|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
No tak, no chyba że ja coś źle liczę, ale sprawdziłam nawet w karcie ciąży (bo już myślałam że zgubiłam jakiś tydzień
) i dwa tygodnie temu miałam wpisane 23, no to chyba moja gin tez się nie pomyliła .A co do tych peelingów piersi to ja myślałam że nie można i zawsze je omijałam ale teraz wypróbuje. Ja stosuje peeling ten sam co matall tylko dodaje do niego czasem jeszcze cynamon. Jak dla mnie rewelka
|
#3002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
a co!chyba ze nie bedzie mnie ok 7 miesiecy a reszte podzielimy z Tztem zebym ja chodzila 2 dni do pracy a on np 3 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wlasnie rozwiazuje mieszkanka z takimi mini lazienkami wiec cos wymysle![]() ale mnie plery bola... aaa i chyba paulizia pytala o moj wozek ![]() my zamowilismy Mountain Buggy Urban Jungle ![]() http://biteringen.no/produkter2/barn...n-jungle-2010/ musze tylko wyczaic wymiary
|
|||
|
|
|
#3003 |
|
Moderatoreska
|
Miniqac synal jeszcze nie dostał gry, dostanie wieczorkiem, wtedy też będzie tort i piccolo i tż wróci z pracy
![]() Ja zaraz lecę do sklepu, trzeba obiad jakiś ugotować, faworki dziś też robię, a po 17 wychodzimy na trening z synkiem. W sumie mam dość latania już na te treningi, ale co zrobić tata nie może z nim jeździć bo w pracy, czasami jedynie nas odbiera. Dobra spadam bo czas ucieka. |
|
|
|
#3004 | |
|
Zadomowienie
|
Andziot koparka mi opadła
ale ty szczupltuka i zgrabniutka jesteś!! Coś chyba nam tu ściemniasz, że 28 tc Anulinka u Ciebie to samo ![]() 7 kg?? Podziwiam i zazdroszczę!!Jak wy to robicie dziewczynki?? Mam doła.. i to wszystko przez was niedobreee wyyyy Aliczka a przypomnij mi, tylko raz lekarz stwierdził, że to Misiek? czy widzieliście już na USG siusiaka więcej niz jeden raz? Paulizia fajnie, że zajrzałaś z pracki... ale uważaj, uważaj, bo jedną z nas wczoraj już szefuncio złapał na wizażowaniu Chociaż z drugiej strony, zaglądaj i piszzzz jak najwięcej ![]() Agus87, Grazin szalejecie drożdżówki, bułeczki.. ![]() ![]() Cytat:
![]() łooo jesssuu bije mi już ![]() |
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
http://chleb-i-inne-przepisy.blogspo...niste-izy.html
a czy jak do tego daodam tej mojjej maki to bezie okej ??????? zamiast pszennej |
|
|
|
#3006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja niestety nie mam ale o bułeczke to się chętnie uśmiechnę .
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny własnie zauważyłam na wkładce odrobine czegoś brązowego, jakby upław, było teg tylko troszke ale spanikowałam, co tooooooooooooooo????????? ?????wiecej tego nie cieknie na razie, ale serce to mi wali jak szalone. nie mialam do tej pory zadnych upławów. dzidzia sie rusza wiec chyba wszystko tam ok jest.... co to może byc????
napiszcie cos bo sie cała trzese
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
Czesć dziewczynki
![]() Co do kosmetyków pielęgnacyjnych to mnie ostatnio wzieło na nature :P Mogłabym wykupić całą mydlarnie Franciszka Dziś ide po rękawicę do pilingu i kryształ ałuna moze mi wyleczy to dziwne cos co mam na facjacie od 2 tyg...nigdy nie miałam problemów z cerą No i chyba mi zaczęła macica szaleć. Co jakąs godzinę mam ból jak przy miesiączce i twardy brzuchol sie wtedy robi. Wszystkie plagi egipskie na raz zosiaaa piersiochy można pilingowac, na sutki trzeba tylko uważać
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurna, a nic nie boli w podbrzuszu? Ja bym na twoim miejscu dzis leniła sie na maksa i obserwowała. Leżeć i nic czasem nie dźwigać , nie chodzić za dużo i będzie dobrze ![]() Kiedy masz następną wizytę?... |
|
|
|
|
#3011 |
|
Wtajemniczenie
|
zosiaaa pytam, bo ja mam termin z OM na 3 czerwca i dzis zaczynam 24-ty tydzień. Byłam przedwczoraj u gina i potwierdził mi 23t5d, więc wątpliwości nie mam. Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?
|
#3012 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
On stwierdził że troche za wcześnie i zapytał mnie co czuje? Ja mu powiedziałam ze raczej córka bo w domu same baby i u mnie i u TŻta. A On tak patrzy i patrzy, pokazał mi monitor i powiedział żebym sie nie pomyliła bo On widzi co innego. I rzeczywiście na monitorze była pupcia i tj. dwa jajka. Tylko jak to mówią mogła się pępowina gdzieś zawinąć... Ale On stwierdził, że syn. No a wczoraj!! NEMO! NIC!!
|
|
|
#3013 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin ja miałam brązowe upławy przy odklejającym się łożysku, bez bóli, bez skurczy, ale było tego duuużo. Jeśli mówisz, ze malutko to może po prostu wszystko się naciąga i pękło jakieś małe naczynko
|
#3014 |
|
Zadomowienie
|
amarcia OM miałam 12.08, z tego gin wyliczyła mi termin na 19.05. Jakoś nigdy tego sama nie obliczałam, na pierwszej wizycie dowiedziałam sie że to 6 tydzień i jakoś sobie tak liczyłam, zreszta zawsze pokrywało mi się z tym jak liczyła gin, tak więc nie wnikałam w to.
Wczoraj jak się nie mylę caffelate05 napisała że w piątek zaczyna 26 tydzień, a teraz widzę że termin ma na 13.05 czyli pokrywa mi się to moje liczenie
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-02-03 o 11:15 |
|
|
|
#3015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zwłaszcza, że u mnie w rodzinice też same kobitki hehe No to pięknie teraz mamy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
myslicie ze to od tegomalusio tego
|
|
#3017 |
|
Wtajemniczenie
|
zosiaaa ja mam ostatnią @ 26 sierpnia. Wychodzi mi u Ciebie kochana 24 tydzien, ale od poczęcia, a wiek ciąży liczy się od ostatniej miesiączki, czyli patrząc tak jak my wszystkie to już zaczyna się 26-ty
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Lolka no tak słoneczko zaczynamy 24 tydzień od OM, 22-gi od zapłodnienia a nasza zosiaaa zaczyna 26 tydzień od OM co oznacza 24-ty od zapłodnienia.Raczej wszyscy używają terminologii od OM
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
Grazin no to ja sie powtórzę, leżeć dziś i nic więcej a jutro lekarzowi powiedzieć co i jak.
Miałam tak na początku i mieliśmy zakaz bzykania w pierwszym trymestrze
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Komu posprzątać? Ogarnąć? Mam dziś tyle energii, że gdyby nie zimowa aura, to myłabym okna i szorowała kafle na balkonie Poza tym polatałam z miarką i wszystko mierzę. ![]() Słuchajcie, porobiłam zdjęcia niektórych ciuszków dla Hanki, jeśli chcecie, to wkleję, ale tych fotek jest z 15 ![]() Tak sobie też poczytałam o związkach, Martynko, Vanes, bardzo Wam współczuję, bo widać, że nie jesteście szczęśliwe ![]() Martynko i przepraszam, jeśli już pisałaś, a ja przeoczyłam, ale w jakim kraju mieszkasz? EDIT: wrzucam pierwszą zabawkę, rzeczy z TT i kocyki [3 od koleżanki, jeden kupiłam w Smyku] Andziot, fotkę koszuli wrzucam w albumie
Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-02-03 o 11:34 |
|
|
|
#3020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie ostatnia @ 25 sierpień.. ciekawe na ile termin się pokryje?! ale ja jakoś już tak się na czerwiec nastawiałam, że nie chce żeby dzidziuś urodził się w maju! Niby nie ma to żadnego znaczenia, ale jakos tak mi się ubzdurało.. A Wkiusię urodziłaś w terminie, przed czy po??
|
|
|
|
|
#3021 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Delikatniej proszę!!
|
|
|
#3022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3023 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka Wiki urodziła się 3 tyg wcześniej, więc już ze mnie profesor żartował, ze jak nadal będę taka hop do przodu to na Dzień Matki wyjdziemy już ze szpitala do domu
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka, to zaraz u Ciebie jestem z odkurzaczem, mopem i konwaliowym płynem do mycia podłogi! Życzysz sobie jakiś specjalny strój dla mnie do tego sprzątania?
![]() Dobra, lecę z fotkami! - rzeczy nie są wyprasowane, bo czeka je jeszcze jedno pranie przed samym przybyciem Hanki i wtedy zamierzam prasować, - ciuszki są od 56 do 68, w szufladach mam to poukładane, a tu miks, - część już wklejałam, np. body i cupcake'owe pajace z Mothercare, ale ich piękno zmusza mnie do wrzucenia ponownie
Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-02-03 o 11:48 |
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Dopiero wstałam... Włączył mi się wczoraj w nocy syndrom wicia gniazda i sprzątałam do 2 w nicy ![]() A dziś jestem niewyspana, bo potem od 6 kot mnie budził ![]() Co do rozstępów to ja też mam na biuście, ale smaruję dzielnie oliwką i balsamem j&j i nawet mniej widoczne się zrobiły... A i wrzucam zdjęcia brzusia... 24tydz 6 i dziś, czyli 25tydz 3 dzień... Mam wrażenie, że wyskoczył strasznie do przodu
|
|
#3026 |
|
Wtajemniczenie
|
poziomkowa dzie te foty? dzie?
matallewar i cóż tu powiedzieć... My też mamy wrazenie, że wyskoczył bardzo do przodu pięknie
|
#3027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak, na szczęście 7 kg. Mam tylko piłeczkę na brzuchu, patrząc od tyłu ( ponoć ) w ogóle nie widać, że w ciąży jestem .Wróciłam z pracy i zabieram się do następnej ( czeka na mnie kupka papierów ). Będę tu zerkała, co jakiś czas
|
|
|
|
|
#3028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3029 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wrocilam
![]() dostalam zwolnienie jak zwykle, zrobila mi cytologie (choc z wielkim wysilkiem "po co pani potrzebna, chyba nie zmienila pani partnera w ostatnim czasie?" a ja" ze co??????????? ), dala mi recepte na zelazo i kupilam - tardyferon fol i tu mam pytanie :ktora z was to juz bierze? jak czesto i o jakiej porze dnia???a tak po za tym kazala mi isc do internisty zrobic ekg serca jak jej powiedzialam ze sie szybko mecze oprocz tego dala mi skierowanie na mocz morfo , toxo i cos tam jeszcze -powtorka badan z poczatku ciazy. No i co mnie zdziwilo od 5stycznia (ost wizyta) nic nie przytylam, nadal 62kg czyli 10kg+... cieszyla sie ze robie sobie usg na lepszym sprzecie (bo ja wam nie pisalam, ale mam jeden niedorosniety palec u stopy) zeby doktorek zobaczyl czy dzidzia ma wszystkie paluszki![]() co do ciagniec, bolow placow, problemow ze snem to mowila ze normalne, poki nie ma krwawien, ostrych boli jak na @ to nie ma sie czym przejmowac ![]() no i co mnie najbardziej ucieszylo nastepna wizyte mam na swoim osiedlu-pare kroczkow od mojego bloku, w koncu wyremontowali ta przychodnie i ginekolodzy wracaja na "stare smieci"... fajnie 5min na pieszo ode mnie ![]() dobra ide was nadrabiac
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Matall, dzień dobry!
No do 2 to niezły wyczyn A brzuszek faktycznie bardzo urósł! Spora różnica! No teraz już z górki mamy... Baloniki rosną![]() PS te fotki mi się marnie dodają...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

) i dwa tygodnie temu miałam wpisane 23, no to chyba moja gin tez się nie pomyliła
.
i zawsze je omijałam ale teraz wypróbuje. Ja stosuje peeling ten sam co matall tylko dodaje do niego czasem jeszcze cynamon. Jak dla mnie rewelka

.
a tak mi się dziś nie chce - słonko pięknie świeci.... miłego dnia Kochane!
a co!
nie mam pojęcia jak wszystko upchać
ale ty szczupltuka i zgrabniutka jesteś!! Coś chyba nam tu ściemniasz, że 28 tc 
Chociaż z drugiej strony, zaglądaj i piszzzz jak najwięcej
drożdżówki, bułeczki.. 

.