkoda czasu na rozczulanie się nad alkoholikiem, nie można głaskać i przytulać licząc, że zrozumiany przez Ciebie lepiej się poczuje i się opamięta. Kłamstwa, krętactwa i manipulacja to jest to, na co niestety trzeba się przygotować. Jeżeli masz zamiar działać, to chyba lepiej jest od razu sprawę postawić zdecydowanie i ostro. Jak najszybciej. Może Tobie się uda.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 23:19   #2052
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A powiedzcie, czy te wózki 3w1, to rozkładają się CAŁKOWICIE na płasko. Bo chciałabym, żeby tak właśnie było, a nie tak pół-leżąco, czy pod kątem.
w wiekszosci do jakis 160-170 stopni czyli odrobine pod kątem. musisz patrzec albo testowac

Stary 2011-02-02, 23:20   #2053
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
zależy jaki wózek ale większość tak
dla mnie też ważne to aby siedzisko było montowane w 2 str tzn aby dziecko też mogło siedzieć buzia do mamy
Stary 2011-02-02, 23:27   #2054
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
zależy jaki wózek ale większość tak
dla mnie też ważne to aby siedzisko było montowane w 2 str tzn aby dziecko też mogło siedzieć buzia do mamy
a moje to sie nie chcialo na mnie gapić dobrze ze nie mialam zmienianego tyle ze moglo by byc ze z góry mozna odpiac daszek i patrzec przez taka folie (widzialam w niektorych wozkach), bo tak to ciagle zagladalam czy cos nie kombinuje

Stary 2011-02-02, 23:29   #2055
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki, spróbuję.
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mozesz sie ze mna zamienic - siedze w domu z gorączkujacym i marudnym dzieckiem... plakac mi sie chce jak go widze, jak sie tuli bo w goraczce... ech, nie chce was dołowac, mnie to strasznie rozczula...
Oj, żeby maluchowi jak najszybciej przeszło.
Do pracy po prostu już mi się nie chce. Moja kierowniczka (40 lat) jest w ciąży w 23 tygodniu. Od poniedziałku wszystkim daje popalić. Rozumiem, że ciąża, sama mam humorki od czasu do czasu, ale wtedy schodzę ludziom z oczu, dlaczego ktoś ma przeze mnie się denerwować. Kierowniczka miała USG właśnie w poniedziałek, z dzieckiem wszystko ok, ale wydaje mi się, że powiedzieli jej, że raczej będzie dziewczynka, a jej mąż strasznie ciśnie na chłopca, mają już 2 dziewczynki 8 i 11 lat. Gdy wróciła z USG to nawet dzień dobry nie powiedziała, tylko koleżankę w progu zjechała, że w złym miejscu zaparkowała samochód! Paranoja. Aż mi się odechciało w takiej atmosferze pracować...
Wyżaliłam się. Dobranoc.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 23:34   #2056
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Natka będziesz zadowolona z Buzza ja go miałam 2 razy polecam kupić nowy bo one szybko dostają luzy w rączce
Ooo to fajnie, kolejna dobra opinia, dziekuje Właśnie myślalam nad nowym, zawsze jednak dłużej posluży, a z takim używanym nigdy to niewiadomo
Stary 2011-02-02, 23:35   #2057
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a moje to sie nie chcialo na mnie gapić dobrze ze nie mialam zmienianego tyle ze moglo by byc ze z góry mozna odpiac daszek i patrzec przez taka folie (widzialam w niektorych wozkach), bo tak to ciagle zagladalam czy cos nie kombinuje
mi to pasuje bo jak był wiatr czy słońce to łatwo można zmienić kier. nie trzeba wyciągać dziecka

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Ooo to fajnie, kolejna dobra opinia, dziekuje Właśnie myślalam nad nowym, zawsze jednak dłużej posluży, a z takim używanym nigdy to niewiadomo
bo te wózki mają nity i one szybko się luzują
ja miałam buzza 3 i 4 i ten 3 sie lepiej spisał
Stary 2011-02-02, 23:43   #2058
jacieeeee
Wtajemniczenie

A ja niedawno wróciłam do domku, bo szwagierka miała najazd kuzynek, więc pojechałam poplotkować.
Jeszcze nie oglądałam się za wózkami ale raczej stawiam na 3w1.

Zmalowana, a ja Ci nie życzę żeby wrócił na kolanach, bo to jakiś krętacz wstrętny, a tego się nie da wyleczyć. Życzę Ci kochanego mężczyzny, który będzie kochał Ciebie i Dzidziusia Na pewno takiego znajdziesz. Moja kuzynka miała wręcz identyczną sytuację, a teraz ma pięknego 3 letniego synka i mężczyznę, który świata poza nią nie widzi, a Małego kocha jak własne dziecko. Bądź silna Kochana

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 07:51   #2059
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ale czy to normalne, że ja bedąc w 16 tc jeszcze nic nie przytyłam? Brzuszka też nie mam, a tu widzę, że niektóre 13 tc a brzuchy taaakie juz fajne.
zanka ja moge przyjąć od Ciebie połowę hi

Jedne narzekają, że ze dużo przybieraja a drugie, że nie przybierają.
Ja dwa tyg temu jak byłam na wizycie to schudłam w ciągu miesiąca jeszcze 30dag, i tak waże mniej niż przed ciążą i nic nie przybieram ale położna mówiła że jest ok, będę mieć czas na tycie, ale brzuszek sie zaokrągla powolutku, zaczyna być coś widać, przynajmniej tak mi się wydaje, ale powoli apetyt mi wraca i moge jeść rzeczy na których samą myśl wcześniej mnie mdliło. Powoli wraca do normy. Ale i tak muli czasem wieczorem, rano już wcale

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Eee lepiej..Hmm wyparł się dziecka i na 80% cały czas żył z żoną. Tak, lepiej..
Nie jest wart ani Ciebie ani Dzidziusia. Nie ma co płakać po takim dupku bo z pewnością jest ktoś taki kto bardziej zasługuje żeby Was kochać, trzeba tylko cierpliwości i wytrwałości, na siłę i tak nikogo nie da się zatrzymać a lepiej zacząć wszystko od nowa bez takiego sukin..na.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 08:03   #2060
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nerola, to kawał kobiety już Super że już masz tyle rzeczy kupionych, ja dalej w proszku...

Bartessa, współczuję. Na pewno nie będzie łatwo cokolwiek zrobić, bo ludzie mający problem najczęściej się go wypierają i o żadnej pomocy nie chcą słyszeć... ale mam nadzieję że jakoś się uda i to szybko. Spróbuj argumentu że jeśli mama nie chce dla siebie, to niech coś zrobi dla wnuka, który na pewno chciałby zdrową babcię...
oby jakoś dotarło i pomogło!

Zmalowana....normalnie szok. Kawał gnoja i tyle... trzymam kciuki żebyś miała dużo siły! Nie odpuszczaj sk***wi, należy się od niego dużo i Tobie i dziecku! A taki palant nie zasługuje na Ciebie!

W temacie wózków po przejrzeniu chyba milionów opinii wybieramy między Tako Jumperem a Jedo Fyn 4s. Możecie coś doradzić, który lepszy? Dźwigania wiele nie będzie bo mieszkamy w domu, chyba tyle co złożyć go do samochodu....obydwa mi się podobają, oba wydają się niezłe...który polecicie?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 08:04   #2061
nerola
BAN stały

Dzięki Natko,Blondynko,Iwonko:cm ok:

Iwonko ja mam tę:
http://allegro.pl/denver-electronics...430001478.html
i widzi w ciemnosci
Nie wiem jak inne.

Ja chcę wózek na dużych pompowanych kołach i tylko z tą małą gondolką.
W domu mam jeszcze 2 wózki,więc swirować nie będę.Zwłaszcza,ze ten nowy będzie tylko na wyjazdy.
Ostatnio na allegro schodzą np. x-landery po od 100-250 zł.
Poobserwuje dalej a kupię za miesiac,dwa.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 08:58   #2062
pieleszka
Wtajemniczenie

witam

ale tu się dzieje od wczoraj, jej...

