|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
u nas tak było lekarka poprosila ładnie no i zaraz sie ułożył jak trzeba też mieliśmy lekkie opóznienie ale badanie było dokładne . Ja płaciłam za to badanie i jakby chcieli mnie zbyć to bym sie wściekła Trzymam kciuki za ponidziałkową wizyte |
|
|
|
|
#2103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajne
|
|
|
|
|
#2104 |
|
BAN stały
|
no bo wlasnie ja je wystawilam bo nie bardzo wiem co z nimi zrobic, kupilam je w impulsie ale nie mój styl kompletnie... dodatkowo zamawialam przez strone internetowa z Anglii
jaki glupek ze mnie
|
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a co sądzicie o wózkach firmy Chicco 3w1 ?
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
cygaretki super!!!
ja ma 2kg + i strasznie sie ciesze, poprzednio to dwa razy tyle mialam. moze jest jakas szansa ze tym razem nie bede wielkim slonie, tylko małym... ![]() dzis mam wene na sprzatanie. poukaladalam ciuchy w szafie, buty, zaraz bede odkurzac... musze tez posegregowac rysunki syna, bo ma ich za duzo, juz sie nie mieszcza a wszyctkie jak na razie zostawiamy... zmalowana - zaslugujesz na kogos kto jest wobec ciebie fair (nie wiem jak sie to pisze )! walcz o swoje, zycie jest tylko jedno (chyba ze wierzysz w reinkarnacje )czasem moje poczucie humoru mnie przeraża... nie moge sie powstrzymac od głupich tekstów! takich jak w ()... |
|
|
|
#2107 |
|
BAN stały
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2108 |
|
Rozeznanie
|
Baboniku to nie jest tak, ze ja sobie poradziłam niestety. Jestem klasyczne DDA choć staram się na tym wózku nie jechać, żeby nie szukać usprawiedliwienia. Całe życie w roli ofiary, nigdy nie umiałam ojcu powiedzieć, że kawał z niego ..... że mnie zniszczył itp. nie, zawsze mnie brał na litość a ja się wyżywałam na biednej mamie. Ot taka książkowa klasyka. + nerwica, ataki paniki i inne takie somatyczne jazdy.
Nie wierzę niby w zbiegi okoliczności, ale zaszłam w ciążę po jego skończonej terapii jak się wewnętrznie uspokoiłam, uwierzyłam, że może być dobrze. Fakt, że mam 32 lata od 17 lat jestem w związku z jednym gościem, od 7 lat po ślubie a dopiero teraz dojrzałam, żeby być matką, wejść w inną rolę też o czymś świadczy. macie jakieś doświadczenia w chustach? wiem że na początek najlepiej elastyczną? ale jakiej firmy? czym się sugerować? najtańszą, najdroższą? )
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie słyszałam zbyt dobrych opinii
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2111 | |||
|
Zadomowienie
|
Stapelka- to widzę,że dzielna jesteś... dzieci alkoholików często źle kończą. będziesz super mamą...a mamę swoją mocno przytul i powiedz jak bardzo ją kochasz
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() dziękuję,ja też mam już chyba 4 + ![]() Cytat:
zagłosowane Cytat:
|
|||
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
![]() Wczoraj przez jakieś pól godziny wieczorem próbowałam wejsc na forum i nie mogłam Wkurzyłam się i poszłam spać a dzisiaj mam 4 styrony do nadrobiwnie ![]() Kurcze to u mnie jakieś spokojne osiedle bo 3 wózki stoją sobie na dole na klatce i nikt jeszcze nic nie ukradł. My nie będziemy mieli problemu bo mieszkamy na parterze to do mieszkania można spokojnie wnieść. Do piwnicy bym wózka nie zaniosła bo tam jest taki stęchły zapach i nie chciałabym zeby mi wózek przeszedł tym zapachem Dziewczyny które planują wnosić wózki do domów a mieszkają wyzej, jak to sobie wyobrażacie ?? Zaniesiecie maluszka do domu i zostawicie samego zeby po wózek wrócić ?? Ja bym się trochę bała ![]() U Nas dzisiaj ładna pogoda więc jak mi sie pranie upierze to może sobie pójdę na spacerek ![]() A i wczoraj byłam w aptece po witaminki i krem i wbiłam się w kolejkę bo było napisane ze kobiety w ciąży mają pierwszeństwo Nie chciało mi sie stać bo w kolejce było chyba z 15 osób a w aptece to zawsze schodzi długo przy okienku jak ludzie przychodzą i kupuja całe siatki leków. Ktos tam się odezwal, ale pani w okienku od razu powiedziała ze kobiety w ciązy obsługują bez kolejki A co jak mogę to korzystam ![]() Zmalowana nie wiem co powiedzieć jakbym chciała powiedzieć to co myślę to by mnie pewnie z forum wywalili. Trzymaj się dzielnie i walcz o to co się należy Twojemu dzieciaczkowi. O ten kretyn jeszcze kiedyś przyjdzie i będzie żałowal tego co zrobił, ale wtedy już bedzie za późno.Bartessa zazdroszczę że jeszcze chodzisz w normalnych spodniach bo ja to już ze 2 miesiące sie nie mieszczę
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Carmela-gratuluję super wieści z wizyty!!!
Brumek ja wózek albo quinny speedy albo mutsy 4 rider. |
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
pokażę Wam moje maleństwo z wczorajszej wizyty
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze małe koła które zima i na nierównym terenie sie nie sprawdzają nic a nic, po drugie gondola mala i dziecku szybko było ciasno ( a dodam, że mój bratanek jak się urodził to miał 51 cm ) w prowadzeniu przez te roączki też nie był za wygodny Ale sa różne rodzaje wózków chico wiec może ten który Ty masz okazje kupic jest lepszy
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
Margaret82 ja też wczoraj wieczorem miałam problemy
|
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie coś bierze. Katar mam okrutny. A wszystko przez męża, mówiłam mu zeby sie podleczył bo mnie zarazi ![]() A dzis jedziemy po telewizje, w koncu bede mogła oglądać tv śniadaniową ![]()
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
tez mi wczoraj wizaz noe dzialal, nawet jeden post mi wcielo...
super dzidzie macie! ja nie ma tym razem foty, ale pochwale sie ze moje dziecko pokazuje ze mam dzidzie w pępku ![]() ruchow nie czuje, w poprzendiej ciazy tez dlugo nie wiedzialam kiedy to sa ruchy a kiedy jelita... dopiero w piatym miesiacu czulam ruchy. ale mam juz zgage!!! bleee... |
|
|
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gondolka i fotelik chyba podobne zastanawiamy sie jeszcze nad wózkami firmy tako mają fajne duże kola na nierówny teren ale są dośc ciężkie
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja tak sobie trochę pracuje, trochę Was poczytuje, co by z tematu nie wypaść
cisnienie dzisiaj niesprzyjające, bo mimo, że kawę wypiłam to nadal mi jakos tak sennie, leniwie i ciężko... chyba się pomalutku zamulam jak wczoraj.. a własnie miałam pytać - pijecie sobie normalną kawę?? taką czarną sypaną, dość mocną plujkę?? bo ja pijam teraz codziennie w pracy i to o dziwo bez mleka i mi znów smakuje, bo na początku ciąży nie wchodziła no ale tyle słyszałam o tym, że nie można, że cos tam.. no qwięc zwracam się do Was - jak to z tą kawą jest??? |
|
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
Uf nadrobiłam te kilka stron
![]() Mi też wczoraj wieczorem wizaż nie działał... Do dziewczyn, które jeszcze nic nie mają dla dzidziusia: nie martwcie się ja też praktycznie nic nie mam! Od początku ciąży kupiłam sobie jedną tunikę w h&m mama, spodnie dresowe ciążowe i krem przeciw rozstępom Aaa i w sobotę w lumpku kupiłam jedne bodziaki nowe z metką dla malucha I to wszystko... Wiecie co od samego początku ciąży jestem na L4 z kodem B i wczoraj dzwonili do mnie z pracy, że mam dostarczyć zaświadczenie o ciąży, bo potrzebne jest do kadr. Się obudzili jak już jestem w 15 tc, a wiedzą od 6 tc Trochę się zdenerwowałam, bo 1 lutego byłam na wizycie i co znów mam iść specjalnie po zaświadczenie? A następną mam dopiero 4 marca. Czy naprawdę jest potrzebne to zaświadczenie jeżeli przebywam na L4 z kodem B?
|
#2122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam dokładnie tak samo. Na początku mnie od kawy wręcz odrzucało, a teraz po mału wraca mi smak na kawkę. Tylko pech chciał, że się wczoraj w robocie skończyła i jescze nowej nie przywieźli, więc czekam niecierpliwie. Ale jednak wolę z mlekiem ![]() Z tego co wiem to jedna kawa dziennie nie zaszkodzi. Lekarz mi tak mówił. |
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2124 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam na razie +1kg, obecnie 19tc, ale tu gdzie jesteśmy z mężem to tak nas pyysznie karmią że nie zdziwię się jak wrócę cięższa kilka kg ale przynajmniej nie mam wyrzutów że wcinam tyle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak tylko wrócimy do domu to będę w sklepach testować. Na razie męża zamęczam bo tylko po internecie za nimi grzebię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co mi akurat nie przeszkadza, bo bez mleka nie wypiję a piję zwykłą, z ekspresu, codziennie. Tak w ogóle - to w ciąży dozwolone jest nie więcej niż 300 mg kofeiny dziennie. W jednej kawie jest przeciętnie 60-100 mg. Tylko trzeba pamiętać że np cola, kakao, czekolada, też tej kofeiny trochę zawierają.
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-02-03 o 12:33 |
||||||
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka ja nie musiałam dostarczyć tego zaświadczenia choć na początku nie mialam symbolu B . Ale wiem że w niektórych zakładach tego wymagają. Pieleszka w pierwszej ciąży piłam na początku słabą czarną kawe z jednej łyżeczki ale była okropna
i przestałam pić . Teraz czarnej kawy nie pije bo mnie nie ciągnie jedynie czasem rozpuszczalną z mlekiem
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam pranie, wstawiłam zupke i nuda bo w tv nic nie ma moze sobie książke poczytam
|
|
|
|
|
#2127 | ||
|
Zakorzenienie
|
wszystkie ktore widziała maja te małe kułk, jak dla mnie niestety odpada.
Cytat:
wsytawilam jakies graty nieuzywane, trzeba w piwnicy to pochowac bo półek juz brakuje ![]() sweet Cytat:
![]() a co do zwolnienia to miałam ta sama akcje! kazali mi przyniesc zaswiadczenie do lekarza, zebym miała płatne 100%, a też mam kod B. Pytałam lekarza i sprawdzałam w necie, ze nie ma zadnego obowiązku przekładania dodatkowego zaświadczenia o ciąży, ale im wysłałam dla swietego spokoju skserowane, ktore dostałam dla lekarza rodzinnego. |
||
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
nerolka zagłosowane
chyba mies sie liczy po skonczonych tyg ![]() Babonik Gratuluje auta wkońcu! Bartessa wozki chicco maja zle opinie.Poczytaj w necie ![]() dzieki za opinie odnosnie leginsow ja podobnie jak Monia mam ost atak sprzatania.Jak Tż był w domu miałam lenia a teraz wysiedzieć nie mogę ![]() te które jeszcze nie glosowały bardzo prosze o głosy https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-133667.html Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-02-03 o 12:52 |
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
Sloneczko- dzidziuś śliczny,szkoda,ze zdjęcie nie wyraźne
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
dziecko usnęło
ja włączyłam pranie, pierwszy raz od dawna kosz na brudy jest zupełnie pusty ![]() i tak teraz siedzę zjadłabym coś, jak zwykle zresztą, ale gotować się nie chce nic nudy na pudy ogólnie jestem rozlazła że szok, nie wiem ja minie kolejny dzień
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

u nas tak było lekarka poprosila ładnie no i zaraz sie ułożył jak trzeba
Trzymam kciuki za ponidziałkową wizyte
jaki glupek ze mnie
)! walcz o swoje, zycie jest tylko jedno (chyba ze wierzysz w reinkarnacje

Zakończone: 2
za wizytę i za książkowe 2 kg
zębole