Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-03, 12:03   #3031
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
MoniaK chyba w pekao
a no właśnie co bank to różne warunki

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
dziewczyny własnie zauważyłam na wkładce odrobine czegoś brązowego, jakby upław, było teg tylko troszke ale spanikowałam, co tooooooooooooooo????????? ?????wiecej tego nie cieknie na razie, ale serce to mi wali jak szalone. nie mialam do tej pory zadnych upławów. dzidzia sie rusza wiec chyba wszystko tam ok jest.... co to może byc????
napiszcie cos bo sie cała trzese
tylko nie panikuj Leż i odpoczywaj dzisiaj a jutro na wizycie lekarz zbada czy wszystko ok. Takie plamienia mogą być właśnie po stosunku. U mnie najprawdopodobniej też tak było (ale w sumie nie wiadomo od czego), tylko ja miałam takie jakby lekkie krwawienie. Całe szczęście tylko raz się to zdarzyło, brałam luteinę, duphaston i leżałam tydzień plackiem. Tak więc bez paniki

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Co do kosmetyków pielęgnacyjnych to mnie ostatnio wzieło na nature :P Mogłabym wykupić całą mydlarnie Franciszka Dziś ide po rękawicę do pilingu i kryształ ałuna moze mi wyleczy to dziwne cos co mam na facjacie od 2 tyg...nigdy nie miałam problemów z cerą
a co to za cuda? pierwsze słyszę

Mary, widzę że masz te bodziaki na które i ja się czaję tylko muszę poczekać z zakupem, bo nie chcę w ciemno brać.

Mattal, brzuszek rośnie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:06   #3032
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Amarciu, wrzucam, ale tu załącznik ładuje się godzinę

Kasiu, ja brałam Tardyferon Fol, ale zmieniłam na Sorbifer + Folik, a teraz już odstawiłam kwas foliowy. Żelazo zaleca się brać po posiłku, żeby nie podrażniać żołądka, jednak to też powoduje, że się gorzej przyswaja. Pora nieważna, byle brać systematycznie i z witaminą C
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA44974.jpg (140,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA44973.jpg (83,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA44972.jpg (106,0 KB, 22 załadowań)

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:11   #3033
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moniu, nie zastanawiaj się, są rewelacyjnej jakości, na żywo jeszcze ładniejsze, niż na fotce

Ten Wizaż, to jakaś jedna wielka porażka. Wczoraj znowu errory, zawiechy, a teraz fotki wgrywają się tyle, że mam ochotę ugryźć lapka!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA44971.jpg (155,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA44968.jpg (123,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA44967.jpg (148,6 KB, 16 załadowań)

vege!
Stary 2011-02-03, 12:12   #3034
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
no dokladnie, znam ten bol, u nas slizgawica a ja ledwie sie doczlapuje do tej roboty, plus nie mam sily po prostu, a tez mam pokonczyc jak najwiecej rzeczy zanim sobie pojde, masakra, mnie nie bedzie ok 9 miesiecy szczesliwie, wiec wypinam sie na nich a co!
chyba ze nie bedzie mnie ok 7 miesiecy a reszte podzielimy z Tztem zebym ja chodzila 2 dni do pracy a on np 3

no powiem ci, ze czasem nei warte zachodu jest przeciaganie przylaczy, bo Gaz jest zawsze dosc klopotliwy, szczegolnie, ze szachty kominowe trzeba przebudowywac, no jest to kosztowne i pracochlonne, poza tym szczerze powiedziawszy uklad domu jest calkiem znosny

wysylaj rysuneczek to naszkicujemy cos na szybko wlasnie rozwiazuje mieszkanka z takimi mini lazienkami wiec cos wymysle

ale mnie plery bola...

aaa i chyba paulizia pytala o moj wozek
my zamowilismy Mountain Buggy Urban Jungle
http://biteringen.no/produkter2/barn...n-jungle-2010/
musze tylko wyczaic wymiary

ja mam lazieneczke 2x 2,10 chyba,(bez wc, wc jest 1,1 x 1,5 chyba albo ciut wiekszy) i myslalam ze to duza jak na blok: confused:

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
hej wrocilam
dostalam zwolnienie jak zwykle, zrobila mi cytologie (choc z wielkim wysilkiem "po co pani potrzebna, chyba nie zmienila pani partnera w ostatnim czasie?" a ja" ze co??????????? ), dala mi recepte na zelazo i kupilam - tardyferon fol i tu mam pytanie :ktora z was to juz bierze? jak czesto i o jakiej porze dnia???

a tak po za tym kazala mi isc do internisty zrobic ekg serca jak jej powiedzialam ze sie szybko mecze oprocz tego dala mi skierowanie na mocz morfo , toxo i cos tam jeszcze -powtorka badan z poczatku ciazy. No i co mnie zdziwilo od 5stycznia (ost wizyta) nic nie przytylam, nadal 62kg czyli 10kg+... cieszyla sie ze robie sobie usg na lepszym sprzecie (bo ja wam nie pisalam, ale mam jeden niedorosniety palec u stopy) zeby doktorek zobaczyl czy dzidzia ma wszystkie paluszki
co do ciagniec, bolow placow, problemow ze snem to mowila ze normalne, poki nie ma krwawien, ostrych boli jak na @ to nie ma sie czym przejmowac

no i co mnie najbardziej ucieszylo nastepna wizyte mam na swoim osiedlu-pare kroczkow od mojego bloku, w koncu wyremontowali ta przychodnie i ginekolodzy wracaja na "stare smieci"... fajnie 5min na pieszo ode mnie

dobra ide was nadrabiac

kasiu ja biore1!!!! biore 2x dziennie rano i wieczorem, do tego sprawdz, ale ja biore zeby nie miec zaparc dicoman tez 2x 2 lub 3. mowie z gory jakby cie zaparcia dopadly po zelazie. dzieki za komentarz, pewnie myslalas ze ja duza ze mam "pulchnego " kota w awatarze

dziewczyny piekne ciuszki i brzuszkki!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!11
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:12   #3035
Catia88
Rozeznanie

Mary ale dużo słodkich ubranek kupiłaś

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:15   #3036
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Komu posprzątać? Ogarnąć? Mam dziś tyle energii, że gdyby nie zimowa aura, to myłabym okna i szorowała kafle na balkonie

Poza tym polatałam z miarką i wszystko mierzę.

Słuchajcie, porobiłam zdjęcia niektórych ciuszków dla Hanki, jeśli chcecie, to wkleję, ale tych fotek jest z 15

Tak sobie też poczytałam o związkach, Martynko, Vanes, bardzo Wam współczuję, bo widać, że nie jesteście szczęśliwe

Martynko i przepraszam, jeśli już pisałaś, a ja przeoczyłam, ale w jakim kraju mieszkasz?

EDIT: wrzucam pierwszą zabawkę, rzeczy z TT i kocyki [3 od koleżanki, jeden kupiłam w Smyku]

Andziot, fotkę koszuli wrzucam w albumie
ej kochana zapraszam do mnie, bo trzeba wszystkie meble oproznic, bo dzisiaj zaczynamy remont

no nareszcie wsialam moje ziolka do doniczek i juz je podlalam i rosnij szypiorku i koperkuuuuu

mary kochana sliczne ciuszeczki
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Dopiero wstałam... Włączył mi się wczoraj w nocy syndrom wicia gniazda i sprzątałam do 2 w nicy
A dziś jestem niewyspana, bo potem od 6 kot mnie budził

Co do rozstępów to ja też mam na biuście, ale smaruję dzielnie oliwką i balsamem j&j i nawet mniej widoczne się zrobiły...

A i wrzucam zdjęcia brzusia... 24tydz 6 i dziś, czyli 25tydz 3 dzień... Mam wrażenie, że wyskoczył strasznie do przodu
pieknie rosniesz w sile kochana
nareszcie widac ten brzucholek
Stary 2011-02-03, 12:18   #3037
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

mary poziomkowa te ciuszki suuuuper
sukienki rewelka
ja wczoraj rozpakowałam worek ktory dostałam od siostry meza i z przykroscią stwierdzam ze szału nie ma poplamione, porozciągane tylko kilka da sie jeszcze uzywac ,a wiec czeka mnie jeszcze sporo zakupow
Posłuchałam Was i kupiłam clotimazolum i smaruje sie powiem Wam ze jest o niebo lepiejale moje pachwiny i tak nie wygladaja dobrze, jak ja pojde jutro do gina taka nie ogolona i czerwona
Stary 2011-02-03, 12:20   #3038
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dziewczyny, dzięki za miłe słowa! Większość z tego dostałam od tej Przyjacióły mojej

wiecie co? Rozwalają mnie te czapeczki-plemniczki

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Słuchajcie, chyba wywaliłam połowę zdjęć z albumu, na dodatek powaliłam coś w kontaktach i prawie OPUŚCIŁAM KLUB! Wszystko przez zamułę wizażową. Chyba idę, bo mi nerwy puszczą

vege!
Stary 2011-02-03, 12:20   #3039
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Czesć dziewczynki

Co do kosmetyków pielęgnacyjnych to mnie ostatnio wzieło na nature :P Mogłabym wykupić całą mydlarnie Franciszka Dziś ide po rękawicę do pilingu i kryształ ałuna moze mi wyleczy to dziwne cos co mam na facjacie od 2 tyg...nigdy nie miałam problemów z cerą

No i chyba mi zaczęła macica szaleć. Co jakąs godzinę mam ból jak przy miesiączce i twardy brzuchol sie wtedy robi. Wszystkie plagi egipskie na raz

zosiaaa piersiochy można pilingowac, na sutki trzeba tylko uważać
Rękawica do peelingu jest rewelacyjna savon noir w połączeniu z rękawicą miodzio!! kryształ ałunu jak na mnie nie działa nijak no i nagminnie masło shea stosuje

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:22   #3040
listopadowa80
Zakorzenienie

Hejka, wczoraj tak mi wizaż zmulił, że nie miałam szans na wejście

Anulinka, Aliczka
- gratuluję udanych wizyt

Aguś - jeśli chodzi o wkładki laktacyjne to stosowałam bella, ale nie byłam zbytnio zadowolona. Tym razem na pewno wypróbuję inne.
Co do podkładu to ja stosuję Maybelline pure-liquid mineral i jest b. zadowolona. Akurat dla mojej skóry najlepszy.

A rozstępy - uważam, że największe znaczenie ma niestety genetyka...

Mary - może i u mnie posprzątasz Ja mam dzisiaj mega lenia

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-02-03 o 12:26
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:24   #3041
agus87
Zakorzenienie

kurcze no ale skad mam sie dowiedziec, ktory podklad bedzie najlepszy dla mojej cery
Stary 2011-02-03, 12:27   #3042
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kurcze no ale skad mam sie dowiedziec, ktory podklad bedzie najlepszy dla mojej cery
Ja po prostu kupowałam i testowałam aż znalazłam taki, który mi najlepiej odpowiada
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:28   #3043
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Moniu, nie zastanawiaj się, są rewelacyjnej jakości, na żywo jeszcze ładniejsze, niż na fotce
wiem że rewelacyjne, tylko że nadal nie wiem czy kupować na dziewczynkę czy na chłopca To jest ten ból

U mnie też było dzisiaj sprzątanko. Małż ma wolny dzień więc go zagoniłam do pomagania Obiad też dzisiaj mam gotowy, tylko kaszę ugotuję i wsio

Aguś, tylko metodą prób i błędów Wiem że to żadne pocieszenie ale tak jest. Ja już dawno odzwyczaiłam się od tradycyjnych podkładów i używam dermacolu jako korektora + puder bambusowy + jeśli potrzebuję dodatkowego krycia to mineralny EDM. Na to wszystko róż lub puder brązujący i jest git

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-02-03 o 12:30
Stary 2011-02-03, 12:31   #3044
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Lolka Wiki urodziła się 3 tyg wcześniej, więc już ze mnie profesor żartował, ze jak nadal będę taka hop do przodu to na Dzień Matki wyjdziemy już ze szpitala do domu
3 tygodnie? o jacie! byłaś już wtedy przygotowana? w sensie, że torba, rzeczy popakowane itd.??

Cytat:
Lolka, to zaraz u Ciebie jestem z odkurzaczem, mopem i konwaliowym płynem do mycia podłogi! Życzysz sobie jakiś specjalny strój dla mnie do tego sprzątania?

Dobra, lecę z fotkami!

- rzeczy nie są wyprasowane, bo czeka je jeszcze jedno pranie przed samym przybyciem Hanki i wtedy zamierzam prasować,
- ciuszki są od 56 do 68, w szufladach mam to poukładane, a tu miks,
- część już wklejałam, np. body i cupcake'owe pajace z Mothercare, ale ich piękno zmusza mnie do wrzucenia ponownie
płyn konwaliowy i Poziomka?? wow

"I can make you smile"

Cytat:
(..)
A i wrzucam zdjęcia brzusia... 24tydz 6 i dziś, czyli 25tydz 3 dzień... Mam wrażenie, że wyskoczył strasznie do przodu
Gołym okiem widać, że chłopak będzie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
(..)
No tak, na szczęście 7 kg. Mam tylko piłeczkę na brzuchu, patrząc od tyłu ( ponoć ) w ogóle nie widać, że w ciąży jestem.

Wróciłam z pracy i zabieram się do następnej ( czeka na mnie kupka papierów ). Będę tu zerkała, co jakiś czas
Anulinka nie dobijaj mnie!! W ogóle nie widać?? Tez tak chcemmmm... u mnie jest tak, że podobno najwięcje po buzi widać, że w ciąży jestem bo takie pućki na twarzy mi się zrobiły

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-02-03 o 12:32
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:36   #3045
amarcia
Wtajemniczenie

Lolka byłam przygotowana, bo wcześniej leżałam na OCP i po powrocie do domu zaraz spakowałam torbę "nawrazieczego" przydała się tydzień później
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:36   #3046
SiLLee
Raczkowanie

mary poziomkowa piękne ubranka, ach ale bym chciała juz znac plec i moc kupowac te sliczne rozowe spodenki skarpetki bluzeczki bodziaki....

Ech cos zle sie czuje, przeziebiona jestem ;/ a najgorsze to wczoraj wieczorem złapal mnie jakis taki dziwny skurcz w podbrzuszu ze siedziec za bardzo nawet nie szlo w ogole to od wczoraj nie czuje ruchow dziecka i tak zaczełam je czuc niedawno i nie za czesto ale czulam a teraz nic prawie;//
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:40   #3047
agus87
Zakorzenienie

ok kochane dziekuje za wszystkie porady
musze cos wybrac i wtedy zobaczymy
Stary 2011-02-03, 12:44   #3048
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

mężu zrobił mi fotki więc wstawiam od samego rana
brzuchola mego - 28tc

miłego dnia życzę
Ale śliczny brzuszek, zgrabniutki i mamusia chudzinka - super

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta

No ale i na wizycie wczoraj byliśmy...
Więc wszystkie moje wyniki są bardzo dobre.
Glukoza w normie.
Dzidziuś też zdrowiutki, waży już 580g. Ułożony nadal głowkowo. Pan dr pomierzył wszystko, poważył i wszystko w jak najlepszym porządku
Ale co do płci.... To nadal nie wiemy bo nasze kochane dziecko wystawiło tylko dupę swoim rodzicom i za skarby świata nie mogliśmy podpatrzeć co tam chowa... Więc 2 marca mam następną wizytę to może łaskawie wtedy się dowiemy Szkoda, bo już strasznie chciałam wiedzieć... I boje się, że skoro nic tam tym razem nie ujrzeliśmy to z mojego Miśka zrobi się Bronchilda
Najważniejsze, że dzidzia zdrowa Już niedługo się ujawni

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
dziewczyny własnie zauważyłam na wkładce odrobine czegoś brązowego, jakby upław, było teg tylko troszke ale spanikowałam, co tooooooooooooooo????????? ?????wiecej tego nie cieknie na razie, ale serce to mi wali jak szalone. nie mialam do tej pory zadnych upławów. dzidzia sie rusza wiec chyba wszystko tam ok jest.... co to może byc????
napiszcie cos bo sie cała trzese
Kochana tak jak pisaly dziewczyny pewnie od "przytulania" albo od tego sprzątania Twojego - lanie na kolanie Leż dzisiaj cały dzień i się nie przemęczaj

Mary ubranka prześliczne

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-02-03 o 12:52
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:48   #3049
matallewar
Zakorzenienie

Dziewczyny - nie tylko widać na zdjęciu, ale i na wadze
W ciągu dwóch tygodni wróciły pozostałe 2kg i mam wagę sprzed ciąży... To teraz zaczynam Was gonić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:49   #3050
moniqac
Zadomowienie

Grazin - spokojnie to od "przytulania" - nic nie rób dzisiaj, leż, nie dźwigaj i powiedz koniecznie o tym na wizycie. ale spokojnie!!!!!!

anula
- Kochana jesteś zamieścić tu rysunek łazienki? bo nie wiem czy na pw coś z załacznikiem pójdzie.

agnieszka_pe ja mam łazienke bez wc 1,8x1,7 więc jak dla mnie Twoja to gigant .

matal
pięknie Ci wyskoczył .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-02-03 o 12:51
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:57   #3051
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny - nie tylko widać na zdjęciu, ale i na wadze
W ciągu dwóch tygodni wróciły pozostałe 2kg i mam wagę sprzed ciąży... To teraz zaczynam Was gonić
dopiero waga sprzed ciąży? takiej to dobrze
Stary 2011-02-03, 12:58   #3052
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
ddaaiissyy dzwonił i powiedział że zadzwoni później bo idzie się z koleżanką spotkać w sprawie lokalu i tak już milczy od 18.50 ale staram się o tym nie myśleć bo zazdrośnica ze mnie straszna
oj ze mnie tez!!!! zawsze powtarzam Tż- "tobie ufam, ale twoim kolezankom nie!!!"

agus87 mi jak na razie sie na cyckach porobily rozstepy i to dosc duzeeeeee smaruje oliwka z rosmana troche zbledły. Na brzuchu na szczescie nie mam, ciakwe jak dlugo codziennie sie nie smaruje bo mam lenia, ale juz jest 3trymestr i trzeba sie zmobilizowac do tego chyba zaczne sie pilingowac skoro dziewczyny pisza ze to najlepsze wyjscie

Cytat:
Hej Dziewczęta

Wczoraj nie miałam już sił żeby do Was zaglądnąć bo cały dzień jeździliśmy z Małżem i coś załatwialiśmy i w banku o te kredyty byliśmy się pytać...

No ale i na wizycie wczoraj byliśmy...
Więc wszystkie moje wyniki są bardzo dobre.
Glukoza w normie.
Dzidziuś też zdrowiutki, waży już 580g. Ułożony nadal głowkowo. Pan dr pomierzył wszystko, poważył i wszystko w jak najlepszym porządku
Ale co do płci.... To nadal nie wiemy bo nasze kochane dziecko wystawiło tylko dupę swoim rodzicom i za skarby świata nie mogliśmy podpatrzeć co tam chowa... Więc 2 marca mam następną wizytę to może łaskawie wtedy się dowiemy Szkoda, bo już strasznie chciałam wiedzieć... I boje się, że skoro nic tam tym razem nie ujrzeliśmy to z mojego Miśka zrobi się Bronchilda
najwazniejsze ze dzidek zdrowy ale nie dziwie sie ze jestes zawiedziona, ja tez tak sie czulam 1grudnia, pokazal mi pupe i nozki i tyle...

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

U nas już czuć pierwsze tchnienie wiosny
Dzisiaj mamy kolejne zajęcia w szkole rodzenia.
Trochę mi się przykro zrobiło, jak się dowiedziałam, że odwołali mamarozmawia. Ja już sobie na 15 lutego wszystko zaplanowałam, a tutaj d.... Wprawdzie nie dostałam jeszcze żadnego maila, ale skoro się główny sponsor wycofał, to chyba już nie ma się co łudzić.
Tą noc znowu musiałam spać na wznak, bo Piotruś nie pozwolił mi inaczej.
Miłego dnia dziewczyny.

andziot, ale zgrabny brzusio )
W ciagu kilku ostatnich dni parę osób mi powiedziało, że mam taki mały brzuszek.
Ja tak nie uważam. Wczoraj ważyłam się u gina, mam 65,7 ( ale w dżinsach, a one pół kilo ważą ).Czyli przytyłam prawie 7 kg ( a jestem w 26tc).
kochana ja tez sie budze jak leze na plecach i dobrze sie tak czuje bo mnie przynajmniej nic nie ciagnie ale jak usypiam to mnie ta pozycja dusi...

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Ale ja padnięta jestem..drugi dzień z rzędu kot mnie budzi o 7 rano a ja chodzę spać o północy mniej więcej, tż wstaje o 5 zanim wyjdzie mija pół godziny zanim ja zasnę to jest 6. Zawsze sobie dosypiałam tak do 8-9 a ta drugi dzień z rzędu zostaje w domu ze mną i budzi się o 7. A franca złośliwa taka...nauczyła się że jak będzie wchodzić mi do szafki z ubraniami to ja wstanę by ją wypuścić z pokoju. Wczoraj oglądałam gwiezdne wrota na jedynce i zasnęłam w okularach, dobrze że po 1 wstawałam siusiu to chociaż okulary ocaliłam przed zgnieceniem
moj Tż tez mnie budzi, staje o 5, wychodzi o 5.30, rozniez nie moge od razu zasnac, nieraz udaje mi sie dopiero o 7 i budze sie wtedy o 9... no ale ja zadnych zwierzaczkow w domu nie mam, a szkoda

Cytat:
Dzień dobry.

Dopiero wstałam... Włączył mi się wczoraj w nocy syndrom wicia gniazda i sprzątałam do 2 w nicy

Co do rozstępów to ja też mam na biuście, ale smaruję dzielnie oliwką i balsamem j&j i nawet mniej widoczne się zrobiły...

tak ja tez widze ze wyskoczyl do przodu, pieknie

Cytat:
Amarciu, wrzucam, ale tu załącznik ładuje się godzinę

Kasiu, ja brałam Tardyferon Fol, ale zmieniłam na Sorbifer + Folik, a teraz już odstawiłam kwas foliowy. Żelazo zaleca się brać po posiłku, żeby nie podrażniać żołądka, jednak to też powoduje, że się gorzej przyswaja. Pora nieważna, byle brać systematycznie i z witaminą C
tu pisze ze niby jest kwas foliowy dodatkowo a czemu zmienilas? zle sie po tym czulas??byly zaparcia?? tzn jak mam brac razem z cytryna czy jak?

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
kasiu ja biore1!!!! biore 2x dziennie rano i wieczorem, do tego sprawdz, ale ja biore zeby nie miec zaparc dicoman tez 2x 2 lub 3. mowie z gory jakby cie zaparcia dopadly po zelazie. dzieki za komentarz, pewnie myslalas ze ja duza ze mam "pulchnego " kota w awatarze

dziewczyny piekne ciuszki i brzuszkki!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!11
dobrze wiedziec, mowisz ze mialas po nim zaparcia kurde a ja chodze jak na razie min raz dziennie
wiem ze mi kazala go brac 1x1 jak na razie.
Nie myslalam ze jestes duza, chociaz pieknie sie zmienilas-patrzac na twoje zdjecie z pierwszym synkiem jak sie urodzil, ale ten avatarek masz komiczny...a ty raczej jak dama wygladasz

dziewczyny piekne ciuszki kupujecie naprawde aaaaaaaaaaa i przez was musialam sobie paczka kupic
wczoraj zrobilam te kopytka, zeberka i sosik -tak sie najadlam ze juz pozniej odmowilam sobie kolacji
dzisiaj powtorka z rozrywki, juz raczki zacieram
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:01   #3053
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Dzień dobry.

na prawde widać różnicę!! bardzo zgrabny brzusio
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
a no właśnie co bank to różne warunki

tylko nie panikuj Leż i odpoczywaj dzisiaj a jutro na wizycie lekarz zbada czy wszystko ok. Takie plamienia mogą być właśnie po stosunku. U mnie najprawdopodobniej też tak było (ale w sumie nie wiadomo od czego), tylko ja miałam takie jakby lekkie krwawienie. Całe szczęście tylko raz się to zdarzyło, brałam luteinę, duphaston i leżałam tydzień plackiem. Tak więc bez paniki

a co to za cuda? pierwsze słyszę

Mary, widzę że masz te bodziaki na które i ja się czaję tylko muszę poczekać z zakupem, bo nie chcę w ciemno brać.

Mattal, brzuszek rośnie
kurde wpadłam w niezła panikę przeZ moment.ale wczoraj faktycznie troche przesadziliśmy z przytula;niem i chyba mam tam cos przetarte bo w trakcie troche bolało. nic wiecej nie wycieka była tylko taka kropelka na wkłądce... dzisiaj sobie poodpoczywam.
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Ale śliczny brzuszek, zgrabniutki i mamusia chudzinka - super

Najważniejsze, że dzidzia zdrowa Już niedługo się ujawni

Kochana tak jak pisaly dziewczyny pewnie od "przytulania" albo od tego sprzątania Twojego - lanie na kolanie Leż dzisiaj cały dzień i się nie przemęczaj

Mary ubranka prześliczne
będę leżeć i tak musze jeszcze pouczyc sie na sobotnie egzaminy wiec lezenie dobrze mi zrobi.
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Grazin - spokojnie to od "przytulania" - nic nie rób dzisiaj, leż, nie dźwigaj i powiedz koniecznie o tym na wizycie. ale spokojnie!!!!!!

anula
- Kochana jesteś zamieścić tu rysunek łazienki? bo nie wiem czy na pw coś z załacznikiem pójdzie.

agnieszka_pe ja mam łazienke bez wc 1,8x1,7 więc jak dla mnie Twoja to gigant .

matal
pięknie Ci wyskoczył .
dobrze ze jutro mam wizytę
mary prze słodkie ciuszki
Stary 2011-02-03, 13:04   #3054
violisia
Zadomowienie

czesc laseczki
jak tam samopoczucie??

mala dzisiaj ruchliwa od rana, kurcze nie kopie tylko sie przeciaga, rozciaga i jezdzi raczkami i nozkami po brzuszku hehe.

jak ktoras z mamus chetna do licytacji to podaje kilka moich wczorajszych wyszukanych ofert, dzis sie obkupilam troszke, wylicytowalam 2 dresiki, wiec narazie sie wstrzymuje,ale moze komus sie przyda:

http://allegro.pl/sliczny-komplecik-...440415336.html

http://allegro.pl/sliczny-polarkowy-...436689335.html

http://allegro.pl/nowa-bluza-z-kroli...436689366.html

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
witam raniutko !!!

noc miałam kiepską (jak do tej pory nie narzekałam)
- mała kopała do chyba 1 (ale tak jakby jej niewygodnie było się ostro wierciła)
- piersi oficjalnie zaczęły karmić same
- zgaga mega nadeszła koło 23
- każda pozycja łóżkowa była zła
także nie wiem nawet o której zasnęłam

ale nie marudzę ...

mężu zrobił mi fotki więc wstawiam od samego rana
brzuchola mego - 28tc

miłego dnia życzę
brzusiooo cudny,

ja dzis w nocy tez mialam porazke.. nie wiem czy mi sie snilo cos czy jak,ale obudzialm sie tak spocona ze bluzke mialam do wykrecenia , nie wiem co to bylo..

Cytat:
Dzień dobry!

Komu posprzątać? Ogarnąć? Mam dziś tyle energii, że gdyby nie zimowa aura, to myłabym okna i szorowała kafle na balkonie

Poza tym polatałam z miarką i wszystko mierzę.

Słuchajcie, porobiłam zdjęcia niektórych ciuszków dla Hanki, jeśli chcecie, to wkleję, ale tych fotek jest z 15

Tak sobie też poczytałam o związkach, Martynko, Vanes, bardzo Wam współczuję, bo widać, że nie jesteście szczęśliwe

Martynko i przepraszam, jeśli już pisałaś, a ja przeoczyłam, ale w jakim kraju mieszkasz?

EDIT: wrzucam pierwszą zabawkę, rzeczy z TT i kocyki [3 od koleżanki, jeden kupiłam w Smyku]

Andziot, fotkę koszuli wrzucam w albumie
merry sliczne ciuszki

Cytat:
Dzień dobry.

ooooooooooo faktycznie wyskoczyl ci bombowy brzucholek
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:11   #3055
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

matallewar z waga pozazdroscic heeeeeeeeeeeeeeee choc ja na razie nie narzekam 10kg to chyba nie duzo a juz prawie 29tc.

w sobote jade do Turku, nie bedzie mnie na forum az do wtorku, chyba ze w pon uda mi sie wejsc na chwile i opisac moje usg. Nastepny tydzien nie bedzie taki owocny w moim pisaniu na wizazu jak ostatni, otoz zabieramy w pon siostre mojego Tż na ferie, wiec musze sie mala zajmowac szczerze to nie mam ochoty a Tż jest uradowany ze siostrzyczke zabiera chyba jakos z nia wytrzymam ten tydzien bardzo ja lubie jest fajna madra dziewczynka ale wiem ze bedzie sie ze mna nudzic...bo raz ze nie mam prawka zeby z nia gdzies jechac a dwa tramwajem mi sie nie chce kursowac, strasznie sie mecze niestety wiec sila rzeczy pewnie dam jej lapka i bedzie sie bawic jakos
checi to ja mam ale sily brak
tesciowa podobno nie chce przyjechac ale Tż ja namawia...wiec jak dojdzie jeszcze tesciowa to juz w ogole na forum nie wejde
najgorsze bedzie to nadrabianie i juz teraz wiem ze bede strasznie tesknic za wami
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:16   #3056
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
matallewar z waga pozazdroscic heeeeeeeeeeeeeeee choc ja na razie nie narzekam 10kg to chyba nie duzo a juz prawie 29tc.

w sobote jade do Turku, nie bedzie mnie na forum az do wtorku, chyba ze w pon uda mi sie wejsc na chwile i opisac moje usg. Nastepny tydzien nie bedzie taki owocny w moim pisaniu na wizazu jak ostatni, otoz zabieramy w pon siostre mojego Tż na ferie, wiec musze sie mala zajmowac szczerze to nie mam ochoty a Tż jest uradowany ze siostrzyczke zabiera chyba jakos z nia wytrzymam ten tydzien bardzo ja lubie jest fajna madra dziewczynka ale wiem ze bedzie sie ze mna nudzic...bo raz ze nie mam prawka zeby z nia gdzies jechac a dwa tramwajem mi sie nie chce kursowac, strasznie sie mecze niestety wiec sila rzeczy pewnie dam jej lapka i bedzie sie bawic jakos
checi to ja mam ale sily brak
tesciowa podobno nie chce przyjechac ale Tż ja namawia...wiec jak dojdzie jeszcze tesciowa to juz w ogole na forum nie wejde
najgorsze bedzie to nadrabianie i juz teraz wiem ze bede strasznie tesknic za wami
Kasia przecież ty nam musisz relacje z usg zdac , bo my tutaj sfiksujemy A swoją drogą to całkiem fajna ta Twoja gin i cytologię Ci zrobiła i ponowne badania na tokso - wykazuje zainteresowanie A ty chorowałaś na tokso czy nie?

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-02-03 o 13:22
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:27   #3057
moria44
Wtajemniczenie

No dzień dooobry!

Jak zwykle naskrobane tyyyyyle, co by się człowiek nie nudził od rana tylko siedział drugą godzinę! i czytał...
Jestem na godzinie 6 rano dziś więc jeszcze trochę zostało ale mam już takiego posta, że nie wiem czy mi się zmieści. No nic, spróbuję

Cytat:
(...)
wczoraj do mnie dzwoni kolezanka a ja do niej "(...) bo wiesz moj Tż.." a ona: "ze jak???" a ja:"sorka moj maż" heeeeeeeeeeeeeeee
Mam to samo Dzwonię to mężyka i mówię "cześć TŻ!" a nawet ostatnio on sam coś mi tu zrobił i mówi: "No napisz dziewczynom jaki jestem kochany TŻ"

anula, vanes , Matall – jak zwykle śliczne ciuszki

Paulizia – siedzisko przekłada się w X-landerze XQ a co do XA, którego oglądałam, to chyba tak zupełnie do konta prostego się nie da ustawić oparcia ale mogę się mylić. Jak zabrałam się za macanko wózka, to oparcie było na płasko i z tyłu jest taka taśma, którą się ściąga aby oparcie ustawić w pionie i wydaje mi się, że tak do końca naciągnęłam tą taśmę i było dosyć pionowe ale czy był tam kąt 90st. to nie wiem

ddaaiissyy – dzięki za propozycję, kochana jesteś Podobno właśnie nie ma tego koloru w Łodzi, bo to jest tak, że producent wypuszcza daną serię na województwo no i w „naszem Łódzkiem” czarnych spacerówek już nie ma. No ale dziś dostałam maila z Dino, że jeśli się zgodzę poczekać do końca lutego, to dadzą mi kilka procent zniżki, w sumie oszczędzę 100zł więc się zdecydowałam, do końca miesiąca mogę spokojnie poczekać. Jeśli go jednak nie będzie za 4 tyg. to będę kombinować

andziotku – mi się Energy podoba i taką zamówiliśmy gondolkę ale na spacerówkę to bym wzięła ten kolor w ostateczności, bo na żywo tego koloru nie widziałam i boję się, że on taki bardziej w czerwień jest a Iguśka ma sporo różowych ciuszków (mimo,że podobnie jak Ty preferuję inne kolorki dla dziewczynki ) więc mogłyby się gryźć te kolory: róż+czerwień.
Jeśli jednak nie uda się do kwietnia kupić czarnej spacerówki to pewnie zdecyduję się właśnie na Energy

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Agnieszka – ja tylko napisałam to co mi TŻ na Twój widok powiedział
Co do rozstępów, to u mnie to samo! Aga i mi też ręce opadły gdy zaczęły wychodzić bo u mnie ani genetyka ani niedbalstwo z mojej strony, smarowanko każdego dnia 2-3 razy bez jednej skuchy, peeling 1-2 x w tygodniu, ostatnio się dodatkowo w folię na godzinkę owijam aby się lepiej preparaty wchłonęły i powiem Ci, że te rozstępy które wyszły mi pierwsze – na tyłku są mniejsze i bledsze – smaruje je kremem na istniejące już rozstępy Pharmaceris Toco Reduct, chyba taka nazwa no i wg. mnie super ten kremik. Na udach też mi się tak jakby obkurczają
Przy kolanach też mam – są okropne, pod cyckami, choć urosły mi naprawdę max. o 1 rozmiar a na moim wieeeelkim brzuchu – ani jednego.

Co do peelingu to tak jak andziot pisze: cukier Eko brązowy gruboziarnisty, oliwa extra virgin i miód Eko ( tutaj używam normalnego miodu ze sklepowej półki). Ja mieszam to wszystko w pojemniczku na siki, w tym takim z apteki ale większy by się przydał. Wlewam tak 2 łyżki oliwy, 2 łyżki miodu i zasypuję cukrem no i w zależności od konsystencji dodaję albo któregoś płynnego składnika albo cukru.

Kiedy chcę się porządnie wypeelingować to przed zmoczeniem ciała nacieram się tą miksturką, na sucho w prysznicu, miejsca z rozstępami to trę na maxa no i później zmywam ciepłą wodą, nie stosuję wtedy żadnego żelu pod prysznic, po umyciu wcieram jeszcze oliwkę a wieczorem tego dnia wsmarowuję krem na rozstępy. Nie wiem na ile to pomaga ale ciało po takim peelingu jest gładziusieńki, zawsze TŻ się zachwyca, że mam najgładszą skórę pod słońcem

Eweska – no mam nadzieję, że do mnie zadzwonią. Bardzo fajni ludzie w tym Dino.

Grazin – prześlij swojemu ginkowi printscreena naszej listy, może to mu da do myślenia

agus – ja mam dwa rodzaje wkładek laktacyjnych: TT i Avent i mi coś takiego nie pasuje. Są za grube, cycki są takie niekształtne pod bluzką, odlepiają się, grzeją ogólnie jak dla mnie sz.ajs ale może dlatego, że póki co nie potrzebuję aż takiej wielkiej „pieluchy” bo mi tam niewiele kapie więc wystarczają mi zwykłe wkładki, takie jak do bielizny. Przecinam wkładkę nożyczkami na pół i przylepiam bezpośrednio do podkoszulka /stanika i jest super.
Co do wkładek lakt. Bella – podobno się rolują, koleżanka mi je odradzała.

Marrrrrrry – Ty… Ty… niedobra Ty! Muszę się teraz ubrać i jechać do TBS

Zostawiam więc resztę postów na potem

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-02-03 o 13:32
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:34   #3058
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam trzymać kciuki za synka??
Cytat:

w styczniu na USG to był mój 19tc zapytałam czy nie za wcześnie na oznajmienie mi co tam noszę....? On stwierdził że troche za wcześnie i zapytał mnie co czuje? Ja mu powiedziałam ze raczej córka bo w domu same baby i u mnie i u TŻta. A On tak patrzy i patrzy, pokazał mi monitor i powiedział żebym sie nie pomyliła bo On widzi co innego. I rzeczywiście na monitorze była pupcia i tj. dwa jajka. Tylko jak to mówią mogła się pępowina gdzieś zawinąć... Ale On stwierdził, że syn. No a wczoraj!! NEMO! NIC!!
U mnie właśnie też w styczniu gin widziała siusiaka. Tyle, że to był 16 tydzień, więc bardzo wcześnie. Tym razem nie pokazał nam dzidziuś nic. Więc albo w styczniu to była pępowina i mam w brzusiu córunie. Albo się jeszcze pokaże brzdąc mały Przyzwyczaiłam się już do myśli o syneczku, więc tak, trzymaj kciuki za synka Ale jak się okaże córeczką, to też będę bardzo szczęśliwa. Dla mnie najważniejsze, żeby zdrowe było. Kochać będę tak samo mocno i syneczka i córeczkę

Cytat:

Pięknie rośnie Twój brzusio I zgrabniutka bardzo jesteś Kochana

mary poziomkowa ale piękne ubranka i jak duuużo

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:34   #3059
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

grazin teraz to tylko leżeć i odpoczywać za pewne twój piękny cię za mocno poprzytulał.
jutro porozmawiaj o tym ze swoim gin.

matal
jaki fajny brzuszek a waga tylko pozazdrościć

mary poziomkowa
ale fajne kocyki i ciuszki o jaaa ja też kcem dostać od kogoś chociaż jeden kocyk

ja też dziś już po zakupach
kupiłam sobie 2 koszulki do karmienia majteczki takie na większy brzuszek i takiego wielkiego misiaka dla Kacpra tzn bardziej dla mnie i dla ozdoby ale niech się nazywa że dla Kacperka po prostu kiedy go zobaczyłam to nie umiałam się oprzeć
chciałam wstawić zdjęcia ale nie umiem znaleźć kabla

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:39   #3060
martynka89
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny!

Mam dzis fatalny dzien od samego rana. Po pracy wskoczylam po zakupy "jedzeniowe", przy okazji kupilam sliczna sukieneczke jeansowa na wyprzedazy, myslalam ze pokaze ja mojemu durnemu facetowi, ale po tym co odstawil nawet mi sie patrzec na niego nie chce.
Generalnie nie rozmawiamy ze soba 4 dni bo codziennie to samo, wieczorem niby sie pogodzimy i zamienimy dwa zdania a na drugi dzien rano jemu odbija z byle powodu, wydziera sie i znowu dzien kompletnej ciszy. Wczoraj sie na mnie obrazil bo wrocilam z pracy a on siedzial przed laptopem, sprzatalam kuchnie i wstawilam obiad, przyszedl i zagadal co robie wiec mu powiedzialam, ze sprzatam i obiad gotuje i czy moglby mi pomoc sprzatac albo chociaz smieci wyniesc a on sie na mnie wydarl ze jak mi sie sprzatac nie chce to mam zostawic to do wieczora i on posprzata bo teraz to on musi wypic kawe bo za poltora godz do pracy wychodzi(oczywiscie juz prawie nie bylo co zostawiac a po drugie nie posprzatalby wieczorem), no i nie wiedzialam, ze kubek kawy poltora godziny sie pije, ale oczywiscie musial pograc w gierki na kompie.
Wczoraj w nocy przylazl do lozka przytulil sie, cos tam powiedzial i niby ok. Rano wrocilam z pracy zmeczona, przytachalam sporo zakupow. Upieklam sobie w piekarniku bulke czosnkowa a ze zmarzlam wzielam sobie ta bulke i poszlam sie polozyc do lozka zeby sie zagrzac, oczywiscie nie zapalalam swiatla ani nic. Zjadlam bulke i sobie lezalam a on zerwal sie z lozka, wyszedl z pokoju oczywiscie trzaskajac drzwiami a dalej to juz tylko slyszalam jak na mnie wyzywal, ze mu spac nie daje i oczywiscie trzaskal drzwiami co chwile przez dobre pol godz bo go wzielo na chodzenie po domu.

Slow mi brak na tego ch***. Wlasnie znalazlam na internecie strone z poradami prawnymi i napisalam tam z pytaniem czy sa jakies szanse na pozbawienie go praw rodzicielskich. Mam nadzieje, ze sie da bo ja z nim zyc nie bede a wiem, ze jak bedzie mial prawa to bedzie mi zycie uprzykrzal.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości