|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
a no właśnie
co bank to różne warunki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mary, widzę że masz te bodziaki na które i ja się czaję tylko muszę poczekać z zakupem, bo nie chcę w ciemno brać.Mattal, brzuszek rośnie
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Amarciu, wrzucam, ale tu załącznik ładuje się godzinę
Kasiu, ja brałam Tardyferon Fol, ale zmieniłam na Sorbifer + Folik, a teraz już odstawiłam kwas foliowy. Żelazo zaleca się brać po posiłku, żeby nie podrażniać żołądka, jednak to też powoduje, że się gorzej przyswaja. Pora nieważna, byle brać systematycznie i z witaminą C
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Moniu, nie zastanawiaj się, są rewelacyjnej jakości, na żywo jeszcze ładniejsze, niż na fotce
Ten Wizaż, to jakaś jedna wielka porażka. Wczoraj znowu errory, zawiechy, a teraz fotki wgrywają się tyle, że mam ochotę ugryźć lapka! |
|
|
|
#3034 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() : confused:![]() Cytat:
kasiu ja biore1!!!! biore 2x dziennie rano i wieczorem, do tego sprawdz, ale ja biore zeby nie miec zaparc dicoman tez 2x 2 lub 3. mowie z gory jakby cie zaparcia dopadly po zelazie. dzieki za komentarz, pewnie myslalas ze ja duza ze mam "pulchnego " kota w awatarze ![]() dziewczyny piekne ciuszki i brzuszkki!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!11 |
||
|
|
|
#3035 |
|
Rozeznanie
|
Mary ale dużo słodkich ubranek kupiłaś
|
|
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nareszcie wsialam moje ziolka do doniczek i juz je podlalam i rosnij szypiorku i koperkuuuuu ![]() mary kochana sliczne ciuszeczki Cytat:
![]() nareszcie widac ten brzucholek
|
||
|
|
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
mary poziomkowa te ciuszki suuuuper
sukienki rewelka ja wczoraj rozpakowałam worek ktory dostałam od siostry meza i z przykroscią stwierdzam ze szału nie ma Posłuchałam Was i kupiłam clotimazolum i smaruje sie powiem Wam ze jest o niebo lepiej ale moje pachwiny i tak nie wygladaja dobrze, jak ja pojde jutro do gina taka nie ogolona i czerwona
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzięki za miłe słowa! Większość z tego dostałam od tej Przyjacióły mojej
![]() wiecie co? Rozwalają mnie te czapeczki-plemniczki ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Słuchajcie, chyba wywaliłam połowę zdjęć z albumu, na dodatek powaliłam coś w kontaktach i prawie OPUŚCIŁAM KLUB! Wszystko przez zamułę wizażową. Chyba idę, bo mi nerwy puszczą
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kryształ ałunu jak na mnie nie działa nijak no i nagminnie masło shea stosuje
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, wczoraj tak mi wizaż zmulił, że nie miałam szans na wejście
![]() Anulinka, Aliczka - gratuluję udanych wizyt Aguś - jeśli chodzi o wkładki laktacyjne to stosowałam bella, ale nie byłam zbytnio zadowolona. Tym razem na pewno wypróbuję inne. Co do podkładu to ja stosuję Maybelline pure-liquid mineral i jest b. zadowolona. Akurat dla mojej skóry najlepszy. A rozstępy - uważam, że największe znaczenie ma niestety genetyka... Mary - może i u mnie posprzątasz Ja mam dzisiaj mega lenia
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-02-03 o 12:26 |
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze no ale skad mam sie dowiedziec, ktory podklad bedzie najlepszy dla mojej cery
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest ten ból ![]() U mnie też było dzisiaj sprzątanko. Małż ma wolny dzień więc go zagoniłam do pomagania Obiad też dzisiaj mam gotowy, tylko kaszę ugotuję i wsio ![]() Aguś, tylko metodą prób i błędów Wiem że to żadne pocieszenie ale tak jest. Ja już dawno odzwyczaiłam się od tradycyjnych podkładów i używam dermacolu jako korektora + puder bambusowy + jeśli potrzebuję dodatkowego krycia to mineralny EDM. Na to wszystko róż lub puder brązujący i jest git
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-03 o 12:30 |
|
|
|
|
#3044 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() "I can make you smile" Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bo takie pućki na twarzy mi się zrobiły Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-02-03 o 12:32 |
||||
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka byłam przygotowana, bo wcześniej leżałam na OCP i po powrocie do domu zaraz spakowałam torbę "nawrazieczego"
przydała się tydzień później
|
#3046 |
|
Raczkowanie
|
mary poziomkowa piękne ubranka, ach ale bym chciała juz znac plec i moc kupowac te sliczne rozowe spodenki skarpetki bluzeczki bodziaki....
![]() Ech cos zle sie czuje, przeziebiona jestem ;/ a najgorsze to wczoraj wieczorem złapal mnie jakis taki dziwny skurcz w podbrzuszu ze siedziec za bardzo nawet nie szlo w ogole to od wczoraj nie czuje ruchow dziecka i tak zaczełam je czuc niedawno i nie za czesto ale czulam a teraz nic prawie;//
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
ok kochane dziekuje za wszystkie porady
musze cos wybrac i wtedy zobaczymy |
|
|
|
#3048 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już niedługo się ujawni Cytat:
Mary ubranka prześliczne
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-02-03 o 12:52 |
|||
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - nie tylko widać na zdjęciu, ale i na wadze
![]() W ciągu dwóch tygodni wróciły pozostałe 2kg i mam wagę sprzed ciąży... To teraz zaczynam Was gonić
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Grazin - spokojnie to od "przytulania" - nic nie rób dzisiaj, leż, nie dźwigaj i powiedz koniecznie o tym na wizycie. ale spokojnie!!!!!!
anula - Kochana jesteś zamieścić tu rysunek łazienki? bo nie wiem czy na pw coś z załacznikiem pójdzie.agnieszka_pe ja mam łazienke bez wc 1,8x1,7 więc jak dla mnie Twoja to gigant .matal pięknie Ci wyskoczył .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-03 o 12:51 |
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takiej to dobrze
|
|
#3052 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() agus87 mi jak na razie sie na cyckach porobily rozstepy i to dosc duzeeeeee codziennie sie nie smaruje bo mam lenia, ale juz jest 3trymestr i trzeba sie zmobilizowac![]() Cytat:
ale nie dziwie sie ze jestes zawiedziona, ja tez tak sie czulam 1grudnia, pokazal mi pupe i nozki i tyle...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a czemu zmienilas? zle sie po tym czulas??byly zaparcia?? tzn jak mam brac razem z cytryna czy jak?![]() Cytat:
kurde a ja chodze jak na razie min raz dziennie wiem ze mi kazala go brac 1x1 jak na razie. Nie myslalam ze jestes duza, chociaz pieknie sie zmienilas-patrzac na twoje zdjecie z pierwszym synkiem jak sie urodzil, ale ten avatarek masz komiczny...a ty raczej jak dama wygladasz dziewczyny piekne ciuszki kupujecie naprawde ![]() wczoraj zrobilam te kopytka, zeberka i sosik -tak sie najadlam ze juz pozniej odmowilam sobie kolacji ![]() dzisiaj powtorka z rozrywki, juz raczki zacieram
|
|
|
#3053 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i tak musze jeszcze pouczyc sie na sobotnie egzaminy wiec lezenie dobrze mi zrobi. Cytat:
![]() mary prze słodkie ciuszki
|
|
#3054 | |||
|
Zadomowienie
|
czesc laseczki
![]() jak tam samopoczucie?? mala dzisiaj ruchliwa od rana, kurcze nie kopie tylko sie przeciaga, rozciaga i jezdzi raczkami i nozkami po brzuszku hehe. jak ktoras z mamus chetna do licytacji to podaje kilka moich wczorajszych wyszukanych ofert, dzis sie obkupilam troszke, wylicytowalam 2 dresiki, wiec narazie sie wstrzymuje,ale moze komus sie przyda: http://allegro.pl/sliczny-komplecik-...440415336.html http://allegro.pl/sliczny-polarkowy-...436689335.html http://allegro.pl/nowa-bluza-z-kroli...436689366.html Cytat:
ja dzis w nocy tez mialam porazke.. nie wiem czy mi sie snilo cos czy jak,ale obudzialm sie tak spocona ze bluzke mialam do wykrecenia , nie wiem co to bylo.. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
matallewar z waga pozazdroscic heeeeeeeeeeeeeeee choc ja na razie nie narzekam
w sobote jade do Turku, nie bedzie mnie na forum az do wtorku, chyba ze w pon uda mi sie wejsc na chwile i opisac moje usg. Nastepny tydzien nie bedzie taki owocny w moim pisaniu na wizazu jak ostatni, otoz zabieramy w pon siostre mojego Tż na ferie, wiec musze sie mala zajmowac szczerze to nie mam ochoty a Tż jest uradowany ze siostrzyczke zabiera chyba jakos z nia wytrzymam ten tydzien bardzo ja lubie jest fajna madra dziewczynka ale wiem ze bedzie sie ze mna nudzic...bo raz ze nie mam prawka zeby z nia gdzies jechac a dwa tramwajem mi sie nie chce kursowac, strasznie sie mecze niestety wiec sila rzeczy pewnie dam jej lapka i bedzie sie bawic jakos checi to ja mam ale sily brak ![]() tesciowa podobno nie chce przyjechac ale Tż ja namawia...wiec jak dojdzie jeszcze tesciowa to juz w ogole na forum nie wejde najgorsze bedzie to nadrabianie i juz teraz wiem ze bede strasznie tesknic za wami
|
|
#3056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A swoją drogą to całkiem fajna ta Twoja gin i cytologię Ci zrobiła i ponowne badania na tokso - wykazuje zainteresowanie
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-02-03 o 13:22 |
|
|
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
No dzień dooobry!
Jak zwykle naskrobane tyyyyyle, co by się człowiek nie nudził od rana tylko siedział drugą godzinę! i czytał... ![]() Jestem na godzinie 6 rano dziś więc jeszcze trochę zostało ale mam już takiego posta, że nie wiem czy mi się zmieści. No nic, spróbuję ![]() Cytat:
anula, vanes , Matall – jak zwykle śliczne ciuszki Paulizia – siedzisko przekłada się w X-landerze XQ a co do XA, którego oglądałam, to chyba tak zupełnie do konta prostego się nie da ustawić oparcia ale mogę się mylić. Jak zabrałam się za macanko wózka, to oparcie było na płasko i z tyłu jest taka taśma, którą się ściąga aby oparcie ustawić w pionie i wydaje mi się, że tak do końca naciągnęłam tą taśmę i było dosyć pionowe ale czy był tam kąt 90st. to nie wiem ![]() ddaaiissyy – dzięki za propozycję, kochana jesteś andziotku – mi się Energy podoba i taką zamówiliśmy gondolkę ale na spacerówkę to bym wzięła ten kolor w ostateczności, bo na żywo tego koloru nie widziałam i boję się, że on taki bardziej w czerwień jest a Iguśka ma sporo różowych ciuszków (mimo,że podobnie jak Ty preferuję inne kolorki dla dziewczynki Jeśli jednak nie uda się do kwietnia kupić czarnej spacerówki to pewnie zdecyduję się właśnie na Energy ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Agnieszka – ja tylko napisałam to co mi TŻ na Twój widok powiedział ![]() Co do rozstępów, to u mnie to samo! Aga i mi też ręce opadły gdy zaczęły wychodzić bo u mnie ani genetyka ani niedbalstwo z mojej strony, smarowanko każdego dnia 2-3 razy bez jednej skuchy, peeling 1-2 x w tygodniu, ostatnio się dodatkowo w folię na godzinkę owijam aby się lepiej preparaty wchłonęły i powiem Ci, że te rozstępy które wyszły mi pierwsze – na tyłku są mniejsze i bledsze – smaruje je kremem na istniejące już rozstępy Pharmaceris Toco Reduct, chyba taka nazwa no i wg. mnie super ten kremik. Na udach też mi się tak jakby obkurczają Przy kolanach też mam – są okropne, pod cyckami, choć urosły mi naprawdę max. o 1 rozmiar a na moim wieeeelkim brzuchu – ani jednego. Co do peelingu to tak jak andziot pisze: cukier Eko brązowy gruboziarnisty, oliwa extra virgin i miód Eko ( tutaj używam normalnego miodu ze sklepowej półki). Ja mieszam to wszystko w pojemniczku na siki, w tym takim z apteki ale większy by się przydał. Wlewam tak 2 łyżki oliwy, 2 łyżki miodu i zasypuję cukrem no i w zależności od konsystencji dodaję albo któregoś płynnego składnika albo cukru. Kiedy chcę się porządnie wypeelingować to przed zmoczeniem ciała nacieram się tą miksturką, na sucho w prysznicu, miejsca z rozstępami to trę na maxa no i później zmywam ciepłą wodą, nie stosuję wtedy żadnego żelu pod prysznic, po umyciu wcieram jeszcze oliwkę a wieczorem tego dnia wsmarowuję krem na rozstępy. Nie wiem na ile to pomaga ale ciało po takim peelingu jest gładziusieńki, zawsze TŻ się zachwyca, że mam najgładszą skórę pod słońcem ![]() Eweska – no mam nadzieję, że do mnie zadzwonią. Bardzo fajni ludzie w tym Dino. Grazin – prześlij swojemu ginkowi printscreena naszej listy, może to mu da do myślenia ![]() agus – ja mam dwa rodzaje wkładek laktacyjnych: TT i Avent i mi coś takiego nie pasuje. Są za grube, cycki są takie niekształtne pod bluzką, odlepiają się, grzeją ogólnie jak dla mnie sz.ajs ale może dlatego, że póki co nie potrzebuję aż takiej wielkiej „pieluchy” bo mi tam niewiele kapie więc wystarczają mi zwykłe wkładki, takie jak do bielizny. Przecinam wkładkę nożyczkami na pół i przylepiam bezpośrednio do podkoszulka /stanika i jest super. Co do wkładek lakt. Bella – podobno się rolują, koleżanka mi je odradzała. Marrrrrrry – Ty… Ty… niedobra Ty! Muszę się teraz ubrać i jechać do TBS ![]() ![]() Zostawiam więc resztę postów na potem
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-03 o 13:32 |
|
|
|
|
#3058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyzwyczaiłam się już do myśli o syneczku, więc tak, trzymaj kciuki za synka Ale jak się okaże córeczką, to też będę bardzo szczęśliwa. Dla mnie najważniejsze, żeby zdrowe było. Kochać będę tak samo mocno i syneczka i córeczkęCytat:
Pięknie rośnie Twój brzusio I zgrabniutka bardzo jesteś Kochana![]() mary poziomkowa ale piękne ubranka i jak duuużo ![]() |
||
|
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
grazin teraz to tylko leżeć i odpoczywać za pewne twój piękny cię za mocno poprzytulał.
jutro porozmawiaj o tym ze swoim gin. matal jaki fajny brzuszek a waga tylko pozazdrościć mary poziomkowa ale fajne kocyki i ciuszki o jaaa ![]() ja też dziś już po zakupach ![]() kupiłam sobie 2 koszulki do karmienia majteczki takie na większy brzuszek i takiego wielkiego misiaka dla Kacpra tzn bardziej dla mnie i dla ozdoby ale niech się nazywa że dla Kacperka po prostu kiedy go zobaczyłam to nie umiałam się oprzeć chciałam wstawić zdjęcia ale nie umiem znaleźć kabla
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny!
Mam dzis fatalny dzien od samego rana. Po pracy wskoczylam po zakupy "jedzeniowe", przy okazji kupilam sliczna sukieneczke jeansowa na wyprzedazy, myslalam ze pokaze ja mojemu durnemu facetowi, ale po tym co odstawil nawet mi sie patrzec na niego nie chce. Generalnie nie rozmawiamy ze soba 4 dni bo codziennie to samo, wieczorem niby sie pogodzimy i zamienimy dwa zdania a na drugi dzien rano jemu odbija z byle powodu, wydziera sie i znowu dzien kompletnej ciszy. Wczoraj sie na mnie obrazil bo wrocilam z pracy a on siedzial przed laptopem, sprzatalam kuchnie i wstawilam obiad, przyszedl i zagadal co robie wiec mu powiedzialam, ze sprzatam i obiad gotuje i czy moglby mi pomoc sprzatac albo chociaz smieci wyniesc a on sie na mnie wydarl ze jak mi sie sprzatac nie chce to mam zostawic to do wieczora i on posprzata bo teraz to on musi wypic kawe bo za poltora godz do pracy wychodzi(oczywiscie juz prawie nie bylo co zostawiac a po drugie nie posprzatalby wieczorem), no i nie wiedzialam, ze kubek kawy poltora godziny sie pije, ale oczywiscie musial pograc w gierki na kompie. Wczoraj w nocy przylazl do lozka przytulil sie, cos tam powiedzial i niby ok. Rano wrocilam z pracy zmeczona, przytachalam sporo zakupow. Upieklam sobie w piekarniku bulke czosnkowa a ze zmarzlam wzielam sobie ta bulke i poszlam sie polozyc do lozka zeby sie zagrzac, oczywiscie nie zapalalam swiatla ani nic. Zjadlam bulke i sobie lezalam a on zerwal sie z lozka, wyszedl z pokoju oczywiscie trzaskajac drzwiami a dalej to juz tylko slyszalam jak na mnie wyzywal, ze mu spac nie daje i oczywiscie trzaskal drzwiami co chwile przez dobre pol godz bo go wzielo na chodzenie po domu. Slow mi brak na tego ch***. Wlasnie znalazlam na internecie strone z poradami prawnymi i napisalam tam z pytaniem czy sa jakies szanse na pozbawienie go praw rodzicielskich. Mam nadzieje, ze sie da bo ja z nim zyc nie bede a wiem, ze jak bedzie mial prawa to bedzie mi zycie uprzykrzal. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

moze mi wyleczy to dziwne cos co mam na facjacie od 2 tyg...nigdy nie miałam problemów z cerą 

), dala mi recepte na zelazo i kupilam - tardyferon fol i tu mam pytanie :ktora z was to juz bierze? jak czesto i o jakiej porze dnia???
oprocz tego dala mi skierowanie na mocz morfo , toxo i cos tam jeszcze -powtorka badan z poczatku ciazy. No i co mnie zdziwilo od 5stycznia (ost wizyta) nic nie przytylam, nadal 62kg czyli 10kg+... cieszyla sie ze robie sobie usg na lepszym sprzecie (bo ja wam nie pisalam, ale mam jeden niedorosniety palec u stopy) zeby doktorek zobaczyl czy dzidzia ma wszystkie paluszki

no i nagminnie masło shea stosuje 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zamieścić tu rysunek łazienki? bo nie wiem czy na pw coś z załacznikiem pójdzie.