Mamy wrzesień-październik 2011 :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-02, 09:53   #751
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Grennie Pokaż wiadomość
co do rozstępów to raczej tak jest,że to genetyczna sprawa, więc tylko pozazdrościć!
Ale zawsze są jakieś odstępstwa i lepiej dmuchac na zimne!

A właśnie czy już smarujecie sie czymś anty rozstępy?!
ja się smaruję oliwka dla bobasów ta w żelu jak mi się przypomni mam tez rosmanowską oliwke na rozstępy tania i dobra ale jakoś mi nieładnie pachnie teraz, a przed ciążą używałam jej bo świetnie nawilża i zapach mi odpowiadał
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 10:27   #752
mucka21
Rozeznanie

też się zastanawiałam kiedy zacząć się smarować. Mi tak szybko piersi urosły jak dorastałam ze mam na nich rozstępy ale widać je jak się skórę napnie, a tak to nie bardzo ale ja mam dość duży biust bo 75 DD i każdy sie smieje że w ciązy ro będę takie wielkie donice nosić moja siostra cioteczna przed ciążą miała 75 duże C, jak karmiła to jej jedna pierś była dwa razy większa od główki dziecka, strasznie duże były, ale nie mogła karmić, a teraz ma taki malutki chyba A albo B! to się jej zmniejszyły. ja się boję tego że będę mieć duże piersi bo już teraz mam problem z kupieniem dobrego biustonosza, zastanawiałam się nad ciążowym ale ponoć nie podtrzymują dobrze piersi, ale z drugiej strony jak mam normalne to jak śpię albo się nachylę to piersi się wylewają i mam taki zwykły materiałowy bezszwowy i w takim mi najlepiej ale wiem ze piersi nie będą ładne buuu

wczoraj tż się pytał czy ma robić zapasy ogórków i lodów bo gdzieś czytał taką radę dla przyszłych tatusiów i się uśmieliśmy jak sobie wyobrażaliśmy jak o 2 w nocy wołam lody a że my mieszkamy na wsi to by musiał iść do sklepu 5 km na piechotę i myślałam że pęknę ze śmiechu jak to sobie wyobraziłam kocham być w ciąży Tż mi usługuje bez mruknięcia nawet się prosić nie muszę sam się co chwile pyta cy mi coś dać albo przynieść

teściowa właśnie mi przyniosła robione rogaliki z dżemem jak ja na słodkie nie mogę patrzeć, wczoraj tż zjadł całe ptasie mleczko a mnie to nie ruszyło a byłam maniaczką wszelkiej czekolady
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:45   #753
andruszki
Raczkowanie

GG do andruszki

ja czytałam że trzeba już o skórę zadbać wcześniej. Dla mojej skóry 3-4 miesiąc to byłoby za późno. Teraz w ciąży moja skóra jest bardziej gładka i wrażliwa. Myślę że nie zaszkodzi zadbać od razu.
Jak już pisałam kupiłam balsam z Rossmanna i wg mnie jest dobry na 2gi miesiąc ciąży
andruszki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 14:57   #754
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andruszki Pokaż wiadomość
ja czytałam że trzeba już o skórę zadbać wcześniej. Dla mojej skóry 3-4 miesiąc to byłoby za późno. Teraz w ciąży moja skóra jest bardziej gładka i wrażliwa. Myślę że nie zaszkodzi zadbać od razu.
Jak już pisałam kupiłam balsam z Rossmanna i wg mnie jest dobry na 2gi miesiąc ciąży

Tez mam tą z Rossmanna, tylko oliwke, dużo dziewczyn chwaliło sobie na KWC, a czy przynosi efekty zobaczymy później..Fakt faktem nie jest taka tłusta jak niektóre oliwki i ma bardzo dobry skład(prawie same naturalne), super sie wchłania i można smarować nią całe ciało.
Najważniejsze jest systematyczne smarowanie, wiadomo jak ktoś będzie mieć genetycznie rozstępy to i oliwka nie pomoże,ale lepiej nie kusić i profilaktycznie smarować.

Fajny ten film"Życie przed życiem",nawet TŻ patrzyła jak zauroczony, szkoda tylko że nie był pokazany poród bardziej realistycznie

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

mucka21-rozmiar nie masz jeszcze taki złyale z biustonoszem jest problem, taki ciążowy co pisałaś to niestety nie jest za dobry na teraz, bardziej wygodny by był sportowy bez fiszbinów, a i dobrze trzyma biust.
Z biustem po urodzeniu/po karmieniu jest różnie, mojej kolezance spadła miseczka o 2 rozmiary od tego rozm.przed ciążą, mi urósł o 3 rozmiary a spadł tylko 1

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 15:45   #755
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja się smaruję oliwka dla bobasów ta w żelu jak mi się przypomni mam tez rosmanowską oliwke na rozstępy tania i dobra ale jakoś mi nieładnie pachnie teraz, a przed ciążą używałam jej bo świetnie nawilża i zapach mi odpowiadał

A ja mam wysypke od oliwki w żelu i sie przerzuciłam na zwykła, chociaz i tak sie obawiam ze bede miala mega giga rozstepy
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 15:45   #756
vioris
Zakorzenienie

Niestety wynik negatywny I 9 dni spóźnienia @ Nie wiem co mam myśleć

edit: w dodatku ciągle mi niedobrze i kłuje mnie jajnik i boli podbrzusze,no i piersi
Już byłam w ciąży więc wiem że wtedy się właśnie tak czułam a teraz NIC

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2011-02-02 o 15:48
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:16   #757
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

edit: w dodatku ciągle mi niedobrze i kłuje mnie jajnik i boli podbrzusze,no i piersi
powiem ci że moja siostra teraz tez ją bolą jajniki i podbrzusze ciągle jak na @ a jej się spóźnia 2 tyg! i robiła 2 testy i oba negatywny (jeden po południu a drugi rano), ja robiłam po południu razem z nią to mój był pozytywny, a wszystkie testy z jednej firmy i mi dobrze pokazywały więc to chyba nie wina testów. miała iść do lekarza ale znając ja to prędzej @ dostanie niż pójdzie do niego.
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 17:55   #758
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

byłąm dziś na usg, serducho pędziło jak małe Ferrari, 140/ minutę

co do dużych biustów... ja mam 85H....
Stary 2011-02-02, 18:17   #759
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:

vioris przykro mi wynik bety jest podobno 100%-owy, nie może byc mowy o pomyłce, choć może się mylę... koniecznie musisz pójść do gina, on będzie wiedział jakie ewentualnie badania zlecić. Nie możesz tego ignorować zwłaszcza jak się staracie o maluszka
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 20:08   #760
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Tez mam tą z Rossmanna, tylko oliwke, dużo dziewczyn chwaliło sobie na KWC, a czy przynosi efekty zobaczymy później..Fakt faktem nie jest taka tłusta jak niektóre oliwki i ma bardzo dobry skład(prawie same naturalne), super sie wchłania i można smarować nią całe ciało.
Najważniejsze jest systematyczne smarowanie, wiadomo jak ktoś będzie mieć genetycznie rozstępy to i oliwka nie pomoże,ale lepiej nie kusić i profilaktycznie smarować.
Też czytałam te opinie, jak wykończę tą oliwkę którą mam to zaopatrzę się w tą z Rossmana

Cytat:

Do lekarza marsz I nie martwić się tylko działać, żeby jak najszybciej mogła pojawić się fasolka

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
byłąm dziś na usg, serducho pędziło jak małe Ferrari, 140/ minutę

co do dużych biustów... ja mam 85H....
Świetne wieści
Ja aktualnie mam biustonosz 75E ( ale jest bardzo ścisły bo normalnie noszę 65/70E) trochę zapasu w miseczkach jest to mam nadzieje, że posłuży ze 2 miesiące chociaż TŻ jest zachwycony moim nowym biustem

Dzisiaj jestem niemożliwie zmęczona, jest 21 a ja bym już szła spać, a jutro na rano do pracy, potem dentysta, a później egzamin

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 20:12   #761
Grennie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
mnie w ciąży porobiły się straszne rozstępy na piersiach i udach, a moja mama i babcia nie miały ani jednego malutkiego rozstępiku więc to chyba nie do końca kwestia genetyki no ale ja ważę 47-48kg przy 167cm i w ciąży przytyłam tylko 11 kg, skóra się baaaardzo przez to napięła aż pod koniec bolała miejsami, może dlatego
z kremów polecam ziajka mamma mia, tania i nawet skuteczna, mozna stosować już od 4 miesiąca, a na biust - już droższe - Pharmaceris Bustfirm i Mustelę. Gdyby nie te kremiki pewnie nie mogłabym na siebie dziś patrzeć
Mi koleżanki tez polecały ziajkę, ponoć działa!

Cytat:
Napisane przez andruszki Pokaż wiadomość
Spróbuje tych kosmetyków z rossmanna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 20:27   #762
mucka21
Rozeznanie

to wam dziewczyny nie zazdroszczę biustów, nie wiem jak jest u was ale ja się najlepiej czułam jak miałam miseczkę C ale kiedy to było jak byłam w gimnazjum, mi duży biust przeszkadza lekko, jak leże na boku czy nie mam sztywnego biustonosza (strój kąpielowy) to po prostu wyglądam nie korzystnie, choć mój tż w moich piersiach jest zakochany bez pamięci i to okazuje cały czas
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-02-02, 20:40   #763
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
to wam dziewczyny nie zazdroszczę biustów, nie wiem jak jest u was ale ja się najlepiej czułam jak miałam miseczkę C ale kiedy to było jak byłam w gimnazjum, mi duży biust przeszkadza lekko, jak leże na boku czy nie mam sztywnego biustonosza (strój kąpielowy) to po prostu wyglądam nie korzystnie, choć mój tż w moich piersiach jest zakochany bez pamięci i to okazuje cały czas
Mi też mój biust trochę ciąży, zawsze byłam przedmiotem żartów pośród kumpli mojego mężą, a mój mąż nie jest nimi aż tak zafascynowany jak bym chciała

Jeju opóźnienie u mojego gina straszne byłam umówiona na 18:20 pojechałam a tam 4 godz opóźnienia, mam dzwonić o 22 o której mam przyjechać szok, chodzę do fajnego więc muszę czekać

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 20:41   #764
koniczynka44
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, dawno się nie udzielałam... Wciąż jestem przed wizytą u ginki -wytrzymałam Jeszcze tydzień przede mną, gdyż w środę planuję się wybrać -będę w 7tc z jednej strony boję się wizyty... ale staram się myśleć pozytywnie -mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i się trochę w końcu "wyluzuję"... Od poniedziałku leczę przeziębienie herbatką z cytryną i miodem -dziś czuję mega poprawę A co do biustu... boli ale czy rośnie? Stanika jeszcze nie zmieniłam -może są ciut pełniejsze -jędrniejsze. Pozdrawiam
koniczynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 20:45   #765
Grennie
Raczkowanie

będzie dobrze!!!
Stary 2011-02-02, 20:46   #766
koniczynka44
Przyczajenie

Ja też mam dobrą ginkę -mam do niej zaufanie... Ostatnio nawet wykryła u mojej babci raka błony śluzowej -straszna wiadomość ale na szczęście choroba wykryta we wczesnym stadium usunięto babuni narządy, jest po serii naświetleń i wszystko wskazuje na to, iż babcia pokonała paskudnika
koniczynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 07:43   #767
agatam2211
BAN stały

GG do agatam2211

Dzisiaj robie test tylko czekam na tatusia bo chce być przy tym. Bardzo się denerwuje dam znać pozdrawiam mamusie
agatam2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 08:44   #768
gerda
Zadomowienie

długo mnie tu nie było i musiałam nadrobić, uff ile czytania

co do biustów to ja mam b i jak dla mnie to wystarczająco, moja koleżanka ma e i wiem jaki ma ból, żeby kupić dobry biustonosz, a na mnie ąłtwo znaleźć,

też smaruje się oliwką z rosmanna i jestem z niej średnio zadowolona, więc pewnie następnym razem kupie coś innego, chociaż piszecie, że działa to sama nie wiem

pozdrawiam
gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 09:05   #769
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
długo mnie tu nie było i musiałam nadrobić, uff ile czytania

co do biustów to ja mam b i jak dla mnie to wystarczająco, moja koleżanka ma e i wiem jaki ma ból, żeby kupić dobry biustonosz, a na mnie ąłtwo znaleźć,

też smaruje się oliwką z rosmanna i jestem z niej średnio zadowolona, więc pewnie następnym razem kupie coś innego, chociaż piszecie, że działa to sama nie wiem

pozdrawiam
Ja też mam B więc nawet się cieszę że w końcu zobaczę jak to jest mieć większy biust

A ja smaruję się oliwką nivea z naturalnym olejkiem migdałowym i mi pasuje. Później zamienię to na coś bardziej specjalistycznego

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-03, 09:18   #770
lullaby_ml
Zakorzenienie

A ja sie teraz tak zastanawiam jak to jest z farbowaniem w ciąży, można czy nie? i jaką farbą?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

znalazłam juz wątek
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 09:34   #771
katevalley
Rozeznanie

bo usg prenatalne a badania prenatalne to zupełnie co innego ja na to badanie prenatalne chyba bym się nie zgodziła... a te usg robią bardzo dokładnie bo sprawdzają wszystkie narządy dzidzi i wogole i to robią każdemu chyba po 20 tygodniu.

Co do rozstępów, ja używałam kremu z Pharmaceris, oliwka nie zawsze pomaga. Chodź faktycznie zależy to od genów. Ale dbać można

Co do piersi to przed 1 ciążą miałam miseczkę B a po ciąży gdy karmiłam 75D fajnie mieć takie i spadły do 70C, chodź powinnam nosić dopasowany stanik czyli 65E, no ale jeszcze nie spotkałam w sklepie takiego rozmiaru więc 70C jest ok, teraz znów bardziej pełniejszy jest i lekko boli ;p narazie nie mam potrzeby zmieniać stanika. Ale większe mam schowane na potem

Jutro mam pierwsze USG i to będzie koniec 6 tygodnia czyli 5tydzień +6 dzień. chciałabym już zobaczyć moją kropkę i bijące serducho. Trzymajcie kciuki!

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 09:42   #772
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

czesc dziewczyny
pamietacie jak pisalam , ze moze do was dolacze ??

no wiec jestem !!!!!!!!!
zrobilam test no i jest pozytywny

jejku jeszcze w szoku jestem

oczywiscie bede mama pazdziernikowa
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 09:54   #773
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asionek31 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
pamietacie jak pisalam , ze moze do was dolacze ??

no wiec jestem !!!!!!!!!
zrobilam test no i jest pozytywny

jejku jeszcze w szoku jestem

oczywiscie bede mama pazdziernikowa
Gratulacje. Fajnie, że grono nam się tak powiększa

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-03, 10:01   #774
andruszki
Raczkowanie

GG do andruszki

Witamy... chyba przydałoby się listę mam zaktualizować
Stary 2011-02-03, 10:26   #775
MalgosiaM8
Zakorzenienie

O zgrozo weszłam do gabinetu dzisiaj o 2-30 lol
Jak dobry ginekolog to trzeba czekać , pojechałam o 12 dopiero przespałam się wiec git.
Lekarz spoko, znałam go wcześniej, mega kontaktowy, pożartowaliśmy o tej godzinie jeszcze, przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu, a tak to pracuje w szpitalu , także sobie pozwolić może. Nie wygladał na zmęczonego
Zlecił mi badanie krwi, na toksoplazmoze, na różyczkę (nie miałam , ale prawdopodobnie byłam szczepiona).
Dostałam jod, Duphaston, i dalej kwas foliowy
Maluszek 2,2cm, już widać było rączki , nóżki , czad

25.08.2011

Stary 2011-02-03, 10:30   #776
andruszki
Raczkowanie

GG do andruszki

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
O zgrozo weszłam do gabinetu dzisiaj o 2-30 lol
Jak dobry ginekolog to trzeba czekać , pojechałam o 12 dopiero przespałam się wiec git.
Lekarz spoko, znałam go wcześniej, mega kontaktowy, pożartowaliśmy o tej godzinie jeszcze, przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu, a tak to pracuje w szpitalu , także sobie pozwolić może. Nie wygladał na zmęczonego
Zlecił mi badanie krwi, na toksoplazmoze, na różyczkę (nie miałam , ale prawdopodobnie byłam szczepiona).
Dostałam jod, Duphaston, i dalej kwas foliowy
Maluszek 2,2cm, już widać było rączki , nóżki , czad
Gratuluję! Fajnie, że już możesz zobaczyć 'tak dużo'
Ja mam wizytę jutro ale to dopiero 5ty tydzień więc się nie napalam na zjawiskowe widoki.
Stary 2011-02-03, 10:30   #777
cotynato
Zakorzenienie

Moje maleństwo tez ma już takie zaczątki rączek. To takie cudne
A ten duphaston to nie jakieś na podtrzymanie?

Wymianka.
Stary 2011-02-03, 10:32   #778
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Moje maleństwo tez ma już takie zaczątki rączek. To takie cudne
A ten duphaston to nie jakieś na podtrzymanie?
tak tak, dostałam go w szpitalu i do końca lutego jeszcze mam brać

25.08.2011

Stary 2011-02-03, 10:34   #779
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
tak tak, dostałam go w szpitalu i do końca lutego jeszcze mam brać
O, pisałaś że coś się dzieje i przeoczyłam czy dał Ci tak o na wszelki?
Ja biorę teraz tą luteinę ;D wkurza mnie bo wyskakuje jak kichnę i nie wiem czy działa jak trzeba

Wymianka.
Stary 2011-02-03, 10:46   #780
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
O, pisałaś że coś się dzieje i przeoczyłam czy dał Ci tak o na wszelki?
Ja biorę teraz tą luteinę ;D wkurza mnie bo wyskakuje jak kichnę i nie wiem czy działa jak trzeba
trafiłam do szpitala z silnym skurczami wtedy też dostałam po 3 tabletki na dzień Duphastonu na dwa tygodnue, teraz po 2 na dobę na 2 tygodnie jeszcze, zapobiegawczo.
Skurcze były anomalią dlatego dostałam lek na podtrzymanie.
Najprawdopodobniej już wiem od czego były skurcze, hmm
Na 99% nie mam mieśniaka macica spłatała mi figla i zawineła się dziwnie tworząć okrągłą formę , tzw . skurcz macicy.
No i dlatego najprawdopodobniej mnie tak bolało

25.08.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości