|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Hej
![]() Marsylia, tanio kupiłaś wózek, a ta cena to z fotelikiem czy bez? Ja za X-landera z fotelikiem dwa lata temu dałam 2000. Ja bym już nie brała luteiny, na tym etapie ciąży to nie ma sensu. Ja szprycowałam się nią od początku, profilaktycznie bo w pierwszej ciąży ciągle plamiłam. W tej też zaczęłam plamić więc brałam cały czas, w 17tc doszły częste skurcze więc gin zwiększył mi dawkę. Ale potem się uspokoiło i po 20 tc zaczęłam powoli odstawiać. Ale wiem że lekarze różne mają podejście, koleżanka brała przez calutką ciążę mimo że ani razu nic złego się nie działo ![]() Niutka, super że zapowiada się piękny poród Ahtaga, ja mam X-landera od prawie 2 lat i brak amortyzatorów jest dla mnie właśnie główną wadą. W spacerówce nie ma to już znaczenia ale gondola z tego względu była strasznie sztywna i synek podskakiwał na wybojach...Niestety nie mamy chodników jak stół więc to był problem, zwłaszcza że młody jeździł w gondoli przez 8 miesięcy. Nuna, synek po porodzie nosił ciuszki na 56 ale sczerze to w nich tonął, tak naprawdę przydałyby nam się wtedy ciuszki na 50. Ale co się dziwić jak miał tylko 51cm a po porodzie zjechał na wadze do 2,5 kg...Nie podejrzewam żeby córcia była większa więc koncentruję się na razie głównie na ciuszkach 56 i 62, przy Aleksie dłuuugo ich używaliśmy. Zaba, dobrze że jak na razie wszystko ok Megi, ja jutro kończę 31tc a na plusie mam 6 kilo, ilość wód zawsze w normie. W pierwszej ciąży też mało przytyłam i nigdy nie było problemu z wodami. Ale nie wnikałam nigdy czy wody mam na dole czy na górze normy, gin zawsze mówi że w normie i tego się trzymam ![]() Aja, śliczną masz córcię Mora, gratuluję ślubu Tola, |
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
|
|
|
|
#1863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lustereczko ja też mozno zaciskam kciuki, co dwie głowy to nie jedna na pewno sobie poradzisz |
|
|
|
|
#1864 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() sto lat dla małej jaki cudny torcik miała Cytat:
więc zadzwoń do nich i zrób aferę .Cytat:
też zastanawiamy się nad zakupem nawilżacza powietrza ale jeszcze zobaczymy. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja dziś wstałam ogólnie noc ok - tylko jak zwykle kłopoty z zaśnięciem ... zaraz się szykuję i idę do urzędu parę spraw pozałatwiać ale mi się nie chce
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
Zadzwoniłam do dhl ,powiedziano mi ze do 30 kg wnosza pod drzwi a moja komoda wazy 30 kg,do tego łóżeczko z materacem i przewijak.Musimy jednak sami odebrac
LUSTERECZKO-Trzymamy kciuki
|
|
|
|
#1866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz jaki to hardcore dla mnie ![]() ![]() ![]() ja też zamawiam ten stanik chyba juz ponad miesiąc ![]() aja śliczna ta twoja Kasia, jak wszystkie Kasie ![]() 100 latek dla niej!!! Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-03 o 09:53 |
|
|
|
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
A ja dostalam w koncu wczoraj lezaczek-hustaczek-bujaczek-sraczek
i jest super. Zajmuje troche miejsca, ale jestem bardzo zadowolona. Przyszla tez mata i maz zaraz na nia wskoczyl i sie bawil hehe. Szkoda, ze troche krociutko graja te wszystkie melodyjki, ale to jest na zasadzie, ze dziecko siedzi i nepie..rnicza w to wszystko co wydaje dzwieki. Pewnie chodzi o to wlasnie, zeby dziecko sie nie uspilo przy dlugich melodyjkach tylko mobilizowalo to ruchu. W kazdym razie czekam jeszcze na konia, album i pieluszki no i oprocz wanienki mam absolutnie wszystko. Zostaly mi drobne rzeczy do dekoracji i na pozniej troszke, ale to co najwazniejsze juz jest. Nadzialam sie troche na alle, bo konia mi nie wyslali, bo sie ktos pomylil i gdybym nie napisala to bym sobie czekala do swiat. Dostane gratis czapeczke za ta pomylke, ale jakby jednak pierwszy kon doszedl to mam go odeslac na wlasny koszt. Chyba ich porypalo.Pieluszki polecialy do kogos innego kto sie nawet nie przyznal, a ja dostalam tej os paczke i to jest ta tajemnicza paczka ze stanikiem do karmienia i wkladkami laktacyjnymi. Czyli jakas mama sie ucieszyla z moich pieluch. Jak napisalam do tej hurtowni to zero przepraszam czy cos w tym stylu, wielkie zdziwko, ze jakas pomylka jakbym z dzieckiem rozmawiala, ale mam odeslac stanik, a oni mi oddadza za przesylke i ofc przysla moje pieluszki. Tylko pytanie skoro taka super organizacja u nich jest to czy dostane moje wzory czy tez im sie jakos przeoczy, bo nie chce pieluch w rozowe misie I na koniec moja ulubiona aukcja czyli Album Mojego Dziecka. Naszukalam sie go jak diabli i jak w koncu znalazlam za przystepna cene to sie okazalo, ze koles ma niby sklep jak sie patrzy, status super sprzedawcy wszystko pieknie ladnie, ale cos ostatnio nawala i nie przysyla towarow. I wl;aze na komenty, a tam same negatywy z ostatnich tyg. No padlam. Tak jak zawsze sparwdzam po komentarzach tak teraz akurat przy tych wszystkich zakupach jakos mi to wylecialo z glowy i masz. Koles ofc sie nie odzywa, album z Krakowa czyli rzut beretem idzie juz tydzien i dupa. Dzis moze w koncu zdjecia porobie, bo dawno brzucha nie pstrykalam musze czyms zapelnic album i obiecane kacika dzieciolkowego.Aja masz super corcie, taka uchachana na tym zdjeciu. Na temat tortow moze sie nie wypowiem, bo zaraz polece po ciacho I faktycznie na tym zdjeciu w ogole nie widac, ze w ciazy jestes hehe.Black tymi 3cm az tak sie nie przejmuj, bo ja np panikowalam jak sie okazalo, ze Warrior ma wieksza gondole od Jumpera o grubo ponad 3cm, ale tego w rzeczywistosci nie widac i sie nie odczuwa. I tak szybko bedzie cieplo, wiec zanim kluska osiagnie pokazniejsze rozm to juz nie bedziemy tyle ladowac do wozka. Kurka laski za 5 dni dowiem sie dokladnie kiedy bede miala malego na rekach. Z jednej strony juz robie pod siebie, bo sie doczekac nie moge, ale z drugiej zaczyna do mnie docierac, ze jakis etap zycia mi sie skonczy i pozniej juz do konca bede miala przerabane |
|
|
|
#1868 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj o północ zrobiłam zamówienie, no ale nic, jakoś będzie. W sumie w opisie aukcji napisane jest w wyposażeniu amortyzatory Chyba się sprzedawca zagalopował, bo jak na żywo w sklepie oglądałam to nie widziałam żadnych amortyzatorów. Najyżej dziecko będzie miało dodatkowe atrakcje podczas jazdy![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r jaką matę kupiłaś w końcu? Tą TinyLove z panelem?
Aha i tak się zastanawiam czy kupić jeszcze poduszkę do karmienia? Czy to jest rzeczywiście takie niezbędne...? Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-02-03 o 10:04 |
|
|
|
#1870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry grubasy
![]() ja już palę w piecu, bo zima u nas na całego ![]() kremówkę będę dziś piec, także zapraszam po południu na kawkę
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szczescie mam juz staniki do karmienia
takze cos z glowy ale mam mnostwo innych rzeczy do kupienia i przeraza mnie mysl, jak ja mam z ta moja rwa kulszowa lazic po miescie i to kupowac przede wszystkim szlafrok muze kupic, bo na all boje sie zamowic, nie wiem jaki duzy itp ![]() olusia wbijam na kremowke
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Bosti oooo,no proszę
Ja co prawda nie miałam problemu z jedzeniem większych porcji i nie odczuwałam problemów z oddychaniem,ale brzuch mówi sam za siebie! ![]() Castia wypatruj,może już niedługo u Ciebie pójdzie w dół
|
|
#1874 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
kase dostalam w koncu z firmy ![]() przelewy porobilam wiec znow prawie nic nie mam ale choc rachunki poplacone ;p zabeiram sie za nadrabianie Was Milego Dizonka |
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Była przed chwilą listonoszka i dostałam od szwagierki pudło ubranek dla małej...zaraz zabieram się za przegląd
![]() ![]()
|
|
#1876 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki z rana
ja dzisiaj juz bez męża ![]() mam pytanko: co kupujecie mężom na walentynki??? bo ja nie mam pomysłu w ogóle Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- ja się piszę na kremówkę ![]() a jaki masz przepis, bo ja nigdy czegoś takiego nie robiłam, a dzisiaj mam ochotę coś ciekawego upichcić mężowi
|
||||
|
|
|
#1877 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, na chwile ok, ale na dłuższą metę... ![]() Cytat:
, już mi po leci
|
||
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Cytat:
do tego mamy łykać jeszcze wiesiołka w kapsułkach ![]() a mnie koszmarnie łupie w krzyżu... wieczory są najgorsze, ból aż promieniuje do pośladków i nóg
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tz caly czas o niej mowi chce mu kupic kule zgadule z m&msami ale po pierwsze nie wiem czy w sklepach u siebie ja dostane czy zostaje tylko allegro
|
|
|
|
|
#1880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Grudzień - urodziny, mikołaj i święta, styczeń - imieniny, luty - walentynki .... hehe i właśnie dlatego tu zakończę na pysznym (romantycznym ) obiadku
|
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Ale jest na pewno bardzo przydatna.
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
to i ja wbijam na kremówke
![]() a na prezent na walentynki nie mam pomysłu. Raczej gdzieś pójdziemy do restauracji. Ale mam taki problem że potem pare dni później mąż ma urodziny i też nie mam pomysłu ![]() Cieżko mi wysiedzieć tak mała pcha mi się pod żebra ![]() kupował ktoś z Baby-Raj na allegro? Bo mam opjce tego sprzedawcy lub innego. |
|
|
|
#1883 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze rożek zamawiam hmmm chyba od listopada chyba czekam, aż sam się zamówi
|
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do tz ty do dzieciakow ale to ma byc smieszne wiec pasuje ![]() tyylko, ze na allegro chca za to prawie 50 zł :P |
|
|
|
|
#1886 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie mam pomysłu na walentynkowy prezent dla męża. Z facetami zawsze jest problem w tej kwestii. Na pewno kupię silikonową formę na muffinki w kształcie serduszek i zrobię czekoladowe (mąż uwielbia czekoladowe ciastka) i ciągle marudzi, że chce żebym mu upiekła takie muffinki. Także będzie to i jakaś kolacja. Ale nie mam pomysłu na jakiś romantyczny upominek.
|
|
|
|
#1887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dlatego wczoraj cały dzień się z tym oswajałam, najpierw zaczęła mnie głowa boleć jak TZ wrócił z pracy a potem zachciało mi sie spać, tak bardzo mi się zachciało spać że po prostu nie mogłam wytrzymać, usypiałam na stojąco 3 godz tam siedzieliśmy - jestem z siebie dumna ![]() my na walentynki to chyba nic nie kupujemy sobie, nie ma za bardzo funduszy. może zrobię ulubione ciacho dla TZ ![]() na pewno się ucieszy łakomczuch ![]() a z resztą ja nie pracuje to musiałby mi dać TZ pieniądze żebym mu cos kupiła więc co to za prezent za jego własne pieniądze
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny.
napisze coś i potem was doczytam. ja jakoś dziwnie się czuję, albo będę chora albo .... jak mnie dziś z rana przeczyściło to chyba z 2 kg lżejsza sie zrobiłam. W nocy spać nie mogłam. Coś mnie bolało między nogami, jakby rozciągało i z rana dziwne bole podbrzusza..... Spotkałam w niedzielę 2 znajome (ze 3 tyg się nie widziałyśmy) to na dzień dobry usłyszałam - ale Ci się brzuch obniżył?! Wszyscy mi przepowiadają, że urodze w sobotę na weselu brata Ale by było W razie czego, wpakuje torbę do bagażnika, a tż już dostał zakaz picia.Wczoraj doszedł wózek Marsylia , ten X-lander jest super. Też mam kolor Rocky. U nas ten wózek kosztuje ok 1800zł, ale z all wyszło 1480 z dostawą więc też nie tak źle. Dosłownie wszystko można zdjąć i wyprać, ma moskitierę, fajną torbę i ta saszetka przy gondoli się przyda![]() Normalnie sama bym chciała, żeby mnie w takiej bryce wozili. Dobrze, że tż był w domu bo kurier postawił paczki na dole i nara.... Sama bym na 2 piętro nie wniosła.
|
#1889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też mam w sobotę imprezę - studniówkę mojej klasy wychowawczej i też słyszałam takie przepowiednie, że TO się wtedy stanie
|
|
#1890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no właśnie coś śmiesznego, ja może jakieś gatki mu kupię w serduszka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

Jutro oddzyskam aparat to sama zrobie sobie samowyzwalaczem
nich paczke i sobie pojechał.A Andrzej wraca dopiero z delegacji w piątek i znów musze czekać

Chyba się sprzedawca zagalopował, bo jak na żywo w sklepie oglądałam to nie widziałam żadnych amortyzatorów. Najyżej dziecko będzie miało dodatkowe atrakcje podczas jazdy

leci ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)