zmalowana no aż się zdenerwowałam!! co za kawał sk*******a!!!!!!!!! nie będe się rozpisywac co sądzę na temat jego zachowania, bo same gwiazdki bym musiała tu wstawić.. po prostu załóż mu sprawę o alimenty, walcz o to co należy się tobie i dziecku, a jego olej po prostu!! wiem, że na pewno to nie takie proste, ale nie warto w ogóle już nim sobie głowy i serca zawracać! zasługujecie - Ty i maleństwo - na kogoś Szczerego i naprawdę kochającego... lepiej sie pomęczyć, ale zostać samą z dzieckiem i otworzyć sobie drzwi na nowe uczucie niż tkwic w takim toksycznym "związku"....
bądź dzielna kochana

nerola też myślałam o Tobie wczoraj całe popołudnie... bałam się po tej porannej Twojej info, że się nie bardzo czujesz...
ale cieszę się, że z Wami dziewczyny wszystko ok no Iza to Ci wyrasta faktycznie na modelkę

co do wózków to dla mnie ciągle czarna magia...
na tym l4 to ja wcale nie odpoczne chyba tylko będę się edukowac w szerokiej tematyce wózków, leżaczków, ciuszków, porodu i późniejszej pielęgnacji malucha... ech chyba sobie nic na wolnym nie odpocznę

no a teraz jak już Was nadrobiłam to mogę się z czystym sumieniem zabrać do pracy

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 09:05   #2063
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a ja dalej walczę z uczuleniem zaczynam mieć już schizy ) i martwie się czy to nie półpasiec ...
zawsze możesz iść do rodzinnego to Ci powie czy to nie półpasiec, a wtedy do gina, a miałaś styczność z kimś chorym na ospę? pomijając oczywiście markety bo tam to nie wiadomo kto na co choruje

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 09:05   #2064
JustPi
Rozeznanie

cześć mamusie
ale dzisiaj zaspałam i oczywiście spóźniłam się do roboty. Na szczęście tylko pół godziny i kierownik jakoś dobrze to przyjął
muszę zaraz nadrobić co tam od wczoraj naskrobałyście
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 09:13   #2065
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witam

ale tu się dzieje od wczoraj, jej...

zmalowana no aż się zdenerwowałam!! co za kawał sk*******a!!!!!!!!! nie będe się rozpisywac co sądzę na temat jego zachowania, bo same gwiazdki bym musiała tu wstawić.. po prostu załóż mu sprawę o alimenty, walcz o to co należy się tobie i dziecku, a jego olej po prostu!! wiem, że na pewno to nie takie proste, ale nie warto w ogóle już nim sobie głowy i serca zawracać! zasługujecie - Ty i maleństwo - na kogoś Szczerego i naprawdę kochającego... lepiej sie pomęczyć, ale zostać samą z dzieckiem i otworzyć sobie drzwi na nowe uczucie niż tkwic w takim toksycznym "związku"....
bądź dzielna kochana

nerola też myślałam o Tobie wczoraj całe popołudnie... bałam się po tej porannej Twojej info, że się nie bardzo czujesz...
ale cieszę się, że z Wami dziewczyny wszystko ok no Iza to Ci wyrasta faktycznie na modelkę

co do wózków to dla mnie ciągle czarna magia...
na tym l4 to ja wcale nie odpoczne chyba tylko będę się edukowac w szerokiej tematyce wózków, leżaczków, ciuszków, porodu i późniejszej pielęgnacji malucha... ech chyba sobie nic na wolnym nie odpocznę

no a teraz jak już Was nadrobiłam to mogę się z czystym sumieniem zabrać do pracy
No na szczęście już dobrze
Dziś już mogę chodzić nawet
Jak co,to pytaj moze pomogę,doradzę...
Zawsze u mnie na zywoi mozesz popatrzeć,podotykać...
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 09:19   #2066
agni82
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim!

Zmalowana - sytuacja ciężka, co tu kryc.Czujesz się oszukana i zdradzona. Żeby tylko to nie zasłoniło jasnego myślenia. Goń tego dup.. na cztery wiatry. A ty młoda kobieta samodzielnie wychowująca dziecko wchodzisz na rynek, gdzie przez facetów będziesz podziwiana,że potrafisz. Czasami panowie też mają dośc opieki nad sierotkami. A ty jestes najlepszym przykładem, że jestes silna i niezależna. Oczywiście podaj go o alimenty. A co? Byc może żona nie wie, jakie z niego ziółko - niech też się dowie. Może i jej to da do myślenia. A taka sytuacja jak Twoja zdarzyła się kilku moim znajomym - nie jednej, nie dwóm, lecz kilku. Wszystkie poradziły sobie świetnie, a nowi partnerzy są strzałem w dziesiątkę. Jesteś bardzo wartościową osobą i ktoś Ci to kiedyś powtórzy. Będziesz szczęśliwą kobietą i matką!

Nerola- dobrze że już wiesz co się dzieje i że bedzie dobrze. odpoczywaj. u mnie też termin porodu może przesunac się na wczesniej, bo dzidzia ma długie nogi (po moim T.)

Bartessa - sama jestem córką alkoholika i mogłabym prowadzic grupę wsparcia dla dzieci, bo po mimo 29 lat, obrazy z dzieciństwa są bardzo wyraźne. Mój ojciec zdecydował się na leczenie. Rezygnował chyba z dwa razy, aż w końcu był czysty przez jakieś 5 lat. Chodził na spotkania AA, prowadził jakieś pogadanki. Ja byłam zafascynowana i w końcu szczęsliwa. Myślałam, ze to koniec. Potem doszedł wniosku, że do picia popychała go mojej mamy rodzina i sama mama (moja). Wiecznie były kłótnie i wypominania. Nikt nie miał wiary w niego. Wyprowadził się. Wynajął mieszkanie. Widywałam go raz w miesiącu (opłacał mi studia), potem wyjechała do Londynu i po 3 miesiącach musiałm przyjechac na jego pogrzeb. Miął wszyty Esperal(czy jak to się nazywa). raz na jakiś czas zmienia się i wtedy alkoholik jest tydzień bez tego. Wielu z nich wykorzystuje ten moment żeby się napic. Mój ojciec również. Stracił równowagę na schodach, spadł i zmarł na miejscu. Chodzi mi o to że alkoholicy są troche jak dzieci - wypierają się i kłamią, ale jak jestes w temacie i pilnujesz tego okazujesz zainteresowanie i wsparcie to może działac. Bądź przy mamie i zasugeruj jej sesję u psychologa razem z Tobą. Byc może jak usłyszy od obcej osby,że tobie z tym ciężko - da jej do myślenia. Powodzenia!!!!
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 09:23   #2067
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
W temacie wózków po przejrzeniu chyba milionów opinii wybieramy między Tako Jumperem a Jedo Fyn 4s. Możecie coś doradzić, który lepszy? Dźwigania wiele nie będzie bo mieszkamy w domu, chyba tyle co złożyć go do samochodu....obydwa mi się podobają, oba wydają się niezłe...który polecicie?
Macie te same typy co mu

Ja polecam przejecać się do sklepu i obejrzec na żywo

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 09:40   #2068
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce być samotną mamą (
Kochana tak mi przykro dziewczyny mają rację, walcz o swoje, nie pozwól mu olać wszystkiego, podejrzewam, że będzie Cię to kosztowało wiele emocji, jesteśmy z Tobą
Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Jak siedziałam do południa to mało która pisała a jak sobie poszłam to 3 strony naskrobane

A ja jesyem chyba inna bo przymierzam się do kupienia samego głębokiego wózka. Na początku spacetówka jest niepotrzebna a My nie mamy tego gdzie trzymać. A jak bedzie juz potrzebna to jest tego pełno i na pewno cos wybierzemy choćby na allegro co do marki to jeszcze nie wiem, ale sąsiadka ma Tako jumper i stoi sobie w klatce i bardzo mi sie podoba bo ma duze koła wiec może taki

Wagą ja się nie przejmuje, na razie mam 4 kg na plusie ( 17 tydzień ) ale tłumacze to sobie tym że nie wymiotowalam i brzuchol mam na prade duży a do tego piersi mi urosły o 2 rozmiary i z B przeskoczyłam na D wiec one też swoje ważą

aga267 też mi się podobają te kołyski, ale ja jestem praktyczna i nie wydam kasy na coś co mi posłuży max pół roku

Ech któras pisała o wiosennych warzywkach też sie nie mogę doczekac na takie prawdziwe pomidorki Nie pamiętam kiedy jadłam pomidora chyba ze 2 miesiace temu. Dla mnie teraz pomidory nie maja smaku, ale dzisiaj tak mnie naszła ochota na kanapeczke z żółtym serkiem i pomidorkiem i sobie kupiłam jednego
ja coś wspominałam o nowalijkach, ehhh może już niedługo ta wiosna przyjdzie i nie pozwoli nam jeść zimowych śmieci

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
po wizycie: wszystko u NAS ok, miałam usg, ale bez fotek.

Mam za miesiac zgłosic sie z wynikami morfologia i mocz, nic nie mowil o piciu glukozy, w ktorym tygodniu robi sie to badania?

Aaaa i przytyłam 2kg (podobno ksiażkowon ) w piątek będzie 16 tydzień.
za wizytę i za książkowe 2 kg
glukoza po 24. t.c. a może i koło 20.t.c. lekarz wysłać
Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Jestem z nowym lapkiem, i mnie juz wkurza
wolałam acerka
nie umiem dojsc do ladu z klawiaturą, ma dziwnie wyprofilowane klawisze i do tego wepchnietą klawiature numeryczną,
ogolnie pisze tego posta juz 4 raz bo za kazdym razem mi sie cudownie wszystko kasuje :/

o mam takiego, http://www.mixelectronics.pl/asus-k52jc-ex098,38066
ciekawe czy znow szlak go trafi 2 tyg po tym jak konczy sie gwarancja hehe

no a z przyjemniejszych rzeczy, znow jest konkurs na rossmaniaczkach, tym razem nie wstawiamy zdjec dzieci ani swoich, tylko swojego gadzetu, i zachodze sie co moge wstawic? raz sie udalo bon na 50 zl to bede probowac moze i tym razem sie uda

i martwie sie o moja mame, coraz czesciej zdarza sie jej zajrzec do kieliszka
szkoda, że nowy komp nie przypadł do gusty
a co do mamy... wiem jak to jest... ciężka sprawa

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja chcę kupić 2w1 bo fotelik mam od bratowej, a nie będę go wpinać do wózka bo raczej nie będę mieć takiej potrzeby, sklepy na miejscu praktycznie wszystkie, a u bratowej jest wózek nawet jakby nam się chciało do nich na jakiegoś grila jechać więc tak mnie Jedo wyniesie 1300 zł około

niech się cmoknie w bladą dupę, nie jest Was wart ... on jeszcze może żałować takich słów a wtedy to Ty będziesz dyktować warunki

ja jestem na tym samym etapie ciąży i tez nie zlecił mi glukozy do picia, i tak samo 2 kg na + ...... jest dobrze, bałam się że będzie więcej
ale szczęściary, tylko po 2 kg mają

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 09:44   #2069
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

dziewczyny mam pyt czy są w jakiś sklepach sieciowych leginsy ciążowe
Stary 2011-02-03, 09:45   #2070
JustPi
Rozeznanie

dobra nadrobiła, troche po łebkach ale muszę zaraz brać się do roboty, a na większe zaległości na tym wątku to nie można sobie pozwolić
Cytat:
Bartessa składam pozew o ustalenie ojcostwa odrazu z prośbą o testy DNA bo Tatuś się wypiera i o alimenty.
Moim zdaniem bardzo dobra decyzja! Na pewno nie będzie Ci łatwo, ale pewnie lepiej teraz nastawić się na samotne macierzyństwo, niż np. zaraz po porodzie miałabyś się dowiedzieć, że Was zostawia. Co do faceta, to brak mi słów, same gwiazdki się cisną. Wierzę w to, że będziesz bardzo dobrą mamą i na pewno spotkasz odpowiedzialnego, kochającego faceta, co to będzie się o Was troszył.

Cytat:
Dalej czuję się tak samo głupia w kwestii wózków niestety
Dobrze, że jeszcze parę miesięcy zostało. Może coś mi się rozjaśni..
Plecam pochodzić po sklepach i dokładnie pooglądać. W rzeczywistości pewne rzeczy wyglądają zupełnie inaczej. Co do gondoli to się nie wypowiem, bo sama szukam "tej właściwej". W spacerówce dla mnie najważniejsze to rozkładane oparcie, żeby dziecko mogło wygodnie spać i regulowany podnóżek.
zastanawiam się nad takim http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E
Może któraś z Was coś słyszała o Bolderach?
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości