|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Nerola a wlasnie myślałam przed chwilą co z Tobą, dodałam posta a tu proszę napisałaś.
Dobrze, że z Maluchem wszystko ok. Pęcherz to cholerstwo :/ Ja od zawsze mam z nim problemy, raz nawet w szpitalu wylądowałam, bo sikałam krwią... Ale od kiedy jestem w ciąży (tfu tfu-odpukać) nie miałam jeszcze Także wygrzewaj się, żurawinkę jedz. Będzie ok ![]() Izabelka duuuża będzie, może jakaś modeleczka ![]() Kuuurcze to ty już prawie wszystko masz Ja mam butelkę z Aventu, którą dostalam u ginekologa w paczce z poradnikami itp hehe. Zawsze coś
|
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Nadrobiłam, ale nie mam siły nic pisać.
Moja opryszczka jest okropna . Stosuję Zovirax, choć na necie różne są opinie na ten temat. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidziakowi. Zazdroszczę co niektórym, że siedzicie już w domku. Ja chcę urlop |
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Slyszałam od koleżanki w ciąży, że ginekolog kazał nacierać czosnkiem opryszczke, może sprobuj
|
|
|
|
#2044 |
|
Raczkowanie
|
dziubek- ja bym napisała oficjalne pismo do spółdzielni. sorry wózkownia to wózkownia a nie rowerownia (jak sama nazwa wskazuje) i babka z maleństwem ma pierszeństwo przed rowerami. które można na upartego do piwnicy włozyc lub na balkon. ja bym nie darowała, ale ja wredna i uparta jestem
))właśnie sięszykuję do wysmarowania pisma do wspólnoty o to, że mają mi pilnie podjazd na wózek zrobić do klatki(ich obowiązek )blondyna- głos poszedł na maxa ![]() nerola- leżeć i pachnieć!!!!! jaką masz video nianię? sprawdzałaś czy w nocy faktycznie działa? plis podziel się wiedzą ![]() iwona |
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
mozesz sie ze mna zamienic - siedze w domu z gorączkujacym i marudnym dzieckiem... plakac mi sie chce jak go widze, jak sie tuli bo w goraczce... ech, nie chce was dołowac, mnie to strasznie rozczula...
|
|
|
|
#2046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niby to naturalny antybiotyk, ale moja Ciotka w wieku 40 lat dostała jakiś pryszczy na policzkach i kolezanka jej to samo zasugerowała- wyżarło jej dziury w buzi!!! minęło kilka lat a ją szpecą okropne blizny;( ja w każdym razie bym z tym uważała;( chyba, że mnie wkręcili... iwona |
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Natka będziesz zadowolona z Buzza ja go miałam 2 razy
polecam kupić nowy bo one szybko dostają luzy w rączce![]() Nerola Faktycznie duża ta Wasza Izka ![]() Zmalowana faceci są beznadziejni. ja wózek a raczej wózki trzymam w domu.Nie raz w samochodzie ![]() ja mam wózek 3w1 i mój synek który ma 20 mies się bez problemu mieści a o wiele łatwiej się jeździ niż takim lekkim wózkiem ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- iwonko i inne dziewczyny dziękuje za głosy |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dalej walczę z uczuleniem
zaczynam mieć już schizy ) i martwie się czy to nie półpasiec ...
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie, czy te wózki 3w1, to rozkładają się CAŁKOWICIE na płasko. Bo chciałabym, żeby tak właśnie było, a nie tak pół-leżąco, czy pod kątem.
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą!
Chyba się będę musiała w końcu na zwolnienie wybrać, żeby być z wami na bieżąco.. W pracy siedzę przed kompem 8 godzin, to w domu nie chcę od razu odpalać sprzętu, ale wami nie ma co liczyć na wieczorne pół godzinki przed snem Tyle się tu dzieje.Marzena, fantastyczny filmik! Mi się najbardziej podobała część, z mierzeniem pracy serca, ale to takie moje zboczenie, praca dyplomowa mi się przypomniała. Zmalowana, też bym polecała sprawę o alimenty. Wiem, łatwo się radzi, ale błagam tylko nie zmięknij, jak się facet wystraszy jak mu sądem pogrozisz i przyjdzie przepraszać na kolanach. Bartessa, z doświadczenia wiem, że z mamą będzie ciężko. Przede wszystkim taka osoba musi sama widzieć problem i chcieć go zlikwidować. Chyba nie jestem dobrym doradcą w takich sprawach, bo samej nie udało mi się nic zaradzić w podobnej sytuacji, ale z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że zdecydowanie szkoda czasu na rozczulanie się nad alkoholikiem, nie można głaskać i przytulać licząc, że zrozumiany przez Ciebie lepiej się poczuje i się opamięta. Kłamstwa, krętactwa i manipulacja to jest to, na co niestety trzeba się przygotować. Jeżeli masz zamiar działać, to chyba lepiej jest od razu sprawę postawić zdecydowanie i ostro. Jak najszybciej. Może Tobie się uda. |
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
w wiekszosci do jakis 160-170 stopni czyli odrobine pod kątem. musisz patrzec albo testowac
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie też ważne to aby siedzisko było montowane w 2 str tzn aby dziecko też mogło siedzieć buzia do mamy
|
|
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze nie mialam zmienianego tyle ze moglo by byc ze z góry mozna odpiac daszek i patrzec przez taka folie (widzialam w niektorych wozkach), bo tak to ciagle zagladalam czy cos nie kombinuje
|
|
|
|
|
#2055 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
Do pracy po prostu już mi się nie chce. Moja kierowniczka (40 lat) jest w ciąży w 23 tygodniu. Od poniedziałku wszystkim daje popalić. Rozumiem, że ciąża, sama mam humorki od czasu do czasu, ale wtedy schodzę ludziom z oczu, dlaczego ktoś ma przeze mnie się denerwować. Kierowniczka miała USG właśnie w poniedziałek, z dzieckiem wszystko ok, ale wydaje mi się, że powiedzieli jej, że raczej będzie dziewczynka, a jej mąż strasznie ciśnie na chłopca, mają już 2 dziewczynki 8 i 11 lat. Gdy wróciła z USG to nawet dzień dobry nie powiedziała, tylko koleżankę w progu zjechała, że w złym miejscu zaparkowała samochód! Paranoja. Aż mi się odechciało w takiej atmosferze pracować... Wyżaliłam się. Dobranoc |
||
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie trzeba wyciągać dziecka![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() ja miałam buzza 3 i 4 i ten 3 sie lepiej spisał
|
||
|
|
|
#2058 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja niedawno wróciłam do domku, bo szwagierka miała najazd kuzynek, więc pojechałam poplotkować.
Jeszcze nie oglądałam się za wózkami ale raczej stawiam na 3w1. Zmalowana, a ja Ci nie życzę żeby wrócił na kolanach, bo to jakiś krętacz wstrętny, a tego się nie da wyleczyć. Życzę Ci kochanego mężczyzny, który będzie kochał Ciebie i Dzidziusia
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Nie jest wart ani Ciebie ani Dzidziusia. Nie ma co płakać po takim dupku bo z pewnością jest ktoś taki kto bardziej zasługuje żeby Was kochać, trzeba tylko cierpliwości i wytrwałości, na siłę i tak nikogo nie da się zatrzymać a lepiej zacząć wszystko od nowa bez takiego sukin..na.
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nerola, to kawał kobiety już Super że już masz tyle rzeczy kupionych, ja dalej w proszku... ![]() Bartessa, współczuję. Na pewno nie będzie łatwo cokolwiek zrobić, bo ludzie mający problem najczęściej się go wypierają i o żadnej pomocy nie chcą słyszeć... ale mam nadzieję że jakoś się uda i to szybko. Spróbuj argumentu że jeśli mama nie chce dla siebie, to niech coś zrobi dla wnuka, który na pewno chciałby zdrową babcię... oby jakoś dotarło i pomogło! Zmalowana....normalnie szok. Kawał gnoja i tyle... trzymam kciuki żebyś miała dużo siły! Nie odpuszczaj sk***wi, należy się od niego dużo i Tobie i dziecku! A taki palant nie zasługuje na Ciebie! ![]() W temacie wózków po przejrzeniu chyba milionów opinii wybieramy między Tako Jumperem a Jedo Fyn 4s. Możecie coś doradzić, który lepszy? Dźwigania wiele nie będzie bo mieszkamy w domu, chyba tyle co złożyć go do samochodu....obydwa mi się podobają, oba wydają się niezłe...który polecicie?
|
|
#2061 |
|
BAN stały
|
Dzięki Natko,Blondynko,Iwonko:cm ok:
Iwonko ja mam tę: http://allegro.pl/denver-electronics...430001478.html i widzi w ciemnosci Nie wiem jak inne. Ja chcę wózek na dużych pompowanych kołach i tylko z tą małą gondolką. W domu mam jeszcze 2 wózki,więc swirować nie będę.Zwłaszcza,ze ten nowy będzie tylko na wyjazdy. Ostatnio na allegro schodzą np. x-landery po od 100-250 zł. Poobserwuje dalej a kupię za miesiac,dwa. |
|
|
|
#2062 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
ale tu się dzieje od wczoraj, jej... zmalowana no aż się zdenerwowałam!! co za kawał sk*******a!!!!!!!!! nie będe się rozpisywac co sądzę na temat jego zachowania, bo same gwiazdki bym musiała tu wstawić.. po prostu załóż mu sprawę o alimenty, walcz o to co należy się tobie i dziecku, a jego olej po prostu!! wiem, że na pewno to nie takie proste, ale nie warto w ogóle już nim sobie głowy i serca zawracać! zasługujecie - Ty i maleństwo - na kogoś Szczerego i naprawdę kochającego... lepiej sie pomęczyć, ale zostać samą z dzieckiem i otworzyć sobie drzwi na nowe uczucie niż tkwic w takim toksycznym "związku".... bądź dzielna kochana nerola też myślałam o Tobie wczoraj całe popołudnie... bałam się po tej porannej Twojej info, że się nie bardzo czujesz... ale cieszę się, że z Wami dziewczyny wszystko ok no Iza to Ci wyrasta faktycznie na modelkę ![]() co do wózków to dla mnie ciągle czarna magia... na tym l4 to ja wcale nie odpoczne chyba tylko będę się edukowac w szerokiej tematyce wózków, leżaczków, ciuszków, porodu i późniejszej pielęgnacji malucha... ech chyba sobie nic na wolnym nie odpocznę no a teraz jak już Was nadrobiłam to mogę się z czystym sumieniem zabrać do pracy
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze możesz iść do rodzinnego to Ci powie czy to nie półpasiec, a wtedy do gina, a miałaś styczność z kimś chorym na ospę? pomijając oczywiście markety bo tam to nie wiadomo kto na co choruje
|
|
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
cześć mamusie
![]() ale dzisiaj zaspałam i oczywiście spóźniłam się do roboty. Na szczęście tylko pół godziny i kierownik jakoś dobrze to przyjął ![]() muszę zaraz nadrobić co tam od wczoraj naskrobałyście |
|
|
|
#2065 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dziś już mogę chodzić nawet Jak co,to pytaj moze pomogę,doradzę... Zawsze u mnie na zywoi mozesz popatrzeć,podotykać...
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim!
Zmalowana - sytuacja ciężka, co tu kryc.Czujesz się oszukana i zdradzona. Żeby tylko to nie zasłoniło jasnego myślenia. Goń tego dup.. na cztery wiatry. A ty młoda kobieta samodzielnie wychowująca dziecko wchodzisz na rynek, gdzie przez facetów będziesz podziwiana,że potrafisz. Czasami panowie też mają dośc opieki nad sierotkami. A ty jestes najlepszym przykładem, że jestes silna i niezależna. Oczywiście podaj go o alimenty. A co? Byc może żona nie wie, jakie z niego ziółko - niech też się dowie. Może i jej to da do myślenia. A taka sytuacja jak Twoja zdarzyła się kilku moim znajomym - nie jednej, nie dwóm, lecz kilku. Wszystkie poradziły sobie świetnie, a nowi partnerzy są strzałem w dziesiątkę. Jesteś bardzo wartościową osobą i ktoś Ci to kiedyś powtórzy. Będziesz szczęśliwą kobietą i matką! Nerola- dobrze że już wiesz co się dzieje i że bedzie dobrze. odpoczywaj. u mnie też termin porodu może przesunac się na wczesniej, bo dzidzia ma długie nogi (po moim T.) Bartessa - sama jestem córką alkoholika i mogłabym prowadzic grupę wsparcia dla dzieci, bo po mimo 29 lat, obrazy z dzieciństwa są bardzo wyraźne. Mój ojciec zdecydował się na leczenie. Rezygnował chyba z dwa razy, aż w końcu był czysty przez jakieś 5 lat. Chodził na spotkania AA, prowadził jakieś pogadanki. Ja byłam zafascynowana i w końcu szczęsliwa. Myślałam, ze to koniec. Potem doszedł wniosku, że do picia popychała go mojej mamy rodzina i sama mama (moja). Wiecznie były kłótnie i wypominania. Nikt nie miał wiary w niego. Wyprowadził się. Wynajął mieszkanie. Widywałam go raz w miesiącu (opłacał mi studia), potem wyjechała do Londynu i po 3 miesiącach musiałm przyjechac na jego pogrzeb. Miął wszyty Esperal(czy jak to się nazywa). raz na jakiś czas zmienia się i wtedy alkoholik jest tydzień bez tego. Wielu z nich wykorzystuje ten moment żeby się napic. Mój ojciec również. Stracił równowagę na schodach, spadł i zmarł na miejscu. Chodzi mi o to że alkoholicy są troche jak dzieci - wypierają się i kłamią, ale jak jestes w temacie i pilnujesz tego okazujesz zainteresowanie i wsparcie to może działac. Bądź przy mamie i zasugeruj jej sesję u psychologa razem z Tobą. Byc może jak usłyszy od obcej osby,że tobie z tym ciężko - da jej do myślenia. Powodzenia!!!! |
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja polecam przejecać się do sklepu i obejrzec na żywo |
|
|
|
|
#2068 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kochana tak mi przykro
Cytat:
Cytat:
za wizytę i za książkowe 2 kgglukoza po 24. t.c. a może i koło 20.t.c. lekarz wysłać Cytat:
a co do mamy... wiem jak to jest... ciężka sprawa Cytat:
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pyt czy są w jakiś sklepach sieciowych leginsy ciążowe
|
|
|
|
#2070 | ||
|
Rozeznanie
|
dobra nadrobiła, troche po łebkach
ale muszę zaraz brać się do roboty, a na większe zaległości na tym wątku to nie można sobie pozwolić ![]() Cytat:
Cytat:
zastanawiam się nad takim http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E Może któraś z Was coś słyszała o Bolderach? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

Także wygrzewaj się, żurawinkę jedz. Będzie ok
Ja mam butelkę z Aventu, którą dostalam u ginekologa w paczce z poradnikami itp hehe. Zawsze coś

. Stosuję Zovirax, choć na necie różne są opinie na ten temat. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidziakowi. 

)
polecam kupić nowy bo one szybko dostają luzy w rączce

zaczynam mieć już schizy ) i martwie się czy to nie półpasiec ...