|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Cytat:
jak mi się przypomni mam tez rosmanowską oliwke na rozstępy tania i dobra ale jakoś mi nieładnie pachnie teraz, a przed ciążą używałam jej bo świetnie nawilża i zapach mi odpowiadał
|
|
|
|
|
#752 |
|
Rozeznanie
|
też się zastanawiałam kiedy zacząć się smarować. Mi tak szybko piersi urosły jak dorastałam ze mam na nich rozstępy ale widać je jak się skórę napnie, a tak to nie bardzo
ale ja mam dość duży biust bo 75 DD i każdy sie smieje że w ciązy ro będę takie wielkie donice nosić i mam taki zwykły materiałowy bezszwowy i w takim mi najlepiej ale wiem ze piersi nie będą ładne buuuwczoraj tż się pytał czy ma robić zapasy ogórków i lodów bo gdzieś czytał taką radę dla przyszłych tatusiów i się uśmieliśmy jak sobie wyobrażaliśmy jak o 2 w nocy wołam lody a że my mieszkamy na wsi to by musiał iść do sklepu 5 km na piechotę i myślałam że pęknę ze śmiechu jak to sobie wyobraziłam teściowa właśnie mi przyniosła robione rogaliki z dżemem jak ja na słodkie nie mogę patrzeć, wczoraj tż zjadł całe ptasie mleczko a mnie to nie ruszyło a byłam maniaczką wszelkiej czekolady
|
|
|
|
#753 |
|
Raczkowanie
|
ja czytałam że trzeba już o skórę zadbać wcześniej. Dla mojej skóry 3-4 miesiąc to byłoby za późno. Teraz w ciąży moja skóra jest bardziej gładka i wrażliwa. Myślę że nie zaszkodzi zadbać od razu.
Jak już pisałam kupiłam balsam z Rossmanna i wg mnie jest dobry na 2gi miesiąc ciąży
|
|
|
|
#754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez mam tą z Rossmanna, tylko oliwke, dużo dziewczyn chwaliło sobie na KWC, a czy przynosi efekty zobaczymy później ..Fakt faktem nie jest taka tłusta jak niektóre oliwki i ma bardzo dobry skład(prawie same naturalneNajważniejsze jest systematyczne smarowanie, wiadomo jak ktoś będzie mieć genetycznie rozstępy to i oliwka nie pomoże,ale lepiej nie kusić i profilaktycznie smarować. Fajny ten film"Życie przed życiem",nawet TŻ patrzyła jak zauroczony, szkoda tylko że nie był pokazany poród bardziej realistycznie ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- mucka21-rozmiar nie masz jeszcze taki zły ale z biustonoszem jest problem, taki ciążowy co pisałaś to niestety nie jest za dobry na teraz, bardziej wygodny by był sportowy bez fiszbinów, a i dobrze trzyma biust.Z biustem po urodzeniu/po karmieniu jest różnie, mojej kolezance spadła miseczka o 2 rozmiary od tego rozm.przed ciążą, mi urósł o 3 rozmiary a spadł tylko 1
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam wysypke od oliwki w żelu i sie przerzuciłam na zwykła, chociaz i tak sie obawiam ze bede miala mega giga rozstepy
|
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety wynik negatywny
I 9 dni spóźnienia @ Nie wiem co mam myśleć ![]() ![]() edit: w dodatku ciągle mi niedobrze i kłuje mnie jajnik i boli podbrzusze,no i piersi Już byłam w ciąży więc wiem że wtedy się właśnie tak czułam a teraz NIC Edytowane przez vioris Czas edycji: 2011-02-02 o 16:48 |
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
powiem ci że moja siostra teraz tez ją bolą jajniki i podbrzusze ciągle jak na @ a jej się spóźnia 2 tyg! i robiła 2 testy i oba negatywny (jeden po południu a drugi rano), ja robiłam po południu razem z nią to mój był pozytywny, a wszystkie testy z jednej firmy i mi dobrze pokazywały więc to chyba nie wina testów. miała iść do lekarza ale znając ja to prędzej @ dostanie niż pójdzie do niego.
|
|
|
|
#759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wynik bety jest podobno 100%-owy, nie może byc mowy o pomyłce, choć może się mylę... koniecznie musisz pójść do gina, on będzie wiedział jakie ewentualnie badania zlecić. Nie możesz tego ignorować zwłaszcza jak się staracie o maluszka
|
|
|
|
|
#760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I nie martwić się tylko działać, żeby jak najszybciej mogła pojawić się fasolkaCytat:
![]() Ja aktualnie mam biustonosz 75E ( ale jest bardzo ścisły bo normalnie noszę 65/70E) trochę zapasu w miseczkach jest to mam nadzieje, że posłuży ze 2 miesiące chociaż TŻ jest zachwycony moim nowym biustem![]() Dzisiaj jestem niemożliwie zmęczona, jest 21 a ja bym już szła spać, a jutro na rano do pracy, potem dentysta, a później egzamin
|
|||
|
|
|
#761 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#762 |
|
Rozeznanie
|
to wam dziewczyny nie zazdroszczę biustów, nie wiem jak jest u was ale ja się najlepiej czułam jak miałam miseczkę C ale kiedy to było
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju opóźnienie u mojego gina straszne byłam umówiona na 18:20 pojechałam a tam 4 godz opóźnienia, mam dzwonić o 22 o której mam przyjechać szok, chodzę do fajnego więc muszę czekać
|
|
|
#764 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, dawno się nie udzielałam... Wciąż jestem przed wizytą u ginki -wytrzymałam
Jeszcze tydzień przede mną, gdyż w środę planuję się wybrać -będę w 7tc z jednej strony boję się wizyty... ale staram się myśleć pozytywnie -mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i się trochę w końcu "wyluzuję"... Od poniedziałku leczę przeziębienie herbatką z cytryną i miodem -dziś czuję mega poprawę A co do biustu... boli ale czy rośnie? Stanika jeszcze nie zmieniłam -może są ciut pełniejsze -jędrniejsze. Pozdrawiam
|
|
|
|
#766 |
|
Przyczajenie
|
Ja też mam dobrą ginkę
-mam do niej zaufanie... Ostatnio nawet wykryła u mojej babci raka błony śluzowej -straszna wiadomość ale na szczęście choroba wykryta we wczesnym stadium usunięto babuni narządy, jest po serii naświetleń i wszystko wskazuje na to, iż babcia pokonała
|
|
|
|
#767 |
|
BAN stały
|
Dzisiaj robie test
pozdrawiam mamusie
|
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
długo mnie tu nie było i musiałam nadrobić, uff ile czytania
![]() co do biustów to ja mam b i jak dla mnie to wystarczająco, moja koleżanka ma e i wiem jaki ma ból, żeby kupić dobry biustonosz, a na mnie ąłtwo znaleźć , też smaruje się oliwką z rosmanna i jestem z niej średnio zadowolona, więc pewnie następnym razem kupie coś innego, chociaż piszecie, że działa to sama nie wiem pozdrawiam |
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja smaruję się oliwką nivea z naturalnym olejkiem migdałowym i mi pasuje. Później zamienię to na coś bardziej specjalistycznego
|
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie teraz tak zastanawiam jak to jest z farbowaniem w ciąży, można czy nie? i jaką farbą?
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- znalazłam juz wątek |
|
|
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
bo usg prenatalne a badania prenatalne to zupełnie co innego
Co do rozstępów, ja używałam kremu z Pharmaceris, oliwka nie zawsze pomaga. Chodź faktycznie zależy to od genów. Ale dbać można ![]() Co do piersi to przed 1 ciążą miałam miseczkę B a po ciąży gdy karmiłam 75D fajnie mieć takie i spadły do 70C, chodź powinnam nosić dopasowany stanik czyli 65E, no ale jeszcze nie spotkałam w sklepie takiego rozmiaru więc 70C jest ok, teraz znów bardziej pełniejszy jest i lekko boli ;p narazie nie mam potrzeby zmieniać stanika. Ale większe mam schowane na potem ![]() Jutro mam pierwsze USG i to będzie koniec 6 tygodnia czyli 5tydzień +6 dzień. chciałabym już zobaczyć moją kropkę i bijące serducho. Trzymajcie kciuki!
|
#772 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
pamietacie jak pisalam , ze moze do was dolacze ?? no wiec jestem !!!!!!!!! zrobilam test no i jest pozytywny jejku jeszcze w szoku jestem ![]() oczywiscie bede mama pazdziernikowa
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
Witamy...
chyba przydałoby się listę mam zaktualizować
|
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
O zgrozo weszłam do gabinetu dzisiaj o 2-30
lolJak dobry ginekolog to trzeba czekać , pojechałam o 12 dopiero przespałam się wiec git. Lekarz spoko, znałam go wcześniej, mega kontaktowy, pożartowaliśmy o tej godzinie jeszcze, przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu, a tak to pracuje w szpitalu , także sobie pozwolić może. Nie wygladał na zmęczonego Zlecił mi badanie krwi, na toksoplazmoze, na różyczkę (nie miałam , ale prawdopodobnie byłam szczepiona). Dostałam jod, Duphaston, i dalej kwas foliowy Maluszek 2,2cm, już widać było rączki , nóżki , czad
|
|
#776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam wizytę jutro ale to dopiero 5ty tydzień więc się nie napalam na zjawiskowe widoki. |
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak, dostałam go w szpitalu i do końca lutego jeszcze mam brać
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
O, pisałaś że coś się dzieje i przeoczyłam czy dał Ci tak o na wszelki?
Ja biorę teraz tą luteinę ;D wkurza mnie bo wyskakuje jak kichnę i nie wiem czy działa jak trzeba
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skurcze były anomalią dlatego dostałam lek na podtrzymanie. Najprawdopodobniej już wiem od czego były skurcze, hmm ![]() Na 99% nie mam mieśniaka No i dlatego najprawdopodobniej mnie tak bolało
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

jak mi się przypomni
mam tez rosmanowską oliwke na rozstępy tania i dobra ale jakoś mi nieładnie pachnie teraz, a przed ciążą używałam jej bo świetnie nawilża i zapach mi odpowiadał

i mam taki zwykły materiałowy bezszwowy i w takim mi najlepiej ale wiem ze piersi nie będą ładne buuu

I 9 dni spóźnienia @ 

zwłaszcza jak się staracie o maluszka
I nie martwić się tylko działać, żeby jak najszybciej mogła pojawić się fasolka
TŻ jest zachwycony moim nowym biustem

55kg